Allergia, testi higiénia, testszag, szájszag, futószemölcs......stb

hanga25

Állandó Tag
Állandó Tag
Esetleg nincs közöttetek olyan, aki allergiás az édesvízi algára? Tanácsot szeretnék kérni, talán van valami jó ötlete, esetleg őt mivel kezelik. Én csak egy "orvosságot" kaptam: ne menjek édesvíz közelébe. Csak ugye elég nehéz ezt itthon megállni, meg ugye csak nem ruccanhat le az ember tengervíz mellé mondjuk hétvégére.
 

zentimon

Állandó Tag
Állandó Tag
Sajnos régóta allergiás vagyok...Augusztus közepétől kb 2-3 hét tragikus...több száz papírzsebkendő végzi nálam :-o
Semmilyen csodaszer nem használ...
 

derina

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok
Szerintem sem volt régen ennyi allergiás beteg és nem csak a műanyag kaja miatt hanem mert divatba jött allergiásnak lenni ez is olyasmi lesz már lassan mint a meleg vagyok, szingli vagyok, celeb vagyok pánik beteg vagyok... mindenkinek lenni kell valaminek....ne értsetek félre nem gúnyolódom anális inkább mivel én is voltam és még párszor vagyok is allergiás de egyszer azt olvastam hogy az allargia nem más mint egy fóbia és a legyengült immunrendszerű ember aki még ráadásul kicsit depis is hajlamosabb allergiás lenni mint egy egészséges boldog ember ill. kiválthatja az allergiát valami nagyobb betegség vagy sokk is.-nekem a terhességem pontosabban a szülés(ami nagyon veszélyes volt a fiam és számomra is)váltotta ki az allergiát soha semmire nem voltam allergiás azelőtt volt macskám sétáltam a mezőn poroltam stb de a szülés után ami nagyon komplikált és veszélyes volt sajnos majdnem ottmardatunk mindketten...szóval belőlem ez váltotta ki.Macskaszőrre az összes porra poratkára gabonafélékre kemikáliákra olyan heves reakciókat váltott ki hogy alig bírtam létezni....majd szépen lassan kezdtem a rossz élményt feldolgozni elfelejteni és az allergiám mint ha nem is lett volna szite teljesen elmúlt.Viszont azt tapasztalom ha kicsit padlón vagyok lelkileg vagy immunrendszerileg már prüszkölök is megint.Ilyenkor erőt veszek magamon vagy sok vitamint magamba:) és elmúlik.lehet hogy hihetettlennek tűnik de nállam ez a helyzet.Nem kell magunkat elhagyni és gyógyszerekkel tömni nem kell a népszerü betegségeket magunkra ragasztani mert akkor be is vonzuk majd azokat.Régen a paraszt bácsik nénik mit sem tudtak a pánikbetegségről mi egyébről nem is voltak azok......nem akartam senkit megsérteni és okoskodni csak a saját tapasztalatomról beszéltem.


Tudod én nem vagyok pánikbeteg, lelki beteg, nem rágódok ezeréves dolgokon, nem hagyom el magam, és nem múlik el az istennek sem... A gyógyszerrel tömésről meg annyit hogy a szénanáthával lehet így játszani, hogy szedem nem szedem, de amikor azt kockáztatod, hogy anafilaxiás sokkot kapsz és ottmaradsz 10 perc alatt... Mert annyi ideje van kiérni a mentőnek. És kétlem hogy bármilyen lelki trauma miatt ezt akarná magának valaki
 

derina

Állandó Tag
Állandó Tag
Sajnos régóta allergiás vagyok...Augusztus közepétől kb 2-3 hét tragikus...több száz papírzsebkendő végzi nálam :-o
Semmilyen csodaszer nem használ...

Rinocort turbohalert próbáltad már? 1-2 héttel szezon előtt kell elkezdeni és legalábbis nálam drasztikusan csökkent az elfogyasztott papírzsepi mennyisége.
 

Tamoko

Állandó Tag
Állandó Tag
Sajnos én is allergiás vagyok, a porra leginkább, de sok más dologra is. Próbáltam nem beszedni azt a gyógyszert amit az orvos írt fel, mert elég drága, de csak rosszabb lett a helyzet ettől. Esetleg agykontroll segítségével könnyebbé lehet tenni a dolgot.
 

radinm

Állandó Tag
Állandó Tag
Kisfiam két és fél éves, és tejfehérje érzékeny. Eleinte nagyon sokat küszködtem, hogy mit hogy főzzek, de mára szinte bármit elkészítek.
Van egy szuper bio főzőkrém, ami nagy segítség számomra.
Párom pedig parlagfű allergiás, de arra is megtaláltuk a legjobb megoldást.
 

pumukli28*

Új tag
Szia! Sajnos en is pollen alergiaban szenvedek mar lassan tobb mint 10 eve. Konkretan a parlagfure produkalok eleg eros reakciokat es evrol evre bovul a tuneteim kore. Terhessegem alatt viszont valoszinuleg olyan eros volt az immunrendszerem, hogy nem jottek ki a parlagfu okozta tunetek. Azota viszont sajnos evrol evre rosszabb es rosszabb lesz. Hogy mi ra a legjobb gyogymod? Hat erre sajnos a legnagyobb szomorusagomra sem en sem a szakemberek nem tudnak pontos es tuti megoldast mondani. Mindenki csak kiserletezik. Ha valaki en mar tenyleg mindent kiprobaltam a hipnozistol kezdve a steroidokig a cerna beultetesen keresztul tenyleg mindent. Vegleges hatast sajnos semmivel sem ertem el. Az egyetlen vegleges es valoban hatasos modszer a parlagfu mentes kornyezet teremtese. Ami persze lehetetlen. Viszont a parlagfu szezonban amiota beszereztem a lakasba a levego tisztitot ha nem kell kimennem konnyebb. Viszont ha ki kell mennem az utcara kesz vagyok.... :(
 

btc197406

Állandó Tag
Állandó Tag
Kisfiam két és fél éves, és tejfehérje érzékeny. Eleinte nagyon sokat küszködtem, hogy mit hogy főzzek, de mára szinte bármit elkészítek.
Van egy szuper bio főzőkrém, ami nagy segítség számomra.
Párom pedig parlagfű allergiás, de arra is megtaláltuk a legjobb megoldást.

Milyen megoldást találtatok a parlagfű allergiára?
 

Erika57

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Nekem is allergiás a lányom, sok gyógyszert, kenőcsöt, kipróbáltunk,de végleges megoldást semmi sem hozott. A kezén jönnek ki piros foltok, ami néha behólyagosodik, aztán nedvedzik, és végül bereped, ami nagyon fájdalmas. A shea vaj nyugtatja meg a kezét a leginkább. Sok bőrgyógyásznál jártunk, mind mást javasolt. Nem tudni ekcéma-e, vagy bőrgomba. Most allergiavizsgálaton volt, ami szerint candidás. több dologra allergiás. Tud valaki tanácsot adni ez ügyben? Volt valakinek hasonló problémája, ami megoldódott?
 

Fedora

Állandó Tag
Állandó Tag
Allergia

Sziasztok! Évek óta vagyok pollenallergiás. Keződik tavasszal a fák virágzásával. Nyáron egy kis szünet és jön a parlagfű. A budai Allergia Központban írta fel nekem dr. Nékám Kristóf a Symbicort turbohallert (ez port tartalmaz, melyet a garaton át kell alkalmazni) Nasonex egy orrspray, amely megkönnyiti a légzést és a szemviszketésre Opticrom szemcsepp. Nekem ez a három bevált. Azelőtt éveken át szedtem a zyrtecet, nem vált be, aztán a claritint, az sem vált be. Ez az utóbbi hármas bevált. És még egyet kihagytam ez a pollen blocker.Ez egy krém, amit az orrba kell kenni. Azóta, hogy a fenti gyógyszereket használom, nem vagyok beteg, nem fulladok be.
Tejallergiám is van. Felfedeztem a laktózmentes tejet, azóta nincs gondom a tejivással. Létezik laktózmentes tejföl is, attól sincs semmi bajom. Főleg a Tescoban és a Sparban kaptók.
 

hannacska10

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem elég komoly étel allergiám volt, néha még ma is előjön egy kicsit.
Először a kezemen jelentek meg foltok, majd hólyagok, amik nagyon viszkettek. Ilyenkor azonnal kalcium, de gondolom ezt tudjátok. Kaptam kenőcsöt, ami szteroidos így azt nem használhattam mindig. Az alalrgia gyógyszerek jól felfújtak, kb. 10 kg-ot híztam, majd elkezdetem fulladni. Már nem a hólyagok voltak a legnagyobb ellenfelek hanem a fulladás.
Ekkor egy ismerősöm a mágnes terápiát ajánlotta. Nem hittem benne, de adott egy mágnest amit hordanom kellett. Mivel együtt laktunk mindig rámparancsolt, hogy viseljem. Kb. 2 hónap után azt vettem észre, hogy nem nagyon jelentkezik allergiás tünet. Amennyiben bűnöztem és olyat ettem amit nem szabad, nem történt semmi. Visszamentem az orvoshoz megcsináltuk a tesztet és sokkal jobb lett.
Azóta nem szedem a gyógyszereket.
Nem állítom, hogy azóta sosem jött elő, de maximum évente 2-3 alkalommal.
 

hannacska10

Állandó Tag
Állandó Tag
Még valami, egy orvos azt mondta, hogy sokszor a stressz is okozhatja, ha valakinél hirtelen lép fel nagyon erős allergia, és nem veleszületett a dolog. Én épp két egyetemre jártam ez időben egyszerre és kicsit kivoltam.
A mágnes dolgot utólag mondtam el az orvosomna, és azt mondta nincs kizárva, hogy az is segített.
 

nevrokon

Állandó Tag
Állandó Tag
Ép testben ép lélek

Sziasztok!
Én nem vagyok allergiás, sosem voltam. Engem az foglalkoztat, hogy bogyókon és szereken kívül hogyan lehetne enyhíteni/megszüntetni az allergiát, ami nem más, mint a szervezet túlreakciója bizonyos "sértésekre", ami mindenkit ér és mégsem lesz mindenki allergiás.
Egyik unokámnak rövid úton megszüntettem a ficus benjamina-val kapcsolatos "allergiáját" - NLP-s eszközökkel, azaz a gondolkodásának a megváltoztatásával. (Sok itt a rövidítés, ha valakit érdekel, ki fogom fejteni bővebben.)
Az a hipotézisem, hogy az allergiás tünetek keletkezése (amikor először megjelentek) összefügg valamilyen konfliktusos élethelyzettel, amit esetleg nem lehetett direktben lereagálni, ezért máshol jött elő a negatív reakció.
Kíváncsi vagyok, ki tud felidézni ilyen helyzetet?
 

radobea

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Én 2 éve olyan rosszul lettem, hogy már menni se tudtam, és 2-3 hét alatt leadtam 8 kg-ot. Bár jól jött, de nem így. Rengeteg orvosi vizsgálat következett, mire a sokadik orvos végre megtalálta a problémát, liszt- és tejcukorérzékeny vagyok. Azt mondta a dokim, hogy a hétvégén egyek kenyeret, amennyit tudok, és aztán búcsúzzak el tőle egy életre!!!!!!!! De ami ennél is rosszabbul érintett az az, hogy családszűrést kellett végezni, és a fiam is lisztérzékeny, a lányom nem az, de a géneket ő is hordozza. A fiam nagyon sokat volt beteg, és úgy tűnik ezért. Azóta diétázunk keményen, mindent betartva, kb. 3 hét alatt helyrejöttem, de egy életen át be kell tartani a diétát, mert nem akarok rákos lenni. Sajnos nagyon drága diéta ez. De van jó oldala is a dolognak, méghozzá az, hogy azóta sokkal finomabbakat főzök, sütök. A nem lisztérzékeny családtagok már jobban megeszik ezeket a süteményeket. Szóval megbarátkoztam a diétával, bár hazudnék ha azt mondanám, hogy nem ennék meg szívesen egy kiflit a boltból.
 

nevrokon

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Én 2 éve olyan rosszul lettem, hogy már menni se tudtam, és 2-3 hét alatt leadtam 8 kg-ot. Bár jól jött, de nem így. Rengeteg orvosi vizsgálat következett, mire a sokadik orvos végre megtalálta a problémát, liszt- és tejcukorérzékeny vagyok. Azt mondta a dokim, hogy a hétvégén egyek kenyeret, amennyit tudok, és aztán búcsúzzak el tőle egy életre!!!!!!!! De ami ennél is rosszabbul érintett az az, hogy családszűrést kellett végezni, és a fiam is lisztérzékeny, a lányom nem az, de a géneket ő is hordozza. A fiam nagyon sokat volt beteg, és úgy tűnik ezért. Azóta diétázunk keményen, mindent betartva, kb. 3 hét alatt helyrejöttem, de egy életen át be kell tartani a diétát, mert nem akarok rákos lenni. Sajnos nagyon drága diéta ez. De van jó oldala is a dolognak, méghozzá az, hogy azóta sokkal finomabbakat főzök, sütök. A nem lisztérzékeny családtagok már jobban megeszik ezeket a süteményeket. Szóval megbarátkoztam a diétával, bár hazudnék ha azt mondanám, hogy nem ennék meg szívesen egy kiflit a boltból.
Kíváncsi lennék, mi történt akkoriban a családodban, amikor kitört rajtad a lisztérzékenység?
 

radobea

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia!

Ezen még így nem gondolkoztam el, a doktornő szerint talán egy vírus váltotta ki a lisztérzékenységet. De azt mondta, hogy már nagyon rég az lehettem, mert bélbolyhaim már szinte nem is voltak. Az biztos, hogy évek óta bajok voltak a gyomrommal, de nem találtak semmit. Amikor rájöttek, hogy lisztérzékeny vagyok, még megcsaptak azzal is, hogy nyelőcsőfekélyem is van. Némi gyógyszeres kezelés, és a diéta betartása mellett meggyógyultam. Persze vigyáznom kell, hogy ne stresszeljek. Szóval a családomban nem volt akkoriban semmi változás. Fél évvel előtte szereztem meg a diplomámat, és munkát kerestem. Mire meggyógyultam, munkám is lett.
 

kohász

Új tag
Sziasztok!

Nekem is allergiás a lányom, sok gyógyszert, kenőcsöt, kipróbáltunk,de végleges megoldást semmi sem hozott. A kezén jönnek ki piros foltok, ami néha behólyagosodik, aztán nedvedzik, és végül bereped, ami nagyon fájdalmas. A shea vaj nyugtatja meg a kezét a leginkább. Sok bőrgyógyásznál jártunk, mind mást javasolt. Nem tudni ekcéma-e, vagy bőrgomba. Most allergiavizsgálaton volt, ami szerint candidás. több dologra allergiás. Tud valaki tanácsot adni ez ügyben? Volt valakinek hasonló problémája, ami megoldódott?

Szia Erika!
Ezt már mi is végigjártuk, végül az Elocom nevű kenőcs segített.
A lányomnál - 26 éves - néha ma is megjelenik, pl. ha sok tojást
eszik. Gyerekkorában évekig hurcoltuk orvoshoz. Csak lokális kezelésre ajánlották. A másik kenőcs a Lorinden A ami javasolt.
 

kolonte

Kitiltott (BANned)
GNM és az allergia

Az Új Germán Medicina egyik "legütősebb" eredménye éppen az egyszerűen csak allergiának nevezett betegségek megértésében és gyógyításában van.
A GNM nem mint betegségre, hanem mint értelmes biológiai különprogram-ra tekint az allergiára.
Ennek megértésére van itt a canadahun egy topic is, ahol ki van fejtve a működési elv.
Ott megtaláljátok a magyarázatát annak, hogy miért rossz az allergia jelenlegi kezelése, miért kell gyökeresen másképpen tekinteni ezekre a jelekre, amik meg tudják keseríteni életünket.
Egy könyvrészletet mellékelek, ahol a szerző lányának allergiával kapcsolatos kálváriája -"feltámadással együtt"- van leírva.
Különösen az aggódó anyukáknak jelenthet igen nagy segítséget Csákvári Eszter könyve, minek címe: Ébredjetek anyukák.
 

Csatolások

  • Csákvári Eszter - Katica meglepő gyógyulása.pdf
    66.3 KB · Olvasás: 123
Oldal tetejére