Cukorbetegség

Van, s megoldást is talál erre (koleszterin szint, -cukorszint, -szem betegségek), de nem egy növénnyel oldunk meg mindent, és csak a gyógyszerek és egyéb termékek árának töredékéért. de maga a beteg nélkül nem működik a világ legjobb terméke sem.
Az emberek különböző divathóbortok miatt módszeresen páros lábbal ugorják át a lovat. Elfelejtik, hogy a szervezetünk működése egy keskeny élen táncol, ami erőszakos külső beavatkozás miatt könnyen felborul.
Ezért van az hogy az orvos inkább mindent megtilt, mert nem képesek az emberek mértéket tartani, odafigyelni mit mivel és mennyit esznek, s a mozgást mint ismeretlen fogalmat kezelik a folyadék fogyasztással együtt!
A táplálkozási egyensúly visszaállításában segítséget nyújt a folyadék bevitelt, és a mozgást mindenkinek saját magának kell megoldani a vitamin ásványi anyag, s nyomelem bevitelt a bioaktív (élő anyag) termékeink megoldják.Mindenkinek a kezébe kell venni a saját és gyermekei egészségének megőrzését. Mindenkinek fel kell tenni a kérdést önmagának mit teszek én azért, hogy az egészségemet megőrizzem, és megteszek-e érte, ami tőlem telik?
A gyerekemnek milyen példát mutatok a jelenlegi életemmel, életvitelemmel.
Nem árt gondolkozni azon, hogy az iskolán kívül és a napi átlag 5 perc családi kommunikáción kívül mit visz magával az életbe. Hogyan áll a munkához, ha csak azt látja otthon hogy a szülők állandóan dolgoznak és mégsem haladnak előre , vitatkoznak a pénzhiány miatt, gyomorideggel megy dolgozni, elege van a munkájából, munkahelyéből, sok esetbe szidja azt. Mit lát azt,hogy tisztességes úton, esélyük sincs hogy kitörjenek belőle.
Demokráciában él rabszolgaként. Kihasználja az állam, az alkalmazója, családja és még azt sem mondják köszönöm.
A gyerek meg menekülni akar, és a szülő költségére meg is teszi. Utána meg azt mondja nehéz az élet neki milyen rossz, és különben is az egészsége is rámegy. Elsavasodik, a feje fáj, a gerince is belerokkan az egészbe, DE ELMONDHATJA HOGY KÖVETI A JÓL REKLÁMOZOTT DIVAT HÓBORTOT.
Másoktól kér tanácsot olyanoktól akik mit sem tudnak róla, ahelyett, hogy venné a fáradtságot és utána nézne a dolgainak lehetőségeinek. Mások tanácsaira hallgat, és elégedett a tudattal, hogy megpróbálta ha nem hat, vagy nem működik van kit okolni, a sikertelenségért, van kire fogni ki adott rossz tanácsot, nem azt mondja, hogy rosszul döntöttem.
Ami másnak jó nem biztos, hogy neked is az.
Ezért te válaszd ki mivel és hogyan teszed rendbe az életed. Hallgass, olvass és KÉRDEZZ, KÉRDEZZ, KÉRDEZZ!
DÖNTS és TEGYÉL ÉRTE ne többet mint amit te gondolsz, és vállalsz, s ha ezt meg is teszed el fogják ismerni a munkádat, sőt még élvezni is fogod! Ne vállalj többet mint amit teljesíteni is tudsz. NE HAGYD HOGY MÁS MONDJA MEG MIKOR MIT TEGYÉL, MIT EGYÉL!
 

