A természet furcsa játékai

E

elke

Vendég
Aerensiniac, nem téged, hülyéztelek, le ha nem vetted volna észre.Hanem azt mondtam úgyis annak látsz mindenkit, engem biztos.
Teljesen mindegy mit írok, te úgyis kiforgatod. Sokra mész vele....
Egyébként nem érzékelem magam érintetnek csak tele a topánkám veled, azzal ahogy az egész emberiséget kiírtanád mert a te igazad szerint megérdemeljük. Hidd el elég gyalázatot láttam életemben, elég hullát, elég fájdalmat elég szegénységet és mindenkor megtettem amit tudtam.
ITT
Azt kérdeztem tőled TE mit teszel a köpködésed és dörgedelmeiden kívül???

A többi nem számít én biztos nem. Van amire nincs mentséged. Bármilyern hatás ért azt te választottad.
 

misslaura

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Aer , azon gondolkodom, hogy lehet valaki ilyen
tudással mint a tied , ennyire pessimista ?
Szerintem senki sem röhögi át az életét ,
hogy is tudná ? csak van aki uralkodni tud magán ,
megtanulta !
 

shanti

Állandó Tag
Állandó Tag
Kezdjük a szigorú tényekkel. A hetvenes években végzett országos felmérés szerint az iskoláskorú gyerekek 3,3%-a volt gyengeelméjű, amely arányt ha kivetítjük az egész társadalomra, akkor az 330 000 beteget jelent. Szintén a hetvenes évekből származó országos adatok szerint a súlyosan értelmi fogyatékosok 24,1%-a cigánygyerek volt, és számuk emelkedő tendenciát mutatott. Vegyük figyelembe, hogy 1976-ban a cigányság lélekszámát 350 ezerre becsülték. Ismereteinket összegezve az a meghökkentő eredmény jön ki, hogy a cigányok legkevesebb 22%-a súlyosan értelmi fogyatékos, azaz minden ötödik az. Az országos átlagot – amely a már említett 3,3% – természetesen úgy kell érteni, hogy abban már benne van a cigányok rontó tényezője is, vagyis a magyar lakosságra érvényes érték ennél valamivel kevesebb, ahhoz a 2,3%-hoz közelít, amelyet az Amerikai Egyesült Államok fehér bőrű lakossága körében is mértek. (Fehérek IQ-eloszlása közel azonos, bárhol éljenek is a világban.) Tehát ha a magyarországi értelmi fogyatékosok számarányát rasszonként vizsgáljuk, akkor a különbség majdnem tízszeres a magyarokkal szemben a cigányság „javára”.

Ez azonban még csak a jéghegy csúcsa. Tudjuk azt, hogy az IQ-értékek úgynevezett normális eloszlást mutatnak. Ha az értékeket megint csak rasszonként vizsgáljuk, igaz az, hogy a fehér bőrű emberek leggyakoribb és egyben átlagos IQ-értéke száz. IQ 85 alatt tekintünk valakit enyhén, 70 alatt pedig súlyosan értelmi fogyatékosnak. A fehérbőrű emberek túlnyomó többsége, mintegy 84%-a fölötte van a 85 pontos értéknek, azaz se enyhén, se súlyosan nem értelmi fogyatékos. Más a helyzet a cigányoknál. Az ő IQ értékeik is normális eloszlást mutatnak (mint ahogyan minden rassznak), de tekintve, hogy náluk 70 pont alatt már az egyedek 22%-a található (fehér bőrű embereknél 85 alatt is csak a 16%), így az egész görbe mintegy 20 ponttal van balra eltolva, azaz az átlag és egyben leggyakoribb IQ érték a cigányoknál körülbelül 80. Mindez azt jelenti, hogy több mint felük legalábbis enyhén értelmi fogyatékos, és a legintelligensebb cigányok is alig érik el a fehér bőrűek átlagát. Mindezeket a megállapításokat a mindennapi gyakorlat is igazolja. A kisegítő iskolák tele vannak cigányokkal, és a normális tantervű iskolákban a cigány diákok csak gyenge eredményt képesek elérni.

Részlet a MensaHungarIqa honlapjáról:

"A XX. század elején Alfred Binet még nem tudhatta, milyen versengést fog elindítani az első intelligenciateszt összeállításával. Ő eredetileg gyermekek értelmi képességeihez készített mérőeszközt mentális fejlettségi szintjük meghatározására. Azóta már sok mindent tudunk az intelligenciáról annak ellenére is, hogy egységesen elfogadott definíciója még nem született. (Kevés olyan fogalom lehetett a tudománytörténetben, amelynek csupán a definiálására két önálló konferenciát is összehívtak.) A meghatározások vitáját az a definíció próbálta lezárni, amely azt mondta: az intelligencia az, amit az intelligenciatesztek mérnek. Ezt a kisé tautológiás definíciót használják a pszichológusok máig is a pszichometriai intelligencia meghatározásaként.":confused::confused::confused:


Szóval a szigorú tények a topikindító cikkben, a fenti definíció alapján igencsak labilisnak tűnnek, ...gondolom csak nekem.

Azt hiszem, hogy a Zsolti csak a jól kialakult meggyőződését próbálta alátámasztani magában az ún. "tényekkel".


üdv.
 

Aerensiniac

Kitiltott (BANned)
Azt kérdeztem tőled TE mit teszel a köpködésed és dörgedelmeiden kívül???
Vagy 10 éven át rángattam ki embereket a sz*rból próbálva lelket önteni beléjük. Ma egy kórházban dolgozom és kb ugyan ezt csinálom de most szó szerint.
És tudod mit elke, elég sokat tanultam a világról meg az emberekről életem eddigi pontjáig. Többek között azt az érdekes dolgot hogy az optimizmus mindig azoknak a dala akik menekülnek valami elől, legyen az a lelkiismeretük, az életük, a családjuk, a felelősség tudatuk vagy bármi más. Azért mert érdekes módon azok akik nem szorulnak rá az optimizmusra képesek önkritikával illetni mind magukat mind pedig a fajukat és nem érzik szükségét annak hogy mindennek ellenére a jövőt mint egy rózsaszín vattacukrot képzeljék el amin nem törik szana-széjjel magukat amint bele ütköznek.

Hogy nekem ehhez mi közöm?
Semmi, én csak annyit találtam mondani hogy az optimizmus mint szó egy mondatban az emberiség kollektív felelősségével a legundorítóbb kombinációk egyike amit csak el tudok képzelni, azért mert a megélésnek vagy az együttérzésnek a legkisebb szikrája sincs meg benne.

Aer , azon gondolkodom, hogy lehet valaki ilyen tudással mint a tied , ennyire pessimista ?
Szerintem senki sem röhögi át az életét , hogy is tudná ? csak van aki uralkodni tud magán, megtanulta !
Nagyon egyszerű, valószínűleg elkének is igaza van abban hogy csőlátásom van. Szeretném mondani, de ez se nagyon megy mert tudom hogy a történet vége happy end. Amíg nem az addig a film pörögni fog unos untalan. Az egyetlen kérdés csupán az hogy mennyi vérbe és szenvedésbe kerül egyetlen egy happy end megváltása?
Persze ettől még lehetek hülye is ez nem kizáró ok.

Az emberiséget illetően pedig persze. Vannak akik megtanultak uralkodni magukon, vannak akik már régen messzire el is hagyták az ember jelzőt, mert valami sokkal kiegyensúlyozottabb és tisztább szintre léptek, azonban sajnos pontosan ez az. Nem ő róluk szól az "emberiség" fogalom.
 

Aerensiniac

Kitiltott (BANned)
Ja és elke, ha gondolod kibonthatjuk a témát. Én kénytelen voltam a saját bőrömön megtapasztalni milyen az amikor felajánlod valakinek a segítséged, a kezed és ő örömmel el is fogadja, és a következő alkalommal is, és az azt követő alkalommal is, de még az azt követő alkalommal is, és tudod miért?
Azért mert az emberek csak addig utálnak szenvedni amíg a szenvedésükben magukra vannak utalva. Ha jön valaki aki a szenvedésük miatt foglalkozik velük, egycsapásra helyre áll a rend és a szenvedés egy tök jó buli lesz, mert ezáltal kapnak valamit amit még a normális emebrek se nagyon gyakran látnak. Szeretet.

Minden ember imádja ha foglalkoznak vele a bajai miatt, csak változni utálnak hogy ezek a bajok megszűnjenek. Miért ez a pesszimizmus azt kérded? Azért mert eladogattam másoknak az optimizmusom elke, csak ennyi.
Én már letettem párszor az életem az asztalra, ha épp nem belerúgtak akkor megfogták azt elszaladtak vele én meg néztem utána mint a hülye gyerek.

Azt mondod pesszmizmus?
Azt mondom realizmus. Olyan realizmus amit az optimisták soha nem fognak megérteni mert olyan régen találkoztak szembe a realitás kemény talajával hogy amikor ma szembe jön velük azt mondják rá hogy ez pesszimizmus.
Ennyi elke és nem több. Meguntam az önhitegetést és szembe néztem a tényekkel, még akkor is ha ez nem önként történt. Ez van. Most lehet rám durrogni hogy mekkora negatív fax vagyok, de páran megkockáztathatnák azt is hogy megnézik annak a gödörnek az alját amiből én a saját hajamnál fogva rángattam ki magamat.
 

shanti

Állandó Tag
Állandó Tag
Na de ahhoz se hogy vigyorogva csesszünk mindenre mint aki bevett egy doboz ló nyugtatót.
Aki siránkozik legalább tisztában van azzal ami történik körülötte. Van aki még ennyit se mondhat el magáról.

Aki siránkozik legalább tisztában van azzal ami történik körülötte.
Kedves Sárkánybarát!

Egy fenét van vele tisztába, csak a hozzáállása alapvetően más.

Te szeretsz szerintem szenvedni...élni pedig annyira nem szeretsz....ami a saját magad nem szeretetéből fakad....szerintem..

Ráadásul mindezt gondolom felnőtt emberként a gyerekkorodra vetíted..a környezetedre....ami lehet, hogy sok mindent meghatároz, vagy meghatározott....de ideje volna már Nem mást hibáztatni azért amilyen Vagy......itt és Most.

Tudatosságról beszélsz....de nem Teszed...

Persze azt csinálsz amit akarsz, és azt gondolom hogy intellektuálisan sok mindenkit "legyőzhetsz"...de ettől még nem leszel Intelligens.

Ha Neked jó, hogy szenvedsz...akkor csak szenvedj....azonban szerintem Lehetnél máshogy is....rajtad múlik....nem máson...nem a környezeteden...Rajtad

Ami nem jelenti azt, hogy nem lehetsz együttérző....

Fel kellene ismerned, hogy ez a pillanat Itt a Kezdet...és a következő az újabb Kezdet.....nem kell hurcolnod a hülyeségeidet magaddal....

Ha majd akarod...akkor menni fog...Neked van talán a legnagyobb szükséged a figyelemre...és a szeretetre....mert Téged nehéz szeretni.(by békés harcos)

szurkolok..., hogy egy kis békét találj......magadban...


Kezdődik...a Kezdet....
 

Aerensiniac

Kitiltott (BANned)
Shanti, engedelmeddel kihagyom a részletes reagálást az írásodra mert ha reagálok rá akkor kapom a kioktatást a tanításokból... ezen felül ismételten valahova a "valahol olvastam" alapú messzi ködös tájakra kalauzolsz ami számomra aki nem olvasta az a bizonyos valamit elég érthetetlen és összefüggéstelen.
 

shanti

Állandó Tag
Állandó Tag
Shanti, engedelmeddel kihagyom a részletes reagálást az írásodra mert ha reagálok rá akkor kapom a kioktatást a tanításokból... ezen felül ismételten valahova a "valahol olvastam" alapú messzi ködös tájakra kalauzolsz ami számomra aki nem olvasta az a bizonyos valamit elég érthetetlen és összefüggéstelen.

Szerintem tudod, hogy nem a tanításokból kapnád hanem Tőlem...és soha nem kioktatásnak szánom....hanem ez jön Belőlem..csak megint megmagyarázod...

De annak veszed aminek akarod...
 

Aerensiniac

Kitiltott (BANned)
Szerintem tudod, hogy nem a tanításokból kapnád hanem Tőlem...és soha nem kioktatásnak szánom....hanem ez jön Belőlem..csak megint megmagyarázod...
De annak veszed aminek akarod...
Bocs, de vannak dolgok amiket nem szeretem ha a nehéz gyerekkoromra akarnak rámagyarázni. Ettől függetlenül ha ez izgat miattam kitárgyalhatjuk privátban.
 

shanti

Állandó Tag
Állandó Tag
Bocs, de vannak dolgok amiket nem szeretem ha a nehéz gyerekkoromra akarnak rámagyarázni. Ettől függetlenül ha ez izgat miattam kitárgyalhatjuk privátban.

Kedves Sárkánybarátom!

Van amit Te sem szeretsz?
Akkor néha mit kezdjen egy jó pár ember a Te kioktatásaiddal?
A Vetítéseiddel?
A moderátorok a ba...tatásaiddal?

ttől függetlenül ha ez izgat miattam kitárgyalhatjuk privátban.
Ez egyébként nem engem izgat elsősorban, hanem egy pár hozzászólásodból az jön le, hogy nem tudsz ezen túl jutni.
Feltehetőleg azt adod tovább, amit kaptál...
Ami biztosan nem lehet egyszerű...el hiszem...valójában, talán elképzelni sem tudom...lehet...mint ahogy Te sem ismered a én múltam gödreit...

Mindenkinek van.. volt.. lesz gödre...amiből ki kell rángatnia magát.

De mindezek a mélységek talán hozzájárulnak ahhoz, hogy a lelkünk nemesedjen....egy másfajta minőség születhessen Bennünk...csak ehhez nem nyalogatni kell a sebeinket.....hanem mindezek ellenére érdemes észre venni, hogy az Élet szép...és nőnek még fák....

....és azt is érdemes tudatosítani talán, hogy az Élet nem tartozik Nekünk semmivel...és, hogy nem jár Nekünk az, hogy jól kell járnunk...

No nem boncolgatom...

Üdvözlettel...ashanti
 

gödipista

Állandó Tag
Állandó Tag
hát mégsem bírom megállni...

"Kanalasgém"-nek igaza van (már megint...) nem kéne beszállni ebbe a pszichotikus dialogba, mert ebből nem lehet jól kijönni...
Nos, kedves Aer barátom: a pszichiáter szerint alapjában két csoportra osztható a populáció:
-tökéletes helyzetfelismerő (tisztában van mindazzal, amit szemléletesen leírtál - és ráadásul ez megfelel a valóságnak -)
ennek következtében menthetetlen depresszió állapotában leledzik, és így is fog meghalni - nem túlságon hosszú idő múlva...
- a másik csoport a "jól kompenzált" - a Te olvasatodban optimista - akiket a tudomány - ki tudja milyen okból - egészségesnek tart...
Az univerzum kizárólag ebből a két halmazból áll.
Ja, és az első csoport jelentékeny suicid hajlammal bír...
Ne veszitsd el csüggedésedet!
üdv:GP
 

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Fórumvezető
Kormányos

Ludman Zsolti

Kitiltott (BANned)
1: Sas!<O:p</O:p
Hogy hogyan tudja egy hisztis nő lenullázni évtizedek diplomáciáját? Hát így:
„I would make it clear to the Iranians that an attack on Israel would incur massive retaliation from the United States.” (Hillary Clinton, nem is olyan régen…)<O:p</O:p
<O:p</O:p

És abból az Iránból, amely két megszállt szomszédja után már-már hajlott a szép szóra, pillanatok alatt lett egy olyan állam, amelynek nincs veszíteni valója.<O:p</O:p
Márpedig – remélem – köztudott, hogy a fő mumus nem Irak és nem Afganisztán a Közel-Keleten. És egy Irán elleni valóban pusztító, és valóban beláthatatlan kimenetelű háború kiváltása volt a két szomszédjának kiiktatása. De ezeket az eredményeket drágalátos Hillary, egy nőkre rendkívül jellemző megfelelési vágyában, egy csapásra lenullázta. Nem csoda, hogy mind Colin Powell, mind a jó öreg Dick Cheney otthagyta a hatalmat. Kb. harminc éves munkájuk veszett kárba.<O:p</O:p

(Csak emlékeztetőül, az öregebb Bush 1991-es „New World Order” beszédjében ki volt az első két ember, akinek köszönetet mondott a sivatagi vihar lebonyolításáért? Nos hát Hillary nem volt közöttük…)<O:p</O:p
A nőket úgy általában ki kellene tiltani a politikából.<O:p</O:p
<O:p</O:p

„Desert Storm's success belongs to the team that so ably leads
our armed forces: our Secretary of Defense and our Chairman of the
Joint Chiefs, Dick Cheney and Colin Powell.”
http://dosfan.lib.uic.edu/ERC/briefing/dispatch/1991/html/Dispatchv2no10.html

Hát nem félelmetes, hogy ez a két név, mint valami kírértet járja be az USA elmúlt 30 éves történelmét? Akkor mégis mit számítana egy egy klimaxos nőszemély.

2.: Obama diplomáiról meg csak annyit, hogy ha azokban is annyi teljesítmény van, mint a Nobel-díjában, akkor nem csodálom, hogy lassan zsinórra fűzi őket. De mint tudjuk, egy átlag amerikai egyetemen mondjuk a Római Jog Szigorlat lazán kiváltható azzal, ha az ember gyorsan fut, vagy jól dob sújt. (De persze csak ha néger.)<O:p</O:p
<O:p</O:p

3.: „de mintha az amerikai őslakosság is kicserélődött volna
A kicserélődés mióta szinonimája a kiirtásnak?<O:p</O:p
<O:p</O:p

4.: A Nap-Föld dologban egyetértünk, és tényleg örülök annak, hogy gondolkodó lény vagy.<O:p</O:p
<O:p</O:p

Shanti!<O:p</O:p
„intelligencia az, amit az intelligenciatesztek mérnek.”<O:p</O:p
<O:p</O:p
Komolyan mondom a hülyeséget ne fokozzuk már tovább egy bizonyos szintnél, mert akkor ömleni fog a többi baromság – ennek a mintájára – hogy „hát a GDP az csak egy szám”, meg „a gyerekem nem azért verekszik mert agresszív, egyszerűen csak hiperaktív”, vagy, amit az anyák kifejezetten az IQ-val kapcsolatban szoktak emlegetni: „Ó, az én fiam nem értelmi fogyatékos, csak lusta…” és „nem, nem olyan hülye, hogy még olvasni sem lehet megtanítani, egyszerűen beteg, diszlexiás…)<O:p</O:p
<O:p</O:p
Ha érvekre a válaszod a továbbiakban is közhelyek - ráadásul hazug közhelyek - lesznek, akkor inkább húzz innen, most.
<O:p</O:p
Aer…!<O:p</O:p
„Minden ember imádja ha foglalkoznak vele a bajai miatt”<O:p</O:p
Pszichológiai felmérés: Az embereknek átlag két és félszer annyi időbe kerül kijönni az orvosi rendelő ajtaján, mint bemenni. (Kifele menet mindenki látja az arcukat, és el tudják játszani, mennyire szenvednek…)
 
J

jpcika

Vendég
az optimizmus mint szó egy mondatban az emberiség kollektív felelősségével a legundorítóbb kombinációk egyike amit csak el tudok képzelni, azért mert a megélésnek vagy az együttérzésnek a legkisebb szikrája sincs meg benne.

Aeren, te valóban alaposan ismered és jól megfigyelted ezt a háromdimenziós valóságot. Látod a mechanizmusokat, az okokat, a következményeket. Ezt nem viccből vagy gúnyolódásból mondom, tényleg így gondolom.
Például az "optimizmus", ahogyan általában értelmezik, tényleg sok esetben a felismerés és tudomásulvétel elől való menekülés, így pedig tényleg nem fér össze a felelősséggel.
Érzésem szerint mégis körbejársz. Tudod, a háromdimenziós valóság, ha önmagában szemléljük, zárt rendszer. Egy zárt rendszeren belül kialakuló anomáliákat pedig nem lehet a rendszeren belül megoldani. Meg kellene próbálni egy másik nézőpontból. Ha a "kívülről való szemlélés" technikai okok miatt ;) nem megy, akkor jó lehet esetleg az okok és az okozatok időleges felcserélése a gondolkodásban, vagy Lazarsfeld után szabadon egy "közbeeső változó" beiktatása. Hátha így megtörne a láncolat és végre a megfigyelés és a hibák naplózása helyett valami megoldásféle is kibontakozhatna.
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag

(Csak emlékeztetőül, az öregebb Bush 1991-es „New World Order” beszédjében ki volt az első két ember, akinek köszönetet mondott a sivatagi vihar lebonyolításáért? Nos hát Hillary nem volt közöttük…)
A nőket úgy általában ki kellene tiltani a politikából.<o></o>
<o></o>

Ha a férfiakat tiltanák ki a politikából, talán még "sivatagi vihar" című hadműveletre sem volna szükség, sok minden más "vihar" mellett! :mad:
 

Aerensiniac

Kitiltott (BANned)
Akkor néha mit kezdjen egy jó pár ember a Te kioktatásaiddal?
A Vetítéseiddel?
A moderátorok a ba...tatásaiddal?
Pontosan ugyan azt fogják vele csinálni amit én. Ha nem tetszik nekik, beírnak, leszólnak, megkapom a banomat, stb.Pont úgy ahogy azt elke tette, te tetted, meg a modok tették. Ez így is van rendjén. Te komolyan azt hiszed hogy számomra visszatartó erő ha egy seggfejjel azonosítanak?

Ha nem tetszik valakinek a stílusom majd ír, pont ahogy elke tette azt és miközben bújtatott anyázások közepedte magyarázunk egymásnak mind a kettőnk világképe egy kicsit kiegészül. Én emlékeztetve vagyok rá hogy megint túl általánosító volt az írásom, ő meg arra hogy épp elég dolog van már a szőnyeg alatt ahhoz hogy hegynek kiáltsuk ki a dolgot.

Ez a dolgok rendje. Mindenki azt adja amije van és normális esetben az egyensúly helyreáll.
Ja, és az első csoport jelentékeny suicid hajlammal bír...
Ne veszitsd el csüggedésedet!
Köszönöm a jó kívánságokat, remélem teljesülnek.

Érzésem szerint mégis körbejársz. Tudod, a háromdimenziós valóság, ha önmagában szemléljük, zárt rendszer. Egy zárt rendszeren belül kialakuló anomáliákat pedig nem lehet a rendszeren belül megoldani. Meg kellene próbálni egy másik nézőpontból.
Ezt a megfigyelést értékelem, mert valahol pont a lényeg környékén csapódik le. Tökéletesen tisztában vagyok azzal hogy körben járok és azzal is hogy ebben a világban csak az nyer aki nem játszik.
Ugyanakkor a bibi ott van hogy erre az emberek túlnyomó része előbb vagy utóbb de maga is rájön, innentől azonban már adja magát következő lépcsőfok miszerint add fel a problémáid, add fel a negatív érzelmeid, add fel az egodat.
Nekem túl sok kifizetetlen számlám van ahhoz hogy csak úgy el tudjam dobni magamtól az egészet, ezért körben járok keresve a fogást egy olyan rendszeren amin nincs ilyen. Hiszen ha állást lehetne foglalni az erkölcsben, el lehetne dönteni kinek jogos, kinek jogtalan a cselekedetei, ki vonható felelősségre, ki nem, kit lehet büntetni és kinek lehet megbocsátani akkor gond sem lenne, de ilyen nincs. Egy fél életet csesztem el rá magam is hogy ezt egyenként átnézzem, és tudod mit? Nincsen olyan ember ezen a földön aki csak azért tenne rosszat másokkal mert neki olyan kedve van.
Ez egy végtelen hosszú gyűlölet lánc, amiben aki amit kap azt adja tovább és a tettes egyben áldozat is.

De ha már megtiszteltél annyival hogy ennyire pontosan fogalmaztad meg a problémát akkor én megtisztellek azzal hogy tömören válaszolok rá: én sem állok készen arra hogy feladjam magamat. Több lánc köt mint amennyit el tudnék szaggatni. Ennyi.
 

shanti

Állandó Tag
Állandó Tag
1: Sas!<o>:p</o>:p
Hogy hogyan tudja egy hisztis nő lenullázni évtizedek diplomáciáját? Hát így:
„I would make it clear to the Iranians that an attack on Israel would incur massive retaliation from the United States.” (Hillary Clinton, nem is olyan régen…)<o>:p</o>:p
<o>:p</o>:p


3.: „de mintha az amerikai őslakosság is kicserélődött volna
A kicserélődés mióta szinonimája a kiirtásnak?<o>:p</o>:p
<o>:p</o>:p

4.: A Nap-Föld dologban egyetértünk, és tényleg örülök annak, hogy gondolkodó lény vagy.<o>:p</o>:p
<o>:p</o>:p

Shanti!<o>:p</o>:p
„intelligencia az, amit az intelligenciatesztek mérnek.”<o>:p</o>:p
<o>:p</o>:p
Komolyan mondom a hülyeséget ne fokozzuk már tovább egy bizonyos szintnél, mert akkor ömleni fog a többi baromság – ennek a mintájára – hogy „hát a GDP az csak egy szám”, meg „a gyerekem nem azért verekszik mert agresszív, egyszerűen csak hiperaktív”, vagy, amit az anyák kifejezetten az IQ-val kapcsolatban szoktak emlegetni: „Ó, az én fiam nem értelmi fogyatékos, csak lusta…” és „nem, nem olyan hülye, hogy még olvasni sem lehet megtanítani, egyszerűen beteg, diszlexiás…)<o>:p</o>:p
<o>:p</o>:p



Még jó, hogy a hozzászólásaidat teleteszed:rolleyes:
mosolygósokkal...mert majdnem komolyan vettelek..

Az intelligencia definícióját pedig nem én határoztam meg, hanem két világkonferencia amin a pszichológusok...pszichiáterek ezt bírták összehozni...sajnos...vagy nem sajnos

Sajnos az "érveidet" erre a szerencsétlen alapra építetted...oszt most dől ház..te meg itt kajabálsz mint a fába szorult féreg....hogy mi a baromság ...meg mi nem az...

... mosolygósokkal, olyan vidám...:rolleyes:.....fijúnak tűnsz...

üdv.
 

shanti

Állandó Tag
Állandó Tag
Pontosan ugyan azt fogják vele csinálni amit én. Ha nem tetszik nekik, beírnak, leszólnak, megkapom a banomat, stb.Pont úgy ahogy azt elke tette, te tetted, meg a modok tették. Ez így is van rendjén. Te komolyan azt hiszed hogy számomra visszatartó erő ha egy seggfejjel azonosítanak?

Ez a dolgok rendje. Mindenki azt adja amije van és normális esetben az egyensúly helyreáll.

Egyetértenék...
 

Ludman Zsolti

Kitiltott (BANned)
SiriusB:
"Ha a férfiakat tiltanák ki a politikából, talán még "sivatagi vihar" című hadműveletre sem volna szükség, sok minden más "vihar" mellett!"
A sivatagi vihart Margaret Thatcher erőltette. Bush – és mindenki más, nem akart háborúzni. Ennyit a nők szelídségéről. Hála Istennek, hogy a hidegháború idején a két szemben álló szuperhatalmat nem nők irányították. Havonta tört volna ki egy atomháború.
„Dictators have to be beaten!” (Margaret Thatcher)

Shanti
„Az intelligencia definícióját pedig nem én határoztam meg, hanem két világkonferencia amin a pszichológusok...pszichiáterek ezt bírták összehozni...sajnos...vagy nem sajnos

Tudod, az intelligencia nem az által születik meg, hogy valakik „megdefiniálják”. Ugyanúgy, mint ahogy Amerika már azelőtt is létezett, hogy rárajzolták volna a térképre, ahogy az oxigén objektív létező volt végig azokban az időkben, amikor még tudósok vitatták a lényegét – és még előtte is – úgy az emberek értelmi különbségei is léteznek, attól függetlenül, hogy van egységesen elfogadott meghatározása az intelligenciának, vagy nem. Az IQ tesztek ezt az emberi tulajdonságot pedig nem „definiálni akarják”, hanem számszerűsíteni.

És addig, amíg az IQ 60 csak speciális iskolában képezhető, az IQ 100 normál képzési rendszerben is megállja a helyét, míg az IQ 140 pedig komoly dolgokat képes hozzátenni értelmével az emberi civilizációhoz, addig igazán nem értem, hogy néhány szó filozofikus értelmezés-különbsége miatt miért kellene kidobni azt, ami nagyon is jó megegyezést mutat a mindennapi gyakorlattal, vagy ha úgy jobban tetszik: a valósággal.

Sajnos az "érveidet" erre a szerencsétlen alapra építetted...oszt most dől ház..te meg itt kajabálsz mint a fába szorult féreg....hogy mi a baromság ...meg mi nem az...”

Még egyszer: Én a véleményemet, hogy az emberi rasszok között komoly értelmi különbség mutatható ki, nem az IQ definíciójára építem, hanem a mindenki számára látható gyakorlatias megfigyelésre, amit az IQ tesztek is alátámasztanak. Mert nem az IQ teszt generálja ember és ember között az értelmi különbséget, az csak megmutatja, indikálja – számszerűen. És ekkor te azzal jössz, hogy megbukik a mindennapi gyakorlat, mert „tudósok” vitatják az IQ definícióját. Akkor szerinted az oxigén is teljesen hasznavehetetlen volt azokban az időkben, amikor a tudósok még vitatkoztak a lényegéről, előtte pedig egyáltalán nem is létezett…

Középsikolában ugye nagyon utáltad azokat a feladatokat, amelyeknek a nyagon csúnya "relációanalízis" volt a neve? Hát, nem csodálom.

Ezért ezeket most nem is neked írtam le. Hiszen meggyőződésem, hogy képtelen voltál megragadni a lényegét - mint ahogy az összes eddigi írásomnak sem tudtad - hanem azoknak, akiknek ez sikerült, és egy könnyed bólintással nyugtázzák: „Egyértelmű.”

Tudod az IQ 150 és a 110 között akkora a különbség, mint egy normál értelmi képességű ember és egy kisegítő iskolában senyvedő súlyos értelmi fogyatékos között. Légy szíves tiszteld ezt a különbséget.
 
Oldal tetejére