Kik azok a civilek, akiket el kell takarítani Németh Szilárd szerint? Itt a lista!

Emberi jogokkal, szegénységgel, környezetvédelemmel foglalkozó civil szervezetek, akik teljesen átláthatóan működnek és akik nélkül az ország jóval szegényebb lenne.


„Ismerd meg te is a Soros-hálózat magyar tagjait, akiket Soros György, nemzetközi oligarcha tart el.”

Miért álságos az egész civil törvény?
Nagyon vicces, hogy miközben a sorban jönnek a Fideszesek az átláthatósággal, mint indokkal (Gulyás Gergely és Kósa Lajos ugyanezt a dumát nyomta le ma: azért van szükség a civil törvényre, hogy ezek a szervezetek átláthatóan működjenek - kár, hogy már most átláthatóan működnek) a Fidesz-média tételesen megírta, kinek hány forint támogatás jött és honnan, hiszen az egész már most nyilvános.

Ahogy az is, mit csinálnak ezek a civilek.

Mik azok a témák, amikkel ezek a civilek foglalkoznak?
  • korrupcióellenesség,
  • átláthatóság,
  • melegjogok,
  • abortuszhoz való jog,
  • ártalomcsökkentés,
  • menekültek
  • kisebbségek, kisebbségek jogai,
  • mélyszegénységben élők,
  • környezetvédelem.
Minden olyan téma, amiben az Orbán-kormány látványosan megbukott, amivel Orbánék nem foglalkoznak, vagy éppen amiben gyűlöletet szítanak.

Kik ezek a civilek?


Transparency International

A világ legnagyobb korrupcióellenes szervezetének magyarországi képviselője a Transparency International Magyarország Alapítvány. A Transparency International nemzetközi nem-kormányzati szervezet értékei mentén működve korrupciós problémák feltérképezése a Magyar Köztársaság területén, megoldási javaslatok megfogalmazása, a nyilvánosság tájékoztatása és képzése az átláthatóság ellenőrzése és elősegítése, különös tekintettel a közpénzek felhasználására.

Eötvös Károly Intézet

Az Eötvös Károly Közpolitikai Intézetet a Soros Alapítvány hozta létre 2003 januárjában azzal a céllal, hogy a hagyományostól eltérő, újszerű intézményi formát teremtsen a demokratikus magyar közélet formálására. (Az intézet tulajdonosa 2009-től az Eötvös Károly Közpolitikai Alapítvány.) Az intézmény elnöke Majtényi László, akit nemrég köztársasági elnöknek is jelöltek.

K-Monitor Közhasznú Egyesület

A K-Monitor Iroda 2007 óta küzd a közpénzek átlátható felhasználásáért és a korrupció visszaszorításáért. A civil szervezet olyan politikai, gazdasági és társadalmi környezet megteremtéséért dolgozik, ahol az állampolgárok elutasítják, a hatóságok pedig hatékonyan feltárják és szankcionálják a korrupciót.

Társaság a Szabadságjogokért (TASZ)

Cigányok, melegek, Ligetvédők, elnyomottak, politikai aktivisták, Orbán Viktor őket képviselte már a TASZ. A Társaság a Szabadságjogokért emberi jogi jogvédő civil szervezet. 1994-es megalakulása óta azért dolgozik, hogy Magyarországon bárki megismerhesse alapvető emberi jogait, és érvényesíthesse azokat a hatalom indokolatlan beavatkozásaival és mulasztásaival szemben. Ennek érdekében nyomon követik a jogalkotást és jogfejlesztő tevékenységet végeznek, stratégiailag fontos perekben képviseletet nyújtanak és évi ezer ügyben jogsegélyt nyújtanak, képzéseket tartanak és média kampányokkal mozgósítják a nyilvánosságot.

A Roma Education Fund

A nem ideológiai, hanem inkább oktatási tevékenységet űző, a romák és a nem romák közötti szakadék betemetését célul tűző alapítvány legfőbb támogatója az Open Society Institute.

c3 Alapítvány

A c3 Alapítvány ősrégi hazai technológiai, és információs alapítvány, innen startolt a freemail, és sok más akkori webes fejlesztés.

PATENT Egyesület

A Patriarchátust Ellenzők Társasága (PATENT) szintén egy újsütetű feminista szervezet, mely leginkább azzal került be a hírekbe, hogy feltétel nélkül kiáll az abortusz lehetőségéért, mint a női önrendelkezés csúcsáért.

Háttér Társaság

Az egyik legrégebbi melegjogi szervezet, amely az LMBTQ-emberek jogainak képviseletével és társadalmi elfogadásával foglalkozik.

Artemisszió Alapítvány

Az Artemisszió interkulturális képzéseket, és felvilágosítóprogramokat tart gyerekeknek az elfogadás, és a migrációs helyzet kapcsán.

NANE - Nők a Nőkért az Erőszak Ellen Egyesület

A női jogvédelemmel foglalkozó civil szervezet, amely a bántalmazott nőknek nyújt segítséget.

Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség

A “Női Érdek” hosszú távú célkitűzése, hogy a magyar nők társadalmi és jogi egyenlőséghez hozzájáruljon, szemléletváltozást indítson el a nemek esélyegyenlősége tekintetében. A szövetség igyekszik a nők szociális helyzetét, életesélyét és életminőségét a maga eszközeivel javítani, fellép a nőkkel szembeni diszkrimináció és erőszak minden formájának tilalmáért is.

Kék-Pont

A tűcsereprogramot, és ártalomcsökkentést a zászlajára tűző szervezet. Őket zavarta el Kocsis Máté a nyolcadik kerületből.

Krétakör Alapítvány

Az alapítvány egy olyan műhely megteremtését tűzte ki célul, amely hosszú távon képes biztosítani a reflektált gondolkodás alapjait Magyarországon. A Krétakör Alapítvány célja az európai közösség és azon belül a magyar társadalom érdekképviseleti és kooperációs kompetenciáinak fejlesztése.

Mindezt a Krétakör több mint 20 éves művészeti tapasztalatára alapozva szakmai, oktatási és képzési programok segítségével, közösségbővítéssel és domináns kommunikációval képzeljük el, mert ezekben látjuk a meghatározó társadalmi változások alapját – írják a honlapjukon.

Civilek a médiában

Átlátszó

Bodoky Tamás egykori Magyar Narancsos, majd indexes tényfeltáró újságíró által alapított és főszerkesztett tényfeltáró portál. Naponta hoznak le cikkeket a fideszes korrupcióról.

Asimov Alapítvány

Az Átlátszó mögött álló másik alapítvány a híres sci-fi íróról elnevezett Asimov alapítvány. Ezt 2009-ben alapították, szintén a magyar közélet megújításának és átláthatóságának célkitűzésével. Itt már megjelenik a Norvég Civil Alap is megjelenik, mint támogató és az Eötvös Károly Intézet - szintén egy másik Soros-szervezet -, mint partner. Kuratóriumának elnöke az átlátszós Maróy Ákos, aki kiterjedt üzleti kapcsolatai mellett a véleményformáló közéletben is szerepet játszik.

Az Asimov alapítvány projektjei jól rímelnek az Átlátszó tevékenységére. A fő tevékenysége, a honlap szerint emiatt jött létre a Budapest New Technology Meetup megszervezése, ami viszont jól mutatja Maróy egyébként IT-s kötődését, múltját. Az Átlátszónet Alapítvánnyal közös projekteket is bonyolítanak, amik közül több 2013-ban a Norvég Civil Alap támogatásával is valósult meg (Átlátszónet program). Az alapítvány honlapjának szerkezete és külleme szinte megszólalásig azonos az Átlátszónet Alapítvány honlapjáéval. Az Asimov közhasznúsági jelentése alapján az Átlátszó KiMitTud közadatigénylési rendszerének támogatói, és a Norvég Civil Alap kedvezményezettjei 30 milliós értékben. Utóbbi azért érdekes, mert az Asimov Alapítvány az Átlátszó Nonprofit kft. részére forrásokat biztosít, 2015-ben közel 17 millió forintot.

Mérték Médiaelemző Műhely

A HVG-ben publikáló, önmagát függetlennek tartó, a médiapiac aktuális átalakulásait monitorozó Mérték Médiaelemző Műhely. Értetően fáj a Fidesznek, maikor rámutatnak, hogyan sérül naponta a sajtó- és véleményszabadság Magyarországon.

Független Médiaközpont (Független Újságírók Alapítványa)

A Független Médiaközpont politikai elkötelezettségtől mentes alapítvány, amelynek célja, hogy erősítse az etikus magatartáson alapuló, tényszerű újságírást és támogassa a média függetlenségét Magyarországon.

Az alapítványt az amerikai Independent Journalism Foundation alapította a 90-es években, a közép-európai média függetlenségének erősítésére. Prága, Pozsony és Bukarest mellett Budapesten is működtetnek irodát.

Tilos Rádió

A budapesti underground rádióját a TILOS Kulturális Alapítvány működteti. A város legszabadabb médiája.

Mr Flynn Rider

soros-foundations-1024x490.jpg
 
Ezt "kifelejtették" a törvényből:

A Magyar Nemzet végrehajtást kezdeményez az Országgyűlés gazdasági bizottsága ellen, miután továbbra sem adta ki a parlamenti testület azokat a közérdekű adatokat, amiknek kiadására jogerős bírósági ítélet kötelezi.

Nesze neked átláthatóság ! :mad: Ássák el magukat !
 
Senki sem tartja problémának ha egy civil szervezet külföldről támogatásokat kap. Ez a törvénytervezet csupán a külföldi támogatások feltüntetésére kötelezné a civil szervezeteket amelyek 7,2 millió forintnál nagyobb külföldi támogatást kapnak.
 
Senki sem tartja problémának ha egy civil szervezet külföldről támogatásokat kap. Ez a törvénytervezet csupán a külföldi támogatások feltüntetésére kötelezné a civil szervezeteket amelyek 7,2 millió forintnál nagyobb külföldi támogatást kapnak.
Most hogy mondod...egyre idegesebb lettem....
De, legalább mostantól rend lesz.......
 
Szerintem egy alapítvány büszke lehet ha például elnyert egy EU-s támogatást ... és büszkén szokták feltüntetni, hogy ez meg ez, EU-s támogatásból épült... miért ne lehetne pont így feltüntetni például, hogy ezt a kormányellenes tüntetést xy finanszírozza, mi szégyellnivaló van ezen, hiszen mindenki eddig is sejtette, de ezentúl nyilvánvaló lesz.
 
Szerintem egy alapítvány büszke lehet ha például elnyert egy EU-s támogatást ... és büszkén szokták feltüntetni, hogy ez meg ez, EU-s támogatásból épült... miért ne lehetne pont így feltüntetni például, hogy ezt a kormányellenes tüntetést xy finanszírozza, mi szégyellnivaló van ezen, hiszen mindenki eddig is sejtette, de ezentúl nyilvánvaló lesz.
A támogatások nem politikai célzatúak, hanem tartják a gatyánkat, hogy ne lógjon ki a senekünk!
Az, hogy a limit 7,2 millió forint - is nevetséges, mert egy szervezet működéséhez vajmi kevés!
Valamint, ha én adakoznék milliókat, mert baromira szalad a szekerem, ragaszkodnék a névtelenséghez és nem tartanék igényt hálára! Bakker! Kiráz a hideg is a gondolatra! :(
 
A támogatások nem politikai célzatúak, hanem tartják a gatyánkat, hogy ne lógjon ki a senekünk!
Az, hogy a limit 7,2 millió forint - is nevetséges, mert egy szervezet működéséhez vajmi kevés!
Valamint, ha én adakoznék milliókat, mert baromira szalad a szekerem, ragaszkodnék a névtelenséghez és nem tartanék igényt hálára! Bakker! Kiráz a hideg is a gondolatra! :(
Főleg ha ˝véletlenül˝még kapsz egy kis NAV ellenőrzést is....
 
miért ne lehetne pont így feltüntetni például, hogy ezt a kormányellenes tüntetést xy finanszírozza, mi szégyellnivaló van ezen, hiszen mindenki eddig is sejtette, de ezentúl nyilvánvaló lesz.
Magyarországon?
Senki sem merne adakozni az 1%-ról.
Családok eshetnek egymásnak, barátok ugranak össze....a politika az maradjon csak a háttérben.
 
Magyarországon?
Senki sem merne adakozni az 1%-ról.
Családok eshetnek egymásnak, barátok ugranak össze....a politika az maradjon csak a háttérben.

a törvénytervezet a külföldi támogatásokról szól ... nem értem miért idegenkednek a szerveztek miért akarják eltitkolni....mikor egy menő sportoló nyilatkozik a TV-ben és a mezén raja van a szponzorok logója, valaki fel van háborodva? Egy teljesen megszokott dolog.
Habár úgy tűnik, hogy kizárólag csak a politikával foglalkozó, külföldről finanszírozott szervezetek vannak felháborodva.
 
Utoljára módosítva:
a törvénytervezet a külföldi támogatásokról szól ... nem értem miért idegenkednek a szerveztek miért akarják eltitkolni....mikor egy menő sportoló nyilatkozik a TV-ben és a mezén raja van a szponzorok logója, valaki fel van háborodva? Egy teljesen megszokott dolog.
Akkor ez még rosszabb mint gondoltam mert miért is nem vonatkozik ez a magyar adományozókra is?
Például van egy párt amit egy civil mozgalom támogat de, mivel nincs külföldi a támogatók között akkor fogalmunk sincs hogy ki is áll a párt mögött?
 
a törvénytervezet a külföldi támogatásokról szól ... nem értem miért idegenkednek a szerveztek miért akarják eltitkolni....mikor egy menő sportoló nyilatkozik a TV-ben és a mezén raja van a szponzorok logója, valaki fel van háborodva? Egy teljesen megszokott dolog.
Mert azok szponzorok. Emezek meg adományozók.
 
Nemcsak az, de az is! :)
Egy pá r sor...
Életem során többször is elhatároztam, hogy majd megkérdezem egyszer a nagyapát, mert ő mindent tudott, mindenre felelt. Aztán egy váratlan napon meghalt. Csak másnap értem haza, hogy búcsút vegyek tőle, a “legigazabb embertől, akit valaha ismertem”.

Mindig enyhe borzadállyal léptem az úgynevezett tiszta szobába. Ősidők óta ott terítették ki a halottakat. Birsalmaillatú szoba. A nagymama rojtos kendőivel. Ahol lakodalmakat tartottak és halottakat sirattak el.

Apám egyedül ült a gyertyafényben a nagyapa ravatalánál a tiszta szobában. Mellé ültem szótlanul. Imádkoznom kellett volna, de nem tudtam. A Miatyánk szövege se jutott eszembe. A nagy Semmiben lebegtem testetlenül, könnyedén, akárha pára lennék. Honnan is jöttem haza a végső búcsúra? Valahol Oslo körül jártam, fjordokban gyönyörködve, most meg itt ülök egy poros bácskai falusi ház tiszta szobájában nagyapa ravatala mellett. Két gyertya ég a fejénél. És az asztalon a Bibliája. Amit utolsó pillanatig forgatott, olvasgatott.

Vajon mit olvashatott? János jelenéseit? Mózes könyvét, Choreb hegyéről valamit vagy József eladásáról? Lukács evangéliumát? Mindegy, ilyenkor már teljesen mindegy. Égtek a gyertyák, azt hiszem apám sírt. Ritkán láttam sírni az életben, erős ember volt, de ez megrendítette. Némán mozgott a válla. Eltakarta az arcát, mintha szégyellné. Megrázó élmény volt számomra. Apám sírt. Akit a legerősebb embernek ismertem az életben. Sírt.


Búcsúzz el tőle, téged nagyon szeretett” – mondta később.

“Valamit mindig szerettem volna megkérdezni tőle” – mondtam akkor könnyes szemmel. “Elkéstem”.

“Az ember sohasem késik el semmiről!” – szólt bölcsen. S megkérdezte: “Mi volt az? Mit akartál tudni?”

“Hogy mondaná el nékem, mi is a becsület” – szóltam csendesen a koporsója mellett. “Most már honnan tudom meg? Ki mondja meg nékem?”

Apám ekkor a nagy csendben rám nézett, és azt mondta elcsukló könnyes hangon: “Én… Mert ő nekem mindent megmondott az életben. Ezt is…”

Ekkor felállt, megfogta a kezem és odavezetett a koporsó mellé. “Azt akarod tudni, mi a becsület? Egyszer gyermekkoromban én is megkérdeztem tőle, kint a határban, a nagy akácfa alatt. Azt mondta, hogy ezt csak önmagától kérdezheti meg az ember. Aki szembe tud nézni önmagával.”

“Istenem – kapaszkodom most a múltba. – Én eddig elfelejtettem ezt megkérdezni!
Elnézést kérek a szerzőtől de lemaradt a név és a cím.
Illés Sándor : Új ember.
 
Utoljára módosítva:
Akkor ez még rosszabb mint gondoltam mert miért is nem vonatkozik ez a magyar adományozókra is?
Például van egy párt amit egy civil mozgalom támogat de, mivel nincs külföldi a támogatók között akkor fogalmunk sincs hogy ki is áll a párt mögött?

a hangsúly a külföldi befolyáson van... szóval mikor elkezd szónokolni egy úriember hadd tudjuk ki fizeti. Ha magyar választó fizeti az miért lenne érdekes.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,609
Tagok
615,326
Legújabb tagunk
redbaron77
Oldal tetejére