Rejtélyek, furcsaságok, talányok

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Semmi nem az, aminek ma tanítják.

A kínai térkép, ami átírhatja a történelmet
Egy kínai térképgyűjtő olyan ősi térképmásolatra bukkant, ami szerinte bizonyítja azokat a sokat vitatott elméleteket, melyek szerint egy kínai felfedező jutott el elsőként Amerikába és hajózta körbe a világot.
...
A gyűjtő - név szerint Liu Gang - a kínai Xinhua hírügynökségnek tett nyilatkozata szerint a térkép alátámasztja azt a nemrég napvilágot látott elméletet, amely megnyirbálná Kolombusz dicsőségét. A térkép szerint a kínaiak Zheng He vezetésével 70 évvel megelőzték az európai felfedezőt és olyan területeket is feltérképeztek, mint a déli sarkvidék és Kanada északi része.
A térképen 1763. szerepel dátumként, azonban azt is egyértelműen jelölték, hogy az eredeti 1418-ban készült - ez egybeesik Zheng He 1405 és 1432 közötti utazásaival. Liu 2001-ben 500 dollárért vásárolta meg a térképet egy másik gyűjtőtől Sanghajban, fontosságára azonban csak akkor eszmélt rá miután elolvasta Gavin Menzies "1421: Az év, amikor Kína felfedezte a világot" című könyvét. Ebben a műben Menzies leírja, hogy a Zheng He admirálisai által megrajzolt térképeket európai térképészek lemásolták, majd a nagy nyugati felfedezők, mint Kolombusz, Magellán, Vasco Da Gama és James Cook széleskörűen alkalmazták azokat útjaik során. Menzies elméleteit az óceáni áramlatokról, a kontinentális passzátszelekről és a csillagok alapján történő navigációról brit haditengerészeti parancsnokként megszerzett ismereteire alapozta. Könyve bár bestseller lett, rengeteg kritikát kapott a történészektől, főként azért, mert elméletét nagyon kevés bizonyítékkal tudta alátámasztani.
Zheng hatalmas, gyakran több száz hajóból álló flottát irányított és számos felfedező utat vezényelt le. Ezeket a Ming dinasztia Zhu Di császár halála után - elsősorban a flotta hatalmas fenntartási költségei miatt - betiltott, mivel azokat az új uralkodó elődjével szemben már nem volt hajlandó finanszírozni.
Zheng He utazásairól készült feljegyzések nagy része eltűnt, egy részét szándékosan semmisítették meg a tilalom miatt, míg jelentős része a pekingi császári palotában az 1420-as években pusztító tűzvésznek esett áldozatul. Liu szerint ezzel együtt is sok feljegyzés létezik még, a kínai tudósok azonban általában figyelmen kívül hagyták azokat, így most legtöbbjük különböző gyűjtemények vagy archívumok mélyén pihen.
Tovább
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Az tuti, hogy nem Kolumbusz Kristóf volt az első, na de érdekli ez a történelemhamisítókat?

Aki magyarnak vallja magát és szereti is a hazáját (mondjuk úgy, mint egy amerikai Amerikát vagy egy francia Franciaországot
clear.png
) az hallgassa meg a magyarok nem meghamisított történelmét Szántai Lajostól.



A másik videó címe a YT-n: "Szántai Lajos - Nimród, Atilla, Szent István"
 
Utoljára módosítva:

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Rémisztő felvételt találtak egy párizsi katakombában elhagyott kamerán: Vajon mit látott a férfi?

1/26/2015

Az univerzum tele van rejtélyekkel, amelyek megkérdőjelezik a mai tudásunkat. A következő történet is egy ilyen furcsa jelenségről szól, mely ösztönzi és megnyitja a képzeletet olyan lehetőségekre, melyekről korábban álmodni sem mertünk.

A párizsi katakombákban hatalmas halmokban emberi csontokat találtak. A Párizs alatt húzódó alagutak és termek, akárcsak a városi utcák, szövevényes módon hálózzák be a mélységet, amelyek nagy részét eddig még nem vizsgálták. A katakombák teljes hossza meghaladja a 600 kilométert.

Úgy hírlik, hogy a Pokol Kapuja található ebben a morbid labirintusban.

Amikor a 17. században a város temetői túlságosan tele lettek, 1785-ben több millió holttestet ástak ki, és halmoztak fel a föld alatti katakombákban. Mindössze körülbelül 2 kilométernyi áll nyitva a látogatók előtt az alagút hálózatból, ezen belül található egy csontkamra (a csontok tárolóhelye), mely fölött a következő felirat olvasható: “Arrête, c’est ici l’empire de la mort!” - Állj! Ez a halál birodalma!

