Öt euróért árulják a testüket a magyar gyerekek Bécsben

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Július 13.

Melitta - 2017 Július 13, 13:13
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Döbbenetes riportban rántja le a leplet az osztrák Presse a bécsi gyermekprostitúciós állapotokról. Sajnos főszerepben a magyarok. A placcra dobott gyerekek között akad, aki még a 12. életévét sem töltötte be.

  A cikk szerzője szerint az érintettek közül minden negyedik gyermek magyar. Az osztrák zsaruk legalább húsz fiúról és lányról tudnak, akik rendszeresen a Práter környékén „dolgoznak”.

  A gyerekek jellemzően a mély szegénységből érkeztek, többeknek a szülei meghaltak, árvaházba kerültek, onnan szaladtak az emberkereskedők markai közé. Néhány még a 12. életévét sem töltötte be.

  [​IMG]

  A kiskorú lányok többsége árva és kiszolgáltatott (képünk illusztráció)
  Az üzlet szervezett keretek között zajlik. A futtatók ügyelnek rá, hogy elkerüljék a rendőri intézkedéseket, figyelők felügyelik a környéket. A gyerekek java része egy kukkot nem tud németül, és más idegen nyelven sem, így cédulák segítségével tudatják a kuncsaftokkal a tarifát. A cikk szerint az árak 5–20 euró (1600– 6400 forint) között mozognak, az ügyletet parkolókban bonyolítják le. Az újság úgy tudja: tavaly ősszel az osztrák rendőrök felszámoltak egy magyar hálózatot, amely 23 lányt és öt fiút kényszerített arra, hogy a testét áruba bocsássa. A fiatalok ezután egy időre eltűntek, de a jó idő beköszöntével visszatértek a placcra.

  Az osztrák rendőrség a magyar kollégák, illetve civil szervezetek segítségével próbál segíteni az áldozatokon. Ebbe beletartozik, hogy akit sikerül kiemelni ebből a közegből, azt Magyarországon különleges létesítményekben helyezik el.  [​IMG]
  Földi Ágnes, a Magyarországi Prostituáltak Érdekvédelmi Egyesületének vezetőjéhez nem jutott el a Bécsben működő magyar hálózat híre. Ugyanakkor úgy véli: a magyar prostituáltak Európa szinte valamennyi országába eljutnak, gyakran a hazai intézkedések elől menekülve hagyják el Magyarországot.

  – A gyermekprostitúció persze más ügy, biztos vagyok benne, hogy az osztrák rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak erre – mondta lapunknak Földi Ágnes.

  A könnyebb élet miatt csinálják

  Dr. Tamási Erzsébet kriminológus két éve átfogó tanulmányt készített a hazai prostitúció helyzetéről. Új trend, hogy korántsem csak a mély szegénységben élő gyerekek folytatnak prostitúciós tevékenységet, hanem középiskolások önszántukból is áruba bocsátják testüket pénz, egzisztencia, könnyebb élet reményében.

  http://www.atv.hu/videok/video-20170713-magyar-gyermekprostitualtak-a-becsi-utcakon

  PROSTI.jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Július 13.

  1. Beka Holt
   Beka Holt
   Uram Isten! Lehet erre mit mondani? Milyen ember képes erre a gaztettre? Gyereket így kihasználni, és erre van kereslet!!
   ladybug7spots kedveli ezt.
  2. setni
   setni
   Ez nem új...hisz már a 1990-es években is sokan ebből fizették az egyetemi költségeket...(persze biztos régebben is)
   Aha...
   Ebből is látszik hogy nem a ˝mélyszegénység˝az ok.
   Van rá kereslet.
   Ha azt büntetnék aki igénybe veszi őket akkor talán visszalehetne szorítani ezt a trendet.
  3. Melitta
   Melitta
   Aki igy szedi ossze az egyetemre a tandijat , nem lehet semmit csinalni vele, mert mar joval meghaladta a nagykorusagot.
   12 eves gyerek kiskoru az viszont nem megengedett ,elitelendo. HA riportot megnezitek , megoldas sincs nagyon, hiaba emelik ki az ilyen kornyezetbol a gyereket,felevet kell varni ,hogy egyaltalan ki tudjak szakitani ebbol a konyezetbol a fitalkorut.
  4. Sussi07
   Sussi07
   Nem lehet. Itt büntetik aki igénybe veszi, de nem szorult vissza semmi, az égvilágon semmi.
  5. HaraKiry
   HaraKiry
   Épp a minap láttam egy filmet erről, hogy az amerikai egyetemisták közül is sokan ebből a pénzből fedezik a tandíjat. Persze sajnos arra remény sincs, hogy a mi honfitársaink is egyetemi tandíjra gyűjtenek. :p
   bubu, udvarfy, cdurmol és 1 másik tag kedveli ezt.

Megosztás