TV-ben láthattuk,könyvben olvashatjuk

donvackor

Állandó Tag
Állandó Tag
Azt hiszem mindenkinek van kedvenc filmje,sorozata,telenovellája amit régen látott.Szívesen nosztalgiázna egy kicsit és akár könyvben is elolvasná.
Itt beszélgethetünk ezekről a dolgokról,megoszhatjuk egymással élményeinket,gondolatainkat,véleményeinket és ha nekünk meg van a témában szereplő könyv ill. film fájlcserélési lehetősége,természetesen azt is.
Jó szórakozást minden kedves érdeklődőnek!

Szálka, hal nélkül
Biztosan sokan emlékeztek erre a bohókás kis sorozatra.Bodrogi és a többi főszereplő nagy alakitása.Azt hiszem talán izgalmasabb tv-ben nézni,mint olvasni,de ezt mindenki maga dönti el.
A könyvet csatolom,ha van érdeklődés a sorozat iránt szívesen feltöltöm később azt is.


Canadahun will not allow the display of content protected by copyright law, unless they have the necessary legal rights to display or direct traffic to that content.

A canadahun nem fogja engedni, bemutatni, vagy megtalalashoz iranyitast adni olyan tartalmu anyagot ami a copyright altal vedett,
csak ekkor ha van szukseges legalis engedely van ra.
 

donvackor

Állandó Tag
Állandó Tag
Danielle Steel - Keresztutak
Pár évvel ezelőtt vetítette a tv2, a kítűnő írónő regényeiből készült filmeket. Akkoriban keveset tudtam rögzíteni,de azóta már kisebb gyüjteményt sikerült beszerezni a filmekből is. Kedvencem a "Keresztutak". Először a könyvet olvastam, majd később láttam a feldolgozást.A saját képzeletemben kicsit másképp festettek a szereplők,a helyszínek,de így is nagy élmény ily formában megismerni a történetet. Szerintem az irónő rajongóinak nem kell mesélni a könyv tartalmáról,gondolom könyben már nagyon sokan olvastaták. Csatolom a filmet és a regényt is,bár tudom az utobbi már megtalálható a fórumon,de igy együtt könnyebben megtalálják az érdeklődők.
Heidi( könyv és és film) és a folytatása filmben
Sokunk nevében mondhatom,hogy gyermekkorunk kedvence a Heidi volt.Nem is tudom megszámolni hányszor olvastam el a pöttyös könyvet.Több változatban is feldolgozták,mindegyik nagyon aranyos,megható kis történet.Több változatát is láttam,de azt hiszem,amit csatoltam,a legrészletesebben és legjobban tükrözi J.Spiry kitűnő munkáját. A történet folytatódik,mégpedig Menekülés címmel.Más szereplőkkel,helyenként más helyszinekkel(ez nem az eredeti szerző műve és könyv formájában nem is hallottam róla).Nekem tetszett ez is,bár már felnőttként láttam,az akkor még kicsi lánykáimmal,de igy is kellemes szórakozást nyujtott az egész családnak. Ezt is csatolom,azt hiszem nincs még fent.A filmfeltöltések nem az én munkáim,köszönet érte az eredeti feltöltőnek.
 

Heni1983

Állandó Tag
Állandó Tag
Könyv után filmet nem szeretek nézni, mert mindig csalódok:( Fordítva viszont elsülhet jól a dolog: a Skarlát betűt előbb láttam, és azért olvastam el, mert tetszett. Talán az egyetlen kivétel Az angyalok és démonok - a könyv előbb volt, és csak utána a film, és tetszett a vásznon is.
 

Ile57

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagyon tetszett nekem az Elfújta a szél c. film. Utána olvastam el a könyvet, de nem csalódtam, hiszen a film nem tud annyi mindent belesűríteni. Amikor a TV-ben újra ment, megint megnéztem, és utána újra elolvastam. Szóval nagyon szeretem. Aztán a Scarlett is hasonló hatással volt rám.
A Scarlett folytatásait is elolvastam, az összeset, meg is vettem, sajnálom, hogy ezeket már nem filmesítették meg.

A Narnia minden kötetét olvastam, de csak az első filmet láttam, az is nagy hatással volt rám.

Persze a klasszikusok a szívem csücskei. Jókai regényei és a belőlük készített filmek, no meg az Egri csillagok, A Pál utcai fiúk, a Légy jó mindhalálig, Kincskereső kisködmön.
 

sukiaki

Állandó Tag
Állandó Tag
Még kislányként láttam egy BBC sorozatot, a Büszkeség és balítéletet, Celia Bannermann-nal a főszerepben. Utána nem volt nyugtom, amíg meg nem szeretzem Jane Austen regényét /a többit is végigfaltam/. Ez a Világirodalom Remekei sorozatban jelent meg. Azt a könyvet vagy 10-szer olvastam azóta. Bár azóta több feldolgozást láttam, /Greer Garson és Laurence Olivier, Colin Firth és Jennifer Ehle főszereplésével, az utolsót, a Keira K.-sat nem néztem meg, mert az előzetese nagyon nem tetszett/, még mindig azt mondom, hogy az a régi BBC sorozat volt az igazi, a legjobb. Annyira reméltem, hogy egyszer leadják. Így jártam Burnett A kis hercegnőjével is, vagy húsz éve ment talán négy részben a tévében, azóta láttam a Shirley Temple-es régi filmet és az új sorozat-változatot, de az a régi volt a legjobb.
 

