Társasjátékok

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

ildisz1

Állandó Tag
Állandó Tag
big points társas

big points társas


Egy egyszerű, de mégis gondolkodtató játék!
A játékpályát fakorongokból építjük fel, ezek megszerezése a cél. A különböző színű korongok különböző pontértéket érnek - azonban csak a játék végén derül ki, melyik szín mennyit. A játékosok nem egy-egy színnel vannak, hanem bárki léphet bármelyik színű bábúval, ahhoz hogy korongot szerezzen. Amelyik szín előbb beér, az éri a legtöbb pontot!

a fa korongok helyettesithetők akármivel. dekorgumiból, kartonból kivágott karikákkal, négyzetekkel!

(ez a big points játék mini változata)
 

kisbatyu75

Állandó Tag
Állandó Tag
Játszva megismerjük... a Vadon élő állatokat

Játszva megismerjük a vadon élő állatokat. (Keller&Mayer) 3-6 éves korig

A játék célja az összetartozó elemek megkeresése és összeillesztése. Eközben a gyermek játékos formában megismeri az erdeinkben előforduló állatokat, illetve természetes életterüket. A környezet ábrázolása részletgazdag és élethű, ezáltal pontos ismereteket közvetít. Meséltesse a gyermeket mit lát a képen, milyenek az állatok, mit csinálnak éppen. Ezáltal bővül a szókincse, javul a beszédkészsége.

A játék menete:
1. Ha a gyermek egyedül játszik:
A puzzle darabokat összekeverjük és ábrával fölfelé fordítjuk. A gyermek feladata, hogy kiválassza és összeillessze az összetartozó elemeket.
2. Ha többen játszanak:
a) A szülő kirakja az egyik elemet, majd a gyermek mellé teszi a hozzátartozó elemeket.
b) Egymás alá helyezzük a középső, az állatkölyköket ábrázoló elemeket, a többit lefordítjuk. A játékosok egymás után húznak, és felülről kezdve a középső elem jobb és bal oldalára illesztik a megfelelő puzzle darabot. Csak akkor szabad a következő kölyök mellé elemet helyezni, ha a fölötte lévő kép már teljes. A játékosok sorban húznak, aki nem tud rakni, az passzol. Az nyer, akinek elsőként fogy el az összes puzzle-ja.
c) Memória játék. az elemeket ábrával lefelé rendszerben rakjuk. Az egyik játékos felfordít 3 kártyát úgy, hogy azt mindenki lássa. Ha összetartozó hármast fordított, magához veszi azokat, majd ismételten fordít. Mindaddig egy játékos játszik, amíg összetartozó hármasokat fordít fel. Amint nem összetartozó elemeket fordított, úgy azokat ismét lefordítja, és a következő játékoson a sor. Az nyer, akinek a végén a legtöbb teljes képe van.
 

Erőleves

Állandó Tag
Állandó Tag
netről-Decathlon

Reiner Knizia, „Decathlon” című kockajátékát tavaly fedeztük fel. Az olimpiai tízpróbát szimuláló játékhoz tulajdonképpen csak 8 dobókockára és egy szabadon letölthető pontozótáblára van szükségünk…meg persze kiváló kondícióra!

A versenyzők egymás után, egyenként teljesítik a különböző versenyszámokat, melyek részeredményeit a játék végén összesítik. Így dől el, hogy melyikük állhat majd büszkén a dobogóra…





Az egyes versenyszámok szabályai elvileg, angolul leolvashatóak magáról a pontozótábláról…aki viszont nem szeretne minden dobás után szótárazni, annak íme egy kis szabályáttekintés magyarul:



100 m futás

Készítsd elő mind a 8 dobókockát! Dobj 4 kockával, amíg elégedett nem vagy az eredménnyel, majd dobj a másik 4-gyel is. Vigyázz! A 6-osok minuszként számolnak! Összesen 7 dobásod van!
Eredményed: az összes kidobott kocka értéke (6-osok mínusz!)

