Pro Darwin

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Jaszladány: Jaja, a Föld nyújtogatja a karjait.
-
Ernoe: Ne tedd nevetségessé magadat. Ha akarod mondhatjuk valoban ugy, hogy a Föld valoban nyujtogatja a gravitatios-karját és a nagy "meteorzáporok idelyén" tulléve még mindig hatalmas menyiségü kozmikus anyag éri a Föld felszinét.
-
Jaszladány: Jó, tehát nem tudod összhangba hozni a Hold távolodását a földtől, a milliárd évekkel.
-
Ernoe: Már ne haragudj de ne akard, hogy megvitassam mégegyszer a te számitásaidat, azt a hármasszabályt. Semmi értelme nem vagy kompetens. Akit érdekel:
-
A hold születésének az idelyét 2005-ben sikerült pontosan megállapitania egy nemzetközi kutatocsoportnak (ETH Zürich, Universität München, Köln és Oxford)
-
Az eredmény, a Hold 4527 ± 10 millio évvel ezelött jött létre, 30-50 millio évvel a naprendszer létrejötte után.
-
- Késésbe vagyok de mindent szeretnék megválaszolni. kiss
 

Aeren

Kitiltott (BANned)
Na jó, akkor mindjárt az első, aztán majd egyben leülöm....

Nem a Vágó vitázott az ID-sekkel 4 évig, hanem a Szkeptikusok Társasága, az Értelmes Tervezés Mozgalom reprezentánsaival...
Mint azt Jászladány is jól fogalmazta meg, a Vágó csak hebehurgya módon beszólt, ráadásul lövete sem volt a kérdésről..
De én nem Vágó beszólását ajánlottam figyelmetekbe, hanem a négyéves vita teljes szövegét, s úgy, hogy az ertem.hu oldalon és a szkeptikus. blog.hu oldalon is elolvasva...
S bizony az ID már az elején kipukkadt, mert csak az a három témakör, amit én is említettem, van a tarsolyukban. Behe, pedig bár jól indult, saját magát knock outolta...De majd Howind a sitten kidolgozza a teoriát, már csak pár év és szabadul...
Szóval a az ID az utolsó menetre már nem is tudott felállni, igy az elmaradt....
S azt hiszem akad jelentkező, aki leírja, mit is írtam valójában, ahelyett amit írtam, szóval nyugodtan visszaülhetek a nézőtérre..
Köszönöm az ajánlást Prominor, kissé megdöbbentő hogy ugyan azokat a jellemvonásokat vélem felfedezni a levelekben mint itt a topicon belül ernoe és az általa IDseknek kikiáltott emberek között.

Tételesen, nem tudtam levakarni a vigyort az arcomról amikor a második kör rögtön azzal kezdődött hogy mindketten meggyanúsították a másikat hogy nem mondott semmit.

A szkeptikus társaság válaszában rögtön kinyilatkoztatja hogy ő csak az IDt kritizálni jött ide és nem az evolúciót kitárgyalni:
Úgy tudtam, hogy ebben a vitában az ÉRTEM mozgalom képviseli az ID álláspontját. Ezért furcsa, hogy magáról az értelmes tervezésről semmit sem írnak, kizárólag az evolúcióval foglalkoznak
Amire az Értem azzal kontrázott hogy attól még a kérdésekre nem válaszoltak:
Ismét hiányoltuk, és továbbra is várjuk a Szkeptikus Társaság válaszát a címben feltett kérdésre.
A második kör a továbbiakban egymás példáinak kritizálásával zajlik és filozófiai torzítások és csúsztatások tömkelegét tartalmazza különösen az evolúció párti szkeptikus társaság részéről akik szerint még az sem megállapítható hogy egy mutáció hasznos-e vagy haszontalan.

A harmadik körben aztán előkerül a kis-bicska is:
Az eddigiek alapján kijelenthetjük, hogy az ID nem ésszerű válaszlehetőség az élővilág eredetére. Nem válasz és nem ésszerű.
Miért nem válasz? Az élővilág eredetéről az ID semmit sem tud mondani, az összes közlendőjük ennyi: Tervezett! A mi is az a tervezés kérdésre viszont nem kapunk egyértelmű választ.
Ez megint egy előítéletektől hemzsegő egyéni véleményben és elgondolásban úszkáló csoda megfogalmazás aminek ráadásul az alapja sem különösebben érthető lévén nem tudni hogy mit is akar azon felül tudni hogy honnan származik az élet.
Ennél többet maga az evolúció elmélet sem árul el.

Végig érve nem is csodálom hogy ez a vita le lett zárva, mert totálisan értelmetlen volt.
A Szkeptikusok társasága atomjaira próbált bontani minden érvet és példát, majd egyesével filozófiai elbeszélésekbe rángatva ellehetetlenítette azokat.
Nem képviselt semmilyen érvet és csak abba volt érdekelt hogy mibe túrhat bele.
Tetten érhető ez akkor is amikor az utolsó körben szimplán azt mondják hogy:
Elvileg nem cáfolható tudományosan egy intelligens tervező léte, amiképp istené sem.
Mi értelme van valakivel beszélgetni aki csak a rendszerekben csúszkál össze vissza hol személyes, hol filozófiai, hol pedig tételes és gyakorlati mérésekkel lehetetlenítve el a vitapartnerét, végül még azt is kijelentve hogy akár igaza is lehet neki?
A vita legelején meg kellett volna állapodni abban hogy milyen síkon folyik a diskurzus. Elméleti, filozófiai vagy gyakorlati.
Ennek az 5 körnek így az ég adta világon semmi értelme nem volt.
 

Aeren

Kitiltott (BANned)
Ernoe: Már ne haragudj de ne akard, hogy megvitassam mégegyszer a te számitásaidat, azt a hármasszabályt. Semmi értelme nem vagy kompetens. Akit érdekel:
Isten az atyám ezen már röhögtem.
Te ernoe, most tényleg arra utaltál hogy nem vitatkozol Jászladánnyal mert nem ér fel a te kompetenciádhoz? :mrgreen:

Jegyet kéne szedetned Melittával, hogy csak az jöhessen be ide beszélgetni veled aki is megfizeti az árát. Elvégtére a legtöbb ember egész élete során nem találkozik egy annyira kompetens személlyel mint te.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Válasz a #4449 beirásra.
-
Jaszladány: Azt tudjuk, hogy a Föld belseje forró, de hogy pl. a Jupiter holdjainak miért forró a belseje, arra az evolucionistáknak semmi válaszuk.
-
Ernoe: Miért akarod mindenért az evolutiot felelössé tenni? Ez egy asztrofizikai kérdés. Az evolutio a Földön élö lényekkel foglalkozik és nem a Jupiteren lakokkal ha egyáltalán vannak.
-
Jaszladány:
Nocsak nocsak, az univerzum lehűlésének értéke állandó, míg azok a folyamatok, amiket nem állnak összhangba a milliárd évekkel, természetesen nem állandók.
-
Ernoe: Kedves Jászladágy, "si tacuisses, philosophus mansisses". Ki beszél itt egyenes arányosságrol? Az univerzum hömérsékletét nem hömérövel mérik, hanem a sugárzási törvényekböl olvassák ki, és ez nagyon precizen leellenörzött.
-
Jaszladány:
Na most ennek megint semmi köze ahhoz, amit én írtam, de ha már Kolmogorovnál tartunk, miért nem a valószínűség számítás terén elért eredményeit tanulmányozod inkább?
Folyton kozmikus szerencsejátékról beszélsz, amivel szerinted mi emberek, kifogtuk Amerikát. De miért nem számolsz egyszer utána Kolmogorov segítségével, hogy mennyi a valószínűsége annak, hogyha felrobbantod a nagy semmit, és szétszórsz egy csomó port, akkor abból úgy jönnek létre a galaxis és bolygórendszerek, hogy a Föld pontosan ott legyen, ahol van? Összeszámoltad már, hány dolognak kellett egyidejűleg egyeznie, hogy a Földön élet lehessen?
És kiszámoltad már, mennyi ennek a valószínűsége a véletlen folytán?
-
Ernoe: Most magyarul irom, "ha hallgattál volna bölcs maradtál volna". A háromtest-probléma arrol szol, hogy három egymást vonzo égitestnek a pályályát csak különleges esetekben lehet analitikusan kiszámolni.
-
Az ördög tudja, hogy hány égitest szelte már el a Naprendszert és milyenek a peremfeltételek. Az ugynevezett "pillango-effektus" azt mondja, hogy elöre nem mondhato erös abberatiok pici külsö behatásokra is létrejöhetnek. (Egy ilyen abberatio lehet, hogy a Föld megváltoztatja a pályályát, még kiis repülhet a Naprendszerböl) Itt nem játékrol van szo.
-
Ha megakarod érteni töltsél le egy "Java applet-et" a háromtest problémárol, modifikáljad az égitestek sebességét és meglátod milyen könyü kihozni a "sodrábol".
-
http://www.malerczyk.de/applets/DreiKoerperProblem/DreiKoerperProblem.html
-
Ugy kapásbol rákattintottam egyre. Itt megfigyelheted véletlenszerüen vett tömeggel és sebességgel rendelkezö égitestek mozgását a gravitatio erök hatására.
-
Ha most hozzáveszed, hogy az égitestek rugalmatlanul ütköznek akkor megérted miért nem elég itt az egyenes arányossággal valo számitás.
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag

-
A hold születésének az idelyét 2005-ben sikerült pontosan megállapitania egy nemzetközi kutatocsoportnak (ETH Zürich, Universität München, Köln és Oxford)
-
Az eredmény, a Hold 4527 ± 10 millio évvel ezelött jött létre, 30-50 millio évvel a naprendszer létrejötte után.
-


Nekem 2005-nél vannak frissebb eredményeim is:

"A Hold fiatalabb és földszerűbb, mint hittük 2007. december 20. 13:07, Csütörtök

Egy svájci kutatás szerint holdunk 30 millió évvel fiatalabb, mint azt bárki gondolta volna, ..."
(SG.hu)

Továbbá:

ScienceDaily, 2010 06. 07.

"...Eddig az ezzel a területtel foglalkozó kutatók úgy gondolták, hogy a bolygóformálódás során ez a keveredés teljesen megtörtént, s ez alapján úgy becsülték, hogy a Föld-Hold rendszer mintegy 4,537 milllárd évvel ezelőtt, a Naprendszer kialakulása után körülbelül 30 millió évvel jött létre. Tais W. Dahl (Niels Bohr Institute, University of Copenhagen) és David J. Stevenson (California Institute of Technology) új eredménye azonban kérdésessé teszi ezt....
...ez az esemény nem történhetett a Naprendszer 4,567 milliárd évvel ezelőtti kialakulása után 30 millió évvel, csak jóval később, valószínűleg még mintegy 120 millió év elteltével."


Senki többet harmadszor??? :p
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag

Ernoe: Kedves Jászladágy, "si tacuisses, philosophus mansisses". Ki beszél itt egyenes arányosságrol? Az univerzum hömérsékletét nem hömérövel mérik, hanem a sugárzási törvényekböl olvassák ki, és ez nagyon precizen leellenörzött.

Naná, akárcsak a Hold kora.

És nyilván ott volt valaki 15 milliárd évvel ezelőtt az univerzum kialakulásnál, és precízen lemérte a hőmérsékletét, a kis incifinci pedig precízen leellenőrizte.

Ernoe, Téged nem lehet komolyan venni!
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Prominor, még ne hagyd magára szegény Ernoe-t, hiszen csak Rád számíthat.

Szerintem Te egy jóindulatú, szelíd ember vagy, ezért nem is szeretnélek én macerálni.
Azért kérünk Tőled érveket és konkrétumokat, mert ilyen kijelentéseket, mint pl.

... az ID nem tudomány, hanem téves alapállású cáfolatgyűjtemény..

már nagyon sokat olvastunk ezen a topicon mindenféle konkrétum nélkül. Legalábbis egy két szóban szúrd oda, hogy miben téved az ID alapállása. Hogy nem tudomány, abban egyetértek Veled, nem is állítottam annak.
Én is csak azt mondtam, a tudomány újabbnál újabb felfedezései az ID, azaz a tervezettség irányába mutatnak. Ez adja az ID alapállását.

Más kijelentéssel pedig akaratlanul is fenn akadok, mint pl:

Ha egyedül lennék ezzel az elképzelésemmel, akkor valóban el kellene mélyen gondolkoznom, de ez nem így van..

Kedves Prominor, valami sosem attól igaz, hogy hányan fogadják el, vagy hányan nem. Sőt, az igazság legtöbbször kevés támogatóra talál.
Tehát a tömeg ellenére én a helyedben elgondolkoznék azon, hátha mégsem a sokaságnak van igaza.

Nem lehet a véletlennek betudni azt, hogy sem a vallások(melyek ugye a teremtést vallják) sem a tudósok jelentős része nem tekinti tudománynak az ID megállapításait, sőt legtöbbjének a cáfolata régen megszületett, vagy rávílágítottak az áltudományosságukra...

Na az ilyen konkrétumok nélküli kijelentések csapják ki nálam is meg a fiúknál is a biztosítékot.
Először is mely vallásokra gondolsz? Csupán a katolicizmus és néhány protestáns egyház próbálja meg beépíteni a felfogásába az evolúciót, nem sok sikerrel. Kérdezz meg hívő katolikusokat, pláne idősebbeket, ők a majomtól származnak-e, hevesen fognak tiltakozni. Szóval ez az integráció nem nagyon jött össze ezeknek az egyházaknak sem.
További vallások?

A tudósok jelentős része ragaszkodik az evolúcióhoz, más része pedig nem. Ne feledd, hogy azok is elismert tudósok, akik megkérdőjelezik az evolúciót. A Creation Research Society vagy az Intelligence Design oldalakon olvashatsz egy csomó nevet.

Mely "megállapításaira" gondolsz az ID-nek, amelyeket szerinted az ID tudománynak tart?

Miben cáfolták meg az intelligens tervezettséget?

Miben világítottak rá az áltudományosságára, holott az ID-ről sehol sem olvastam, hogy tudománynak tartaná magát.

Soha nem azt mondtam Darwin elmélete egy hibátlan és egyedül ídvezítő elmélet.. de az egyetlen, még lábon álló ebben a tárgykörben...

Mely területen nem hibátlan, azaz mely területen nyert bizonyítást Darwin elmélete?

Valószínű ez lesz a sorsa Darwin elméletének is, de csak az után, ha megszületik egy új elmélet...

Tedd hozzá, léccí: az új materialista elmélet.

Valld be magadnak is: Az ID nem azért nem fogadható el a számodra, vagy a darwinisták számára alternatívaként, mert nem "tudományos", hanem azért, mert semmiképpen sem vagytok hajlandók elfogadni egy Tervező létét. Ez az, amit az új elmélet semmikép sem tartalmazhat, függetlenül a tudományos kutatások eredményeitől.
Még akkor is tiltakoznátok ellene, ha minden DNS elején ezt a feliratot találnák: "Üdvözöljük"... mint a Windows és más számítógépes programok elején.

Senki sem tehet arról, hogy miközben a tudomány vért izzadva igyekszik bebizonyítani az darwini elméletet, minden új felfedezésével a tervezettség jeleit találja meg.

Ezért az evolúció és az ID között a leglényegesebb különbség, hogy az evolúciót kitalálták... az ID-ra pedig rájöttek.
Más kérdés, hogy ezt nem illik elismerni. Jaj annak a tudósnak, aki ezt felvállalja. De szerencsére vannak, akiknek fontosabb a tisztessége, mint a szakmai hírneve.


Azt be kell látni, hogy ha a ma tudománya és eszközrendszere sem tudja a választ számos kérdésre, akkor nevetséges ezeket 150 évvel ezelőtti elméleten számonkérni....

Akkor meg minek tartogatjuk, mint valami múmiát?

S igen ez a ProDarwin és nem a contra Darwin topic, ha a cáfolatokat cáfolom, akkor a témánál vagyok, nem értem mi szükség lenne arra, hogy hitet tegyek egy elmélet mellett....

Prominor, nincs Pro Contra nélkül.
Ha az evolúció cáfolatait cáfolod, akkor Darwin mellett apostolkodsz. Nem kell így kifacsarni a mondatokat.

Na mindegy, nem akarlak macerálni. kiss
 

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag
Behe, pedig bár jól indult, saját magát knock outolta...De majd Howind a sitten kidolgozza a teoriát, már csak pár év és szabadul...
Szóval a az ID az utolsó menetre már nem is tudott felállni, igy az elmaradt....
S azt hiszem akad jelentkező, aki leírja, mit is írtam valójában, ahelyett amit írtam, szóval nyugodtan visszaülhetek a nézőtérre..
Draga jo Prominor, megint megmosolyogtattal. :D
En tudom, hogy te ennel sokkal tobb intelligenciaval rendelkezel, tehat a hozzaszolasod megint csak egy csusztatas.

Eloszor is, miert utette ki magat a Behe? Kerlek fejtsd ki es igerem utanna nezek.

Masodszor, te is tudod, hogy a Howind nem ID parti, sot az o szemeben az ID kepviselok heretikusok akiket maglyan kellene elegetni.
A Howind egy fanatikus biblia lobogtato katolikus aki kerdes es feltetel nelkul hisz a bibliaban es ezt sosem rejtette veka ala.
Annyi koze van a temahoz, hogy felvet nehany baromi kellemetlen kerdest az evolucionistaknak a fold eletkoraval kapcsolatban, amire szerintem illene valszt adni, ha valaki tudna. Egyenlore ugy nez ki, hogy senki se tud.

Baromi nagy csusztatas a reszedrol ugy beallitani, hogy csak Behe es Howind nem ertenek egyet a Darwini elmelettel.

