Ember-kutya barátság

Petrusska

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Én is teljesen egyetértek az előző hozzászólásokhoz. Szerintem az embernek szüksége van kutyára mert nincs jobb annál ha valaki örül neked ha hazaérsz.
 

ancsa555

Állandó Tag
Állandó Tag
Lehet, hogy azért tartjuk a kutyát az ember legjobb barátjának, mert nem tud szavakkal kommunikálni. Így vitatkozni sem. A "beszédét" pedig sokszor félreértjük.
 

ancsa555

Állandó Tag
Állandó Tag
Konrad LORENZ
EMBER ÉS KUTYA
Lorenz szórakoztató könyve nemcsak személyes élmények sokaságával ajándékozza meg olvasóját - chow-chow és juhászkutya keverékei, buldogja, tacskója szinte személyes ismerőseinkké válnak -, hanem (szinte észrevétlenül) rengeteg érdekes, s valószínűleg a kutyabarátok számára is új megfigyeléssel, tudományos tapasztalattal szolgál. Beszél a kutya "neveléséről", "erkölcseiről", a gazda és a kutya közötti viszonyról, arról, hogy ki milyen kutyát próbáljon szerezni magának.

A könyv érdekelne, le lehet tölteni esetleg? Tudja valaki?
 

silband

Állandó Tag
Állandó Tag
Valóban igazat adok az elöttem szólónak. Egy igazi kutya valóban néha jobb barát mint sok ember. ;)

Néha egy kutya jobban megérteti magát a jelzéseivel mint néhány ember.

Nekem is goldim van és egyet értek veled abban , hogy egy terorista. Ő mindig játszani szeretne s ha véletlen rossz kedved van Ő akkor is felvidít. Mindig foglalkozni kell vele.

Egy kutya megtanítja az embert, hogy felelőséggel tartozol iránta még akkor is ha néha rosszat tesz és épp haragszol rá.

Ő mindig tudja , hogy hová tartozik.

Nálunk is így van. Még haza sem értél de már az autó hangját az utca végéről megismeri. Kinyitva a kaput addig nem lehet bejárni amig legalább egy pacsit nem ad az ember a hű barátjának.
 

Tjess

Állandó Tag
Állandó Tag
"A legfőbb oka annak, hogy a kutyák ilyen rövid ideig élnek, az emberi faj iránti könyörületességben gyökerezik. Hisz mennyit szenvedünk egy kutya elvesztése iránt érzett fájdalmunkban tíz vagy tizenkét évnyi ismerettség után... Képzeljük el, mit éreznénk, ha kétszer ennyi idő után vesztenénk el őket" Sir Walter Scott

Ez nagyon-nagyon igaz!
 

diavoletta

Állandó Tag
Állandó Tag
Tjess! Igaz az idézet!
És arról már nem is teszek emlitést, hogy többet adnak, éreznek és mindenben társak! Elöbb ézik a bajt , a változást mint az emberek. Csodálatosak, tisztelni, szeretni kell őket!
 

Katikám

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekünk van egy foxink,aki novemberben volt 15 éves.Nagyon jó egészségnek örvend,minden nap futunk vele,és fantasztikus jó humorú,okos,és érzékeny szeretnivaló kis jószág.Reméljük még szép éveket tölthetünk el együtt.Az állatorvos szerint,nagyon jó kondiban van,a fogai,kb.7 éves fogak.Minden nap megnevettet minket.
Ime egy fénykép a kisasszonyról

Csatolás megtekintése 372290
 

fr.kingus

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem egy német juhászom van. Nem tudom eldönteni, hogy a hóra vagy a hólapátra haragszik, de hatalmasakat szoktunk játszani télen. Nem lehet megunni.
 

hzsoci

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Én is teljesen egyetértek az előző hozzászólásokhoz. Szerintem az embernek szüksége van kutyára mert nincs jobb annál ha valaki örül neked ha hazaérsz.


Ez igaz! A boxerem az első, aki üdvözöl! Ott pörög, forog körülöttem, mig a gyerekeim csak kidugják az orrukat a szobából egy "helo" erejéig!:rolleyes:
 

kisdöme

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem 5 éves korom óta folyamatosan van kutyám.Jelenleg 3 darab.Ez a következőképpen néz ki.A nagy kutyát,aki egy kaukázusi juhász tenyésztőtől vettük.Van egy közepes méretű keverék kutyánk menhelyről,és van egy kiskutya aki "balesetből"született.(Mentem el otthonról és az anyja a lábam mellett kiosont a kapun,mire visszajött körülbelül 10 perc múlva már hasas volt.Ezt a kutyát hoztuk a menhelyről)3 kiskutya született.Úgy terveztük,hogy elajándékozzuk őket,de az egyik kiskutya 8 hetes korában megharapta a leendő gazdáját,így ő megmaradt nekünk.Azóta úgy bánik velünk,hogy úgy érezzük,hogy az élete minden percében hálás nekünk,hogy nem adtuk oda.
 

Mindy_

Új tag
sziasztok

számomra a kutyáim nagyon jó barátaim :) persze igazatok van, hogy az emberbarátság teljesen más, de jó ha az embernek van egy kutyája, mindig felvidítanak :) nekem 3 német juhászom van :)
 

kringu

Állandó Tag
Állandó Tag
nekem nincs állatom , de a barátnőm nagy állatbarát most fogadott be egy kis cicát az utcán találta, két hétig hordta orvoshoz mire szegény cica rendbe jött.
 

hajnalmadar

Állandó Tag
Állandó Tag
Pont az utcáról felszedett kutyával kell vigyázni, mert a rossz tapasztalatai miatt haraphat. A mi kutyánkat is az utcán találtuk, nagyon szelíd volt, de ha pl. véletlenül a lábára léptem, ösztönösen ugrott, hogy megharapjon. Közben megállt, tehát végül nem lett belőle harapás, és borzasztóan meg volt ijedve, hogy ő mit csinált. Nem tehetett róla. Sokkal több figyelmesség kellett hozzá, mint egy normál helyen nevelkedett kutyához.

Ja, bocs, egy Mark Twain idézetre válaszolva írtam az előbbit, ami kicsit arrébb van. Még nem igazodok ki igazán a portálon.
 
Oldal tetejére