Újabb vendég adott bunkó üzenetet borravaló helyett

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Ezúttal a pincérnő vélt nemi orientációja nem tetszett egy vendégnek.
Amerikában, úgy tűnik divatos hóbort, hogy a vendégek bunkó üzeneteket írnak a felszolgálóiknak az éttermi számlájuk borravaló rovatába.

Nemrég írtuk meg, hogy Tennesseeben egy pincérlánynak azt írta egy férfi, hogy azért nem ad neki borravalót, mert „nigger”.

Tegnap egy New Jersey-ben dolgozó pincérnőt oktatott ki számlaüzenetben egy hölgy, aki két kamasz lányával ült be vacsorára. Ő azért nem akart borravalót adni, mert úgy látta, felszolgálója saját neméhez vonzódik - számolt be az esetről a Gawker.

„Dayna? Azt hittem a Dan nevet fogja mondani, meg kell mondanom nagyon meglepett bennünket” – válaszolta a decens nő a pincérnőnek, amikor az bemutatkozott.Dayna Morales ezt még annyiban hagyta, da amikor a vacsora végén meglátta a számlán neki hagyott üzenetet, ökölbe szorult a keze.


dayna-morales-szamla.jpg
Forrás: Facebook


„Sajnálom, nem adhatok önnek borravalót mert nem értek egyet az életstílusával és a móddal, ahogy az életét éli!”

A homofób mama nem is sejtette mekkora szerencséje volt. Dayna, mielőtt pincérnősködni kezdett, tengerészgyalogosként szolgált, s mint írta csak azért nem esett neki tahó vendégének, mert a kislányok miatt visszafogta magát. A számlát eltette és feltöltötte egy meleg közösség oldalára aFacebook-on.


dayna-morales-egyenruha.jpg

Dayna Morales egyenruhában

„Sajnálom, hogy azok a gyerekek így nőnek fel, és ezt tanulják, meg azt is, hogy ilyen tudatlan emberek szabadságáért is szolgáltam a tengerészgyalogságnál. Sajnálom hölgyem, de nekem meg az nem tetszik, ahogy ön éli az életét, és ahogy a gyermekeit neveli, de ezt én sohasem vágnám az arcába, és sohasem adnék önnek rossz kiszolgálást, úgyhogy fogja be a száját, és imádkozzon, hogy útjaink többé ne keresztezze egymást!” – írta a lány első indulatában a fotó alá.

A képet, azóta több ezren lájkolták, és osztották meg, s a tennesseei esethez hasonlóan, a szimpatizánsok elkezdtek borravalót gyűjteni Dayna Moralesnek.

dayna-morales(210x140).jpg

 

mustakissa

Állandó Tag
Állandó Tag
Életemben - pedig már 60 felett vagyok - nem jutott volna eszembe, hogy azon gondolkozzak, hogy a pincérnő milyen nemi, politikai orientációjú, vagy milyen a bőrszíne. Magyarországon még a "leglelkesebb" fajgyűlölők is szeretik a cigány zenét (legfeljebb nem vallják be egymás között), és az a véleményük, hogy a cigány pincér jó pincér, szolgálatkészebb, mint "fajtiszta fehér" társai.
 

Szikráz

Állandó Tag
Állandó Tag
Valamikor réges rég együtt dolgoztam egy roma felszolgálóval. Egyszer egy holland házaspárt kellett kiszolgálnia, Ők nem tudtak magyarul, kolléga csak magyarul tudott. Minden áron malacpecsenyét szeretett volna ajánlani nekik, de hát ugye azt valahogy el kellett volna magyarázni mi is az. Mondtuk neki, figyelj az biztos, a disznó schwein, a pecsenye talán braten, de ez németül van, próbáld meg hátha megértik. Messziről figyeltük mi történik, no kolléga odament az asztalhoz, megbökte a holland férfit és ízes magyar-német mondatot kerekített. - figyelj koma, mi lenne ha ti (és itt mind kettejüket megbökte) esszen röf röf svájne kindert? - óriásira tágult szemekkel néztek rá, majd a férfi visszakérdezett - röf röf? - ja ja koma, röf röf - volt a válasz.
Hatalmas szívből jövő nevetést hallottunk, és megrendelték a svajne kinder röf röf-öt.
Várakozás közben a férfi megkereste az étterem nyilvános telefonját, és beszélgetés után leült az asztalhoz. Megkapták az ebédjüket, majd egy lány érkezett és leült hozzájuk, beszélgettek, és hívták kollégát hogy fizetnek.
A lány tolmácsnak kellett, a holland úriemberről kiderült, étterme van otthon, annyira megtetszett neki Lajos fellépése, hogy meghívta magához, tudta hogy cigány (elég volt Lajosra ránézni) tudta hogy nem beszél más nyelvet és ennek ellenére pár hónappal később kivitték őt dolgozni.
Azt akartam ezzel mondani, lehetett volna reklamálni a bökdösések miatt, el is mehettek volna máshova, de nem tették! Amit viszont tettek az az volt, hogy látták a felszolgálóban az embert, és talán többet is.
 