Bár a legtöbb katakomba zárva van a nyilvánosság elől, néhány lázadó természetű ember megtalálta az utat, hogy felfedezze. Egy rejtélyes módon elhagyott videókamerát találtak a katakombák területén, mely lehetséges, hogy tulajdonosának utolsó pillanatait dokumentálta, akinek a személyazonossága és sorsa mindezidáig talány maradt.

A kamera felvétele a videókészítő feltárását mutatja, amint megáll egy csontokból kirakott, földön található nyíl előtt, mely lefelé mutat egy szűk folyosóba. Emberi csontokkal teli termeket vett filmre, melyek mélysége ismeretlen.

Valamint rögzített néhány falra festett jelet. Az egyik egy kísérteties emberi alak fehérrel festve, kitárt karokkal és lábakkal.

"Körülbelül 40 perc után a felvételen ez a személy elkezd egyre gyorsabban és gyorsabban menni, majd elkezd futni. Halljuk a légzését, amint egyre hangosabb," - írta le Francis Freedland filmrendező egy interjúban (lásd az alábbi videóban).



Valamitől megijedt. Néha megáll, mintha próbálná eldönteni, hogy merre fusson. Egyre gyorsabban és mélyebbre fut a katakombákban, mikor végül elejti a kamerát, és gondolkodás nélkül tovább fut, otthagyva azt. Ahogy a kamera a katakomba nedves talajára esik, látható a videós lába, és hallatszik, ahogy tovább fut az alagútban. A kamera tovább működik, míg az akkumulátora teljesen le nem merül.

Lazar Kuntsmann, egy katakomba felfedező azt mondta Freedland-nek, hogy úgy tűnik, a videós nem ismerte a katakombákat. Kuntsmann valószínűleg jobban ismeri a város alatti sötét és veszélyes második várost, mint bárki más, mondta el Freedland. A két férfi, együtt néhány másik katakomba felfedezővel 12 órán át volt a mélyben, hogy megtalálják a videókészítő további nyomait, melyek talán elárulják azt, hogy a föld alatti város mélyén veszett el, és ott is halt meg.

Vagy esetleg megtalálta a legendás Pokol Kapuját? Vagy a hely lakói kísértették meg, vagy egyszerűen pánikba esett, hogy egyedül van az emberi maradványokkal teli labirintusban?

Mindez rejtély marad, mivel Kunstmann és Freedland nem találták semmi nyomát annak az embernek, akinek a videója tovább kísért bennünket.

Epoch Times
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Egy elnéptelenedett halászfalu titka

Tudósok előtt a mai napig rejtve maradt ennek az inuitok lakta település elnéptelenedésének oka. Így vált a hátborzongató helyek szerelmeseinek úti céljává a kanadai Anjikuni-tó partjainál fekvő, egykori inuit település. A múlt század elején még sűrűn lakott kis halászfalu az itt élők nyüzsgésétől volt zajos. Lakói szívesen fogadták az idetévedőket, vagy az errefelé portyázó prémvadászokat.

inuit1.jpg


Mígnem 1930-ban, egy novemberi napon ide érkező prémvadász, Joe Labelle üresen találta a várost. Sem az utcákon, sem a házakban sem a tengerparton nem volt egy teremtett lélek sem. Ami az egészet még kísértetiesebbé tette, hogy a legtöbb helyen még parázslott a tűz a házakban, tehát lakói nem sokkal a férfi érkezése előtt még otthonaikban voltak. Természetesen a kiérkező hatóságok azonnal vizsgálódni kezdtek, és megdöbbentő dolgokat tapasztaltak. Az itt élők nyom nélkül hagyták maguk után szeretett utcáikat - sem a városban, sem a környékén nem voltak lábnyomok. A halászok jószágai, ahogyan a kutyák is, mind holtan feküdtek a helyeiken és láthatóan szinte éhen haltak.

29561_bizarr1.jpg



1. Tűzhelyen húsétel megszenesedett maradványai voltak a még pislákoló parázs fölött.

2. Azt tapasztalta, hogy (az embereken kívül) semmi sem hiányzik: ott voltak a ruházati cikkek, a hótaposó csizmák, az edények, a kamrákban a szárított húsok, a füstölt halak. A házakban érintetlenül ott voltak a fegyverek: a puskák, a lőszerek, a különböző rendeltetésű kések, halászhálók és szigonyok, márpedig ezek nélkül épeszű eszkimó száz méternyit sem távolodik el a házától.

3. Erőszakra vagy pánikra utaló jel nem volt, egyetlen felborult szék, egy összetört edény, egy nyitva hagyott ajtó vagy ablak sem, s Labelle éles szeme egyetlen vércseppet vagy szögbe akadt ruhafoszlányt sem talált. Minden úgy nézett ki, mintha a tucatnyi család egyszerűen fogta volna magát és békésen távozott volna, de fegyverek, szánok, meleg ruhák, prémes csizmák és élelmiszer tartalékok nélkül. A már említett parázs állapotából arra következtetett, hogy a tüzet körülbelül hét-nyolc órával korábban rakhatták meg utoljára.

4. Láb- vagy szánnyomokat ugyanúgy nem talált, mint kutyák által kitaposott csapást.

5. Joe Labelle riasztotta a legközelebbi RCMP-őrsöt (Kanadai Királyi Lovasrendőrség). Mivel az ottani parancsnok (Pierre Menard felügyelő) a földije volt, ismerte is Labelle-t, azonnal útnak indított egy szakasznyi lovasrendőrt a helyszín felé. Útközben kikérdezték a trappereket, hogy láttak-e valami gyanúsat az elmúlt napokban. Nem is igazán vártak választ, de legnagyobb meglepetésükre azok elmondták, hogy igen, az elmúlt napokban többször is látni véltek egy meglehetősen furcsa fényjelenséget: mintha egy alak- és színváltoztató hatalmas tárgy cikázott volna fel s alá az égen, s több kört is megtett, míg arra nem távozott – és kinyújtott karjával az Anjikuni-tó felé mutatott. A feltételezést (miszerint lehet, hogy északi fényt látott) felháborodottan utasította vissza: világéletében a sarkkör közelében élt, nehogy már ne ismerjen fel egy ilyet, ha lát.

rcmp2.jpg



6. Amikor megérkeztek és vizsgálódni kezdtek további furcsaságokat találtak. A település szélén elhelyezkedő kis helyi temető sírjait felnyitották, kiásták és a holttesteket eltávolították! A föld azon a szélességi körön novemberben már legalább 20-30 centi mélyen le van fagyva, s a környéken megfelelő szerszámot sem találtak. Téli temetéseknél a környékbeli eszkimók a majdani sírhely fölött először is tüzet gyújtanak és csak azután ásnak gödröt, ha a föld kiengedett, vagy a téli időszakban elhunytak holttestét tavaszig biztonságba helyezik a vadállatok elől (például kövekkel körülbástyázzák), s a temetésre tavasszal kerítenek sort.

Úgy távolították el a holttesteket, hogy a sírokat jelölő, illetve az ezeket körbekerítő köveket egymásra halmozták. A rendőrök talán ezen a részleten lepődtek meg a legjobban, hiszen ők, akik évek óta szolgáltak az inuitok között, tökéletesen tisztában voltak azzal, hogy egy eszkimó hamarabb vágja le a saját lábát egy életlen fűrésszel, mintsem hogy sírokat bolygasson meg. Állatok pedig egyrészt nem tudnak ilyen hidegben ilyen mélységből kiásni semmit, másrészt nem valószínű, hogy egy medve vagy farkas még azzal is bajlódjon, hogy a köveket egy kupacba hordja.

7. A kutyák tetemei közül kettőt magukkal vittek, s az állatorvos megállapította, hogy mindkét eb éhen halt. Egyik kutya sem volt megkötve, s ha figyelembe vesszük, hogy elég könnyen hozzáférhettek volna akár a füstölt húshoz, akár a többi élelmiszerhez sőt, a vadászösztön is kiválóan működik bennük, nem jellemző rájuk, hogy lefekszenek és csendben várják az éhhalált, pusztulásuk oka meglehetősen furcsa. És hát ne feledkezzünk meg a Joe által talált, még pislákoló parázsról, ami arra engedte következtetni, hogy a tűzre megérkezése előtt maximum 7-8 órával tettek friss fát, tehát emberek voltak a faluban. 8 óra alatt pedig egy cickány sem hal éhen, nemhogy egy eszkimó kutya.

Számtalan újság, tanulmány és rádióműsor felkapta, évtizedekkel később foglalkozott vele több tévéműsor is, de az alapkérdésekre senki nem tudott kielégítő természettudományos magyarázatot adni: sem a nyomozók, sem a sajtó, sem az RCMP, sem pedig mások.

Manapság, épp a története miatt is - és valóban szépséges a környék - sok turista látogatja.
 
Utoljára módosítva:

Csillagözön

Állandó Tag
Állandó Tag
Rémisztő felvételt találtak egy párizsi katakombában elhagyott kamerán: Vajon mit látott a férfi?

1/26/2015

Az univerzum tele van rejtélyekkel, amelyek megkérdőjelezik a mai tudásunkat. A következő történet is egy ilyen furcsa jelenségről szól, mely ösztönzi és megnyitja a képzeletet olyan lehetőségekre, melyekről korábban álmodni sem mertünk.

A párizsi katakombákban hatalmas halmokban emberi csontokat találtak. A Párizs alatt húzódó alagutak és termek, akárcsak a városi utcák, szövevényes módon hálózzák be a mélységet, amelyek nagy részét eddig még nem vizsgálták. A katakombák teljes hossza meghaladja a 600 kilométert.

Úgy hírlik, hogy a Pokol Kapuja található ebben a morbid labirintusban.

Amikor a 17. században a város temetői túlságosan tele lettek, 1785-ben több millió holttestet ástak ki, és halmoztak fel a föld alatti katakombákban. Mindössze körülbelül 2 kilométernyi áll nyitva a látogatók előtt az alagút hálózatból, ezen belül található egy csontkamra (a csontok tárolóhelye), mely fölött a következő felirat olvasható: “Arrête, c’est ici l’empire de la mort!” - Állj! Ez a halál birodalma!

Bár a legtöbb katakomba zárva van a nyilvánosság elől, néhány lázadó természetű ember megtalálta az utat, hogy felfedezze. Egy rejtélyes módon elhagyott videókamerát találtak a katakombák területén, mely lehetséges, hogy tulajdonosának utolsó pillanatait dokumentálta, akinek a személyazonossága és sorsa mindezidáig talány maradt.

A kamera felvétele a videókészítő feltárását mutatja, amint megáll egy csontokból kirakott, földön található nyíl előtt, mely lefelé mutat egy szűk folyosóba. Emberi csontokkal teli termeket vett filmre, melyek mélysége ismeretlen.

Valamint rögzített néhány falra festett jelet. Az egyik egy kísérteties emberi alak fehérrel festve, kitárt karokkal és lábakkal.

"Körülbelül 40 perc után a felvételen ez a személy elkezd egyre gyorsabban és gyorsabban menni, majd elkezd futni. Halljuk a légzését, amint egyre hangosabb," - írta le Francis Freedland filmrendező egy interjúban (lásd az alábbi videóban).



Valamitől megijedt. Néha megáll, mintha próbálná eldönteni, hogy merre fusson. Egyre gyorsabban és mélyebbre fut a katakombákban, mikor végül elejti a kamerát, és gondolkodás nélkül tovább fut, otthagyva azt. Ahogy a kamera a katakomba nedves talajára esik, látható a videós lába, és hallatszik, ahogy tovább fut az alagútban. A kamera tovább működik, míg az akkumulátora teljesen le nem merül.

Lazar Kuntsmann, egy katakomba felfedező azt mondta Freedland-nek, hogy úgy tűnik, a videós nem ismerte a katakombákat. Kuntsmann valószínűleg jobban ismeri a város alatti sötét és veszélyes második várost, mint bárki más, mondta el Freedland. A két férfi, együtt néhány másik katakomba felfedezővel 12 órán át volt a mélyben, hogy megtalálják a videókészítő további nyomait, melyek talán elárulják azt, hogy a föld alatti város mélyén veszett el, és ott is halt meg.

Vagy esetleg megtalálta a legendás Pokol Kapuját? Vagy a hely lakói kísértették meg, vagy egyszerűen pánikba esett, hogy egyedül van az emberi maradványokkal teli labirintusban?

Mindez rejtély marad, mivel Kunstmann és Freedland nem találták semmi nyomát annak az embernek, akinek a videója tovább kísért bennünket.

Epoch Times


Haláli!!!
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
A The Wall Street Journal, Amerika közismerten konzervatív gazdasági és üzleti napilapjának 1985. január 31-i száma igen formabontó cikket közölt a Mars műemlékeiről...
http://rejtelyekszigete.com/…/az-egyiptomiak-marsrol-szarm…/

Az egyiptomiak a Marsról származnak?

A The Wall Street Journal, Amerika közismerten konzervatív gazdasági és üzleti napilapjának 1985. január 31-i száma igen formabontó cikket közölt a Mars műemlékeiről. A lap riportere, Mike Tharp által...
rejtelyekszigete.com
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
A mátrix rabszolgája vagy? A 10 legfontosabb jel:



mátrix rabszolgája.jpg

A mai világ egy igen furcsa hely lett. A kezdetektől fogva mindannyian egy bizonyos utat kell járnunk ami ránk van kényszerítve, olyan alternatívákat választva csupán, amit a csorda, a nyáj csinál, vagy gondol. Az élet nagyon komplex, de ha figyelmet szentelünk bizonyos dolgokra, rájövünk arra, hogy az emberek előtt végtelen számú lehetőség kínálkozik és rájövünk arra is, hogy az egyének túl ritkán kérdőjelezik meg azt, hogy a dolgok miért vannak úgy ahogy vannak.
Nem azért írjuk ezt, hogy nyíltan bíráljuk valaki életmódját vagy személyes helyzetét, a következő 16 jel viszont abban segít, hogy képes legyél azonosítani életed azon területeit, ahol felszabadíthatod magad bizonyos rád kényszerített életformák alól.
Nézzük tehát szerintünk hol rabszolgái az emberek a mátrixnak.
1. Azoknak az embereknek fizetsz adót, akiket börtönben szeretnél látni.
Ez talán a legnagyobb mutatója annak, hogy a mátrix rabszolgái vagyunk. A hagyományos rabszolgaság fogalma azt idézi fel az emberekben, hogy bilincsben kénytelenek dolgozni az ültetvényeseket gazdagítva. Ennek modern változata a kényszerített adózás, ahol a jövedelmeket automatikusan dokkolják, mielőtt valaha is látnánk jövedelmünk egészét függetlenül attól, hogy egyetértünk- e azzal, hogy hogyan költik el a pénzt.
2. Elmész az orvoshoz, de nem gyógyulsz meg.
A modern orvosi ellátás a tudományos fejlődés ellenére sajnálatos módon inkább betegen tartja az embereket, ahol ritkán vagy sosem tanácsolják azt az embernek, hogy szellemi és testi egészsége érdekében étkezzen egészségesen. E helyett rutinszerűen fogyasztatják vele a drága gyógyszereket és olyan eljárásoknak vetik alá őket. amelyekkel csak az egészségügyi mátrix szekerét tolják.
3. Amikor pártokra szavazol és az energiádat abba ölöd, hogy a politikáról vitatkozz a barátaiddal, csak az “oszd meg és uralkodj! ősi alapelvét bizonyítod.
Ezek a pártok általában a végtelenségig korruptak. Független jelöltek sosem rúghatnak labdába és nem vehetnek részt nyilvános vitákban. Mindez csak arra van kitalálva, hogy “mi a nép” soha ne legyünk egységesek a korrupció ellen.
4. Keményen dolgozol és valami olyan munkát csinálsz, amit utálsz.
A munka fontos és a pénz kifizeti a számlákat, de olyan sok ember tölti el egész életét, legjobb éveiket azt csinálva, amit utál, hogy az nevetséges. Az igazság az, hogy pénz helyett inflációs valutát keresünk, amely magántulajdonban van és a végtelenségig manipulált. Mivel szükség van arra, hogy ebben a világban pénzt keressünk, próbáljunk meg minél több értéket kapni munkánkért és azzal tölteni időnket amit tényleg nagyon szeretünk.
5. Ha hajlandó vagy adósságba verni magad azért, hogy a fogyasztói társadalom orientált életmódot támogasd.
Minden alkalommal, amikor hitelkártyádat használod és hitelre vásárolsz, a világbankok általi pénzügyi fosztogatást támogatod. Hogy ebben részt vegyél, az egyébként fedezet nélkül nyomtatott pénzt kamatostul kell visszafizetned annak érdekében, hogy fenntartsál egy bizonyos életmódot, ami határozottan jelzi azt, hogy életed a fogyasztói társadalom mátrixához kötődik.
6. A folyamatban lévő TV műsorok, sorozatok történéseit vitatod meg kollégáiddal, barátaiddal. A TV az agykontroll és a “programozás” legjobb eszköze arra, hogy bizonyos tömegviselkedést megerősítsenek vagy kialakítsanak. A modern TV jellemzői az ego fontosságának dramatizálása, mindennek szexualizálása és az erőszak dicsőítése. Azáltal, hogy azt ami történik a képernyőn valós részévé teszed életednek, a mátrix azon szándékát támogatod, hogy megzavarja a valóság természetét. Ha még mindig nézed a TV-t és hiszel a helyi, országos és nemzetközi híradásoknak, a mainstream média tart ellenőrzése és manipulálása alatt. Akkor is, ha sorozat vagy sportközvetítésfüggő vagy a helyett hogy élveznéd azokat a dolgokat vagy azoknak a személyeknek a jelenlétét akik körülvesznek.
Mindez azt igazolja, hogy valaminek nem is kell, hogy valóban megtörténjen annak érdekében, hogy úgy érezzük igazi emberekről van szó.
7. Nem érzed azt, hogy el kellene rejtened bármit is Big Brother elől. Ha nem zavar az téged, hogy valahol, valaki aki a mátrixnak dolgozik figyel téged, és lehallgatja beszélgetéseidet, akkor a mátrix jó rabszolgája vagy. A láthatatlan megfigyelőrendszer a gondolatok kontrollálásának egy igen alattomos formája.
8. Ha szerinted a világ biztonságosabb lenne, ha csak a kormányok és tisztviselői lennének felfegyverezve. A lőfegyverek valójában visszatartják a bűnözőket. Valaki többször is meggondolná magát mielőtt fegyvert ránt egy olyan környezetben, ahol más is el van fegyverezve. A hajlandóság, hogy lemondasz önvédelemre való jogodról annak a jele, hogy már háttérbe szorítottad személyes felelősségedet valaki más hasznára. Üdvözlünk a mátrixban!
9. Tudatosan fogyasztasz mérgeket, ételadalékokat mint pl: a nátrium-glutamát és az aszpartám és eközben függsz a gyógyszeripari komplexumtól saját lelki és testi egészséged érdekében.
Ezek a vegyszerek toxikusak az emberi test számára. Tudván tudva fogyasztani annak a jele, hogy a rendszer annyira beivódott már pszichédbe, hogy nem már nem is gondolod végig az egészségedre gyakorolt káros hatásokat.
10. A pszichotróp gyógyszerek használata elég gyors ütemben emelkedik társadalmunkban, mert az emberek meg vannak győződve arról, hogy egészségügyi állapotukat betegségként lehet diagnosztizálni. A pszichotróp gyógyszerek alkalmazása pedig az agykontroll egy igen hatásos formája.
Vigyázz, a mátrix kapuőrei nagyon vigyáznak arra, hogy a kapu ki ne nyíljon!
 
