háztartási tippek ötletek

cathy222

Állandó Tag
Állandó Tag
Én úgy tudom a szódabikarbóna jó a vérfoltok eltávolítására is. Erre nem esküszöm, mert én is úgy hallottam.

A szódabikarbóna nem marja ki az anyagok színét?
Én a sötét színű kanapén levő foltot szeretném vele kitisztítani, de nem merek hozzányúlni.
Van ezzel kapcsolatban valakinek tapasztalata?

Szerintem nem oldja ki az anyag szinét. De biztonság kedvéért próbáld ki olyan helyen, ahol nem gond, ha mégis.

Vérfolt eltávolítására a legjobb, ha a vérrel szennyezett ruhát mosás előtt hideg vízbe átzatjuk. Utána mehet a gépbe, és a vérnek nyoma sem marad a ruhán.
 

tazsu69

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Állítólag az ajtóra rajzolt figurák hajlakkal eltávolíthatók!
Üvegről a címke után maradt ragasztót acetonnal lehet lepucolni!:p;)
 

h.eva

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Felmosásra, fertőtlenitésre, én a köv. használom: másfél dl 20%-os ecet + 10 csepp teafaolaj a vödör vizbe. Tökéletesen bevált. Próbáljátok ki, megéri!

Én is kidobtam minden káros, mérgező szert a házból, takaritásra én is a szódabikarbónát, ecetet és teafaolajat használom.
 

Meisje

Új tag
Szódabikarbóna

Én a fent említett anyagot belerakom egy kis vízbe, és a mikrohullámú sütőmbe helyezem, és felforralom. Persze addig, amíg ki nem fut. Szagtalanít és fertőtlenít. :D
 

illúzió

Állandó Tag
Állandó Tag
A szódabikarbóna nagyon hasznos segítség a háztartásban. A lányom korpás fejbőre teljesen meggyógyult. Az unokám lábszaga is és nem macerás,mert csak a cipőbe kell beleszórni. A nedvességet is megszünteti.
A teafa olaj a gombákat is megöli a lábon.
A foltokra sokszor sima mosószappant használok. Jól bedörzsölöm a foltokat szappannal és úgy dobom a gépbe. A mosóporhoz mindig teszek egy kis szódabikarbónát,calgon helyett és mert fehérít és fertőtlenít. Ha makacsabb a szennyeződés akkor trisó,/trinátrium foszfát/de csak fehér ruhához.

A kullancsos lánclevelet én is megkaptam. Én is örültem neki,mert félek a kullancstól.De azt hallottam,hogy a gyufa fejében már nincs foszfor. Régóta kivonták....
Jó lenne tudni mi az igazság.?! Egyszer körülnézek itt a neten.
Erdei séta alkalmával az öltözék sokat segít. De nyáron zárt ruházatban nagyon rossz. Viszont a betegség még rosszabb. Ami a legjobban bevált az az állatoknál használt spay a Frontline. Ruhára szórom és cipőre.
 

genziana

Állandó Tag
Állandó Tag
lekvárfőzés

Sziasztok!
Nemrég hallottam, ha a lekvárfőző fazekat ecettel öblítitek el, nem ég bele a lekvár. Valami lehet benne, mert szilvalekvárt főztem a héten, és nagyon könnyen elmostam utánna a fazekamat.
 

Rozik

Állandó Tag
Állandó Tag
A citromos megoldást még nem hallottam vízkőre, de kipróbálom

én a lekvárfőzés előtt vízzel hallottam kiöblíteni az edényt

én a mikrót tisztítom citromleves vízzel. Egy pohárba erős citromleves vizet forralok és az feloldja a zsíros szennyeződéseket.
 

Kiskatabj

Állandó Tag
Állandó Tag
a szódabikarbónáról találtam

Kicsit utánanéztem a szódabikarbónának, és ezeket találtam róla...
(Mindjárt be is szereztem néhány tasakkal)
Egy kérdésem viszont lenne azokhoz, akik már régebb óta használják: van-e másik fajta, vagy csak az étkezési..és mi a különbség az "étkezési célra" feliratú, és másik közt..illetve, hogy nagyobb mennyiségben hol lehet beszerezni(nem a kis zacskós 500g-osra gondolok, hanem nagyobbra...pl:gyógyszertár?)
Köszi előre is!

Mi mindenre használható a szódabikarbóna?

