Találmányok-Felfedezések

farkasarozalia

Állandó Tag
Állandó Tag
2011 - KÉMIA NEMZETKÖZI ÉVE

Száz évvel ezelőtt, 1911. januárjában Marie Curie-t kémiai Nobel-díjjal tüntették ki. Ugyanebben az évben alapították meg a Kémikus Egyesületek Nemzetközi Szövetségét.A kettős évforduló alkalmából az ENSZ a 2011-es évet a "Kémia Nemzetközi Évé"-nek minősítette.

Az ENSZ egy 2008. december 30-i határozatában rögzítette, hogy a 2011-es év „International Year of Chemistry” (röviden IYC 2011), azaz a kémia nemzetközi éve lesz, amelynek jelmondata:
„Chemistry - our life, our future” / „Életünk és jövőnk, a kémia”
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Kérlek benneteket, hogy ezt a videót terjesszétek ahol csak tudjátok. Jó lenne, ha egyre kevesebb ember hinné el az olajlobbinak, hogy egyetlen lehetőségünk a fosszilis energia.

[HIDE]<iframe title="YouTube video player" width="480" height="390" src="http://www.youtube.com/embed/X3G2iV477Ns" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>[/HIDE]
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
Csak egy kérdés maradt ki, ha nem tévedek: hogyan bontja a feltaláló a vizet?
Ha erre elfogadható a válasza, akkor zseniális a találmány. A hasznosítás persze más kérdés...Óriási érdekek mentén tartózkodik a feltaláló.
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
Ugyanis a bemutatón a gróf kezében lévő készülék nem mutatja be, hogy hogyan bontja a vizet H-ra és O2-re..valamit ezekkel mit csinál? Ez pedig a dolog lényege lenne...
 

citronella136

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem is Tesla volt a legzseniálisabb.Edisonnál kezdte Menlo-parkban,és nem ő az egyetlen,aki sokra vitte és először Edisonnak dolgozott.
Olyan autót is kifejlesztett,ami alternatív energiával működik,de sajnos ezt nem sok helyen említik...
:!:
Reménykedjünk,hogy hamar rájönnek, mekkora jelentőségű
felfedezés ez!:ugras:
 

doriszpapa

Állandó Tag
Állandó Tag
Vízbontás

Sziasztok!
Ez az ember egy csaló,sajnos.
Nem ismeri a természetet,nincs semmilyen motorja,ami vízzel megy.
15 éve házal ezzel .
Ami a kezében van,olyat lehet venni az oroszoktól.Nekünk is van.
Mellesleg egy barátom tényleg csinált és csinál is érdekes motorokat,meghajtókat,gépeket,amik vizet bontanak.
Már elkészült az első sraozatgyártható, autóba szerelhető,vezérelhető vízbontó.
Meg van sok érdekesség!
Ha valakit érdekel,írjatok!
 

ariond

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem akarok világnézeti kérdéseket behozni ide, mert az másik fórumtéma, de toldjuk még meg ezt az Euler formulával (e-ad i pi =-1, bocs nem tudom itt képletet lehet-e írni másképpen). A Gödel tételek és ez mindg is lenyűgöztek.

Bocs új vagyok a fórumon, még nem látom hogyan lehet a legpraktikusabban utalni arra, mihez szóltam hozzá.
Jelen esetben: Megismerhető-e a világ, Gödel nem teljességi tételei.
 

laci 888

Állandó Tag
Állandó Tag
Dr. Györgyi Viktor kifejlesztette a függőleges tengelyű szélerőművet, ami az alternatív energiatermelés piacát forradalmasíthatja. A professzor a világszabadalmat nem viszi se Amerikába, se Kínába, itthon épít gyárat és kutatóintézetet. EU-s támogatást nem kapott eddig. A gyártás beindításához 50 milliárd forintra van szükség.

Újabb magyar csoda
Dr. Györgyi Viktor 2007-ben bejegyzett grandiózus világszabadalmát, a függőleges tengelyű szélerőművet hamarosan gyártani fogják Magyarországon. A professzor és munkatársai kutatóállomást építenek Felcsúton, míg Bicskén a turbinagyártáshoz fejlesztik a gyártókapacitást. Az új típusú szélerőmű sokkal hatékonyabb a jelenleg is használatban lévő vízszintes tengelyű, háromlapátos szélerőműnél, forradalmasíthatja a megújuló energiatermelés piacát. Bár Györgyi urat a világ valamennyi tájáról megkörnyékezték már, és nem kapott Európai Uniós támogatást a GVOP programból forráshiányra hivatkozva, mégis Magyarországon akarja tartani a szabadalmat, és itt indítja be a termelést. A téma fontosságát legjobban Dr. Lukács György professzor véleménye tükrözi, amely szerint a transzformátor feltalálása óta Magyarországon a villamos iparban ilyen nagy jelentőségű találmány nem született.


