Egészségügyis topick (storyk és mások)

m5gumimaci

Állandó Tag
Állandó Tag
Canadahun will not allow the display of content protected by copyright law, unless they have the necessary legal rights to display or direct traffic to that content.

A canadahun nem enged, bemutatni, vagy a megtalálásához irányítást adni olyan tartalmú anyagoknak, amelyek a copyright (szerzői jog) által védettek,
csak akkor ha a szükséges legális engedély megvan rá.




Sziasztok!

Közkívánatra hogy ne mindenkit rongáljunk/rongáljak a történetekkel itt az a hely ahol csacsoghatunk kicsit EÜ-ben dolgozók és akiket érdekelnek ezek a történetek!

nekem már van mit mesélnem:)!
 

m5gumimaci

Állandó Tag
Állandó Tag
Szóval 9 és fél év mentőmunkájából lehet akár érdeklődni is nálam:)!

Vezettem -4c° ban szülést személyautó hátsóülésén vaksötétben,halt meg ismerősöm a kezeim között,volt 6 balesetem(minimum),többször rám támadtak és sok egyéb kaland!
 
E

elke

Vendég
Ma történt a párbeszédezésem szitu a következő idős néni lecsúszott a szobawcéről a földre....vele egy szobában lakik a férje....
ÉN----megsérült valahol?
--------válasz semmi-----
ÉN----Fáj valahol?-----
--------válasz semmi-----
Ránézek a férjre és kérdezem ...."Kicsit nagyothalló?"
Férj.....Dehogy szaart nagyot!....
Én....(orditva) Nagyothalló a "mami"
Férj...(orditva) Dehogy szaart nagyot a "mami"
"mami" .....(alig hallhatóan)----Hülyék ezek mindketten....:lol: :lol:
 

aandrea229

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Javasoltak, hogy hozzatok forduljak ezzel a keressel.
Tud valaki segiteni nekem abban hogy a gerinc gyogyitasahoz ratalaljak egy csodalatos mozgasra. A neve
Gyrokinesis.
Nálunk kevesen ismerik, Amerikában, Németországban, Olaszországban viszont egyre népszerűbb a GYROKINESIS®. De mit is jelent ez az összetett szó? A gyro kereket, kör alakút, a kinesis pedig mozgást jelöl.
http://www.youtube.com/watch?v=odS0I5WsrqU
 

m5gumimaci

Állandó Tag
Állandó Tag
Aandrea229!

Amint látom nem sok reakciót kaptál,de ezen felbuzdulva gondoltam kicsit storyzok is!

Mivel mesélnivalóm van:)!
Szóval elmesélem az első szülés történetét amelyet én vezettem le:

Téli éjszakás műszak volt...mint általában kissé fáradtam értünk már be is(a pilótám és én is a pénzt hajszoltuk nappal),este letudtuk a gyenge 1-2 kanyart majd lefeküdtünk aludni(mivel lehet ám szolgálatban aludni is csak 2 percen belül ki kell vonulni ha kell...nappal ez 1 perc)szóval aludtunk...hajnal 4 kor jött is az ébresztés...gyors öltözés és kivonulás(az infó ennyi volt hogy személyautóval elindultak V.szülés magzatvíz elfolyt jelenleg...járnak kocsival(kb 20 km-re)..elindultunk ahogy kell kéklámpa és kis zene hogy felébredjünk...amint kiértünk az állomáshelyünk városából egy hosszú egyenes végén már láttuk a fényszóróval elég gyanúsan közeledő gk.-t "Szerintem ők lesznek azok!" mondtam,bajti is csak helyeselt közelebb értünk villogott is...kiszálltam és odamentem a megállt autóhoz(közben a bajti megfordította a mentőt)...az Opel Astra hátsóülésén volt a kismama(kesztyű már a kezemen is volt)kinyitottam a hátsó ajtót,és sokat nem láttam(mivel nagyon sötét is volt és az kismama is az út széle felé helyezkedett szóval nagyon semmit nem láttam csak)mondta hogy "már jön"akkor (talán a mentő ahogy fordult világította meg láttam hogy a "cicanadrág"eléggé domborodik)...gyorsan el is lett döntve hogy a vak sötétben a -4 fokban hajnalban az út szélén egy személyautóban fog születni a kis hölgy!
A nadrág lekerült(eközben ért oda a bajti)kértem a ládát és a steril-lepedőket,mire visszaért már kint is volt a gyerkőc a köldökcsatt is volt némi gond mivel a bajti 1db-t talált hirtelen a ládában(a zsebemben volt egy kb 1 hete lejárt sterilitású amelyet néhány nappal korábbi ellenőrzéskor cseréltem ki ez meg a zsebembe tettem..odaadtam neki kibontani)...felhelyeztem a köldökcsattokat a bajti lett a szerencsés aki elvághatta a köldökzsinórt(a gyerkőc szinte rögtön felsírt...végülis abban a hidegben...)ez sem volt egyszerű mivel nem látta és nem sok hely volt a személykocsi hátsóajtajában sem ..én egy kézzel a gyereket fogtam a másikkal az olló vágóélei közé helyeztem be a köldökzsinórt..éreztem hogy vág az olló akkor szóltam"az ujjam is ott van még"..a gyerkőc gyors ellátását követően a mentőbe tettük(ebbe a csörgős izolációs takaróban volt..."kis szaloncukor"lett gyorsan..keze lába járt és csörgött..apukája vigyázott rá"el ne szökjön"...mi közben hordágy elő...kocsiból anyuka hordágyra majd be a mentőbe!
Mire beértünk a placenta is megszületett(még a Dr meg is dicsért hogy nagyon szép ellátás volt)...mikor a kocsihoz leértünk és betettük az ágyat(ajtót bal oldalit a bajti, jobb oldalit én zártam...ez így van egyébként mindig)ránéztem mondtam hogy nekem ez volt az első...felnézett és mondta hogy neki is:)!Abban a hónapban még 3 szülést vezettem le!