A szódabikarbóna sokkal több, mint egy egyszerű sütéshez használt alapanyag, amely igencsak megkönnyítheti az életünket. A szódabikarbóna nem csupán olcsó, de természetes összetevőinek köszönhetően a háztartás bármely területén alkalmazható.
Szódabikarbóna a fürdőszobában
1. A szódabikarbóna és zabdara keverék remek bőrradír. A két alapanyagot keverjük össze, majd víz adagolásával addig kavargassuk, amíg egy homogén pasztát kapunk. Az így kapott keveréket finoman dörzsöljük bele az arcbőrünkbe, vigyázva, hogy a keverék ne kerüljön a szemünkbe. A pakolást pár percig hagyjuk az arcunkon, majd bő hideg vízzel és arclemosó kendővel mossuk le. A kezelés után arcbőrünk láthatóan simább és puhább lesz.
2. Ha a bőrünk a mérges szömörce által okozta betegségben szenved, vagy a gyerekeink éppen bárányhimlősök, használjunk szódabikarbónát. Egy kád meleg vízhez adjunk egy fél csupor szódabikarbónát. A szódabikarbóna enyhíti a viszketést, és puhítja a bőrt.
3. Rengeteg fogfehérítő termék található manapság az üzletekben, de még mindig a legtermészetesebb a szódabikarbóna. Használata igen egyszerű. Minden fogmosás előtt fogkefénket mártsuk bele egy kis szódabikarbónába. Nem csupán a fogaink lesznek fehérebbek, de a leheletünk is kellemesebb lesz.
Ugyanakkor a fogkő és más lerakódás tisztítására is alkalmazható.

4. A szódabikarbónát száraz tisztítóként is használhatjuk nem csak a bőr, de a csempe és vécékagyló tisztítására is. Az anyag kimondottan jól tisztítja a krómozott felületeket. Takarítás után az anyagot könnyen lemoshatjuk, és a karcolások miatt sem kell aggódnunk.

5. A fésűre nem csupán a kihullt haj kerül, hanem olaj is. A fésűt havonta egyszer áztassuk be szódabikarbónás keverékbe. A keverék langyos vízből és két teáskanál szódabikarbónából áll. A fésűt egy puha szivaccsal súroljuk le, szükség esetén hideg vízzel öblítsük le, majd hagyjuk megszáradni.

6. Ha a hajunk száraz és élettelen, lehet, hogy a hajunkon sampon, hajlakk, hajhab vagy más vegyszer lerakódás van. Legközelebbi hajmosáskor keverjünk egy teáskanál szódabikarbónát a samponunkba. Az anyag eltávolít akármilyen lerakódást.
Szódabikarbóna a konyhában
7. Az odaégetett ételmaradékot sokkal könnyebben eltávolítjuk a serpenyőből, ha előbb szódabikarbónás, forró vízben áztatjuk.

8. Az eldugult lefolyóba öntsünk fél csupor szódabikarbónát, majd egy csupor ecetet. Hagyjuk, hogy a keverék pár percig habozódjon, majd engedjünk forró vizet a lefolyóba.

9. Sokan szeretjük a száraz babot, de a vele járó gyomorpuffadást és gázt kevésbé. Az vízbe, amelybe áztatjuk a babot szórjunk egy teáskanál szódabikarbónát. És lám, nincs több emésztési zavar.

10. Ahhoz, hogy megtisztogassuk friss gyümölcseinket nincs szükségünk egy drága üzleti termékre. Egy vízzel teli kagylóba keverjünk el egy háromnegyed csupor szódabikarbónát, majd mossuk meg benne a gyümölcseinket és a zöldségeinket. Mosás után öblítsük le őket hideg vízzel.
11. A szódabikarbóna remekül tisztítja és frissíti a hűtőt. Szórjunk belőle egy kicsit a nedves szivacsra, majd töröljük ki vele a hűtőt. Öblítsük ki, majd csodáljuk meg a különbséget.

12. A szódabikarbóna segítségével a sütőt is könnyedén kitakaríthatjuk. Szódabikarbónából és vízből készítsünk egy homogén pasztát, majd egy szivacs segítségével kenjük el az így kapott anyagot a sütő belsejében. (Elektromos sütő esetén figyeljünk arra, hogy elkerüljük az elektromos részeit). Hagyjuk, hogy a paszta kifejtse hatását, majd néhány óra múlva súroljuk ki a sütőt.
A szódabikarbóna mosáskor

13. Folteltávolítót kell használnunk ruháink tisztítására? Helyettesítsük inkább egy fél csupor szódabikarbónával. A szódabikarbónát akár fehérítővel vegyítve is használhatjuk. Az így mosott ruháink tisztábbak és frissebbek lesznek.