Itt a website ahonnan letoltheted annak a tobb mint 700 doktoratussal rendelkezo tudosnak a nevet akik kijelentettek, hogy nem ertenek egyet a Darwini evolocioval.

http://www.dissentfromdarwin.org/index.php

Azt is latom, hogy szamon kerted Aerentol a Fajok Eredetete cimu Darwini remekmu olvasasat.
Ha nem haragszol en vettem a faradtsagot par evvel ezelott. Szerintem nagyon tanulsagos, neked is melegen ajanlom. Kulonos tekintettel a 6-ik fejezetre, nem csak elolvasni, hanem ertelmezni is.

Ja, es meg mindig nem mondtuk, hogy kiulhecc a lelatora
mert tartozol a valaszokkal....:cool:
 

prominor

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha már így meghatottál...

Kedves Prominor, még ne hagyd magára szegény Ernoe-t, hiszen csak Rád számíthat.

Szerintem Te egy jóindulatú, szelíd ember vagy, ezért nem is szeretnélek én macerálni.
Azért kérünk Tőled érveket és konkrétumokat, mert ilyen kijelentéseket, mint pl.



már nagyon sokat olvastunk ezen a topicon mindenféle konkrétum nélkül. Legalábbis egy két szóban szúrd oda, hogy miben téved az ID alapállása. Hogy nem tudomány, abban egyetértek Veled, nem is állítottam annak.
Én is csak azt mondtam, a tudomány újabbnál újabb felfedezései az ID, azaz a tervezettség irányába mutatnak. Ez adja az ID alapállását.

Más kijelentéssel pedig akaratlanul is fenn akadok, mint pl:



Kedves Prominor, valami sosem attól igaz, hogy hányan fogadják el, vagy hányan nem. Sőt, az igazság legtöbbször kevés támogatóra talál.
Tehát a tömeg ellenére én a helyedben elgondolkoznék azon, hátha mégsem a sokaságnak van igaza.



Na az ilyen konkrétumok nélküli kijelentések csapják ki nálam is meg a fiúknál is a biztosítékot.
Először is mely vallásokra gondolsz? Csupán a katolicizmus és néhány protestáns egyház próbálja meg beépíteni a felfogásába az evolúciót, nem sok sikerrel. Kérdezz meg hívő katolikusokat, pláne idősebbeket, ők a majomtól származnak-e, hevesen fognak tiltakozni. Szóval ez az integráció nem nagyon jött össze ezeknek az egyházaknak sem.
További vallások?

A tudósok jelentős része ragaszkodik az evolúcióhoz, más része pedig nem. Ne feledd, hogy azok is elismert tudósok, akik megkérdőjelezik az evolúciót. A Creation Research Society vagy az Intelligence Design oldalakon olvashatsz egy csomó nevet.

Mely "megállapításaira" gondolsz az ID-nek, amelyeket szerinted az ID tudománynak tart?

Miben cáfolták meg az intelligens tervezettséget?

Miben világítottak rá az áltudományosságára, holott az ID-ről sehol sem olvastam, hogy tudománynak tartaná magát.



Mely területen nem hibátlan, azaz mely területen nyert bizonyítást Darwin elmélete?



Tedd hozzá, léccí: az új materialista elmélet.

Valld be magadnak is: Az ID nem azért nem fogadható el a számodra, vagy a darwinisták számára alternatívaként, mert nem "tudományos", hanem azért, mert semmiképpen sem vagytok hajlandók elfogadni egy Tervező létét. Ez az, amit az új elmélet semmikép sem tartalmazhat, függetlenül a tudományos kutatások eredményeitől.
Még akkor is tiltakoznátok ellene, ha minden DNS elején ezt a feliratot találnák: "Üdvözöljük"... mint a Windows és más számítógépes programok elején.

Senki sem tehet arról, hogy miközben a tudomány vért izzadva igyekszik bebizonyítani az darwini elméletet, minden új felfedezésével a tervezettség jeleit találja meg.

Ezért az evolúció és az ID között a leglényegesebb különbség, hogy az evolúciót kitalálták... az ID-ra pedig rájöttek.
Más kérdés, hogy ezt nem illik elismerni. Jaj annak a tudósnak, aki ezt felvállalja. De szerencsére vannak, akiknek fontosabb a tisztessége, mint a szakmai hírneve.




Akkor meg minek tartogatjuk, mint valami múmiát?



Prominor, nincs Pro Contra nélkül.
Ha az evolúció cáfolatait cáfolod, akkor Darwin mellett apostolkodsz. Nem kell így kifacsarni a mondatokat.

Na mindegy, nem akarlak macerálni. kiss


Kedves Jászladány!

Könny szökött a szemembe a meghatottságtól, hogy így aggódsz Ernőért... Te is tudod a háborús évek duplán számítanak, s Ernő Barátunk már idestova hét éve hadakozik a Fórumon, s itt van azért a megbízható edzőpartner pitti is...
Azt is lehet látni, hogy nem vagyok, voltam egy kimondott támasz, hisz kritikus pillanatokban mindkét oldalnak szállítottam múniciót.. Azt, hogy szigorú katolikus neveltetésem ellenére Istent mint megoldást, választ, nem veszem figyelembe töbször leírtam, de azt is, nem vagyok materialista, fizikalista gondolkodásom van, ami valószínűségeken alapul. Azt is én jelentettem ki Ilja Prigozsin dolgozata alapján, hogy a materializmus a tudomány jelen állása szerint mint megközelítési mód túlhaladott...
De nem igaz, hogy nem bizonyították az ID áltudományosságát.
Az Egyesült Államokban 3 ítélet is született, számos Akadémia, Egyetem, Nobeldíjas tudos meghalgatása után, amely ezt kimondja. Ezeket is idéztem már itt . De pl a Kitzmiller v. Dover Area School District ügyben John Jones bíró M.J. Beche vallomására támaszkodva ítéletben mondta ki, hogy az ID nem tudomány, természete alapján vallásos jellegű..
S tudod az összes elméletet úgy találták ki, hogy rájöttek, van másik..., de az ID nem tud másikat.... a vallások legalább a tudást pótolják a hittel... s ez a másik. Amit én számtalanszor leírtam, engem nem zavar ha valamit nem lehet tudni, az viszont igen, ha a lyukat butasággal akarják betömni, mert akkor inkább a hit....
S ha a Darwint buta módon támadó kijelentéseket cáfolom, azzal korántsem állítom, hogy amit támadnak az igaz, csak a támadás képtelenségére hívom fel a figyelmet. S mivel itt azért legtöbben
(bár ez magyar nyelvű fórum) többnyelvűek vagyunk, a legnagyobb gondnak mit is tartok, egy angol mondással tudnám megvilágítani: Evryone is entitled to his own opinion, but not his own fact. S nem mélyedek bele a válaszadásba sem, hanem tényleg pihizek egy kicsit, mert a nekem felrótt, hiányzó konkrétumokat, minimum kétszer már leírtam egy-egy régebbi hozászólásomban.. Igy utolsó indokom: Qui s'excuse, s'accuse..
S szerintem nincs is miért macerálni...
 

prominor

Állandó Tag
Állandó Tag
Draga jo Prominor, megint megmosolyogtattal. :D
En tudom, hogy te ennel sokkal tobb intelligenciaval rendelkezel, tehat a hozzaszolasod megint csak egy csusztatas.

Eloszor is, miert utette ki magat a Behe? Kerlek fejtsd ki es igerem utanna nezek.

Masodszor, te is tudod, hogy a Howind nem ID parti, sot az o szemeben az ID kepviselok heretikusok akiket maglyan kellene elegetni.
A Howind egy fanatikus biblia lobogtato katolikus aki kerdes es feltetel nelkul hisz a bibliaban es ezt sosem rejtette veka ala.
Annyi koze van a temahoz, hogy felvet nehany baromi kellemetlen kerdest az evolucionistaknak a fold eletkoraval kapcsolatban, amire szerintem illene valszt adni, ha valaki tudna. Egyenlore ugy nez ki, hogy senki se tud.

Baromi nagy csusztatas a reszedrol ugy beallitani, hogy csak Behe es Howind nem ertenek egyet a Darwini elmelettel.

Itt a website ahonnan letoltheted annak a tobb mint 700 doktoratussal rendelkezo tudosnak a nevet akik kijelentettek, hogy nem ertenek egyet a Darwini evolocioval.

http://www.dissentfromdarwin.org/index.php

Azt is latom, hogy szamon kerted Aerentol a Fajok Eredetete cimu Darwini remekmu olvasasat.
Ha nem haragszol en vettem a faradtsagot par evvel ezelott. Szerintem nagyon tanulsagos, neked is melegen ajanlom. Kulonos tekintettel a 6-ik fejezetre, nem csak elolvasni, hanem ertelmezni is.

Ja, es meg mindig nem mondtuk, hogy kiulhecc a lelatora
mert tartozol a valaszokkal....:cool:

Kedves pitti!
Miután Te többször hangsúlyoztad Neked jár a válasz( tényleg nem vagy Te túl szőke?) ezért egy nagyon rövid a többit Jászladánynak is leírtam..

Hermann Müller amerikai genetikus 1918-ban az evolúcióból mutatta ki az egyszerűsíthetetlen komplexitás elméletét, amit Beche ippeg az IDnek tulajdonít. A Protein Science honlapján a reakciók elolvashatók (2004. az indító cikk)
Bár erről itt a topicban én már ejtettem szót...
Theory is as Theory Does a Talk Reason honlapon Musgrave, Reuland és Cartwright vitája.
S örülök , hogy mosolyra késztettelek, de remélem jókedved töretlen marad szabadságom alatt is....(úgyhogy ezen most hosszasan mosolyodj el)
 

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves pitti!
Miután Te többször hangsúlyoztad Neked jár a válasz( tényleg nem vagy Te túl szőke?) ezért egy nagyon rövid a többit Jászladánynak is leírtam..

Hermann Müller amerikai genetikus 1918-ban az evolúcióból mutatta ki az egyszerűsíthetetlen komplexitás elméletét, amit Beche ippeg az IDnek tulajdonít. A Protein Science honlapján a reakciók elolvashatók (2004. az indító cikk)
Bár erről itt a topicban én már ejtettem szót...
Theory is as Theory Does a Talk Reason honlapon Musgrave, Reuland és Cartwright vitája.
S örülök , hogy mosolyra késztettelek, de remélem jókedved töretlen marad szabadságom alatt is....(úgyhogy ezen most hosszasan mosolyodj el)
Sajnalom..:( Olyan jot jarkaltunk korbe-korbe.
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
De nem igaz, hogy nem bizonyították az ID áltudományosságát.
Az Egyesült Államokban 3 ítélet is született, számos Akadémia, Egyetem, Nobeldíjas tudos meghalgatása után, amely ezt kimondja. Ezeket is idéztem már itt . De pl a Kitzmiller v. Dover Area School District ügyben John Jones bíró M.J. Beche vallomására támaszkodva ítéletben mondta ki, hogy az ID nem tudomány, természete alapján vallásos jellegű..

Kedves Prominor!

Az általad említett per nem bizonyította be az ID áltudományosságát. Csupán azt bizonyítja, amit minden nyitott szemű ember lát: a hivatalos ideológia tilt minden olyan alternatívát, amely támadná azt a világképet, amit kötelező vallásként ír elő mindenkinek.

Az említett pert 11 szülő indította a doveri iskola ellen, mert merészelte biológia órán az intelligens tervezettséget is megemlíteni az evolúció mellett. A darwinista álláspont mellett elkötelezett bíróság pedig kimondta, hogy az ID vallásos és nem tudományos felvetés, ezért az iskola megsértette az állam és vallás szétválasztásáról szóló törvényt.

Sajnálom, hogy Te tényleg nem gondolkozol el ezen, hanem ész nélkül mész a tömeg után. Pedig ha igazán elgondolkoznál, és valóban nem lennél elkötelezett materialista irányba, ahogy állítod, akkor a Napnál világosabb lenne számodra, hogy az evolúció egy vallás, melyet tudományos köntösbe akarnak ugyan burkolni, de attól az még egy vallásos tanítás. Egy bizonyos életfilozófiát, és Istenhez való viszonyulást tanít.

