hímzésfajták,pl: hagyományos ,szalag, gyöngy, blackwork, hardanger... stb

Elodie

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszi szépen Kirjava !
Mar én is fel akartam tenni, de ezen a héten eléggé elfoglalt vagyok. Ha tudjatok, töltsétek le, ez egy nagyon szép könyv !!!
Erdemes megismerni ezt a technikat is, meglatjatok, szép dolgokat lehet késziteni. :)

Sziasztok
Ha valakit közelebbről is érdekelne a szalaghímzés, akkor az E-book 313.oldalán megtalálja ezt a könyvet. (így egyszerűbb)
 

zelinum

Állandó Tag
Állandó Tag
Hódmezővásárhelyi hímzés

Érdeklődnék, hogy van e köztetek, aki ismeri és gyakorolja is a hódmezővásárhelyi hímzést?

Ízelítőül egy kép róla.
 

misbita

Állandó Tag
Állandó Tag
sziasztok!
Mintát szeretnék kérni - olyat, ami száröltéssel hímezhető! Édesanyám fiatalabb korában kalocsai terítőket hímzett, de mára már megfáradt, látni sem lát olyan jól, ezért gondoltam, hátha tudtok ilyen mintát, mert ezt azért sikerrel hímezgethetné...

Látom kissé lefagyasztottam a topicot.
Pontosítok: Royal Paris-nak van pl: RP647043 számú mintája, na valami ilyenre gondoltam... Ha valaki tudna ilyet szkennelni...
Vagy esetleg ha a száröltés, láncöltés angol megfelelőjét leírnátok, hogy rákereshetnék... nagyon köszönném
 

fjne

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagyon jó, hogy teszel fel az oldalra kreatív dolgokat. Én szkerózis multiplexes beteg vagyok, de nem vagyok nagyon rossz állapotban, és sokat kézimunkázom, és készítek különböző díszeket. Köszi, hogy vagytok akik foglalkoztok ezzel.
 

Klaudia81

Állandó Tag
Állandó Tag
Szomorúpamukos riseliős terítő

Sziasztok!
Szégyellem, de nekem is volna egy kérésem felétek!;)
Egy 1984-85-ös Fürge Ujjakról volna szó, amit keresek, és amiben közreadtak egy nagyon szép, körbefutó kalocsai riseliős terítőt.
Ezt szeretném elkészíteni, de riselés nélkül, mert azt nem tudok. :D(Könyvem persze van róla, még a Kardos Kati féle).
Mellékeltem a mintának azt a darabját, ami megvan nekem fénymásolaton. Sajnos ismerősömnek nem volt meg az újság többi része.
Annyit tudok még róla, hogy a 84-85 őszi-téli különszámban jelent meg a színes képe és a mintája.
A feltöltő - már ha szerencsém van, és megvan valakinek - nagyon nagy örömet okozna vele. Szívesen vennék hasonló mintákat, ami nem csokor, hanem körbefutó minta.
Cserébe tudok felrakni szalaghímzéses, tűfestéses könyveket, már ha a netem engedi, mert alig működik. Valahol van a gépen kelta, kínai és japán hímzésem is.
Angol madeirás mintáknak is örülnék, mert sajnos az nincs nekem.
Nagyon-nagyon köszönöm, ha valaki tud segíteni!
 

blossom

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Lányok!

Hoztam néhány régi Fürge Ujjak részletet. Azért csak részletet, mert ezek vannak meg. Sajnos a régi újságok nem tartalmaztak minden mintához színes képet is, ezért csak amihez volt, azt tudom feltenni.

Remélem, valakinek öröme lesz majd bennük!

Ó, de szépek. Ezekről eszembe jutott anyukám Fürge Ujjak készlete. Régen, amíg a csuklója el nem tört egy téli jeges úton elesés során, rengeteget kötött és hímzett. Nagyon szerettem az újságot. Az idén nyáron a várban a mesterségek ünnepén láttam, hogy valami új néven újra kiadják. Pár éve a Foltvarázs magazin is nagyon színvonalas volt, de aztán az is csődbe ment. Nem is igen tudok színvonalas kézimunka újságot magyar nyelven.
 
Oldal tetejére