Testen Kívüli Élmények-TKÉ

kiscicus

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves anom!

Nagyon szépek az álmaid,még olvasni is jó őket.

És test nélkül a lelkek könnyebben átélik egymást,semmi nem akadályozza ezt meg...:)
 
T

T.K

Vendég
[FONT=Arial, sans-serif]Alvási paralízis.[/FONT]

Sok levelet kapok, amiben erröl a jelensegröl irnak nekem .Sokakat megremiszt ez a jelenseg, mert nem ismerik a magyarazatat es teves elkepzeleseik vannak erröl a jelensegröl.
Nos akkor par szoban irok erröl. Mit is ertünk alvasi paralizis alatt?

[FONT=Arial, sans-serif]Ezzel a jelenséggel (tudatállapottal) valószínűleg sokan találkoztak már. Ez katalepsziás tudatállapot (alvási paralízis) akkor jön létre, amikor a tudatunk már elszakadt a fizikai testünktől és rákapcsolódott az asztrál testre. [/FONT]
[FONT=Arial, sans-serif]Ebben az állapotban a fizikai test megbénul, mert a tudat már nem kapcsolódik hozzá.(az asztráltestben van) Azért vagyunk képesek átlátni a csukott szemhéjon, mert az asztráltest segítségével látunk, nem pedig a fizikai szemeinkkel. A fizikai izmaid már nem működnek, mert a tudatod már nem küld impulzusokat a fizikai testednek. Így nem tudsz sem kiáltani, sem mozogni, sem semmi egyebet tenni, amihez a fizikai testedre is szükség lenne. Olyan ez, mintha lenne elméd (tudatod), de nem lenne tested. Ez elég ijesztő állapot lehet, mert bár emberek vagy más entitások hangját hallhatod a közeledben, mégsem tudsz megmozdulni. A legtöbben nagyon megrémülnek ilyenkor.
Mi történik ha valaki ilyen állapotba kerül? Valószínűleg nagyon megijed, és a félelem meggátolja a továbblépésben. Ezzel a félelemmel mindenképp szembe kell nézni, és le kell győzni azt.[/FONT][FONT=verdana, geneva] [/FONT]​
 
T

T.K

Vendég
Szeretnek meg egyszer kiterni az emberi testek felepitesere es azok magyarazataira.
Itt nagyon sok teves elmelet es felfogas van ezzel kapcsolatban.
Sokan azt hiszik, hogy mi magunk a fizikai testünk vagyunk. Ez egy nagy tevedes. A fizikai testünk csak egy resze azoknak a testeknek, amik magara a tudatra(szellemre) epülnek fel.
Sokan maskepp ismerik a felosztast vagy mas szavakat hasznalnak az emberi test felepitesere.
Nos röviden irok ezekröl.
A fizikai testet azt hiszem nem kell bemutatnom.
Ehhez szorosan kapcsolodik az eteri testünk, ahol a csakrak talalhatok meg.
Azt hiszem a csakrakrol sem kell bövebben irnom.
Nos ezutan következik az asztral testünk vagy erzelmi testünk. Sokan emocionalis testnek is nevezik.
Itt taroljuk az erzelmeinket, amik azutan a fizikai testünk egeszsegere nagyon nagy hatassal vannak.
Ezutan következik a mentalis testünk vagy mas szoval az ertelmi testünk. Ennek a testnek az összetevöje a gondolkodasunk, az ertelem, a megertes es a következtetes.
Vegül pedig következik a kauzalis testünk vagyis az un spiritualis testünk.
Itt raktarozodnak a magunkkal született spiritualis kepessegeink, tapasztalataink, mediumi ratermetsegünk.
Ez hatarozza meg nagyreszben a tudati szintünk rezgeset is.
Minnel spiritulisabbak vagyunk, annal magasabb a rezges is.
Ezen testek összesegenek a magneses energia kisugarzasa az aura.
Az aura szineiböl tudunk azutan következtetni, hogy melyik testünkben mely energiak hogyan dominalnak.
 

Sziszusz

Állandó Tag
Állandó Tag
Az alvási paralízisnek van egy másfajta magyarázata is:

"Lustán sodródsz tova ködös álomképeken át, amikor egyszerre hirtelen tudatosul benned a környező világ. Bosszús vagy, hogy éjszakai pihenésed a végéhez közeledik, és fordulnál az oldaladra - ha tudnál, de hirtelen, teljesen érthetetlen módon képtelen vagy megmozdulni. Ráadásul valamilyen gonosz erő jelenlétét érzed a szobában, esetleg valami nehezet érzel a mellkasodon vagy fojtogató kezeket a nyakad körül. Ahogy egyre inkább pánikba esel, megpróbálsz felkiáltani - de hiába, mert megszólalni is képtelen vagy.