forrás: http://ingatlanmagazin.com/epites-es-felujitas/cikk_11006/
 

Progressor

Állandó Tag
Állandó Tag
Manapság hallottam, hogy a Japánok fejlesztenek olyan 3D-s képernyőt, amihez már nincs szükség 3D-s szemüvegre. Sőt, kitalálták, hogy 360 fokos térben, lehessen élvezni ezt a dolgot. Ezt azért írtam le, mert nekem van egy tudományos elképzelésem, hogy hogyan lehet 100%-os élményt nyújtani a 3D-vel kapcsolatban, csak annak van egy hátrányos bökkenője.
Képzeld el hogy egy gömbben vagy, ahol 100%-osan élvezheted szemüveg nélkül a 3D-s hatást azáltal, hogy a gömb minden felületére vetítődik az, amit éppen nézel. Igaz milyen egyszerű?! Igen ám, de itt a bökkenő!
Ha ily módon szeretnéd élvezni a leadott anyagot, akkor számolnod kell azzal hogy mivel gömbbe vagy bezárva és minden szegletéből ugyanaz megy, így a tudatod is átáll az adott dologra. Vagyis mintha egy másik világba érkeztél volna hirtelen elzárva a te való világodtól, a tudatod egy időn belül azt fogja igaznak vélni amit lát és szépen lassan elfeledteti veled, hogy lényegében te egy gömbbe vagy bezárva, ahol 3D-s anyagot nézel. A rendszer megszakítása pedig pont olyan, mintha neked az Univerzum mögé kellene eljutnod ahhoz, hogy visszatérj a valóságba anélkül, hogy fogalmad lenne a dologról.
A másik dolog, mivel a való világból hirtelen kerültél át egy másik az agyad által igaznak hitt világba, így tudathasadás jön létre, mivel az agyad hirtelen összezavarodik és nem tudja egyszerre kezelni a két világot. Így a mostani helyzetet próbálja kezeli, mivel abban vagy benne.
Lehet hogy abban a gömbben nem tudnál menni, de mivel mindenhonnan ugyanaz a film látható, így a külső tudatod csak arra irányul. Ha lenne egy olyan terület ahonnan nem lenne vetítés (ez lehet a hátad mögött is), akkor a külső tudatod arra is irányulna, így teljesen nem lennél elzárkózva a külvilágtól...
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
Nemtudom szükség van-e erre a 3D-s világra, valamint miért? Ha ennyire zavaró lehet, akkor inkább menjünk horgászni és ebben a 3D-s vizenyőben leledzünk..
 

zsuzsanna03

Állandó Tag
Állandó Tag
Magyar fejlesztés - Baktérium-ölő padló a Graboplasttól

1277279607gravonano.jpg


Innovációs nagydíjjal jutalmazta a szakma Chicagóban a Graboplast újfajta speciális padlóját, amely fertőtlenítő hatásával egyedülálló módon eltünteti a kórházakban az ott előforduló baktériumokat.​

A vállalat által szabadalmaztatott technológiával készülő termék nemzetközi kiállításon nyerte el a napokban a kitüntető díjat az Egyesült Államokban, amely az előrejelzések szerint jelentős vevője lehet a Grabo Silver Knight elnevezésű gyártmánynak - mondta Tanos Ádám a Graboplast kommunikációs munkatársa.



graboplast_padlo-300x227.jpg


Már a bemutatón nagy érdeklődés övezte az újdonságot, amely hazai és külföldi laboratóriumi vizsgálatok tanúsága szerint hatásos eszköz lehet a kórházi fertőzések megelőzésében.
Az új termék legfontosabb piacának az Egyesült Államok mellett Kínát és az Európai Uniót tekinti a vállalat.
Mostanáig kis tételek készültek, s a szakemberek most dolgoznak a kollekció teljes körű kibővítésén.​


4652_small.jpg


Hogyan működik?

A Grabo Silver Knight nevű speciális padló fertőtlenítő hatását a nanoezüst és nanotitándioxid részecskék alkotta egyedülálló kettős védelmi rendszer biztosítja.
Az antibakteriális hatás mindenféle vegyszer használata nélkül érhető el, köszönhetően az ezüstionoknak, amelyek blokkolják a sejtosztódást, és megszakítják az enzimek tápanyag-továbbítását.
A titándioxid felgyorsítja a káros baktériumok és a szerves szennyeződések gyors lebontását egy oxidációs folyamattal.
A folyamathoz mindössze normál nappali fény szükséges.

A nanoanyagok használata a levegő minőségének javításához is hozzájárul, a fotokatalízis segítségével a különféle kellemetlen szagok, köztük a nikotin és a formaldehid ártalmatlan összetevőkre bonthatók.


Forrás: vallalkozoinegyed.hu
 

jotek61

Állandó Tag
Állandó Tag
Magyarok is kifejlesztettek szemüveg nélküli 3D TV-t . Tavaly olvastam róla utoljára, de nem tudom mi lett vele. Lehet, hogy már rég megvette valamelyik Nagy Cég.
 

telecaster85

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezt nem értem, hogy ha a magyarok ennyire kreatívak, akkor miért nem lehet ebből az országnak profitálni. Ha végignézzük a történelem során feltalált dolgokat, Magyarországnak Japánhoz hasonló ipari hatalomnak kellene lennie.
 

zsuzsanna03

Állandó Tag
Állandó Tag
Mivel a politizálás tabu a fórumon, nehéz körülírni, mert a probléma mögött - többnyire -:) a mindenkori "hatalom" áll.

Ha a kormány nem tartja fontosnak az ország érdekeit, akkor a feltaláló két dolgot tehet:
felhagy a munkájával
kiviszi az országból.

Persze, lenne még olyan megoldás is, hogy a megfutamodás, síránkozás
helyett tenni valamit !
 

zsuzsanna03

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy újabb elhallgatott magyar találmány

A felvételen Csikós Juhász Imre bemutatja azt a találmányt, amellyel a magyarországi hajléktalankérdést 3 hónap alatt meg lehetne oldani.
Egy egyszerű, kis beruházást igénylő technológia segítségével újrahasznosított hulladékból lehetne építőelemeket gyártani, melyekből pár óra leforgása alatt lakható, téliesített ingatlanokat lehet összeszerelni.
A házak később szétszerelhetőek, konténerben szállíthatóak.




<IFRAME height=349 src="http://www.youtube.com/embed/2M0VKMt_hSM" frameBorder=0 width=425 allowfullscreen></IFRAME>​
 

prominor

Állandó Tag
Állandó Tag
A felvételen Csikós Juhász Imre bemutatja azt a találmányt, amellyel a magyarországi hajléktalankérdést 3 hónap alatt meg lehetne oldani.
Egy egyszerű, kis beruházást igénylő technológia segítségével újrahasznosított hulladékból lehetne építőelemeket gyártani, melyekből pár óra leforgása alatt lakható, téliesített ingatlanokat lehet összeszerelni.
A házak később szétszerelhetőek, konténerben szállíthatóak.





<IFRAME height=349 src="http://www.youtube.com/embed/2M0VKMt_hSM" frameBorder=0 width=425 allowfullscreen></IFRAME>​


Azt gondolom azért nem lehet támogatót találni, mert ez csak így elmesélve olcsó... s valójában nem több, mint egy hőszigetelt sátor... szerelvénymentes helyiségek válaszfalaihoz is drágának tűnik a helysinre jutásig számított költség (+előállítási ár) ...
A katasztrófák helyszínére, s a földrengésveszélyes területekre szánták a Dome-House technológiát, ami szennyezet polisztirol és más müa. habosításával készül......
 

Csatolások

  • 1.jpg
    1.jpg
    16.8 KB · Olvasás: 6
  • 3.jpg
    3.jpg
    19.5 KB · Olvasás: 6
  • 4.jpg
    4.jpg
    19.6 KB · Olvasás: 6
  • 5.jpg
    5.jpg
    21.8 KB · Olvasás: 6
  • 9.jpg
    9.jpg
    17.4 KB · Olvasás: 6

zsuzsanna03

Állandó Tag
Állandó Tag
Kardos Péter feltaláló – a kavitációs kazán

A hőellátást forradalmasítja az új magyar találmány



_side_kazan.jpg


A kazánt egy nyolc kilowattos villanymotor működteti, és az újítás jelentősége abban áll, hogy a kazán háromszor annyi hőenergiát állít elő, mint amennyit a villanymotor elfogyaszt.
A kazán egy négyszáz négyzetméteres épület ellátására alkalmas. A kavitáció lényege az, hogy a folyadékokban a nyomás gyors esésekor buborékok keletkeznek, amelyek hőt fejlesztenek.
- A hasonló amerikai hőfejlesztőkben forgó tárcsa állítja elő a buborékokat, míg - a Kardos-féle berendezésben egy csőben képződnek a buborékok, forgó alkatrész nélkül.​


.resized_400x400_kavit__ci__s_kaz__n.jpg


A kavitációs kazán a folyadékból kiváló gőzbuborékok keltését, kezelését és kellő időben történő szétrobbantását végzi.
A berendezésben vizet áramoltatnak át meghatározott körülmények között, és az előidézett „kavitációs effektus" révén nagy mennyiségű hőenergia szabadul fel, amit hasznosítanak.
A jelenleg működő 1. szériás kazán alkalmas lakások, lakótömbök, lakóparkok, termek, műhelyek, ipari, egészségügyi létesítmények, stb. fűtési és melegvíz-használati igényeinek kielégítésére.​


kavitacios_kazan.jpg



33%-fűtésköltséggel képes üzemelni egy fűtésrendszer, ha Kardos Péter feltaláló kavitációs kazánjával állítjuk elő a szükséges hőmennyiséget.

A berendezés ára 1,3 millió forint, de ha nagyobb tételben gyárthatnák, az ár a felére csökkenne - állította a feltaláló.
A beruházás megtérülésénél számításba kell venni, hogy a gáz ára az utóbbi időben - és várhatóan a jövőben is - gyorsabban emelkedik, mint a villanyáramé.


timthumb.php


RENGETEG SIKERT KÍVÁNUNK KARDOS ÚRNAK, HOGY A NAGYSZERŰ TALÁLMÁNYÁBÓL MAGYAR TERMÉK LEGYEN ÉS ELJUSSON A FELHASZNÁLÓKHOZ!!!
 
Oldal tetejére