Halálbüntetés

game94

Új tag
Szerintem hülyeség a halálbüntetés , gondoljatok bele : egy csomó embert bevittek már olyan bűntettér amit el sem követett.
Most őket is öljék meg ?
 

Fullongoa

Új tag
Gyilkosságra nincs mentség - senkinek nincs joga elvenni mástul az életet így a hatóságnak se , a gyilkos szenvedjen élete végeiig - arról gondoskodjan a hatóság.


Szerintem sokkal szemelyre szabottabban kene az iteleteknek szuletnie. Lsd Amerikaban is van halal buntetes, de ez inkabb olyan esetkben jellemzo, amikor valaki valoban kulonos kegyetlenseggel hajtja vegre tettet.
Mas esetekben pedig amikor valaki onuralmat veszitve, pl a sajat csaladjanak vedelmeben ol ... ami nem szep dolog, de bizonyosan elofordulhat olyan helyzet, hogy valaki kenytelen megtenni ilyesmit. Nos Kinaban ilyen esetben is meghalsz azthiszem ...

Vagy pl otthon a melyen tisztelt itelotabla is fokent szamoknak es statisztikai adatoknak kezel mindenkit

Kivegzo busz ....
Talan ezzel a busszal oda viszik az eliteltet, es ott jol elgazoljak a busszal :S Akkor szoszerint o a kivegzo busz :)

Magyarországon is be kellene vezetni a halálbüntetést! Rengeteg alávaló alak él a földön!

Igen ... meglehet, de tudod talan mas ember ne hozzon dontest mas ember elete folott. Szemet szemert fogat fogert? Ez nem mukodik ...
Talan kene egy olyan gepet csinalni, ami megismerteti a tett elkovetojevel az aldozat minden fajdalmat es erzeset.
 

Nelune

Állandó Tag
Állandó Tag
A halálbüntetés nem azt jelenti, hogy mészárszéket állítunk fel minden utcasarkon, vagy bitófára küldünk minden tyúktolvajt. De a mások életét - esetleg brutálisan - kioltók nem érdemelnek kíméletet. Vajon azok a liberálisok, akik most a halálbüntetést egyszerűen marhaságnak titulálják, esetleg jogtalannak gondolják, netán azt is gyilkosságnak minősítik, mit mondanának, ha az ő anyjukat, feleségüket, gyermeküket ölné meg valaki brutális kegyetlenséggel? Valószínűleg azonnal megváltozna a véleményük. Hallottunk már olyat, hogy a gyilkos leülte a rá kiszabott néhány évet, kiengedték a börtönből, és egy hónap múlva újra ölt. A büntetés nemcsak az elkövetett bűnért való megtorlás, hanem - elsősorban - a társadalom védelme. Én úgy érzem, jogom van ahhoz, hogy nyugodtan éljek, ennek pedig az egyik feltétele az is, hogy a deviáns, a közösséggel együtt élni nem tudó, beteges lelkületű, abnormális embereket kivonják a forgalomból. Lehetőleg végleg. Nem mellesleg a halálbüntetésnek visszatartó ereje van. Ezen nem érdemes vitatkozni, ez tény.
 

Maci1968

Új tag
Nem könnyű eldönteni elég visszatartó erővel bír e a halálbüntetés.Tény és való hogy voltak vannak és lesznek bűnök amire az életfogytiglan nem elég súlyos büntetés.Mindíg lesznek olyanok akiket semmi nem tart vissza a gyilkosságtól, erőszaktól. A halálbüntetés sem.
 

akena

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem a gyilkosok megérdemlik a halálbüntetést, jó mondjuk nem azok, akik véletlenül vagy hirtelen felindulásból ölnek. Aki szánt szándékkal öl meg valakit, az megérdemli.
 

xy77

Állandó Tag
Állandó Tag
KÜLÖNLEGES KIVÉGZŐBUSZOK KÍNÁBAN

Kínában különlegesen átalakított kivégzőbuszok állnak szolgálatba, amiket a bűntény helyszínéhez közel az elítéltek kivégzésre használnak.

A kínai Szecsuán tartomány 19 buszt rendelt, amelyek belseje némi átalakítás után a halálraítéltek kivégzésének helyszínéül szolgál. A buszokon a bűntett helyszínéhez a lehető legközelebb szállítják az elítélteket, majd ott a busz utasterében hajtják végre a halálbüntetést.

A kínai hatóságok ezzel az elrettentő lépéssel próbálják visszatartani az erőszakos bűncselekmények számát. A buszok átalakítása már befejeződött és az első ítéletet február 20-án végre is hajtották az egyiken. Arról nincs információ, hogy a buszokon milyen módszerrel végeznek az elítéltekkel. A kép illusztráció.

Előbb-utóbb szükség lesz rá itt is...
 

kcseszneki

Állandó Tag
Állandó Tag
Hogy milyen velemenyt kepvisel az ember egy ilyen sulyos temaban,az azon is mulik,hogy hany eves,mik a tapasztalatai,hogyan nevelkedett,stb. Erre talan sosem lesz egyertelmu igen vagy nem valasz.Peldaul,ha valaki eletenek eddig mindig a halabuntetes ellen volt,aztan egy esemeny (valaki kiirtotta az egesz csaladjat) teljesen megvaltoztathatja a velemenyet.
<input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="if(typeof(jsCall)=='function'){jsCall();}else{setTimeout('jsCall()',500);}" id="jsProxy" type="hidden">
 

adria666

Állandó Tag
Állandó Tag
Na igen. A halálbüntetést nem lenne rossz ha visszahoznák, mert a gyilkosok és erőszaktevők pár év múlva visszakerülnek a társadalomba és sosem tudhatod ki lakik a szomszédodban. ezek nem érdemlik meg hogy éljenek
 

atus71

Állandó Tag
Állandó Tag
"A kínai hatóságok ezzel az elrettentő lépéssel próbálják visszatartani az erőszakos bűncselekmények számát"
ja, meg a politikai ellenfeleiket is...
 

atus71

Állandó Tag
Állandó Tag
mintha a nácik is "konstruáltak" volna ilyen hmm... "mobil" likvidáló eszközöket...
nincs új a fekete nap alatt (sem).

Morbidan praktikus megoldas. Gondolom kelloen rivalkodo es feltunore van festve a busz, hogy mindenki megrettenjen, amikor atmegy a varoson. Remelem, azert megkulonbozteto jelzes / szirena nem jar neki !
A halalbuntetes intezmenye kemeny dio. Szerintem bizonyos bunokert /fegyveres rablas, bergyilkossag, uzletszeru kabitoszerkereskedelem, nemi eroszak, emberkereskedelem.../ jogos lehet. Es ha mar csinaljak, akkor lassa mindenki, hogy tanuljon belole! IGY JARNAK A BUNOSOK!!!
Ugy latom egyenlore nincs hatekony atnevelo program, amivel ezeken az embereken lehetne segiteni. Az eletfogytiglani borton nem megoldas. Miert kellene olyan embereket a tarsadalomnak evtizedekig eltartani, akikrol egyszer mar kimondtuk, hogy a tarsadalom szamara karosak es veszelyesek. Amugy is tulnepesedes van a vilagon, es ezekre az emberekre - szerintem- nincs szukseg. Persze, mi van akkor ha teved a biro?? Hat ne tevedjen!! Amikor az orvos teved, akkor is meghallhat egy ember. Az utakon is meghallhat veletlenul egy ember. Elni veszelyes.


szoval: "tévedhet"?
"hibázhat"?
rengetegszer ez a "replika", és tovább megy az úthenger...
műhibák, valódi vétkek, szándékos tettek, és gyakran az áldozat(jelölt) a vádlott...
uborkát kísérel meg a kertből lopni a "delikvens"?
bennhagyja a törlőkendőt Kovács úrban a "tanárúr"?
vajon a sárgolyón másutt (még a bezzeg-vidékeken) is elő-előfordulnak ilyesmik?
ez költői kérdés, mert azt feltételezem, hogy -- sajnos -- igen...
 

luciferko

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem is a rabokat dolgoztatni kéne. Mindenki szeretné, hogy szigorúbbak legyenek a büntetések. De a több rab, több pénzt vesz ki az emberek zsebéből.

Szóval én is támogatná a bányák megnyitását, vagy ki kell vinni őket a földekre dolgozni
 

szilvia2011

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy híres mű jut az eszembe, John Grisham:Ha ölni kell. Szerintem is van olyan eset, hogy az egyetlen megoldás néhány bűnre a halál. De nekem is vegyesek az érzéseim, mert mi van, ha később kiderül, hogy nem az elkövetőt végezték ki.?
 

Frank-FHI

Kormányos
Kormányos
Egy híres mű jut az eszembe, John Grisham:Ha ölni kell. Szerintem is van olyan eset, hogy az egyetlen megoldás néhány bűnre a halál. De nekem is vegyesek az érzéseim, mert mi van, ha később kiderül, hogy nem az elkövetőt végezték ki.?

Szerinted egy bizonytalan ügyre a bíró bevállalná a halálbüntetés kiszabását? Akár egyénileg, akár testületileg? A bíró is ember, neki is el kell számolni a lelkiismeretével. Nem olyan könnyű döntést hozni emberek sorsa felett.

Amikor pl. az elköv. lefilmezi önmagát vagy a szadizását, mert szereti visszanézni, ott szerintem igen kevés a kérdőjel.
 
Oldal tetejére