Éleskés

Kormanyos
Fórumvezető
Kormányos
Fiatal koromban dolgoztattam cigányokat is. Náluk jobb munkást ritkán láttam, pedig a munkájuk igencsak kötött volt.
 

ValarMorghulis

Állandó Tag
Állandó Tag
„Sajnálom, nem adhatok önnek borravalót mert nem értek egyet az életstílusával és a móddal, ahogy az életét éli!”

Teljesen jogos, hogy nem adott jattot, a magánéletét mindenkinek otthon kellene hagynia, nem a munkahelyén élnie, vagy hivalkodnia vele. Egyáltalán hogy derült ki a pincérnő szexuális orientációja?
Azoknál, akik pl. vendéglátásban dolgoznak, öltözködés, hajviselet, smink, stílus, stb. terén elvárható a konszolidált, konzervatív megjelenés.
Attól függetlenül, hogy a "kedves vendégnek" semmi köze a pincérnő magánéletéhez, vagy ahogy ő az életét éli (a munkahelyén kívül!) az észrevétele jogos, mivel semmit nem kellett volna "észrevennie", miután alapjáraton senkinek nincs a homlokára írva a szexuális, vagy bármilyen orientációja.

"A számlát eltette és feltöltötte egy meleg közösség oldalára aFacebook-on."
Jattot adni egy erősen szubjektív dolog. Lehet, hogy a pincérnő egyébként mindent megtett, hogy az anyuka a lányaival remekül érezze magát náluk, mégsem tett jó benyomást, hát ez van. Számon kérni nem lehet, legalábbis nem lenne ildomos.
A lelkiismereti és világnézeti szabadság állítólag mindenkit megillet, azokat is, akik nem kedvelik a melegeket.

„Sajnálom, hogy azok a gyerekek így nőnek fel, és ezt tanulják, meg azt is, hogy ilyen tudatlan emberek szabadságáért is szolgáltam a tengerészgyalogságnál. Sajnálom hölgyem, de nekem meg az nem tetszik, ahogy ön éli az életét, és ahogy a gyermekeit neveli, de ezt én sohasem vágnám az arcába, és sohasem adnék önnek rossz kiszolgálást, úgyhogy fogja be a száját, és imádkozzon, hogy útjaink többé ne keresztezze egymást!”

Miután a hölgyemény úgy gondolja, hogy senki nem ugathat bele az ő életébe, ő beleugat a vendégébe.

"s mint írta csak azért nem esett neki tahó vendégének, mert a kislányok miatt visszafogta magát."

A vendéglátás csúcsa, mikor a fizető vendéget alaposan elgyepálják :D

Aki nem bírja a kritikát, nem bír konfliktusokat megfelelően kezelni, annak nem biztos, hogy a vendéglátás szerencsés pályaválasztás.
 

almamag78

Kitiltott (BANned)
Jattot adni egy erősen szubjektív dolog. Lehet, hogy a pincérnő egyébként mindent megtett, hogy az anyuka a lányaival remekül érezze magát náluk, mégsem tett jó benyomást, hát ez van. Számon kérni nem lehet, legalábbis nem lenne ildomos.

Miután a hölgyemény úgy gondolja, hogy senki nem ugathat bele az ő életébe, ő beleugat a vendégébe.


Aki nem bírja a kritikát, nem bír konfliktusokat megfelelően kezelni, annak nem biztos, hogy a vendéglátás szerencsés pályaválasztás.

Szerintem te egy kicsit félreértetted a dolgot. A pincérnő nem azt kifogásolta, hogy NEM kapott borravalót, hanem azt ahogy a vendég viselkedett vele, amilyen üzenetet hagyott neki sunyi módon.

Te mit szólnál hozzád, ha a munkahelyeden nem a munkád alapján ítélnének meg, hanem ahogyan kinézel???? Ha görbe a fogad erős megjegyzéseket kapnál, ha az orrod nagy akkor az ügyfél azt mondaná a főnöködnek, hogy rúgd már ki, hiszen nagy az orra... ha fehér vagy akkor meg azért, ha színes bőrű akkor meg azért (annak ellenére hogy te vagy a legjobb az egész irodában)

Nem tudom mit dolgozol, de tegyük fel hogy pincérnő vagy, és piszkosul JÓL végzed a munkádat, kedves vagy a vendéghez, bemutatkozol nekik, és kiviszed úgy a kajájukat, hogy nem lóg bele a hajad, nem ér bele az ujjad, ne köpsz bele, és nem öntöd rá a vendégre, figyelmes vagy ...stb. Tehát szolgáltatást nyújtasz. Akkor mi a franc köze van bárki másnak ahhoz hogy neked milyen a nemi beállítódásod (ha erről is lenne szó?) Hm? Más lesz tőle a leves íze, vagy mi?

Munkavállaló vagy és a munkaadód vett fel téged arra, hogy: 1 . vidd ki a kaját, 2. legyél kedves...stb. És ennyi. Munka és a magánélet két különböző dolog! Jó vicc lenne, ha még a vendég, hogy kivihesd neki a kajáját CV-t kérne tőled :D

Szerintem a nő (vendég) egy olyan frusztrált, megkeseredett, befordult személyiség, akibe mindenki belerúg. Gondolom a gyerek mellett otthon nincs szex, vagy a pasija máshol kereste a gyönyört (hisz 3-an voltak: nő + két gyerek), így talált magának egy könnyű célpontot. Egyébként megfigyelhető hogy a gyerekes anyukák könyebben beszólnak idegeneknek a gyerekei előtt, mert azt hiszik nem szólnak vissza nekik durván, mert jaj az ártatlan kölkei majd mit fognak hozzá szólni... (na ilyenkor kell k*rva any*ázni, meg miegymást, és majd megtanulja a kedves anyuci, hogy gyerekkel vagy anélkül is minimális tiszteletet tanúsítson mások irányába) Másrészről, ha nem ad borravalót, akkor sincs semmi gond, viszont ha valami véleménye van azt tegye szóvá face-to-face, de ne ilyen gerinctelen aljas módszerrel: ilyeneket csak a csúszó-mászó férgek szoktak alkalmazni! De gondolom ahhoz meg már bátorsága nem volt.

Nem tudom te mit szólnál ahhoz, ha pl a munkahelyeden év végi jutalmazások közepedte a főnöködtől kapnál egy post it-et, hogy annak ellenére hogy a többiek +100.000 Ft karácsonyi prémiumot kapnak, te nem kapsz, mert nem ért egyet az élet felfogásoddal... (holott ugyanolyan keményen dolgoztál egész évben, mint a többiek) Ilyenen azért kiakadnál, nem? Hisz neki sem kötelező prémiumot osztogatni, ugyebáááárrr...
 

mustakissa

Állandó Tag
Állandó Tag
Kezdem nem érteni az egészet. Pontosabban nem tudjuk, hogy mi történt. Hölgyismerőseim egyöntetű véleménye (én 60 éves férfiként nem tudok erről személyesen nyilatkozni), hogy ha egy pincér a pillantásával (nem többel!) kimutatja a vendéglőben, hogy tetszik neki az adott hölgy, azt még az a hölgy is megtiszteltetésnek veszi és jól esik neki, aki esetleg az újdonsült völegényével van. Ha itt esetleg az történt, hogy a hölgy (aki a hölgyeket szereti) kedvesebben mosolygott az anyukára, meg a két kislányra, amiből sejteni lehetett, hogy nőként tetszenek neki, ezt én semmivel nem tartom problémásabb esetnek, mintha a férfi pincér csinálta volna ugyanazt (lásd. előző eset). Ezen nem szabad megsértődni. Ha az anyjuk attól félt, hogy a lányai ezt észreveszik, abban igaza van, mert a fiatalok jó megfigyelők, sokkal jobbak, mint az idősek, és jó megérzéseik is vannak, de attól még nem lesznek más szexuális beállítottságuak. Ettől kár a fiatalokat félteni. Pont az a baj, ha megkerüljük a problémát. Ha a mama elmagyarázta volna a lányoknak, hogy ez a néni másképp gondolkozik, mint mi, a hölgyeket szereti, attól a két kislány még nem lett volna leszbikus, legfeljebb az élet egy újabb szeletét ismerték volna meg. Ha meg ennyitól leszbikusak lettek volna, akkor már régen azok voltak, csak a drága mama előtt titkolták és magukban is elfojtották (esetleg). De lehet, hogy mindez csak az én szubjektiv véleményem, akkor elnézést.
 

