Bevándorlás Kanadába II /2012/

szocske42

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia!

A vizumugyintezessel jaro kockazat es kesedelem valoban elriasztja a legtobb ceget: azert hirdetnek, mert azonnal kell valaki...
Amit tehetsz, az az, hogy pontosan beleirod a jelentkezesedbe, hogy mennyi idore es milyen segitsegre van szukseged: Ha a cegnek csak egy sima ajanlatot kell neked kuldenie, nem pedig vegigcsinalni (es kifizetni) egy LMO folyamatot, az azert nagy kulonbseg.
Ja, es jelentkezz tonnaszamra mindenhova, valahonnan majdcsak valaszolnak, es ne csak egy oldalon, hanem mindenhol, amit csak talalsz.

Ha mar nagyon kilatastalannak erzed, valtoztass celpontot: Montrealban is rengeteg IT munka van peldaul.
 

Lacika69

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Sajnos nem tudom melyik fórumtéma a megfelelő arra amit szeretnék, talán ez.
Szeretnék kiutazni Kanadába, Toronto környékére, és ott dolgozni legalább 2-3 évig. A bevándorlási folyamattal úgy gondolom tisztában vagyok:
- 27 éves vagyok.
- Federal skilled workerként mennék ki, mint szoftverfejlesztő/szoftvermérnök. (több mint 7 év releváns munkatapasztalattal)
- Elismertettem az egyetemi végzettségemet (http://www.icascanada.ca/fsw/home.aspx)
- Megcsináltam az IELTS nyelvvizsgát, megfelelő eredménnyel.
- Nincs Kanadában élő rokonom.
A szükséges pontok így is majdnem megvannak, viszont ami még hiányzik az vagy a proof of funds, vagy a permanent full-time job arrangement. Munkát szeretnék.

C# .NET fejlesztőként sok állásajánlatot találok LinkedInen, de sajnos nem jelentkezik vissza egy munkaadó sem.
Tudtok esetleg munkát, vagy valami ötletet adni, hogy hogyan tudnék munkát szerezni?

A segítséget előre is köszönöm.

Szia,
Sztem VRV Global Calgary ,beszélges velük egy jót. Csak tip.
 
Sziasztok!

Nem tudom, hogy jó helyre írok-e, egy kérdésem lenne munkavállalással kapcsolatban. A http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/apply-who.asp oldalon írtak alapján úgy látom, hogy az A, B, D és E pontok alapján lehetnék FSW, mivel az A/1 eligible occupations listán rajta van a szakmám (szoftver fejlesztő), angolból is remélhetőleg a megfelelő szinten vagyok, megfelelő mennyiségű pénzzel is rendelkezem stb. Fentebb írtátok, hogy az nem járható út, hogy turistaként kimegyek interjúkra, tehát akkor gondolom, itthonról kéne megszerezni vagy a Temporary Worker (http://www.cic.gc.ca/english/work/apply-who.asp) vagy az FSW státuszt.

Az FSW-hez a pontok számításánál viszont azt írják , hogy a Master's degree-re adható Education pontok (23 pont) csak akkor járnak, ha az alábbi területek valamelyikéből van a diplomám (http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/factor-education.asp). Érdekes, hogy ezt csak úgy mellékesen Note-ként írják:

Note: Degree program must be in one of these fields of study: Medicine, Veterinary Medicine, Dentistry, Podiatry, Optometry, Law, Chiropractic Medicine, or Pharmacy.

Enélkül a 23 pont nélkül viszont esélytelen, hogy a többiből összejöjjön a 67 pont (24+15+12=51).

Ugyanakkor viszont ha Temporary Workerként mennék ki, akkor, 1 éves munkatapasztalat után elvileg már kapnék még 10-10 pontot az "Arranged employment in Canada" és az "Adaptability" faktorokra.

Szóval a kérdésem az lenne, hogy melyik a járható út? Itthonról jelentkezek FSW-nek, kivárom a 13 hónapot és kimegyek már mint FSW (ha megadják a 23 pontot), vagy kérek egy Temporary Worker vízumot, és azzal megyek ki? Mindkét esetben ugye csak akkor tudok elkezdeni állástkeresni és kijárogatni interjúkra, ha már megvan valamelyik vízum...

