...adjatok címet a képnek...(2)

cathy222

Állandó Tag
Állandó Tag
De ellenőrök nem voltak akkor?

Úgy érted, hogy aki a kalauzokat ellenőrizte? Nem volt evidens, attól még lehet, hogy voltak. Az utasok jegyvásárlását a kalauz ellenőrizte, illetve hát nála kellett jegyet venni. Máshol, előre, nem lehetett jegyet venni, csak a villamoson a kalauznál. Klb. jegyek voltak. Én emlékszem a vonaljegyre meg az átszállóra.

A buszon olyan kalauzok voltak, akik ültek a hátsó ajtó közelében a kis fakkjukban, előttük kis pult volt, és ott adták a jegyet. Egy vonal 50 fillér volt. Már, amennyire vissza tudok emlékezni.

A mai "gyerekeknek" az a furcsa, hogy kalauzok voltak a villamosokon. Nekem meg az volt a furcsa, amikor kitalálták, hogy az első kocsikban nem lesz kalauz. Rá volt festve, hogy: KN, ami azt jelentette, hogy Kalauz Nélküli, oda szállhattak a bérletesek. Néha átjött a kalauz egy másik kocsiból, és ellenőrizte a bérleteket. A legfurcsább az volt végül, amikor kitalálták, hogy nincs kalauz, és a jegyeket úgy kellett levadászni trafikokból, árusító helyekről. NEkem nem volt logikus, hogy miért kell rohangálnom a jegyet beszerezni, amikor korábban megkaptam ott, ahol fel tudtam használni: a villamoson. Ma meg az nem lenne logikus, ha a jegyet a villamoson lehetne megvenni. Változnak az idők. Illetve változtatják. :-D
 

svarcpeter

Kitiltott (BANned)
...és ez ?
picture.php

 

Csatolások

  • 21.jpg
    21.jpg
    199.9 KB · Olvasás: 7

atapata

Kormányos Ritkán benéz
Fórumvezető
Kormányos
Keresi a svájci bicskát.!!

A konténeren látható honlapra kattintva : nyertem egy nokia62-őt és egy scájci bicskát. A bicska érdekel hol az a konténer ?
 
Oldal tetejére