Utoljára módosítva:

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Ebbe az irodaházba már megcsippelve mész be:
www.facebook.com/Enigmatv
Rory Cellan-Jones, a BBC újságírója egy igen érdekes fejleményről tudósít a témában, amiben ő maga is aktívan részt vett:
Szeretnél bejutni az irodádba, felszállni a buszra vagy venni egy szendvicset? Manapság egyre jobban hozzászokunk, hogy az ilyen apróságokat egy egyszerű kártyaérintéssel is elintézhetjük. Az egyik legújabb és legmodernebb svéd irodaház azonban egészen új megközelítéssel próbálkozik: egy bőr alá ültetett csippel.
Felicio Costa, az irodaházban tevékenykedő egyik cég alkalmazottja, reggelente munkába érkezve csak feltartja a kezét a belépéshez. Az épületen belül is pontosan ezt teszi, ha be akar jutni a saját cége által bérelt területre, sőt még a fénymásolót is egy kézmozdulattal indítja el.
Ennek oka, hogy kezének a bőre alatt egy apró, rizsszem méretű rádiófrekvenciás azonosító, azaz RFID csip található. Hamarosan az irodaház összesen 700 bérlőjének/dolgozójának felkínálják a csip beültetés lehetőségét. A helyiségekbe történő bejutás és a fénymásolók használata mellett az üzemeltetők egyéb szolgáltatásokhoz is ígérnek csipes hozzáférést, köztük az épületen belüli étteremben történő fizetést.
Az irodaház hivatalos megnyitóján a fejlesztő cég vezérigazgatója a színpadon élőben kapta meg saját csipjét. Úgy döntöttem, hogy ha tényleg szeretném megérteni és magamévá tenni ezt a technológiát, kénytelen vagyok lenyelni a keserű pirulát és megcsippeltetni magam.
A folyamatot svéd bio-hekkerek egy csoportja koordinálja, így az én csipemet is egyik ijesztő kinézetű tetováló művész kollégájuk ültette be.
Először megmasszírozta, majd lefertőtlenítette a hüvelyk és mutató ujjam közötti bőrt. Megkért, hogy vegyek nagy levegőt, miközben egy tű segítségével bejuttatta a csipet. Egy pillanatnyi fájdalmat éreztem csupán, nem többet, mint bármilyen más injekció esetében és már rajta is volt a tapasz a kezemen.
Mielőtt élesben is kipróbáltam volna a csipemet, szerettem volna többet is megtudni a technológia mögött rejlő gondolkodásmódról. Hannes Sjoblad, akinek elektronikus névjegyét egyenesen a kezébe ültetett csipről lehet leolvasni bármilyen okostelefonnal, az „ügyvezető bomlasztó” titulust viseli a fejlesztő cégnél. Megkérdeztem, hogy az emberek tényleg ennyire közel akarnak-e kerülni a technológiához:
„A legtöbben már most is folyamatos kapcsolatban vagyunk a technológiával. Ma ez egy kicsit zűrös még. Egy rakás pinkódra meg jelszóra van szükség hozzá. Nem lenne sokkal egyszerűbb, ha az embernek csak egy kézlegyintésbe kerülne mindez? Szerintem ez nagyon intuitív.”
Amikor végül magam is leteszteltem a csipet, úgy találtam, hogy egyáltalán nem intuitív. Ahhoz, hogy a fénymásolót használjam például, teljesen idétlen pozícióba kellett csavarjam a karom, és bár egyesek az épületben alig várták, hogy megkapják a csipjüket, mások nagyon gyanakodva fogadták a kezdeményezést.
„Kizárt dolog!” – válaszolta egy fiatalember arra a kérdésemre, hogy csatlakozna-e a programhoz. Egy idősebb hölgy kicsit pozitívabban állt hozzá, de semmi értelmét nem látta annak, hogy megcsippeltesse magát csak azért, hogy be tudjon jutni egy helyiségbe.
Hannes Sjoblad szerint azonban a Svéd Biohekker Csoportnak egy másik célja is van a kezdeményezéssel, mégpedig az, hogy felkészítse az embereket arra, amikor már mások akarnak majd megcsippelni bennünket:
„Szeretnénk megérteni a technológiát, mielőtt a megacégek és az állam előáll az ötlettel, hogy mindenkibe csipet kell ültetni. Adóhatósági csip, Google csip, Facebook csip…”
Szerinte csak így, alaposabb tudás birtokában lehetünk képesek megkérdőjelezni a technológia bevezetésének módját.
Még mindig fájó kézzel és az elérhetőségeimmel a bőröm alatt nyugvó csipen tértem vissza Angliába. Nem sok hasznát veszem, de bizonyára kifinomultabb csipek váltják majd fel a jelenleg használt viselhető technológiákat, mint a fitness karkötőket vagy az érintésmentes fizetési módszereket és valamennyien hozzászokunk majd testünk kiterjesztéséhez. Sok lehetőség rejlik a technológiában, persze, hogy a bőr alatt viselt eszközök mennyire válnak elfogadottá a társadalomban, az egy egészen más kérdés.
forrás: idokjelei.hu
www.facebook.com/Enigmatv

csip.jpg csip1.jpg
 

vandorcsillag

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezt a "csodálatosan működő" kis eszközt Isten földi helytartója is szorgalmazza,vajon miért?
Ha ez a Sátán jele,akkor Ferenc pápa miért sürgeti a beültetést,kampányol érte,mellette?
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez a CHIP alkalmas arra is, hogy BIO-rezonanciákat moduláljon a műHód rendszer segítségével... Villamosmérnök állítja, aki 25 éve természetgyógyász, hogy:
DÁTUM SZERŰEN BEKÓDOLHATJÁK: 2022 második harmadában az "X" korosztálynak legyen valami halálos baja...
Kilikasztják az AURÁT !!!
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezt a "csodálatosan működő" kis eszközt Isten földi helytartója is szorgalmazza,vajon miért?
Ha ez a Sátán jele,akkor Ferenc pápa miért sürgeti a beültetést,kampányol érte,mellette?
Milyen jelet mutat a pápa? Nem az ördög jelét? Hiszen az szavas lény, és ha a mutató, és akisújjat mutatja, jól jelképezi. Jézus kire hagyta a követőit? Saul rabbira? Nem hinném... Hiszen Saul rabbi utódai a pápák, nem Péteré...
Legyen nagyon szép, és vidám napotok!
Sok szeretettel Erzsi.
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
2038 - avagy a magyar történelem eltitkolt lapjai és A Láthatatlan Világ megosztott egy hivatkozást.

1500 éves kézirat szerint Jézusnak gyermekei voltak

Meglepő állításokat tartalmaz a British Library-ben talált, több mint 1500 éves, szír nyelven írt kézirat, az ún. elveszett evangélium, amelynek fordításán hónapok óta dolgoznak a kutatók.Jézus feleségül vette Mária Magdolnát, aki gyermekekkel...
szabadonebredok.info

http://szabadonebredok.info/1500-eves-kezirat-szerint-jezusnak-gyermekei-voltak/
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Svájci óra egy 400 éves sírban.




Egy 2008-ban talált leletről van szó. Pontosabban egy óra gyűrűről (vagy ékszeróra) amit egy 400 éves kínai sírban találtak.Shangsi városában régészekkel készítettek dokumentumfilmet, ekkor felfedezték fel az aprócska, gyűrű méretű órát.
- Amikor megpróbáltuk eltávolítani a koporsó körül a földet, belőle egy kis darab fémes hanggal a földre esett. - mondta Jiang Yanyu, az egyik kutató.
- Felvettük a tárgyat a földről, és úgy láttuk, hogy az egy gyűrű lehet. Miután eltávolítottuk róla a földet és tovább vizsgáltuk, megdöbbenve láttuk, hogy ez valójában egy óra.
Az óra 10:06-kor állt le, a hátuljára a "Swiss" feliratot vésték - írja a People's Daily.
Helyi szakértők nem értik a dolgot. Meg vannak győződve arról, hogy a sír háborítatlan volt, mióta 400 évvel ezelőtt a Ming dinasztia idején ide temetkeztek.
Azóta rengeteg ún. tudós próbálta befeketíteni a leletet, hamisítványnak beállítani. Annyi pletykát elhintettek, hogy már nem tudni mi is az igazság. Rengeteg olyan zavarba ejtő lelet van a Földön ami bizonyítékul szolgálhat az időutazásra, és hogy ezeket egyes csoportok nem szívesen tennék nyilvánossá.
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2015/02/tobb-orvos-bevallotta-hogy-szandekosan.html#.VNMcDst0wdV

Miért is ne hazudnának az orvosok, ha a teljes rák iparág egy gigantikus koholmány az elejétől a végéig? Csodálkozunk-e, hogy a rák szövetségek szerte a világon sokkal nagyobb pénzügyi támogatásokat szánnak a kemoterápia és a sugárkezelés kutatásába, mint a betegség megelőzési technikákra? A betegségek megelőzése nem termel pénzt, de a betegségek kezelése természetesen igen...
http://ujvilagtudat.blogspot.hu/…/tobb-orvos-bevallotta-hog…

Több orvos bevallotta, hogy szándékosan diagnosztizált egészséges embereknél rákot, hogy pénzt...

Az oldalon található összes tartalom utánközlése csak az oldal megnevezésével és a forrás aktív linkkel történő megjelölésével lehetséges. A weboldal bármely...
ujvilagtudat.blogspot.com
 

vandorcsillag

Állandó Tag
Állandó Tag
Horrorisztikus természeti jelenség

Ilyet még biztosan nem láttál! Mint egy élőlény, lépegetve közelített a jég a házhoz!
Horrorisztikus természeti jelenséget vett fel egy nő Minnesotában, a Mille Lacs tó partján. A víz, megfagyott jég formájában lépett ki medréből, és kísérteties lépegetéssel közelített a nyaralóhely felé, ahol a család próbálta pihenéssel tölteni idejét. A hatalmas tömegű jég nem tudta kikerülni az útjába kerülő házakat, ezért csak felfelé volt képes építkezni, így több épületben is kárt tett.

 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Most megnézhetik a Hold sosem látott oldalát: -azért nekem vannak fenntartásaim a látottakkal kapcsolatban...(H.Z Enigmák)

www.facebook.com/Enigmatv
Mindenki számtalanszor láthatta már a különböző holdfázisokat, amelyeken az égitest nagyjából egy hónap alatt keresztül megy, amíg megkerüli a Földet. De vajon milyen lehet az a bizonyos sötét oldal, amelyről a Pink Floyd is énekel? A NASA jóvoltából most egy animáción ezt is meg lehet nézni.
A Hold pont úgy forog a saját tengely...e körül, hogy mindig ugyanazt az arcát mutatja felénk (ezt hívják kötött tengelyforgásnak), ezért 1959-ig nem is tudtuk, hogy néz ki a másik oldala. Ekkor a Luna 3 nevű szovjet szonda elkészítette róla az első képeket.
Az animációt a Lunar Reconnaissance Orbiter nevű űrszonda adatai alapján készítette a NASA Goddard Űrközpontja.

forrás: index.hu
Tovább

NASA | A View From The Other Side
A number of people who've seen NASA's annual lunar phase and libration videos have asked what the other side of the Moon looks like, the side that can't be s...
youtube.com
 
Oldal tetejére