Ez a per sajnos nem egyedülálló a történelemben. A hivatalos tudományos elit mindig is foggal-körömmel védte az álláspontját, akárcsak Giordano Bruno, Kopernikusz vagy Galilei esetében. Akkor a katolikus klérus érezte támadásnak a tudósok felfedezéseit saját dogmáival szemben. Most pedig egy másik vallás, az evolúció védi a saját dogmáit az újabb felfedezésekkel szemben, és hátráltatja ezzel a tudomány haladását. Ugyanúgy megszabja, milyen vonalon haladhat a tudomány, mint anno a hivatalos ideológia.

Ha belegondolsz, már az is nagy szegénységi bizonyítvány az evolucionisták részéről, hogy jogi úton akarják megvédeni a bástyáikat tudományos érvelés helyett. Ez nekem akkor is szemet szúrna, ha evolucionista lennék.
Ezzel gyakorlatilag nyíltan bevallották, hogy tudományos érvük nincs. Csak ez az út maradt számukra az ID-vel szemben: jogi úton kitiltani az ID-t az iskolákból. Ennyire masszív "tudományos" lábakon áll az evolúció.
Ezzel gyakorlatilag elismerik, hogy az evolúcióra nincs semmiféle tudományos bizonyíték, tehát csak egy hit, és pusztán azért "tudomány", mert annak mondják.

Ha Neked ettől sem nyiladozik a szemed, kedves Prominor, akkor tapsolj együtt a doveri evolucionistákkal az evolúció jogi diadalához.

Behe professzor úr tanúvallomásához pedig csak annyit, hogy Michael Behe biokémikus, nem pedig jogász. Az pedig tudvalévő, hogy Amerikában nem az nyer pert, akinek igaza van, hanem akinek jobb ügyvédje.

Hermann Müller amerikai genetikus 1918-ban az evolúcióból mutatta ki az egyszerűsíthetetlen komplexitás elméletét, amit Beche ippeg az IDnek tulajdonít.

Erre megjegyzésedre reagálva pedig, hogy Hermann Müller 1918-ban már felfedezte az egyszerűsíthetetlenül összetett biológiai rendszereket, ám azokat Behével ellentétben nem a tervezettséghez, hanem az evolúcióhoz kötötte, nincs semmi meglepő. Behe ugyanis nincs elkötelezve az evolúció irányába, míg Hermann Müller annál inkább darwinista volt. Nincs semmi csodálkoznivaló tehát abban, hogy még az ilyen, az evolúcióval nyilvánvalóan ellentétes jeleket is az evolúcióból akarta levezetni.
Hermann ugyanis annyira elkötelezett materialista volt, hogy buzgón segédkezett a tudomány "bolsevizálásában" és az eugenika területén S. N. Davidenkov, V. V. Bunyak, A. G. Andresz és Levit munkatársaként a Maxim Gorkij Intézet kutatásaiban, a Szovjetunióban.
Íme egy sokatmondó idézet róla:

"Müller azonban türelmetlenkedett és nehezen viselte el, hogy a világszocializmus világítótornya lemarad az eugenikus törvénykezés terén. Az Out of the Night: A Biologist’s View of the Future (Ki az éjszakából: Hogyan látja egy biológus a jövőt?, Vanguard Press, N. Y. 1936) c. könyvében írja: „Egy vagy talán két évszázad múlva lehetővé fog válni, hogy az emberek többsége ugyanolyan született képességeket mutasson fel, mint Lenin, Newton, Leonardo da Vinci, Pasteur, Beethoven, Omar Khayyám, Puskin, Szun Jat Szen, Marx”. Elküldte hát a könyvet Sztálinnak, egy levél kíséretében, amelyben azt magyarázta, hogy az inszeminációs technikák lehetővé teszik a „felsőbbrendű egyének” ötvenezerszeres sokszorosítását, hozzátéve: „Húsz év múlva (…), ha még létezik határainkon a kapitalizmus, ifjú kádereink vitális egészsége, amelyet már megerősítettek a társadalmi és környezeti reformok, de amelyet még erősebbé tesz a genetika, mindenképpen számunkra fogják biztosítani az előnyt.”
(antidogma.hu, Gazdag István: Eugenika, a kiátkozott tudomány)

Na most ezek után gondolom senki se csodálkozik azon, hogy Müllernek még az egyszerűsítetlenül összetett struktúrákról sem jutott eszébe az intelligens tervezettség lehetősége.
 

