Sóbarlang, stb... :) Asztmával kapcsolatban "segitség" kérés

gyufaarus

Állandó Tag
Állandó Tag
Canadahun will not allow the display of content protected by copyright law, unless they have the necessary legal rights to display or direct traffic to that content.

A canadahun nem enged, bemutatni, vagy a megtalálásához irányítást adni olyan tartalmú anyagoknak, amelyek a copyright (szerzői jog) által védettek,
csak akkor ha a szükséges legális engedély megvan rá.






Sziasztok, ezt a topicot azért hozom létre, hogy megosszuk tapasztalatainkat a címben említett fantasztikus, egészséget (testet és lelket) támogató módszerekkel kapcsolatban.

Nem csak az allergiások, asztmások és egyéb felső légúti megbetegedésben szenvedők élvezhetik ezeket a jótékony hatásokat, tapasztalatom szerint a lélek is felfrissül egy-egy sóbarlangban töltött óra alatt... :)

Néhány info:

"A sós levegő A levegőben levő kristálysó pára a pozitív töltésű részecskéket megköti, ezáltal a helység levegőjét megtisztítja. A levegőbe került kristálysó belélegzésével pedig a kristálysó gyógyító ereje érvényesül. Használatával nem csak a légúti megbetegedéseken tudunk segíteni, hanem pl. allergiás megbetegedéseken, szénanátha, immunrendszer gyengesége, alvászavar stb.
A só egy természetes antihisztamin, tisztítja a tüdőt, a hörgőket és segít a slejm felszakításában. A só felbontja, meglágyítja a nyálkát a tüdőben.
A só szükséges a hurut és az arcüreg lerakódásainak felszakításához."
"A negatív ionok gyógyító hatása A negatív töltésű ionok egészségesek.
Mint a világon minden általunk ismert anyag – így a só is – atomokból áll. Minden atomnak egy atommagja és egy vagy több elektronja van, amelyek a mag körül rendeződnek és az atomburkot alkotják. Ionnak nevezünk minden atomot vagy molekulát, amelynek túl sok vagy túl kevés elektronja van. Ha egy ionnak túl kevés elektronja van, továbbiakat vonz magához, hogy a hiányt egészen egyszerűen kiegyenlítse. Ezt pozitív töltésű ionnak nevezzük. Ha egy ionnak túl sok elektronja van, akkor túl akar adni rajtuk, ezt negatív töltésű ionnak nevezzük.
Egy normál lélegzetben körülbelül egyforma mennyiségű pozitív és negatív töltésű ion található. A belélegzett negatív ionok kedvezően hatnak egészségünkre, a pozitív ionok ellenben károsak. A negatív töltésű ionok legnagyobb koncentrációját a tengernél, a magas hegységekben és az erdőkben, továbbá vízeséseknél és folyómedreknél találjuk.
Azonban a legtöbb helyen légzésünk már nemcsak, hogy nincs egyensúlyban, hanem túl van terhelve káros pozitív töltésű ionokkal, amelyeket az elektromos eszközök idéznek elő, mint például a számítógép és televízió vagy akár a dohányzás. Mivel manapság átlagosan időnk 80 %-át zárt helyiségben töltjük, annak klímája természetesen mérvadó egészségünkre nézve. Azonban a városban és az irodáinkban, illetve a munkahelyeinken általában nem elég a negatív töltésű ionok száma, mivel sokat megsemmisít a klímaberendezés, az autók kipufogógáza és a gyárak szennygáza.
Az ember naponta átlagosan 90.000 liter levegőt lélegez be. Az orrunkban és légcsövünkben lévő nyálkahártya sótartalmú váladékanyagot tartalmaz, amely – mint ahogy időközben már kiderült – a lélegzetben található pozitív ionok egy részét negatív ionokká tudja átalakítani."
 

gyufaarus

Állandó Tag
Állandó Tag
1683185_dde772e1562121096b0ea86e15be335a_wm.jpg


images
 

Mesticia

Állandó Tag
Állandó Tag
Én is Romániában jártam sóbányában, Három éven keresztül minden évben 10 napot töltöttem ott csodás a hatása, és azóta sem kellett mennem vissza . Jót tett nekem is.
 

gyufaarus

Állandó Tag
Állandó Tag
"Hogyan gyógyít a sós levegő?
A sóbarlangok pozitív tulajdonságaira már az 1800-as évek közepén felfigyeltek, a sóbányákban dolgozó munkásoknál ugyanis nem alakult ki tüdőbetegség. Ezt követően számos kutatás igazolta alkalmazásának előnyeit különösen krónikus hörghurut esetén és más légúti betegségektől szenvedők körében.
A sós levegő belégzés útján gyulladáscsökkentő hatást fejt ki. A belélegzett sókristályok a légző járatok öntisztulását segítik elő. A speciális mikroklímában jól gyógyíthatók a krónikus légzőszervi betegségek, hörghurut, nátha, torokgyulladás, és az arcüreggyulladás. A már említett gyulladáscsökkentő hatása nem csak belsőleg, de külsőleg is, bizonyos bőrbetegségek kezelésére is eredményesen alkalmazható: pikkelysömör, ekcéma, allergiás bőrbetegségek." (eletforma.hu)
 

sz.g.

Állandó Tag
Állandó Tag
a sóbarlangok szuperek! de nekem már a tengeri levegő is segít ;) (bár az főleg a lelkemnek :)

ja és feng shui alapon szereztem be egy sólámpát, és imádom! olyan gyönyörű fénye van :) szerencsére itt ausztriában sok a sóbarlang :)
 

Ekira

Állandó Tag
Állandó Tag
Nálunk a szobában a szekrény tetején van a sólámpa, mikor már sötétedni kezd, bekapcsolom. Olyan jó hangulata van, kicsit barlangszerűvé teszi a szobát. Vettem egy sómécsest is, ezt a konyhaasztalra szoktam este tenni (a konyha nálunk olyan átjáróházféle). Annyira szeretek ránézni, főleg, mikor már a villany le van oltva. A mécses annyival jobb, hogy igazi tűz világítja meg, nem elektromos áram, és mire jól elég a mécses, addigra át is melegszik. Szerintem lelkileg is nagyon jót tesz az embernek.
Egyébként ahol párás a lakás, ott vigyázni kell, mert a só odavonzza a vizet és szabályos kis tócsa lesz a lámpa vagy mécses alatt. Nemrég sikerült leöntenem magam sós vízzel, mikor vettem le a lámpát a szekrény tetejéről. Azóta óvatosabb vagyok és tettem alá mázas alátétet. Meg mióta fűtünk, nem is párásodik annyira.
 

gyufaarus

Állandó Tag
Állandó Tag
A sólámpákról, sómécsesekről...

"A lámpában lévő izzó illetve mécses felmelegíti a sótömböt, így az negatív ionokat bocsát ki, visszaállítva ezzel a levegőben az ionok egyensúlyát. A lakás/iroda mikroklímáját jelentősen javítja, biztosítja a könnyebb és egészségesebb légzést.
A lámpák sajátos fénye kellemes, nyugodt légkört biztosít.
Ma már közismert tény, hogy a helyesen megválasztott színek, a színterápia, pozitívan hatnak közérzetünkre. Azt viszont talán kevesen tudják, hogy a színek nem csak a szemen keresztül jutnak a szervezetbe, hanem a bőrön majd a meridiánokon keresztül eljutnak az agy központi rendszerébe, ahol pozitívan befolyásolják az anyagcsere háztartást szabályozó folyamatokat. Valamint a bőrön át eljutnak a sejtekig, ahol elősegítik a regenerációs folyamatokat"

A sólámpa színei:

vörös:

Élénkítő, serkentő hatású. Gyógyítólag hat a vérkeringési zavarokra, serkenti a gyengén működő szerveket. Életerő-, energiaadó, aktiváló. Növeli a vérnyomást és a percenkénti légzés számot. Májfrissítő, érzékvédő, vörösvértestecske építő.

narancs:

Gyógyítólag hat: A klimaxos panaszokra, krónikus asztmára, reumára, köhögésre, hörghurutra. Kedvezően befolyásolja az emésztőszervi működéseket és csökkenti az anyagcsere zavarait. Minden vonatkozásban egészségjavító. Tüdőszövet erősítő, mirigyfrissítő. Jó hatású a megfázás, álmosság, fáradtság ellen. Hatással van a lépre, a hasnyálmirigyre és az anyagcsere folyamatokra.
Pozitív hatású, feltölti az emberi energiamezőt, melegít, felvidít, felépít, erősít, fokozza a munkaerőt, a szexuális vágyat és potenciát, növeli az immunitást. A depresszióra élénkítő hatású, letargia ellenes, visszahozza az életkedvet. Elősegíti a koncentrálást.

Sárga :

Gyógyítólag hat: A gyomorbántalmakra, emésztési zavarokra, székrekedésre, kövérségre, máj-és epebajokra, cukorbetegségre, vízkiválasztási problémákra. Idegkimerültség-re, az alsó végtagok idegi eredetű bénultságára jótékony hatású.
A sárga szín: citromsárga árnyalata serkenti az agy működését. Fokozza a kiválasztást, kedvezően hat a táplálkozási szervekre: gyomor, bél, máj, vese, lép, hólyag működésére, bőrhám sejteket aktiválja. Elősegíti a méregtelenítési folyamatokat.
Javítja az agy értelmi képességét, az idegeket erősíti, a logikus gondolkodást stimulálja, önuralomhoz segít.

fehér: :)

Növeli a koncentrációképességet. A fehér valamennyi szín együttese. Mindenre alkalmazható, feltölti a csakrákat, védelmezi az összes testrészt. Méregtelenít. Valamennyi szín együttese.
Tisztaság, becsületesség, igazság színe.

A sólámpát állítsuk lehetőleg a sugárzó készülékek (TV, Computer) közelébe, vagy éjszakára a fej közelébe. A sólámpa a hatását akkor is kifejti, ha nincs bekapcsolva, bár nem olyan intenzíven.
Negatív-ion telítettség Negatív-ion telítettség Hatókör radius nappal éjszaka
Sómécses kb. 500 Io/ cm³ kb. 400 Io/ cm³ kb. 200-250 cm
Sólámpa 2-4 kg 750 Io/ cm³ kb. 500 Io/ cm³ kb. 200-250 cm
Sólámpa 4-7 kg 900 Io/ cm³ kb. 600 Io/ cm³ kb. 200-250 cm
Sólámpa 7-12 kg 1000 Io/ cm³ kb. 850 Io/ cm³ kb. 250-350 cm
Sólámpa 25-40 kg 1250 Io/ cm³ kb. 1000 Io/ cm³ kb. 400-450 cm
 

szintmérő

Állandó Tag
Állandó Tag
Én a hálószobában, éjszaka az ágyam mellett tartoma s sólámpát, több a levegőm éjszaka azóta. Anélkül, hogy betegség miatt használnám, is kellemes.
 

bondars

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem jó dolog a sóoldat ivókúra is. Olvastam, hogy a sótéglán pl. sütni is lehet húsokat.
 

WalterSkinner

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia!
A sólámpát te hol vetted meg van hely ahonnan jobban megéri?


Indus étkezési só finom 1000g
A só az emberi élet számára ugyanolyan fontos, mint a víz. Se víz, se só nélkül nem tudnánk létezni. A víz és a só a két legfontosabb élelmiszerünk.

A természetes Indus só nemcsak NaCl-ból áll, mint a nyugati civilizáció étkezési sója, hanem további 82 féle elemet is tartalmaz.
Ezek azok az elemek, amelyek a szervezetünket is felépítik és jelen voltak az őstengerben is, ahonnan az élet ered.
Tartalma: 100% kristálysó
A biosziget oldalán van nem is annyira horribilis szerintem én erre fogok hivatkozni..
Vagy esetleg tudtok javasolni jobb helyet is?

Üdv
Roland
 

WalterSkinner

Állandó Tag
Állandó Tag
Himalája kristálysó 1 kg zsákos őrölt..
Leírás: Természetes Himalájai kristálysó. Ez a só kb. 260 millió évvel ezelőtti Bányászata kézzel történik és semmiféle kémiai beavatkozásnak nincs alávetve. Mind a konyhákban, az ételek ízesítésére, mind pedig fürdővízbe, irrigálásra is kiválóan alkalmas.
A képen látszanak a rózsaszín sókristály darabok..
him_so.jpg

Na ez újdonság fürdővízbe is lehet használni..
Forrás hannafüszer oldala..

Üdv
Roland
 

gyufaarus

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Roland :)

mi az Oktogon közelébe járunk, ott van egy sóbarlarlang, és persze ott is lehet vásárolni mindenfélét. De sok helyen van Budapesten, csak keress rá a neten. :)
 

MMM19

Állandó Tag
Állandó Tag
Sóbarlang

Szia!
Húsvétkor Erdélyben voltam. Parajdon a sóbarlangban, bányában is. Több kiló, különböző illatú fürdősót hoztam haza. Mindenki imád vele fürdeni. Úgy 1-1,5 hetente használjuk.
 

WalterSkinner

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Gyufaárus!
Biztos ellátogatok valamelyik üzletbe mihamarabb én egyébként a főzéshez is akarom használni igaz kicsit drágább mint a konyhasó..de biztos vagyok benne hogy megéri..:)

Üdv
Roland
 

WalterSkinner

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia MMM19!

Érdekelnének a tapasztalataid milyen pozitív hatásait észleltétek a fürdéshez használva a sót?Ugye közhiedelem hogy a só szárít bár ha átlagos sóról beszélünk nyilván így is van.. De inkább spirituális "mellékhatásokra lennék kíváncsi hogy észleltetek valami nyugtató hatást.Esetleg ha vannak fotóid a Sóbarlangról azok is érdekelnének ha megosztod vagy elküldöd.

Üdv
Roland
 
Oldal tetejére