Életünk másik fele: a FÉRFI

Published by Georgina Bojana in the blog Georgina Bojana blogja. Megtekintés: 774Mielőtt rászánod magad, hogy megismerd a férfi-fajtáit, készíts a monitor mellé egy hideg teát, kávét, némi rágcsát. Ha kihagytam volna egy-két, esetleg több "fajtáját" is az "erősebb neműeknek", azt említsd meg hozzászólásban. Véleményed érdekelne.
Remélem türelmed nem fogy el, miközben olvasod soraimat, sőt arra döbbensz rá, hogy „jééé, ezzel a –férfi (pasi)fajtával—már én is találkoztam”… Nosza, akkor csapjunk bele, a férfiaknak üzenem, a nőkről is készítek majd görbe tükröt, csak még el kell határoznom magam, hogy azt is felfedjem… Időt kérek…

FÉRFIAS - macho

Skalp gyűjtő: szőke, barna, fekete, a lényeg: asszony legyen és megkapni. Minél nagyobb számban, titkon húzza a - strigulákat. No ez is megvolt – nyugtázza, te legalábbis ezt hiszed, amikor kilépsz az ajtaján. Fellelhető helyei különböző társkeresők, hirdetések, net stb.

TÜZES

Egyetlen programja van: szeretkezni. Éjjel és nappal, izgalmas és nem izgalmas körülmények között. Az elején talán még tetszik is, de hamarosan fárasztó, sőt rémes lesz. Bármiről beszélsz, a szádra cuppan, keze térképez és simogat. Mindenfele… Ruhádat alig tudod megmenteni, a fehérnemű a közelében, fogyóeszköz.

NYUGODT

Kényelmes, kiegyensúlyozott, még a szeretkezés időpontját is előre tudod, sőt a módozatait is. Semmi meglepi, óráját nyugodtan lecsatolja, nadrágját élére igazítja, cipőjét minden este lefekvés előtt kisámfázza, a fürdőben akkurátusan, minden ujját külön-külön megmossa, s mindig u.olyan mosollyal zuttyan melléd, az ágyba. Minden kiszámítható. Még az is…

PIPERKŐC

Reggel-este mérlegelés, pontos étrend, kalória számlálás, krémek, tubusok, férfi kozmetika. Minden steril, még AZ is… A kocsija patika tisztaságú, hisztizik, ha a vízcsapot használat után nem törlöd szárazra, mert vízkő-pettyes lesz… Mindenütt illat spray. Csak állsz, megmozdulni sem mersz, enni sem a morzsák miatt, inni sem, nehogy a poháron ott maradjon a szád nyoma… esetleg a rúzs foltja.

A KÉPZELT BETEG

Senkivel nem fog kezet, még veled sem. Lázmérő mellény zsebében. Többször is elő szedi s ráadásul használja is. Bugyidat nagyítóval vizslatja, mert biztos, ami biztos alapon, nincs-e rajta egy árulkodó foltocska? A szeretkezés közben négyen vagytok: a nagy ő, a bukósisak (=óvszer), te és az antibébi tabletta.

MUNKA MÁNIÁS

Minden a háttérben, még az egyetlen itt és most élni kellene élete is. Úgy képzeli, nélküle leáll a vállalkozás. Ő a főcsavar (szerinte). Ha időnként időt szakít rád, akkor is egy folytában a munkájáról-munkatársairól-problémáiról és sikereiről beszél. Te vagy, de mégis elveszel a számára.

MUNKA HALMOZÓ

Egyik állásból a másikba. Alva látod, hétvégén is, a szombatot végig aludja, vasárnap lehet vele beszélni. Az együtt töltött percek, néha ébren órák belőle kevés. Békés, nem nőzik, megbízható, jó férj anyag. Sokat keres, csak éppen belőle van kevés. S, neked hiányzik, a pénz nem minden. Élmények kellenek, melyekből idővel emlékek lesznek. Ezt te mondod, de ő nem ezt vallja.

KUPORGATÓS, FÖSVÉNY

Kizárólag akciókban gondolkozik, de akkor is csak a legszükségesebbet veheted meg. Ha éppen az orrod előtt fogy el a lángos, te szomorú vagy. Ő pedig boldog. S, ezt ki is mondja: legalább ez a pénz is megmaradt! Kérdésem hozzád: érdemes-e így élned? Még az örömet is beosztja, ha tehetné azt is akcióban mérné.

MULATÓS

Fizetéskor hopp, máskor meg a kopp! Bor-sör – egy egész kocsmának fizet. Egyik „kör” a másik után, ha nincs pénz, hitelbe… Számlák gyűlnek, benned pedig az indulat. Esténként undor. Nem érzed nőnek magad, de rabszolgának igen.

BARKÁCSOLÓS

Haza érve gyors puszi és hamar-vacsora. Bütykölés… autót, vasalót, ketyerét és a kütyürét, no meg a kutyurát… Meg kell javítani, össze kell szerelni, vagy éppen szét. Éjfél körül holt fáradtan, ásítva melléd csusszan. Ő boldog, mert sikerült a szerelése, s ezt el is mondja lelkesen, sőt részletesen. Szemeid leragadnak, ásítasz, de nincs kegyelem. Még félálmában is arról motyog, hogy mit kell másnap megjavítania.

ZABA

Minden, ami mozog és ami nem, azt megvenni, megsütni, megfőzni, megenni. Piacokon hagyod összjövedelmetek 80 százalékát. Olyan pocakja van már, hogy ülve pisil. De legalább nyugodt lehetsz, más nők, szexre éhes szinglik, messziről elkerülik. Úgy érzed, „ott bepókhálósodtál”. Mégis hű maradsz, mert szereted. A szerelem pedig „arról” is szól, de itt még trombitából sem…

UTAZÓ

Minden szabad idejében, minden filléreteken – utazás. Túrázás hegyek tetejére fel, völgyekbe le, vízfolyások mentén. A városnéző sétákon pedig egyik múzeumból ki, a másikba be. Nála térkép, stopper óra, dől belőle a panasz, miszerint: „drágám, ha így haladunk, még ekkorra, meg akkorra sem érünk ide, vagy oda”. Egy rövid pisilésért könyörögnöd kell. Te legszívesebben lefeküdnél, a fűbe, a kockakőre akár a város közepén és a felhőket bámulnád. Erről szó sem lehet. Hólyagos lábbal, kidülledt szemmel, zilált tüdővel próbálsz megfelelni, lehetetlen…

JÁTSZADOZÓ

Kártya, lóverseny, egyéb fogadások tömkelege. Sorsjegyek, mindegy, csak valahol a háttérben Fortuna (szerinte). A te véleményed pedig az, hogy még abban az országban sincs, ahol hites/vagy/hiteltelen párod. Tanácsom, még idejében lekócolni, amíg van egy szatyor, amibe bele tudod csapni a ruháidat, ami még megmaradt.

FÉLTÉKENY

Hiába vagy hót szerelmes: BELE. Esküdnöd kell, hogy csak ő és soha, senki más. Ennek ellenére turkál a telefonodban, táskádban, zsebeidben. Kibírhatatlan. S, a végén valóban átfut az agyadon, hogy érdemes volna tovább lépni. Tedd meg, inkább ma, mint holnap.

BIRTOKOS

Egész héten robotolsz, munkahelyen, otthon. Vele is a hétvégeken. Hajnalban autóba, vagy szatyrokkal, hátizsákkal vonatra, busszal, gyalog… irány a telek. A hétvégi ház. Földtúrás, gazolás, kapálás – összeesésig. Minden pénzetek magokra, facsemetékre, a nyári forróságban a víz költségekre (van ahol nincs kút sem, közvízből locsol). Eredmény? Semmi. Magyarázat, az van, mindenért te vagy a hibás, mert nem értesz hozzá. Ő megmondta. Egy komfort nélküli viskó és a sok földi munka. Kilátástalan öregség. Úgy érzed, negyven fokban kapával a kezedben fogsz megpusztulni. Tisztelet a földnek, csak éppen a föld nem tisztel, nem szeret téged. A párodat sem, csak ő nem veszi ezt észre.

BASA

Téged szeret, ezt sűrűn mondja is, mégis többen keresik telefonon, esetleg személyesen is. Titkárnőjének vagy húgának titulál a hátad mögött.
[​IMG]
Női mivoltodban megaláz, mégis szereted, mert úgy tud hízelegni és olyan szépen tudja mondani, hogy szeret és csak téged. Igaz, azt is elrebegi, hogy neki több nőre van szüksége, az apja is ilyen volt, meg a nagyapja is, nem tehet erről. Ilyen a természete, különben is a többi nő csak szív nélküli szex. De hát ő már csak ilyen, nem fér a bőrébe. Menekülj!

MUNKAKERÜLŐ

Minden főnök hülye, a munka sem itt, sem ott nem jó. A fizetés? No azt mindig „elcsalják”, kevesebbet adnak, mint amit ígértek – szerinte. – A munka nincs megszervezve, meg fárasztó, túl sokat követelnek. Összegezve: a munka büdös. Mindenütt. Itt is, meg ott is. Egyszerűbb, ha te tartod el (szerinte). Púp a hátadon. Vagy inkább vérszívó poloska. Kieszi a hűtőből azt amiből főzni akartál. Ő nem ismeri a számlák külalakját sem, a tartalommal pedig nem foglalkozik. Végül is az rád tartozik. De örökkön-örökké?

ÖZVEGY

Ismeretségetek hajnalán megbeszéltétek: Te is egyedül, ő is. Milyen szép is lenne. Egyszer nála, egyszer nálad. A várva várt napon felkerekedsz, hogy nála töltsd a hétvégét. Belépéskor kölni illata kúszik az orrodba. A fürdőszobában csecsék-becsék. A női köntös a fogason. Úgy hitted, ez mind érted és neked. Mennyire tévedtél! Lefürdés után bebújsz a csuda puha, barack színű köntösbe. Az ágyneműn hímzett monogram. A hatalmas „Á” betű zavar, tudod, hogy elhunyt feleség neve Ágnes volt.

Hatalmas ordítással reagál a megjelenésedre, azonnal vedd le Ágnes köntösét! Ágnesé a parfüm is, sőt a tányér is, azon is ott díszeleg az „Á” betű.

Viszket a bőröd, ég az arcod. Te nem Ági vagy, de nem is akarsz Ágnesként szeretkezni, gondolkozni és élni sem. Te élsz. Ágnes soha nem halt meg, legalábbis az özvegy férfi számára.

AZ ÜNNEPI

Ünnep amikor veled vagyok drágám! – duruzsolja. A gondjaidat hagyd kívül a küszöbön, én is ezt teszem. Csak te és én, imádlak, stb. stb. stb. Igaz, nem kell a lelkével foglalkoznod, csak a testével.

Minket nőket, már csak úgy teremtett a jó Isten, hogy a férfinak nemcsak a teste, de a lelke is kell. Mert ugye, úgy az igazi. A pasi a lepedő akrobatája, de a saját lelkemmel magamra maradok. Kell-e ez neked?

*

Igen kell!
[​IMG]

Fáradhatatlanul újra meg újra keressük a nagy őt. Remélem, te megtalálod, amit oly sokan keresnek, mégis de sokszor mellé fognak. Légy boldog, mert többet ér egy igazi ötös lottó nyereménynél. A pénz elfogy, a szeretet megmarad.
[​IMG]

Ezt az íróktól, meg a költőktől tudom, de ritka esetben én is megtapasztaltam.


  • Beka Holt
  • tejbe-vajba
  • lacylla
  • lacylla
Hozzászólnál? Jelentkezz be...