A Néppárt elnöksége keményen odacsapott, Orbán megadta magát

Magyarország mindenben megfelel az Európai Bizottság kéréseinek - biztosította Orbán az Európai Néppárt elnökségét szombat délelőtt Brüsszelben. A Fidesz pártcsaládja kemény hangú közleményben is helyretette a magyar kormányt, szó lehetett a Fidesz tagságának felfüggesztéséről is.

Orbán Viktor elfogadta az Európai Néppárt elnökségének kérését, és biztosította a szombat reggeli egyeztetés résztvevőit arról, hogy Magyarország mindenben megfelel az Európai Bizottság kéréseinek a CEU-val kapcsolatoban. Mint arról beszámoltunk, az ülés előtt Manred Weber frakcióvezető újfent megfogalmazta kritikáját a magyar kormány civiltörvény-javaslatával kapcsolatban is.

Orbán beleegyezéséről most már Siegfried Muresan, a Néppárt szóvivője is hírt adott a Twitteren:


Siegfried Muresan @SMuresan
PM #Orban assured #EPP Presidency today that #Hungary will comply with all requests of @EU_Commission. http://www.epp.eu/press-releases/prime-minister-orban-to-comply-with-eu-laws-and-epp-values-following-meeting-with-epp-presidency/ … @ceuhungary


EPP - European People's Party - Prime Minister Orbán to comply with EU laws and EPP values follow...

The EPP is the centre-right, pro-European political party which gathers over 70 national parties from 40 countries.





Az Európai Néppárt hivatalos közleményt is kiadott az ügyben. Mint Joseph Daul néppárti elnökre hivatkozva írták: mindig is a párbeszéd hívei voltak, hogy a pártcsaládon belüli nézeteltéréseket rendezzék. Az elmúlt hetekben is fenntartották a párbeszédet a Fidesz vezetésével a felsőoktatási törvény ügyében, de az Európai Bizottságra is támaszkodtak. A bizottsági értékelést, a civil társadalom és tudományos közösség képviselőinek véleményét is megismerve azonban

arra jutott a néppárti vezetés, hogy a párbeszéd önmagában nem elegendő.

Daul szavai szerint "nyílt és őszinte" beszélgetést folytattak Orbánnal szombat reggel, és világossá tették, hogy a magyar hatóságoknak és a Fidesznek mindent meg kell tenniük, hogy a felsőoktatási törvény az Európai Bizottság kívánalmainak megfeleljen. A magyar miniszterelnök biztosította a Néppártot, hogy Magyarország így fog tenni.





image.aspx

© MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda


A Néppárt elnöksége "világosan üzent" Orbánnak és pártjának, a Fidesznek is, hogy nem fogadják el az alapvető jogok korlátozását, illetve a jogállamiság semmibevételét. Ez vonatkozik a tudományos szabadságra és az egyetemek autonómiájára is.

Az EPP azt akarja, hogy a CEU nyitva maradjon, a határidőket felfüggesszék, és megkezdődjön a párbeszéd az Egyesült Államokkal.

Közben a Reuters meg nem nevezett néppárti forrásokra hivatkozva arról ír, hogy Orbánnak kilátásba helyezték, akár fel is függesztik a Fidesz tagságát a Néppártban, ha nem enged. Weber frakcióvezető ezt nem erősítette meg, de azt mondta,nem marad következmények nélkül, ha a Fidesz kitart politikája mellett.

A hírügynökség tudósítása szerint Manfred Weber világos határt húz Orbán Viktor pártja, a Fidesz és a Jaroslaw Kaczynskihoz köthető lengyel Jog és Igazságosság között. Utóbbi nem is tagja az Európai Néppártnak, mint a frakcióvezető fogalmazott: "Orbán Viktor előnye az, hogy ő tagja a csapatnak, szót tudunk érteni vele. Kaczynski ezzel szemben azt csinál, ami tetszik neki."

Korábban az Európai Bizottság alelnöke is hasonlóan nyilatkozott a magyar kormánnyal kapcsolatban: Frans Timmermans ezzel indokolta, az aggályok ellenére miért nem indítanak a joggálamiság helyzete miatt is eljárást Magyarországgal szemben.



image.aspx

© MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda
Hasonló véleményt fogalmazhatott meg a néppárti elnökségi ülésen Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke is. A szintén a pártcsaládhoz tartozó politikus a Bruxinfo tudósítása szerint reményének adott hangot, hogy a magyar kormány a kitűzött, egy hónapos határidőn belül megválaszolja a bizottság által a héten felvetett aggályokat a felsőoktatási törvénnyel kapcsolatban.

A nemzeti konzultációval tűrhetetlen szintre ért az EU-ellenes retorika

A néppárti ülésén sem csak a CEU ügye kerülhetett szóba. Az EPP közleménye kitért a készülő civilellenes jogszabályra, valamint Orbánék nemzeti konzultációjára is. Azt írták, a nem kormányzati szervezetek fontos részei minden egészséges demokráciának, a társadalmat képviseik, és tiszteletet érdemelnek. Az Európai Néppárt világossá tette magyar partnerei számára, hogy

az Állítsuk meg Brüsszelt! kampány otrombán EU-ellenes retorikája elfogadhatatlan. A Fidesz évek óta tartó Európa-ellenes támadásai ezzel olyan szintet értek el, amit már nem tudunk tolerálni.

- fogalmaztak. A nemzeti konzultáció mélységesen félrevezető. Az Európai Uniót vízióval rendelkező néppárti képviselők alapították, "mélyen Európa-párti meggyőződést vallunk" - írták.

"Pont Orbán Viktort nem kell emlékeztetnünk arra, hogy a brüsszeli döntések az európai kormányok, valamint az Európai Parlament közös döntései. Közéjük tartozik a magyar kormány is, ahogy magyar képviselők is tagjai az Európai Parlamentnek."

Korábban a Fidesz EP-képviselői önkritikus elemeket sem nélkülöző levélben győzködték néppárti társaikat, hogy Orbán és köre igazából kompromisszumkész, Európa-barát társaság, még ha követett is el hibákat.

Fidesz: nincs itt semmi látnivaló!

Hasonlóan nyilatkozott a közmédiának Rogán Antal is: a Miniszterelnöki kabinetirodát vezető miniszter azt fejtegette, az ülésen mindenkinek világossá vált, a Fidesznek az Európai Néppártban a helye.

Az MTI tudósítása sem említi a néppárti aggályokat. Manfred Weber mondataiból pedig azt a kijelentést idézi, hogy Orbán Viktor mindig kész volt tárgyalni, és "a végén mindig eleget tett az uniós szabályoknak." Ez hamarosan egészen más területen is kiderülhet: Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter azt ígérte, hogy Magyarország a migránskvóták ügyében is maradéktalanul megfelel majd az Európai Bíróság döntésének.

EU-barátnak, az együttműködésre késznek mutatkozik a kormány a Miniszterelnökség által kiadott közlemény tanúsága szerint is. A Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető Havasi Bertalan által jegyzett közlemény szerint Orbán Viktor egyértelművé tette, hogy nem kívánja bezárni a kormány "Soros György Budapesten működő Közép-Európai Egyetemét", ám "tényleges tevékenység nélküli, offshore-postaládaként működő felsőoktatási intézmények létét a magyar jogszabályok a jövőben sem engedik meg".

És ha eddig ez nem lett volna világos, Havasi Bertalan azt is egyértelművé teszi, hogy

a kormány által indított Nemzeti Konzultáció nem Európa-ellenes. Ellenkezőleg: azt a célt szolgálja, hogy közös erővel megreformáljuk az Európai Uniót, amely jelenleg sok tekintetben rosszul működik, és megújításra szorul.

Ennek részeként pedig azt kérte a közlemény szerint Orbán Viktor az EPP elnökségétől, hogy "a magyar családok számára komoly rezsinövekedéssel járó energiaunió tervezetét az Európai Bizottság vonja vissza."

allitsuk meg Brusszelt.jpg
 
En is ezt akartam mondani.
Azt sem kritizalom, hogy te agyon akarod sajnalni magad es a korulmenyeidet hozod fel a magad igazolasara. Ez is rendben van, es megis...a stilus maga az ember.
Pittikém, azt még elviselem hogy az utóbbi időben egyre inkább jobbra tolódsz, de jó lenne ha leszállnál rólam, s nem kezdenél el kötekedni hogy sajnáltatom magamat meg más effélék. Az ilyesmire berágok tudod. Én mikor írtam neked ilyesmit, he?! Pláne jelen kontextusban tényleg kötekedésnek tűnik, mert semmi hasonlót nem írtam. Eddig félig-meddig barátnak tartottalak ha nem is értünk mindenben egyet, de ez nem sokáig marad így ha ezt folytatod.
 
Pittikém, azt még elviselem hogy az utóbbi időben egyre inkább jobbra tolódsz, de jó lenne ha leszállnál rólam, s nem kezdenél el kötekedni hogy sajnáltatom magamat meg más effélék. Az ilyesmire berágok tudod. Én mikor írtam neked ilyesmit, he?! Pláne jelen kontextusban tényleg kötekedésnek tűnik, mert semmi hasonlót nem írtam. Eddig félig-meddig barátnak tartottalak ha nem is értünk mindenben egyet, de ez nem sokáig marad így ha ezt folytatod.
Sajnalom, hogy igy erzed de ezellen nem tudok mit tenni.
Mint mondtam, ha te leirhatod a velemenyedet akkor mas is.
 
Sajnalom, hogy igy erzed de ezellen nem tudok mit tenni.
Mint mondtam, ha te leirhatod a velemenyedet akkor mas is.
Most mit terelsz? Nem emiatt pöccentem be rád, hanem mert azzal vádolsz engem, hogy én úgymond sajnáltatnám magamat. Ez itt a bökkenő, nem az hogy a modoromat kritizáltad (amivel amúgy egyedül neked volt bajod, és éppenséggel a te modorod se mindig szalonképes, de ezt mint látod csak zárójelben jegyeztem meg mert nem ez a lényeg).
 
…megengedhetetlen, hogy 75 év felett nem jár az új kezelés a rákos betegeknek, a megfelelő kezelés megtagadása egy rákos betegtől egyenlő a halálos ítélettel!!!

No, én nem csodálkozom a PISA teszten elért rossz eredményeinken. A CH hírekben nem akármilyen szellemi kapacitás gyűlt össze a véleményétől függetlenül. Többedik vagy azok sorában, akik nem értelmezik az olvasottakat.

"az említett készítmények befogadási eljárása jelenleg is folyamatban van, s amíg ez tart, a rászoruló betegek egyedi méltányosság keretében juthatnak hozzá a gyógyszerhez."

"bizonyos életkor feletti betegektől származó adatok mennyisége túlságosan korlátozott ahhoz, hogy az adott populációra vonatkozóan következtetéseket lehessen levonni."

Honnan tudod, hogy kinek, mi a megfelelő gyógyszer, ha az orvosok sem tudják?
 
Utoljára módosítva:
Amugy meg ha eddig nemvették volna észre pontosan olyan lökött mint a CSU vezetöje Seehoffer ! Dumma a világba vakitanak amig tudnak aztán amikor kikéne állni a mondott dolgokért akkor már nem is tudják miröl is beszéltek tegnap . Amugy hogy okotok leggyen pfujjogni :D Gyuribácsi ugye kiadta az ukázt hiszen Csütörtökön találkozott barátaival , mint Junker , Tusk és hasonló konzortok .:rohog::rohog:Aztán igy még nagyobb lovat adnak Viktor sejhaja alá , ezt nevezik máshol öngolnak és csodálkoznak , ha tényleg a nip elfordul tölük .

Pontosan. Érdekes, hogy ez a sok okos ember ott az Európai Parlamentben nem vették észre, hogy tökön szúrták magukat. Orbán az elejétől azt szerette volna, hogy megtárgyalják az amerikai kormánnyal a helyzetet, hogy érvényes amerikai diplomát adhassanak ki még így is, hogy nincs amerikai Soros-egyetem. Most meg úgy tesz a a rektor, mintha hatalmas győzelmet aratott volna, hogy hajlandó Orbán tárgyalni az amerikai kormánnyal, mert az EU jól ráparancsolt. Közben meg akkora ricsajt csaptak, hogy minden kiderült róluk és George Soros által képviselt deep state-ről. Eddig nevetségessé lehetett tenni mindenkit, aki "sorosozott", de az elmúlt héttől ennek már vége.

Saul Alinskyt ismeritek, ugye? Na az ő könyveiből nem csak a CEU-n tanulnak. Megvan a neten a 12 pontja, aminek az 5. pontja így szól: "5. A nevetségessé tevés az ember leghatásosabb fegyvere. Nincs védekezés. Irracionális. Dühítő. Döntő nyomásgyakorlási pontként is szolgálhat, hogy engedményekre kényszerítsd az ellenfelet."

Hát ennek a múlt héttől Brüsszelben véget vetettek.
 
Utoljára módosítva:
Ezzel az anyázással már jó messzire kerültetek az eredeti témától.
Szegény Melitta, nem irigylem a fórum vezetést Tőled, a végén mindig rajtad csattan az ostor!
 
Melitta érdekesen válogatja a híreit. Az igazságnak csak egy részét hinti el azon kanadai honfitársai között, akik erre vevők. Én Magyarországon élek és jobban látom és érzem mi történik, mint Melitta. Azt tudjuk mi a rossz, de változtatni ezen csak akkor érdemes, ha van jobb. jelenleg a balliberálisok nem jobbak. Azok, akik Melittától értesülnek csak arról mi történik Magyarországon, azok valójában nem tudnak semmit, csak az igazságnak egy apró töredékét, kiszínezve. Akárhogy is a világ készül egy háborúra és ebben Melitta is bűnrészes, hisz nem a megoldás keresi, hanem viszályt. Nem akarok vitatkozni senkivel, csak megírtam a véleményemet, hogy lássák, hogy létezik.

"...Változtatni ezen csak akkor érdemes..." ???? Mégis mikor ? A Mariana árok elég mély hozzá, vagy zuhanjunk le a magmáig, hogy valaki érdemesnek tartsa változtatni ezen ami itt folyik ?
 
Pontosan. Érdekes, hogy ez a sok okos ember ott az Európai Parlamentben nem vették észre, hogy tökön szúrták magukat. Orbán az elejétől azt szerette volna, hogy megtárgyalják az amerikai kormánnyal a helyzetet, hogy érvényes amerikai diplomát adhassanak ki még így is, hogy nincs amerikai Soros-egyetem. Most meg úgy tesz a a rektor, mintha hatalmas győzelmet aratott volna, hogy hajlandó Orbán tárgyalni az amerikai kormánnyal, mert az EU jól ráparancsolt. Közben meg akkora ricsajt csaptak, hogy minden kiderült róluk és George Soros által képviselt deep state-ről. Eddig nevetségessé lehetett tenni mindenkit, aki "sorosozott", de az elmúlt héttől ennek már vége.

Saul Alinskyt ismeritek, ugye? Na az ő könyveiből nem csak a CEU-n tanulnak. Megvan a neten a 12 pontja, aminek az 5. pontja így szól: "5. A nevetségessé tevés az ember leghatásosabb fegyvere. Nincs védekezés. Irracionális. Dühítő. Döntő nyomásgyakorlási pontként is szolgálhat, hogy engedményekre kényszerítsd az ellenfelet."

Hát ennek a múlt héttől Brüsszelben véget vetettek.

Hamar tanulasra adod a fejed, akkor bizony nem tolcserrel ontik beled a tudast de hogy tudni fogod mindne valtozatat a politikai iranyzatoknak es jellemzoinek. Az nem jelenti azt hogy el kell kotelezned magad, csak hogy ismerd es tudjal ervelni a realitasok mellett.
Igen nevetseges az allando hazudozasa egy allamfonek, es a pimitivsege is, hogy nem tudja mondandojat ugy megfoglamazni hogy ne ez ugorjon be azonnal mindenkinek.
Ennek bizonyitasa utan valik nevetsegesse, es humorossa is az irok szamara.
Az "alattvalok"meg szenvednek tole .

Most az tortent az Eu engedelyevel egy az egybe leforditott szoveggel kozvetitette a felhaborodasokat a szemtol szembe valo szamonkerest a raportra hivast.

Nem volt ideje ill eleg gyors a mostrum fidesznyik medianak megmozdulni es atfogalmazni a diktatura szaja ize szerint megvagni,mert mar a neten es minden media leadta es reagaltak ra a vilagon mindenhol.
Sokan vagytok az igaz, de nem elegen, hogy mindenki melle egy gondolatrendort allitsatok.
Rangatozasai szajnyalogatasa ervtelensege a sajat allaspontjat nem tudja megvedeni egy atlagos ujsagiro 2 perc alatt leadta azt a tenyeknelkuli dumat amit a nagy okossagaval futotta vezereteknek.
A pava tanc a tyukolba valo es nem a politkai szintere.
 
Ezzel az anyázással már jó messzire kerültetek az eredeti témától.
Szegény Melitta, nem irigylem a fórum vezetést Tőled, a végén mindig rajtad csattan az ostor!

