Mennyi gyereket a mai világba?

ArkhGab

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem két kisfiam van. Ha minden anyagi feltétel adott lenne, akkor én szeretnék még legalább két gyereket! De! A páromra is tekintettel kell legyek. Ő pedig belátható időn belül nem akar újra szülni. (egyébként anyagilag sem állunk úgy...sajnos)
 

Szunyo

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem az a család, aki a mai világban egynél több gyermeket vállal, az nem bátor, hanem vakmerő! Sőt lehet, hogy felelőtlen, mert nem elég szeretni a gyereket / gyerekeket, fel is kell tudni nevelni őt / őket! Persze, ha megteheti, akkor 3 lenne az ideális, de manapság az 1 a reális szám.

Ez hülyeség! Cakompakk. 3 gyerekünk van, fiú, lány, fiú felállásban. Vallom: nem anyagi javakat kell tudni nekik adni, hanem szellemit, hogy aztán azzal megszerezhessék a maguk számára szükséges anyagi javakat. Nem lakást akarok venni majd mindegyiknek, hanem taníttatni. És hátteret kell adni, és igenis szeretni, biztatni, segíteni (nem feltétlenül anyagilag, hanem pszichikailag) hogy ha épp gödörben vannak, ki tudjanak mászni, ne roppanjanak össze, ha véletlenül elküldik majd a munkahelyükről, ne adj Isten elválnak, stb. Ne tartsanak mindent magától értetődőnek, "Mert ezt megérdemlem!", de lássanak kiutat mindenből, motiváltak legyenek, ne hagyják el magukat, lássák magukat akkor is értékes embernek. És ez nem pénzkérdés. Tanár vagyok, nincs nagy jövedelmünk. Soha nem bántam meg, hogy 3-an lettek, mindig is hármat szerettem volna. A további gyereknek az én fizikai tűrőképességem szab határt, a férjemtől jöhetne. Ilyen is van.

Nekem három gyerekem van / már mind felnőtt/ de nagyon nehéz volt felnevelni Őket és egyetemre járatni / a régi világban is!!/ De jó hogy vannak!
A 70 éves rokon gyerekorvos bácsink, akik 4-en voltak anno testvérek, az anyjuk egyedül nevelte őket és ő mégis tudott orvos lenni, a tesója gépészmérnök, és a másik két testvér is diplomás, azt mondta: "Hidd el, majd rájössz idősebb korodban: csak a gyerekek és az egészség a fontos." (Nyilván ahhoz azért úgy kell majd nevelni a gyerekeket, hogy ne teher legyél a számukra majd, hanem örülhessen, hogy valamit visszaad abból, amit most ő kap tőled. Már ha kap. :p)
 

Szunyo

Állandó Tag
Állandó Tag
Ja, és még a fentiekhez: a gyereknevelés idő kérdése is. (Meghallgatni, kérdezni tőle, rá figyelni.) Nyilván vannak olyanok, akik nem hajlandóak sok időt szánni a gyerekekre, csak akkor nem az anyagiakkal kell takarózni. Mi pl. nagyon jót tudunk szórakozni sima, papíron játszott Ország...város...fiú...lány játékkal is. Együtt. (Persze vannak igazi, minőségibb társasjátékaink is.)
 

bmonikaa

Állandó Tag
Állandó Tag

Nekem két gyermekem van, soha nem akartam egyet. Ez nem pénzfüggő, felnevelem mindkettőt tisztességgel. Te azt írod, nem elég a gyereket szeretni, fel is kell tudni nevelni. Igen, és ahhoz is joga van, hogy ne legyen egyedül a világban. Mit ér, ha mindent megveszünk annak az egynek, ha épp csak játszania nincs kivel?
Felelőtlenség anyagi háttér nélkül nagy családot vállalni, de a kérdést vizsgáljuk meg a másik oldalról is: aki szegény, annak nincs joga a teljes élethez családdal, gyerekekkel?


Nem csak pénzfüggő de sokat számít, joga van gyermeket vállalni a szegénynek, de a gyermeknek is joga van a normális élethez. És nem a Bakugán-ról és a Barbie babáról van szó hanem a ha már az a kérdés hogy miből veszek a gyereknek ennivalót? miből fizetem ki a rezsit?

Nekem 2 gyermekem van de ismerek korombeli gyermektelen párokat akik szeretnének de albérlet+rezsi mellett nem merik bevállalni.
 

Orssee

Állandó Tag
Állandó Tag
Én is nagyon szeretnék több gyermeket, a minimum nálam is három. :) Azért tanulok, dolgozom, hogy ezt megvalósíthassam, mert sajnos ma szerintem már sok esetben pénzkérdés is a dolog. A legborzasztóbb, hogy nem az új iPod vagy valami szuperszónikus számítógép megvásárlása, hanem az étkezés a legnagyobb probléma sok családnál... Hálát adhatok Istennek, hogy ezt nem kellett megélnem...
 

regenbogen

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Érdekes topik a mai világban.
Sajnos nem olyan egyszerű az élet.
Annyira hiányzik a létbiztonság az életből, hogy nehezen vállalnak gyereket a magyar fiatalok.
Én úgy gondolom, hogy annyi gyereket lehet vállalni, amennyit fel tud az ember nevelni tisztességesen. Biztosítani számára a jövő lehetőségét.
Plusz vállalni kell azt ha gyereket vállal az ember, hogy elveszíti a munkahelyét, ha pedig olyan pozicióban van, hogy számítanak rá, akkor "rákényszerítik", hogy idő előtt (1 év után) visszatérjen dolgozni, s csak évekkel később fog rádöbbeni, hogy mit is veszített.
Persze úgy tűnik, mintha gyerekvállalás ellenes lennék, de ez nem igaz, már megszületett bennem az elhatározás, ideje gyereket vállalnunk.;) Mert egy gyereknél nincs csodálatosabb. :p

Regenbogen
 

fleezeum

Állandó Tag
Állandó Tag
Mi 8an vagyunk testvérek (és nem a fajilag túlpigmentált verzójú putriból). Mindig is megéltünk vhogy. Szerintem csodálatos dolog a sok testvér.
 

Babucki

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekunk 2 gyermekunk van, egy kisfiu meg egy kislany, szivem szerint 4-nel allnak meg, de sajnos ugy erzem nem tudnak kellokeppen foglalkozni tobb mint kettovel, mert szamomra a gyermekneveles nem azt jelenti, hogy megszulom es aztan valahogy lesz.
Sok erot es egeszseget kivanok mindenkinek, hogy fel tudjatok nevelni gyermekeiteket es elvezzetek minden veluk toltott pillanatot.
Gabi
 

mohol

Állandó Tag
Állandó Tag
Igazat adok, nekem is két gyermekem van, már felnőttek, de gyakran lelkiismeret furdalásom van, hogy nem foglalkoztam velük eleget.
mohol Zsuzsa
 

ena30

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem 3-4 gyermek lenne egy családban az ideális, de minimum 2.
Ezt azonban kevés civilizált ember engedheti, vagy meri megengedni magának ebben a világban.
 

janka07

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem egy van, 18 hós kislány, és nem tudom, tudok-e majd vállalni még egyet. Pedig mindig 2 gyerek volt az álmom... De ebben a bizonytalanságban nem egyszerű!
 

CheKe

Állandó Tag
Állandó Tag
Nyugodtan vállalj még egyet, vagy akár többet janka07. Nekem három van, negyvennyolc évesen is bevállaltuk a harmadikat. Ha mindig az anyagiakat nézzük akkor kihal a nemzet.
 

helli31

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerinztem jó a téma.

A mai világba igenis meg kell gondolni ,hogy hány gyereket tervezünk. Én személy szerint szeretném megadni mindkettőnek ugyan azt.
 

perka32

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem 2 van, szívesen vállalnék egy harmadikat is, de a mai világba meggondolandó....
Amíg kicsik addig oké, de felnőnek iskoláztatás, életbe való elindítás kettő gyerkőcnél is húzos lesz
 
Oldal tetejére