Amit nem tudunk megbocsátani!? Felfordult az életem!

Lyzy

Állandó Tag
Állandó Tag
" egy meghitt kapcsolat közepén borzalmas,nincs rá kifejezés" írta kisgitta.
Akkor ez a kapcsolat nem meghitt.Az első megcsalásnál vége van a szerelemnek ez jobb ha tudomásul vesszük hogy nem a lelki társunkat találtuk meg.
Tegnapi napon azt tanultam hogy megbocsátani meg kellene (tiszta szívből őszintén)nem a másik miatt
hanem magam miatt! hogy ne cipeljük tovább a sérelmet,elengedjük az exet
mert ha nem újra és újra megcsal mert gyengének fog tartani.Az emberek csak az erőseket tisztelik! Ez saját tapasztalat de "sajnos" így működnek az emberi jáátszmák. A változtatás fáj de úgy hogy majd belehalok de az visz előre!!!
 

selkt-sa

Állandó Tag
Állandó Tag
megbocsátás

a porontyon olvastam egy nagyon okos véleményt ezzel kapcsolatban: vannak olyan dolgok, amikben az ember tud és hajlandó kompromisszumot kötni, vagy megbocsátani, és vannak olyan dolgok, amikben nem. ezt viszont az egyénnek kell eldöntenie, miben képes, és miben nem, megbocsátani, vagy kompromisszumot kötni. de akkor viszont muszáj tartania magát a határaihoz.
 

naps

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem volt egy barátom nagyon szerettem...de összejött az egyik legjobb barátnőmmel aki mellesleg szomszéd házban lakott. Azóta sem tudom ezt megbocsájtani pedig már 2éve történt...
 

Lyzy

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

A megbocsátás technikája nekem a "Belső utazás" módszere volt,nekem bejött.
De megnézem a SZI kommunikációt is.
Szép napot mindenkinek!
 

Arwenstar

Új tag
Hogyan lehetne megbocsájtani azt, hogy az az ember, akit közel engedünk magunkhoz(mindenféle értelemben), aki előtt megnyílunk, az elforduljon tőlünk egy harmadikhoz. Miért vonzza az embereket az újdonság? Vagy legalábbis az ilyesmiben miért? Ha valaki szeret valakit, az azt jelenti, hogy ismeri is és tudja, hogy mit és miért szeret a másikban...miért kell valaki olyan, aki új, aki ismeretlen? Vagy tényleg csak a szexről, az érzékiségről lenne szó? Akkor ez az egész helyzet siralmas....Az ilyen szomorú igazságok miatt határoztam én is el, hogy inkább kizárom az életemből a házasságot, családalapítást...nincs hozzá merszem...
 
D

dolphin3

Vendég
Engem a férjem 6 éve hagyott el egy harmadik miatt. A mai napig nem tudtam feldolgozni és még mindig dühöt érzek, ha találkozunk.

Velem is ez történt mikor az egyik napon rájöttem,hogy gondolatban még mindig vele élek és ott abban a pillanatban
elengedtem és nem érdekelt sem a keserűség sem az elhagytattság semmi.Csak egyszerűen könnyebb lett minden:D:D
 

Zsuzsa4031

Állandó Tag
Állandó Tag
Soha ne add fel!
Arra gondolj, vannak mesés kapcsolatok, - és miért ne épen a Tiéd lenne a következő példa erre!?
 

kgabi0507

Állandó Tag
Állandó Tag
nem tudom megbocsátani, ha nem tekint egyenértékűnek, ha megaláz, ha megcsal, még akkor sem, ha ennek én vagyok az oka :(
Magamnak nem tudtam megbocsájtani azt a 10 évet, amit eltöltöttem egy alkoholista mellett, csak azért, mert a férjem volt és 2 gyerekünk lett, és ragaszkodtam a "hagyományos család"-külsőhöz.
 

