Ősrobbanás - elméletek, feltételezések...

iszugyi

Kitiltott (BANned)
A fizikusok kb. 400 éve használják a tömeg fogalmát a tudományukban, de a mainapig nem tudták felderiteni, mi az?
 

iszugyi

Kitiltott (BANned)
Egy szakképzetlen, a fizikához elemi szinten sem konyító névtelen Warrior Princess csak ne kérdőjelezze meg Szász elméletét és mérését!
 

iszugyi

Kitiltott (BANned)
Szász elmelete Dalton, Avogadro, Loschmidt, Boltzmann az anyagról alkotott felfogása folytatása az atomokon belül. A mi atomjaink protonokból (P), elektronokból (e) és pozitronokból (p) állnak. A nagy kíséletezö Rutherford felfogását kiegészítette, a pozitronokkal. Rutherford a XX. század elején abban hitt, hogy az atommagok protonokból és elektronokból állnak. Csak 1932-ben feldezék fel a fizikusok a prozitron, ami a protonok és az elektronok mellett kijönnek, mint anyagi részecskék, az atommagból. Más anyagi részecske nem hagyja el az atommagot, de az instabil neutront sem.

Az elektronok és pozitronok az atommagban kb. 80 %-os fénysebességgel száguldanak a protonok között, a protonok eröterében. A magkötést a protonok között az (e,p,e)-képzödmények alkotják.

Warrior Princess, a fizika alapjai megértésétöl messze van.

 

iszugyi

Kitiltott (BANned)
Szász Gyula a "Physics of Elementary Processes" címü 2005-ben megjelent fizika könyvében kidobta a specrelböl származtatott E = m c^2 tömeg-energia elvivalencia elvet: Az elemi tömegeket m(P) és m(e) nem lehet energiává átalakítani.

De kidobta a fotonok létezését is: Az atomok fénykibocsátása hullámféle rezonancia jelenség, nem korpuszkuláris.

Ezekre alapul a részecskefizika Standard Modellje, és ezek az alapok nem helytállók. Ezek az alapok Einstein tudományos baklövéseire vezethetök vissza, amiknek az "elfogadott" fizika 100 év óta bókol. Warrior Princess, a fizika alapjai megértésétöl messze van.

Szász egyesítette az elektromágnesességet a gravitációval. Ez sem sikerült Einsteinnek.

Einstein az áltreljét a szabadesés egyetmességére alapította, de a testek különbözö gyorsulását sem ö, sem más fizikus nem ellenörizte (Szászon kívül). A gravitációt is elemi töltések okozzák, ami megmagyarázza az "elfogadott" gravitációs elméletek több ezreléknyi nagyságrendü eltéréseit a kísérleti megfigyelésektöl. Szász elmélete kimondja taszító gravitácios is létezik.
Warrior Princess, a gravitációs fizika alapjai megértésétöl messze van. A magát Hercegnönek tartó hisztérikus személy tudatlan önálló gondolkodásnélküli hablatyoló. A fizikára úgy néz rá, mint borjú az újkapura.

Sem az E = mc^2 relációt, sem az E = hv-s fotonokat egyetlen-egy fizikai kísérlet nem mutatta ki. Épp az együgyü W.P. dobta be többször azt a kérdést, mi bizonyítja
Szász eleméletét? Mi bizonyítja a Standard Modellt, mi bizonyítja az áltrel alapját, kédezem én?

 

iszugyi

Kitiltott (BANned)
Galilei feltevése a testek egyetemes szabadeséséröl nem érvényes a természetben.

A "Physics of Elementary Processes" meg teljes egészében kiutasította Einstein fizikáját a fizikai tudományból.
 

iszugyi

Kitiltott (BANned)
Na, ez is egy nézet:

"Centrifugális erővel a gravitációs hatás semlegesíthatő, tehát a tömegra hatő erők ugyanakkorák, csak ellenkező irányúak.

A centrifugában a normálgarvitációt sokszorosan meghaladó erő állítható elő.

Ha minden részecskére a tömegével arányos erő hatna, akkor minden részecske egyszerre gyorsulna, tehát egymáshoz képest nem változtatná a helyét.

Valójában a centrifugában tömeg szerint szétválógatótnak az anyagok.

Ezért a tehetetlen és a gravitációs tömeg ekvivalenciája nem lehet igaz."
 

iszugyi

Kitiltott (BANned)
W.P.: "Inkább tedd közszemlére, hogy a szaklapoktól és a valódi fizikusoktól miféle válaszokat kaptál."

Evvel megpróbálod szugerálni a kutató fizikusok általános véleményét, amihez semmi jogod nincs.

A fizikusok egy része kételkedik az általad felsorolt kísérletek hitelességében, a kétfajta tömeg egyenösége kimutatásával kapcsolatban, mert látják az elektromágneses zavarás rontó hatását. Az eddigi kísérletek eredményét, föleg a torziós mérleg kísérletekét, nem is lehet tudományosan elfogadni. Ezt sok kutató nem is fogadja el. A tömeghiány kimutatása az ilyen kísérletekben nem sikerült.
 

iszugyi

Kitiltott (BANned)
A tudomány súlya (tudni jó):

"Ma már az is közhely, hogy a felvilágosodás korában megszületett tudományosság nélkül az emberiség története egylábú szék volna csupán. A gőz- és számítógép alaposabban megváltoztatta, sőt: felbolygatta életünket, mint bármelyik hadvezér vagy politikus. A találmányok nyomot hagytak a gondolkodásban, ízlésben, a mindennapokban más eszméket, elveket és másféle háborúkat hozván magukkal. Hol féltünk tőle, hol istenítettük. Kiátkoztuk, magunkhoz csalogattuk. Hol esztelen magabiztosságot kölcsönzött,.."
 

iszugyi

Kitiltott (BANned)
W.P., a két hidrogén atom közötti vonzó erövel kapcsolatban nem tudod, hogy a proton és az elektron mozgásából erednek a mágneses dipólmomentumok, nem ezen részecskék önperdületéböl. Nem tudod, mert nem érted a fizikát.

A pontszerü elektronnak és protonnak nincsen önperdülete, nincsen a h-val összekötött spinje. Ezek a részecskék bozonok!!

Azt minden fizikus tudja, hogy a kvantummechanika alkotói, Heisenberg, Schrödinger, Dirac nem építették be a mozgó elemi töltések által okozott és mindig jelenlevö mágneses mezöt az elméleteikbe. A hidrogénatom szinvonala felhasadása a mágneses mezö jelenlétével megmagyarázható, nem kell a spin semmire.


Igazában manapság nincsenek fizikus kutatók, akik hisznek az elektronok ugri-bugrálásában a gerjesztett állapotok között és ennél korpuszkuláris fotonokat bocsátanak ki. Ez csak sci-fi mese volt. Az elektronok az atomhéjban a nem-konzervatív mezöben A(e.m.) mozognak. Ez tudományos tégy.


Dirac "antiprotonja" abban különbözik az Új Fizika eltonjától, hogy az eltonnak elemi gravitációs töltése is van, és ez ellenkezö elöjelü mint a protoné.

Különben a pozitron és az elton is bozon.
 

zsuzsanna03

Állandó Tag
Állandó Tag
Tisztelt Vitázók /helyesebben:vitatkozók/ !

A topik nagyon kezd - a másikhoz hasonlóan - személyeskedésbe átmenni.
Megkérném, hogy a későbbiekben az állítások helyességét vagy helytelenségét minősítsétek és ne a hozzászóló személyét !

A szerver lassúsága miatt most nem áll módomban kitakarítgatni a nem ide illő megnyilvánulásokat, de innentől minden sértő, személyeskedő beírást értesítés nélkül törlök.

Magán vitáitokat szíveskedjetek privát levelezés formájában lebonyolítani.

zsuzsanna03
kormányos
 

iszugyi

Kitiltott (BANned)
Ha a gravitációs elméletek prognózisai 4.6 s-os szabadesés után bizonytalanok, pontosabban mondva nem ellenörizettek, akkor mit akarnak az asztrofizikus kutatók az egész Univerzum idöbeli fejlödése visszaszámításval 13.7 milliárd évvel ezelötti idöre?
 

iszugyi

Kitiltott (BANned)
"Physicist Defends Einstein's Theory And 'Speed Of Gravity' Measurement - ScienceDaily (Oct. 4, 2007) — Scientists have attempted to disprove Albert Einstein's theory of general relativity for the better part of a century. After testing and confirming Einstein's prediction in 2002 that gravity moves at the speed of light, a professor at the University of Missouri-Columbia has spent the past five years defending the result, as well as his own innovative experimental techniques for measuring the speed of propagation of the tiny ripples of space-time known as gravitational waves. See also: Space & Time Black Holes Cosmic Rays Jupiter Matter & Energy Albert Einstein Optics Physics Reference Introduction to general relativity Acceleration Gravitation Electromagnetism Sergei Kopeikin, associate professor of physics and astronomy in the College of Arts and Science, believes that his latest article, 'Gravimagnetism, causality, and aberration of gravity in the gravitational light-ray deflection experiments' published along with Edward Fomalont from the National Rad.... "

Persze nem Einsteintöl származik az a feltevés, hogy a gravitáció is c-vel terjed ki. De Szász írta fel elsönek a gravitációs mezö A(grav.) mozgásegyenletét a Minkowski-térben így

D D A(grav.) = - J(e.m.).

És Szász mutatta ki elsönek a fizikában, hogy a kölönbözö anyagi minöségü testek szabadesése különbözik 110 m-es szabadesésnél.
 

iszugyi

Kitiltott (BANned)
Az A tömegszámú izotópok tehetetlen tömege m(A-izotóp;i) így függ össze a relatív tömeghiánnyal delta(A-izotóp)

m(A-izotóp;i) = A (m(P) - m(e)) (1 - delta(A-izotóp)).

A kémiai elemek szabadesése ellenörzése meg azt mutatja ki, hogy a próbatestek súlyos tömege

m(elem;g) = N(P) (m(P) - m(e)) !!!

A testek kétfajta tömege ezreléknyi nagyságrendben különbözik!! Q.E.D.
 

Warrior Princess

Állandó Tag
Állandó Tag
Szeretném újólag felhívni az Olvasók figyelmét, hogy amit iszugyi valamiféle "új fizika" címszóval itt előad, annak semmi köze a fizikatudományhoz, nem több, mint egy unalmas sci - fi.

A #527-ben emlegetett kísérlet nem létezik, az állítás hazugság. A testek súlyos és tehetlen tömege megegyezik, s ez igazolást is nyert részben a technikai gyakorlat, részben gondosan megtervezett és kivitelezett kísérletekkel. Az iszugyi által emlegetett ezreléknyi különbségek már egy repülőgép gázturbinákat gyártó üzemben is szemet szúrtak volna a mérnököknek. A tömegspektroszkópiás és titrálásos mérések nemhogy ezreléknyi, de nagyságrendekkel kisebb eltérést is kimutatnának, csakhogy ilyen eltérések nincsenek. Iszugyi sokszorosan ellenőrzött, létező elveket, törvényeket, hatásokat tagad mindennemű elméleti és kísérleti bizonyíték nélkül. Megteheti, de tisztességtelen a saját, nem ellenőrzött, minden fizikus által elutasított elképzeléseit igaz valóságként közölni a gyanútlan, sokszor laikus olvasókkal, mert ez a topik elvileg nem az ezoterikával foglalkozik.

Egy kis felsorolás az "új fizika" tételeiből:

- Nem érvényes az egyetemes szabadesés. Különféle testek nem egyformán gyorsulnak.

- Nem érvényes a tömeg és energia megmaradás elve.

- Nem érvényes a relativitáselmélet.

- Nem érvényes a tömeg - energia ekvivalencia elv.

- Csak két kölcsönhatás van, elektromos és gravitációs.

- Nincsenek fotonok.

- Nincsenek neutronok.

- A proton nem összetett, hanem elemi részecske.

- Nincsenek kvarkok, gluonok, tehát nem érvényes a QCD, QED.

- Az anyag csak elektronból, protonból, pozitronból és antiprotonból áll.

- Az elektronnak nincs spínje, nincs mágneses dipólmomentuma

- Nem érvényes a Heisenberg - féle határozatlansági reláció.

- A hullámmechanika, a Schrödinger egyenlet nem érvényes.

- Nem érvényes a Standard Modell.

- Nem érvényes a dualitás.

- A testek súlyos tömege megmarad, a tehetetlen tömeg nem marad meg.

- Eötvös, Dicke, s mások gravitációs mérései nem hitelesek

- Szász kísérlettel igazolta a kétféle tömeg különbözőségét Brémában.

- A gravitációs térre is érvényes a Maxwell - féle egyenlet.

- Iszugyi megtalálta a gravitációs töltést.

- etc, etc.

A sor hosszan folytatható. A fenti és a nem közölt állításokban egy a közös, mind hamis! Iszugyi egyetlen, az elgondolásait támogató egyetemet, kutatóintézetet, vállalatot, publikációt, mérést, fizikust nem tud felmutatni, merthogy ilyenek nincsenek. Ez a helyzet az "új fizikával".

További szép napot és jó böngészést mindenkinek!
 

iszugyi

Kitiltott (BANned)
W.P.: "- Nem érvényes az egyetemes szabadesés. Különféle testek nem egyformán gyorsulnak."

A testek így gyorsulnak

a(test) = F(e.m.)/m(test;i) - G(grav.) m(Föld;g)/R^2 x (1 + delta(test)).

W.P., a felsorolásod lerövidítve, a Standard Modell és az Áltrel nem érvényes, mert a világmindenség anyaga atomisztikus felépítésü.

A testek kétfajta tömege

m(test;i) = m(test;g) (1 - delta(test))

az elemi tömegekböl m(P) és m(e) származik, és csak a testek súlyos tömege marad meg.

Az Új Fizika tudományos forradalom.

 

iszugyi

Kitiltott (BANned)
Az eddigi fizika kapitális alaphibát követette el, hogy elmulasztotta ellenörizni a kémiai elemek eltérö szabadesését.
 

iszugyi

Kitiltott (BANned)
Mindenki megegyzik abban, hogy a fizika kísérletek eredményére alapul, feltételezések egyedül nem elegendöek.

Egy "low energy" kísérlet létezik (a kémiai elemek eltérö szabadesése kimutatása, Szász, 2004), ami eredménye az anyag atomos felépítését kimutatja. A LHC ólom-ólom magok szórásánal csak protonok, elektronok és pozitronok jöttek ki az összeütközö atommagokból.

A részecskefizikában egy felírt részecske reakció bal és jobb oldalán az e,p,P,E-k száma megyegyezik, Pl. a semleges pion hat elemi részecskéböl áll

pion(0) = (P,e,p,e,p,E).

Ez semmi esetre sem tud így bomlani

pion(0) = > 2 gamma.

Hamár a pion(0) tovább fejlödik, a garmmasugárzás mellett, kibocsát egy elektronneutrínót, egy (e,p)-t, és átváltozik semleges müonra:

pion(0) = (P,e,p,e,p,E) -> (P,e,p,E) + (e,p)

pion(0) -> müon(0) + (e,p).

A semleges müon négy elemirészecskéböl áll

müon(0) = (P,e,p,E).
 

iszugyi

Kitiltott (BANned)
"A részecskefizikában egy felírt részecske reakció bal és jobb oldalán az e,p,P,E-k száma megyegyezik."

Mindenkit megbuktatnák a fizika vizsgán, aki ezt nem tudná, és még akkor is, ha fizikai Nobel-díja lenne.
 

iszugyi

Kitiltott (BANned)
A részecskeszám megmaradása ekvivalens az elektromos töltés megmaradásával és a súlyos tömeg megmaradásával. (Hogy én is használjam egyszer az ekvivalens szót az Új Fizikában.)
 
Oldal tetejére