Kiszednék a nikotint a cigarettából Amerikában

Az amerikai élelmiszer- és gyógyszerbiztonsági hatóság, az FDA olyan alacsonyra akarja csökkenteni a dohánytermékek nikotintartalmát, hogy azok egyáltalán ne, vagy csak minimálisan okozzanak függőséget.

A tervet Scott Gottlieb, az FDA május óta hivatalban levő igazgatója jelentette be a magas halálozási rátára hivatkozva. A cigaretta az egyetlen olyan legális fogyasztási cikk, amely megöli hosszú távú használóinak a felét - mondta.

Noha egyre kevesebben dohányoznak, az Egyesült Államokban még mindig évente 480 ezer ember hal meg a dohányzás következtében az FDA becslése szerint. A cigarettában nem a nikotin okozza a rákot, de az felel a függőség kialakulásáért.


Az FDA 2009 óta jogosult szabályozni a nikotintartalmat. Ezt eddig nem tette meg, de az új igazgató most utasította a hivatalnokokat szabályozás kidolgozására, egyúttal könnyítéseket helyezett kilátásba az elektromos cigaretta gyártóinak, Scott Gottlieb ugyanis szeretné a kevésbé veszélyesnek tartott e-cigaretta irányába terelni a keresletet.

Az FDA-terv pénteki bejelentése nyomán 26 milliárd dollárral esett a legnagyobb dohánygyárak értéke a tőzsdén. Szakértők szerint ha az amerikaiak meglépik a nikotintartalom csökkentését, akkor az európai hatóságok is kövthetik a gyakorlatot.

MTI

cigi2.jpg
 
Nekem is ez a véleményem, nehogy már a gyártó vagy a kereskedő az én egézségemért aggódjon.
A lényeg a profit, emberből meg van bőven, had hulljon a férgese, aki nem tud ellenállni a kísértésnek,
sőt még költ is rá, mindíg egyre többet - de hát így van ez minden más terméknél is.
Előállnak különböző mondvacsinált trükkökkel, mintha nekünk akarnának jót, közben meg egyre silányabb lesz a gyártmány, legfeljebb a külső lesz csicsásabb, de az ára mindíg kúszik felfelé.
Ráadásul a nikotin az egyetlen hozzávaló, ami bizonyítottan nem rákkeltő. Hurrá!
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

¡Hola! Estoy buscando estos patrones. Pertenecen a una diseñadora mexicana llamada Alejandra Betancur. Su Instagram es @corazondemelocoton
B Szabó Imre wrote on favorit82's profile.
Köszönöm szépen ! The Osmonds-Down by the lazy river-mp3
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!
koby11 wrote on Recsi70's profile.
Szia! Érdekelne engem is a hiányzó oldal, ha el tudod küldeni. Köszi előre is!

Statisztikák

Témák
38,160
Üzenet
4,809,433
Tagok
616,147
Legújabb tagunk
Hlogyik László
Oldal tetejére