Aeren

Kitiltott (BANned)
Az Egyesült Államokban 3 ítélet is született, számos Akadémia, Egyetem, Nobeldíjas tudos meghalgatása után, amely ezt kimondja.
A perek az ID fellépéséhez mérten teljesen jogosak voltak mert nemes egyszerűséggel istent ültették a tervező helyére.
Ennek ellenére megjegyezném hogy ezek mind kétélű határozatok voltak hiszen mindegyik tárgyalás oda lyukadt ki végül hogy nincs lehetőség az evolúció tan tényként való tanítására sem mert egy egyszerű feltételezés.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Válasz a #4458 beirásra.
-
Bogoj: miért nem lehet egyidőben élő lények egymás ősei?
-
Ernoe: Igazad van ha a szüleid veled egyidöben még élnek akkor ök a te öseid. :)
De a legtöbb esetben nem közvetlen generatiováltozást hasonlitunk össze.
-
Akkor pontositok, egy nállunk fiatalabb, egy velünk egyidös személy nem lehet az ösünk.
Az eltérésnek minimum a biologiai érettség és a terhesség idelyének kell köztünk lenni.
-
Bogoj: Miért produkál a bálna annyival több spermát? talán azért, mert annyival nagyobb a teste? érdekesebb lenne, ha egy mexikói ugróegér termelne ennyit...
-
Ernoe: Az ondotermelés nem okvetlen arányos az élölény testével. Emlitettem, hogy egy közepes nagyságu kutya lepipálja az embert. Ezenkivül vannak rákok akiknek a spermája nagyobb mind az állat maga.
-
A bálna ugyan nagy de azért nem kéne neki ezt enyire eltulozni, fizikailag nincs szükség egy ilyen nagyméretü beöntésre. Ennek a valoszinü oka a "sperma-konkurencia" ahogy irtam
-
Bogoj: és ezt a 10 parancsolati pontot hol olvastad? én csak annyit találtam, hogy ne paráználkodj. de lehet, el kéne olvasnom még egyszer...
-
Ernoe: Most csak a katekizmus cseng a fülembe (ez nem a bibli szoszerint) de ott az áll, hogy a "felebarátod feleségét ne kivánd." Aki pedig a nászéjszakán 7 másikkal "kimosatja" magát..
-
Bogoj: A forgási tengely mind a bugocsiga változtatja az irányát? Nekem volt búgócsigám, de nem emlékszem rá, hogy ilyet tett volna. de lehet, hogy félreértettelek.....
-
Ernoe: A Föld forgástengelye ferdén áll a keringési sikra és nem stabil, még a 2011 ben volt legutobbi földrengés Japánban is létrehozott egy több cm-es eltolodást . A többit megtalálod a pörgetyük fejezetben egy fizikakönyvben.
-
Bogoj: Az viszont most már érdekelne, hogy ezeket a tapasztalatokat, amiket rendszeresen írsz, hogyan tudnám személyesen ellenőrizni. hogyan tudom megmérni a háttérsugárzást? ebből hogyan tudom megállapítani, hogy 14 milliárd éve hány fok volt? ha este felnézek az égre, a sötétből meg a csillagokból hogyan tudom megállapítani, hogy a föld nem 6000 és nem is 6 millió éves, hanem ennél jóval több?
-
Ernoe: A kozmikus háttérsugárzás az üres TV-csatornák zajának több százalékát tette ki gyerekkoromban a handyik megjelenése elött.
-
Egy öngyujtoval felhevitett gombostü elöször csak meleg, aztán elkezd izzani és vörös majd a hömérséklet növekedésével sárga végül lila szinü lesz. Tehát az izzo testek szinképéböl a hömérsékletükre lehet következtetni.
-
A szinek keveréke (eloszlása) mindig ugyan azt a "mintát" követi (Planck-eloszlás) csak a maximum tolodik el (Wiener-eltolodás) a hömérséklet arányában. Másképp fogalmazva, a spektrum csak egyetlen paramétertöl függ, mégpedig a sugárzo test hömérsékletétöl.
-
Ezért elég két különbözö frequentián (csatornán) mérni a relativ "zajkülönbbséget" (nem kell abszolutérték) ahoz, hogy a maximumhoz tartozo hullámhoszat kitudjuk számolni.
-
A Wiener-törvény szerint a maximumnál levö hullámhossz szorozva a hömérséklettel 0,3 cm Kelvint ad. Ebbe behelyettesitve a mérésböl kiszámitott maximális hullámhosszat megkapjuk, hogy az univerzum hömérséklete ugy 3 Kelvin körül van.
-
A háttérsugárzás abban az idöben jött létre amikor az univerzum egy forro plazma volt, ebben az idöben vált el ez a sugárzás (energia) a kozmosz további részének (anyag) a fejlödésétöl. Az ösplazma lehülése a mai 3 K-re egy picit tovább tartott mind amit a bibliai szereplök életkora kiad.
-
CMB_Timeline75-thumb-500x360.jpg

-
Az "entropián lovagolok számára" a lehüléssel kapcsolatos lépés minden bizonnyal nem téma ezért ezzel most nem fárasztalak.
-
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Aeren: Isten az atyám ezen már röhögtem. Te ernoe, most tényleg arra utaltál hogy nem vitatkozol Jászladánnyal mert nem ér fel a te kompetenciádhoz?
-
Ernoe: Kedves Aeren, természetesen vitatkozom a Jászladánnyal de nem evidens dolgokrol. A proportionalitásnak is vannak határai. Egy gyerek havonta 1 cm-ert növekszik, ebböl nem következik, hogy 60 éves korába 60*12 cm-es lesz. Ez primitiv. ezen nem érdemes vitatkozni.
-
En nem kötödök emotionálisan ahoz, hogy az univerzum 13,7 milliard éves, töllem akármilyen más szám is kijöhet a mérésekböl.
-
Jaszladány: Egy svájci kutatás szerint holdunk 30 millió évvel fiatalabb, mint azt bárki gondolta volna, ..."
-
Ernoe: Kedves Jászladány, kozmologiai méretekben 1%-os mérési pontosság az nem jelent semmit. Az IKEA-butorok csavarjai mégjobban eltérnek a középértéktöl mégsem dölnek össze.
 

Aeren

Kitiltott (BANned)
Ernoe: Kedves Aeren, természetesen vitatkozom a Jászladánnyal de nem evidens dolgokrol. A proportionalitásnak is vannak határai. Egy gyerek havonta 1 cm-ert növekszik, ebböl nem következik, hogy 60 éves korába 60*12 cm-es lesz. Ez primitiv. ezen nem érdemes vitatkozni.
Biológiai vonatkozásban lehetséges kedves ernoe, a föld azonban egy égitest. Mozgásának minden lépése színtiszta fizika ami felírható matematikailag.
Még a váratlan események bekövetkeztével is (meteorit becsapódás és szeizmikus tevékenység) lineáris folyamatról beszélünk.

Csak személyes véleményem, de azt hiszem ha ezt nem sikerül befogadtatnod a szürkeállományoddal, akkor te vagy az aki nem kompetens és igazából jászladány az akinek azt kellene mondania hogy "finoman fogalmazva" primitív az érvelésed és nem érdemes veled vitatkozni.

Egy szinte minden pillanatban változó példát mint a gyerek növekedése felhozni valamire ami olyan mint a gravitációs gyorsulás.... nonszensz és még legjobb esetben is dilettáns.
Ernoe: Kedves Jászladány, kozmologiai méretekben 1%-os mérési pontosság az nem jelent semmit. Az IKEA-butorok csavarjai mégjobban eltérnek a középértéktöl mégsem dölnek össze.
Hja, csak nem mindegy hogy a csavar volt-e ott először és aztán az ágy, vagy fordítva.
Ezenkivül vannak rákok akiknek a spermája nagyobb mind az állat maga.
Ez a mondat meg maga a megtestesült csoda, minden egyes részletében és mozzanatában.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Jaszladány: És nyilván ott volt valaki 15 milliárd évvel ezelőtt az univerzum kialakulásnál, és precízen lemérte a hőmérsékletét, a kis incifinci pedig precízen leellenőrizte.
-
Ernoe: Ez egy tipikus kreationista beállitottság, te csak a mechanikus orákban hiszel.
-
Egy nagy univerzum automatikusan egy öreg univerzum, ezt diktálják a megfigyelések és a logika amiben megbizunk. Ha az univerzum fiatal lenne akkor nem láthatnánk távoli csillagokat.
-
Pitti: Itt a website ahonnan letoltheted annak a tobb mint 700 doktoratussal rendelkezo tudosnak a nevet akik kijelentettek, hogy nem ertenek egyet a Darwini evolocioval.
-
Ernoe: Kedves Pitti, büszke vagyok a kis hazánkra, a több tizezer neves szakemberböl csak ketten vannak ezen a listán. Mind a kettö "nyugalmazott" docens, akik valoszinü az életük alkonyán nem tudtak (vagy akartak) már lépésttartani a korral.
-
De az uj-hazámat is csak ketten "képviselik" ezen a listán, névtelen, gyogyszergyártással foglalkozo "kolléga". Hat "mélyen hivö" izraeli a szent földröl de annál több mohamedán törökországbol, egyet találtam schwedországbol is (gratulálok)
-
Tudod, hogy világszerte több doktor létezik mint magyarország lakoinak a száma? Ha ebböl kiveszel 700-at az statisztikailag kevesebb mint az alzheimer-betegek száma. Egy ilyen táblázat csak visszafelé sül el. Megmutatja a kreatiunizmus szerepét a tudományban 0,001%.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Aeren: Biológiai vonatkozásban lehetséges kedves ernoe, a föld azonban egy égitest. Mozgásának minden lépése színtiszta fizika ami felírható matematikailag.
-
Ernoe: Az égitesteknek is van multuk és jövöjük amit nem lehet tetszölegesen elöre vagy visszafelé kiszámitani a mai helyzetükböl. Az auto még egyszerübb, de egy balesetet, egy rejtett hibát nem tudunk elöre megjosolni.
-
Kölönössen a mágnesesség egy terület ahol a nemlinearitásnak egy nagy szerepe van, itt igazán nem lehet proportionalitással nagyvonaluan extrapolálni. Miért ellenkezel?
-
Aeren: Ez a mondat meg maga a megtestesült csoda, minden egyes részletében és mozzanatában.
-
Ernoe: Tudtam, hogy megfogsz lepödni, hogy vannak állatok akiknek a spermája nagyobb mind ök maguk, dehát ezért emlitettem meg. Az élet bizony ilyen csodálatos. Nézz utána.
-
 

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag
Ernoe: Kedves Pitti, büszke vagyok a kis hazánkra, a több tizezer neves szakemberböl csak ketten vannak ezen a listán. Mind a kettö "nyugalmazott" docens, akik valoszinü az életük alkonyán nem tudtak (vagy akartak) már lépésttartani a korral.
-
De az uj-hazámat is csak ketten "képviselik" ezen a listán, névtelen, gyogyszergyártással foglalkozo "kolléga". Hat "mélyen hivö" izraeli a szent földröl de annál több mohamedán törökországbol, egyet találtam schwedországbol is (gratulálok)
-
Tudod, hogy világszerte több doktor létezik mint magyarország lakoinak a száma? Ha ebböl kiveszel 700-at az statisztikailag kevesebb mint az alzheimer-betegek száma. Egy ilyen táblázat csak visszafelé sül el. Megmutatja a kreatiunizmus szerepét a tudományban 0,001%.
Hehe Ernoe. :D Igazad lehet, mert en meg egyetlen Vatikani, Congoi vagy Monacoi tudost se talaltam.
A barna hajuak, a 60 even foluliek, a Dunatol keletre lakok es akiknek a futyije kozepen van azok meg nem mervadoak.
 

Aeren

Kitiltott (BANned)
Ernoe: Az égitesteknek is van multuk és jövöjük amit nem lehet tetszölegesen elöre vagy visszafelé kiszámitani a mai helyzetükböl. Az auto még egyszerübb, de egy balesetet, egy rejtett hibát nem tudunk elöre megjosolni.
-
Kölönössen a mágnesesség egy terület ahol a nemlinearitásnak egy nagy szerepe van, itt igazán nem lehet proportionalitással nagyvonaluan extrapolálni. Miért ellenkezel?

Azért kedves ernoe, mert te azzal jössz nekem hogy te egészen biztosra tudod hogy mi történt itt x milliárd évvel ezelőtt, hogyan keletkezett az élet, mi az evolúció és mik a lépcsőfokai, hogyan önszervezi az magát az anyag, de azt már nem, hogy egy bolygó sebessége a tömegénél fogva hogyan változik.

Tudod ez amolyan kiforgatása a dolgoknak.
Ha valami melletted szól akkor az akkor is biztos ha nem.
Ha nem melletted szól akkor "primitív érvelés" és nem kiszámítható, nem megmondható és nem vitatkozol vele, mert hülyeség.
Prózai.

Ernoe: Tudtam, hogy megfogsz lepödni, hogy vannak állatok akiknek a spermája nagyobb mind ök maguk, dehát ezért emlitettem meg. Az élet bizony ilyen csodálatos. Nézz utána.
Igen. Tényleg értelmes dolog kijelenteni hogy valami nagyobb mint a tárolására szolgáló helység.

Talán inkább linkeld be ernoe, mert a google nem tud a te rák spermáidról.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére