Óvodai élet 2014.

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Szkrat

Állandó Tag
Állandó Tag

susie76

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok. Ilyen képeket keresnék , esetleg lenne valakinek?
 

Csatolások

  • 10620628_815519375177119_675622128367611949_n.jpg
    10620628_815519375177119_675622128367611949_n.jpg
    91.9 KB · Olvasás: 807

csuri24

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Napszakok témakörben keresnék ötleteket,játékokat, feladatlapokat. Köszönöm előre is! További szép napot Mindenkinek! :)
 

Tamara69

Állandó Tag
Állandó Tag

Csatolások

  • Napszakok témához.doc
    34.5 KB · Olvasás: 203
  • éjjel.jpg
    éjjel.jpg
    130.1 KB · Olvasás: 708
  • este.jpg
    este.jpg
    141.4 KB · Olvasás: 704
  • Napszakok.jpg
    Napszakok.jpg
    914.2 KB · Olvasás: 730
  • reggel.jpg
    reggel.jpg
    139.5 KB · Olvasás: 640

palanta

Állandó Tag
Állandó Tag
karácsony előtt elkapott egy vírus, ami aztán szépen ráhúzódott a bal karomra, ideggyulladást okozva. 3 ujjam elzsibbadt, ebből az egyiket mozdítani sem bírtam.

viszont, a harci kedv nem múlt el, és fél kézzel is lehet pötyögni. a hollandiai tanulmányút eredményeképp kezd körvonalazódni bennem egy project (tavasz témakör), amit holland mintára szeretnék kidolgozni, és aminek a vázát tegnapra sikerült teljesen összerakni. csak a váz 7 oldal eddig xls-ben persze, 3 korosztályra. most jön a tartalommal való megtöltés. 3 hetesre terveztem, majd meglátjuk, mi sül ki belőle. egyenlőre izgalmas ez is, meg az anyaggyűjtés is...

hálistennek, én az ezévi összes projectemet még a nyáron összeraktam, szóval avval már nincs gond, van idő az ilyen kis játékokra. meg a tanulásra. mondjuk leginkább emiatt kellett előre dolgozni, mert biztos nem lenne időm tanulni is, ha nem lenne minden kész.

kicsit át kellett azért dolgozni őket, mert lett egy olasz kisfiúnk, akit magyarra kell tanítanunk, és tettem be pár olaszos dolgot is miatta, meg ugye az ő egyéni fejlesztési tervét is megírtam nyelvre specializáltan. sajnos, mivel semmit nem beszélt magyarul, így a bejövő méréseket nem tudtuk megcsinálni, és a kimenőket is csak módjával, leginkább a megfigyeléseink alapján, meg rajzok alapján, mert nem fog tudni annyira magyarul, viszont szeptemberben iskolás lesz. ti külföldi szülőknél, ahol egy szülő sem beszél magyarul, hogy oldjátok meg a fejlődési naplót? mert ugye azt neki oda kell adni, de egy kukkot nem ért belőle. írjam meg angolul is? (magyar iskolába fog menni, magyarul biztosan meg kell, hiszen azt elküldöm az iskolának) csináljuk meg a difert? mondjuk én valamennyire beszélek olaszul, főleg már csak értek, de a tolmácsuk egy tündér. mondjuk nem írnám meg olaszul, mert ki tudja, hová költöznek legközelebb, csak a kérdéseket tenném fel - bár a nyelvi részt kihagyva. vagy csak írjak egy összefoglalót a megfigyeléseinkről két nyelven? volt valakinek ilyen problémája? csak mert a határnyitással biztosan több továbbköltöző is lesz, talán érdemes lenne ezen gondolkodni, mert tényleg sokat dolgozunk ezekkel, és a befogadó országnak sem mindegy.

hollandiában voltam egy iskolában, ahol egy magyar kislány kinti tesztjét beszéltük át a tanárral és a szülővel. a teszt alapján a kislány kb 27%-ot teljesített, azaz mélyen az átlag alatt. szerencsére a pedagógusok leírták, hogy kb mit mondott a kislány válaszként, és én lefordítottam nekik, ebből teljesen kiderült, hogy a rajzokat 100%-ban megnevezte - magyarul, és máshol is sokkal jobb eredmnyei voltak, persze volt, ahol a feladatot sem értette. ezért gondolom, hogy releváns lehet, ha küldünk ki velük mérési anyagokat, mert akkor nem butának fogják elkönyvelni a migráns magyar gyerekeket.
 

Csatolások

  • Lente.jpg
    Lente.jpg
    702 KB · Olvasás: 609

Ritus26

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Keresem Lukács Józsefné-Ferencz Éva:Kerek egy esztendő évszakokhoz kapcsolódó négy kötetes könyvét. Nincs meg esetleg valakinek? Nagyon fontos lenne! Hálás köszönet előre is érte :)
 

Böbe0313

Állandó Tag
Állandó Tag
folytatás..
 

Csatolások

  • 01.Év múlik, évet ér!.mp3
    1.1 MB · Olvasás: 152
  • évszak.jpg
    évszak.jpg
    337.5 KB · Olvasás: 724
  • évszak 1.gif
    évszak 1.gif
    36.5 KB · Olvasás: 676
  • évszak 2.gif
    évszak 2.gif
    32.5 KB · Olvasás: 655
  • évszak 3.gif
    évszak 3.gif
    27.4 KB · Olvasás: 636
  • évszak 4.gif
    évszak 4.gif
    37.7 KB · Olvasás: 640
  • időrendiség 1.jpg
    időrendiség 1.jpg
    64.7 KB · Olvasás: 707
  • időrendiség 2.jpg
    időrendiség 2.jpg
    58.3 KB · Olvasás: 647

palanta

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Félévi Nevelési terveket keresek!
Tudnátok nekem segíteni?!
Köszönöm

a módszertani ajánlóból simán ki tudod írni a fő nevelési területeket, és ha akarod, részletezheted a saját csoportodra. vagy csak simán meghagyod felsorolva, félévenként pipálgatsz és írsz rá minden félévben egy reflexiót pár sorban. így biztosan nem marad ki semmi, ami lényeges. (egyébként amit becsatoltak fentebb, az is kb így készült, a felsorolások legalábbis onnan vannak)
 

Tulipán84

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Nagy-középső csoportban dolgozok. A következő két hétben egészséghét projektben dolgozunk. S mivel gyakornok vagyok, a mentorom jövő hétre időzítette a látogatást. Mindenféle segítség, anyag nagyon jól jönne. Előre is köszönöm..:)
 

vaczila

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Nagy-középső csoportban dolgozok. A következő két hétben egészséghét projektben dolgozunk. S mivel gyakornok vagyok, a mentorom jövő hétre időzítette a látogatást. Mindenféle segítség, anyag nagyon jól jönne. Előre is köszönöm..:)
Nálunk az egészséghéten minden nap volt valami téma. Gyümölcsnap, zöldségnap, sport - oviolimpia, egészséges környezetünk - levegő, víz, föld tisztaságának fontossága, ilyesmi. Minden nap komplex volt a tevékenységek szempontjából, egy kis köri, egy kis éneklés, kis kézműves tevékenység, stb... Pl a zöldségnap kezdődött kötetlen zöldségnyomdázással, majd egy zöldséges tál bemutatása, beszélgetés, miért fontos, hogy sok zöldséget fogyasszunk. Bekötött szemmel zöldségek felismerése tapintással, felismerés ízleléssel, verselés vagy éneklés a témával kapcsolatban, a Gomba mese, a végén zöldségsüni készítése. Szerintem valami hasonlóban gondolkodhatsz. Azt mindenképp kell tudatosítani hogy mi a lényege az egészséges életmódnak. (egészséges táplálkozás, mozgás, pihenés, egészséges környezet megteremtése, megfelelő öltözködés, betegségek megelőzése, stb..)
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére