Főzőcske: receptek v. a Nagy szakácskönyv

sassycat

Állandó Tag
Állandó Tag
Gombás sajtos csirkemell

Hozzávalók:

  • csirkemell
  • csirke fűszersó
  • paradicsom
  • hagyma
  • gomba
  • bors
  • majoránna
  • pirospaprika
  • tejföl
  • trappista sajt
  • olaj a sütéshez
Elkészítés:

A csirkemelleket fűszersóval bedörzsölöm, és hagyom egy kicsit állni. Utána pár perc alatt fehéredésig sütöm, megszórom egy kis majoránnával, majd rászeletelek 1 hámozott paradicsomot, hozzáadok 1 felszeletelt hagymát. Lefedem, és kb. 15-20 percig párolom. Ha elkészült, kivajazott tepsibe egymás mellé teszem a hússzeleteket.

A gombához 1 nagy fej hagymát apróra vágok, és kevés olajon üvegesre párolom, majd hozzáadom a felszeletelt gombát, megszórom sóval, borssal, majorannával és egy kis pirospaprikával. Ha a gomba megpuhult, a csirkemellre terítem, beborítom tejföllel, és a végén bőven megszórom sajttal.

Előmelegített sütőben 15 percet alufóliával letakarva sütöm, majd a fóliát levéve 15 perc alatt pirosra sütöm.
 

S.Zsuzsa

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Ica57!

Nagyon köszönöm a a honlap címeket.Ebből én a lisztérzékeny honlapot ismerem.

Zs.

Kedves Ayumih !

Nagyon köszönöm a receptet. Ha kipróbáltam írok róla.
Köszi

Zs.
 

gabiegonka

Állandó Tag
Állandó Tag
A farsanghoz kapcsolódva:
Csöröge:

3 tojássárgája, 1 tejföl, 1 sütőpor, 1 kevés só, liszt, amennyit felvesz®levestészta keménységűre gyúrni és sodorni is tésztavékonyságúra(cérna). Derelyeszaggatóval felvágni és olajban/zsírban sütni.
Szerintem egy jó recept, nekem már bevált!:)
 

gabiegonka

Állandó Tag
Állandó Tag
Az egyik kedvenc sütim: (mindenkinek ajánlom!)

Gyors gesztenyetorta

2 dl tejben lassú tűzön sűrűre főzünk 2 ek. búzadarát. A tűzről levéve hozzákeverünk 5 dkg cukrot, 2-3 ek. kakaót. Ha kihűlt habosra keverjük 50 dkg gesztenyemasszával és ½ kocka kikevert Rámával. Ezt a krémet fóliával kibélelt őzgerincformába tesszük úgy, hogy babapiskótával rétegezzük. Kb. 1 napig állni hagyjuk a hűtőben. Aki még turbózna rajta, eheti tejszínhabbal is!
 

csikri75

Állandó Tag
Állandó Tag
A minap hallottan dédnagyanyám receptjét: sós vízben kell megfőzni a búzadarát, ha kihűlt, akkor téglalap formákat vágunk belőle és panírozzuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa), s olajban kisütjük. Állítólag hússal nagyon finom.
 

nesztle

Állandó Tag
Állandó Tag
N. Kákarov Szilvia,
Kedvenc ételeim



Bár szerintem jól főzök, nem szeretek főzni. Ennek egyszerű oka van: kilencéves koromban rám maradt a háztartás, anyukám esti iskolába járt. Ha főzök, olyat készítek, ami gyorsan megvan, és nincs vele sok gond. Az egyik kedvenc ételem – nagyon finom, mindenkinek ajánlhatom – a csirkés rizs. Egyszerre levest is lehet főzni, és a második fogás is megvan.
A csirkét egészben felteszem főni, zöldséget adok hozzá. Amikor háromnegyed részben megfőtt, kiveszem a csirkét, feldarabolom. A megmosott rizst hagymán megpirítom (egy rész rizshez három rész húsleveslét öntök), hozzáadom a zöldséget és rá a feldarabolt csirkét, meghintem reszelt sajttal, és beteszem a sütőbe.
Nagyon finom hozzá a sopi saláta: Felvágjuk a paradicsomot, paprikát, hagymát, esetleg retket, megsózzuk, és olajjal jól meglocsoljuk. Semmiféle öntet, savanyú, sós, édes nem megy rá, mert maga a só kivonja a levet. A tetejére reszelhetünk bolgár sajtot vagy túrót (nagyon sós). A bolgárok étel helyett eszik, kenyérrel, a lébe mártogatják a kenyeret. A káposztasaláta is gyakori a bolgároknál. A káposztát lereszelik, a sárgarépát is, megsózzák, állni hagyják, utána kifacsarják, és ecetet – de csak borecetet – s olajat tesznek rá.
Sokféle salátát tanultam Bulgáriában, ott éltem öt évig. Olyanokat is, amelyeket nálunk nem lehet elkészíteni, például a marulasalátát. Ez hasonló a mi fejes salátánkhoz, de egészen más az íze. A salátát szecskaszerűen összevágjuk, retek megy bele, újhagyma, összekeverjük, só, olaj, és kész – semmi más nem kell rá, csak borecet. Arra gondoltam, hogy meg kellene próbálni kínai kelből elkészíteni, csak probléma a borecet, mert nálunk ritkán kapni. l
 

Joza

Állandó Tag
Állandó Tag
TÚRÓS TOJÁS SZEM

3 egész tojást, 10 dkg cukrot és 1 vaníliás cukrot összekeverünk.
Hozzáadunk 10 dkg lisztet, 10 dkg margarint, ½ sütőport.
Ezt megsütjük.
Krém:
7 dl tejet 2 vanília pudinggal és ízlés szerinti cukorral megfőzünk.
Még melegen hozzáadunk 25 dkg túrót, 2 tejfölt.
Összekeverjük mixerrel és melegen rátesszük a piskótára.
Miután kihűlt, fél sárgabarackokat teszünk rá.
Végül tortazselével leöntjük.
 

Luckynyul

Állandó Tag
Állandó Tag
Most, h nagyon olcsó volt a kőkemény avokádó, alig várom, h megérjen, és a kedvenc salátáim egyikét megcsináljam belőle, ami egy szerű, gyors, és finom(vagy csak nem merték megmondani,h nem?):
1nagyobbparadicsomot,1mozzarellasajtot, és 1 avokádót szeletekre vágok
lapos tálra rétegelem, először a sajtot, avokádót,a tetejére a paradicsomot.
A rétegeket picit sózom, és borsozom,aztán csak állni hagyom, amíg a paradicsom a sótol levet ereszt, és alul a sajt beszívja azt.Friss kenyérrel nálunk két embernek elég.
 

remi73

Állandó Tag
Állandó Tag
RÉSZEGES CSIRKE
1 kg csirkemell, 20 dkg gomba (laskagomba), 2 dl fehér bor, 1 dl étolaj, só, majoránna, szerecsendió. A csirkemelleket megszabadítjuk bőrüktől, kicsontozzuk, 2-3 darabra vágjuk és besózzuk. Egy nagyobb lábasban az olajat felmelegítjük, a húsokat egymás mellé fektetjük, megszórjuk majoránnával, és szerecsendiót reszelünk rá. Ráöntjük a bort és ugyanannyi vizet, ráterítjük a felszeletelt gombát, és fedő alatt együtt pároljuk. Mikor a hús már puha, levesszük a fedőt és óvatosan zsírjára pirítjuk, hogy a gomba meg ne égjen. Burgonyapürével tálaljuk, amit kevés gombás zsírral meglocsolunk. Csemegeuborka illik hozzá.


GOMBÁS PALACSINTA
20 db sós palacsinta, 30 dkg gomba (laskagomba), 1 evőkanál olaj, 1 fej reszelt vöröshagyma, 1 dl tejföll, 1 kávéskanál liszt, 5 dkg reszelt sajt, só,kiskanálnyi pirospaprika, paradicsompüré és tubusos paprika.
A hagymát a zsiradékban megpirítjuk, a paprikával meghintjük, és a vastagabb szeletekre vágott gombát beledobjuk. Megsózzuk, és addig pároljuk, amíg a saját levét el nem főtte. Ekkor a tejfölben elkevert liszttel besűrítjük olyan sűrűre, hogy kenhető legyen, de ne folyjon. A kisütött sós palacsintákat a gombával megkenjük, és egymásra fektetjük, akár a tortát. Legfelülre palacsinta kerüljön, ezt a sajttal meghintjük, és annyi időre tesszük a sütőbe, hogy a sajt a tetejére ráolvadjon.


TEJSZÍNES GOMBALEVES
30 dkg gomba (laskagomba), 1-1 szál sárga- és fehérrépa, 1 evőkanál reszelt hagyma, 5 dkg reszelt hagyma, 5 dkg vaj, 2 csapott evőkanál liszt, húsleveskocka, só, őrölt fehérbors, 1 csokor petrezselyem; a galuskához 1 tojásfehérje, liszt, só;2 dl tejszín, 1 tojássárgája. A vajon a reszelt hagymát megfonnyasztjuk, majd a megtisztított, karikára vágott zöldséget átsütjük rajta. A lisztel meghintjük, egy percig a tűzön kevergetjük, és 1,2 liter vízzel fölengedjük, a húsleveskockával meg egy kevés sóval, fehérborssal fűszerezzük, és addig főzzük, ami a zöldség meg nem puhult. ekkor a megtisztított, fölszeletelt gombát is belerakjuk, és még öt percig forraljuk. Közben a tojásfehérjét csipetnyi sóval meg annyi lisztel dolgozzuk össze, hogy a szokásosnál kissé hígabb galuskamasszát kapjunk, és a levesbe mártogatott kiskanállal apró galuskákat szaggatunk a forrásban lévő gombalevesbe. Végül a finomra vágott petrezselymet is hozzáadjuk, de ezzel már nem főzzük már tovább. A levesestálba vagy a tányérokba tojássárgájával simára kevert tejszínt öntünk, és a forró levest erre szedjük.
 

gledag

Állandó Silver Tag
Állandó Tag
Lusta lángos


Hozzávalók:
· 3 dkg élesztő
· fél liter tej
· 1 kg liszt
· 2 dl tejföl
· 1 evőkanál só
Előkészítés: Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük.
Elkészítés: A tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, és kiszaggatjuk tetszés szerinti nagyságú formákra. Forró olajban, frissen annyit sütünk ki belőle, amennyi éppen elfogy.


Megjegyzés:
A maradékot kiolajozott zacskóba tesszük, és 1 héten keresztül akkor sütünk belőle, amikor akarunk. Hűtőben (nem a fagyasztóban) tároljuk. Sajttal, fokhagymával, tejföllel megszórva nagyon finom.
 

csilla2143

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedvenc süteményem szerintem nem bonyolult és nagyon finom

Túró rolád
Tésztához: 20 dkg liszt, 12dkg vaj vagy margarin, 1 evőkanál kakaó(cukrozatlan), 1 tojás sárgája, 1 kanál porcukor, 1 mokkáskanál szódapor, egy kevés tejföl vagy tej éppen hogy összeáljon a tészta. A tésztát ketté vesszük, vékonyra kinyújtjuk és az őzgerincformát kiszírozzuk és lisztezzük. Úgy fektetjük bele a tésztát hogy ha belekerült a krém még rá tudjuk hajtani a tésztát.
Krém: 4 tojássárgája, 20 dkg porcukor, 3 evőkanál búzadara, 50dkg túró(érdemes áttörni), adhatunk hozzá mazsolát. A hozzávalókat összekeverjük és hozzáadjuk 1 vanilliás cukrot és 5 tojás felvert habját.
Beleöntjük a formába, persze egy formába csak a fele megy, mivel 2 formára elég a tészta. ráhajtjuk a tésztát ami kilóg és 160-170 fokon megsütjük
 

skrebe

Állandó Tag
Állandó Tag
Korzikai túróslepény (Fiadone)

6 tojás sárgáját kikeverjük 300 gramm cukorral es 2 cs. vaniliáscukorral.

Hozzá keverünk:
2 db citrom lereszelt héját
2 evőkanál finomlisztet
1 csipet sót
2 csomag (fél kg) nem túl darabos túrót
és végül:
6 tojás keményre felvert habját

Kivajazott, vagy sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük,
(vagy torta formába), és 180 fokon 45 percig sütjük.

A cukor mennyisege izles dolga. En kicsit kevesebbet szoktam beletenni (kb. 200 gramm).
Nagyon gyorsan elkeszül, es nagyon fincsi ;)
 

csirkebirke.74

Állandó Tag
Állandó Tag
Ragadozók számára:

- són sült csirke
Nem hiszem, hogy van ennél egyszerűbb recept. A megmosott/tisztított csirkét (vagy csontos csirkemellet) a csirkével megegyező súlyú sóra tesszük egy tespiben.
200 fokos sütőbe és addig sütni, amíg a teteje szép barna lesz, belül pedig omlós és finom. Ne száradjon ki!
Kicsit hasonlít a grillcsirkéhez, de nem kell hozzá különleges sütőbigyó és nem olajos.
A családnak a krumlipüré jön be mellé, nekem inkább az édes káposzta-sárgarépa saláta, de persze ugyanolyan finom bármilyen más körettel.

Kedvenc saláta: Tzatziki
Mivel nálunk nem lehet eredeti görög joghurtot kapni, amely magában is elég tömör, selymesen lágy és gazdag, én a következő módon készítem elő a joghurtot:
1 liter natúr joghurtot szitában lévő konyharuhára öntök, és egy tál fölé teszem, majd 1 éjszakára a hűtőben hagyom a konyharuhával letakarva. (Célszerű a fehér konyharuha :D)
Ez idő alatt a joghurt fele víz formájában távozik a tálba a szűrőn keresztül, a joghurtot pedig ki lehet borítani a konyharuhából, kb mint a lágy túró olyan állaga van.

Ekkor a megmosott/tiszított uborkát apró lyukú reszelőn lereszelem, besózom, állni hagyom. Kifacsarva keverem a joghurthoz, kevés oliva olajat és sok fokhagymát adok hozzá, ez utóbbit reszelve.

Nagyjából ennyi az egész és nagyon-nagyon finom.

Reggelire, de akár a csirke mellé is :D

A harmadik örök kedvenc a fóliás lazac.
Az egy emberre való lazacot (szelet, vagy filé) alufóliára teszem. Megkenem bazsalikomos-csilis-fokhagymás vajjal, ráteszek 1 szelet paradicsomot és 1 szelet citromot, kerül rá még egy babérlevél, majd az egészet jó szorosan összecsomagolom és 175 fokon 25 percig sütöm sütőben (ill. grillezem a grillezőn).
A köret ceruzabab kis sós vízben hirtelen... hát, nem szétfőzve, csak ropogósra, vinegrett mártással (1-1-1 csipős mustár - borecet - olaj).


Jó étvágyat!
 

bice

Állandó Tag
Állandó Tag
Csibefasirt sajttal toltve (kiprobalt , finom)
 
Hozzávalók:
40 dkg darált csirkemell
3 zsemle
1 fej vöröshagyma

1 tojás
1 csokor petrezselyem
bors
10 dkg sajt
2 dl tej
olaj a sütéshez
Elkészítés
A zsemléket tejbe áztatjuk, majd 5 perc után alaposan kinyomkodjuk. A hagymát finomra vágjuk, enyhén megsózzuk. A petrezselymet szintén apróra vágjuk. Ezután a sajt kivételével mindent összekeverünk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha túl lágy a massza, zsemlemorzsát szórhatunk bele. A húsból kis gombóckákat formázunk, mindegyik közepébe 1 kis kocka sajtot rejtünk, megforgatjuk zsemlemorzsában, és b[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT]ő, forró olajban kisütjük.
 

csikri75

Állandó Tag
Állandó Tag
Almás-krémes
Az almát meghámozzuk, szeletekre vágjuk, majd az alufóliás tepsibe sorba rakjuk. Erre öntjük a 6 tojásból készült piskótatésztát (szebb a tészta, ha fele sárga, fele kakaós), s így megsütjük. Ha kihűlt, kiborítjuk egy tálcára. 3 csomag vaníliapudingot 1 liter vízzel, néhány kanál cukorral megfőzünk, s 3 tojás felvert habját belekeverjük. A tésztára öntjük, erre pedig jöhet a kemény habbá vert tejszín. Finom, ha fahéjjal leszórjuk.
 

skrebe

Állandó Tag
Állandó Tag
[FONT=&quot]Vaníliás túrótorta sütés nélkül[/FONT]

[FONT=&quot]Hozzávalók:[/FONT]
[FONT=&quot]1 kg 20 dkg félzsíros tehéntúró, 20 dkg omlós keksz, 10 dkg vaj, 4 evőkanálnyi zöld citrom lé, 10 dkg kristálycukor, 1 vaníliarúd, 2 zacskó vaníliás krémpor, 2,5 dl tejszín, 2 ág citromfű, 10-15 szem pisztácia [/FONT]

[FONT=&quot]Elkészítés:[/FONT]
[FONT=&quot]Az omlós kekszet ledaráljuk, és a megolvasztott vajjal alaposan összedolgozzuk. 26 centi átmérőjű kapcsos tortaforma aljára terítjük, majd hideg helyre tesszük. A vaníliarúdból kikaparjuk a velőt, és a túróval, a zöld citrom levével, a cukorral kikeverjük. Beleszórjuk a krémport, a felaprított citromfüvet. 1 dl tejszínt kemény habbá verünk, és a krémbe forgatjuk. A krémet a kekszes tortalapra simítjuk, és 1-2 órára a hűtőszekrénybe tesszük. A maradék tejszínt felverjük, csillagcsöves nyomózsákba töltjük. Amikor a torta megfelelően lehűlt, a kapcsos tortaformát eltávolítjuk, és nyomózsákból habrózsákat nyomunk a torta tetejére, ami egyben a szeletet is jelöli. A habrózsák közé nagyon vékonyra vágott zöld citrom karikákat teszünk, majd a torta tetejét megszórjuk durvára vágott pisztáciával, és néhány félretett citromfű levéllel díszítjük.[/FONT]

[FONT=&quot]Jo etvagyat![/FONT]


[FONT=&quot]Es hogy ne csak sütirecepteket tegyek be...a langost is nagyon szeretem :p:

[FONT=&quot]Burgonyás lángos[/FONT][/FONT]

Hozzávalók:
25 dkg liszt, 30 dkg burgonya, 2 dkg élesztő, 1 tojás, késhegynyi őrölt szerecsendió-virág, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma, kevés tej, 1 mokkáskanál cukor, olaj a sütéshez

A burgonyát héjában megfőzzük, és még melegen meghámozva áttörjük. A tejet meglangyosítjuk, simára keverjük benne a cukrot és az élesztőt. Ha a burgonya kihűlt; beleszórjuk a lisztet és a többi nyersanyagot, majd az élesztős tejet is hozzáöntve összegyúrjuk. Közepesen kemény tésztát készítünk belőle, lisztezett deszkán félujjnyi vastagra kinyújtjuk, és kis darabokra szaggatjuk. Tetejüket liszttel meghintjük, és letakarva, langyos helyen, egy órán keresztül kelni hagyjuk. A megkelt, kézzel széthúzogatott lángosokat bő forró olajban pirosra sütjük.
 

rencsi007

Állandó Tag
Állandó Tag
Kozáksapka

Tészta
7 tojás (külön a sárgája és a fehérje!)
30 dkg cukor
2 ek. kakaó7 ek. melegvíz25 dkg liszt
1 sütőpor

A hozzávalókat jól összekeverjük. A tojásfehérjéből külön kemény habot verünk és a tésztához keverjük és kisütjük.
Még melegen kiszaggatjuk pogácsaszaggatóval és félbevágjuk.

Töltelék

3 ek. liszt
3 dl liszt
15 dkg vaj
15 dkg porcukor

A lisztből és a tejfölből sűrű krémet főzünk és teljesen kihűtjük.
A vajat a porcukorral kikeverjük és összekeverjük a krémmel.
A kiszaggatott tésztát középen és kívülről is megkenjük a krémmel, és utána kókuszreszelékben megforgatjuk.
A végén olvasztott csokiból nagy pettyeket (csúcsokat) készítünk a tetejére.
Neki is láthatunk.


Hókifli

Hozzávalók:
-1 bögre zsír
-1 bögre tej
-1 dkg élesztő
-csipet só
-liszt
-mák, dió lekvár (tölteléknek)

Elkészítés:

Az élesztőt a tejben felmelegítjük, hozzáadunk egy csipet sót a liszthez és könnyen dolgozhatóvá gyúrjuk.
Kinyújtjuk, négyzet alakúra vágjuk, megtöltjük és feltekerjük.

Megsütjük, majd még forrón porcukorba forgatjuk.

Katicabogár

Hozzávalók:

-5 tojás
-30 dkg cukor
-3+35 dkg liszt
-2 cs. vaníliás cukor, vagy 1 citrom
-1 cs tésztasó

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral habosra kavarjuk, majd belekavarunk 3 dkg lisztet, a vaníliás cukrot, vagy a citrom levét és héját (reszelék) és a tésztasót.
Másnap hozzáadva a többi lisztet vékonyra nyújtjuk a tésztát , formázzuk és kisütjük.
[FONT=&quot]Ha kihűlt, csokis-vajas krémmel összeragasztjuk és olvasztott csokival pontozzuk.[/FONT]

Mézes torta

Tortalap:

Hozzávalók:

-2 db tojás
-5 dkg zsír
-3 ek. Méz
-4 ek. Tej
-20 dkg cukor
-60 dkg liszt
-1 kk. szódabikarbóna

Elkészítés:

Ezeket lassú tűzön 5 percig összekeverjük, majd még melegen hozzáadjuk a lisztet, amibe már korábban belekeverjük a szódabikarbónát.
Összegyúrjuk és 4 db egyforma cipót formázunk belőle.
½ óráig pihentetjük, majd lapokra nyújtjuk és megsütjük.
A nyers tésztát ízesíthetjük kis fahéjjal is.
Ha kihűlt, megtöltjük krémmel, majd bevonjuk kakaómázzal.




Krém:

Hozzávalók:

-30 dkg cukor
-30 dkg vaj
-¾ l tej
-6 ek. búzadara

Elkészítés:

A cukrot és a vajat kikeverjük, majd a búzaradrát a tejben keményre főzzük és ha kihűlt, összekeverjük.
Ízlés szerint rummal, ill. kakaóporral ízesítjük.
A lapok közé töltjük.

Máz:

Hozzávalók:

-15 dkg cukor
-0,5 dl tej
-½ csomag vaj, vagy margarin
-3 dkg kakaó

Elkészítés:

A cukrot felfőzzük a tejjel, valamint a kakaóval.
Mielőtt levesszük a tűzről, hozzákeverjük a vajat, ill. a margarint.
A megtöltött tésztát bevonjuk vele.

Őszibarack

Héj:

Hozzávalók:

-30 dkg cukor
-2 cs. vaníliás cukor
-2 tojás sárgája
-1 sütőpor
-10 dkg zsír
-2 dl tej
-3 ek liszt
-80 dkg liszt

Elkészítés:

A hozzávalókat jól kikeverjük a 3 ek liszttel, majd hozzákeverjük a többi lisztet.
A kapott tésztából 70-80 gombócot formálunk, amelyeket megsütünk.
Miután kihűlt, a közepét kikaparjuk.







Töltelék:

Hozzávalók:

-kikapart „hulladék”
-15 dkg vaj
-½ dl rum
-3 ek baracklekvár
-cukor
-kakaó

Elkészítés:

A „hulladékot” finomra morzsoljuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval.
Veszek két kikapart „felet”, azt megtöltöm a töltelékkel, majd összeragasztom a feleket.

Kívülről vérnarancs aromával beszínezem.
Felvert tojásfehérjével megkenem, majd kristálycukorba forgatom.
Mignonpapírba tesszük.
 

neofrix

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Régóta szeretnék már házilag KFC-hez hasonló csirkét készíteni. Elég sok receptet próbáltam már az internetről, de sajnos egyik se vitt közel a megfejtéshez. Se a panír állaga, se az íze nem hasonlít az eredetihez. Van esetleg valaki, aki már jutott valami eredményre?

Köszönöm
 

ArkhGab

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok nem nagyon szoktam halat készíteni, de most elkelne egy jó recept! (persze nem halászlé, vagy rántott ponty...)
 
Oldal tetejére