Könyvek

klumpa

Állandó Tag
Állandó Tag
Dennis Lehane: Megszentelt életek -- nem rossz, de a Viharsziget vagy a Titokzatos folyó sokkal jobban tetszettek
 

clavio

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Én Vavyen Fable könyveket szeretném ajánlani mindenkinek. Nagyon jól ábrázol embertípusokat, élethelyzeteket, alapvető emberi értékekre hívja fel figyelmünket, nem kioktató, hanem szórakoztató stílusban, és fantasztikus szókincse van, új kifejezéseket lehet tanulni.
Például a szeretkezés=egymásozás. Fantasztikus ez az új kifejezés.
Minden bajomra Ő az orvosság!
 

dizzi

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!Alapból mostanában inkább a vámpíros könyveket olvastam mint pl a true blood, jaz parks meg cat§bones de egy barátnőm aki minden témában olvas könyveket kölcsön adott párat ami nagyon tetszett!
egy pár azok közül:Jane Green:Hiúság Városa, Susan E. Phillips-Angyali csók, Sophie Kinsenella-Tudsz titkot tartani, Christina Dodd-A lelkészlány...
Mikor kölcsön adat nem gonoltam hogy tetszeni fog de teljesen beleszerettem az ilyen fajta könyvekbe is:)
 

Teko

Állandó Tag
Állandó Tag
Én is ajánlanám a Vavyan Fable regényeket, valóban fantasztikus és lebilincselő, olyan ábrázolásmóddal, ami igazán egyedi és szórakoztató. Valamint magyar írónő, már csak azért is. :)

Ezen felül Daniel Keyes - Virágot Algernonnak c. regényét szeretném még mindenkinek a figyelmébe ajánlani, ami egy értelmileg visszamaradott felnőtt zsenivé operálásáról szól. Gyönyörű, megható történet (végig sírtam, majdnem az egészet), ami rámutat az emberek kicsinyességére, az élni akarás és optimizmus erejére, mindezt rendkívül hiteles lélektani rajzzal. A könyvből nem hiányzik sem a szerelem, sem a barátság, sem a gyűlölet. Nagyszerű regény!
 

rocca

Állandó Tag
Állandó Tag
isztambul

Orhan Pamuk: Isztambul
Érdekes volt olvasni, milyen idegen kultúrába nőt fel, és ijesztő megérezni, hogy mennyire közeli ez az első látásra idegen kultúra.
(lehet, hogy nincsenek idegen kultúrák?:D)
 

rexleo

Állandó Tag
Állandó Tag
Sajnalom, hogy ez jut eszembe rola, de ez van....
Cogito ergo sum...= Gondolkodom, tehat vagyok...
Coito ergo sum...= ???????????????????:D:D
 

monika65

Állandó Tag
Állandó Tag
Az én egyik legkedvesebb könyvem Fekete István:Téli berek.OLyan elvágyódást érzek amíg olvasom ,hogy legszívesebben kiköltöznék én is a fehér megnyugtató mindenségbe .
 

Vasöntőfi Karott

Állandó Tag
Állandó Tag
S ha már a jellemfejlődésnél tartunk. Silvana de Mari Az utolsó tünde, és Az utolsó ork trilógiából sokat lehet tanulni. Ráadásul élvezetes könyvek is.
 

Miki962

Állandó Tag
Állandó Tag
Szécsi Klára: Tarka szárnyú pillangó című könyvét ajánlom mindenkinek, aki szereti a életregényeket, és érdeklődik egy rákos beteg küzdelmei, jobb napjai iránt.
 
magyarul

Sziasztok!

Vert izzadok, de akkor sem talalok a neten olyan konyves boltot Vancouverben, ahol lehetne magyar nyelvu konyveket kapni. :confused:
Tudnatok nekem segiteni?
Nagyon rossz, hogy az edes anyanyelvemen nincs egy konyv sem itt.

Elore is koszonom!:rolleyes:

Niki
 

stevenone

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem túl régen került a kezembe Josef Skvorecky cseh származású, Kanadába emigrált író egyik könyve, a Gyávák. (leárazva!) Zseniális! Ahogy a főhős szemén keresztül bemutatja a kisváros polgárait a II.VH. európai vége előtti utolsó napokban az számomra teljesen új nézőpontba helyezte eddigi erről szóló ismereteimet.Végül is innen nézve (pontosabban a mű keletkezésekor) nem csodálom, hogy a szerző elleni támadásokat ez a kegyetlenül őszinte korkép váltotta ki az akkori bigott párt vezetésből.
Csak ajánlani tudom mindenkinek!
 

stevenone

Állandó Tag
Állandó Tag
5090_cover.jpg


Nemeskürty Istvánnak az 1514 és 1552 közötti magyar történelemről szóló három írásáról így vall a szerző.
"Történelemről írni számomra mást jelent, mint történelmet írni. Történelmet írni: tudomány, történelemről írni viszont írói tevékenység."

Mindenkinek ajánlom

Egyet értek! Nekem megvan kb 30 éve a könyv, de csak nemrég olvastam el. Fantasztikus a Tanár úr stílusa! Lenyűgöző tényadatokat olvasmányosan, finom iróniával (legalább is én ezt is éreztem)helyez közérthetően az olvasó figyelmébe. Talán többet sikerült megértenem ebből a korból. Dózsa alakja elképesztő!
A főurak hozzáállása, a pártoskodás, az alkalmi szövetségek, a mindenki mindenki ellen félelmetes áthallásokat is ébresztett bennem, sajnos...
 

stevenone

Állandó Tag
Állandó Tag
Még egy kedvenc könyvemet ajánlom figyelmetekbe mára.
Jung Chang:Vadhattyúk.
Amikor megláttam az Európa kiadásában az ízléses borítóját, azt gondoltam valami lektűr lehet, félre tettem. Aztán mégis beleolvastam és azonnal megvettem. Ha valaki meg szeretné érteni Kínát (szerintem ez európai embernek lehetetlen) ALAPMŰ! Emberközelből a számomra felfoghatatlan kínai XX.századi történelem.
 
Oldal tetejére