Prága vagy Budapest

Orssee

Állandó Tag
Állandó Tag
Prága csodaszép, de Budapest mégis a miénk, a történelem, a látvány, a kultúra megszépíti a dolgokat.

Kicsit sárga, kicsit savanyú, de a miénk!
 

meg

Állandó Tag
Állandó Tag
Budapest!
Olyan eklektikus, és olyan egyedi, mint semmi más!
Hipermodern és barokk együtt, és mégsem csúnya, sőt...
Bár az emberek olyan idegesek - asszem ezt utálom a legjobban!
 

Alberina

Állandó Tag
Állandó Tag
Budapest vagy Prága?

Ha teheted, mindkettőt nézd meg! Prága egy ékszerdoboz, Budapest egy melankólikus metropolisz. Még pusztulásában is gyönyörű!
De hiszünk benne, hogy lesz még Budapest is virágzó, vidám város.
 

noemih7

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Alberina!
Teljesen egyetértek veled. Én is jártam mindkét fővárosban és mindkettő tetszett. Persze nem tetszhet minden, hisz ilyen az ember .... de szerintem csak a dolgok jó oldalát kell nézni.
Amugy Budapest az én izlésemnek egy kicsit forgalmas, de érthető a méretét tekintve.
Szép napot kedves forumozók!
 

elvira00

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem torony magasan Budapest!! Imdáom a várost a hangulatát, az itt élőket (na jó, nem mindig) Nem rég voltam Prágában, lehet hogy nem Karácsony előtt kellett volna mennem, mert tele volt tömve, az egyik utcába óvatlanul befordultunk és körülbelül 20 percig 5 métert haladtunk, minden annyira közel van egymáshoz, olyan mintha helysszűkébe lettek volna és mindent egymásra építettek volna! Aranyos város van valami különleges hangulata, de a rengeteg túrista és a keskeny utcák miatt elvesztette számomra a különlegességét, ami Velencében imádni való (a keskeny utcák!) Az prágában szerintem túl sok! Viszont érdemes ellátogatni oda, egyet nagyon sajnálom, azt hogy a Károly hidat újitják szóval nem a legszebb látvány! Ha jobban bele gondolok pár éve a Budai várat is nagyon csunyán újították! Szóval számomra egy egyértelmű Budapest! (bár mint idegenvezető itt Budapesten lehet hogy elfogult vagyok egy kicsit! :D)
 

Magdalena67

Állandó Tag
Állandó Tag
Mindkét városban jártam,külföldön élő magyarként -Budapesten többször is.Mind a két városnak megvan a sajátos hangulata és atmoszférája,Budapest kicsit lendületesebb("fiatalosabb")Prága pedig tele van "történelemmel"..nekem mind a kettő nagyon tetszett,és mind a kettő másért.Tehát:BUDAPEST és PRÁGA!
 

Szellőke

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezt a kérdést az tudja hitelesen megválaszolni, aki mindkét fővárost egyformán tudja nézni, egyikben sem lakik, nincsenek rokonok stb. csak sima turistaként figyeli.
Egyébként szerintem Prága kellemesebb (Bp-en laktam sokáig )
 

gacsi

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagyon sokáig vártam, hogy Prágába eljussak - valahogy mindig kimaradt. 2 éve sikerült eljutnom oda. Szép-szép de a várakozásaimat igencsak alulmúlta. Budapest győzött!l
 

djhacky

Állandó Tag
Állandó Tag
Én is voltam mindkét fővárosban és nekem mindkettő nagyon tetszett (megjegyzem csendesen: Prága tisztább és nem láttam annyi csövest meg narkóst...), de azért, ha eszembe jut az éjszakai hajózgatás a Dunán, hát...az jó!:D
 
Oldal tetejére