Távolugrás

Készíts elő 5 dobókockát! A versenyszám nekifutásból és elugrásból áll:
Nekifutás: Dobj mind az 5 kockával. Tégy félre legalább egy kockát. Tovább dobhatsz a többi kockával. Minden dobásból legalább egy kockát félre kell tenned. Dobás előtt bármikor „megállhatsz”, azaz elugorhatsz. Vigyázz! Ha a félretett kockáid összege meghaladja a 9-et, akkor „beléptél” – érvénytelen a próbálkozás.
Elugrás: Az elugrást csak annyi kockával dobhatod, ahány kockát a nekifutásnál félretettél. Itt is többször dobhatsz, de minden dobásból legalább egyet félre kell tenned.
Az aktuális próbálkozás értéke: a nekifutás és az elugrás során elért értékek összege. Összesen 3 kísérletet tehetsz a távolugrásra.
Eredményed: a legsikeresebb próbálkozás értéke.

Súlylökés

Készítsd elő mind a 8 dobókockát! Egyesével dobd ki a kockákat egymás után. Bármikor megállhatsz, de ha 1-est dobsz, akkor "beléptél" - érvénytelen a próbálkozás.
Az aktuális próbálkozás értéke: a kidobott dobókockák összértéke. Összesen 3 kísérletet tehetsz a súlylökésre.
Eredményed: a legsikeresebb próbálkozás értéke .

Magasugrás

Készíts elő 5 dobókockát! A "léc" a 10-es magasságról indul és minden körben 2-vel emelkedik. A versenyzők eldönthetik, hogy nekifutnak-e az aktuális magasságnak, vagy egyszerűen kihagyják azt. Az aktuális magasságot akkor sikerült átugrani, ha az 5, egyszerre kidobott kocka értéke eléri a magasság aktuális értékét. Egy adott magasság átugrására 3-szor tehetsz kísérletet. Ha az egyik magasságot nem tudtad teljesíteni, akkor "végeztél" ezzel a versenyszámmal.
Eredményed: a legmagasabb átugrott magasság értéke.

400 m futás

Készítsd elő mind a 8 dobókockát! A versenyszám a 100 m-es futáshoz hasonlóan zajlik, azzal a különbséggel, hogy itt kettesével kell dobnod a kockákat, amíg elégedett nem vagy az eredménnyel. Összesen 9 dobásod van. Vigyázat! A 6-osok itt is minuszpontként számolnak.
Eredményed: az összes kidobott kocka értéke (6-osok mínusz!)

110 m gátfutás

Készíts elő 5 dobókockát! Egyszere dobd ki mind az 5 kockát, amíg elégedett nem vagy az eredménnyel.
Összesen 5 dobásod van! Eredményed: az összes kidobott kocka értéke.

Diszkoszvetés

Készíts elő 5 dobókockát! Kezdj mind az 5 kockával. A dobásokból csak a páros értékeket veheted ki (minden dobásból legalább egyet ki kell venned!). Ha a kidobott kockák között nincs már páros értékű, amit kivehetnél, akkor az "belépésnek" számít - érvénytelen próbálkozás! A dobások előtt bármikor megállhatsz.

Az aktuális próbálkozás értéke: a dobókockák értékeinek összege. Összesen 3 próbálkozásod van.
Eredményed: a legsikeresebb próbálkozás értéke.

Rúdugrás

Készítsd elő mind a 8 dobókockát! Ez a versenyszám a magasugrásra hasonlít. A "léc" a 10-es magasságról indul és minden körben 2-vel emelkedik. A versenyzők eldönthetik, hogy nekifutnak-e az aktuális magasságnak, vagy egyszerűen kihagyják azt. A versenyző dönti el, hogy hány kockával indul neki a magasságnak. Vigyázat! Ha 1-es szerepel a kidobott kockák között, az "belépésnek" számít - érvénytelen a próbálkozás. Az aktuális magasságot akkor sikerült átugrani, ha az egyszerre kidobott kockák értéke eléri a magasság aktuális értékét (és természetesen nincs benne 1-es).
Egy adott magasság átugrására 3-szor tehetsz kísérletet. Ha az egyik magasságot nem tudtad teljesíteni, akkor "végeztél" ezzel a versenyszámmal.
Eredményed: a legmagasabb átugrott magasság értéke.

Gerelyhajtás

Készíts elő 6 dobókockát! Ez a versenyszám a diszkoszvetésre hasonlít. Kezdj mind az 6 kockával. A dobásokból csak a páratlan értékű kockákat veheted ki (minden dobásból legalább egyet ki kell venned!). Ha a kidobott kockák között nincs már páratlan értékű, amit kivehetnél, akkor az "belépésnek" számít - érvénytelen a próbálkozás! A dobások előtt bármikor megállhatsz.
Az aktuális próbálkozás értéke: a dobókockák értékeinek összege. Összesen 3 próbálkozásod van.
Eredményed: a legsikeresebb próbálkozás értéke.

1500 m futás

Készítsd elő mind a 8 dobókockát! Ez a versenyszám (nem meglepő módon) a 100, illetve 400 m-es futásra hasonlít. Itt egyesével kell dobnod a kockákat, amíg elégedett nem vagy az eredménnyel. Összesen 13 dobásod van. Vigyázz! A 6-osok itt is minuszként számolnak.
Eredményed: az összes kidobott kocka értéke (6-osok mínusz!)


Amilyen egyszerű, annyira klassz kis játék ez. Jól esik időröl időre elővenni és "edzeni" egy kicsit. Akár egyedül is játszható; ilyenkor természetesen saját rekordunkat próbáljuk megdönteni. A játék egyetlen hátulütője, hogy 2-nél több versenyző esetén kissé vontatottá válhat, hacsaknem mindenki beszerez magának saját "sportszereket" (azaz 8 dobókockát) és párhuzamosan teljesíti a versenyszámokat. Kb. 6 pont a 10-ből.

A pontozótáblát a boardgamegeek-ről, vagy a lenti képre, jobb egérgombbal kattintva lehet lementeni. Jó szórakozást!

A 230 pont fölötti eredmény már kimagasló teljesítménynek számít.
 

Erőleves

Állandó Tag
Állandó Tag
érdekelne-kaleidoszkóp

Szervusztok !
A neten találtam újabb érdekesnek ígérkező társasok leírásait. Ha van tapasztalatotok róla, esetleg közzé tudja tenni valaki,remélem mindannyian haszonnal forgathatnánk.

Íme az egyik:

Kaleidoskope: A játékban piros-fekete / sárga-kék-fekete színű kockákból összeállított formákat kapunk, és egy 2d-s táblát, amire felpakolhatjuk a különböző formájú elemeket. A játék érdekessége, hogy 1-3 főig játszható. Nem megszokott, hogy egyjátékos módja is van, ekkor megadott képeket kell kitenni. Két-három játékos esetén az elemeket középre téve minden játékos felváltva vesz el egy egy elemet. Az elemek elosztása után mindenki a színsémának megfelelően rakja fel az korábban kiválasztott elemeit. Pontot a letakart négyzetek után kapunk. A játékot az nyeri aki a legtöbb pontot gyűjti össze - de minden fel nem rakott elemért le kell vonni pontokat. A képek kirakása se egyszerű feladat - de nem puzzle-jellegű kihívás, hanem inkább logikai. Több játékos esetén pedig két stratégia is szükséges: a játék első felében a közös elemhalomból mindenki kiválasztja mely elemeket akarja lerakni (sorban mindenki egyet). Ezután a játékosok a mintát takarják le a korábban kivett elemekkel: egy egy letakart mezőért 1-4 pontot kap a játékos. A le nem tett elemekért büntetés jár: a játékot a legtöbb pontot szerző játékos nyeri. Mindenképpen egy érdekes darab!
 