almamag78

Kitiltott (BANned)
Én azt nem értem, hogy mit nem értetek ezen a történeten:

A pincér csaj "katona" volt (pont). Katonaságnál sok pasi van (pont). A nőknek katonaként 2x többet kell teljesíteni (előítéletek) (és pont). Ha egy nő több pasi közé keveredik akaratlanul is átvesz minden nonverbális kommunikációit. Gondolom, ahhoz hogy az intoleráns anyuka azt vegye le róla, hogy ő leszbi, ahhoz nagyban hozzájárult a (fiús) testtartása, a haj viselete, a rövid körme és a szolgálatkészsége AMIT A KATONASÁGON TANULT / VERTEK BELE szerencsétlenbe.

Nekem volt egy csaj osztálytársam, akit mindenki anno plázacicának képzelt... tudjátok az átlagtól egy kicsivel kisseb testmagasság, ( és nőként írom!): gyönyörű szép szőke hosszú haja, szép kék szeme, és tejfehér bőre volt/ van és amolyan nebáncsvirág volt. Érettségi után 1évvel beállt katonának (Irak) erről a tervéről senki nem tudott... osztálytalálkozó után egy másik osztálytársam mesélte, hogy iszonyat kemény lett ez a csajszi, olyan hangja lett, olyan kiállással, hogy nem mertek vele beszélni :D Gondolom azért, mert megtanulta, hogy ha nem úgy néz ki mint a férfi kollégái, ha nem úgy áll, vagy viselkedik akkor semmibe se veszik! na ezt csak azért írtam, hogy ha egy nő belekeveredik ilyen környezetbe, akkor a nőies mivolta "elveszik" (egy ideig)
 

ValarMorghulis

Állandó Tag
Állandó Tag
@almamag78

"A pincérnő nem azt kifogásolta, hogy NEM kapott borravalót, hanem azt ahogy a vendég viselkedett vele, amilyen üzenetet hagyott neki sunyi módon."

Mindössze egy üzenetet firkantott a számlára a személyes véleményével, amit ő tudja csak, hogy miért írt le (akár mély vallási meggyőződés is lehetett a dolog mögött).

"Te mit szólnál hozzád, ha a munkahelyeden nem a munkád alapján ítélnének meg, hanem ahogyan kinézel???? "

Tetszik, vagy sem, bizonyos szakmákban a dekoratívabb külső magasabb átlagos jövedelemmel jár, más szakmákban a fizikai erőnlét ad ilyen "tisztességtelen" előnyt, míg van, ahol az intelligencia befolyásolja így a havi betevőt, de extrém példaként akinek kicsi a szerszáma sem lesz sikeres pornós... de vissza a témához...
Hogy én mit szólnék egy hasonló esethez? Pl. valaki nem jattol, mert nem ért egyet az életmódommal, világnézetemmel, utálja a szemem színét? Én bizony le se sz**nám ;-D
Mert egyvalaki... mert egyvalaki véleménye... a sok közül... Ha sokan kifogásolnák a megjelenésemet a munkahelyemen és ez ártana nekem, anyagilag fájna, akkor váltanék; vagy stlíust, vagy munkahelyet.

"Munka és a magánélet két különböző dolog!" Pontosan!

"Szerintem a nő (vendég) egy olyan frusztrált, megkeseredett, befordult személyiség, akibe mindenki belerúg. Gondolom a gyerek mellett otthon nincs szex, vagy a pasija máshol kereste a gyönyört (hisz 3-an voltak: nő + két gyerek), így talált magának egy könnyű célpontot. Egyébként megfigyelhető hogy a gyerekes anyukák könyebben beszólnak idegeneknek a gyerekei előtt, mert azt hiszik nem szólnak vissza nekik durván, mert jaj az ártatlan kölkei majd mit fognak hozzá szólni..."

Ez nagyon durva és sértő általánosítás, a cetlire írtaknál sokkal-sokkal offenzívebb.

"Nem tudom te mit szólnál ahhoz, ha pl a munkahelyeden év végi jutalmazások közepedte a főnöködtől kapnál egy post it-et, hogy annak ellenére hogy a többiek +100.000 Ft karácsonyi prémiumot kapnak, te nem kapsz, mert nem ért egyet az élet felfogásoddal... (holott ugyanolyan keményen dolgoztál egész évben, mint a többiek) Ilyenen azért kiakadnál, nem? Hisz neki sem kötelező prémiumot osztogatni, ugyebáááárrr..."

Itt sem erről volt szó, ez egy nem igazán találó párhuzam.

Nincs róla infó, hogy milyen, mekkora vendéglőről van szó, de műszakonként legalább néhány tucat vendéggel gondolom lehet számolni. A nagy számok törvénye alapján nyilván előfordulnak jó esetben inkább kisebb, mint nagyobb atrocitások, néha bejöhetnek gyökér vendégek, az ott dolgozókat érheti inzultus... ez nem igazán volt az*...
Valaki közölte valakivel a személyes véleményét, meggyőződését.
Teszem azt,egy hittérítési próbálkozást ("Mentsd meg magad a pokoltól!") én sokkal kínosabbnak és kellemetlenebbnek tartok.
Normális ember elmegy az ilyenek mellett. A cetlit össze lehetett volna gyűrni és simán kidobni.

*„Dayna? Azt hittem a Dan nevet fogja mondani, meg kell mondanom nagyon meglepett bennünket”-az egyetlen (ismert) tahó elem a történetben.

Ha a nő nem lenne leszbikus, a kutyát nem érdekelné az egész. Én egész biztos vagyok benne, hogy pl. jegyellenőröket (vagy más felszolgálókat) ért nagyságrendekkel durvább atrocitásokkal naponta oldalakat lehetne megtölteni.

Zárásként az alábbi kérdések persze költőiek;
-miért kell minden ürügyön ideológiai keresztesháborút indítani és bármi áron szegény sértett "LBTM emberek" mellé, mögé, alá, fejére (o_O) állni, még ha valaki személyes hisztijéről is van valójában szó?
-miért főben járó bűn homofóbnak lenni?
-miért kellene mindenki más életstílusával és életmódjával egyetérteni, ha nem kell, miért bűn a személyes véleményt (nem támadó módon) kinyílvánítani ("land of the free, home of the brave")?
-miért van a testi erőszak ez esetben (egy arra kiképzett veterán által egy vsz. védtelen civilen végrehajtva) elfogadható lehetséges, normális válaszként beállítva? "A homofób mama nem is sejtette mekkora szerencséje volt. Dayna, mielőtt pincérnősködni kezdett, tengerészgyalogosként szolgált, s mint írta csak azért nem esett neki tahó vendégének, mert a kislányok miatt visszafogta magát"
 

almamag78

Kitiltott (BANned)
Te most miért velem kötekszel, hm???? Eléggé érdekes felfogásod van, mert több helyen ellentmondasz magaddal! Na akkor vesézzük ki:
"A pincérnő nem azt kifogásolta, hogy NEM kapott borravalót, hanem azt ahogy a vendég viselkedett vele, amilyen üzenetet hagyott neki sunyi módon."
Mindössze egy üzenetet firkantott a számlára a személyes véleményével, amit ő tudja csak, hogy miért írt le (akár mély vallási meggyőződés is lehetett a dolog mögött)."
Erre azt írod:
Hogy én mit szólnék egy hasonló esethez? Pl. valaki nem jattol, mert nem ért egyet az életmódommal, világnézetemmel, utálja a szemem színét? Én bizony le se sz**nám ;-D
Aztán meg ezt:
Mert egyvalaki... mert egyvalaki véleménye... a sok közül... Ha sokan kifogásolnák a megjelenésemet a munkahelyemen és ez ártana nekem, anyagilag fájna, akkor váltanék; vagy stlíust, vagy munkahelyet.
Most akkor ennyire könnyen behódolsz? És ha azt mondja a főnököd, hogy azért nem kapsz prémiumot a többiekkel ellentétben, mert sok ügyfél kifogásolta az orrod formáját / szemet színét akkor megműtetnéd magad? Ezek szerint igen... Vagy le se sz**rnád? Most akkor melyik? Tudod van olyan pszichiátriai betegség, ami ennek a tünete: egyszer ezt írod, máskor meg azt... orvos látott már?
Valaki közölte valakivel a személyes véleményét, meggyőződését. Teszem azt,egy hittérítési próbálkozást ("Mentsd meg magad a pokoltól!") én sokkal kínosabbnak és kellemetlenebbnek tartok. Normális ember elmegy az ilyenek mellett.
Normális gerinces ember nem így közli a személyes véleményét valakivel, hanem feláll, félrehívja és közli, ezáltal teret /időt / lehetőséget hagyva a másiknak, hogy ő is elmondhassa a véleményét. Ezek szerint szerinted az normális volt, ahogy viselkedett vele a vendég. Mivel szerintem ez nem normális, ezért te sem vagy az számomra.
"de extrém példaként akinek kicsi a szerszáma sem lesz sikeres "
Vicces lenne ha a főnököd nem fizetné ki a túlóráidat, azért mert kicsi a szerszámod :D
"Szerintem a nő (vendég) egy olyan frusztrált, megkeseredett, befordult személyiség, akibe mindenki belerúg. Gondolom a gyerek mellett otthon nincs szex, vagy a pasija máshol kereste a gyönyört (hisz 3-an voltak: nő + két gyerek), így talált magának egy könnyű célpontot. Egyébként megfigyelhető hogy a gyerekes anyukák könyebben beszólnak idegeneknek a gyerekei előtt, mert azt hiszik nem szólnak vissza nekik durván, mert jaj az ártatlan kölkei majd mit fognak hozzá szólni..."
Ez nagyon durva és sértő általánosítás, a cetlire írtaknál sokkal-sokkal offenzívebb.
Ez nem általánosítás, hanem feltételezés. Jó lenne ha olyan szavakat használnál, aminek jelentésével tisztában vagy. És nem volt offenzív (egyébként nem is létezik olyan szó hogy offenzívebb) mert, (csak idézlek téged " Valaki közölte valakivel a személyes véleményét, meggyőződését") csak "közöltem a személyes véleményemet, meggyőződésemet". Mivel te ezt írtad, hogy szerinted ez a normális, akkor most miért vagy ennyire kiakadva azon, hogy én is csak "közöltem személyes véleményemet, meggyőződésemet", hm?? Ráadásul nem is neked / feléd tettem! Másrészről mitől is durva és sértő? Miért durvább és sértőbb mint amit ő tett másokra? Tudod, amilyen az adjonisten, olyan a fogadjoninsten is.
"Nem tudom te mit szólnál ahhoz, ha pl a munkahelyeden év végi jutalmazások közepedte a főnöködtől kapnál egy post it-et, hogy annak ellenére hogy a többiek +100.000 Ft karácsonyi prémiumot kapnak, te nem kapsz, mert nem ért egyet az élet felfogásoddal... (holott ugyanolyan keményen dolgoztál egész évben, mint a többiek) Ilyenen azért kiakadnál, nem? Hisz neki sem kötelező prémiumot osztogatni, ugyebáááárrr..."
Itt sem erről volt szó, ez egy nem igazán találó párhuzam.
Oh, dehogy nem, csak te nem akarod látni a párhuzamot.
"A cetlit össze lehetett volna gyűrni és simán kidobni."
Hát látom, neked fing*d sincs a szakmáról.
1. Nem cetli, hanem számla! Ebből következik, hogy:
2. Számlát nem lehet összetépni
3. HA VENNÉD A FÁRADTSÁGOT ÉS MEGNÉZNÉD A KÉPET, akkor a számla mellett van olyan, hogy pontozd a felszolgálást és az ételt. Gondolom nem viccből van az ott, hanem azért mert
4. a főnök tudni akarja a visszajelzésekből azt hogy milyen a kaja / milyen a felszolgálás, mert gondolom ennek függvényében küld el valakit, vagy ennek függvényében kapnak borravalót.

De te mit szólnál ahhoz, ha a kollégád elkezdene téged BUZIZNI / LESZBIZNI? Elmenekülnél, vagy átoperáltatnád magadat, hm?
"-miért főben járó bűn homofóbnak lenni?"
Miért főben járó bűn NEM homofóbnak lenni?
Vagy: miért főben járó bűn 60 éves kiszolgáltatott idős embereket összeverni 5 ezer forintért, miért főben járó bűn megölni is valakit, miért főben járó bűn más feleségével /férjével akinek van már gyereke dugni? Miért főben járó bűn sikkasztani...és így tovább???
"-miért kellene mindenki más életstílusával és életmódjával egyetérteni, ha nem kell, miért bűn a személyes véleményt (nem támadó módon) kinyílvánítani?"
De érdekes mintha te most nem támadóan nyilvánítanál véleményt az én véleményemmel kapcsolatosan... vicces, és egyben már szánalmas hogy minden második mondatot ellent mond az előtte lévőnek... akasztják a hóhért?:D
 

ValarMorghulis

Állandó Tag
Állandó Tag
@almamag78
Nem veled kötekszem, a véleményedre reagáltam. Ha ezt személyeskedésnek veszed, sajnálom, de nem nálam van a hiba. Vitakultúra, ugyebár... Ha valahol ellentmondok magamnak, rámutathatsz, én még mindig nem látom.
Továbbra sem főnökről/kollégáról beszélünk, hanem 1 (azaz egy!!!) vendégről, aki személyes okból megtagadott egy nem kötelező szubjektív alapon "osztogatott" juttatást, ami inkább az ajándékhoz, mint a fizetéshez van közelebb.

"miért vagy ennyire kiakadva azon" Csak nyugalom, nyugalom, én sem vagyok kiakadva.

"Hát látom, neked fing*d sincs a szakmáról.
1. Nem cetli, hanem számla! Ebből következik, hogy:
2. Számlát nem lehet összetépni
3. HA VENNÉD A FÁRADTSÁGOT ÉS MEGNÉZNÉD A KÉPET, akkor a számla mellett van olyan, hogy pontozd a felszolgálást és az ételt. Gondolom nem viccből van az ott, hanem azért mert
4. a főnök tudni akarja a visszajelzésekből azt hogy milyen a kaja / milyen a felszolgálás, mert gondolom ennek függvényében küld el valakit, vagy ennek függvényében kapnak borravalót."

Nekem inkább egy POS terminál slipjének tűnt, mint számlának, de lehet, hogy tévedek. A lényeget ez nem érinti, de akárhogy is " számlát eltette"-tehát eltehette...

"Miért főben járó bűn NEM homofóbnak lenni?" -Nem írtam sehol sem, hogy az lenne, nem is vitatom senki jogát és szabadságát a saját véleményéhez.
"Vagy: miért főben járó bűn 60 éves kiszolgáltatott idős embereket összeverni 5 ezer forintért, miért főben járó bűn megölni is valakit, miért főben járó bűn más feleségével /férjével akinek van már gyereke dugni? Miért főben járó bűn sikkasztani...és így tovább???" Ezek a kérdések nem kapcsolódnak a témához.

"Normális gerinces ember nem így közli a személyes véleményét valakivel, hanem feláll, félrehívja és közli, ezáltal teret /időt / lehetőséget hagyva a másiknak, hogy ő is elmondhassa a véleményét. Ezek szerint szerinted az normális volt, ahogy viselkedett vele a vendég"
Nehezen tudom elképzelni, hogy távozás előtt a pincérnő nem látta volna a cetlit, sőt:
" s mint írta csak azért nem esett neki tahó vendégének"-ebből számomra az derül ki, hogy nekieshetett volna, akkor ellenvéleményt megfogalmazni is lett volna lehetősége.

"Jó lenne ha olyan szavakat használnál, aminek jelentésével tisztában vagy. És nem volt offenzív (egyébként nem is létezik olyan szó hogy offenzívebb)"
http://idegen-szavak.hu/offenzív
Az volt. A "kétgyermekes anyukák közösségét" sértő általánosítás, ami jogosan bánthatja egyesek érzékenységét.
(Amúgy példaként, hogy mi offenzív, mi nem: "Nem értek egyet azzal, ha valaki sok gyermeket vállal."-egy vállalhatóbb vélemény
"A többgyermekes anyukák többnyire frusztráltak és kielégítetlenek."-egy sértő általánosítás, jó ízléssel nem vállalható vélemény)

"De érdekes mintha te most nem támadóan nyilvánítanál véleményt az én véleményemmel kapcsolatosan"
Nem támadóan nyilvánítottam véleményt. Nem neveztelek "nem normálisnak", nem feltételeztem pszichiátriai rendellenességet nálad, nem küldtelek orvoshoz, sértő kifejezéseket sem használtam.

"Mivel szerintem ez nem normális, ezért te sem vagy az számomra."
Nagyon úgy tűnik, hogy nem értesz egyet a véleményemmel és a móddal, ahogy megfogalmazom.
Most akkor nekem is ki kéne borulnom? Meg lettem sértve nem normális mivoltomban?t
Keressem meg a FB-on a nem normális emberek oldalát és posztoljam az írásod? Végül is, ha úgy alakulna, nem bánnám, ha számomra is szerveznének gyűjtést :D
 
Utoljára módosítva:

almamag78

Kitiltott (BANned)
"(egyébként nem is létezik olyan szó hogy offenzívebb)"
"http://idegen-szavak.hu/offenzív"


Hát mondom én hogy nincs is olyan hogy offenzívebb! :D :D :D
Offenzív van, offenzívebb nincs.
Az offenzív szó francia eredetű, tehát nem fokozzuk és nem írunk mögé még egy et meg két bét :D

"Nem támadóan nyilvánítottam véleményt. Nem neveztelek "nem normálisnak", nem feltételeztem pszichiátriai rendellenességet nálad, nem küldtelek orvoshoz, sértő kifejezéseket sem használtam."

Légy oly kedves másold már be azt a mondatot, ahol vélhetőleg - idézlek: pszichiátriai rendellenességet feltételeztem rólad? :D Meg hol küldtelek téged orvoshoz, hm??? Légy oly kedves kopizd már be! A többire meg majd még visszatérünk ;)
 

ValarMorghulis

Állandó Tag
Állandó Tag
OFF: felkeltette az érdeklődésemet a dolog...
Google keresés: offenzíveb: Nagyjából 4 950 találat
az offenzívabb alakváltozatra 4040 találat.
A wiki szerint: "A magyarosan írt idegen közszavakhoz és tulajdonnevekhez ugyanazon szabályok szerint kapcsoljuk a toldalékokat, mint a magyar szavakhoz és nevekhez: frontálisan, hobbija, koktélt, lemberdzsekben, riporttal, Milánóig, Prágában; arabeszkek, Huszé; krómoz, löncsöl, nikotinos, kálvini, nápolyi; stb"
Amúgy latinból jött... :p http://www.szokincshalo.hu/szotar/?qbetu=gzyddgpiqfpfo&qsearch=&qdetail=7957

"Légy oly kedves másold már be azt a mondatot, ahol vélhetőleg - idézlek: pszichiátriai rendellenességet feltételeztem rólad? :D Meg hol küldtelek téged orvoshoz, hm???"
Ok:
"Tudod van olyan pszichiátriai betegség, ami ennek a tünete: egyszer ezt írod, máskor meg azt... orvos látott már?" Nem nyíltan, de burkoltan, "sunyi módon" ...:dr_64:.

Én nem szeretem a személyeskedést, kivétel nélkül arra szolgál, hogy a témáról, a lényegről elvonja a figyelmet. Sajnos működő, mindennapi taktika, nagyban is, kicsiben is...

Már az is baj, hogy beszélünk a dologról, mert ilyesminek nincs hírértéke, viszont céllal lesz belőle "hír".
 

GGEKE

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezúttal a pincérnő vélt nemi orientációja nem tetszett egy vendégnek.
„Sajnálom, nem adhatok önnek borravalót mert nem értek egyet az életstílusával és a móddal, ahogy az életét éli!”
Szerintem felháborító mit engednek meg némelyek maguknak. Ránéz, és eldönti a nemi orientációját, és életstílusát. Megérdemelné az ilyen, hogy róla is hasonló módon alkossanak rossz véleményt, majd közöljék a főnökével.
A másik ami felháborít: joga van homofóbnak lenni. Ez egy igen ferde felfogás...ezek szerint Hitlernek is joga volt a antiszemitának lenni? Szerintem az embereknek joga van embernek lenni, joga van ahhoz, hogy elfogadják fajától és nemi hovatartozásától függetlenül embernek lenni.A néger ,a fehér, a zsidó, a keresztény, a homoszexuális, a biszexuális és még sorolhatnám nem rosszabb más embertársainál négersége, fehérsége, zsidósága, melegsége miatt. Csak a tettei alapján ítélhető meg, és semmiképpen nem ránézésre.
Nincs joga arra, hogy embertársait faja vagy nemi hovatartozása miatt elítélje.
Aki meg nem akar borravalót adni, ne érezze azt, hogy indokolnia kell...nem ad, mert nincs rá pénze, nem ad, mert rossz a kedve mindegy, bármi személyes oka lehet rá, egyszerűen ne adjon és kész, a saját gondjait ne vetítse rá arra az emberre, aki őt kiszolgálta.
 
Utoljára módosítva:

ValarMorghulis

Állandó Tag
Állandó Tag
A másik ami felháborít: joga van homofóbnak lenni. Ez egy igen ferde felfogás...

Miért? Miért lenne jogod kinyilatkoztatni, hogy milyen felfogás ferde, milyen felfogás helyes? Igazán intoleráns hozzáállás... :p

Megérdemelné az ilyen, hogy róla is hasonló módon alkossanak rossz véleményt, majd közöljék a főnökével.
Nem ez történt, történik?

Az ominózus mondat:
„Sajnálom, nem adhatok önnek borravalót mert nem értek egyet az életstílusával és a móddal, ahogy az életét éli!”
Nem egyetérteni sértés? Nem egyetérteni bűn, egyet kell érteni?
 
Oldal tetejére