Szkeptikusok (kételkedők) topikja 2.

Radványa

Állandó Tag
Állandó Tag
Legutóbbi kutatások szerint arra derült fény, hogy Kínai barátaink -mivel ők vannak mondhatni a legsűrűbben ezen a bolygón, olyan tudományok és titok tulajdonosai, melyet mélyen őriznek az Idegenekről; ez a nemzetiség gazdája egy kézzel fogható bizonyítéknak is, melyről több információval nem rendelkeznek az antropológusok, azt azonban feltételezik, hogy a földönkívüliek először őket "hozták létre " majd betelepítették őket bolygónkra, mint rabszolgák. Barlangokban kellet aranyat kutatniuk és egyébb gazdasági tevékenységet, fizikai munkát folytatniuk. Tehát az emberiség története mondhatni itt kezdődik. Később már különböző nemzetiségieket " foglalkoztattak " ezek a különös lények melyeket ufóknak nevezünk. Ilyenkor már elgondolkozhatunk mi még szkeptikusabbak is, vajon miért is olyan fejlett a kínai orvostudomány, vagy az elektronikai tudományuk. Valóban sok hasznos dolgot köszönhetünk nekik. DE! Például az egyiptomiak is megtévesztettek bennünket az utóbbi hírek alapján, miszerint a piramisokban már találtak egy villanykörte és annak foglalatának alaprajzát, az égőben még a szálak is jól kivehetőek. A hosszú piramisokat meg kellett világítaniuk, de a korom nyomát nem lehetett észlelni a falakon A piramisok eredete mai napig ismeretlen, de ha vajon kaptak külső segítséget, nem lehet hogy a világításban sem volt hiányuk? Legalábbis az antropológusok szerint... DE miért merült feledésbe az efajta humánus világítás? ...Ezzel a pár felfedezéssekkel -(vagy csak kutatósok állításaival ?) újabb és újabb kérdéseket kaptunk. Miért zavarja össze az emberiséget minden új tudományos tény? Reméljük egyszer megtaláljuk a világ és az emberiség kezdetének, miértjének válaszát.
Erről van egy könyv is. amit már olvastam. az irójára nem emlékszem de valami olyasmi a cime. hogy a Fáraók fénye..???:confused:

 

Radványa

Állandó Tag
Állandó Tag
A fáraók lámpája

A történelemkönyvekben azt olvashatjuk, hogy Lugio Galvani (1737-1798) fedezte fel az elektromosságot, és Thomas A. Edison (1847-1931) találta fel a villanykörtét. Ám több forrás is arra utal, hogy bizonyos kiválasztottak már több mint 3000 évvel ezelőtt is ismerték az elektromosságot.
Amikor Lukianosz görög író (120-180) a II. században ellátogatott Hierapoliszba, lenyűgözve állt meg Héra istennő templomában. Egy bizonyos „világító drágakő”, amelyet valamilyen energiaforrás táplált, sugárzó fénybe borította az épület belső termét. Más ókori szövegekben is beszámolnak ilyen csodalámpákról. Csak a fantáziadús kutatók képzeletének szülöttei lennének ezek a tárgyak?
Régi, magasan fejlett kultúrák mágusai és tudósai minden valószínűség szerint már hihetetlen tudással rendelkeztek. Ezt mára már számtalan tény bizonyítja, gondoljunk például a piramisok építésére, amelyhez nemcsak óriási építészeti szaktudásra, de kimagasló matematikai és csillagászati ismeretekre is szükség volt. Joggal feltételezhetjük tehát, hogy az élet más területeit illetően is rendelkezhettek hasonlóan nagy tudással.
farao01.jpg
Egyiptomban, a Lukszor melletti Királyok Völgyében az egyiptomi fáraók sírkamráiban gyönyörű színes festményekkel díszítették a folyosókat. A gondolkodó emberben rögtön felmerül a kérdés, hogy vajon miként tudták ilyen művészien kidíszíteni azokat, ha egyszer vaksötét van bent. Nyilvánvaló, hogy használniuk kellett valamiféle világító eszközt, másképp ez nem ment volna. Tudósok többféle magyarázatot is próbáltak adni, ezek egyike szerint valószínűleg tükrök segítségével vezették be a nap sugarait, azonban akik ezt a folyamatot valóban megpróbálták rekonstruálni, azt tapasztalták, hogy a betükrözött fény belevész a sötétségbe. Egy másik, meglehetősen erőltetett magyarázat szerint fáklyákkal világították meg a folyosókat. A baj csak az, hogy az egész csodálatos alagútrendszerben nem találni koromnyomokat, melyek ezt a feltételezést alá tudnák támasztani. Így az egyiptológusok tovább töprenghetnek azon, vajon hogyan tudták 3500 évvel ezelőtt felvinni a falakra ezeket a bámulatos műveket. Talán a fáraóknak is voltak elektromos világítóeszközeik?
Atanasius Kirchner természettudósnak (1601-1680) tudomása volt egy égő lámpáról, melyet annak idején a régi egyiptomi főváros, Memphis föld alatti pincéiben találtak. De vajon van-e bármiféle bizonyíték az efféle történetekre?
farao02.jpg

Nos, úgy tűnik, hogy van! Hisz ilyen bizonyítékkal szolgálhat a késő egyiptomi korszak egyik temploma, mely Lukszortól 60 km-re fekszik. A denderai Hathor-templomról van szó, amelynek a föld alatti kriptái, melyek három emelet mélyen húzódnak a föld alatt, páratlan domborműveket rejtenek. Hathor istennő papjai Kr.e. 100 körül az emberi alakok mellett hólyag alakú képződményeket is ábrázoltattak a műalkotásokon, melyek úgy néznek ki, mintha hatalmas lámpák lennének, és dzsed-oszlopok tartják őket. Ez az „erő” hieroglifajele. A különös tárgyakon lótuszvirág csúcsából előbújó, hullámvonalban tekergőző kígyók is láthatók.
Walter Garn bécsi villamosmérnök 1980-ban bebizonyította, hogy a domborműveken valódi izzók képe látható. „Az ábrázolásmód megdöbbentő volt – számol be Garn. – A dzsed-oszlopok pontosan úgy néznek ki, mint a modern nagyfeszültségű szigetelők. A kígyók elektromos szikrák vagy világító gázkisülések lehetnek, melyek a magas feszültség hatására lépnek ki a lótuszvirág csúcsaiból. Alapvető elektrotechnikai ismeretek nélkül képtelenség lett volna elkészíteni egy ilyen rajzot. Egyszerűen túl sok az egyezés.”
A mérnök a régi egyiptomi mintakép alapján készített egy 40 cm hosszú üvegtestet, melynek végét gyantából öntötte ki, és az egyik oldalán egy lemezes elektródot, a másikon egy fémcsúcsot helyezett el. Garn a következőképpen írta le, hogy mi történt ezután:
„Ha kiszívjuk a levegőt egy üvegtestből, melybe két fém alkatrész ér bele, már kis feszültségnél is kisülésre kerül sor. 40 torr nyomásnál egy fénycsík kígyózik egyik fémtől a másikig. Ha még több levegőt szívunk ki az üvegből, a csík kiszélesedik, míg végül az egész körtét betölti. Pontosan ez látható a Hathor-szentély föld alatti folyosóit díszítő képeken.
farao03.jpg