philoxenia

Állandó Tag
Állandó Tag
Négy éve 14,6 -os cukorral diagnosztizáltak "cukorbetegnek". Azért idézőjel, mert ez nem betegség /a 2. típusra gondolok/, hanem állapot. Jelenleg 1mg Gliprexszel és szigorúan betartott diétával gyakorlatilag a normálérték közelében tudom tartani a cukorszintet. /Legutóbbi laboromban a HbA1C 5,6 volt/ Ma az igazán korszerű gyógyszerek és a legújabb inzulinkészítmények és adagolók segítségével a pontosan betartott diétával gyakorlatilag a "cukrosok" többségénél a határértékeken belül tartható a cukorszint. A legfontosabb a testsúly normalizálása és a kellően alacsony kalória és szénhidrátbevitel. Az egy évvel ezelőtti laboromnál valamelyest már emelkedett értékeket kaptam, /HbA1C 6,5/ azóta sikerült fogynom újabb tíz kilót és a cukorszint szépen csökkent. Az elhízott 2. típusú cukorbetegek túlnyomó része ugyanis nem az inzulin hiánya, hanem a csökkent hasznosulás miatt él magasabb vércukorral. A szervezet egyszerűen nem tudja már hová tenni a cukrot, a sejtek nem veszik föl, így a vérben kering jobb híján, hogy valamennyire leegyszerűsítsem. Anno 107 kg körül voltam, most 80 kg vagyok, de szeretnék még 5-6 kg-ot fogyni, nem esztétikai okokból.
 

Neoka

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Édesapám sok-sok éve cukorbeteg, napi 6-szor adja magának az inzulint. Az orvosa minden alkalommal megdicséri, sokszor példálózik mások előtt vele, hogy íme lehet cukorbetegen is teljes életet élni. Mi korábban is nagyon sok zöldséget ettünk, így nem volt olyan nagy a váltás a diéta miatt. A főzelékekhez icipici liszttel csináljuk a rántást, és nagy kedvencek lettek a rakott zöldségek. (rakott zöldbab, rakott savanyú káposzta, rakott karfiol stb.) Eleinte mindig kimértük neki, hogy mennyi tésztát, rizst, burgonyát ehet, most már csak saccolja. Azt mostanában vette észre, hogy a pl. durumlisztből készült (panzani) tésztából nem bír megenni ugyanannyi dkg-ot mint a sima fehér lisztből készült tésztából.
 
E

elke

Vendég
A cukorbetegség kialakulása

A sejtek működéséhez energiára van szükség, melyet szervezetünk a szőlőcukor "elégetéséből" fedez. A szőlőcukor sejtekbe való felvételét és raktározását az inzulin nevű hormon szabályozza. Az inzulin a hasnyálmirigy belső elválasztású hormonja, mely a normális vércukorszint fenntartásáért felelős. Táplálkozás után megemelkedik a vércukorszint, és ez a hasnyálmirigyet fokozott inzulin elválasztásra serkenti: a termelődő inzulin segíti a sejtek szőlőcukor-felvételét és raktározását, normalizálva ezzel a vércukorszintet. Cukorbetegség akkor alakul ki, ha a hasnyálmirigy nem termel elegendő inzulint, vagy a sejtek nem reagálnak rá megfelelően, ezáltal magas vércukorszint alakul ki.

1-es típusú, inzulinfüggő cukorbetegségben a hasnyálmirigy egyáltalán nem, vagy csak a szükségesnél kevesebb inzulint termel. A betegség hátterében valamilyen fiatalkori vírusfertőzés áll, melynek következtében a szervezet védekező sejtjei a hasnyálmirigy belső elválasztású sejtjeit roncsolják. Valószínűsíthető a genetikai meghatározottság is. A 2-es típusú, nem inzulinfüggő cukorbetegség esetén a hasnyálmirigy normál mennyiségű inzulint termel, de a sejtek érzéketlenné, rezisztenssé válnak vele szemben. A 2-es típusú cukorbetegség fő hajlamosító tényezője az elhízás, a betegek több, mint 3/4-e túlsúlyos. Az életkor előrehaladtával e típus kialakulásának esélye nő, és családi halmozódás is megfigyelhető.

http://egeszseg.origo.hu/cikk/0535/640477/cukorbetegseg_2.htm

Forrás : origo
 
E

elke

Vendég
Diabetes neuropathia (idegbántalom)

Néhány éve már tudjuk, hogy az idegbántalmak nemcsak a beteg mindennapi életét keseríthetik meg, - sőt súlyos esetben úgyszólván elviselhetetlenné tehetik -, hanem e szövődmény a várható élettartamukat is megrövidíti. A panaszok az esetek többségében először a végtagokon jelentkeznek, főként az alsókon. Az idevezető idegpályák ugyanis a leghosszabbak, ezért károsodásuk kockázata is a legnagyobb. Általában harisnya, illetve kesztyűszerű elrendeződésben fellépő elváltozásokról, hangyamászásszerű érzésről, bizsergésről, zsibbadásról panaszkodnak eleinte a betegek, később sok esetben már a fájdalom is jelentkezik. A fájdalom égő, zsibbadó, szúró vagy egyéb jellegű, sokszor tapintási ingerek váltják ki, amelyhez elég lehet például a takaró érintése. A fájdalomérzés járás közben nem fokozódik, néha még enyhül is. A végtag meleg tapintásúnak és vérbőnek tűnik. Ezek az ismérvek elkülönülnek az alsó végtag keringészavarai miatti panaszoktól, amelyekre inkább a hűvös tapintás és a járáskor érzett fájdalom a jellemző.
A neuropathia részjelenségeként jelentkező érzészavar érdekes kettősséget mutat. Egyrészt az előbbiekben felsorolt érzékeny, fájdalmas tünetekkel találkozunk, másrészt a tapintás-, a hő- és a fájdalomérzet károsodása következtében gyakran észre sem veszi a beteg a lábat érő kisebb-nagyobb sérüléseket, amelyeket például a cipőben levő kő vagy szög, esetleg maga a szűk cipő okoz. Veszélyes lehet a mezítláb járás, észrevétlenek maradhatnak az égési sérülések is. Fekélyek képződhetnek a talpon, ezek legtöbbször szintén fájdalommentesek.

E fekélyek melegágyai lehetnek a kórokozóknak, fertőzések keletkezésének, miközben a gyógyhajlam a cukorbetegség miatt amúgy is rossz. A folyamat tehát gyorsan a mélybe terjedhet és érintheti az izületeket, sőt a csontokat is. Elszomorító adat: a cukorbetegek nem traumás eredetű alsóvégtag-amputációi nagyságrenddel gyakoribbak a más betegeken végzett hasonló beavatkozásoknál. Ez hazánkban évente közel 3000 végtagcsonkoló műtétet jelent. Holott a neuropathiás eredetű - súlyos formájukban a végtag üszkösödéséhez, majd elvesztéséhez vezető - folyamatok sok esetben megelőzhetők lehetnének.

A nagyobb izomcsoportok beidegzésének károsodása fáradtságot, izomgyengeséget okozhat; elsősorban a felkar- és combizomzatban. Az utóbbira utalhat, ha a beteg nem tud guggoló helyzetből segítség nélkül felállni. Az izom sorvadása súlyosabb esetben jelentős testsúlycsökkenéssel járhat. Károsodhat csupán egy-egy ideg működése is, ennek következménye például a comb külső oldalának zsibbadása, amelyet olykor égő fájdalom kísér. A lábfej feszítő izmait beidegző ideg sérülésének következménye a lábfej "lógása" lehet, emiatt a beteg minden lépéshez kénytelen magasabbra emelni a lábát, nehogy lábujjai beleakadjanak a talajba. Ilyen tünetet alkoholos idegbántalom is gyakran okoz.

Dr. Kempler Péter
egyetemi docens
SOTE I.sz. Belgyógyászati Klinika
 

ronin55

Állandó Tag
Állandó Tag
Nos elárulom az én "titkomat"! :D Pár éve 2-es cukor "beteg" lettem, idézőjelben a beteg szó, mert nincs betegség tudatom (eleinte volt). Valószínűleg már régebben is megvolt a magas cukor értékem de miután soha nem jártam orvoshoz nem tudtam róla. Csak éhgyomorra mérték 1x1, de ott minden rendben volt. Aztán pár éve kiderült hogy kajálás után igencsak felmegy akár 17 re is!
A járulékos "betegségeimről" most nem írok mert hosszú lenne...
Tömören a lényeg mindent eszek ugyanúgy mint régen DE! Evés után beveszem rendesen a gyógyszert, és ami a legfontosabb minimum 1 óra izzasztó testmozgás! Ez lehet bármi ami a szabadban történik pl. biciklizés, úszás, nagy séta, de ha sok a szénhidrát akkor soha nem maradhat el a mozgás! D Biztonság kedvéért a zsebemben ott lapul a szőlőcukor, mert ha sokat bringázom akkor jön a hipó a gyógyszer és sok mozgás miatt. Ezt érzem már jó előre és ilyenkor bekapok 1-2 cukorkát, de nem sokat, és iszok rá folyadékot. Nos az egészséges embernek is kell a mozgás naponta, ha ez elmarad évekig akkor jön a cukorbetegség, az érszűkület, a szív problémák hadd ne soroljam. Magyarán mindenkinek életfontosságú a testedzés!
A hangulatunknak is nagyon jót tesz ha kimozdulunk a falalak közül....
 
E

elke

Vendég
Hipo- Hipglicaemia-alacsony vércukorszint

Nos elárulom az én "titkomat"! :D Pár éve 2-es cukor "beteg" lettem, idézőjelben a beteg szó, mert nincs betegség tudatom (eleinte volt). Valószínűleg már régebben is megvolt a magas cukor értékem de miután soha nem jártam orvoshoz nem tudtam róla. Csak éhgyomorra mérték 1x1, de ott minden rendben volt. Aztán pár éve kiderült hogy kajálás után igencsak felmegy akár 17 re is!
A járulékos "betegségeimről" most nem írok mert hosszú lenne...
Tömören a lényeg mindent eszek ugyanúgy mint régen DE! Evés után beveszem rendesen a gyógyszert, és ami a legfontosabb minimum 1 óra izzasztó testmozgás! Ez lehet bármi ami a szabadban történik pl. biciklizés, úszás, nagy séta, de ha sok a szénhidrát akkor soha nem maradhat el a mozgás! D Biztonság kedvéért a zsebemben ott lapul a szőlőcukor, mert ha sokat bringázom akkor jön a hipó a gyógyszer és sok mozgás miatt. Ezt érzem már jó előre és ilyenkor bekapok 1-2 cukorkát, de nem sokat, és iszok rá folyadékot. Nos az egészséges embernek is kell a mozgás naponta, ha ez elmarad évekig akkor jön a cukorbetegség, az érszűkület, a szív problémák hadd ne soroljam. Magyarán mindenkinek életfontosságú a testedzés!
A hangulatunknak is nagyon jót tesz ha kimozdulunk a falalak közül....




Hipoglikémiás azaz alacsony vércukorszint miatti rosszullét tünetei:

-kellemes bizsergető érzet (nagyon sok diabeteszes számolt be róla)
-éhség
-reszketés , verejtékezés
-tudati zavartság
-eszméletvesztés


A szervezet a vércukorszint esésére először adrenalin (epinefrin) felszabadításával válaszol a mellékvesékből és bizonyos idegvégződésekből. Az adrenalin serkenti a cukor felszabadítását a szervezet raktáraiból, de szorongásos rohamra emlékeztető tüneteket is okoz: izzadást, idegességet, reszketést, gyengeséget, erős szívdobogást és néha éhséget. A még súlyosabb hipoglikémia csökkenti az agy szőlőcukor ellátását, ami szédülést, zavartságot, fáradtságot, gyengeséget, fejfájást, nem helyénvaló viselkedést okoz, ami összetéveszthető részegséggel, ezen kívül kiválthat a koncentrációra való képtelenséget, látási rendellenességeket, epileptikus rohamokat és kómát. Elhúzódó hipoglikémia maradandóan károsíthatja az agyat. Mind a szorongáshoz hasonló tünetek, mind az agyműködés romlása kezdődhetnek lassan vagy hirtelen, s enyhe rossz közérzettől súlyos zavartságig vagy pánikig haladhatnak előre perceken belül. A leggyakrabban azok érintettek, akik inzulint kapnak, vagy szájon át szedhető vércukorszint-csökkentő szereket szednek.


Kezelés
A cukor bármely formában történő fogyasztása után a hipoglikémia tünetei perceken belül enyhülnek. Adható például édesség, szőlőcukor tabletta, egy pohár gyümölcslé, egy pohár több evőkanál cukrot tartalmazó víz vagy egy pohár tej; utóbbi tejcukrot (laktóz) a cukor egy fajtáját tartalmazza. Akinek visszatérő hipoglikémiás epizódjai vannak, különösen a cukorbetegek, gyakran szőlőcukor tablettát tartanak maguknál legszívesebben, mert a tabletták gyorsan fejtik ki hatásukat és meghatározott mennyiségű cukrot szolgáltatnak. Mind a cukorbeteg, mind a nem cukorbeteg hipoglikémiások számára előnyös, ha a cukor fogyasztását követően hosszan ható szénhidrátot biztosító ételt (pl. kenyér vagy keksz) esznek. Ha a hipoglikémia jelentős vagy hosszan elnyúlik, és cukor bevitele szájon át már nem lehetséges, az orvosok intravénásan adnak szőlőcukrot, hogy megakadályozzák a súlyos agykárosodás kialakulását.
Azok az emberek, akiknek az esetében tudott, hogy súlyos hipoglikémiás epizódok alakulhatnak ki, a vészhelyzetek kivédésére glukagont hordhatnak magukkal. A glukagon egy fehérjehormon, amit a hasnyálmirigy szigetsejtjei választanak el, és arra serkenti a májat, hogy nagy mennyiségű cukrot állítson elő szénhidrátraktáraikból. Injekció formájában adják, és általában 5-15 percen belül helyreállítja a vércukorszintet.
 

janiki

Állandó Tag
Állandó Tag
Cukor

Sokáig hezitáltam a hozzászólással. Mert amit írni szerettem volna egyenesbe, lehet bántásnak vette volna valaki. Pedig csak segítség a szándékom. Reikisként nagyon sok mindent tanultunk az érzelmekről és azok hatásairól.
A cukorbetegség az élet édességéről szól, mennyire fogadod el és szereted önmagad, embertársaidat vagy magát az életet.
Megmondom őszintén ennél többet ide nem merek írni. Aki szeretne többet tudni írjon privátba.
Az egész életünk tanulással telik, a betegség figyelmeztet rá ha valahol baj van.
Egy személyes példa a közelmúltból.
Pontosan idejét nem tudom de úgy 35-40 éves korom körül alakult ki nálam lábgombásodás. Érdekes módon, azért azt megfigyeltem hol elmúlt pár hónapra hol kiújult.
Tavaly mikor elkezdtem az interneten leírni, kiadni magamból azokat a dolgokat ami kikívánkozott, ahogy haladtam az írással hetek múlva vettem észre, hogy nem viszket már és új egészséges köröm kezd nőni. Azóta sem tért vissza, és rendbe jöttem.
Ez a randa dolog a megnyilvánulással van kapcsolatba.
Merj megnyilvánulni kiírni elmondani aki TE vagy. Ne rejtegesd magadba igazi mivoltodat attól félve mit szólnak a többiek.
Szeretettel Janiki
 
E

elke

Vendég
Hollisztikus szemlélete

Az alternatív gyógymódok


Az alternatív gyógymódok csak kiegészítései a megfelelő orvosi ellátásának. Ezek között elképzelhető, hogy szerepelnek olyanok, amelyek hatékonysága, eredményessége (még) nem igazolt, ám hatástani szempontból az ellenkezője sem bizonyított. Adott esetben ezért érdemes kikérni tapasztalt, nyitott szemléletű orvos tanácsát arra vonatkozóan, hogy mely esetben mely eljárás lehet a legmegfelelőbb a cukorbeteg számára, amely hasznára lehet a jó közérzet fenntartásában.

A cukorbetegség üzenete


A diabétesz alternatív, holisztikus gyógyítása kapcsán érdemes legelőször feltárni a cukorbetegség archetipikus jelentését, hiszen ez eleve meghatározza még egyes hagyományos gyógymódok esetében is a kezelés módszereit. Az az üzenet, amit a betegség hordoz a beteg számára, összefügg azzal, hogy a betegségek kialakulásában az esetek túlnyomó részében a lelki tényezők is fontos szerepet játszhatnak.

A cukorbetegség és a szeret

A cukorbeteg (inzulin hiányában) az élelem tartalmazta cukrot nem képes asszimilálni – a cukor átmegy rajta, s a vizeletben választja ki azt. Az analógiás összefüggésekben gondolkodó archetipikus szemlélet szerint a cukor a szeretet, a szeretni tudás képességének a szimbóluma. Ezzel összefüggésben a cukorbeteg édességek élvezetére irányuló vágya, s ugyanakkor a cukor asszimilálásának és sejtekbe való beépítésének képtelensége mögött a szeretet beteljesülésére irányuló be nem vallott vágy állhat. Ahogy a sejtek nem nyitottak a glükóz felvételére, úgy a cukorbeteg sem képes esetleg a befogadásra. A szeretet befogadásának, teljes átélésének nehézsége párosul azzal, hogy talán azzal is problémái vannak, hogyan adjon szeretetet. A szeretetet csak az tudja és hajlandó elfogadni teljes mélységeiben, aki adni is tud. Az archetipikus szemlélet értelmében tehát a cukorbeteg szeretetre vágyik, de nem meri átadni magát az érzésnek, így a szeretetet a nem asszimilált cukor formájában a vizeletében adja ki magából.

A megoldás


A megoldás, a lelki szintű feldolgozás és feloldás, ami a cukorbetegség esetében a szervezet romlását, szövődmények kialakulását előzheti meg, ott kezdődhet, hogy a beteg ráébred, hogy hozzáállásán érdemes változtatni annak érdekében, hogy átengedje magát a szeretet érzésének, mind az adás, mind a kapás terén. A következő lépésben igyekezzen megtalálni a helyes középutat a közelség és távolság között, befogadás és lemondás között, így az elfogadásban és önátadásban ismerje fel, élje meg a szeretet lehetőségeit.

forrás: macos
 

misell

Új tag
Szia Jutta!
Én már sajnos tapasztaltabb vagyok a témában. Lányom 2 éves kora óta élek együtt ezzel a betegséggel. Átérzem a gondjaidat. Én is átéltem ezeket annak idején. Az orvosok akkor még sokkal kevesebbet is tudtak a témáról, meg azóta sokat változtak -jó irányba- a nézeteik. Ha van konkrét kérdésed, szívesen válaszolok, ha tudok. Azt hiszem, ezek az egymással folytatott beszélgetések mindig előre viszik a dolgot.
 

jutta80

Kitiltott (BANned)
Sziasztok!

Mindenkitől elnézést kérek, hogy igen régen látogattam az általam életre hívott topicot. Most sokkal több időm lesz, és sok könyvvel bővült a könyvtáram, tehát többet tudok mondani a témáról. Sőt jó pár havi tapasztalat áll már mögöttem. :)

Örülök, hogy ennyien hozzászóltatok a témához. Ez is azt bizonyítja, hogy érdekel másokat is, és remélem, ez így marad a jövőben is.

