Hírek Lemaradt egy vessző a melegellenes törvényből, ezért lehet, hogy mostantól nem is kell majd fóliáznia a könyvesboltoknak

Egy vesszőhiba miatt bukhatja a Líra könyvesbolt-hálózat elleni pert a kormány . A Lírát még nyáron büntette 12 millióra a kormányhivatal, miután nem megfelelő módon árult egy ifjúsági könyvet, amiben megjelent a homoszexualitás. Mindezt ráadásul annak ellenére, hogy a mai napig nincs egységes kormányzati lista arról, hogy melyik könyveket kell lefóliázni.

A Lírát júliusban még azért büntették meg, mert nem fóliázta be és az ifjúsági könyvek között árulta a homoszexualitást is megjelenítő Heartstopper - Fülig Beléd Zúgtam (Szívdobbanás) című kiadványt - írta akkor az MTI. A beszámoló szerint a kormányhivatal a cég által üzemeltetett könyvesboltokban vizsgálta az adott könyv forgalmazási körülményeit.

Azonban a kormányhivatal által akkor hivatkozott jogszabályból a Líra szerint kimaradt egy vessző:

Születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, a szexualitást öncélúan ábrázoló, valamint a homoszexualitást megjelenítő, illetve népszerűsítő, gyermekeknek szóló termék a többi terméktől elkülönítve (vesszőhiány) csak zárt csomagolásban forgalmazható.

A Líra szerint így a jogszabály jelenleg nem azt írja elő, hogy a melegséget megjelenítő könyveket minden esetben elkülönítve és zárt csomagolásban kell árulni, hanem csak azt, hogy


amennyiben elkülönítve árulják ezeket, akkor kell rájuk zárt csomagolás, vagyis fólia.

Ahogy pedig a Válasz Online is írja, bár a jogszabály egyértelműen mást akart jelenteni, mint amit most ténylegesen jelent, de „a bíróságnak a leírt joghoz, annak értelméhez kell tartania magát, nem találgathatja kénye-kedve szerint mindenféle politikusi nyilatkozatok alapján, mit is akart igazából a jogalkotó”.

Mindezek alapján pedig


„egyértelműnek látszik nemcsak az, hogy nem követtek el jogsértést, de még az is, hogy egy fogalmazási hiba miatt bárki nyugodtan tarthat a homoszexualitást megjelenítő könyvet lefóliázatlanul boltjának ifjúsági polcain” - írta a lap.

Jelinek Anna

1696011265608.jpeg
 
Annyit hallok erről a teljesen átlagos színvonalú könyvről, hogy néha már az a gyanúm, az írója lefizette Orbánt, hogy reklámozza, na ugorjunk már!
 
Ha innen nézzük, azt is hozzá lehet tenni, hogy azért írták meg, hogy más pártok választóit szogálják ki :D
Akkor igen ha politika is van a könyvek megírása mögött.
De, eddig ilyet még nem hallottam csak azt hogy a politika szűkíti bizonyos könyvek hozzáférését.
 
Tudommal nem csak a homotartalmat fóliázzák, hanem minden szexuális tartalmat... Másrészt a fóliagyáros NER havernak is meg kell élni valamiből...
A keménytáblás könyvek egy jelentős részét fóliázzák nálunk is, de egészen más okból.
Elég egy szamárfül, vagy bármi más apró sérülés, és máris csak "Mängelexemplar" megjelöléssel, csökkentett áron (ált. 5 euró) lehet értékesíteni az eredeti 25-30 vagy még magasabb árral szemben.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

¡Hola! Estoy buscando estos patrones. Pertenecen a una diseñadora mexicana llamada Alejandra Betancur. Su Instagram es @corazondemelocoton
B Szabó Imre wrote on favorit82's profile.
Köszönöm szépen ! The Osmonds-Down by the lazy river-mp3
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!
koby11 wrote on Recsi70's profile.
Szia! Érdekelne engem is a hiányzó oldal, ha el tudod küldeni. Köszi előre is!

Statisztikák

Témák
38,158
Üzenet
4,808,762
Tagok
616,107
Legújabb tagunk
Hajnalka Hodorics
Oldal tetejére