CanadaHun - Kanadai Magyarok Fóruma

Az Iszlám Állam terroristáitól elszökött nők meséltek ......

  • 6,294
  • 7
A két nő a dzsihadista terrorszervezet szíriai női brigádjának volt a tagja. Nemrég sikerült elmenekülniük Törökországba. Most a Sky News-ban meséltek arról, mi történt velük. Külföldi terroristákhoz kellett hozzámenniük, utána pedig besorozták őket a női brigádba.

Egy hónapos kiképzést kaptak, ekkor tanították meg őket fegyverrel is bánni. Korábbi jelentések szerint havi 70 és 100 font közötti összeget fizethetnek a női brigád tagjainak. A két nő most arról beszélt, hogy számos európai nő is csatlakozott a brigádhoz, jellemzően őket küldik ki a frontra, míg az arab tagok főleg a városi rendfenntartásban vesznek részt. Az ő feladatuk volt, hogy megkorbácsolják azokat a nőket, akik megpróbáltak elszökni otthonról vagy nem megfelelően eltakart öltözetben mentek utcára.

A brit média úgy tudja, csak Nagy-Britanniából hatvan nő csatlakozott a csoporthoz tavaly szeptemberben.

Az egyik most elszökő nőt szaúdi férje beszélte rá, hogy csatlakozzon az Iszlám Államhoz. A férfi azóta...

Így reagált Polgár Judit a brit sakkbajnok nőket leszóló megjegyzésére

  • 5,211
  • 31
Olyan nagymester ócsárolta a nők sakktudását, akit Polgár Judit nyolcszor legyőzött, míg ő csak háromszor tudott diadalmaskodni ellene. Nigel Short szerint nem bizonyít semmit, hogy minden idők legjobb női sakkozója nyert ellene. Polgár Judit úgy gondolja, valóban más a férfi és a női agy, de eltérő megközelítésekkel és küzdelemmel is elérhetők ugyanazok az eredmények.

Kedélyborzoló nyilatkozatot tett minden idők egyik legsikeresebb brit sakkozója: Nigel Short kijelentette, hogy a nők nem tudnak jól sakkozni, mert nem úgy van összerakva az agyuk.

A 49 éves brit nagymester - aki 1988-89-ben a világranglista harmadik helyén volt - a New in Chess szakmagazinnak adott interjúban azt mondta, hogy a férfiakat alkalmasabbá teszi agyuk a sakkjátékra, mint a nőket. Nigel Short ehhez azt a megjegyzést fűzte, hogy "ezt a tényt a társadalomnak méltósággal el kell fogadnia".

A sportoló azt kérdezte, miért kellene a férfiaknak és a nőknek ugyanúgy működniük. Ő például nem irigyli a...

Bárcsak tudná a tanárom” – ennél szívszorítóbb tartalom nincs most a neten

  • 9,122
  • 67
Megdöbbentő dolgokat tudott meg egy fiatal tanárnő, amikor közelebb szeretett volna kerülni kisdiákjaihoz.

„Bárcsak tudná a tanárom…” arra kérte harmadikos osztályos kisdiákjait Kyle Schwartz, egy denveri iskolában, hogy fejezzék be ezt a mondatot egy papírcetlin, és név nélkül adják be. A fiatal tanárnő néhány válaszon nagyon meglepődött, például ezen: „Bárcsak tudná a tanárom, hogy főiskolára szeretnék majd menni”. Másokon jót mulatott: „Bárcsak tudná a tanárom, hogyan kell hátraszaltót csinálni”. De sok olyan cetlit is elolvasott, amiken összeszorult a szíve. Például ezeket:

diakcetli-1.jpg

„Bárcsak tudná a tanárom, hogy nincsen barátom, akivel játszhatnék.”

diakcetli-2.jpg

„Bárcsak tudná a tanárom, hogy az olvasónaplóm azért nincs sokszor aláírva, mert anyukám alig van otthon.”...

100 ember, akikre odafigyel az egész világ

  • 3,566
  • 7
Barack Obama, Kanye West, Thomas Piketty, Kim Kardashian, a pápa és Marine le Pen is szerepel idén az amerikai Time magazin által a világ száz legbefolyásosabb emberéről összeállított listán.

A lista nem rangsor. A személyiségeket öt kategória szerint választották ki: a "titánok" között van Kanye West énekes és producer, Tim Cook, az Apple elnök-vezérigazgatója, Kim Kardashian valóság show sztár, Janet Yellen, az amerikai jegybank szerepét betöltő FED elnöke és a 31 éves Elizabeth Holmes milliárdos.

Az "úttörők" között van Misty Copeland táncosnő, Reese Witherspoon amerikai és Emma Watson brit színésznő, továbbá Scott Kelly űrhajós.

A "művészek" között szerepel többek között Bradley Cooper színész, Tim McGraw countryénekes, Alexander Wang divattervező és John Oliver televíziós személyiség.

A "vezetők" közé sorolta a magazin Barack Obama amerikai elnököt, Angela Merkel német kancellárt, Raúl Castro kubai elnököt, Benjámin Netanjahu izraeli kormányfőt, Hillary Clinton volt...

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

B Szabó Imre wrote on kpityu53's profile.
Köszönöm a munkádat!
B Szabó Imre wrote on Agostino's profile.
Köszönöm szépen a munkádat. Dobosként nekem is fáj a rövidítés, de használatkor túl hosszú az a betét rész.
Diganigz Daniella wrote on VKriszti23's profile.
Szia Kriszti,

Esteleg nekem is el tudnád küldeni a Full Blast 1 tesztet?
Köszönöm.
Daniella
vuvo wrote on Kerecsenyné Szilvia's profile.
Sziasztok, a Full Blast 4 teszteket keresem nagyon. köszönöm ha valaki segít.
csilla68 wrote on rituevu's profile.
zia ! Letöltöttem Catherine Anderson Kötelék könyvet(kindle) , de a kicsomagolásnál hibát ír. Megnéznéd ? Köszönöm, és a feltöltést is Csilla

Statisztikák

Témák
37,388
Üzenet
4,604,044
Tagok
602,762
Legújabb tagunk
kiskutyulutyuli
Oldal tetejére