Átéltél már valaha ilyesmit? Alvási paralízisnek hívják és teljesen természetes állapot.

Mi az az alvási paralízis?

Alvási paralízisnek (sleep paralysis, SP) nevezzük azt az állapotot, amikor az ember - rendszerint háton fekve - éppen elalszik vagy felébred, és hirtelen képtelen megmozdulni vagy megszólalni. Néhány másodpercig, de akár több percig is eltarthat, ezalatt az ember egyre növekvő félelmet érez és különböző, fantasztikus vagy rémisztő hallucinációkat is átélhet.

Az alvási paralízis tünetei

Az alvási paralízis jellemzője, hogy közvetlenül elalváskor vagy felébredéskor a végtagokra vagy akár az egész testre kiterjedő mozgásképtelenség lép fel, tehát a vázizomzat rövid időre részlegesen vagy teljesen megbénul, valamint nagyon gyakran hallucinációk lépnek fel, melyek hipnagóg (elalvás előtti) és hipnopomp (elalvás utáni) hallucinációk néven ismertek (hypnagogic and hypnopompic experiences, HHE). Gyakran jár együtt félelemérzettel, amely a mozgás- és beszédképtelenség hatására egyre növekszik. Az alvás monitorozására szolgáló poliszomnográffal végzett vizsgálatokkal kimutatható a vázizomzat tónusvesztése, az elalváskor megjelenő gyors szemmozgás (rapid eye movement, REM), teljes REM szakasz és a disszociált (normálistól eltérő) REM alvás.

A hallucináció leggyakrabban a valahol az ember közelében érzett gonosz jelenlét formájában jelentkezik, amely néha egyszerűen csak figyelmesen szemmel tartja az alvót, máskor rosszindulatúvá válik és támadhat is. A hallucinációknak számos egyéb formája is lehet: exoszomatikus (testen belüli: hullámzás, rezgés, remegés), akusztikus (éles csengés, hangos vagy irritáló zajok), vizuális (fényfoltok, tárgyak részletességének felfokozott érzékelése), szomatoszenzorikus (több érzékszervet is érintő: a test csavarodása, forgása vagy összenyomódása, repülés vagy lebegés érzése), disszociatív (szokatlan, testenkívüli élmények), fizikai (hirtelen fájdalomérzet bármely testrészen)<SUP>[1]</SUP>. A test vagy testrészek megmozdítása érdekében kifejtett nagy erőlködés esetenként fantommozgást is eredményezhet. Ebben az esetben az ember úgy érzi, hogy sikerült megmozdulnia vagy megmozdítania valamelyik testrészét, miközben látja, hogy az továbbra is mozdulatlan. A hallucinációk erőssége a tünékeny illúziótól kezdve a teljeskörű, meggyőzően valóságosnak tűnő képzetekig terjedhet (ha ismerjük már az élményt, és az átéltek nem érnek teljesen váratlanul, akkor a hallucinációk intenzitása általában csökken). Mindenesetre egyes hallucinációk olyan élénkek is lehetnek, hogy a paralízis végével az ember félelme vagy rettegése csak lassan múlik el, sőt, úgy is érezheti, hogy csak egy hajszál választja el a megőrüléstől - különösen abban az esetben, ha előtte még soha nem hallott az alvási paralízisről."

Azért itt komoly biokémiai folyamatok is végbemennek az emberi szervezetben. Az is tény, hogy némelyikünk befolyásolni tudja ezeket a folyamatokat. Megjegyzem, hogy nekem is volt egyszer ilyen tapasztalatom még fiatalabb koromban amit azzal a békeérzéssel tudtam kioltani amit az ezt megelőző TKE élményben tapasztaltam, ami most is velem van, még álmomban is, mint ahogy most is:).
Évekig kerestem a magyarázatot (találtam is szépszerivel:)), most ugyan ott vagyok ahonnan elindultam. Maradok is.

Sziszusz
 

anom

Állandó Tag
Állandó Tag
Én eddig 3-szor éltem át alvás paralízist, ebből egy volt olyan, hogy valami másnak is éreztem a jelenlétét. Nem láttam mi volt az, de azt éreztem, hogy le akar húzni az ágyról és küszködtem vele. :)
Mikor már lehúzott volna teljesen akkor döbbentem rá, hogy még mindig az ágyban vagyok és nem tudok mozdulni, minél inkább erőlködtem annál rosszabb volt. De végül sikerült kikecmeregnem és magamhoz térnem.

Olyan is volt, hogy szimplán azt hittem már felkeltem, de közben meg sem tudtam mozdulni, mégis elképzeltem ahogy felkelek az ágyból és teszem a dolgom. Majd mikor jobban eltávolodtam (fizikális valómtól) akkor újra ráeszméltem, hogy nem tudok mozdulni.:)
Érdekes, hogy mikor "eltávolodtam az olyasmi volt mintha újra "álmodási" állapotba kerülnék, de nem tudtam teljesen visszaaludni a sokk miatt. Ezért újra és újra azt tapasztaltam, hogy próbálok felkelni de nem megy.
Aztán nagy küszködés után sikerült felébrednem.
 

anom

Állandó Tag
Állandó Tag
Még egy érdekesség a testen kívüli élményekkel kapcsolatosan.
Én úgy tapasztaltam ezt meg először (és egyben ez volt a legerőteljesebb is), hogy egy mély meditáció során (majd 2 óra meditáció) mintha valaki bekapcsolt volna egy gombot az agyamban. Talán egy csakrámat éreztem, mégis olyan volt mintha az agyam közepén valami beindult volna.
Mai napig nem tudom biztosan, hogy ezt az érzést meditáció váltotta e ki, vagy valami\valaki segített e ebben. Elég sok dolgot érzékeltem a meditáció azon pontján, ezért is gondolom, hogy valaki segíthetett.

Az is furcsa, hogy ennek hatására annyira beindult a csakra vagy más miatt, de nem a testem környékén maradtam, hanem egy szempillantás alatt valami teljesen más közegbe "dimenzióba" kerültem. Valamint arra eszméltem, hogy látom a Földet jó távolról.
De akkor ez annyira természetesnek tűnt, hogy különösen nem törődtem vele hanem mentem is tovább, Isten tudja hová. :)

Jó lenne ezt újra tudatosan átélni, bár majdnem nem jöttem vissza.
Akkor úgy éreztem, hogy amit akartam azt már elvégeztem itt és már semmi dolgom ezen a helyen. Olyasmi volt ez mintha kaptam volna egy jegyet valahova máshova. :) Amikor aztán válasz út előtt álltam akkor viszont bizonyos érzések mégis visszahúztak ide.


Volt választási lehetőségem, de nem tudom miért.
Ez egyben olyan is volt, mint egy halálközeli élmény. Még az addigi életem áttekintése is megvolt akkor. Valamint az a bizonyos fény is, amit a halálközeli élményt átéltek leírnak. Annyira erősen vonzott, hogy átmentem rajta (mint egy kapun).
Az olyasmi volt mint valami csodálatos energiatenger, amin keresztül mindenütt jelen lehet lenni egyszerre.
Az leírhatatlan érzés, ahogy egybe olvad a lelkünk a mindenséggel. Méghozzá úgy, hogy mégis különálló. Nem tudom a mi fogalmi rendszerünk alapján ezt leírni.

Egy ilyen állapot után és látva még mik lehetnek elég nehéz volt úgy dönteni, hogy mégis "ide" jövök "vissza". Viszont arra is rádöbbentem, hogy az már egy letisztult közeg, de ez még nem. Pont ezért vagyunk itt, de nem teljes létünkkel.
Úgy tudnám ezt leírni, mint amikor a vízbe belevilágít a Nap, de a víz annyira sűrű, hogy az alján csak egy kis fényfolt látszik belőle.
Na e kis fényfoltként azonosítjuk magunkat emberként. Közben pedig ugye...

Az lehetséges, hogy olyan sokáig voltam távol, hogy a leállt a szívem és ezért történt ez, vagy más oka lehetett?
 
T

T.K

Vendég
Én eddig 3-szor éltem át alvás paralízist, ebből egy volt olyan, hogy valami másnak is éreztem a jelenlétét. Nem láttam mi volt az, de azt éreztem, hogy le akar húzni az ágyról és küszködtem vele. :)
Mikor már lehúzott volna teljesen akkor döbbentem rá, hogy még mindig az ágyban vagyok és nem tudok mozdulni, minél inkább erőlködtem annál rosszabb volt. De végül sikerült kikecmeregnem és magamhoz térnem.

Olyan is volt, hogy szimplán azt hittem már felkeltem, de közben meg sem tudtam mozdulni, mégis elképzeltem ahogy felkelek az ágyból és teszem a dolgom. Majd mikor jobban eltávolodtam (fizikális valómtól) akkor újra ráeszméltem, hogy nem tudok mozdulni.:)
Érdekes, hogy mikor "eltávolodtam az olyasmi volt mintha újra "álmodási" állapotba kerülnék, de nem tudtam teljesen visszaaludni a sokk miatt. Ezért újra és újra azt tapasztaltam, hogy próbálok felkelni de nem megy.
Aztán nagy küszködés után sikerült felébrednem.

Az alvasi paralizis egy köztes tudati allapot. Mivel a tudatunk(nagy resze) elhagyja a fizikai testünket, a fizikai testünk keptelen a reakciora.Ez panikot kelt bennünk es ez a felelem erzes okozza a különfele negativ megeleseket. Magyarul szolva a felelmeink produkaljak ilyenkor azokat a szörnyeket, akik meg akarnak tamadni minket.
Ajanlatom. Ha valaki ilyesmit el meg, teljesen nyugodtan kell maradni. Nem bepanikolni, mert nem törtenik velünk semmi.
Söt ilyenkor az asztral test mar kivül tartozkodik a fizikai testen es ilyenkor mar a gondolatokkal teremteni is tudunk.(igy teremtjük meg a szörnyeket is)Egyszerüen egy masik helyre kell gondolni (pl egy szep tengerpartra) es rögtön ott leszünk. Vagy a fizikai testünkre es rögtön fel fogunk ebredni.
Ha valaki bizonytalan, a legjobb ilyenkor a szellemi vezetönket vagy a vedöangyalunkat hivni es ö is a segitsegünkre lesz.
 
T

T.K

Vendég
Még egy érdekesség a testen kívüli élményekkel kapcsolatosan.
Én úgy tapasztaltam ezt meg először (és egyben ez volt a legerőteljesebb is), hogy egy mély meditáció során (majd 2 óra meditáció) mintha valaki bekapcsolt volna egy gombot az agyamban. Talán egy csakrámat éreztem, mégis olyan volt mintha az agyam közepén valami beindult volna.
Mai napig nem tudom biztosan, hogy ezt az érzést meditáció váltotta e ki, vagy valami\valaki segített e ebben. Elég sok dolgot érzékeltem a meditáció azon pontján, ezért is gondolom, hogy valaki segíthetett.

Az is furcsa, hogy ennek hatására annyira beindult a csakra vagy más miatt, de nem a testem környékén maradtam, hanem egy szempillantás alatt valami teljesen más közegbe "dimenzióba" kerültem. Valamint arra eszméltem, hogy látom a Földet jó távolról.
De akkor ez annyira természetesnek tűnt, hogy különösen nem törődtem vele hanem mentem is tovább, Isten tudja hová. :)

Jó lenne ezt újra tudatosan átélni, bár majdnem nem jöttem vissza.
Akkor úgy éreztem, hogy amit akartam azt már elvégeztem itt és már semmi dolgom ezen a helyen. Olyasmi volt ez mintha kaptam volna egy jegyet valahova máshova. :) Amikor aztán válasz út előtt álltam akkor viszont bizonyos érzések mégis visszahúztak ide.


Volt választási lehetőségem, de nem tudom miért.
Ez egyben olyan is volt, mint egy halálközeli élmény. Még az addigi életem áttekintése is megvolt akkor. Valamint az a bizonyos fény is, amit a halálközeli élményt átéltek leírnak. Annyira erősen vonzott, hogy átmentem rajta (mint egy kapun).
Az olyasmi volt mint valami csodálatos energiatenger, amin keresztül mindenütt jelen lehet lenni egyszerre.
Az leírhatatlan érzés, ahogy egybe olvad a lelkünk a mindenséggel. Méghozzá úgy, hogy mégis különálló. Nem tudom a mi fogalmi rendszerünk alapján ezt leírni.

Egy ilyen állapot után és látva még mik lehetnek elég nehéz volt úgy dönteni, hogy mégis "ide" jövök "vissza". Viszont arra is rádöbbentem, hogy az már egy letisztult közeg, de ez még nem. Pont ezért vagyunk itt, de nem teljes létünkkel.
Úgy tudnám ezt leírni, mint amikor a vízbe belevilágít a Nap, de a víz annyira sűrű, hogy az alján csak egy kis fényfolt látszik belőle.
Na e kis fényfoltként azonosítjuk magunkat emberként. Közben pedig ugye...

Az lehetséges, hogy olyan sokáig voltam távol, hogy a leállt a szívem és ezért történt ez, vagy más oka lehetett?

Szia Anom!

Elöször is tisztaznunk kellene, mit ertesz te "mely meditacio" alatt? Hogyan meditaltal? Vagy mit csinaltal a meditacio alatt? Es hogyan csinaltad? Fekve vagy ülve? Hasznaltal valami segedeszközt?
Ezt azert kerdezem, mert vannak olyan meditacios modszerek (pl Hemi Synk), aminek eppen ez a lenyege, hogy elösegitsük a testelhagyast. En is probalkoztam mar ezzel a modszerrel, de nekem nem sikerült. Nos ennek a lenyege, hogy egy hanghullam szinkronizalja a ket agyfelteket es egy olyan tudati rezgesszintet hoz letre(agyhullamok), ami az alvasi alapotnak felel meg (detha szint).
Ilyenkor erezhetjük azt is, hogy az agyunk közepe stimulalva van. De az is elöfordolhat, hogy a homlokcsakrank aktivalodik es ilyenkor energiat vesz fel. Erre az energiara az asztral testnek van szüksege, hogy le tudjon"szakadni" a fizikai teströl. Es ilyenkor egy masik dimenzioba is kerülhetünk.
Gyakorlatilag a halal közeli elmenyek(HKE) es a testelhagyas(TKE) között semmi különbseg nincs.Csak a kivalto ok az ami különbözik(a HKE eseten baleset vagy operacio stb)A testelhagyas soran ugyan abban a tudatallapotba kerülünk, mint a halal közeli elmeny allapotaban es nagyjabol hasonlokat elünk meg( alagut efektus, repüles, egy fennyel vagy egy fenylennyel valo talakozas) Ilyenkor ugy erezzük, hogy nem akarunk visszaterni a fizikai sikra. Azutan valami csak visszahuz vagy egyszerüen vissza leszünk küldve, hogy itt meg van elintezni valonk. Aki ezt a tudatallapotot megelte, annak teljesen megvaltozik az elete es elveszti a felelmet a halallal szemben. Ebben a tudatallapotban sok mindenre talalunk magyarazatot, amiket ott meg is fogunk erteni. De amikor visszajöttünk, mar nem tudjuk ezeket szavakkal kifejezni. Emlekszünk az elmenyre es arra is hogy minden erthetö volt a szamunkra, de nem tudjuk ezeket az összefüggeseket leirni.
Nos attol nem kell felned, hogy leallt a szived. Az asztralis dimenzioben nincs idö. Ezert azutan elöfordulhat az is, hogy sokszor ugy erezzük, hogy orakat voltunk "kint" es ez a födi idöszamitas szerint csak perceket vett igenybe.
 

anom

Állandó Tag
Állandó Tag
Elöször is tisztaznunk kellene, mit ertesz te "mely meditacio" alatt? Hogyan meditaltal? Vagy mit csinaltal a meditacio alatt? Es hogyan csinaltad? Fekve vagy ülve? Hasznaltal valami segedeszközt?

Fekve meditáltam, csukott szemmel. A homlokomra és a szív csakrámra is próbáltam koncentrálni.
A szív csakrám környékén éreztem egy idő után nagyon erőteljes érzeteket, ami lassan kiterjedt az egész testemre. Utána kezdett el a fejtetőm is erősebben bizseregni.
Ekkora már olyasmi érzésem volt mintha nem teljesen itt lennék, de még nem léptem ki a testemből.
Majd jött ez a ahogy te írtad "ilyenkor erezhetjük azt is, hogy az agyunk közepe stimulalva van" ez az érzet és az után léptem át\ki.
Egy leírás alapján csináltam, de lényegében miután a szív csakrám "beindult" ösztönösen azokra a területekre koncentráltam ami hatására úgy éreztem mintha feltöltődnék.


Ezt azert kerdezem, mert vannak olyan meditacios modszerek (pl Hemi Synk), aminek eppen ez a lenyege, hogy elösegitsük a testelhagyast. En is probalkoztam mar ezzel a modszerrel, de nekem nem sikerült. Nos ennek a lenyege, hogy egy hanghullam szinkronizalja a ket agyfelteket es egy olyan tudati rezgesszintet hoz letre(agyhullamok), ami az alvasi alapotnak felel meg (detha szint).

Nemrégiben én is hallottam arról a módszerről, de nem e szerint csináltam, legalább is nem tudatosan, de lehet hogy mint folyamat lényegében ez történt velem is.


Aki ezt a tudatallapotot megelte, annak teljesen megvaltozik az elete es elveszti a felelmet a halallal szemben. Ebben a tudatallapotban sok mindenre talalunk magyarazatot, amiket ott meg is fogunk erteni. De amikor visszajöttünk, mar nem tudjuk ezeket szavakkal kifejezni. Emlekszünk az elmenyre es arra is hogy minden erthetö volt a szamunkra, de nem tudjuk ezeket az összefüggeseket leirni.

Megváltoztatta a látásmódomat magáról a létezésről. Mivel elég fiatalon éltem meg ezt, ezért különösebben nem volt feltűnő változás külső szemlélő számára, de belül kicserélődtem. :)

Az asztralis dimenzioben nincs idö. Ezert azutan elöfordulhat az is, hogy sokszor ugy erezzük, hogy orakat voltunk "kint" es ez a födi idöszamitas szerint csak perceket vett igenybe.

Igen olyan volt mintha nagyon hosszú "időt" töltöttem volna ott, mert rengeteg minden történt velem.
 
T

T.K

Vendég
Szia Anom!

Köszönöm valaszodat. Igen ahogy leirod a fizikai testedet relaxaltad es a szivcsakran keresztül aktivaltad az asztral testedet. Altalaban mind a 7 csakran keresztül törtenik a feltöltödes, de vannak csakrak, amik több energiat vesznek fel, attol függöen, hogy mennyire kepesek megnyilni.
Elöször a szivcsakra aktivalodott, majd a homlokcsakrad.
A szivcsakra aktivalasaval kapcsolatban el kell mondanom, sokan ugy erzik, hogy a szivük "kiugrik" a helyeböl es megijednek, mert nem tudjak mi törteni velük.
Ez csak a csakra müködes, de a sziv teljesen normalisan ver.
Ezt ugy lehet a legjobban elkepzelni, ha valaki a kezet a szivere helyezi es elkezd a kezevel gyorsan a sziven "dobolni". Ezt egy olyan erzest valt ki mintha a szive verne gyorsabban, miközben a sziv normalis ütemben müködik tovabbra is.
 

viki8101

Állandó Tag
Állandó Tag
Hallottam olyanrol is,hogy sokan hasznaltak ezekhez a gyakorlatokhoz valami tudatmodosito szereket is. Vannak ilyenek egyebkent?
ES hasznalnak,vagy csak kamu az egesz.
 

viki8101

Állandó Tag
Állandó Tag
Peldaul itt Irorszagban van olyan hogy a mely meditaciohoz valami relaxacios tabi.
Fogalmam sincs milyen lehet.
Csak itt ugye eleg sok minden legalis, fu, extasi, energia tabik
 
T

T.K

Vendég
Hallottam olyanrol is,hogy sokan hasznaltak ezekhez a gyakorlatokhoz valami tudatmodosito szereket is. Vannak ilyenek egyebkent?
ES hasznalnak,vagy csak kamu az egesz.


Szia Viki!

A tudatmodosito szerek hasznalata nem egy uj dolog. mar a regi samanok es az indianok is hasznaltak szereket, amikkel egy masik tudatallapotba kerültek es igy vettek fel a kapcsolatot a szellemvilaggal. Ezeknek azonban meg van az egyetlen hatranyuk, hogy sok esetben csak hallucinaciot okoznak es nem az informaciok pontos közvetiteset.
Az igazi samanok kepesek voltak minden segedeszköz nelkül egy masik tudati allapotba "hipnotizalni" magukat es a fizikai testüket az informaciok tovabbadasara felhasznalni.
Senkinek nem ajanlanam az ilyen "segedeszközökkel" valo kiserletezeseket, mert elsösorban nem termeszetes anyagok (hanem kemiai)vannak bennük es ezert nagyon artalmas a fizikai testre. Inkabb ajanlanam a spiritualis kepessegek kifejleszteset(amik magunkban megtalalhatok) sok gyakorlassal es a tudati szint emelesevel.
 
I

ionon

Vendég
Szia Viki!

A tudatmodosito szerek hasznalata nem egy uj dolog. mar a regi samanok es az indianok is hasznaltak szereket, amikkel egy masik tudatallapotba kerültek es igy vettek fel a kapcsolatot a szellemvilaggal. Ezeknek azonban meg van az egyetlen hatranyuk, hogy sok esetben csak hallucinaciot okoznak es nem az informaciok pontos közvetiteset.
Az igazi samanok kepesek voltak minden segedeszköz nelkül egy masik tudati allapotba "hipnotizalni" magukat es a fizikai testüket az informaciok tovabbadasara felhasznalni.
Senkinek nem ajanlanam az ilyen "segedeszközökkel" valo kiserletezeseket, mert elsösorban nem termeszetes anyagok (hanem kemiai)vannak bennük es ezert nagyon artalmas a fizikai testre. Inkabb ajanlanam a spiritualis kepessegek kifejleszteset(amik magunkban megtalalhatok) sok gyakorlassal es a tudati szint emelesevel.
Egyetértek veled mindenféle szerrel nem lehet révülni csak tudattal és nem kell hipnotizálnod sem magadat már készültél előre hogy hová akarsz menni és mit szeretnél tenni oda fogsz megérkezni. Most ebben a pillanatban is sokan mély tudatszinteken vannak holott éberek és nem is tudnak róla.
 
T

T.K

Vendég
[FONT=Arial, sans-serif]Latom nagyon elaludt a topik. Senkinek sincs semmi kerdese, ami azt jelenti, hogy mindenki mindent tud.[/FONT]
[FONT=Arial, sans-serif]Na akkor folytatjuk tovabb[/FONT]

[FONT=Arial, sans-serif]Gyakran tapasztaltam, hogy nagyon sokan az testen kívüli élményeiket, mint álmok vagy ehhez hasonlókként magyaráztak.[/FONT]
[FONT=Arial, sans-serif]Nos a tudati állapotoknak (amibe az alom is beletartozik) négy fő csoportját különböztetjük meg[/FONT]
[FONT=Arial, sans-serif]1. Az ébrenléti tudati állapot[/FONT]
[FONT=Arial, sans-serif]2. Az álmodás[/FONT]
[FONT=Arial, sans-serif]3. A tudatos álom[/FONT]
[FONT=Arial, sans-serif]4. Testelhagyás (röviden TKE)[/FONT]


[FONT=Arial, sans-serif]Mi is az álom tulajdonképpen?[/FONT]
[FONT=Arial, sans-serif]
Az álom egyértelműen az ész befolyása alól kiszabadult tudatalattink megnyilvánulása, mely ekkor minden megkötöttség nélkül engedi át magát belső késztetéseinek.
[/FONT]
[FONT=Arial, sans-serif]Ilyenkor kerülnek felszínre az ébrenléti állapotban csak megsejtett félelmek és remények, tapasztalatok, amelyek az álom idején továbbfejlődnek és megvalósulnak. Az álom felszínre hozhatja azokat az emlékeket is, amelyeket csak a tudatalatti fogott fel. Annyit biztosan tudunk, hogy az álmodás egy természetes folyamat, mely minden egészséges embernél alvás közben létre jön. Mindenki álmodik, csak nem mindenki emlékszik vissza az álmaira. Sok esetben a napi események uralják az álmot. Téves az a nézet, hogy álmunkban nem hallunk, nem látunk, nem érzünk semmit sem. [/FONT]

[FONT=Arial, sans-serif]Tudatos álom.[/FONT]

[FONT=Arial, sans-serif]Erről akkor van szó, amikor egy személy teljes mértékben tudatában van annak, hogy éppen egy álmot álmodik. Akár bizonyosfajta ellenőrzés alá vonhatja az álmot, akár asztrál projekcióvá (TKE) alakíthatja ezt a tapasztalatot. Ilyenkor a tudat és a lelek egy része a fizikai test közelében marad, míg a másik része elhagyja fizikai testet.[/FONT]

[FONT=Arial, sans-serif]TKE[/FONT]

[FONT=Arial, sans-serif]A testen kívüli élmény az éber tudat ideiglenes elszakadása a fizikai testtől, amely egy önmagunk által létrehozott transzállapot vagy egy egyszerű alvás során jön létre. Egy elmélet szerint, alvás közben minden ember elhagyja a testét .Az emberek minden éjjel megtapasztalják aTKE-t, csak aztán nem emlékeznek rá. Ezért az úgynevezett árnyék-memória a felelős. Az árnyék-memória gyakran az agy egy elérhetetlen részébe rögzíti az adatokat, s ez azt eredményezi, hogy nem emlékezünk a testen kívüli élményeinkre. Az egyén felébred és tudja, hogy projektált, de mégsem tud rá visszaemlékezni, még hatalmas erőfeszítések árán sem. A lényeg az, hogy minden ember projektál, csak aztán nem emlékszik rá. Azok, akik nem születtek a tudatos projektálás természetes képességével, az asztrálprojekciót gyakran túl nagy kihívásnak gondolják, és azt hiszik, hogy ez egy nagyon bonyolult dolog, és szinte lehetetlen az előidézése. A tudatosan előidézett projekciót nem olyan bonyolult megvalósítani, mint ahogy azt a legtöbb ember gondolja. Egyszerűen csak elő kell készíteni az elmét, valamint a szellemi és a fizikai testet a kilépésre.[/FONT]
[FONT=Arial, sans-serif]A tudat és a lélek ilyenkor teljes mértékben elhagyja a testet.[/FONT]
 

ani02

Állandó Tag
Állandó Tag
:)

[FONT=Arial, sans-serif]Latom nagyon elaludt a topik. Senkinek sincs semmi kerdese, ami azt jelenti, hogy mindenki mindent tud.[/FONT]
[FONT=Arial, sans-serif]Na akkor folytatjuk tovabb[/FONT]

[FONT=Arial, sans-serif]Gyakran tapasztaltam, hogy nagyon sokan az testen kívüli élményeiket, mint álmok vagy ehhez hasonlókként magyaráztak.[/FONT]
[FONT=Arial, sans-serif]Nos a tudati állapotoknak (amibe az alom is beletartozik) négy fő csoportját különböztetjük meg[/FONT]
[FONT=Arial, sans-serif]1. Az ébrenléti tudati állapot[/FONT]
[FONT=Arial, sans-serif]2. Az álmodás[/FONT]
[FONT=Arial, sans-serif]3. A tudatos álom[/FONT]
[FONT=Arial, sans-serif]4. Testelhagyás (röviden TKE)[/FONT]


[FONT=Arial, sans-serif]Mi is az álom tulajdonképpen?[/FONT]
[FONT=Arial, sans-serif]
Az álom egyértelműen az ész befolyása alól kiszabadult tudatalattink megnyilvánulása, mely ekkor minden megkötöttség nélkül engedi át magát belső késztetéseinek.
[/FONT]
[FONT=Arial, sans-serif]Ilyenkor kerülnek felszínre az ébrenléti állapotban csak megsejtett félelmek és remények, tapasztalatok, amelyek az álom idején továbbfejlődnek és megvalósulnak. Az álom felszínre hozhatja azokat az emlékeket is, amelyeket csak a tudatalatti fogott fel. Annyit biztosan tudunk, hogy az álmodás egy természetes folyamat, mely minden egészséges embernél alvás közben létre jön. Mindenki álmodik, csak nem mindenki emlékszik vissza az álmaira. Sok esetben a napi események uralják az álmot. Téves az a nézet, hogy álmunkban nem hallunk, nem látunk, nem érzünk semmit sem. [/FONT]

[FONT=Arial, sans-serif]Tudatos álom.[/FONT]

[FONT=Arial, sans-serif]Erről akkor van szó, amikor egy személy teljes mértékben tudatában van annak, hogy éppen egy álmot álmodik. Akár bizonyosfajta ellenőrzés alá vonhatja az álmot, akár asztrál projekcióvá (TKE) alakíthatja ezt a tapasztalatot. Ilyenkor a tudat és a lelek egy része a fizikai test közelében marad, míg a másik része elhagyja fizikai testet.[/FONT]

[FONT=Arial, sans-serif]TKE[/FONT]

[FONT=Arial, sans-serif]A testen kívüli élmény az éber tudat ideiglenes elszakadása a fizikai testtől, amely egy önmagunk által létrehozott transzállapot vagy egy egyszerű alvás során jön létre. Egy elmélet szerint, alvás közben minden ember elhagyja a testét .Az emberek minden éjjel megtapasztalják aTKE-t, csak aztán nem emlékeznek rá. Ezért az úgynevezett árnyék-memória a felelős. Az árnyék-memória gyakran az agy egy elérhetetlen részébe rögzíti az adatokat, s ez azt eredményezi, hogy nem emlékezünk a testen kívüli élményeinkre. Az egyén felébred és tudja, hogy projektált, de mégsem tud rá visszaemlékezni, még hatalmas erőfeszítések árán sem. A lényeg az, hogy minden ember projektál, csak aztán nem emlékszik rá. Azok, akik nem születtek a tudatos projektálás természetes képességével, az asztrálprojekciót gyakran túl nagy kihívásnak gondolják, és azt hiszik, hogy ez egy nagyon bonyolult dolog, és szinte lehetetlen az előidézése. A tudatosan előidézett projekciót nem olyan bonyolult megvalósítani, mint ahogy azt a legtöbb ember gondolja. Egyszerűen csak elő kell készíteni az elmét, valamint a szellemi és a fizikai testet a kilépésre.[/FONT]
[FONT=Arial, sans-serif]A tudat és a lélek ilyenkor teljes mértékben elhagyja a testet.[/FONT]


dehogyis-én figyelek:)
 

Cseppike

Állandó Tag
Állandó Tag
Eredeti szerző T.K
[FONT=Arial, sans-serif]Latom nagyon elaludt a topik. Senkinek sincs semmi kerdese, ami azt jelenti, hogy mindenki mindent tud.

[/FONT]

Kedves T.K, azt gondolom, te sem tudsz mindent :)
Érezd az iróniát a mondatból :D

Én is figyelek :D

Mellesleg: nagyon sokat próbálkoztam TKE-val, de teljes kudarc eddig (2 éve). Sajnos sehogy sem tudok rájönni, hogy mit rontok el, de általában alvásba fajul a dolog (még csak azt sem lehet mondani, hogy túlságosan vágyok rá, mert annyira koncentrálok, hogy bele is alszok :D) Tehát lehet, hogy két éve sikert sikerre halmozok, csak épp nem emlékszem rá :D
Úgyhogy úgy döntöttem, új alapokról újrakezdem a gyakolást, ezúttal külső segítésggel, hogy az első tapasztalatokat megszerezzem (Hemi Sync CD-kel), utána majd kiderül.
(Már csak azért sem volt ez az ötlet rossz, mert már rég voltam ilyen mély tudatos meditációban :D)

Kérdésem tényleg nincs, mert mit tehetnék föl, ha egyszer én sem tudom a problémát :D Meg hát tényleg: ami magyar nyelvá könyv kijött, azokat lassan idézni tudom fejből ;)

ÜDv
Csepi
 
Oldal tetejére