A jo hazassag titka.....

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Mindenki!

Szeretném veletek megosztani Gyökössy Endre egyik előadását a házasság karbantartásáról, amit egy hangkazettáról gépeltem le egykor, és amit én nagyon szeretek.
Szerintem rendkívül hasznos észrevételeket és tanácsokat mond el Bandi Bácsi, és rendkívül szórakoztatóan. Ő egy lelkész-pszichológus-családterapeuta volt, ugyanakkor egy nagyon bölcs és kedves ember. Sajnos már nincs köztünk.
A kazetta minősége elég rossz volt, ezért gépeltem le:

Csatolás megtekintése 553964
 

Lemonka

Állandó Tag
Állandó Tag
Erre nehéz jó receptet adni. Ami a lényeg a férfiaknak mindig meg kell adni azt a látszatot hogy ők viselik a nadrágot a családban. kiss
 

FagyisSzent

Állandó Tag
Állandó Tag
Szeretném veletek megosztani Gyökössy Endre egyik előadását a házasság karbantartásáról...
Köszi! Jó előadás. Fontos 5 pont. Hogy elég vagy sem? Azt hiszem, az utolsó pont talán a legnehezebb, az is azért mert nem a néma házasság elkerülése lenne a cél, hanem a közös cselekvés, az együtt csinálás, az, hogy olyan dolgokban akarjon mindkét fél aktivizálódni, ami a másiknak is jó, fontos. Ez az érdeklődés és törődés azzal, ami a másik az, ami frissen tarthatja a házasságokat.
 

Harv

Állandó Tag
Állandó Tag
Minden házasságban van probléma, de minden porbléma megoldható, ha a házasfelek szeretik egymást. Ez az alap, ezen kívűl szükséges még egészséges hajlandóság a kompromisszumra és empátia.
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Kezdetekben: a szerelem...
Később: a szeretet....
De mindvégig: egymás megbecsülése....

Tény, hogy az elhidegülésnél ez is jobb.

De a szerelemnek nem kell törvényszerűen átlényegülnie szeretetté. A szerelmet mindvégig meg lehet őrizni. Én ezt tapasztaltam, és nem csak a magam házasságában.
 

pocsikne

Állandó Tag
Állandó Tag
A jó házasság titka, ha felismered, hogy neked is vannak hibáid, így elfogadod a másikét is, vagy tudomásul veszed, hogy nem csak neked kell lemondani sok mindenről, hanem a másik félnek is.
 
Oldal tetejére