14. A kárpitozott és ágyterítővel letakart bútordarabok igen jól mutatnak, viszont ezek gyakran beisszák az emberek, állatok szagát. A kárpit illatának frissítésére használjunk szódabikarbónát. A bútorokat szórjuk be egy kis szódabikarbónával, hagyjuk fél óráig állni majd távolítsuk el az anyagot egy porszívó segítségével.

15. A tűzhelyek kellemessé teszik lakásunkat. De a hamu illata ismét kellemetlen lehet. A kandallóból távolítsuk el a hamut, majd tegyünk bele egy tál szódabikarbónát.
Szódabikarbóna a hálószobában
16. Egy pár régi zoknit töltsünk meg egy kis szódabikarbónával, majd a megkötözött végű zoknikat helyezzük el azokba a cipőkbe, amelyeket illatosítani szeretnénk.

17. Ha frissen készített éjjeliszekrényünkön halvány vízkarikák látszanak, használjunk szódabikarbóna és fogpaszta keveréket. Egy puha törlőt mártsunk bele a keverékbe, majd töröljük le vele a bútort.

Szódabikarbóna a garázsban

18. A szódabikarbonátból és vízből készült paszta kifényezi autónk krómozott részeit.

19. Egy doboz szódabikarbóna hatásosan kioltja a garázsunkban keletkezett kisebb tüzet.

20. A szódabikarbóna sokkal hatásosabb, mint a legtöbb autóba aggatott légfrissítő. Ha autónk belseje állott vagy füstös illatú, töltsük meg a hamutartót szódabikarbónával. A szóda magába szívja a kellemetlen szagokat és hatásosan frissíti az autó belsejét.

21. A korrodált akkumulátorvégek megakadályozhatják autónk indulását. A problémát elkerülhetjük, ha ezeket a végeket időről időre letakarítjuk egy szódabikarbónás pasztával. A pasztát minden alkalommal egy tiszta és száraz ronggyal távolítsuk el.

A ház más részein

22. A cica alomtálcája már messziről jelzi, hogy macska van a háznál? Ha igen a macska ládájába öntsünk pár hüvely szódabikarbónát, majd rá a homokot. A szódabikarbóna magába szívja a kellemetlen szagokat.
23. Ha hangya gondjaink vannak, keverjünk össze egyenlő mennyiségű szódabikarbónát sóval. A keverékkel szórjuk be a ház azon részeit, ahol a hangyák vannak.
24. Ha a gipszkarton falban betömni való lyukak jelentkeznek, és nincs erre megfelelő anyagunk használjunk szódabikarbóna és fogpaszta keveréket. A lyukakat tömjük be, majd hagyjuk, hogy a paszta megszilárduljon. Ha szeretnénk, hogy ne látszodjon a tömés, a keverékhez adjunk egy kevés ételszínezéket.
25. Végül, rengeteg virág, gyümölcs és zöldségpalánta a savas földet kedveli. Ha nem vagyunk benne biztosak, hogy a körzetünkben lévő talaj megfelel a célnak, és tartalmaz savat a következő teszttel kideríthetjük. Keverjünk össze egy háromnegyed csupor szódabikarbónát kép csupor vízzel, majd adjunk hozzá egy csupor földet és keverjük össze. Ha a talaj savas a keverék habzani fog.
 

Kiskatabj

Állandó Tag
Állandó Tag
a teafaolajról

A teafaolajról is küldök mindenkinek egy kis ízelítőt, amit találtam.
Itt is lenne kérdésem: hol vásároljátok(mennyiért), és megnézitek-e, hogy milyen fajta fából készült?
Van-e különbség egyik és másik közt?
Köszi!

A teafaolajról

Sokrétű hatása miatt a TEAFAOLAJ az ausztrálok szerint valóságos minipatika!
Legyen mostantól a mi házipatikánknak is nélkülözhetetlen része;
legyen állandó kísérőnk
üdülés, kirándulás, úszás, szaunázás alkalmával!
Házipatika; tippek és tanácsok...
hogyan használjuk?
Különösen érdekes az a felfedezés, hogy a teafaolaj antiszeptikus hatása gennyes és véres sebbel érintkezve fokozódik! Még a nehezen gyógyuló sebek is gyorsan behegednek, ha lemosás, ill. borogatás során érintkeznek e kivételes gyógyerejű olajjal, amely illatosítót, konzerváló anyagot nem tartalmaz!
1.) BABAÁPOLÁS! Fürdővízbe teáskanálnyi olívaolajhoz 1 cseppet.
Pelenkacserénél: teáskanálnyi babakrémbe 1 cseppet keverni. Tejótvarra: 2 teáskanálnyi olívaolajhoz 5 cseppet.

2.) Horzsolás, vágott seb, herpesz, ekcéma, sömör, rovarcsípés, kiütés, égésre, napégésre, a sérült felületbe bedörzsölni. Fülfájdalomnál belecseppenteni a fülbe. Kitűnően alkalmas bőrsérülés fertőtlenítésére, mivel a seb nem ég tőle; nem károsítja sem a szöveteket, sem a nyálkahártyát.

3.) Arthritis, izomfájdalom, izomláz esetén: 1 rész teafaolaj, 10 rész hidegen sajtolt növényi olaj keverékét megmelegítve masszírozza be.

4.) Torokfájás, dohányzás okozta köhögés, szájszag esetén: melegvízzel telt pohárba 5-10 csepp teafaolaj, ezzel gargalizálni.

5.) Megfázás, nátha, arcüreggyulladás, arc-szauna esetén inhaláláshoz: 2 liter forró vízbe 10 csepp teafaolaj. Becsukott szemmel inhalálni.

6.) Fogínygyulladásnál közvetlenül a fogínybe dörzsölni. Nem túl kellemes íze miatt célszerű egy pohár meleg vízben, pl. levendulaolajjal keverni, és azzal gargalizálni.

7.) Korpásodás ellen, hajápolásra, hajparaziták ellen: 5 csepp teafaolajat a samponhoz, vagy vízbe keverve, bemasszírozni a fejbőrbe, azután jól kiöblíteni.

8.) Ülőfürdőként: hólyag- és húgyúti megbetegedések, fertőzések esetén: 6 cseppet adni a fürdővízhez.

9.) Fáradt, sérült lábak frissítésére, lábszag ellen: meleg vízbe 10 csepp teafaolaj. Lábgomba kezelésére: 4 cseppet tenni egy meleg lábfürdőbe, majd bedörzsölni az érintett területet az illóolaj hordozóolajos elegyével.

10.) Fehérnemű higiéniához: a folyékony mosószerbe pár cseppet. Fürdőszobában, konyhában, penészes foltok tisztítására, általános fertőtlenítésére, felmosáshoz, 1 liter vízhez 3-5 csepp teafaolajat adni.

11.) Levegő tisztítására, rovarok távoltartására: párologtatóba, aroma-lámpába, mécses-házikóra, pár csepp, vagy 10 csepp a kempinglámpa olajához, néhány csepp levendulaolajjal keverve.
Alkalmazásánál a szem környékét kerülni kell.
Gyermekeknél mindig hígítva kell használni.
Veszélyei:
Allergiát ritkán okoz, de az előírtnál hosszabb ideig tárolt illóolaj gyakrabban kiválthatja.
Ellenjavallatai:
TILOS ALKALMAZNI KEMOTERÁPIA ALATT !


Teafa
(Melaleuca alternifolia)
Az ausztráliai őslakosok évszázadokon keresztül a teafa leveleit használták fertőzések ellen. Ma már az egész világ előtt ismert a teafaolaj antiszeptikus hatása.
A teafaolajnak, a fertőzések hatékony ellenszerének kellemes, szere¬csendióra emlékeztető illata van. Az olajat az Ausztráliában honos teafa leveleiből nyerik (ez a fafajta teljes mértékben eltér azoktól a Camellia fajoktól, például a Camellia A vízgőz ¬desztilláció útján nyert minőségi teafaolajnak legalább 40%-nyi terpinen-4-olt - a gyógyhatást adó aktív hatóanyagot - és kevesebb mint 5% cineolt, vagyis illóolajat kell tartalmaznia. A második világháború után megjelenő antibiotikumok a háttérbe szorították a teafa olajat. Napjainkban azonban az iránta való kereslet újra megnövekedett, s évente több mint 700 tonnát állítanak elő.
Használata külsőleg:
A teafának több faja is létezik, ezért amikor teafaolajat vásárol, ellenőrizze, hogy a termék teafaolaja a Melaleuca alternífolia nevű fa leveleiből származik-e. Más fafajok teafaolaja általában nagy mennyiségű, teljesen eltérő hatású cineolt tartalmaz.
• Krém, kenőcs: A lábujjak közötti kipállás, sérülések vagy körömfertőzés kezelésére
• Tömény olaj: naponta kétszer-háromszor cseppentsen egy vagy két csepp tiszta, tömény teafa olajat a lábujjak közötti kipállás, körömfertőzés esetén a fertőzött vagy sérült felületre.
• Hüvelykúp: Gombás hüvelyfertőzés ellen legfeljebb 5 napon keresztül 12 óránként helyezzen fel a hüvelybe egy teafaolajos hüvelykúpot.
• Hajápolás: Több sampon, szappan és egyéb bőrápoló szer tartalmaz teafa olajat de általában olyan kis mennyiségben, hogy antibakteriális hatása szinte nem is érvényesül.
A teafaolajat általában fertőzések helyi kezelésére használják. Bőrrel érintkezve az olaj sokféle gomba szaporodását, terjedését gátolja. Több tudományos kutatások igazolta, hogy a teafaolaj antibakteriális hatású még olyan esetekben is, ahol az antibiotikumok nem bizonyultak hatásosnak. A teafaolaj antiszeptikus hatása főleg vágások, horzsolások, valamint rovarcsípések és -szúrások kezelésében érvényesül a leginkább. Az olaj elősegíti a kisebb sebek, vágások, horzsolások gyógyulását, megelőzi az elfertőződésüket, és minimálisra csökkenti a hegesedés időtartamát. Mély, nyílt sebekre ne alkalmazza.
Gombafertőzések elleni hatását főleg a Tricliopliyton gomba esetében fejti ki, amely a lábujjak közötti kipállást, a lágyékhajlat gombásodását vagy a gombás körömfertőzést okozza. A hüvelyfertőzést kiváltó Candida albicans gomba és a Tricliomonas vaginalis nevű egysejtű ellen is hatásos lehet. Mivel bizonyos gombafertőzéseknél ez a szer nem hatásos, ilyenkor forduljon kezelőorvosához. aki hatékonyabb gombaellenes szert ír fel.
A teafaolaj a faggyú mirigy-gyulladás kezelésében is hasznos lehet. Egy kísérlet során az 5% teafa olajat tartalmazó gél-készít¬mény ugyanolyan hatásosnak bizonyult, mint az 5% benzoil-peroxidot tartalmazó, hagyományosan faggyú mirigy-gyulladásra ajánlott, vény nélkül kapható szer. A teafaolaj használatakor azonban kevesebb mellékhatás jelentkezett. A benzoil-peroxid-készítmény alkalmazását követően viszont hámlás, bőrszárazság és -viszketés alakult ki. Egy másik kísérlet azt igazolta, hogy a teafaolaj a korpásodást okozó Pityrosporum ovale gomba ellen is védhet.
Figyelem!
A teafa olajat csak külsőleg használja, tehát soha ne nyelje le. Ha ez mégis megtörtént, azonnal forduljon orvoshoz! A teafaolaj nagyon ritkán bőrkiütéssei járó allergiát okozhat. Ezért, mielőtt bármilyen kezeléshez használná az olajat, tegyen néhány cseppet az alkar belső felületére. Ha allergiás a szerre, akkor a bőr a cseppentés helyén vörös és gyulladt lesz. Ilyenkor sem kell lemondania a teafaolaj áldásos hatásáról csak oldja fel egy kis semleges olajban, például étolajban, és ezzel a keverékkel ismételje meg az allergiatesztet. Ha ekkor a bőr nem reagál, nyugodtan használhatja a teafa olajat ilyen formában.
 

fancsi2010

Állandó Tag
Állandó Tag
Segítsetek, ha tudtok.
Kegyetlenül recseg az ágyunk rugója és ha rárakok egy ruhát már a szomszédba is meghallják. Abban a szobában alszik a kislányunk, és minden lélegzetvételre felébred. Már azon gondolkodtunk, hogy kidobjuk az egész ágyat, de igazából semmi más baja nem lenne. Van valakinek valami jó ötlete, mit lehetne tenni a rugókkal.
 

noti

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem reg bukkantam ra erre az oldalra, nagyon hasznos informaciokat nyujt, az nagyon jo tipp amikor elsozzuk a levest tejet v tejfolt tegyunk hozza, ki kell probalnom.
 

vidniki

Állandó Tag
Állandó Tag
Az a gondom, hogy a konyhában papír borítású lambéria van...és ha vmit sütünk olajban az csapódik....mivel lehet azt elkerülni hogy zsírpacás legyen a lambéria
 

vidniki

Állandó Tag
Állandó Tag
arra gondolok itt hogy van e vmi anyag amivel be lehet a lambériát vonni vagy festeni vmivel ami a hőt is bírja ???
 

Maszek

Állandó Tag
Állandó Tag
egy tipp azoknak, akik Zepter-edényt használnak:
a "saját" tisztítószere (ami tulajdonképpen inkább csak polírozó) helyett az edény külsejére nálam remekül bevált a hideg zsíroldó
igen, tudom, büdös...de arra a pár percre nyitott ablak mellé tehetjük és rázárhatjuk a konyha ajtaját :p
nagy előnye, hogy nem kell súrolni :D és ugyanolyan szép lesz az edény, mint újonnan

Zepter, AMC, és egyéb rozsdamentes edény tisztítására kiváló, de alumínium edény kivételével mindenhez használható tisztítószer a mosószóda. Úgy kell használni, mint a súrolószereket.
Még az erősen odaégett ételt (sütőtepsi sütés után) is tisztára mosható a használatával. Az erősen leégett ételnél hasznos az áztatás. Teljesen környezetbarát, és nem büdös.

Ne haragudjatok de én még csak most találtam meg az oldalatokat.
A kérdésem: színes ruhákat is mostok mosószódával?Mennyit tesztek egy adaghoz?A szódabikarbónával is ugyanez a kérdésem.
Bocs a tudatlanságért!
szikieva

Bátran használhatod színes ruhákhoz is. Nem fakít, hanem élénkebb lesz a színük.
Kb. 1 éve már, hogy az alábbi mosószert használjuk:
10 dkg mosószappant lereszelek, és 2 liter forró vízben feloldom (apránként adagolom, ahogy oldódik). amikor feloldódott, hozzá adok még 3 liter vizet, 10 dkg mosószódát (Na2CO3), és 4-5 dkg boraxot (gyógyszertár, vagy biobolt). Az egészet felforralom. 5 liter lesz belőle.
Ha kihűl kocsonyás anyag lesz, amit összekeverve/-törve a mosógép adagolójába teszek. Egy adaghoz 1-2 dl (100-200 ml).
Öblítés: 10%-os ecet duplájára hígítva (5%-ra) -- 1-2 csepp illóolajjal -- és zsupsz az öblítőtartályba.
Olcsó, környezetbarát, és van olyan, mint a drága mosószerek.
 

Janome

Állandó Tag
Állandó Tag
A csempe és járólap fugáinak leghatékonyabb tisztítása nálam : sütőpor + fogkefe. Tudom , tudom kissé macerás de gyönyörű lesz.
 

sch.szilvia

Állandó Tag
Állandó Tag
Van valakinek ötlete, hogy a pvc padlóról, hogyan lehet eltávolítani a kis fekete pöttyöket? Mi tavaly világos szűrkét vettünk a konyhába. Aztán idővel vettem észre, hogy kis fekete pöttyökben ragad rá a kosz. (nem tudom tudja-e valaki, hogy mire gondolok)
ráadásol nem elég felmosni, körömmel kell felkaparni, ami nem mindig eredményes. (főleg a körmeimnek)
az meg nem megoldás, hogy kétnaponta nekiesek körömkefével!

és még egy kérdés!
Erkélyen régi zöld (kb 32 éves) "csodataposó" van lerakva. és olyan csúnya! Szeretném, ha nem szürke koszos lenne, hanem kicsit tisztább, ha értitek mire gondolok. Van ötletetek, hogy mivel tudnám "újjá" varázsolni?

A sütőpor pedig a nagyon koszos, pl. Munkásruhák mosásához is alkalmas. 1-2 zacsi a ruhákra, a mosógépdobba és szép lesz tőle.
 
Oldal tetejére