Elképzelni sem tudjuk, mekkora hatalmat tulajdonítottak a hívők több mint 2000 évvel ezelőtt egy ilyen berendezésnek, amikor látták, ahogy a szivárvány színeiben játszó fénysugár sziszegő kígyóként mozog a kripta sötétjében, kékes fényt bocsát ki, és megvilágítja a falakat. Volt ott egy kép Tothról, a hold istenéről is, akit a kutatók védőistenének is tartottak. Toth a számos mítoszok egyikében egy lótuszvirágban jött le az égből az emberekhez, hogy elhozza nekik a „fényt”.
A bagdadi múzeumban őriznek egy elektromos elemet. Már a több mint 2000 éves tárgy felfedezője, Wilhelm König német régész is azt írta 1938-ban, a pártusok egyik településéről szóló ásatási naplójában, hogy egy vázaszerű, 14 cm magas agyagedény, melyet egy rézhenger és egy vasbot egészített ki, nagyon emlékeztetett egy galvánelemre, vagyis egy olyan cellára, mely egy anódot (réz) és egy katódot (vas) tartalmaz. Rolf Schulte restaurátor dr. Arne Eggebrecht egyiptológussal, a hildesheimi Pelizaeus Múzeum munkatárásval 1978-ban egy kísérlet keretében megépítették a lelet pontos mását. Sav gyanánt borecetet öntöttek a készülékbe, amely másfél voltos feszültséget adott.
A fentiek alapján logikus az a következtetés, miszerint a későbbi korokban is kellett, hogy legyenek ismerői ezeknek a technikáknak. Hiszen ha csak egy bizonyos beavatott társadalmon belül is volt ez ismert, annak tagjai minden bizonnyal tovább is adták egymásnak ezt a tudást. Egy I. Justinianus kelet-római császár (527-565) uralkodásának idejéből ránk maradt beszámoló szerint Antiochiában (Szíriában) szintén volt egy örökké világító lámpa.
farao04.jpg

Numa Pompilius király állítólag már Kr.e. VII. században elhelyezett egy „örökké égő fényt” egy római templom kupolájában. Pauszániasz görög történetíró (II. század) azt írja, hogy a római Minerva istennő szentélyében is mesterségesen létrehozott aranyfény égett. Augustinus (354-430) filozófus, a négy nagy nyugati egyházatya egyike egy „varázslámpáról” számolt be, mely állítólag szüntelenül világított egy pogány Ízisz-templomban. Nem tudta kioltani sem a szél, sem más természeti erő. Virgiliusról, a varázslóról pedig az a hír járta, hogy egy oszlopot emelt Róma városában, és egy „nagy üveglámpát helyezett el rajta, mely folyton égett, anélkül, hogy kialudt volna”. Érdekes, hogy a villanykörtéhez üvegburát használtak, pontosan úgy, ahogyan napjainkban is szokás.
Sajnos hajlamosak vagyunk azt képzelni, hogy korunk civilizáltnak mondott társadalma a legokosabb, az általuk használt technológiák a legtökéletesebbek, s hogy egyáltalán a tudományos fejlődés csúcsa napjainkban valósul meg. A fentiek azonban nagyon jól példázzák azt, hogy a régmúltunkat illetően sem szabad előítélettel lennünk. Hisz ahogyan a bölcsek mondják: „Semmi nem történik a Földön, ami egyszer már meg ne történt volna.”
 
E

elke

Vendég
Szia Cathy! Már voltam olyan gyógyító csoportban és az előadásain aki úgymond tanítványokat hordott minden felé magával és az egyik ilyen tanítványra azt mondta,hogy ő Jézus inkarnációja, na el is szállt egy kissé a gyerköcke. Hát inkább nem írom le mit gondoltam erről a teoriáról.
Ez a pofa probált poénkodni és olyan energiákat küldözgetett felém és a mellettem ülő néni felé hogy a néniről szakadt a viz majd ki gyulladt, velem is valamit szorakozott már nem emlékszem és csak annyit intett oda bocs ő csinálta, ja azt hiszem a mérőpálcám nem akart müködni.De már olyan sokmindenkire rá fogták különbözö csoportokban ,hogy már gyanus volt,hogy egyáltalán lehetséges e az eljövetele ennyi testben és ennyire egy ídőben. De van aki meg tudja magyarázni, mert azt mondják, hogy több testben is újjá tud születni egyszerre. Valahogy most szkeptikussá váltam ez ügyben de csak egy kicsit.
Világoskék hosszú klepetusszerüségben láttam én is álmomban, mikor ment a sivatagban és én felülről láttam.

Szia Barbikám, ha Jézus inkarnációja volt akkor, hogy tudott elszállni? Én hiszem, hogy Jézusnak volt egy kicsi humorérzéke, de azt inkább a megértéshez elfogadáshoz használhatta és nem szórakozásra mint ott a csoportban.Nem tudom miért gondolom Jézusról, hogy minden szeretete és a tanítványai, követői ellenére végtelenül magányos volt
Legutóbbi kutatások szerint arra derült fény, hogy Kínai barátaink -mivel ők vannak mondhatni a legsűrűbben ezen a bolygón, olyan tudományok és titok tulajdonosai, melyet mélyen őriznek az Idegenekről;
Szia EditLove, ezek engem is mindig elgondolkoztatnak, köszi;)

Én a vegetálók tükrét rég összetörtem :-D
Reménykedem, hogy nem úgy érted ahogy én gondolom:(

Köszönöm. Jól esik a bíztatás! Ti is itt mind nagyon különleges emberek vagytok! Sok jó ember kis topikban is elfér. Hát még egy ilyen határtalanban, mint a szkeptikus. kiss
Nagyon létezik ebben a topikban valami csoda :11:

Arra emlékszem. :cool: Meg logikus is. :-D Mária gyakran öltött kék színű ruhát (csadort?) és a gyerekek szeretik azt a színt, amiben anyjukat gyakran látják.
Gondolod, hogy ennyi lenne?

Valaki mondta, hogy az elmeosztály tele van Jézusokkal - meg Napóleonokkal. :D

Nagyon sok híresség van arrafelé, de Jézusból van a legtöbb.Egyszer azért talán mégis volt de női testben.Mindig eszembe jut nem az amit mondott, hanem az amit érezni lehetett, ha a közelébe voltál.
Igaz a kollégák közzül senkit nem hatott meg:oops:

Engem pl. az érdekelne, hogy minden egyes alkalommal meg akarta-e váltani az emberiséget, vagy csak szemlélődőként volt jelen?
Ez engem is érdekelne.

Igen,harminc évvel ezelőtt kezdődött nálam a tudatra ébredés.
De szuper neked és már felébredtél?;)
És ez úgy kezdődöt, hogy mások tükrét összetörted?? Mármint azokét, akik vegetálnak? Azért ezt nem teljesen értem. Hogy érted, hogy öszetörted?
Ezt én sem értem ezt a tükröt miért kell összetörni, ráadásul 7 év balszerencsét hoz a babona szerint:lol:. Nem lehet nem észrevenni és nem belenézni naponta a tükrökbe újra és újra, hogy ne felejtsünk el valami fontosat.Még véletlenül sem azért hogy ítéljünk vagy bárkinek lenéző gőgös választ adjunk eltelve önnön tudásunktól és közben visszaszorítsuk a saját bizonytalanságába és félelmeibe, hanem hogy emlékezzünk és válasszunk és közben mi magunk is tükrök legyünk.

Ezt pedig Sirkán mondta és mélyen igaznak tartom: Amikor valakinek segítek felállni,arra nem le, hanem ránézek.Lehajolok hozzá,és egymásba kapaszkodva együtt állunk fel.


Nem csak mint ember tünt ki de lehet, hogy a ruházatával is jelezte Ő nem olyan mint a körülötte lévő feketébe öltözködök.
Lehet hogy ő direkt választotta a kék színt annak ellenére, hogy nem ez a szín volt a megszokott és elismert bizonyos vallásoknál.
Sajnos én ebben teljesen tudatlan vagyok, meg asztán már 2000 éve történt,sok mindent át is írhattak azóta ezzel kapcsolatban is. És úgyí nem vótam ott.:rolleyes:
Szerintem Ő nem ezzel jelezte a "másságát". Honnan tudod, hogy nem voltál ott? Mi van, ha csak nem emlékszel?

Terézanya? Bennem fel sem merült, de most hogy mondod, elgondolkodtat. Na de Jézus gyógyított, Teréz anya meg inkább ápolt, nem? Azért a két dolog elég közel áll egymáshoz. Na és Wojtyla, neked nem gyanús?
Terézanya nem csak ápolt hanem begyógyította a lélek sebeit, tükröt tartott reményt adott.

Igen mert a beszélgetésben Elke úgy értette,hogy a másik egyén tükörképet mutat nekünk,amiből felismerhetjük "hibáinkat".Nos én gyerekként egy jelkép megjelenése után kezdtem el kutatni a reinkarnációt,egyszerűen nem volt szükségem "tükörre".Sok dolgom volt.
Soha nem gondoltam "csak" a hibákra;) Érdekes úton jársz, mesélsz róla többet is?

Igen,elindítani az embereket a nyitottság felé,és egy kis szelettel hozzájárulni a közösségi tudat átformálásához.
A közösségi tudat átformálódása az egyéni tudat átformálódása után változik, tehát marad a tükör számomra :)


Radványa, néha azt gondolom mindig minden ismétlődik és közben mi nagyon kicsit fejlődünk .
Szép jó reggelt és szép napot kívánok a kicsi családomnak!

Szép jó reggelt és napot kívánok mindenkinekkiss
 

cathy222

Állandó Tag
Állandó Tag
Kemény,thriller,hogy ahhoz az érdeklődési körhöz is eljusson egy üzenet.
Hát az volt. Viszont nem jött át az üzenet. Én azt vártam, hogy az lesz az üzenet, hogy ha nem hal meg valaki, akor nem tud ismét megszületni - kisbabaként. de végül nem ez lett a tanulság. Vagy ez lett? Nagyon álmos lehetem. :confused:
Igen azt jelenti: Istenember.
Sai Baba Ő az Avatár ( Istenember)
Köszönöm. Honnan lehet tudni valakiről, hogy ő Istenember?
Szép álmokat jó éjszakát kívánok a Családnak és Barátoknak betérőknek!kiss
Bealudtam :rolleyes:, nekem ez tegnap elmaradt. Mármint az elköszönés.
Szép jó reggelt és szép napot kívánok a kicsi családomnak!
Kicsi??? :-D kiss Neked is szép, nagyon szép napot!
 
E

elke

Vendég
Mindenkinek szép délutánt kívánok :)

Cathy, nekem tetszik :)

Targenor kiss letöltögettem mindet és most az operát próbáltam és képzeld tudok másolni egérrel:656::656::656: köszönöm.kiss
jaj olyan nagyon örülök és büszke is vagyok magamra :lol::oops:
 

cathy222

Állandó Tag
Állandó Tag
Elke
Nem tudom miért gondolom Jézusról, hogy minden szeretete és a tanítványai, követői ellenére végtelenül magányos volt

Sztem valahol minden nagy, "egyedülálló" ember magányos. Vannak szintjei, amikhez csak kevesen, sőt talán még senki sem ér fel.

Nekem Jézus derűsen, és magabiztosan jön le. Nem humorizált, de értete a humort, derült rajta. Munkácsinak van egy vörös ruhás Krisztusa, a Jézus Pilátus előtt c, kép egyik "ujjgyakorlata", ahol Jézus nem megtört volt, hanem dacos, olyan: fogalmatok sincs mit műveltek velem" c. tekintete van a képen. Nekem ez annyira igaznak tűnt, amikor láttam.
 
E

elke

Vendég
Szia, ugye milyen "álomfejtős"? :) Mindjárt válaszolok neked, a többire is! kiss

Azért az ilyen képek nekem nem nagyon jönnek be, de ez elvarázsolt sokkal több van benne:)

Sztem valahol minden nagy, "egyedülálló" ember magányos. Vannak szintjei, amikhez csak kevesen, sőt talán még senki sem ér fel.
Kösz szépen mostmár világos lett valami miért nem tudok én ilyen jól fogalmazni?
Nekem Jézus derűsen, és magabiztosan jön le. Nem humorizált, de értete a humort, derült rajta. Munkácsinak van egy vörös ruhás Krisztusa, a Jézus Pilátus előtt c, kép egyik "ujjgyakorlata", ahol Jézus nem megtört volt, hanem dacos, olyan: fogalmatok sincs mit műveltek velem" c. tekintete van a képen. Nekem ez annyira igaznak tűnt, amikor láttam.
Nem humorizálásra gondoltam én sem :)
Láttam az a képet nekem nem dac jött le de az a fogalmatok sincs, mit műveltek az tényleg ott van.
 

cathy222

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagyon létezik ebben a topikban valami csoda :11:
Igen, mert mint töbször idéztem:
"A csodák természetes dolgok. Ha nincsenek csodák, valami rosszul működik."
Gondolod, hogy ennyi lenne?

Mármint a kék szín kedvelése Jézus által. Nem, persze, nem gondolom, hogy csak ennyi. Ennél több lehet benne, de azért sztem ez is.
Nagyon sok híresség van arrafelé, de Jézusból van a legtöbb.Egyszer azért talán mégis volt de női testben.Mindig eszembe jut nem az amit mondott, hanem az amit érezni lehetett, ha a közelébe voltál.
Igaz a kollégák közzül senkit nem hatott meg:oops:
Végül mi lett a nővel? Kikezelték a dokik a Jézusságából? Popper Péter is ír egy különös betegéről, aki nem tudni, hogy elmebeteg volt, vagy "érintett".
Ezt én sem értem ezt a tükröt miért kell összetörni, ráadásul 7 év balszerencsét hoz a babona szerint:lol:. Nem lehet nem észrevenni és nem belenézni naponta a tükrökbe újra és újra, hogy ne felejtsünk el valami fontosat.Még véletlenül sem azért hogy ítéljünk vagy bárkinek lenéző gőgös választ adjunk eltelve önnön tudásunktól és közben visszaszorítsuk a saját bizonytalanságába és félelmeibe, hanem hogy emlékezzünk és válasszunk és közben mi magunk is tükrök legyünk.

Ezt pedig Sirkán mondta és mélyen igaznak tartom: Amikor valakinek segítek felállni,arra nem le, hanem ránézek.Lehajolok hozzá,és egymásba kapaszkodva együtt állunk fel.
Jó ez a tükör, mert ahányan vagyunk, talán annyifélét értünk rajta (mint egy szimbólumon, és akkor már megint az álomfejtésnél járok. :D) Nekem kicsit Darnel tréning jut eyzembe róla, ahol azt kellett kiabálni (ahogy olvastam róla): gépek vagyunk. Mert igazodunk az elvárásokhoz. Nem tudom, az a jó-e, ha egyáltalán nem igazodok, vagy az, ha igazodok. Valahol meg kelenet találni a kettő közöt az egyenesúlyt, a harmóniát. Ma ez nekem ilyen gumicsengős napom, úgy tűnik. :D

A szeretet magában foglalja a figyelmet az iránt, akit szeretünk. Ha "mindenkit" szeretünk, mindenkire figyelünk. Úgy figyelni mindenkire, hogy közben önmagunk maradunk, na az már feladat.
 

cathy222

Állandó Tag
Állandó Tag
Láttam az a képet nekem nem dac jött le de az a fogalmatok sincs, mit műveltek az tényleg ott van.<!-- / message --><!-- sig -->
Na, mégis csak van mit csiszolnom a fogalmazásomon. kiss Nem dac, persze, valami öntudat, határozottság, erő. Vadásztam erre a képre a neten, de nincs meg. :(
 
E

elke

Vendég
Végül mi lett a nővel? Kikezelték a dokik a Jézusságából? Popper Péter is ír egy különös betegéről, aki nem tudni, hogy elmebeteg volt, vagy "érintett".

Nem kezeltük ki áthelyeztük egy at OPNI -ba nem tudom mi lett a sora, de órákon át üldögéltem mellette éjszaka.
Jó ez a tükör, mert ahányan vagyunk, talán annyifélét értünk rajta (mint egy szimbólumon, és akkor már megint az álomfejtésnél járok. :D) Nekem kicsit Darnel tréning jut eyzembe róla, ahol azt kellett kiabálni (ahogy olvastam róla): gépek vagyunk. Mert igazodunk az elvárásokhoz. Nem tudom, az a jó-e, ha egyáltalán nem igazodok, vagy az, ha igazodok. Valahol meg kelenet találni a kettő közöt az egyenesúlyt, a harmóniát. Ma ez nekem ilyen gumicsengős napom, úgy tűnik. :D
Amit én Darnelról tudok az nem kevés, de semmi köze nincs ezekhez a dolgokhoz, az egy rejtett manangerképző és pénzszerző akció megspékelve néhány innen onnan kikapott ilyen -olyan "személyiségfejlesztő" elemmel
A szeretet magában foglalja a figyelmet az iránt, akit szeretünk. Ha "mindenkit" szeretünk, mindenkire figyelünk. Úgy figyelni mindenkire, hogy közben önmagunk maradunk, na az már feladat.

Bizony az tényleg feladat ;)

Na, mégis csak van mit csiszolnom a fogalmazásomon. kiss Nem dac, persze, valami öntudat, határozottság, erő. Vadásztam erre a képre a neten, de nincs meg. :(

Nem kell csiszolni amit félreértek rákérdezek, ez így rendben van ahogy ezt mondtad.
 

Bajai

Állandó Tag
Állandó Tag
Elke


Sztem valahol minden nagy, "egyedülálló" ember magányos. Vannak szintjei, amikhez csak kevesen, sőt talán még senki sem ér fel.

Nekem Jézus derűsen, és magabiztosan jön le. Nem humorizált, de értete a humort, derült rajta. Munkácsinak van egy vörös ruhás Krisztusa, a Jézus Pilátus előtt c, kép egyik "ujjgyakorlata", ahol Jézus nem megtört volt, hanem dacos, olyan: fogalmatok sincs mit műveltek velem" c. tekintete van a képen. Nekem ez annyira igaznak tűnt, amikor láttam.


"..Jézusnak csak ez volt a bűne - túl boldog volt. Elviselhetetlenül boldog.... Azt mondják, Jézus sohasem nevetett. El tudjátok képzelni? Ott ül a terített asztalnál, jókat eszik, iszik, beszélget - és soha nem nevet? Ez lehetetlen ...."
Osho

Nekem valami azt súgja, hogy ez a kép közelebb áll a valósághoz.
Mit gondoltok?
 

cathy222

Állandó Tag
Állandó Tag
Cathy! Én megfordítanám a kérdést: miért gondolod, hogy Te nem vagy az? Szerintem mindannyian azok vagyunk. Csak az eszmélés útján máshol tartunk.
Értelek. Én is úgy gondolom, hogy Isten részeként, "gyermekeként" mindannyian Istenek vagyunk, de talán vannak köztünk, akik Istenebbek. Ők az Avatarok. :) :rolleyes:

Szóval a kédés részleteseben azt szeretné megvilágítatni, hogy hogyan derül ki valakiről, hogy ő Avatar, a köznapi értelemben. Miért mondják, hogy XY Avatar, míg rám csak egyedül te mondtad - éppen az előbb. Másra meg egyáltalán nem mondja senki esetleg. Mitől függ ez?
 
Oldal tetejére