HuntingFox

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok, látom elég lassan döcög a téma, de azért beszállok :D

Chuck Palahniuk: Harcosok klubja
A könyv rövidke, a film pedig nem véletlenül lett kultuszfilm, szóval a könyvet igazából csak azért tudnám ajánlani, mert az eredeti sztori nem ott végződik, ahol a filmben... Max párperces jelenet következne utána, de nekem azért ütött... :D

Hunter S. Thompson: Félelem és reszketés Las Vegasban
Elég furcsa már az is, hogy nagyjából megtörtént az, amit a filmben is láthattunk, bár a könyvben van egy fejezet (filmben is :D), amit maga a szerző is csak a saját diktafonjára felvett, alig kibogozható hangfelvételekből rekonstruált :)

Ken Kesey: Száll a kakukk fészkére
A filmet mindenképp látni kell, Jack Nicholson nagyot alakít. Ahogy megkaptam a filmet, gyorsan beszereztem a könyvet is, hogy előbb elolvashassam, mert a Harcosok klubjánál és a Félelem és reszketés Las Vegasban-nál ez azért nagyságrendekkel komolyabb irodalmi mű.
Talán ez utóbbit ajánlanám legszívesebben, a többi, az csak könnyebb olvasmány...
 

ilcsi18

Állandó Tag
Állandó Tag
Gárdonyi Géza: Egri csillagok c. könyve számomra örök klasszikus 2-szer is elolvastam.
Filmben is láttam, de könyvben jobban szeretem, mert a film nem tudja teljesen visszaadni az olvasáskor elképzelt világot.
De ez érthető is hiszen a filmet megvágják, hogy beleférjenek a tervezett időkeretbe.
 
A 13 és 3/4 éves Adrian Mole titkos naplója

Lehet, hogy a filmbéli változatnak nem ugyanez a címe, de szerintem mindenféleképpen említésre méltó és a név alapján föllelhető.
Több része is készült: a könyv bemutatja Adrian serdülőkorát. Szerintem szuper könyv, akár felnőtteknek is tanulságos lehet. De elsősorban a gyerekeknek. Rengeteg humor van a sorok közé rejtve.
És szerintem a gyermekkönyvtárban megtalálható a könyv változat, a film pedig- google a barátod. :)
 

kopkatimi

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezt én is olvastam, a sorozatot is láttam (ha jól emlékszem, sorozat volt). Szerettem, nekem tetszett. A felnőttkori folytatását is olvastam, az már nem tetszett annyira.

Emily Bronte: Üvöltő szelek

A könyvet nagyon szeretem,szerintem csodálatos. A filmet a mai napig nem néztem meg, mert félek a csalódástól, de ezen a hétvégén szerintem sort kerítek rá. Remélem nem lesz vészes.
 

Darleyeen

Állandó Tag
Állandó Tag
Neil Gaiman írta a Csillagport és a Coraline-t is. Mindkettőből van film is - a Coraline-ből animációs. Előbb láttam, utóbb olvastam, és így, ebben a sorrendben nagyon jó. Tetszett a film, a könyv meg még inkább.
Legutóbb Laura Ingalls Wilder A farm, ahol élünk című könyvét olvastam, amiből filmsorozat is van, régebben vetítették is hétköznap délelőtt.
 

azsoldos

Állandó Tag
Állandó Tag
Michael Crichton Őslénypark című regényéből lett a Jurassic Park című film. Nekem a könyv sokkal jobban tetszett.
 

Rob73

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem A Gyűrűk Ura mindkét formában nagyon jó :).
Ugyanez a véleményem a Coen-fivérek filmjéről és Cormac McCarthy regényéről: Nem vénnek való vidék. A film szerintem nem véletlenül nyert Oscar-díjat, a könyvnek pedig a mondatok tagolásával adnak dinamizmust: nincs vessző, csak pont.
Amit sajnálok, az Paolini fantasy regénye, az Eragon: könyvben ugyan van némi Star Wars utánérzése az embernek, ám magával ragadó a sejtelmességével, a titokzatosságával - a film éppen ezen erényeit nem tudta megfogni, nagyot is bukott.
 

Minci9

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem a Julie és Julia tetszett legjobban. A könyv és a film is egyaránt megnyerte a tetszésemet. Pedig általában valamelyikben csalódok. Mert vagy a filmben változtatnak sokat a könyvhöz képest, vagy a könyvet találom unalmasnak a filmhez képest. A Julie és Julia esetében pedig mindkettő elvarázsolt. Mindenkinek ajánlom, akit érdekel a gasztronómia.
 

ivy76

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem Austen:Büszkeség és balitélet c. könyve volt ilyen.Láttam tv-ben a BBC feldolgozást,és mikor elolvastam a könyvet megvoltam elégedve mind a kettö változattal.
 
Oldal tetejére