Belenyultam a darazsfeszekbe rendesen. Ki gondolta volna hogy egy emberolto alatt se erzik, ertik, elvezik a demokraciat es visszasirjak a diktaturat?
Almomba nem gondoltam volna, hogy en fogok muszlim embereket vedeni es kiallni ertuk, es ez tortent mert az en erkolcsi mercem embersegem humanus felfogasom egyutterzesem a menekultekkel mindent felulirt.
Arra se gondoltam volna, hogy emberek ismerosok baratok kivetkoznek magukbol es durva szemelyeskedesbe megy at ervtelenseguk.

A Canadahun "kis"kozossege osszesegebe peldaerteku, akar Mo -nak, hogy aranylag kulturaltan velemenyt tudunk cserelni.
Koszonet a moderatoroknak akik orzik ovjak ezt a szabad szellemiseget, es nem utolsosorban nektek akik megtiszteltek nap mint nap latogatosotokkal velemenyetekkel ami gondolkozasra kesztet az idetevedo szelsoseges embereket is.
Koszonet.
 
Most az tortent az Eu engedelyevel egy az egybe leforditott szoveggel kozvetitette a felhaborodasokat a szemtol szembe valo szamonkerest a raportra hivast.

nagyon találó az a mondás "az igazság egy de ezer arca van" egy dologról beszélünk de teljesen másképp értelmezzük. Például nem értem miféle "pávatáncról" van szó... kijelentette, hogy a Közép Európai Egyetem tovább fog működni, mindíg is ezt mondta ... nem tudok semmilyen határozatról, eredményről a brüsszeli szócsata után. A média természetesen reagált a politikai elkötelezettsége szerint.
 
Utoljára módosítva:
http://www.sueddeutsche.de/politik/...olitik-offener-grenzen-1.3492399?reduced=true

Ausztria külügyminisztere a FIDESz-ről, Orbán Viktorról.

"Az Európai Néppárthoz (EPP) tartozó konzervatív Osztrák Néppárt (ÖVP) politikusa a Süddeutsche Zeitung című liberális lapnak arra a kérdésére, hogy ki kell-e zárni a Fideszt az EPP-ből, rámutatott, hogy az EPP vezetői már eldöntötték, hogy a Fidesz a párt tagja marad.
Hozzátette, hogy „a sokszínűség Európájában élünk, és csak akkor lehetünk erősek, ha ösztönözzük az összetartást”.
„Nem akarom, hogy sok kelet-európai másodosztályú európainak érezze magát” – húzta alá az osztrák külügyminiszter."

"Arra a felvetésre, hogy Orbán Viktor „Európa-ellenes irányvonala” nem a szorosabb együttműködés melletti kiállás bizonyítéka, Sebastian Kurz azt mondta:
az uniós külső határok védelmében Orbán és a kelet-európai országok vezető szerepet játszanak.
Szakítani kell a világot „jókra és gonoszokra” felosztó hozzáállással, és „fel kell hagyni az erkölcsi felsőbbrendűséggel” – mondta az osztrák diplomácia vezetője, kiemelve, hogy „a menekültkérdésben a Németország és sok osztrák és svéd politikus által kijelölt út teljes mértékben rossz volt, és nem felelt meg az európai jognak”."
 
az osztrák diplomácia vezetője, kiemelve, hogy „a menekültkérdésben a Németország és sok osztrák és svéd politikus által kijelölt út teljes mértékben rossz volt, és nem felelt meg az európai jognak”."
püff neki!
Pedig ezt tudták itthon is az ellenzékinek nevezett politikusaink de, nem voltak hajlandók beismerni inkább támadták orbánt és ezzel nemhogy gyengítették volna hanem erősítették hisz ha valaki azzal akar kampányolni hogy fogadjunk be bevándorlókat az már leis húzhatja magát a sülyesztőbe.
 
nagyon találó az a mondás "az igazság egy de ezer arca van" egy dologról beszélünk de teljesen másképp értelmezzük. Például nem értem miféle "pávatáncról" van szó... kijelentette, hogy a Közép Európai Egyetem tovább fog működni, mindíg is ezt mondta ... nem tudok semmilyen határozatról, eredményről a brüsszeli szócsata után. A média természetesen reagált a politikai elkötelezettsége szerint.

Hogy hogy nem erted a pava tancot?Hianyoztal a fejtagitasrol?

 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,882
Tagok
615,338
Legújabb tagunk
Jo Maya
Oldal tetejére