Erőleves

Állandó Tag
Állandó Tag
érdekelne-Rumis

rumis.jpg

Rumis
Minden játékos kap egy azonos szettet a tértetris formáiból. Megadott pályán építkezünk, ahol minden játékos igyekszik úgy alakítani az építkezést, hogy ha megnézzük az épületet felülről, akkor minél több helyen legyen a saját színe felülről. Három szabályt kell figyelembe venni újabb elem lerakásakor: 1. kapcsolódjon az eddigi elemekhez. 2, Nem lehet magasabbra építkezni, mint amit a pálya alapzata meghatároz. 3, Nem lehet lyukat képezni. Ismét egy 3 percben ismertethető szabály, amely mögött akár órákat is lehet felette üllni. A játékhoz soksok pálya tartozik, amelyek között van taposósabb, de találhatunk könyedebbeket is.
 

boiler

Állandó Tag
Állandó Tag
Társasjáték kicsiknek

Sziasztok!

Régóta kerestem ezt a játékot, most végre ráleltem.

Játékszabály 3 éves kortól:
Az összes állat eltűnt a farmról. A játék célja, hogy Te légy az első, aki összegyűjti őket.
Minden játékos kap egy táblát, és minden állatból kettőt.
Mindenki kiválaszt két állatot, majd a jobb alsó sárga startmezőbe helyezi őket.
A legfiatalabb játékos kezd: dob a kockával. Ha van olyan színű állat a startmezőn, amilyet dobott, akkor felrakhatja a táblára a megfelelő helyre, helyette pedig választhat egy új állatot a startmezőbe. Ha olyan színt dobott, amilyen állata nincs a startmezőben, akkor a következő játékos következik. Ha fehéret dob, akkor mindkét állatot felhelyezheti a táblára, és választhat helyettük másik kettőt. Ha feketét dob, akkor egy állatot le kell vennie a tábláról. Utána a következő játékos dob.
A játék akkor ér véget, ha az egyik játékosnak felkerült az összes állata a táblára. A többi játékos még folytathatja a játékot a második, harmadik helyért.

Egyszerű szabállyal már akár 1,5-2 éves kortól játszható:
Minden játékos kap egy táblát. A legfiatalabb játékos kezd: dob a kockával.Választ egy megfelelő színű állatot, majd a táblára helyezi a megfelelő helyre. Ha fehéret vagy feketét dob, akkor dobhat még egyszer.

Kellékek:
-Játékosonként 1 tábla (eredetileg 4 db)
-Játékosonként 8 állatka: 2 sárga kacsa, 2 piros kakas, 2 kék nyuszi, és 2 zöld cica. Ezek eredetileg fából készültek, méretük megegyezik a táblán található állaltokéval. Készíthetjük akár színes kartonból vagy dekorgumiból is.
-1 db színes dobókocka (sárga, piros, kék, zöld fekete, fehér oldalakkal)

Jó szórakozást!
 

panka1975

Állandó Tag
Állandó Tag
Bakugan Bingo játék

Tudom, hogy a Bakugan újkeletű játék és sokakban visszatetszést kelt, de nálunk a kisfiúk imádják ezeket a golyókat. Azért készítettem Bingo játékot belőle, hogy egy kis tanulást is belecsempésszek a dologba ;)

Excell táblába raktam a képeket, 2 táblát és egy kivágós oldalt csináltam. A 3 oldalt kinyomtattam, lamináltam a kivágóst pedig kivágtam. Kell hozzá még valami jelölő (babszem, lego kocka, mi pl: egy másik társas fa bogyóit használjuk hozzá).
A kivágott képeket fejjel lefelé az asztalra halmozzuk. Egyesével húzunk belőle, mindenki megjelöli a saját tábláján a kihúzott képet. Akinek vízszintesen/függőlegesen/átlósan kialakul egy sora az bekiáltja, hogy "Bakugan Bingo".

Ha a kivágósból 2 lapot csináltok akkor memória játéknak is kíváló.

Ha meg nem tartjátok ide valónak, kérlek töröljétek.

Saját készítésű, remélem azért tetszeni fog ;)
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére