TV-ben láthattuk,könyvben olvashatjuk

Shylababy

Állandó Tag
Állandó Tag
Danielle Steel: Drágakövek. Én a filmet láttam, nagyon-nagyon tetszett! A könyvet nem olvastam el, de abban biztos vagyok, hogy csak jobb lehet, mint a film!
Egyébként én is azt vallom, hogy a filmet érdemes először megnézni és utána a könyv elolvasásával gyakran a történet és főleg a szereplők érzelmei mögé láthatunk.
Erre nagyon jó példa: Charlotte Bronte: Jane Eyre. A könyv fantasztikus, részletes, aprólékos...ezzel szemben a film fontos részeket hagy ki a történet bemutatásából és mintha össze lenne csapva. Egyszer meg lehet nézni. Olvasni viszont mindenképp érdemes! :)
 

mazsieszter

Állandó Tag
Állandó Tag
L.J.Smith : Vámpírnaplók A sorozat nekem sokkal jobban tetszik mint a könyv . A könyvben annyira össze vissza következnek az események . a film sokkal jobb, érthető és élvezhető :D imádom :D
 

Jucu007

Állandó Tag
Állandó Tag
A félelem bére

Annak idején nagyon megfogott az 1953-ban készült,Yves Montand főszereplésével készült fekete-fehér francia film-és beszereztem könyvben is Georges Arnaud azonos című regényét-és nem csalódtam a könyvben sem...főleg a mű vége-és a film befejezése nagyon elgondolkodtató...de egészében véve mind a kettő mestermű!(Van a filmnek egy kb 20-25 perces hosszabb-és színes változata is...)
 

lyly84

Állandó Tag
Állandó Tag
Az én nagy kedvencem az Abigél Szabó Magdától.Mind a film változata mind a könyv szuper.

Danielle Steelről csak annyit a könyvei jók, de a filmadaptációk talán az Ékszerek és a Családi album kivételével ,elég gyengék.
Például a Saigon című könyvében ,Paxton Andrews szőke volt a filmen meg vörös, meg egy csomó mindent kihagytak meg átírtak benne.

Az lenne csak igazán érdekes, ha Fábián Janka Emma könyveit megfilmesítenék, kiváncsi lennék milyen lenne.
 

Jucu007

Állandó Tag
Állandó Tag
Halálsoron

Nagyon ritka,hogy egy jó könyvből a filmadaptáció is jóra sikerül,de ez a film telitalálat volt.Stephen King erdeti könyve is a "A Halálsoron-The Green Mile" is nagyon ütős volt-és a film-a rendezőnek,Frank Darabont tökéletes munkájának köszönhetően,igazi élményt nyújt!Az 1999-ben bemutatott film tökéletesen visszaadja a könyv hangulatát is-és hiába a hosszú,188 perces hossz-egy pillanatig sem unatkozunk,ahogy a könyvön sem!Tom Hanks tökéletesen adja vissza Paul Edgecomb alakját,a filmet 4 Oscar-díjra jelölték,Legjobb férfi mellékszereplő,Legjobb film,Legjobb hang,és Legjobb adaptált forgatókönyv kategóriában.Eddig talán ez az egyik legjobb könyv-és film,amivel volt szerencsém találkozni!!!
 

Claire 959

Állandó Tag Silver tag
Állandó Tag
Én most az Alkonyat sorozat rabja lettem.
A könyvtárban már rongyosra olvasták, aminek nagyon órülök.Hozzám mégcsak most jutott el, mivel azt gondoltam, hogy engem a vámpíros történetek nem érdekelnek. Aztán belenéztem a filmbe, és azt mondtam, ezt végig kell olvasni.
Amikor megláttam, milyen vastag könyv, azt mondtam, ezt fél évig is olvasom majd.
És az első kötetet 1 hét alatt végigolvastam.
Aztán a többit sorban.
A Hajnalhasadás miatt még 1 nap szabit is kivettem, hogy hétvégén elolvassam, és csak utána néztem meg a filmet.
Szép történet a szerelemről, kitartásról, bátorságról, önzetlenségről.
Szinte fájt visszajönni ebbe a valós világba.
A film és a könyv együtt a teljes.
 