Majd még mesélek:)!
 
E

elke

Vendég
Ügyeleti telefonbeszélgetés. Jaj tessék gyorsan küldeni a mentőt véletlenül megmérgeztem magam!
-És milyen méreg?
-Mosószer!
-Milyen mosószert?
-Nem tudom pontosan!
-Hogyan fogyasztotta el?

Tetszik tudni vasaltam és a zsebkendőt mindig bemártom egy bögre vízbe azon keresztül vasalom a ruhát. Véletlenül megittam a vizet amibe a zsebkendőt mártogattam!

<object width="320" height="265"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Bm1PoLJO46E&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/Bm1PoLJO46E&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="160" height="132"></embed></object>

És a nagy kedvencem :lol:
 

m5gumimaci

Állandó Tag
Állandó Tag
Ügyeleti telefonbeszélgetés. Jaj tessék gyorsan küldeni a mentőt véletlenül megmérgeztem magam!
-És milyen méreg?
-Mosószer!
-Milyen mosószert?
-Nem tudom pontosan!
-Hogyan fogyasztotta el?

Tetszik tudni vasaltam és a zsebkendőt mindig bemártom egy bögre vízbe azon keresztül vasalom a ruhát. Véletlenül megittam a vizet amibe a zsebkendőt mártogattam!

<object height="265" width="320">


<embed src="http://www.youtube.com/v/Bm1PoLJO46E&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" height="132" width="160"></object>

És a nagy kedvencem :lol:

Hallottam sajna durvábbat is és ezt sajna nem nagyon rögzítette senki(bár a felvétel egy szerveren még meg van...)!

Azért köszönjük!

Sajna úgy látom sikerült nagyon eldugnom a topicot:)!

Azért majd jövők és írok történeten még(lehet ma az elmúlt éjszakait közlöm az is érdekes)
 

cathy222

Állandó Tag
Állandó Tag
A szüléses sztori nagyon aranyos! Végig vigyorogtam, ahogy olvastam! A többi szülés is ilyen volt?
 

m5gumimaci

Állandó Tag
Állandó Tag
A szüléses sztori nagyon aranyos! Végig vigyorogtam, ahogy olvastam! A többi szülés is ilyen volt?


Háát volt cifrább is,ha lehet így fogalmazni!
Volt olyan eset(ott sok teendőm nem volt),beértünk a kórházba felértünk a szülészetre a kismamával a szülésznő elment az orvosért a kismamának meg mondta öltözzön át(mi a folyosón vártuk az orvosi pecsétet)!
Amint várakozunk a kismama egyszer csak kiabál hogy menjünk gyorsan..beszaladunk ömlik a magzatvíz..mondom feküdjön le akkor az ágyra gyorsan én meg vettem fel a gumikesztyűt(miközben ezt mondtam) és ekkor szó szerint kiesett a gyerkőc az anyukából...a szülésznő ekkor ért vissza (jó hogy volt kocher a zsebében amivel a köldökzsinórt elszorította)gyorsan elláttuk a gyerkőcöt is és az anyukát is lefektettük!
Ekkor kérdőn ránéztem a szülésznőre hogy ez ugye már intézeten belülinek számít(kevesebb a papírmunkám)..mondta hogy természetesen!

Nem hinném el ha nem ott állok a szülő nő mellett hogy ilyen van!
 
