A muszlim niqab tematizálja a kanadai választást

A kanadai szövetégi fellebbező bíróság ítélete szerint az állampolgársági eskütételkor jogos, ha muszlim nők niqabbal takarják el arcukat. A kanadai hatóságok többé nem követelhetik tőlük azt, hogy az arckendőt vegyék le az eskütételkor.

Csakhogy Stephen Harper miniszterelnök kormánya már egyértelművé tette, hogy a bírósági ítéletet nem fogja tiszteletben tartani, ismét fellebbezni fog és ha megint pert veszit a kabinet, akkor a szabadságjogok részleges és ideiglenes felfüggesztését is kieszközölhetik. Ezzel szemben a baloldali ellenzéki pártok mind támogatják - a vallásszabadságra hivatkozva - az arckendő hordását, akár a kanadai állampolgársági eskütételkor is, amennyiben így dönt egy újkanadai muszlim nő.


Zunera Ishaq, a kanadai Szövetségi Fellebbező Bíróság épülete előtt nyilatkozik újságíróknak Ottawában. Döntés született: arckendővel takarhatja el arcát, amikor a bevándorló állampolgársági eskütételt tesz, Photo: Canadian Press / Patrick Doyle.

A Radio-Canada által rendezett francia nyelvű miniszterelnök-jelöltek vitáján olyan szenvedélyessé vált a vita az arckendő körül, hogy lényegében alig lehetett hallani a politikusokat, ahogy egymást túllicitálva üvöltöttek.

"Én soha nem fogom azt mondani lányomnak, hogy egy nőnek el kell takarnia arcát, pusztán azért mert nő!"--mondta Stephen Harper konzervatív miniszterelnök franciául a Radio-Canada vitában.

"Úgy nem lehet segíteni ezeket a nőket, hogy közben megfosztod őket állampolgárságuktól és jogaiktól"--válaszolta a baloldali Új Demokrata Párt (NDP) kormányfő-jelöltje, Tom Mulcair. "Bírkózzal meg maga az elnyomóval, ha ezt fontosnak tartod. De ne használd politikai fegyverként ezt a kérdést!"--tette hozzá Mulcair.

Gilles Duceppe, a szeparatista Bloc Quécébois vezetője elmondta a vitában, hogy ebben a kérdésben Stephen Harperrel ért egyet. Szerinte teljes konszenzus született a québeci társadalomban, hogy a niqab hordása az állampolgársági eskütétel alatt mélységesen sérti a progresszív kanadai és québeci értékeket.

"Ez nem a lakosság megosztását jelenti, hanem egyszerűen kimondjuk a québeci nép alapvető akaratát, hogy a nők és férfiak között egyenlőség legyen! Mi már 2007-ben javasoltuk, hogy ne lehessen bárhol Kanadában eltakart arccal voksolni"--mondta Duceppe a Radio-Canada vitán.

Justin Trudeau, a Liberális Párt miniszterelnök-jelöltje azonban itt az NDP-vel értett egyet. Szerinte a jobboldali kormányfő félelemkampányt folytat niqab ügyében és a kanadai lakosságot akarja megosztani.

"Mivel egy férfi nem szabályozhatja azt, hogy egy nő hogyan öltözik, olyan államunk sem lehet, amely regulálni próbálja a női öltözködést"--válaszolta Trudeau niqab-ügyben.

Elizabeth May, a Zöld párt vezetője szerint az arckendő-ügy egyszerűen eltereli a figyelmet a fontosabb kérdésekről és alapvetően nem kéne engedi, hogy ebből választási kérdés legyen.

A francia nyelvű vitát Montreálban rendezte meg a Radio-Canada. A francia többségű tartomány 93 százaléka ellenzi, hogy bárki - vallásra hivatkozva - arckendőt hordhasson a kanadai állampolgársági eskütételi ceremónián. Országosan, a kanadaiak 82 százaléka szerint le kell venni az arckendőt az eskütételen.

A jelenlegi törvények szerint, egy arckendőt viselő muszlim nő rövid ideig - és egy kanadai női tisztviselő előtt - le kell hogy vegye a niqabot pusztán identifikáció céljából, de maga az eskütételi ceremónián gond nélkül hordhatja. A jobboldali kormány szerint ha valaki csatlakozik a kanadai "családhoz," akkor szimbólikusan is fel kell vállalni ennen a családnak az értékeit, melynek egyike a nők és férfiak közötti egyenlőség. Ezért nem hordhat arckendőt.

Tom Mulcair baloldalja tűzzel játszik, hogy ha nagyon határozottan kiáll az arckendő mellett, hiszen jelenleg még vezet a párt a québeci felmérésekben és egy elsöprő québeci győzelem nélkül nem is nyerheti meg a szövetségi választást. Források szerint Mulcair szerint az arckendő vita nem lesz a legfontosabb ügy ami az urnák elé csábítja a kanadai francia szavazókat október 19-én, így nem tart attól, hogy megijed a helyi lakosság álláspontjától.

Christopher Adam

HArper2.png
 
Hat hiaba, a butasag is lehet szorakoztato :D nem erdemes gyozkodni, nem tul nagy az a tanyer.

Komolyraforditva, elegge kezdem mar unni az allando ostoba ferditeseket, tehat a valosag a nemet dolgokrol a kovetkezokeppen nez ki:

"katolikus munkatorveny" - ilyen ebben a formatumban nem letezik.
Van a munka torvenykonyve, ami nem katolikus, hanem altalanosan ervenyes, nem a papok alkottak, hanem a parlamentk, persze az is lehet hogy a katolikus intezmenyekben dolgozo vilagi szemelyek munkajogi kornyezetere vonatkozo az utalas, ami infantilisen pontatlan, es osszezavarja azokat, akiknek nincs informaciojuk.
A dolgozok, mivel vallaltak, hogy katolikus intezmenyben dolgoznak, azt is vallaltak, hogy nemely plusz is vonatkozhta rajuk, de ez nem egyeb, mint amennyit mas intezmenyekben is vallalni kell, akinek nem tetszik, nem megy oda dolgozni, kesz. Vitatni olyan, mintha a McDos sztrajkolna, hogy marpedig o KFC cuccban akar dolgozni.
Raadasul az idevonatkozo jogszabalyoknak nincs kogens karaktere, nem kotelezo mindenhol alkalmazni, minden egyseg maga dont, hogy mit es milyen mertekben alkalmaz.

"mikor nem szabad tancolni" - mit jelent: azt, hogy a belvarosi hangositokkal felszerelt utcai koncertek, hangos diszkorendezvenyek ezeken a napokon ejjel 02 ora utan vagy 00 ora utan tilosak.
1. nap: hamvazoszerda - Rosenmontag es Faschingsdienstag utan ... a farsangi idoszak utolso ket napja, amikor a legtobb helyen ketnapos hatalmas bulik vannak, fesztivalok, beoltozospartik varosszerte. A farsang csucspontja, hetfon egyre tobb jelmezes tunik fel az utcakon, kedden altalaban mar nyuzsognek - sok munkahely is szunette szokta nyilvanitani ezt a napot, vagy csak fel nap munka van - tehat ennek fenyeben a ketnapos bulizas utan ertheto, hogy erre - racionalis szempontbol a belvaros lakoinak nyugalma miatt is a ketnapos partizas utan - igeny van, es jogos a nyugalom betartatasa.
2. nap : nagypentek - bovebb magyarazatra nyilvan nem szorul
3. nap : nagyszombat - szinten
4. nap: mindenszentek, november 1. - elozo nap szinten Halloweenbulik mindenhol, ez a nap viszont bulielozmeny nelkul sem kivan bovebb magyarazatokat, ez olyan tradicio, ami tul sok embernek fontos ahhoz, hogy a hozzanemertok fikazzak - nem mellesleg ki az a hulye, akinek baja van azzal, hogy munka helyett otthonmaradhat.
5. nap: nemet nemzeti gyasznap a nemzetiszocializmus es mas haboruk aldozatainak emlekere -aki ilyenkor bulizni akar, az egy primitiv erzeketlen barom.
6. nap: Buß und Bettag - evangelikus talalmany, nem munkaszuneti nap, vasarnapra esik, es csak Sachsen allamban veszik komolyabban.
7. nap: Karacsonyeste amikor is mar delutan 2 oratol ervenyes a tanctilalom.

A tobbire nem reagalnek, mert az mar a no comment blődlik kategoria.

De eredetileg a temahoz akartam hozzaszolni:
A niqabnak mellesleg nem sok jelentosege van az eskunel, ha az ID-Cardot nem ott kapjak kezhez, hanem kulon veszik at, az esku aktualitasairol nincs infok.
 
A dolgozok, mivel vallaltak, hogy katolikus intezmenyben dolgoznak, azt is vallaltak, hogy nemely plusz is vonatkozhta rajuk,

Kedves RixavanDerMaat
-
Vajon miért olvassuk a napjainkban: "Die katholische Kirche reformiert ihr Arbeitsrecht." (a katholikus egyház reformálja a munkajogát) azért mert a keresztény erkölcsi morál elavult, a munkafeltételek középkoriak.
-
Tudod a demokratiával elmult az az idö, hogy a papok az élet és a halál urai lehetnek. Megértem, hogy ez neked a korona árnyékában még nem tudatosult.
-
A tancolási tilalomrol. Lehet, hogy neked magátol érthetödö, hogy "nagypénteken, nagyszombaton..." tiltva van a táncmulatság de mi köze ezeknek a keresztény mythoszoknak azokhoz akik nem hisznek benne? Milyen alapon korlátoz bennünket az egyház?
-
Most mondhatnám én is lazán amit te az egyházi kézben levö korházakrol, ovodákrol.. mondtál, ne menjen a hivö ember nagypénteken discoba és akkor nem látja hogyan élvezi más ember az életet.
-

A tobbire nem reagalnek, mert az mar a no comment blődlik kategoria.
-
Látod amiröl legtöbbet irtál (táncmulatság) a legkevésbé jelentös, mert azt meglehet szegni, maximum a szorakozohelyeket üzemeltetöket zavarja. Karácsonykor inkább rodlizni mennek az emberek mind táncolni.
-
En csak arrol akartam szolni, hogy egy heccelés ha minden "muszlem-övezetböl" jötett egy kalapalá veszünk. Rengeteg ember fordit hátat az izlam vallásnak ugy mind a katholikus egyházbol valo kilöpök száma is nö.
-
Erdekes, hogy számszerüen szinte anyian forditanak hátat az egyházaknak mind ahány moszlem menekült van, németországban évente 200.000 ember lép ki az egyházbol, söt most a nyugdijaskorban levök kilépési száma megduplázodott, holott töllük nem vesznek egyházadot.
-
Szaud Arabien-en kivül nem is ismerek más országot ahol a nök nem vezethetnek autot. Németországban tilos Burkában autot vezetni. (tehát a szemellemzö nem a vallási hovatartozás döntö)
-
Csodálom, hogy a nyilvános épületekben, állami pénzen felaggatott keresztekröl nem beszélsz. Ez is egy istenállam maradványa amit nehezen vetközik le a társadalmunk a klerus befolyása tul nagy.
-
Összeszámolta már valamelyikötök hány Szent van akit nemfegyverrel a kezében mutatnak a festmények, szobrok? Ügye felsem tünik nektek. :)
 
-
Még mindig nem értem, hogyan sorolhatod fel az izlám embertelen viselkedését a nök ellen (se keresztlevél, se jogositvány) ugyanakkor az ez elöl menekülteknek nem vagy hajlando segitséget nyujtani?
-
:)
Ott tévedsz, hogy az iszlám elől menekülnek. A háború és/vagy szegénység elől menekülnek, az iszlámot meg hozzák magukkal.
 
Ott tévedsz, hogy az iszlám elől menekülnek. A háború és/vagy szegénység elől menekülnek, az iszlámot meg hozzák magukkal.
A polgárháboru következménye az éhség. Ahol bombával szántanak ott nehéz buzát aratni.
Tehát részben igazad van, csak az ok-okozati összefüggést nem vetted figyelembe.
-
Még abban is igazad van, hogy hozzák magukkal a traditiojukat (nevezzük izlámnak) amiben ott felnöttek, csak azt felejted el, hogy az ember egy borzasztoan tanulékony lény, képes megváltozni.
-
En is például keresztényként hagytam el a szülöhazámat de sikerült kigyogyulnom belölle. A vallásosság egy neurozis.

A bevándorlok rövid idön belül demokraták lesznek, a vallás nem lesz más a számukra mind egy folklor. Igy van ez a kereszténységgel is, alig van már olyan aki komolyan veszi, hogy a pap képes néhány varázsszo segitségével kekszet egy 2000 éve halott zombi testévé átváltoztatni. ;)
 
Kedves zsolt0v
-
Vagy 4 millio mohamedán családbol származo emberrel élünk itt együtt már evtizedek ota és jol megvagyunk egymással.
-
A keresztények szerint a hitetlenek a pokolba kerülnek ahol a halál melett örök tüzön lesznek perzselve,
a mohamedánok ennél sokkal finomabbak, az ö tanaik szerint egy keresztényböl vagy majom lesz vagy diszno. :)
-
Tulajdonéppen nem érdemelsz meg semmi tisztelet ahoz, hogy válaszoljak mert csak gyülölködésre szitasz, tárgyilagos érvek nélkül.
-
Vigyázz kérlek mert a viselkedéseddel nemcsak a menekülteknek ártasz hanem magadnak és a szomszédaidnak is.
Már ott tartunk, hogy a földeken dolgozo munkások megilyednek egymástol mert a másikban egy "gonosz bevándorlot" látnak.
-
Nemrég a kukoricásban bujtak el az emberek egymás elöl, voltak akik biciklin menekültek mig a rendörség megállapitotta, hogy mind a két csopot magyar parasztokbol állt. :(:)
-
Innen is látni, hogy semmi külöbség nincs ember és ember között csak az állam uszit bennünket egymás ellen.
-
post2.jpg
 
:rohog::rohog::rohog::rohog::rohog: Komolyan mondom, spanok, szorakoztat! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Megegyszer, csak a kedvedert, vegyuk sorra.

Allamtudomanyokban jartas ember nem mond ilyet, hogy "(a katholikus egyház reformálja a munkajogát) azért mert a keresztény erkölcsi morál elavult, a munkafeltételek középkoriak".

Az osszes felekezet es egyhaz munkajogilagminden pakkjaval mar tobb mint 100 eve a nemet allam jogtudosai altal kodifikalt kollektiv es egyeni munkajog ala tartozik, nincsenek kozepkori munkafeltetelek, ergoo
- nincs napi kotelezo kodexmasolas,
- nem kell karddal az oldalukon/teljes apacafatyolban, telen saruban, kolostorfrizkoval
- ciliciummal a ruhajuk alatt maszkalni, sot, meg misere se kell jarniuk.
Bar ha valaki ott dolgozik, altalaban jar misere, ha te nem vagy odavalo, ne akard a jogaikat vedeni, szep toled, de majd ha zavarja oket, sztrajkolnak - alkotmanyos alapjog a sztrajk, az egyhazak nem irhatjak felul, pont.

Minden vallasi kozossegnek ezentulmenoen kulon joga van eloirni bizonyos keretek kozott, hogy mit var el, es lehet vauzni ellene, de a demokracia errol szol babyboy. ;)
Ne keveredjunk a sajat csapdankba, hogy olyannal dobalodzunk, amit nem tudunk kellokeppen sokretuen ertelmezni.
Kereszteny erkolcsi moral: marmint mi az? ;) Mi kifogasod van az ellen, hogy nem nyirunk ki senkit?
Figyelitek ezt a csppnyi elegansan rejtetten megnyilvanulo adaz hajlamot baratunknal? :D
Miert zavar, hogy a szegenyeknek a karitasz viszit a cuccot? ;)
Nincs lopkodas, nincs olyan, hogy a kolykok mocskoskodnak a felmenokkel, es sorolhatnabk.
Az, hogy sajnos mindenhol voltak/vannak, akik nem tartjak be azokat az alapertekeket, amiket amugy minden vallas magaenak tud, nem az epp aktualis egyhaz, felekezet, vallas bune, hanem az egyes idiota csinalta.

Nagypenteki DISCO: a legtobb evfolyamtarsam olyankor haza szokott utazni, az osszes unnepkornyeki buli veszteseges szokott lenni, es hogy a discobamenesnek ejjel kettokor vege van -ismetlem, mindossze evente 7 nyavalyas naprol van szo! - ez ismet a demokracia es az alapjogok (nemet kulturat felepito hagyomanyok) korebe tartozik, nem pedig "mitoszokhoz". :rolleyes:

Most komolyan, az zavar, hogy a 365 napbol 7 nap nem diszkozhatsz hajnali kettonel tovabb? :rohog:
MEKKORA PARTIARC, figyelitek mar? :rohog:


Karacsonyeste elotti rodlizas - hat nem igaz, gyerekek nem igaz :rohog: komolyan birom ezt az arcot :D - ez nem kihangositott rockkoncert a szabadban, nem tilos :D jo szankozast,
bar ha esetleg a kornyeki dombokra egy cool blackmetal fesztivalt szerveznel
szenteste delutan haromra, buktad a looveet, mert mi rockerek utaljuk a minuszokban rockkoncertezest.
Pogozni hoban kellemes, viszont a borcuccokat szetcsapna a viz :rolleyes: szoval mint rocker es penzugyi szakember, mondom neked, inkabb menj szankozni. :D

Persze megnezem, mit szol nalad az asszony, ha te bejelented, hogy akkor neked most itten nem igazan van kedved otthon segiteni, inkabb mennel ki jatszani. :D

Es persze megteheted, ha letiltod a porontyokat a karacsonyfarol a komplett csaladodat pedig a rokonlatogatasrol, ez mar a te problemad - errevarjalgombot, tobb yiddish es muszlim haveromek is allitanak fat a gyerekek miatt, mert a manok megorulnek erte, annyira tetszik nekik. Maximum nem unneplik, amit a keresztenyek = tolerancia = nem felszivni magunkat.

Na jo, akkor meg mit kerdeztel? "Allami penzen felaggatott keresztek" - vedd ugy, hogy nem a te adodbol van :rolleyes: a te adod focimeccsre van felreteve. :D
Pelda mas szemszogbol: amikor Tel-Avivban nyaraltam a baratnomeknel, en se ugattam, hogy miert van x szabaly igy es ugy, csak orultunk, hogy klasszul erezzuk magunkat egyutt, aztan, eszembe se jutna kritizalni akar oket, akar a muszlim baratnomet, aki hiyabot hord, vagy a japant, aki nem jon velunk delelott sehova, mert tartja az otthoni rendet, idozonat, es ejjel el - a demokracia arrol szol, hogy egymast toleraljuk.
Es nem kurjuk fel magunkat, mert egy x vallasi tobbsegu orszagban ez van vagy az van, hanem orulunk a massagnak es tiszteletbentartjuk. Tudod, demokracia, tisztelet.

"Szentek, kardok": nem vagyok olyan jartas a temaban, mint te, de a kedvedert ennek is utananeztem :D nehez feladat, amit adtal, sokkal konnyebb lett volna olyan szobrot, abrazolast osszeszamolni, akit fegyverrel abrazolnak! De tenyleg, talaltam mindent, a fogorvosi fogotol kezdve a kacsan, kiskendon es a maketthazikon at a konyvekig, de kardot viszont csak egynehanyat, es meg egy buzoganyt, es valami undorito lenyuzott-borrel-a-kezeben-abrazolt szentet, ez perverz es elegge gyomorforgato mondjuk, es nem valami nagyszeru otlet ilyeneket propagalni, de hat nem az en problemam, nem megyek olyan helyrw.

Erneoerno :dr_4:igencsak gyanusan jol ismered te ezt a katolikus abrazolasmodot, ejnye, elarulod magad :rolleyes: csak nem volt valami csajod, aki miatt pipas vagy az egyhazra, mert a no lelepett valami masik, epp katolikus pasassal? :D

Nagyon jol szorakoztam, koszonom amugy a kommentedet! :D
 
Utoljára módosítva:
A bevándorlok rövid idön belül demokraták lesznek, a vallás nem lesz más a számukra mind egy folklor.
Kedves zsolt0v
-
Vagy 4 millio mohamedán családbol származo emberrel élünk itt együtt már evtizedek ota és jol megvagyunk egymással.
-
A keresztények szerint a hitetlenek a pokolba kerülnek ahol a halál melett örök tüzön lesznek perzselve,
a mohamedánok ennél sokkal finomabbak, az ö tanaik szerint egy keresztényböl vagy majom lesz vagy diszno. :)
-
Tulajdonéppen nem érdemelsz meg semmi tisztelet ahoz, hogy válaszoljak mert csak gyülölködésre szitasz, tárgyilagos érvek nélkül.
-
Vigyázz kérlek mert a viselkedéseddel nemcsak a menekülteknek ártasz hanem magadnak és a szomszédaidnak is.
Már ott tartunk, hogy a földeken dolgozo munkások megilyednek egymástol mert a másikban egy "gonosz bevándorlot" látnak.
-
Nemrég a kukoricásban bujtak el az emberek egymás elöl, voltak akik biciklin menekültek mig a rendörség megállapitotta, hogy mind a két csopot magyar parasztokbol állt. :(:)
-
Innen is látni, hogy semmi külöbség nincs ember és ember között csak az állam uszit bennünket egymás ellen.
-
post2.jpg

Kedves Ernoe!

Köszönöm, hogy megtiszteltél a válaszoddal, habár nem érdemeltem ki ezt a nagyvonalú gesztust. Nem gondoltam, hogy azzal az ártatlan mondatommal gyűlölködésre is szítanék valakit, a menekülteknek se és a szomszédaimnak sem szerettem volna ártani vele, csupán arra szerettem volna rávilágítani, hogy a jövő még rejtelem, amiről oly magabiztosan írsz.
Én nem ástam bele magam annyira a kereszténységbe, mint te, csupán egy olyan közösségben élek ahol sok a keresztény. Nem hallottam még senkitől, hogy a bibliát szó szerint mindenki egyformán értelmezi, de azt már hallottam, hogy ugyanaz az idézet más életkörülményekben mást ad, mint egy örökkönyv.
Én úgy gondolom, hogy egyik vallással sincs gond, csupán azok szélsőségeseivel, de ez nem csak a vallásra igaz, hanem sok minden másra is.
 
Amugy hey, Ernyo, neked nem para, hogy kipakoltad ide azt a muszlimvallas(t is)fikazo kepet? :D
Persze, ez sem az en problemam, na, mindegy. :p:p:p:p:p

Eljen portalunk Fabry-parodiajanak pepitavaltozata! :hurra::hurra::hurra::hurra::hurra::hurra::hurra::hurra::hurra:
 
Szervusz Rixavan ,
amugy meg nem is tudtam , hogy Ernönek ilyen frankó lába van , nem láttad azt az önarcképet amit feltett amikor a szappanért hajol a zuhanyzóban ?:D:D
 
Azért erre ne vegyél mérget...
Ezzel kapcsolatban itt egy hosszú, de tanulságos cikk még 2005-ből:
http://beszelo.c3.hu/cikkek/europa-duehos-muszlimjai
Ha már cikk van róla akkor nem értem mi a baj.
A szociológusok felmérték.A társadalom elemzők tudják.
Közölték a rendőri szervekkel és az arra illetékesekkel
Már csak a politikusoknak kell intézkedni
Kész 600.
Itt a cselekvési terv, ha nekik nincsen

Egyébként hogy mekkora az értetlenség: mudzsahineket firkál a cikkíró
Álljon itt egy másik cikk
Új alakulat a szíriai krízisben : A Mudzsahedin hadsereg
 
Utoljára módosítva:
:rohog::rohog::rohog::rohog::rohog: Komolyan mondom, spanok, szorakoztat! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Megegyszer, csak a kedvedert, vegyuk sorra.

Allamtudomanyokban jartas ember nem mond ilyet, hogy "(a katholikus egyház reformálja a munkajogát) azért mert a keresztény erkölcsi morál elavult, a munkafeltételek középkoriak".

Az osszes felekezet es egyhaz munkajogilagminden pakkjaval mar tobb mint 100 eve a nemet allam jogtudosai altal kodifikalt kollektiv es egyeni munkajog ala tartozik, nincsenek kozepkori munkafeltetelek, ergoo
- nincs napi kotelezo kodexmasolas,
- nem kell karddal az oldalukon/teljes apacafatyolban, telen saruban, kolostorfrizkoval
- ciliciummal a ruhajuk alatt maszkalni, sot, meg misere se kell jarniuk.
Bar ha valaki ott dolgozik, altalaban jar misere, ha te nem vagy odavalo, ne akard a jogaikat vedeni, szep toled, de majd ha zavarja oket, sztrajkolnak - alkotmanyos alapjog a sztrajk, az egyhazak nem irhatjak felul, pont.

Minden vallasi kozossegnek ezentulmenoen kulon joga van eloirni bizonyos keretek kozott, hogy mit var el, es lehet vauzni ellene, de a demokracia errol szol babyboy. ;)
Ne keveredjunk a sajat csapdankba, hogy olyannal dobalodzunk, amit nem tudunk kellokeppen sokretuen ertelmezni.
Kereszteny erkolcsi moral: marmint mi az? ;) Mi kifogasod van az ellen, hogy nem nyirunk ki senkit?
Figyelitek ezt a csppnyi elegansan rejtetten megnyilvanulo adaz hajlamot baratunknal? :D
Miert zavar, hogy a szegenyeknek a karitasz viszit a cuccot? ;)
Nincs lopkodas, nincs olyan, hogy a kolykok mocskoskodnak a felmenokkel, es sorolhatnabk.
Az, hogy sajnos mindenhol voltak/vannak, akik nem tartjak be azokat az alapertekeket, amiket amugy minden vallas magaenak tud, nem az epp aktualis egyhaz, felekezet, vallas bune, hanem az egyes idiota csinalta.

Nagypenteki DISCO: a legtobb evfolyamtarsam olyankor haza szokott utazni, az osszes unnepkornyeki buli veszteseges szokott lenni, es hogy a discobamenesnek ejjel kettokor vege van -ismetlem, mindossze evente 7 nyavalyas naprol van szo! - ez ismet a demokracia es az alapjogok (nemet kulturat felepito hagyomanyok) korebe tartozik, nem pedig "mitoszokhoz". :rolleyes:

Most komolyan, az zavar, hogy a 365 napbol 7 nap nem diszkozhatsz hajnali kettonel tovabb? :rohog:
MEKKORA PARTIARC, figyelitek mar? :rohog:


Karacsonyeste elotti rodlizas - hat nem igaz, gyerekek nem igaz :rohog: komolyan birom ezt az arcot :D - ez nem kihangositott rockkoncert a szabadban, nem tilos :D jo szankozast,
bar ha esetleg a kornyeki dombokra egy cool blackmetal fesztivalt szerveznel
szenteste delutan haromra, buktad a looveet, mert mi rockerek utaljuk a minuszokban rockkoncertezest.
Pogozni hoban kellemes, viszont a borcuccokat szetcsapna a viz :rolleyes: szoval mint rocker es penzugyi szakember, mondom neked, inkabb menj szankozni. :D

Persze megnezem, mit szol nalad az asszony, ha te bejelented, hogy akkor neked most itten nem igazan van kedved otthon segiteni, inkabb mennel ki jatszani. :D

Es persze megteheted, ha letiltod a porontyokat a karacsonyfarol a komplett csaladodat pedig a rokonlatogatasrol, ez mar a te problemad - errevarjalgombot, tobb yiddish es muszlim haveromek is allitanak fat a gyerekek miatt, mert a manok megorulnek erte, annyira tetszik nekik. Maximum nem unneplik, amit a keresztenyek = tolerancia = nem felszivni magunkat.

Na jo, akkor meg mit kerdeztel? "Allami penzen felaggatott keresztek" - vedd ugy, hogy nem a te adodbol van :rolleyes: a te adod focimeccsre van felreteve. :D
Pelda mas szemszogbol: amikor Tel-Avivban nyaraltam a baratnomeknel, en se ugattam, hogy miert van x szabaly igy es ugy, csak orultunk, hogy klasszul erezzuk magunkat egyutt, aztan, eszembe se jutna kritizalni akar oket, akar a muszlim baratnomet, aki hiyabot hord, vagy a japant, aki nem jon velunk delelott sehova, mert tartja az otthoni rendet, idozonat, es ejjel el - a demokracia arrol szol, hogy egymast toleraljuk.
Es nem kurjuk fel magunkat, mert egy x vallasi tobbsegu orszagban ez van vagy az van, hanem orulunk a massagnak es tiszteletbentartjuk. Tudod, demokracia, tisztelet.

"Szentek, kardok": nem vagyok olyan jartas a temaban, mint te, de a kedvedert ennek is utananeztem :D nehez feladat, amit adtal, sokkal konnyebb lett volna olyan szobrot, abrazolast osszeszamolni, akit fegyverrel abrazolnak! De tenyleg, talaltam mindent, a fogorvosi fogotol kezdve a kacsan, kiskendon es a maketthazikon at a konyvekig, de kardot viszont csak egynehanyat, es meg egy buzoganyt, es valami undorito lenyuzott-borrel-a-kezeben-abrazolt szentet, ez perverz es elegge gyomorforgato mondjuk, es nem valami nagyszeru otlet ilyeneket propagalni, de hat nem az en problemam, nem megyek olyan helyrw.

Erneoerno :dr_4:igencsak gyanusan jol ismered te ezt a katolikus abrazolasmodot, ejnye, elarulod magad :rolleyes: csak nem volt valami csajod, aki miatt pipas vagy az egyhazra, mert a no lelepett valami masik, epp katolikus pasassal? :D

Nagyon jol szorakoztam, koszonom amugy a kommentedet! :D
Kedves RixavanDerMaat
-
Örülök neki, hogy jol szorakozol. Valoban nevetséges, hogy a 21. században még ekkora hatalma van vallásos fejedelmeknek egy felvilágosult nyugati országban.
-
Csodálom, hogy nem veszed komolyan, hogy a közvélemény nyomására "a katholikus egyház reformálja a munkajogát". Nem akarok itt német problémákat tárgyalni egy magyar honlapon de olvass utána mondjuk "Neuregelung des katholischen Arbeitsrechts" és hasonlo Stickwort alatt.
-
Minden vallasi kozossegnek ezentulmenoen kulon joga van eloirni bizonyos keretek kozott, hogy mit var el, es lehet vauzni ellene, de a demokracia errol szol babyboy. ;)
-
Akkor nem értettél meg valamit: a vallás az privát dolog, minden emberre egy jog érvényes az országban és ezt demokratikusan választott képviselök hozzák. Lehet a gyakorlat más, egy pädophil papot feloldoz a rendtársa a "bün alol" és nem jelenti az államügyésznek, ez sajnos igy zajlik le de nem jog.
-
Kereszteny erkolcsi moral: marmint mi az? Mi kifogasod van az ellen, hogy nem nyirunk ki senkit? Figyelitek ezt a csppnyi elegansan rejtetten megnyilvanulo adaz hajlamot baratunknal?
-
Hát bizony a halálbüntetés eltörlése nem keresztény érdem, ugy Angliában, mind az USA-ban, Németországban és most Magyarországon vallásos sarokbol jön és jött a vágy a halálbüntetés megtartása, ujra-bevezetése érdekében.
-
A kereszténység látszolag a legbékeszeretöbb, még a kondommal visszatartott sperma is védve van, egy "megnem-született élet", de ezreket kinyirni az isten nevében az istennek kedvezö tett.
-
A kereszténység nem szájhagyomány utján terjedt el. Itt nem egy kicsuszásrol van szo a történelemben mind ahogy irod, néhány gonosz fejedelemröl. A pogányok megtéritése egy "menyei megbizás". Mind németspecialistának ajánlom a "Kriminalgeschichte des Christentums" cimü müvet Karlheinz Deschner-töl.
-
Továbbá nem gyözöm hangsulyozni, hogy az összes emberi értéket, demokratiát, vallás- és szolásszabadságot, a nöi egyenjoguságot ugy kelett kiharcolnunk a vallásos tanok ellen.
-
Miert zavar, hogy a szegenyeknek a karitasz viszit a cuccot? ;)
-
A karitászhoz nemcsak keresztények viszik a cuccot, ök csak a logojukat a pluszjelet teszik rá. Van fogalmad menyi anyagi juttatást kap No.-ban a keresztény katholikus egyház? Nahát olvas utána a Violettbuch-Kirchenfinanzen ben.
-
Nincs lopkodas, nincs olyan, hogy a kolykok mocskoskodnak a felmenokkel, es sorolhatnabk.
-
A testi fenyités mind nevelési eszköz mindig is hozzátartozott a vallásos methodikához, az összes könyv ami verésre szolitja fel a szülöket vallásos, Amerikában a Bibliaövezetben verik a gyerekeket "evezövel", nem csoda, hogy felnöve lelövöldözik a másikat. Különösen nehéz bokolni neked amikor olvasom a Regensburger Domspatzen (kisfiukbol állo templomi korus) eseteit, vagy a végre bátorrá vált felnötteket akik egyházi intézetekben lettek kinozve, verve.
-
Hogy nincs lopkodás mert valaki keresztény, azt sem irom alá, a Sevillai dom oltárát 20 tonna indiánoktol lopott arany disziti, a benszülöttek leigázását a Pápa irásba kérte... vagy elég a Limburgi Puspök esete aki majd 40 millio euroért épitettet magának rezidentiát.
-

-
Az, hogy sajnos mindenhol voltak/vannak, akik nem tartjak be azokat az alapertekeket, amiket amugy minden vallas magaenak tud, nem az epp aktualis egyhaz, felekezet, vallas bune, hanem az egyes idiota csinalta.
-
Ha az egyházrol van szo akkor mindig a földi személyzet a hibás. :) Kedves barátom a vallások nem véletlen váltak privát dologgá, különben csak háboruk lennének, ugy mind a 30 éves háboru itt Europában, még mindig tüzzel vassal terjesztenétek a hiteteket mind az IS,....
-
Hosszan rágodsz a tánctilalmon, tudod nagyon jol, hogy a probléma szélesebb, az egyház mindig az NS-frontállásnak megfelelöen engedélyezte vagy tiltotta a böjtidöben valo táncolást. Ha gyöztek szabad volt táncolni böjtidöben is Sztalingrádnál nem.
-
Vagy vegyük a halálbüntetés eltörlését ami melett egyetlen alkalommal szolalt fel az egyház, amikor az NS-bünösöket biroságelé állitották a háboru után. Néhány évvel késöbb, miután pár hilyán mind szabadlábra került, ujra ott toporogtak a keresztény képviselök ezuttal a halálbüntetés ujrabevezetése melett. ;)
-
Most komolyan, az zavar, hogy a 365 napbol 7 nap nem diszkozhatsz hajnali kettonel tovabb?
-
Természetesen zavar mindaz amit egy demokratikus államban egy undemokratikus egyesület érvényre visz.
Hogy nemcsak engem zavar azt láthatod abbol is, hogy társadalmi nyomásra kénytelen volt az egyház engedni és kényszerül: "lazitják a bayorországi táncolási tilalmat" olvashattad a lapokban. (ez még nem izlámosodás) :)
-
Sok dolgot irsz amit én nem kritizáltam. Semmi bajom a szánkozással és karácsonyfaállitással, sokkal inkább, hogy az egyház szeretné megtiltani, hogy az üzletekben csak szenteste elött lehessen karácsonyi portékálat, süteményt és diszeket árusitani. A "karácsony varázsereje romlik" ha már egy honappal elöbb lehet karácsonyfát, beiglt kapni, mondják az egyházi vezérek.
-
Hát igen, egyre kevesebben hisznek a husvéti nyulban és a karácsonyfát hozo Jézuskában.
-
Es nem kurjuk fel magunkat, mert egy x vallasi tobbsegu orszagban ez van vagy az van, hanem orulunk a massagnak es tiszteletbentartjuk. Tudod, demokracia, tisztelet.
-
En nem látogatoban vagyok itt, ahogy nem tetszett nekem a Rákosikép az osztályteremben ugy nem tetszik nekem ha a gyerekemnek egy bitofa alatt kell üllnie az iskolába, ha a bayor alkotmányban az áll, hogy az iskola célja a "keresztény felfogásban valo nevelés"...
-
Egy pluralista társadalomban nem szabadna lenni ilyennek. Ennek semmi köze a tolerantiához. Itt nem szabad a vallásoknak nyilvános területeken (pl. metrolépcsö) vallásos plakátokat kitenniük, fellehet öket jelenteni.
-
A politikai pártoknak is csak a választás elött van megengedve a plakatirozás miért ne lenne ez érvényes földönkivüli lényeknek a propagálása esetén is.
-
Igen kiismerem magamat a vallásos tanokkal mert volt benne részem. Mind gyerek átvészeltem, ugy tekintettem rá mind más tilalomra elavult traditiora mind a miniszoknya vagy hosszu haj tilalmára. Most felnöttként látom, hogy nemlétezö lényekböl csak embertelenséget lehet levezetni és szeretném ha a vallások oda kerülnének ahova valok, a privát-spherába.
-
Számomra továbbra is egy talány, hogyan lehet egy bitofát a szeretet jelképének tekinteni? A kereszténység a félelemre apellál.
 
Azért erre ne vegyél mérget...
Ezzel kapcsolatban itt egy hosszú, de tanulságos cikk még 2005-ből:
http://beszelo.c3.hu/cikkek/europa-duehos-muszlimjai
Kedves graver
-
Ahogy zsolt0v is irja a jövöt csaj sejthetjük. Ez igaz. En megtoldanám még azzal, hogy az optimizmusunk nem légbölkapott ha figyelembevesszük, hogy hatással lehetünk a jövönkre. Az emberiség már sok állmát megvalositotta.
-
Egyben biztosak lehetünk jobb ha az emberek nállunk "szocializálodnak" mindha szögesdrottal elválasztva nevelkedünk fel, mindha megvárjuk, hogy az izlam is végigfussa a felvilágosodást egy természetes folyamat keretén belül, magábol kinöve.
-
Látod még a kukoricát törö parsztok, ágat gyüjtö erdömunkások is megilyednek egymástol a propaganda miatt. Az emberek közötti bizalmatlanság nö.
-
Nem nevetnivalo, de az ALDI-ban munkásruhába bejövö magyar kézmüveseket, vagy egy hátizsákkal hozzánkjövö japán egyetemistát, nem lehet megkülönböztetni egy menekülttöl.
-
Holott a zsidoknak van a legreálisabb aggályuk a mohamedánokkal szemben, Izrael miatt, mégis ök azok akik intenek az álltalánositások miatt. A legalntasabb kijelentéseket magyarországon halottam, miután a vitapartneremnek kifogytak az érvei, a menekültek ellen, könyektöl csillogo szemmel kibökte nekem, a "zsidok irányitják a menekülteket ide, ök pénzelik öket". Ezt ö mindig is tudta.
-
Kezdhettem mindent elölröl :)
 