Jucu007

Állandó Tag
Állandó Tag
Bár,már véget ért a 9 évadot megélt "Monk,a flúgos nyomozó",aki szerette a TV-ben,annak könyvben sem okoz csalódást!Magyarországon-tudtommal-eddig három kötet jelent meg a kalandjaiból,és szerencsére,mindet be tudtam szerezni!A kötetek nagyszerű élményt nyújtanak,hozzák ugyanazt a formát,amit a kedvenc flúgos nyomozónktól megszokhattunk!
A kötetek címei:
-Lee Goldberg:Mr.Monk és a tűzoltók (Mr.Monk Goes to the Firehouse)
-Lee Goldberg:Mr Monk Hawaiiban (Mr.Monk Goes to Hawaii)
-Lee Goldberg:Mr.Monk és a kék nátha (Mr.Monk and the Blue Flu)
 

Fritschi

Állandó Tag
Állandó Tag
Azokkal értek egyet akik először a könyvet olvasák és utána nézzik meg.
Agatha Chistie ("a krimi koronázatlan királynője") A könyvei nagyon jók, de filmen feldolgozza nem szerettem. Pedig jó párat megnéztem (Gyilkosság a paplakban
Ház a világ végén (Ház a sziklán), Gyilkosság az Orient expresszen, Tíz kicsi néger és még lehetne sorolni tovább. Könyv olvassása közben megtudom fejtenni a gyilkost, de a filmnél nem.
Egy másik példa Fejes Endre novellája Jó estét nyár, jó estét szerelem ennél a film ill. színházi előadás nekem jobban tetszett, mint a könyv. Hetvenes évekre gondolok (Harsányi Gábor, Halász Judit, Kállai Ferenc,Tábori Nóra, Törőcsik Mari, Tordai Teri, Tolnay Klári, Zenthe Ferenc
Legtöbb esetben a könyv sokkal jobb.
 

Jucu007

Állandó Tag
Állandó Tag
Jim Garrison:Gyilkosok nyomában

A könyv alapján készült a "J.F.K-A nyitott dosszié" című film,Oliver Stone rendezésében,mely két Oscar díjat kapott-1992 - Oscar-díj - a legjobb operatőr (Robert Richardson),1992 - Oscar-díj - a legjobb vágás (Pietro Scalia,Joe Hutshing),valamint egy Golden Globe-díjat - a legjobb rendező (Oliver Stone).A könyv mind a 362 oldala lebilincselő,és a film is hűen követi minden sorát.Kevin Costner kiváló választás volt a főszerepre.Bár én először a filmet láttam,de a könyv sem okoz csalódást.Egy újabb John F. Kennedy film van a láthatáron, amely 2013-ban jelenik meg a mozikban,Kennedy elnök meggyilkolásának az 50.évfordulójára,de most egy másik könyvből készült a forgatókönyv....

(A mű eredeti címe:Jim Garrison:On The Trail Of Assassins)
 

honey16

Állandó Tag
Állandó Tag
Még régebben imádtam Jane Austen Büszkeség és Balítéletének filmváltozatát, rögtön ki is olvastam a könyvet. Sőt az az egyik kedvenc regényem a mai napig. Valahogy mindig leköti a figyelmem, ha valami bajom van. Mostanában néztem újra és végigfaltam az összes olyan filmet amit ő írt. Volt ami jobban tetszett, volt ami kevésbé. Volt amit utána el is olvatam. Imádom a kosztümös filmeket egyébként is!

Még középiskolában imádtam a Harry Potter sorozatot, de az Eragont, és a Narniát is. Nagyon izgalmasak egytől egyig.

Amit bánok, hogy nem filmesítettek meg az az Anita Blake sorozat. Írtóra jó! Sovány vigasz mondjuk, hogy a hozzá hasonló True Blood-ból viszont készült sorozat!
 

adamek62

Állandó Tag
Állandó Tag
Ahogy az Alkonyat -sorozat, a Total Recall is a moziban volt látható, de az eredeti novellát (Philip K. Dick: Emlékárusítás nagyban és kicsinyben, /We Can Remember It for You Wholesale/ [in: Kaland a végeken, 1973] c. írása) meg sem közelíti , sőt, még az első változathoz /Emlékmás, 1990/ képest is gyenge.
Engem nagyon zavar, mikor a megfilmesítés messzire kerüli az eredeti történetet, és a remake-ek még azt a keveset is kihagyják belőle, ami még az első adaptációban az irodalmi alapból benne maradt! Ez nem csak ennél a filmnél van így, hanem a Majmok bolygójánál is, ahol a remake-ben nyomokban sem fellelhető Pierre Boulle nagyszerű kisregényének egyetlen részlete sem!
 

ribatotem

Állandó Tag
Állandó Tag
Nemrég kezdtem el olvasni Anita Blake történeteit. Átlagban heti 2-3 részt olvasok el. Már a 13. résznél (Haláltánc) tartok. Most már beillenek a részek pornókönyvbe is. A történet és a leírások nagyon tetszenek. Én is szeretném megnézni filmben, kíváncsi vagyok egyes részeket, hogy tudnának megoldani a rendezők. Szerintem is a könyv mindig jobb, mint a film. én még nem találtam kivételt.:p
 
Oldal tetejére