Yolca

Állandó Tag
Állandó Tag
Érdekes ez a megcsalás-kérdés. Talán nem is erről van szó, hanem a birtoklásról, és arról, hogy elvárjuk, hogy minden változatlan maradjon. Pedig az élet, - nem, nem az élet, hanem mi változunk, és nem mindig egyenlő sebességgel, és azonos módon és irányba, mint a társunk - ami bizony eltávolíthatja az embereket egymástól.
Egyébként a megcsalás legjobb ellenszere, ha bízol benne, és nagy szabadságot adsz a másiknak.
 

cumajbi

Állandó Tag
Állandó Tag
azt mondta nekem a lány, hogy nem szeret, mondtam neki mondja a szemembe, úgy már nem ment neki, ki érti ezt? :(
 

SecunDoom.

Állandó Tag
Állandó Tag
Gyűlölöm a hazugságot egy kapcsolatban. Lehet, hogy közhelyesen hangzik, de ha együtt élsz valakivel, aki jóformán a lelked másik fele, attól azért elvárom az őszinteséget. Hisz olyan, mintha önmagának hazudna az ember.
 

SecunDoom.

Állandó Tag
Állandó Tag
És igen, a megcsalás. Nem tudom elfogadni azokat az érveket, hogy "nem megcsalás, mert egyszer volt, sokat ittunk, nem néztem a szemébe" stb. A megcsalás, mint szó számomra a másik fél átverését jelenti, csaltunk, csaltunk a kapcsolatunkban, ami megdöntötte az egyensúlyt, akár egy hazugság. Tény, hogy szeretem a Párom, de nem tudnám elfelejteni egykönnyen.
 

lacikabp

Állandó Tag
Állandó Tag
Megbocsájtani nem könnyű, de ha megbocsájtunk akkor lehetőleg ne rójuk fel állandóan a partnerünknek azt amit tett. Mert azzal sokkal többet rontunk, és valószínüleg vagy újra megcsal vagy elhagy bennünket.

Ha megbocsájtottál akkor azzal a tudattal kell élned, hogy megtörtént a dolog és megbocsájtottál kedvesednek. De nézzél utánna miért történt meg a dolog, mert a megcsaláshoz is két ember kell. Utánna kell nézni a dolgoknak és a miérteknek. Előfordulhat, hogy benned is van hiba ( kiben nincsen :) tökéletes ember nem létezik, csak próbálunk tökéletesen élni).
 

jenny75

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát igen a megcsalás legmegalázóbb formája amikor rajtad kívül már mindenki tudja,de persze nem szólnak mert hát"olyan kínos lett volna"...Én nem tudtam megbocsájtani,az úgynevezett barátoknak is csak nehezen.
 

djcsaby

Állandó Tag
Állandó Tag
Én azt nem tudom megbocsájtani hogy a barátnőm 2 és fél év után átvágott és én benne biztam a legjobban a szeretem már gyülölette alakult :) egy életre tacsra tett :)
 
Sosem bocsátanám meg, ha megcsalnának.

Szia! Soha ne mondd, hogy soha!

Vannak olyan helyzetek, amikor talán megbocsátható egy
félrelépés.

Szerintem, ha nem kötődik érzelmileg a másikhoz, csak egy 1 éjszakás hirtelen fellépő szexéhség okozta a megcsalást, talán megbocsátható. Ezért még talán nem rúgnék fel egy jól működő házasságot, kapcsolatot.
 
Én azt nem tudom megbocsájtani hogy a barátnőm 2 és fél év után átvágott és én benne biztam a legjobban a szeretem már gyülölette alakult :) egy életre tacsra tett :)
Szia!

Megértelek, hogy most így gondolod, de hidd el van élet az ex-után is.
Majd késöbb visszatekintve, rájössz, hogy nem érdemelt meg és talán jobb volt így!
Fel a fejjel..., sok sikert Neked!...pusz-pusz
 
Oldal tetejére