E

elke

Vendég
Valamelyik délután az idösek otthonában felolvasást tartottam. Kiválasztottam egy novellát az ottani könyvből már nem emlékszem dinnye vagy görögdinnye volt a címe. Arra gondoltam valami kedves nyári sztory lesz. Sok idös gyűlt össze a felolvasásra. Szeretnek engem hallgatni mert képes vagyok ordítva:p felolvasni és ettől a nagyotthallók is jól hallanak.
Már egy oldalt olvastam ügyelve a kiejtésre az érthetőségre és az élvezhető hangsúlyra. Aki nem próbált ismeretlen szöveget folyamatosan felolvasni az nem is sejti mekkora nagy munka a torkom kikészül tölle ( szerintem mélyült is a hangom:-D) De sebaj kárpotól az idősek csillogó szeme.
Szóval olvasom tiszta csengő hangon a novellát amikor ez a rész jön
-bementem a vegyeskereskedésbe és az eladólány odahúzta a kezem a p.nájához
-és mi történt? Kérdezték a többiek
-Hát mondtam neki, hogy nagyon szőrös.
-és?
Nekiállt leborotválni. -Hogyan elment egy másik szobába? Nem előttem a díványon és az apja pamacsával bekente:-D Mondom ordítva olvastam az idősek közt kuncogás , a prüdebbek közt felháborodott moraj .
Bennem döbbenet és beleizzadtam a zavarba:) a Főnökasszony elképedt hangja az emeletről Hát mit olvasol fel? :lol:
Innentől kezdve úgy olvastam hogy a szemem elöre futott és simán költöttem át a novella szövegét még vagy 3 oldalon keresztül.
Az idősek azóta is emlegetik ki mosolyogva ki elszörnyedten. A főnökasszony pedig vigyorogva kérdezi ma mit olvasol fel?
 
T

TH6777

Vendég
Huha elke hallom tényleg berekedtél a sok felolvasásba a meló helyeden:lol:

(#5)
 
E

elke

Vendég
nem akarok vicces topikot itt csinálni , de olyan aranyosak ezek...

Öreg bácsi beleharap az almába, mire ott marad a felső fogsora.
Beleharap még egyszer, mire ott marad az alsó is. Eldobja az almát:
- Nesze vazzeg, edd meg magad!

Unoka megkérdezi:
- Mondd nagymama, mi az a szerető?
Nagymama felsikít, elhajítja a kötést, felpattan, átgázol a macskán,
felrohan a padlásra, feltépi a gardróbajtót, kizuhan egy csontváz.
Nagymama:
- A francba, tudtam, hogy valamit elfelejtettem....

A gyógyulás útján
A doki meglátogatja ágyban fekvő betegét:
- Na, úgy látom, már sokkal könnyebben köhög...
- Nem csoda, doktor úr! - feleli a beteg. - Egész éjjel gyakoroltam.

Egy negyvenes nő szívrohamot kap, és miközben a műtőasztalon fekszik, halálközeli élménye támad. Istent látja, és megkérdezi tőle, hogy tényleg meg fog-e halni. Isten megnyugtatja, hogy nem, még 30-40 évig fog élni. Felépül, és úgy dönt, ha már úgyis kórházban van, zsírleszívást végeztet a combján és a hasán. 2 hét múlva és felépülve bankkölcsönt kér, hogy esztétikai beavatkozásokat végeztessen magán. Felvarratja a melleit, kis szilikont is nyomat beléjük, megigazíttatja az orrát, kissé megnagyobbíttatja a fenekét, feltölteti szilikonnal az ajkát, eltünteti a ráncait és szarkalábait. Visszérkezelést és narancsbőrkezelést is kap a 120 masszázs mellett. Összevarratja a gyomrát, hogy kevesebbet egyen, kiveszik két bordáját, és mindenféle más fiatalító trükkhöz folyamodik.
Úgy gondolja, ha még 30-40 évig fog élni, hát nézzen ki ragyogóan. Amikor az utolsó műtét után távozik a kórházból és átmegy az úton, puff!, elüti egy mentőautó. Ismét Isten színe elé kerül, és felháborodva kérdezi tőle:

- Nem úgy volt, hogy még 30-40 évig fogok élni?
- Basszus... nem ismertelek meg!
 

eaposztrof

Kitiltott (BANned)
Sziasztok,
Dél-zalai kistérség mezőgazdaságának fellendítésén dolgozó civilszervezet kéri segítségeteket, az alábbi könyveket keressük digitalizálás céljából (vagy eleve digitalizálva):

Bogdán Istvánné, Dr. Mártonffy Béla: Szaporításra engedélyezett, árutermesztési forgalmazásra javasolt zöldség- és gyógynövényfajták jegyzéke 1990/91.
Mezőgazdasági Minősítő Intézet (1990)

Dr. László Lajosné: Baromfi a kisgazdaságban 1.
Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat (1985)

Dr. Marillai Vilmos: A tevékenységi kör kibővülése a termelőszövetkezetekben
Akadémiai Kiadó (1969)

Rakita Alajos: Legújabb orvosi házibarát, vagy az önorvos
Burger Zsigmond Könyv- és Szépmű-Kereskedése (1856)

Leon Chaitow: Az antibiotikumok alkonya
Bioenergetic Kft. (1999)
 

szintmérő

Állandó Tag
Állandó Tag
Én emlékszem, gyerekkoromban permetezett édesapám, én megfogtam a permtszeres dobozt, amin rajta volt egy halálfej. Azt hittem most már én is úgy fogok kinézni. Rohantm tükörért, és nézegettem magam, hasonlítok-e már rá. Jól be voltam rezelve egész nap. Nem tudták, mit nézem magam. Azóta sem mesétem még el.
 
Oldal tetejére