Melyik világvégét válasszam?

Published by Istefan in the blog Istefan blogja. Megtekintés: 874

Nem ezen törtem a fejem, miközben dohányfüsttel kergettem a vírusokat, és nikotinnal tuningoltam agysejtjeimet, hadd forgolódjanak élénkebben, hogy süssek ki valami okosat, amivel fékezhetném egy kicsit az idő múlását.

Mert olyan gyorsan telik ez a relatív kis időcském, mintha nem is relatív lenne , hanem abszolút.

Ezen gondolkodtam hát, közben turkáltam a sajtótermékek között,(turkáltam volna inkább sajttermékek között!) remélvén hátha megpillantok véletlenül valamilyen időlassító kitalációt, de sajnos nem ehhez lett szerencsém, hanem épp az ellenkezőjére bukkantam.

Nagyon nem is csodálkoztam, hiszen ma senki nem akar lassan haladni, mindenki rohan a korral, nem gondolkodva el, hogy közben korban is ugyanolyan sebességgel halad. Hiába a közmondás: „lassan járj, tovább érsz”, és élsz is, ma már senki számba nem veszi, mert abból a relatív kevéske idejéből még arra se futja, hogy gondolatban elmélázzon ilyesmin.

Minden arra ösztökéli a jóembereket, hogy minél gyorsabban végezzék teendőiket, mert ha csak lassan kecmeregnek, már a következő világvégéig se jutnak el.

Ilyesfajta híresztelések zökkentettek ki majdnem nyugalmi helyzetemből, és ha idegesebb természet lennék, bizonyára el is kezdtem volna rohangálni, hiszen már egy hónap sincs, és itt is a következő, bejelentett világvége.

Ugyanis viking mendemondák szerint 2014. február 22- én Odin isten csatát veszít, belehal sérüléseibe, de az is lehet, hogy csak szégyenébe, és ez bizony a világvégét jelenti számunkra, akár hisszük, akár nem. Szerintem ezt elhiheti bárki, függetlenül attól, hogy IQ teszten 120 pont alatt, vagy felett teljesített, hiszen a napfénynél is világosabb, az ember csakis akkor tud létezni, ha legalább egy istene van neki. Így van ez az ősidőktől fogva, a Föld bármelyik táján élő nép történetét vesszük alapul. Mindig szükség volt emberfeletti lényekre, akiktől félni, akiben bízni lehet, vagy alkalomadtán segítséget kérhet tőle az ember.

De ne kalandozzak el a témától, mert itt ér február 22, és ha tényleg igaz lesz, hogy Fenrir farkas győzedelmeskedni fog Odin felett, akkor nekem is annyi, és hiába választanám a június elsejére bejelentett másik végféleséget. Habár lehet nem is kell válasszak, a vikingeket már túléltem, meglehet a „vilávégüket” is túlélem, erre van is némi reményem, hiszen nem volt még hároméves tél, ami a monda szerint megelőzné Odin isten halálát.

Szinte ejtem is ezt a választási lehetőséget, és máris nyertem egy kis időt, igaz nem sokat csak egy pár hónapot, de már az is valami.

A következő világvége, a júniusi, már egy kicsit tudományosabb, a Chandra X -ray obszervatórium tette nyilvánossá annak a lehetőségét, hogy az a tizenhatmillió kilométeres savas felhőzet, ami a galaxisunk középpontjából indult valamikor, ekkor éri el a Földet, és úgy elsöpör mindent, mint a gyönyörűség. Ugyanis olyan óriási a sebessége, hogy jóformán meg se ijedhet az ember, és máris csak volt, amiért még a tót se ad semmit.

Én meg arra az állításra nem adok semmit, hogy savas a felhőzet, hiszen tőlem lehet lúgos is, ha mindenképp elsöpör a föld színéről, a Földdel együtt, úgysem tudom meg milyen volt, ezért szinte nem is nagyon izgat.

Ahhoz, hogy ezt túléljük, szükség van egy kis emberfeletti technológiára, ami meggátolhatja ezt a katasztrófát, valamilyen úton-módon eloszlassa, eltérítse, a fejünk fölé tornyosuló felhőket.

Ugye mondtam, hogy szuper-lények nélkül nem létezhetünk!

Az más kérdés, ha akarnak segíteni, de szerintem igenis akarnak, hiszen ha mi emberek eltűnünk, akkor emberfeletti lényre se lesz szükség, szinte biztos tehát, hogy nem söpör el semmilyen savas felhőzet, legföntebb savas esőt kapunk, de ehhez már hozzá vagyunk szokva. Ez gondolom egy eléggé logikus következtetés, és erre alapozva ismét visszavonulhatok relatív nyugalmi helyzetembe, mert a következő világvége már messzebbre esik tőlem, mint a kőkorszak. Azt állítják ugyanis a HIGH Q -val rendelkező tudós emberek, hogy kb. 1.1 milliárd év kell, míg a Napocskánkból vörös óriás lesz, ami menthetetlenül a földi élet végét jelenti majd.

Na, ez már aztán döfi! Ezt választom! Ez egy elfogadható világvége időpont, ennyi idő alatt már csak rájövök, hogy miként lassítsam le az idő múlását. Vagy nem?
imrucika kedveli ezt.
Hozzászólnál? Jelentkezz be...