Köszi előre is a választ!
Szép napot!
Tamás
 

szocske42

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia!

Nem vagyok ugyved es ez nem jogi tanacs :)

Lehet, hogy te mas Temporary Worker programot nezel mint amin en vagyok, de ezt nem en kaptam meg vaktaban aztan keresgelhettem vele munkat, hanem egy konkret allasra szol, es valojaban a munkaado intezte (LMO). Sot, ha munkahelyet akarnek valtani, az uj cegnek elorol kellene kezdenie az egeszet.

Elonye viszont, hogy egy ev itt-tartozkodas utan a Canadian Experience Class is lehetoseg.

Kozben megneztem a tablazatodat is, es szerintem sincsen se fule se farka, miert jarna tobb pont egy csontkovacs-diplomaert, mint egy olajmernokiert? Talan a "Degree Program" az valami koztes kepesites az orvosi szakokon, es nagyjabol egyenerteku mas szakok diplomajaval?
https://en.wikipedia.org/wiki/First_professional_degree

De szinte mindegy is, hiszen csak 2 pontot vesztenel vele egy foiskolai papirhoz kepest, nem?
Canadian post-secondary degree or diploma for a program of three years or longer, or equalNote de bas de page 1 21 points

Szocske
 
Igazad van, Szöcske! Az "or Equal" és a footnote elkerülte a figyelmemet.

Gondolom IT-sokból nincs akkora hiány, mint egészségügyi területen végzettekből, ezért adják meg csak a Bachelor's degree pontszámot a Master's degree-re is. Na, így viszont mindjárt jobban néznek ki a pontjaim is: 24+21+15+12=72 :)

Köszi a választ!
 

remeny2

Új tag
Sziasztok!

Új tag vagyok.

Bevándorlással kapcsolatos kérdésem, kérdéseim lennének (gondolom nem túl meglepő).
Sok minden összeolvastam már, és csak nagyon lassan tisztul a kép.
A helyzetemről:
48 éves vagyok, elvált, és egyedül szeretnék letelepedni Kanadában.
A végzettségem középfokú. Asztalos vagyok. Ebben dolgoztam a világ életemben, az utóbbi kb. 20 évet a saját vállalkozásomban.
Az életem úgy fordult, hogy megismerkedtem egy Kanadában élő hölggyel (kanadai állampolgár). Szövögetjük a közös jövőnk terveit, és eljött az idő arra, hogy ezeket a terveket meg is valósítsuk. Én költöznék oda. Most ő Toronto-ban él, de a tavasszal Victoria-ba (BC) tervezi a költözést.
Én ha lehetséges, még ez évben szeretném ezt a dolgot megcsinálni. Tervezzük akár a házasságot is, de még nincs eldöntve semmi azon kívül, hogy én kiköltöznék hozzájuk.
Szeretném legálisan megoldani ezeket a dolgokat, és ebben kérnék segítséget.
Mit javasoltok? Mi lenne a folyamata a dolognak? Mit kellene elintézni, vagyis milyen irányban induljak el az ügyintézés során?
Mire kellene figyelnem? Mik a buktatók?
Kicsit el vagyok veszve a dolgok sűrűjében...
Én véglegesen szeretnék kitelepülni, teljesen fel szándékozom számolni az itthoni létem. Nem kicsi a tét számomra, és nem szeretném ha pofára esés lenne a vége a dolognak. Elég rizikó maga a párkapcsolat...

Köszönöm!
 

Ayalan

Új tag
Sziasztok!

Én is új tag vagyok és nekem is lennének kérdéseim :)
Örülök, hogy megtaláltam ezt a forumot, a legtöbb topicot és hozzászólást végig is olvastam a hivatalos weboldalakkal együtt, de még így is elég kacifántos minden. Remélem ti tudtok segíteni abban, hogy a fö kérdések tisztázódjanak.

Ahogy elnéztem az én helyzetem sem olyan egyszerü mint amilyennek elsönek gondoltam:
3 éve külföldön dolgozom - 2 év Írországban és jelenleg Máltán Senior Web, UX/UI designerként, nemzetközi cégeknél. Van egy feleségem és egy két éves kislányom. Már évekkel ezelött elhatároztuk, hogy Kanadában szeretnénk élni, dolgozni és végül letelepedni, és úgy érezzük most jött el az ideje, hogy valójában komolyan kezdjünk el foglalkozni ezzel a dologgal. Egyébként leghamarabb jövöre vágnánk neki élesben, hogy miért, remélem lentebb világossá válik.

Tehát:
- 10 év szakmai tapasztalatom van, érettségim, viszont papírom nincs a szakmámról. Ennek oka elég banális. Mikor elkezdtem ezzel a szakmával foglalkozni, akkor Mo-n egyszerüen nem létezett semmilyen irányú képzés. Teszem hozzá most se nagyon van. Jelenleg 3 kurzust végzek egy nemzetközi ír, online iskolában. Mind a három kurzus Advanced Diploma-t ad. Ha jól értelmeztem akkor ezeket a Diplomakat Canadaban is elfogadjak, azt hiszem ott Advanced Degree-nek hívják. A feleségemnek most folynak a szakvizsgái jogon - évek óta megyei bíróságon dolgozik -, de ha ezek megvannak, akkor Master Degree-vel rendelkezik majd (jelenleg Bachelor Degree). Tudna valaki ajánlani valami linket, ahol jobban utána lehetne járni annak, hogy ezek az Advanced Diplomak valójában mit is érnek Kanadában?
- Mind a ketten beszélünk angolul természetesen :) Nekem erröl nincs papírom. Hát igen, a gyakorlat híve vagyok :D. A feleségemnek természetesen van, továbbá beszél németül is. Érdemes lenne nekem letenni egy nyelv vizsgát valahol, vagy ez a munkavállalói vízum teszjének amúgy is része? Igazából a pontok miatt kérdezem.
- Azt olvastam több helyen is, hogy ha job offerem is van es úgy megyek ki dolgozni, hogy gyakorlatilag már "zsebben van a munka", akkor az iratok ügyintézésének nagy részét vagy majdnem egészét átvállalja maga a munkáltató. Azonban ha a családomat is szeretném vinni, mert nyílván szeretném, akkor ha nekem meg is van a Work Permit, a feleségemnek külön meg kell igényelnie, vagy automatikusan jár az enyémmel együtt? Hovatovább, egy család esetében külön-külön kell vízumot igényelni, vagy létezik családi csomag? :D (Ennek utána kell járnom.)
- Mennyire járnak utána a munkatapasztalatnak? Mind a ketten komoly, leellenörizhetö referenciákkal rendelkezünk, szóval ez nem lehet probléma, de azért jó lenne tudni. Van valakinek valamilyen tapasztalata ebben a kérdésben?
- Olvastam, hogy a magyar jogsi bukó, én azonban ír jogosítvánnyal rendelkezem és arról annyit találtam, hogy tavaly folytak tárgyalások az elfogadásáról, de semmi többet. Esetleg erröl tud valaki valamit? Esetleg valaki aki mostanában költözött ki Írországból? Természetesen nem lenne akadály az sem, ha Kanadában újra le kellene vizsgáznom. Ezen nem múlhat.
- Ha olyan papírokat kell beszerezni ami például a büntetlen elöéletet bizonyítja, akkor azt az én esetemben Magyarországról, Írországból és Máltáról is be kellene szereznem? Mert akkor az eléggé macerás lenne.

Egyébként az én esetemben csak úgy jöhet szóba a költözés, hogy már kaptam állásajánlatot Kanadából. Ez ebben a szakmában nem meglepö és nem is szokatlan eljárás. Skype-on le lehet tudni gyakorlatilag mindent. Állás pedig van böven, ahogy elnéztem.


Elöre is köszönöm a segítséget!
 

szocske42

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia!

Szerintem nektek is jarhato ut (sok masik mellett) Skilled Temporary Workerkent kezdeni, ehhez csak egy ceget kell talalni, aki annyira nagyon fel akar venni, hogy vegigcsinalja az ehhez szukseges papirmunkat. Ehhez jar a felesegednek open work permit, de a tied csak az adott ceghez jo. De ha mar itt vagytok, talan kenyelmesebben intezhetitek a letelepeset.
Ehhez elso lepesben mintha kellene nyelvvizsgapapir, aztan a PR-hoz majd ok mondjak meg milyen legyen, es friss. Az nehezites lehet, hogy nincsen iskolai papirod a szakmadrol, de egyreszt hamarosan lesz, masreszt talan elhiszik munkatapasztalatra, nem tudom.

Sok szerencset!
 
Udvozlok mindenkit. Sajnos en sem tudom hogy eppen jo helyre irom e a kerdesemet, de azert leirom. Remelem nem nagy gond. A felesegem 2 honapja vancuverben el az edesapjaval, es annak felesegevel. Felesegem most kezdett el tanulni, hosszu tavra tervezunk. Szobakerult hogy utanamennek szivesen, viszont ez elmeletileg szponzoralas utjan mehetne a legnormalisabb modon. Viszont, a nejem ugye ezt nem teheti meg hiszen tanul. Edesapja es annak neje viszont kinelentettek, hogy az mar nem lehetseges hogy ok segitsenek nekem odajutni, ezt csak a felesegem teheti meg majd akkor mikor majd megfelel a felteteleknek. A kerdesem az volna, hogy tenylegesen igy van e vagy csak szimplan kozenk akarnak allni. Ha valaki tud erre valos valaszt adni, az kerem tegye meg. Eleg fontos lenne, sok minden mulik rajta. Elore is koszonom.
 

szocske42

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia!

Ezt a tanulos dolgot nem ertem: allampolgar a feleseged vagy sem?
http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/sponsor/spouse.asp
Ezek a fo kizaro okok, tanulas nincs rajta:
>>>
You may not be eligible to be a sponsor if you:
  • did not meet the terms of a sponsorship agreement in the past,
  • did not pay alimony or child support even though a court ordered it,
  • get government financial help for reasons other than being disabled,
  • were convicted of
    • an offence of a sexual nature,
    • a violent crime,
    • an offence against a relative that resulted in bodily harm or
    • an attempt or threat to commit any such offences, depending on the detailss of the case, such as
      • the type of offence,
      • how long ago it occurred and
      • whether a record suspension was issued (see Sponsorship bar for violent crime below),
  • were sponsored as a spouse, common-law or conjugal partner in the past and became a permanent resident of Canada less than five years ago (see Five-year sponsorship bar below)
  • did not pay back an immigration loan, made late payments or missed payments,
  • are in prison or
  • have declared bankruptcy and have not been released from it yet.
<<<

Sogort (vagy mi vagy te az aposodnak) nem latom, hogy lehetne csaladtagkent szponzoralni, egyutt lehetett volna kettotoket:
>>>
You can sponsor:

  • brothers, sisters, nephews, nieces, or grandchildren who are orphaned, are under 18 and do not have a spouse or common-law partner,
  • relatives of the above (for example, spouse, partner and dependent children) who will come with them to Canada,
<<<

De sokkal megbizhatobb informaciohoz jutnatok, ha a feleseged besetalna a CIC-hez es megkerdezne.
 

ancsadel

Új tag
Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni, ugyanis 2015 januárjában valószínűleg Kanadába utazom. Au Pair leszek egy családnál, azaz gyerekekre kell vigyáznom. Ehhez nem kell munkavállalási engedély, bevándorlási ügyintézők elmondása szerint sem. Fél év erejéig maradnék és a repülőjegyemet is retúrként venném meg.

Azzal tisztában vagyok, hogy amint megérkezem Kanadába kikérdeznének, de ezen kérdésekre mit a legérdemesebb válaszolni? Mint említettem retúr repülőjeggyel mennék, valamint a fogadó család is készülne meghívólevéllel, kijönnének a repülőtérre. Ilyen körülmények között van esély arra hogy visszafordítsanak? Ez mennyire jellemző egyáltalán?

Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget! Minden tanácsért hálás vagyok.
 

Pandora's Box

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni, ugyanis 2015 januárjában valószínűleg Kanadába utazom. Au Pair leszek egy családnál, azaz gyerekekre kell vigyáznom. Ehhez nem kell munkavállalási engedély, bevándorlási ügyintézők elmondása szerint sem. Fél év erejéig maradnék és a repülőjegyemet is retúrként venném meg.

Azzal tisztában vagyok, hogy amint megérkezem Kanadába kikérdeznének, de ezen kérdésekre mit a legérdemesebb válaszolni? Mint említettem retúr repülőjeggyel mennék, valamint a fogadó család is készülne meghívólevéllel, kijönnének a repülőtérre. Ilyen körülmények között van esély arra hogy visszafordítsanak? Ez mennyire jellemző egyáltalán?

Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget! Minden tanácsért hálás vagyok.


Kedves "ancsadel",

Mind az, amit leírt azt mutatja, hogy sem Ön, sem a leendő család, amelyik alkalmazni kívánja Önt nem a törvényes utat választotta. NEM a nyílvános Fórumokon kellene Önnek tájékozódnia, hanem a kanadai családnak KELLENE bemennie/felhívnia a legközelebbi Service Canada (tartománytól függően lehet más neve is) irodába. Telefonon is fel lehet hívni az irodát, részben van ingyenes hívószám, másrészt Kanadában a helyi hívás (különben is) díjmentes!

Az Önnek munkát ajánló család figyelmébe ajánlom:


A "Live-in-caregivers"-munka vízum-kötelezett munka Kanadában!


- "Ilyen körülmények között van esély arra hogy visszafordítsanak?"

A válasz, egyértelműen IGEN, és a meghívó család is számíthat a hatóságok "figyelmére"!

A kedves figyelmébe ajánlom azt a tényt, hogy Kanada NEM tagállama az Európai Úniónak, EZÉRT van az, hogy minden másként működik, mint az EU-ban! Nem elég azt a kanadai határon bejentenie, hogy "engem várnak egy családnál, dolgozni fogok náluk...". Jogos lesz a kérdés, "...és van munka-vízuma?"
Ha a kanadai határon való belépésnél azt mondja, hogy "túrista", evvel félrevezeti a hatóságokat, és tudatom, hogy Kanadában a "szomszédok" figyelnek, és a telefont felvenni, az bizony "állampolgári kötelesség"...

...szóval, kérem, hogy Ön és a Család is kövesse a munkavállalásra vonatkozó szabályokat, és mindenki boldogabb lesz... :)

Üdv: Pandor's Box
 

szocske42

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni, ugyanis 2015 januárjában valószínűleg Kanadába utazom. Au Pair leszek egy családnál, azaz gyerekekre kell vigyáznom. Ehhez nem kell munkavállalási engedély, bevándorlási ügyintézők elmondása szerint sem.

Hat ez vagy nem ugyanaz a Kanada, vagy nem ugyanazt jelenti az Au Pair, vagy az megsem "bevandorlasi ugyintezo" volt: Live-in caregiver vagy Working Holiday vizum, vagy mas munkavallalasi engedely kell ahhoz, hogy legalisan dolgozhass. (ahogy Pandora forumtars is mondja kozben)

A meghivod intezte a beszelgetest az al-CIC-essel? Ha ennyi energiat fektetnek az atveresedbe, akkor valoszinuleg a szexrabszolgasagtol ment meg a hataror, aki visszafordit.

Hivjanak meg latogatoba, ne legyen fix munkaidod es ne kapj fizetest, de amikor raersz, szivessegbol vigyazhatsz a gyerekre, mi is szoktunk a szomszedokeira.
Ne add oda az utleveledet senkinek (marmint aki nem hataror), es vigyel egy feltoltokartyas telefont bekapcsolt roaminggal. A rendorseg szama 911.
 

ancsadel

Új tag
Hat ez vagy nem ugyanaz a Kanada, vagy nem ugyanazt jelenti az Au Pair, vagy az megsem "bevandorlasi ugyintezo" volt: Live-in caregiver vagy Working Holiday vizum, vagy mas munkavallalasi engedely kell ahhoz, hogy legalisan dolgozhass. (ahogy Pandora forumtars is mondja kozben)

A meghivod intezte a beszelgetest az al-CIC-essel? Ha ennyi energiat fektetnek az atveresedbe, akkor valoszinuleg a szexrabszolgasagtol ment meg a hataror, aki visszafordit.

Hivjanak meg latogatoba, ne legyen fix munkaidod es ne kapj fizetest, de amikor raersz, szivessegbol vigyazhatsz a gyerekre, mi is szoktunk a szomszedokeira.
Ne add oda az utleveledet senkinek (marmint aki nem hataror), es vigyel egy feltoltokartyas telefont bekapcsolt roaminggal. A rendorseg szama 911.

Köszönöm szépen mindkettőtök válaszát! Igen, én is gondoltam, hogy az Au Pair munkához is kell munkavállalási engedély és semmiképp sem szeretnék kockáztatni. Életem egyik legnagyobb álma hogy kijussak Kanadába, ezért sem szeretném ezt az utat választani, hisz túl kockázatos.
A családdal 100%-ra még nem egyeztünk meg, egyelőre Skype interjúkig jutottunk el. Nem tudom ők tudják-e a dolog ezen részleteit, de számomra már nyilvánvaló, hogy a Kanadai utazást a későbbiekben és biztosabb módon fogom átélni.

Köszönöm a segítségeteket még egyszer!
 

Xtro

Új tag
Sziasztok,

Parommal epp Kanadaba keszulunk es lenne par kerdesem.

Eloszor is par dolog rolunk:
- Londonban dolgozunk tobb eve
- nem vagyok hazasok de egyutt elunk tobb eve
- parom pincerno en pedig assistant store manager vagyok

Es ami a legfontosabb:
- Kaptunk munkaszerozdest mindketten egy kanadai hoteltulajdonostol aki mar varja hogy menjunk

A kerdes az lenne, hogy:
- pontosan milyen felteteleknek kell ilyenkor megfelelni? Tobb forumot es hivatalos oldalt is neztem, de mindenhol kulonbozo infok vannak
- kell valamilyen vizum a Magyaroknak ilyenkor, vagy csak a munkaszerzodes es a hivatalos dokumentum kitoltese utan ( amit a hivatalos oldalrol kell letolteni ) mar mehetunk is a repterre?
- az itteni Londoni irodaban mar jartunk es megadtak mit kell kitolteni, de az ugyintezo nem tudta, hogy Magyarkent is ugyan ez kell vagy eltero feltetelek vannak. ( a honlapjukon nem is szerepel Magyarorszag: http://www.vfsglobal.ca/canada/# )
- egyszeruen elintezhetjuk magunk is a papirokat, vagy erdemes egy bevandorlasi ugynokre bizni a dolgot ( a penz nem annyira problema, de foloslegesen nem szeretnenk fizetni )
- angol nyelvtudas eleg jo, kell -e hivatalos nyelvvizsga ( IELTS ) ?

Egyelore ennyi, remelem valaki tud valaszt adni a kerdesekre.
Elore is koszonom
 
Utoljára módosítva:

szocske42

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem lesz ez igy jo!
Eszrevetted volna, ha work permit-et intezett volna neked a munkaado, tehat gondolom az nincsen, es anelkul nem megy.

Az a link amit mutatsz nem tudom kie, de biztos nem a hivatalos, mert az igazi a cic.gc.ca .

Ne hidd el nekem, mert egy vadidegen vagyok az internetrol, hanem fogod azt a kupac papirt, amivel a repulore gondolsz szallni (utlevel, munkaszerzodes, meg amirol beszelsz nyomtatvany, csak meg nem mondtad meg, pontosan mi az), es setalj be vele a londoni kanadai kovetsegre, es kerdezd meg, hogy igy beengednek-e. Olcsobb, mint potyara repulojegyet venni, aztan rogton meg aznapra egy masikat is vissza.
 
Oldal tetejére