Köszönöm mindenkinek!
 

Sylveia

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok !
Sajnos én is cukorbeteg vagyok:( Ott táncolok a tabletta és az inzulinkezelés határán.
Az ok, amiért beteg lettem - szeretethiány és stressz, egyértelműen, bár ezt egyetlen orvos sem hajlandó elfogadni.
De amikor rendben vagyok agyban, akkor testben is rendben vagyok. Próbálkozom átformálni a hozzáállásom az élethez, ami néha sikerül is, de ez a világ komolyan "beteg, előbb-utóbb mindannyiunkat megbetegít.
Ha tudtok, írjatok nekem az inzulinkezelésről, a napi tapasztalataitokról.
Rendes orvosom van, de őt sem nyaggathatom állandóan. Esti bedtime inzulinnal akar kezdeni, mert rám sajnos semmilyen kezelése nem akart hatni csak ideig-óráig, LADA azaz látens autoimmun I-es cukorbetegségem van.
Előre is köszönöm a leveleket !
Üdv,
Sylveia
http://www.csodablog.blog.hu
 

fallamanuel

Állandó Tag
Állandó Tag
Paleolit étrend a cukorbeteség ellen is

Sziasztok!

Én nem vagyok cukorbeteg - de egy idő óta ülőmunkát végzek, keveset mozogtam és rengeteg szénhidrátot ettem (édességek, péksütemények, stb), amitől felszedtem pár kilót.
Ezért elkezdtem keresni valami megoldást, és egy ismerősöm tanácsára megvettem Szendi Gábor: Paleolit táplálkozás című könyvét. Nagyon sok meglepő adat van benne (nemzetközi kutatások eredményeire hivatkozik).
Ahogy elkdezdtem olvasni, úgy kezdtem áttérni erre az ún. paleolit étrendre (lényege: csak húst, sajtot, zöldségeket és gyümölcsöket eszem, a gabonaféléket, tejet, tejtermékeket, és a hüvelyeseket kihagyom). Szendi mindent részletesen leír és megmagyaráz; nagyon ajánlom mindenki figyelmébe.
Szó van benne, hogy a cukorbetegségeket bizonyos ételek fogyasztása előidézheti, ill. helyes táplálkozással visszaszoríthatóak.
Szóval mindenkinek ajánlom figyelmébe a könyvet, remélem segíthet!
az alábbi linken találtok hozzá recepteket is:
http://www.tenyek-tevhitek.hu/paleolit-etelek.htm
 

Miranda77

Állandó Tag
Állandó Tag
Mivel egyre több I-es, és II-es típusú cukorbeteg van fiatalok körében is, helyeslem az ötletbörzét! Osszunk meg minél több tanácsot, és tapasztalatot is! Nem megfeledkezve a szövődményekről, és arról, h mi történhet, ha nem tartják a diétát rendesen. Mert az is nagyon fontos.
 

ányesz74

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Minden elismerésem azoké, akik együtt tudnak élni a cukorbetegséggel, illetve ennyi önuralmuk van, hogy betudják tartani a megfelelő étrendet.
Jómagam 3 éve vagyok regisztrált II.tipusú cukorbeteg. Eddig szerencsém volt, csak gyógyszeres kezelést kapok. Túlsúlyos vagyok gyerekkorom óta.
Elrettentő példa van a szemem előtt, édesapám 6 éve a cukor szövődménye miatt hagyott itt minket. Neki az egyik lábfejének a felét amputálták, a másikról 3 ujját kellett eltávolítani. Szemműtéte is volt a cukor miatt.
Szégyen ide, szégyen oda, én nem tudok megbirkózni a kajálással. A legnagyobb gond, hogy nem szeretem a zöldségeket, csak nyersen. Egyszerűen rosszul leszek tőlük, öklendezem.
Na meg a mozgás! Régen nagyon sokat jártam bringázni, túrázni.
Aztán állandó éjszakai munkám lett, ami gyakran 12-14 órát jelentett, és utána semmi energiám nem maradt!
15 éve szenvedek gerincproblémákkal, 1 éven belül 2x műtöttek is, összesen 3 volt, de most várom, hogy hívjanak, mert stabilizációs műtét kell.
Szóval a mozgás, az most pláne kimarad, mert a napom 85-90%-át vízszintesben töltöm, hogy elkerüljem a fájdalmat és a görcsöket!
Azért nem értem az ételhez való függőségemet, vagy nevezzük akaratgyengeségemet, mert 10 év kemény dohányzás után (napi 2 doboz) letudtam tenni a cigit, 3 éve nem gyújtottam rá. Azt megtudom állni! Akkor a fogyókúrát, illetve a diétát miért nem???
Tudom, most sokan azt mondják, hogy ezek kifogások, de egyszerűen egy 22-es csapdában vagyok!
Ettől függetlenül nincs betegség tudatom, vidám, jókedvű emberke vagyok!
Ne haragudjatok, hogy érdemben nem tudtam hozzászólni a fórumhoz!
Minden elismerésem még egyszer és kitartást!!!
Legyen szép napotok!
 

jutta80

Kitiltott (BANned)
Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy érdemben nem tudtam hozzászólni a fórumhoz!
Minden elismerésem még egyszer és kitartást!!!
Legyen szép napotok!

Kedves Ányesz74!

Nem hiszem, hogy ez nem érdembeli hozzászólás. Inkább nagyon is emberi.

Én megértelek, mert nagyon nehéz lemondani a megszokott ízekről, és gyanítom, hogy az édesség és a fehérliszt okozza mindenkinek a legnehezebb feladatot.
Saját tapasztalat, hogy addig minden ok, amíg itthon, a saját környezetemben élek. Ám eljött a június, kirándulások, bizonyítványírás, egy hetes tábor, s mindeközben beléptem a 3. X-be! Ember legyen a talpán, aki 4-5 óra buszozással, gyerekfelügyelet mellett is képes türtőztetni magát. A táborban meg ugye megint adott az étel. És harmincadik is csak egyszer van! :p
Egy szó mint száz, én a júniust végigbűnöztem. Aminek az lett az lett az eredménye, hogy a leadott 6 kilóból 2 visszajött. És társult a fáradékonyság, meg az ingerlékenység. (Ez utóbbi a legrosszabb, legalábbis a férjemnek;)!) Így most újra nekiláttam, megint vettem két könyvet és elkezdem előröl. A mozgás okozza a legnehezebb feladatot. Ha van valaki, aki tud motiválást erre a gondra, az szóljon!

Mindenkinek szép napot! :cool:
 

Yolca

Állandó Tag
Állandó Tag
cukor

A cukorbetegséggel kapcsolatban sok könyv jelent már meg. Engem nagyon meggyőzött az amerikai dr. R. Young elmélete, könyve és előadása. Ő azt mondja, hogy szinte minden betegség oka a szervezet elsavasodása. Az előadáson bemutatott egy gyerekkel kapcsolatos esetet. Ő is nem tudom hanyas tipusú cukorbeteg volt, már injekciózni kellett. Azt hiszem kb. 1 év alatt gyógyult meg úgy, hogy az étrendjét gyökesen megváltoztatták. (Nyilván az egész család, másként nem ez nem megy.)
Javaslom, olvassátok el a könyvét: dr. Young: A ph csoda, és van egy kimondottan cukorbetegségről szóló.
Tavaly én is keményen tartottam ezt a táplálkozási módot, fogytam is vele kb. 7 kg-t, a kritikus helyekről (has, gyomor)
 
Oldal tetejére