Az önkielégitésröl

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Aerensiniac

Kitiltott (BANned)
A cimzett nem én vagyok. A kedves Aer. szortirozza az embereket aszerint, hogy tudnak-e vagy sem.
A homoszekszualisak szerinte "nem tudnak szaporodni" és ezért az "evolutio szemétdobjára" valoak.
Kedves ernoe, akár mennyire próbálod drámaira fordítani ezt a dolgot, nevetséges. Az hogy én mit mondok vagy gondolok, esetleg hogy szerintem ki hova való már ennél jelentéktelenebb nem is lehetne.
Nem egészen vagyok képes belátni hogy TE aki az evolúciót hangoztatod mindenfelé a vallások felett hogy hogy nem vagy képes felfogni azt az egyszerű tényt hogy a meddő ergo szaporodás képtelen gének kihalnak.

Nem csak a homoszexuálisoknál kedves ernoe és nem csak a kövéreknél. Aki/ami képtelen a szaporodásra az egyszerűen nem fog és ez ilyen egyszerű. Dráma és személyi jogok meg vén asszony kórus és fekete zászló nélkül fognak eltűnni az "evolúció szemétdobján" ahogy fogalmaztál.

Sokmindenben egyetértünk de hidd el, hogy egy minöségi különbbség van a között, hogy én a homoszexualitást, az intersexualitást mint természetes phänoment akzeptálom vagy pedig azért nem ülldözöm öket mert "nagyvonalu" vagyok.

Ez úton is köszöni neked a világ összes orvosilag betegnek nyilvánított embere, hogy nagyvonalúan nem üldözöd őket kedves ernoe. Ugyanis most pont ezt írtad le hogy a beteg embereket csak nagyvonalúságból nem üldözik az egészséges társaik.

Már bocs, de ezt talán rendezd el önmagadban, én semmilyen kényszert nem érzek a homoszexuálisok üldözésére, ellenben nem is tekintem őket kivételnek a biológiai szabályok alól mit azt jó magad teszed.
 

Aerensiniac

Kitiltott (BANned)
Kedves Ernő! Kedves Aerensiniac! És a megszólítás sorrendjét megfordítva is, hogy senki egoja ne sérüljön!:)
Szeretem azokat a témákat, amiről az emberek csak suttogva beszélnek. Természetesen, nem a pletykákra gondolok, hanem az erkölcs, a társadalmi gyakorlat, a szemérem, a neveltetés által kirekesztett, az "erről társaságban nem illik beszélni" tartalmakra. Ami körül nagy a hallgatás, az deformálódik, az félelmetessé, misztikussá, tabuvá válik az emberek szemében. Beszélni mindenről lehet -szerintem a legintimebb kérdésekről is -megfelelő közegben-, de főleg megfelelő stílusban.
Amikor megláttam az alapvetően általatok jegyzett topicokat, kimondottam megörültem neki. A nyitottság a modern kultúra része. Amikor pedig beleolvastam, akkor becsapva éreztem magam,hazudtak nekem. A topic címe azt ígérte, hogy közügyről lesz szó, amiről ritkán beszélünk őszintén. Helyette két (több) művelt ember párharcát lehet nyomon követni a tudományos, a biológiai és a filozófiai érvek útján egészen a csűrés-csavarásig. Kit érdekel már itt a téma? Az ego a "közszolgálati" szándék elé került. Nem figyel érzékenységre, nem tiszteli mások hitét. Nem vagyok vallásos, de elfogadom a másként gondolkodást. A katolikus templomban leveszem a kalapom, a zsidóban felteszem. Ez a topic a tolerancia nevében jött létre, azon tolerancia nevében, amely a CanadaHun sajátja. És pont ezt az azonosulást sérti meg a kettőtök kapcsolata, a topicba betévedők érzelmeinek semmibe vétele.
A meggyőzés alapvető eszköze az érzelmekre való hatás. De azok az érzelmek, melyek az elkülönüléshez vezetnek -"Csak ilyen ne legyek"-felkiáltással- az nem az ügyet szogálja. Csak azzal tudok erősen azonosulni, csak azoknak a gondolataival tudok azonosulni, akik számomra szimpatikusak. De nem tudnak rám hatni azok, akiknek a személyét képtelen vagyok elfogadni.
Kazinczy szerint: " A stílus maga az ember!" Én pedig elborzadva látom, hogy ilyen fontos témákat hogyan tesz hiteltelenné, hogy ismeretét nem célként, hanem eszközként használja két nagytudású Hozzászóló. A témából kard, dárda és fegyver lesz, nem pedig tanítás vagy minta. És elhiteti azt a hamis képet, hogy nemcsak az rossz, ha valaki a szexualítás "kényes" témáiról beszél, hanem maga az ember is az, aki felveti. Ezáltal több kárt okoztok, mint hasznot.
A moderátori tisztség nem erősíti a véleményem, de az igen, hogy a CanadaHun állandó tagja vagyok, és ezt a topicot nekem (is) nyitottátok. Köszönöm, ilyen formában nem kérek belőle!
Naska

Kedves Naska, tudod a témát illetően a jó pofizást nem feltétlen tartom előnyösnek.

A hozzászólásod bár első ránézésre arról szól, hogy senki ne adjon okot másoknak a gyűlöletre, tulajdonképpen oda csúcsosodik ki hogy senki ne mondjon semmit ami negatív még akkor se ha igaz, mert az megbánthat egyeseket.

Aki képes elfogadni ön-ön magát az képes átlépni a kritikán is vagy az alaptalan mocskolódáson és hiszem hogy ebben a topicban egyikből sincs egy szál se, ugyanis nem egyesek farok méretén élcelődünk hanem tényszerű dolgokról beszélgetünk.

Szeretném hinni hogy minden homoszexuális tisztában van vele hogy a szexualitása egy rendellenes dolog és ezt képes is egyben elfogadni önmagában, hiszen ha úgy csinál valamit hogy közben gyűlöli magát érte akkor ott nem a világgal van a probléma mint ahogy azt te sejteted Naska hanem az önértékeléssel.

Én egy rossz szót nem szóltam a homoszexuálisokra. Aki ettől függetlenül mégis úgy érzi hogy a lelkiismeretébe gázoltam az szerintem gondolja át hogy mennyire képes elfogadni ön-ön magát, jót és rosszat egyaránt.

A másik lehetőség hogy elkönyvelhet egy akadékoskodó kis p*csnek. Nem haragszom érte, hiszen az ő nézőpontjából ez tökéletesen igaz és fedi a valóságot.
 
K

kálmán.ildi

Vendég
""Másordszor: Ernoe, említed a műtéteket. Abba nem gondoltál még bele, hogy a szülők esetleg a gyermeküket szeretnék védeni??? Mert gondolj csak bele: tegyük fel, nem történik meg a műtét, a gyerek szépen elkezd cseperedni, aztán tizenévesen hazajön, felteszi a nagykérdést, hogy akkor én most mi vagyok, hiszen van ez is meg a is???? Akkor mit mondanál neki??? Akkor és ott (11-13 évesen ) nem várhatod el a gyerektől, hogy döntsön, fiú vagy lány akar-e lenni? Esetleg egyik sem vagy mindkettő?? "

Kedves ppsk!
A munkám során sajnos találkoztam olyan esettel, hogy mind a "kettő" volt a gyereknek.
Az édesanyja két néven anyakönyveztette /egy fiú és egy lány/, pontosan azért, hogy amikor megérett a gyermek arra, hogy eldöntse mi is akar lenni valójában akkor ennyivel is könnyebb legyen neki.
Három évig tudtam figyelemmel kísérni a sorsát és igyekeztem segíteni őt abban, hogy elfogadja azt a tényt, hogy ő más mint a többi.
Ő saját magát kislányként könyvelte el, s a szüleivel karöltve minden erőnkkel azon voltunk, hogy ez így is legyen.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Aer.

Mégegyszer beteszem amit irtam:
"Sokmindenben egyetértünk de hidd el, hogy egy minöségi különbbség van a között, hogy én a homoszexualitást, az intersexualitást mint természetes phänoment akzeptálom vagy pedig azért nem ülldözöm öket mert "nagyvonalu" vagyok."

Direkt ugy fogalmaztam, hogy ne legyen sértö, nem értem miért tekered ki a szavaimat. :(

Az igazság, hogy én ebben a topikban megpenditettem egy csomo dolgot amin érdemes lenne elgondolkodnunk.
Az önkielégités ténye, a szexualisan relevans idö egy ember életében, a nemek szerinti feloszlás modja és a szükségszerüségének a kétségbevonása, a hermafroditaság, a nöi ejaculatio........ mindezeket csak azért, hogy belássuk, hogy a homoszexualitás, de még a kétfejüség szem számit betegségnek!

Szerintem egy betegség az az ami ugy hirtelen egy "egészséges állapotban" ránktör, kinoz és esetleg a halába visz.
Sziámi ikrek, törpék, orjások, nyulajkuak, hermafroditák.... azok nem betegek azok "olyan emberek"!

Egy ember aki elvesztette a szemevilágát az nem beteg , egy homoszexualis nem beteg!

Az "átlag" az nem jelenti azt, hogy mindenkinek "olyannak kell lennie", hanem azt, hogy a legtöbb olyan.
Azonkivül hol van elöirva, hogy az embernek szaporodnia kell? Semmi sincs nekünk elöirva!

Vegyük észre, hogy vége a kommunizmusnak, az ötéves terveknek, a Pápának sem hisz vakon a hivö!

Hogy is volt: Egy szakácsot két évig kezeltek sárgasággal mire kiderült, hogy kinai. :D

hogy a meddő ergo szaporodás képtelen gének kihalnak............
Nem csak a homoszexuálisoknál kedves ernoe és nem csak a kövéreknél. Aki/ami képtelen a szaporodásra az egyszerűen nem fog és ez ilyen egyszerű. Dráma és személyi jogok meg vén asszony kórus és fekete zászló nélkül fognak eltűnni az "evolúció szemétdobján" ahogy fogalmaztál.
Kérdezem ezredszer, honnan veszed, hogy egy homoszexualis automatikusan inpotens, vagy magtalan?
Vagy csak akarod, hogy meggyözzön valaki az ellenkezöjéröl? kiss

Es ha az lenne akkor mi van? :(

Lehet, hogy te az életcélodnak tartod a géneid reprodukálását a másikat pedig nem zavarja ha kihal vele a "családfa."
Hol van itt a probléma?

En biztos vagyok benne, hogy a világ nem fog összedölni ha néhányan lemondanak a szülöi örömökröl.

Az emberiségnek sem kell aggodnia a kihalástol, per pillanat a tulnépesedés fenyeget bennünket
és ha a másik végletbe kerülnénk még mindig van egy csomo más ut az egyensuly visszaállitásához. kiss
 
N

Naska

Vendég
Aerensiniac !

Merem remélni, hogy nemcsak írsz, hanem olvasol is! Én azokról a témákról, amikről válaszodban beszélsz egy szót sem írtam. A hozzászólásom egyetlen témája: kettőtök vetélkedése, amit károsnak ítélek meg.
Tartalmi kérdésekben nem vagyok hajlandó vitatkozni Veled, noha többmindenben nem értünk egyet.
Ugyanakkor azonban elvárom, hogy ha én megtartom az udvariasság szabályait Veled, hasonló módon tedd Te is. Ha a vulgáris kifejezéseidet a törlési határidődön belül nem távolítod el, kénytelen leszek Melittát, mint a topocot felügyelő moderátort kérni a teljes véleményed törlésére. Köszönöm megértésed!

Naska
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Kálmán.ildi

Örülök, hogy nem hagyja mindenki rám az "ördög ügyvédének" a szerepét. Köszi. kiss

Direkt felütöttem egy régi lexikont, 1911 vagy 1915-be irodott és már ott áll:
hogy "a döntés problematikus mert elöször a serdülö korban mutatkozik igazán mi dominál"
 

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag
Aerensiniac !

Merem remélni, hogy nemcsak írsz, hanem olvasol is! Én azokról a témákról, amikről válaszodban beszélsz egy szót sem írtam. A hozzászólásom egyetlen témája: kettőtök vetélkedése, amit károsnak ítélek meg.
Tartalmi kérdésekben nem vagyok hajlandó vitatkozni Veled, noha többmindenben nem értünk egyet.
Ugyanakkor azonban elvárom, hogy ha én megtartom az udvariasság szabályait Veled, hasonló módon tedd Te is. Ha a vulgáris kifejezéseidet a törlési határidődön belül nem távolítod el, kénytelen leszek Melittát, mint a topocot felügyelő moderátort kérni a teljes véleményed törlésére. Köszönöm megértésed!

Naska
Naska, mar az elozo beirasodat sem tudtam hova tenni, ez meg tenyleg osszezavart...:5:

A moderátori tisztség nem erősíti a véleményem, de az igen, hogy a CanadaHun állandó tagja vagyok, és ezt a topicot nekem (is) nyitottátok. Köszönöm, ilyen formában nem kérek belőle!
Nem ertem , hogy akkor minek irtal ide?

És pont ezt az azonosulást sérti meg a kettőtök kapcsolata, a topicba betévedők érzelmeinek semmibe vétele.
Enezest, ezt hogy erted? Miert kellene mindenkinek az erzelmere tekintettel lenni egy beszelgetes soran. Tok mindegy hogy mi a velemenyem a 6-milliard emberbol valakit hetszentseg, hogy serteni fog.
Akkor fogjuk vissza az ujjunkat a billentyutol es bamuljuk az ures kepernyot?:cool:
 

Aerensiniac

Kitiltott (BANned)
Kérdezem ezredszer, honnan veszed, hogy egy homoszexualis automatikusan inpotens, vagy magtalan?
Vagy csak akarod, hogy meggyözzön valaki az ellenkezöjéröl? kiss
Kedves ernoe ha továbbra is hülyének szándékozod tetetni magad akkor menj fel privátba ahogy azt tőlem kérted lévén most megint csak az indulatokat szítod.

Ha neked két azonos nemű ember szexuális kapcsolatából gyerek születik akkor szólj, addig légyszíves ne forgasd ki a szavaim.

Szerintem egy betegség az az ami ugy hirtelen egy "egészséges állapotban" ránktör, kinoz és esetleg a halába visz.
Sziámi ikrek, törpék, orjások, nyulajkuak, hermafroditák.... azok nem betegek azok "olyan emberek"!

Egy ember aki elvesztette a szemevilágát az nem beteg , egy homoszexualis nem beteg!
Tudod mi érdekes? Például az hogy az orvos tudomány minden felsorolt példádat rendellenességként tartja számon és gyógyítani próbálja és akkor a minden gonosz kútfejét, a plasztikai műtéteket nem is említettük ahol pont ezeket akarják eltüntetni az emberek.

Elég furcsa egy dolog ez természetes jellemzők esetében nem? Ja de várj, ezek rendellenességek.
Logic fail... :<

Azonkivül hol van elöirva, hogy az embernek szaporodnia kell? Semmi sincs nekünk elöirva!
Persze szexuális késztetés az van mi ernoe, tehát a szaporodás ösztöne az nem gond, csak maga szaporodás, ugye?

Engedelmeddel erre már nem mondok semmit, csak talán annyit hogy kezd aláírásgyűjtésbe azért hogy a férfiaknak is legyen joga gyereket szülni. Akkor már Brian élete és Monty Python kapcsán meg is adtuk azt a komolyságot amivel a hozzászólásod jellemezni lehet.
 

Aerensiniac

Kitiltott (BANned)
Aerensiniac !

Merem remélni, hogy nemcsak írsz, hanem olvasol is! Én azokról a témákról, amikről válaszodban beszélsz egy szót sem írtam. A hozzászólásom egyetlen témája: kettőtök vetélkedése, amit károsnak ítélek meg.
Köszönjük, kérdezd meg a moderátorokat hogy én ezt hányszor jeleztem már. Komolyan. Csak a poén kedvéért kérdezd meg őket. Meg fogsz lepődni.

Engedelmeddel a hozzászólásod további részére nem reagálok, mert személyeskedéssé fajulna a dolog, azonban tudom ajánlani hogy ha a topic nem érdekel tartalmilag, továbbá a stílusát is kifogásolod akkor ne itt töltsd az idődet.

A hozzászólásom marad. A szavaimért a felelősséget vállalom mint azt mindig is tettem.
 

mjsztalent

Állandó Tag
Állandó Tag
Helló!

Láttam egy filmet a közelmúltban ami nagyon idevág, ajánlanám figyelmetekbe.
Persze csak éhgyomorra ,
<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/ZtfhD70eaS4&hl=en_GB&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/ZtfhD70eaS4&hl=en_GB&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>

de lehet ez csak olaj a tűzre :D
 

Aerensiniac

Kitiltott (BANned)
de lehet ez csak olaj a tűzre :D
Egyáltalán nem, jót röhögtem rajta és remek példának tartom.
Ilyen egy ember aki nem fél önagát adni és remek kontraszt azokkal szemben akik még attól is vérszemet kapnak ha azt mondják nekik hogy a szexuális vágyaik nem éppen normálisak.

A komédiától eltekintve: Ilyen egy igazi, életvidám homoszexuális.
 

mjsztalent

Állandó Tag
Állandó Tag
Hallod a népszerűséghajhászás közben azért rengeteg viszásságal találkoztam a filmben ami nem is nagyon tetszett és megmondom őszintén , hogy én eszt a filmet nem tudom hova tenni , mivel valójában prédának veti oda a homoszekszuálisokat és ezért nem éppen egy "védőoltás " számukra.
De ha már belekaptam kissé a témába általad csak még annyit erről , hogy valszeg nem kell nyilvánosságot adni a pásztoróráknak se hetero se homo oldalon.
 

Aerensiniac

Kitiltott (BANned)
Természetesen, de nem is erre gondolok. Sokkal inkább arra hogy a film egy olyan embert helyez főszerepbe akinek annyira nincs önkritikája hogy megengedhet magának bármit, nem fog miatta szégyenérzetet érezni.

Persze a film az alapvetően ezt a hülyeség által próbálja bemutatni, de ha jobban megnézed akkor van ott valami amiről millióan példát vehetnének az önbecsülés, önelfogadás témakörökben.

Ezt leszámítva persze a film nem több mint egy polgár pukkasztó attrakció amiben összeszedték az összes olyan csicsát amivel az emberek szeretik magukat áltatni. Aztán a film mindezt látványosan a levegőbe dobja és megmutatja hogy még annyi sincs mögötte hogy azt semminek nevezhessük.

Görbe tükör
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére