Bevandorlas Kanadaba

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Spanky

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Spanky.

Jó hely Vancouver és remélem ez a jó lét kiterjed majd széles körben is .
De tény szakmunkásból Magyarországon is hiány van, és egy jó szakember kincset ér, mindenhol.

Én elhiszem sok a vásárló Magyarországon az üzletekben, én is láttam, látom. De sajnos, bizony akik az Alföld, Nyíregyháza, Mátészalka, Ózd térségében élnek, ők bizony nagyon szegények. Én jártam arra sokat, ismerem az embereket, de nem kell itt bemutatni azt hiszem miről van szó. Azt kívánnám , hogy azok a részek újra hagy tündököljenek mint hajdanán. Mindenki nem élhet Pesten és környékén, vagy költözhet el az országból.
Ők el sem tudják képzelni milyen Kanadában élni, hallottak róla, hogy jó de többet nem tudnak. Mindenki nem tehet arról mert nem magasan képzett, de azért még emberi élhető életre joga van, lenne. Én magam is sanyarú életből jöttem olyanból amit nem is képzelnénk, hogy még létezik. De én magamról nem beszélek sokat, öregszem már, inkább a fiataloknak adnék esélyt a jobb jövőre. Tisztelek mindenkit aki elérte álmait, és azt is aki elfáradt abba, hogy elérje az álmait.

Spanky te egy nagy világ utazó vagy, csodás helyekre jársz, és méltón köszöntöd az újévet. Kívánok én is neked Nagyon boldog új évet ha elfogadod ezt így ismeretlenül tőlem. Sokat szoktál írogatni én ezért ismerlek talán jobban.
Kellemes utazást majd.

Koszi a kedves sorokat. :)
 

Spanky

Állandó Tag
Állandó Tag
Eeeegen...
Ez igy kurva rózsaszin, de biztos igy van...

Az a sok construction meg maintenance trade-worker BC-ből (20-30% !!!), aki az oilsands-en dolgozik (és eszi el szegény albertaiak elől a kenyeret...)
Hmmm, ez erdekes! Hol talaltad ezt a statisztikat?


meg biztos hobbiból vállaja a 2 hetes műszakot és röpköd 3-4 órát mire hazaér...
Sok köztük a hiányként megjelölt "plumber", (vizvez. szerelő), aki itt "pipefitter"-ként (csőszerelő) dolgozik, meg a villanyszerelő is.

"Fura egy gusztusuk van, hogy vállaják a hideget, a családtól való elszakadást, a repülés bizonytalanságát és több órás késéseket 30-40 körüli órabérért. ahelyett, hogy a "gazdag BC"-ben renovationokbol csinálnának másfélszer annyit..."

30-40 dollaros oraberert a hidegben dolgozni ez tenyleg gusztustalan. Plane mikor ugyan azt az orrabert az ilyen fajta szakmaval itt is megkeresi. Mert en meg nem lattam vizvezetek vagy villany szerelot 15-20 dollarert dolgozni itt.

Mer ugye a "csóró Maritimereket" (keleti part), ami a másik 20-30%-ot teszi ki, az ember megérti, de BC-ben ugye minden rendben van és mégis...

Ja hat ezert nem elnek a kelet oldalon. Ott mindig is nehezebb volt melot talalni. De ezt felreterve en a vancouveri tapasztalatomrol irtam, nem arrol hogy mi van masik tartomanyokban vagy eppen BC tobbi varosaban. ;)

:)
 

Taligan

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

En Dublinban elek ot es egy kerdessel fordulnek hozzatok.

Az International Brotherhood of Boilermakers Canada keres 100 metal arc welders-t for the Canadian Oil Refining Industry.
A munkat a dublini munkaugyi kozponton keresztul hirdetik es csak regisztralt munkanelkulieknek.
A munkat Albertaba hirdetik 40CD/h ajanlattal.
Szeretnem kerdezni hogy tudna-e valaki valamilyen informaciot adni az ilyen jellegu munkaval kapcsolatban.
Ha esetleg tudtok valakit aki ilyen teruleten dolgozik szivesen vennem fel a kapcsolatot vele, hogy tudjak tajekozodni .
Koszi a segitseget.
Udvozlok mindenkit Dublinbol

Hello, a www.cwbgroup.org oldalan nezelodj, itteni ticket kell mert a komolyabb munkakhoz csak a CWB minositeset fogadjak el es a Safety Act is koveteli minositett hegesztok alkalmazasat. par het alatt megvan a dolog.
 

ioptyu2

Új tag
Ez Canadaban mindig is igy volt, nem csak most a Te idodben. Terhesen, mar elore gondolkodtak hogy a 6 honapos gyereket hova dobhatjak le, osszekotve a bebiszitter felvegye. Egy Nonek ha goverm. allasa volt, idotlen idok ota, Canada, Anglia, Svajc, Ir orszag, Nemetorszag, stb, Ez nem ujdonsag. Ora 6-7-8$ legalabb a vigyazonak is van munkaja.
 

juharlevél1234

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszönöm szépen.
Csak próbálok segíteni. Én is sokat kaptam, most vissza adnék belőle másoknak talán valamicskét a sok jóból.

Payette, én is nagyon köszönöm a hozzászólásaidat. Nem semmi, hogy 2 bőrönddel bevállaltad. Mi inkább a fontolva haladó közé tartozunk, bár az is igaz, hogy gyerekekkel az ember talán hosszasabban mérlegel.

Az itthoni hitelekkel meg az a helyzet, hogy az embereknek nem volt elég tapasztalatuk etéren, és a bankok nem hívták fel a figyelmet kellően a kockázatokra. Sokan úgy érezték, hogy nem szeretnének 2 gyerekkel örökké nyomorogni az albérletben, hanem szerettek volna saját házat. Belekezdtek az építkezésbe, felvették a két gyerek után járó szocpolt, és hiteleket. Majd kirúgták őket az amúgy is "remekül" fizető munkahelyeikről. Hát ennyi, ebből hatalmas fesz van.
 

alex1969

Új tag
higher living standard with polygyny

Kérem adjon valaki tanácsot: én ki szeretnék költözni Kanadába, mert hívő, és polygamous vagyok... 2-3 szép keresztény nőt akarok... és sok gyermeket.
Úgy tudom, ott sok fundamentalista keresztény él nagy családban...mint a BIG LOVE sorozatban. Stephen Harper miniszternek is két neje van, ha jól láttam a hírekben.
Hol tart már odakinn a többnejűség legalizálása? Egy jogász talán tudja.
Milyen feltételei vannak a letelepedésnek?
Értelmiségieket szívesebben várnak? Én író vagyok, de nem ijedek meg a fizikai munkától sem asztalos, villanyszerelő munkát is megcsinálom, ha jól megfizetik.
Köszönöm, Isten áldja Önöket!
God bless you!
Polygyny is not Sin!
 

arki

Új tag
Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy lenne-e esélyem kivándorolni Kanadába és
esetleg ott munkátvállalni (és jó eséllyel találni) egy kutatólaborban
vagy vmilyen gyógyszergyárnál. Az ELTE-TTK-n végeztem
biológia-számítástechnika tanár szakon, most fogok diplomázni a Debreceni
Egyetemen okleveles biológia tanár szakon. 3 éve tanítok egy általános
iskolában. Középfokú angol nyelvvizsgával rendelkezem, most igyekszem
letenni a felsőfokút.

Előre is köszönöm válaszotokat!</pre>
 

Payette

Állandó Tag
Állandó Tag
Payette, én is nagyon köszönöm a hozzászólásaidat. Nem semmi, hogy 2 bőrönddel bevállaltad. Mi inkább a fontolva haladó közé tartozunk, bár az is igaz, hogy gyerekekkel az ember talán hosszasabban mérlegel.
Kedves Juharlevél.
:) Gyerekkel vállaltam be , nem volt veszteni valóm, már mindent elvesztettem évek alatt :) De nem akarom bárki kövessen, én is azt javaslom , hogy mérlegeljetek sokat. Én is azt tettem és így jött a döntés. Tényleg kívánom sikerüljön nektek kijutni, nagyon jó lenne. Ez ügyben sikerült már döntést hoznotok? Marad még az elképzelés Torontó?
 

Payette

Állandó Tag
Állandó Tag
Szóval látszik nem egy számítógép zseni vagyok, csoda hogy írni is tudok a számítógépen. Én be akartam szúrni az idézettet és nem sikerült. Bocsánat
 

Scot

Állandó Tag
Állandó Tag
Tanácsot szeretnék kérni tőletek, hamarosan be szeretném adni a jelentkezésem FSW.-katban és addig is szeretnék kimenni diákvizummal. Építőmérnök a végzettségem és nem tudom vagy kételyeim vannak milyen vonalon folytassam a szakmámat. Megpróbáljam a mérnöki, technikusi pályát folytatni vagy válasszak egy szakmát ? Én a vízvezeték szerelőre (elég sokat emlegettétek őket mostanság) vagy a házak szerkezetépítésére gondoltam(fa). Nincs túl távol tőlem egyik szakma sem bár egy kis edzés rám férne előtte :) (35 éves vagyok + 2 gyerek na meg a zasszony)
Köszönöm előre is a tanácsokat !
Szép napot !
 

