Normális, a nem normális

Published by Istefan in the blog Istefan blogja. Megtekintés: 825

Erre döbbentem rá, és indított el egy gondolatmenetet, miközben sétálgatok, és észreveszem, hogy az előttem meg utánam járkáló emberek, egymagukban beszélgetnek, ki gesztikulálva, ki csak zsebre-dugott kézzel.

Természetesen nem az elmegyógyintézet udvarán sétáltam, mert itt ez félig- meddig normális lett volna, hanem a nyílt utcán szabad emberek között, akik számomra teljesen elfogadhatatlan új módinak hódolnak, gyalogosként használva a sofőrmobilt.

Hát szerintem egy kicsit furcsán fest, meg ijesztő is egy kicsit, ha arra gondolok, hogy ez nemsokára normalizálódik, miként fog kinézni egy nagyváros utcája, amelyiken mindenki hangoskodva intézi, családi meg egyéb ügyes bajos dolgait anélkül, hogy látnánk telefont használ, vagy már csak magánszorgalomból intézkedik.

Elképzelem például Ádám bácsi megrökönyödését, ha visszatérne közénk, és meglátná mekkora a konkurencia, vagy halálra rémülne, mert azt gondolná, hogy bezárták valahova, pedig ő csendes bolond volt, csak szerette hangosan, egymagában intézni a világ ügyeit.

Ilyen apróbb meg nagyobb nem normális dolgok mérgezik meg életünket, amiket valósággal ráerőltetnek mindenkire, bebeszélve az embereknek, hogy teljesen normális, mert ez meg az a neves ember is azt csinálja. Mikor aztán kiderül, hogy az illető azért viselkedett úgy, mert épp feldobta magát egy kis droggal, vagy éppenséggel elment az esze, ezt már nem reklámozzák, így az emberek emlékezetében csak az előző érvek maradnak, és próbálnak utánaigazodni, mert divatos, hiába látják, hogy nem helyes.

A legjobban bosszantó abnormális dolgok, és egyben a legveszélyesebbek is, amit állandóan próbálnak normálisnak beállítani, a gyerekneveléssel kapcsolatosak. Hiába napjainkban már kezdenek rájönni, hogy a gyereknevelés egy-két nyakleves hiányában nem teljes, mert olyan nemzedék nő fel akivel nem lehet szót érteni, még mindig erőltetik azt a lehetőséget, hogy a gyerek feljelenthesse a szülőt, ha az utolsó elkeseredésében odaszalajt egy pofont. Érdemes utánanézni, hogy akik ilyen törvényeket erőltetnek, annyira értenek a gyerekneveléshez, akár jómagam az oroszlán szelídítéséhez, legtöbbnek gyereke sincs, de hiába, mert a hírnév miatt, nekik bármit el kell hinni. Arra például nem gondol senki, hogy az a gyerek nem tudja mit jelent, ha a szülő emiatt pénzbírságot kap, és másnap nincs miből ennivalót venni, és ezt már nincs kinek jelenteni.

Szerintem alaposan bele kellene olvasson a Bibliába, mielőtt olyan törvényekért vállalja a felelősséget valaki, melyikek komoly gondot okozhatnak a jövőben. Ha elgondolom, egy- két ilyen jelentgetés után, a szülő fogja a gyereket, és elküldi a törvényhozóhoz, hogy tessék nevelje tovább, ha már jobban érti. Szeretném látni mihez kezdene a sok bársonylelkű, ha ez bekövetkezne. Vannak olyan szabályok, amiket nem szabad megváltoztatni, mert veszélyesek és beláthatatlanok a következményei.

Vigyázni kell a család normális életvitelére, csak úgy fejlődhetnek egészséges társadalmak. Nem normális egy kisgyerek fejét olyan jogokkal tömni, melyikek csakis neki ártanak, mert nem alakul ki a helyes értékrendszere. Habár lehet az is a szándék, így könnyebben irányítható más által, ha már nem a saját szüléjére hallgat, aki alárendeltje lett saját gyerekének. Sajnos a szülők nagy része nem ellenzi az új elveket, el sem gondolkozik rajtuk, csak rohan az árral, és ennek máris látszanak a következményei. Mikor aztán már nem tud mit kezdeni a nebulójával, akkor siránkozik jobbra- balra, hogy ő aztán mindent megadott, és mégis lám hova jutott.


Így próbálnak normalizálni olyan dolgokat, amelyek sosem voltak, és sosem lesznek azok. Így, a napjainkban a gyerekek előtt is annyit reklámozott homokos házasságkötés, ami nem normális, sosem volt, és nem is lesz az. Igen ám, de egy fiatalkorú számára lehet az, ha sikerül annyira leszűkíteni a látókörét, hogy ilyen frigyből gyereket lásson. Veszélyes játék, mert ha így haladunk, nemsokára a pedofilok és zoofilok is ugyanilyen jogokat fognak követelni, pár év múlva teljesen normális lesz, ha a szomszéd kecskéjét visszük oltár elé.

Igazán semmi bajom, a rendes, de ferde hajlamú emberekkel, mindenkit úgy kell elfogadni, amilyennek Isten teremtette, de nem lenne szabad annyira természetesnek állítani be azt, ami ellentmond a természet rendjének. Nem kellene nyilvánosan gyerekek előtt úgy állítani be a dolgokat, mintha teljesen normális életmód lenne az, amit megengedhet magának egy különc hiresség. Ha sokan utánozni kezdik, felborulhat a világrend, és utána már nehéz lesz visszaállítani.

Vigyázat, a normálisan született gyereké kell legyen a jövő, nem pedig a klóné!

Ki kellene szűrni ezért a divatból olyan dolgokat, melyek rendellenesek, hisz általában egy ember vagy kisebb embercsoport indít el egy hullámot, és az nem biztos, hogy mindig jó.

Itt van például az új divat, miszerint a szülő arra biztatja gyerekét, hogy hagyja el ősei földjét, mert itt nem tud érvényesülni, és váljék idegenben földönfutóvá. Kérdem én, vajon mi értelme volt annyit harcolni érte évszázadokon keresztül, ha most csak egyszerűen feladjuk, minden harc nélkül, vagy eladjuk azoknak aprópénzért, aki ellen annyi időn keresztül védték őseink, és így leszünk itthon szolgák.

Ajánlom ezért, hogy jól gondolja meg mindenki, mit fogad el normálisnak és mit nem, mert saját és utódai jövőjét veszélyezteti.
imrucika kedveli ezt.
Hozzászólnál? Jelentkezz be...