Szervusztok ,
az igaz , hogy nagyon sok "Gyerek szeretö" pap létezik , de sokkal több POLITIKUS !!! Aki nem hiszi lásd Cohn-Bendit a Zöldek atyja Brüsszelben vagy vegyük az egész Londoni képviselö házat ahol még gyilkosággal is volt köritve . A rtendörség meg eddig eltussolta , na persze politikusoknak mindent szabad ök még az egyház föllöt is állnak
 
Szervusztok ,
az igaz , hogy nagyon sok "Gyerek szeretö" pap létezik , de sokkal több POLITIKUS !!! Aki nem hiszi lásd Cohn-Bendit a Zöldek atyja Brüsszelben vagy vegyük az egész Londoni képviselö házat ahol még gyilkosággal is volt köritve . A rtendörség meg eddig eltussolta , na persze politikusoknak mindent szabad ök még az egyház föllöt is állnak
Szerbusz Gyula
-
Miért nem jelented fel a Cohn-Benditet ha van valami a kezedben? Nem is tudtam, hogy gyerekkorod ota ismered. :)
-
 
Szervusz Ernö ,
figyelj ellöször is vedd már fel a ledobott szappanodat ! Majd olvasd csak el a fent nevezett személy könyvét meg ha nem akkor emlékezz csak vissza a pár évvel ezeelötti Zöldek kijellentésére ,, hogy mi nem csak pedofilekböl állunk és elhatárolodunk Cohn - Bendittöl , amugy meg jellentse fel a mamája vagy Te ! Nekem tök mindegy de pedofil az pedofil marad !! és ha tettszik itt ha nem az egy szemét aljas ember !!
 
Drága Hölgyeim, Uraim!

Lenne nekem egy a témától teljesen eltérő kérdésem, itt olyan sokan vagytok, akik jóval okosabbak vagytok tőlem, tegyétek már meg, hogy normálisan, (nem kiemelt, kivastagított, hatalmas nagybetűkkel, szinte ordítva) válaszoltok nekem.
Miért van hogy bármiről is szóljon egy cikk itt perceken belül kioktatjátok egymást?
Miért ugrik a másik torkának szinte mindenki? Remélem csak én a tudatlan öregasszony látom ezt így, és bízom benne hogy a tudatlanságom érezteti ezt velem! De, olyan érzésem van bárhol olvasom az írásaitokat, ha eltérő véleménye van a másiknak azt rögtön gyalázzuk, megsértjük úgy, hogy talán észre sem vesszük.
Ez valami magyar átok? Két embertől több már vitát, viszályt szít?
Komolyan nem értem az okát! És most ne ugorjatok nekem, mert menten ríva fakadok. :(
Normális hangnemű választ, válaszokat várok tőletek.
Köszönöm
 
Kedves Gyula
-
Te csak diskreditálni akarod Cohn-Benditet, ezt láttam már más témánál is, a valos problémát meg nem mered szobahozni mert gátlásos vagy.
-
Igen, a zöldek megalakulásánál ott volt mindenféle ember, olyanok is akik eltudták hitetni, hogy csupán a szexuális tolerancia melett vannak. Voltak ott akik trükköltek és voltak ott akik csak tévedtek. Az elsö csoportot rögtön elvitte a rendörség, a másik rájött késöbb, hogy csak megkésett pubertáskori problémájuk volt.
-
A szexualitás az egyházak jovoltábol teljesen tabuizálva volt, ha az iskolák hátsoudvarát nézem hát nem merek belegondolni abba milyen uton szereznek a fiatalok szexuális élményeket manapság is, hátmég 40-50 évvel ezelött.
-
Természetesen egy marhaság volt Bendidnek azt gondolni, hogy egy felnött itt segiteni tudna a serdülönek. Hogy elövegye a farkát és megmutassa mi micsoda rajta. :)
-
Ez nem volt pädophil hajlam, egy hülye elképzelés lehetett amit egy fiktiv regényben irt le ha jol tudom. Egyébbként van az internetben egy interview amiben erröl az idöröl nyilatkozik.
-
Nem tudom te melyik hátsoudvaron, vagy fürdökádban szerezted az elsö szexuális élményeidet de a problematika egészen biztos létezik. Nem is akarom tudni mert még voyeurnek nevezel. :)
-
Tény, hogy a szüleink, de még a mai szülök sem ismerik a nemiszerveiket, a nök legnagyobb része mégcsak a fáradságot sem vette, hogy odapillanson.
-
De térjünk vissza a topikhoz, a mohamedánok legalább mossák, borotválják magukat a nemiszervük körül, A jobbik párt vezetöit kéne megkérdezni, hogy volt az "alsomosás" a keresztény internatusban? De erre csak emotionálisan szoktak reagálni, ezért nem kérdezem. :)
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,161
Üzenet
4,809,587
Tagok
616,164
Legújabb tagunk
Sass Péterné Gyöngyi
Oldal tetejére