Payette

Állandó Tag
Állandó Tag
[ (35 éves vagyok + 2 gyerek na meg a zasszony)


Szia.

Én csak azt szeretném kérdezni szerinted van lehetőség arra, hogy diákvízumot kapjál?

Mert a családodat fogják nézni és, hogy miből fogtok tudni megélni. Vagy egyedül jönnél? Mert szerintem nem, hanem családostól, de én nem akarok hülyeséget mondani, de félek így nehéz lesz diák vízumot kapnod.
Mennyi idősek a gyerekek?
 

romesz

Állandó Tag
Állandó Tag
ez az egesz bevandorlas nagyon erdekes dolog.
Egyik baratom a 80as evek vegen atkoltozott BC-be Californiabol. Hazat vett es valakozast nyitott aztan beadta a bevandorlasi kerelmet. Az osszes befektetes ellenere 3 evi huzavona utan megmondtak neki, hogy nem maradhat tovabb az orszagban es munkat sem valalhat. A hazat megtarthatta volna es vagy berbe adja vagy evente parszor meglatogathatja de nem elhet ott huzamosabb ideig.
A vegen eladott mindent es Seattle kozeleben (Everet) telepedett le veglegesen.

Ezt csak azert irtam le, hogy a nyelvtudas a penz es USA allampolgarsag ellenre sem sikerult neki attelepulni.
 

GIGI

Állandó Tag
Állandó Tag
a hazvasarlasi bankkolcsonhoz szolnek egy szot: ha valaki valtozo kamatozasu hitelt akar felvenni, keressen olyan bankot, ahol a hitelkonstrukcio e reszet barmikor valtoztathatja fixre! mert van ilyen! 3 honap az atfutasa a valtoztatasnak, max bukik a 3 honap kulonbozetet. mi 30 evre vettuk fel a hitelunket - onresz is volt - es valtozo (flexiable) kamatozassal, 1,5 eve 4 %-os kamattal. Azota esett a kamatlab, mar 1 %-korul mozgunk, a kezdeti havi 970 torleszto reszlet most 680... 3 havonta ujraigazitjak a kamatlabat, ha felfutna a fix fole (ami most 4 % korul mozog) meg mindig csak 3 honapot buktam be. Addig minden honapban nyerek 200-at.
Amit itt meg megtanultam: a bank is "ember"!! ezt komolyan kell venni!!! :)
ha megszorul az ember a torlesztesnel - tobb eves lelkiismeretes torlesztes utan ismeroseink igy tettek - bementek a bankhoz "egyezkedni".. allas nincs, bevetel minimalis, de ha a bank csokkenti a torlesztoreszletuket, azt kinyogik, es mikor helyrezokkennek, ujra fizetik a rendes reszletet. A bank kiegyezett veluk!!! a lenyeg, nem sumakolni, hanem kozolni, kerni.. .mert a keres nem szegyen... itt...
 

Taligan

Állandó Tag
Állandó Tag
Hol célszerű kezdeni a bevándorlási procedúrát?

Eloszor a hivatalos kanadai honlappal (www.cic.gc.ca). Vedd sorba milyen lehetosegeid vannak, kor, szakma, csaladi allapot, anyagi helyzet, stb... s donts mennyire akarod, s mit tennel erte hogy ide johess.
Itt egyre szukitik a lehetosegeket a bevandorlasra, aki sokat tetovazik kimarad.
Ha pontois kerdeseid vannak akkor igyekszunkl valaszolni.
 

tsz

Állandó Tag
Állandó Tag
a hazvasarlasi bankkolcsonhoz szolnek egy szot: ha valaki valtozo kamatozasu hitelt akar felvenni, keressen olyan bankot, ahol a hitelkonstrukcio e reszet barmikor valtoztathatja fixre! mert van ilyen! 3 honap az atfutasa a valtoztatasnak, max bukik a 3 honap kulonbozetet. mi 30 evre vettuk fel a hitelunket - onresz is volt - es valtozo (flexiable) kamatozassal, 1,5 eve 4 %-os kamattal. Azota esett a kamatlab, mar 1 %-korul mozgunk, a kezdeti havi 970 torleszto reszlet most 680... 3 havonta ujraigazitjak a kamatlabat, ha felfutna a fix fole (ami most 4 % korul mozog) meg mindig csak 3 honapot buktam be. Addig minden honapban nyerek 200-at.
Amit itt meg megtanultam: a bank is "ember"!! ezt komolyan kell venni!!! :)
ha megszorul az ember a torlesztesnel - tobb eves lelkiismeretes torlesztes utan ismeroseink igy tettek - bementek a bankhoz "egyezkedni".. allas nincs, bevetel minimalis, de ha a bank csokkenti a torlesztoreszletuket, azt kinyogik, es mikor helyrezokkennek, ujra fizetik a rendes reszletet. A bank kiegyezett veluk!!! a lenyeg, nem sumakolni, hanem kozolni, kerni.. .mert a keres nem szegyen... itt...

nehány icipici korrekció:

a vátozó kamtozás az "variable rate" nem "flexiable".
a változó kamatozású hitel többnyire bármikor leköthető. A lekötés tartama 1-2-3-5 év tipikusan, a kamat a lekötés tartamától függ.
a 30 éves lekötött hitel azt jelenti, hogy a lekötési intervallumok (1-2-3 vagy 5év) elteltével a bank újra és újra új kamatot állapit meg és az lesz érvényes a lekötés tartamára. Inflációs időkben ez gyilkos tud lenni...

és egy ötlet:

belegondolni is elmeháborodás, hogy 30 éven át 800-1000-1200+ dollárokat kell egy családnak csak a lakáshitel-törlesztésre forditani. A ház árának többszöröse kerül kifizetésre. (én agybajt kaptam, mikor az első év végén kihozták, hogy a törlesztéseim szinte nem csökkentették a tartozást, de egy szaros 80ezres hitel kamatára 6ezret fizettem abban az évben...)

nem szabad "véglegesre" házat venni hitelből.
A vásárláslor az alapszempontok mellett (munkahely, iskola, stb.) ott kell lebegjen a "hogyan tudom majd ezt eladni". Milyen helyen, milyen időben vásárolok. A ház értékének fölfelé KELL mennie, a köv. néhány évben.

Ha némi saját munkán alapuló renoválással, átrendezéssel, egy "detached garage" épitésével, egy szauna beépitésével a basement-be, a carpet-nek hardwood floorra cserélésével, egy kis disztó vizeséssel a hátsó kertbe -- a befektetett pénz+munka többszörösét lehet visszahozni és -- mortgage törlesztésre forditani, leröviditve a futamidőt és még aggastyánkor előtt élvezni a hitelmentességet.

És bár a sok költözés fárasztó, minden ilyen 20-50 ezer dolláros befektetés után realizálni kell a profitot, azaz eladni és másikat venni.
 

tsz

Állandó Tag
Állandó Tag
... sikerült már döntést hoznotok? Marad még az elképzelés Torontó?

1, lehet, hogy ezt szabadalmaztatnom kéne: nem kell eldönteni és aztán elkezdeni a procedúrát...
El kell kezdeni az ügyintézést, dokumentumokat, közbe esetleg a kivándorlás hátsó szándékával terelgetni a tanulmányokat, munkahelyeket, és aztán, ha a kézben van a PR vizum, akkor eldönteni, hogy namost menjünk-e...

2, ontario/torontó -- halott ötlet. Tömeg, éles, (főleg ázsiai szines) verseny, haldokló "manufacturing" ipar... Vancouver Island -- "sárga veszedelem", drágaság, nulla ipar.
North-Eastern BC, Saskatchewan, Alberta -- nyerő nyersanyag ill alap-feldolgozó ipar, esetleg Manitoba (nemigen vannak információk) -- mez.gazd-i, élelmiszer + egyéb feldolgozó iparok. És AB kivételével nincsenek ellepve ázsiaiaktól...
 

tsz

Állandó Tag
Állandó Tag
Eredeti szerző tsz
Eeeegen...
Ez igy kurva rózsaszin, de biztos igy van...

Az a sok construction meg maintenance trade-worker BC-ből (20-30% !!!), aki az oilsands-en dolgozik (és eszi el szegény albertaiak elől a kenyeret...)
Hmmm, ez erdekes! Hol talaltad ezt a statisztikat?

Há első kézből ... mikó menek dógozni, előveszem a kezemet és kiszámolom rajta, hogy a haverok közül hány van innen meg onnan...

meg biztos hobbiból vállaja a 2 hetes műszakot és röpköd 3-4 órát mire hazaér...
Sok köztük a hiányként megjelölt "plumber", (vizvez. szerelő), aki itt "pipefitter"-ként (csőszerelő) dolgozik, meg a villanyszerelő is.

"Fura egy gusztusuk van, hogy vállaják a hideget, a családtól való elszakadást, a repülés bizonytalanságát és több órás késéseket 30-40 körüli órabérért. ahelyett, hogy a "gazdag BC"-ben renovationokbol csinálnának másfélszer annyit..."

30-40 dollaros oraberert a hidegben dolgozni ez tenyleg gusztustalan. Plane mikor ugyan azt az orrabert az ilyen fajta szakmaval itt is megkeresi. Mert en meg nem lattam vizvezetek vagy villany szerelot 15-20 dollarert dolgozni itt.

há pont ezaz, vaze...
Mé nem marannak otthol azt keresik a lét -- 60-70 dezső rezsióradijjas renovációval ??? Azé, mer otthol nem megy a bót, legalábbis nem annyira, hogy meg lehessen belőle a vajaskenyér...


Mer ugye a "csóró Maritimereket" (keleti part), ami a másik 20-30%-ot teszi ki, az ember megérti, de BC-ben ugye minden rendben van és mégis...

Ja hat ezert nem elnek a kelet oldalon. Ott mindig is nehezebb volt melot talalni. De ezt felreterve en a vancouveri tapasztalatomrol irtam, nem arrol hogy mi van masik tartomanyokban vagy eppen BC tobbi varosaban. :wink:


Csak ne olyan magasan... Már a te munkádra is megérkezett az a kinai/viet, aki ugyanazt félpézér megcsinálja. Már csak arra várnak, hogy abba a pozicióba, aki eldönti, hogy te, vagy a kinai, egy magukfajta kerüljön.
Ha saját bizniszed van, az ázsiai konkurrencia hamarabb a padlóra tesz, mint egy sárga főnök...
<!-- / message --> <!-- sig -->

Csak a hecc kedvéért kopizom ezt ide, hogy kicsit felujitsam a képedet a "keletről" -- nem muszály elhinni...
Ezt egy fejvadász imélezte nekem ma, aki kedvet akar
csinálni a "csóró kelethez" (New Brunswick)

"...are you still looking for new opportunities, and if so, would you be interested in moving to the east coast? There's a lot going on here..new refineries, mining, oil and gas exploration, infrastructure, roadbuilding, and energy development. It's agreat place to live, raise a family, and enjoy a healthy lifestyle. We have a more relaxed and civilized pace of work, and enjoy the lowest housing
costs in Canada. We don't have a boom and bust economy here, just steady growth and steady employment."

Hmmm.. biztos csak hazudik, mer el akarja adni magát...
:(
 

Spanky

Állandó Tag
Állandó Tag
Eredeti szerző tsz
Há első kézből ... mikó menek dógozni, előveszem a kezemet és kiszámolom rajta, hogy a haverok közül hány van innen meg onnan..

:shock: Wow! Es az Ipsos Reid milliokat kolt statisztika kutatasra. :rolleyes:


Csak ne olyan magasan... Már a te munkádra is megérkezett az a kinai/viet, aki ugyanazt félpézér megcsinálja. Már csak arra várnak, hogy abba a pozicióba, aki eldönti, hogy te, vagy a kinai, egy magukfajta kerüljön.
Ha saját bizniszed van, az ázsiai konkurrencia hamarabb a padlóra tesz, mint egy sárga főnök...<!-- / message -->

Ja hat ezt a racist red neck bolcseseget mar legalabb 20-30 eve nyomjak egyesek. :rolleyes:
Valahogy nem ijeszt meg.

Csak a hecc kedvéért kopizom ezt ide, hogy kicsit felujitsam a képedet a "keletről" -- nem muszály elhinni...
Ezt egy fejvadász imélezte nekem ma, aki kedvet akar
csinálni a "csóró kelethez" (New Brunswick)

"...are you still looking for new opportunities, and if so, would you be interested in moving to the east coast? There's a lot going on here..new refineries, mining, oil and gas exploration, infrastructure, roadbuilding, and energy development. It's agreat place to live, raise a family, and enjoy a healthy lifestyle. We have a more relaxed and civilized pace of work, and enjoy the lowest housing
costs in Canada. We don't have a boom and bust economy here, just steady growth and steady employment."


Hmmm.. biztos csak hazudik, mer el akarja adni magát...

Go for it! Good luck! :D<!-- sig -->
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére