Pro Darwin Part 2

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Tulajdonképpen már csak azon töprengek, végül is miért gondolod azt, kedves Ernoe, hogy Darwin elméletének szüksége van védelemre. Kivel vagy mivel szemben véded "Pro"? Hisz az egész nyugati világnak ez a jelenleg elfogadott ideológiája, a tudományos elit dogmává rögzült alaptézise, amivel szemben tabu akárcsak kérdéseket feltenni is ex-katedra berkekben. Ha egy tudós csak a legapróbb kételyét fejezi ki az evolúcióval szemben, úgy repül a katedráról, a kutatóintézetből, akárhonnan, hogy hármat hengerbuckázik.

A médiákban történelmi tényként kezelik az Ősrobbanást is, az abiogenezist is, az evolúcióról nem is szólva, csak éppen azt nem halljuk, hogy i.e. egymillió akárhányban, október 25-én négy órakor az anyag életre kelt. És jönnek a majompofájú, szőrös, emberszerű szörnymajmok rajzai, képei, filmjelenetei, mint megkérdőjelezhetetlen őseink, csak a gyerek ne lássa őket elalvás előtt. Ezzel vannak tele a tudományos könyvek, a tankönyvek, ez zúdul ránk a tévéből, mindenhonnan, és kevés kell hozzá, hogy ne csukják zárt intézetbe azt, aki nem fogadja el.

Pontosan ugyanaz a helyzet az evolúcióval, mint annak idején volt a lapos földdel. Akkor az volt a hivatalos tudomány alaptézise, amit tilos volt kétségbe vonni (értesüléseddel ellentétben nem a Bibliából vették), most pedig az evolúció az a dogma, amit tilos megkérdőjelezni.
Akkor tehát miért, vagy kivel szemben van szüksége Darwinnak védelemre?

Az evolúció-elmélet egyébként sem Darwin "találmánya". Ez a felfogás már létezett az ókorban is. Csak éppen akkor nem futott be ekkora karriert, mivel az embereknek nem volt különösebb bajuk az Istenükkel, vagy isteneikkel, nem volt szükségük rá, hogy ilyen agymenéssel tagadják a létezését. Néhányan biztos akkor is felkapták, de az emberek többsége még tudott józanul gondolkodni. Nemhiába az ókorban éltek a legnagyobb gondolkodók, tudósok és filozófusok. Akkor még az emberek agyát nem ködösítették el vad ideológiák.

De aztán Darwin éppen akkor kaparta elő ezt az ókori ideát, amikor az embereknek kezdett tele lenni a hócipőjük az egyház politikai és gazdasági hatalmával, amikor a kommunista ideológia kezdett teret nyerni, és nagy szükség volt valamilyen egyházat kizáró, Isten nélküli világképre, Darwin meg ehhez éppen kapóra jött. A materialista ideológia pedig úgy szivárgott be minden nyugati társadalom gondolkodásába, mint a metángáz a bányákba, hála a tudományos elit kampányának, amivel most is lefeküdt a politikai hatalomnak, akárcsak a középkorban.
Mindössze ennyi a titka a darwini elmélet korunkbeli sikerének. Az evolúció-tan és annak tudománnyá emelése a XX. század legnagyobb átverése volt.

Mellesleg Darwin is megdöbbent, amikor látta, mire használták fel az ő ártalmatlannak tűnő kis elmélkedéseit a pintyekről, sirályokról meg ilyesmikről. Véletlenül sem gondolta, hogy egy globális materialista ideológia alapját alkotja meg éppen. Igaz, később maga is ateista lett, de sok öröme nem telt benne. Öregségére zárkózott lett, depressziós, nem tartott semmilyen kapcsolatot a külvilággal, teljesen magába fordult, és arról is ritkán tesznek említést, hogy pszichésen megzakkant.

Na de miért van ennek a szilárd dogmává tett, világszerte tényként kezelt elméletnek szüksége védelemre, Ernoe?
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
A Miller-Urey-Kisérlet egyértelmüen bebizonyitotta, hogy kémiai reaktiok, amik bizonyos körülmények között a korai Földön elengedhetetlenül lezajlottak, produktokhoz és molekulákhoz vezet amik az élet épitököveit kiteszik. A kémiai evolutio lehetöségei igazoltak, ugyhogy Oparin és Haldana által felállitott hypotézisek álltalános elismerté váltak.
-

A Miller-kisérletböl nyert ismeretek további igazolást nyertek amikor 1969-ben Ausztráliában abiotikus uton létrejött aminosavakat találtak ugyan olyan arányban mind a Miller kisérletben lett szynthetizálva.
-
Nagyon butának kell lenni manapság annak aki még azt állitja, hogy szerves vegyületeket csak élölények képesek létrehozni.
-

Hangsulyozom, az aminosavak permutatiojának a nagy száma nem cáfolják meg azt, hogy egy kedvezö kombinatio adott idön belül létrejöjjön. A lottoszámokat sem ugy huzzák, hogy elöbb az egyet aztán a kettöt. Ezenkivül a Föld egy nagyobb "retortát" kinál, mind a Miller kisérlet lombikja, söt a reaktio létrejöttéhez is több ideje volt a természetnek, több milliard év.
-
Talán eljut hozzád is, hogy a reaktiosebesség a térfogattal és az idövel van kapcsolatba.
-
És mitől kellene belátnom, Ernoe, hogy a papucsállatkából fejlődtünk emberré? Csak mert Te ebben hiszel?
-

Azért mert minden jel erre mutat. A sejtek azonos müködésmodja, a megjelenésük sorrendje, (egysejtüek, sejthalmazok, puhatestüek, páncélosok....végül az emlösök) egy egyértelmü fejlödési vonal.
-
Ernoe, a tudósok már rég túlléptek ezen, réges rég bebizonyították, hogy nincs több prototípus, az egész emberiség egyetlen őstől származik. Nézz utána, ha nem hiszed!
-

Igazolt, hogy a maélö emberek egy párezer fös csoportbol származnak továbbá, hogy számos emberi-faj létezett egyidöben ugyan ugy mind ahogy nem egy majomfaj létezik napjainkban. Az ember esetében kihalt az összes konkurens.
-
Az pedig nem csak gyerekes, hanem szánalmas elképzelés, hogy az ember véletlenül, ok nélkül jött létre, és az élete értelmetlen és felesleges. Sőt, ha így nézzük a dolgot, még káros is. Tiszta haszon az élővilágnak, ha kipusztul. Ez a Te hitvallásod, Ernoe.
-
Milyen ok lett volna a részeges szomszédom létrejöttére? Hogy templomot épitsünk? Ne tartsad magadat anyira fontosnak kedves Jászladány. A gyerekeink azért vannak a világon mert mi szexeltünk, semmi más mélyebb háttere nincs a dolognak.
-
Már miért lenne az életünk értelmetlen? Mindenki kitüzhet magának egy célt. De még az sem szükséges, az evolutio belénkfaragta, hogy jo dolog a táplálkozás és a gyerekcsinálás, A többi jön magátol. Akinek ez a kettö nem tetszik annak a génei a halála után kikerülnek a genpool-bol.
-
A mikroevolutio egy kreationista szohasználat, mert a szemünk elött levö változásokat esztelenség lenne tagadni. A kontinuitás azonban világossá teszi, hogy ha valami állandoan változik (minden utod egy kicsit más mind a szülei) akkor hosszu idön belül (sok generatio után) az eltérés szükségszerüen orjásivá nö. Ezt igazán nem lenne nehéz felfognod. Tudod te egyáltalán hány nulla van a millio vagy milliard mögött?
-
Hát aki a majomtól eredezteti magát, az nem is látja.
-
Szörnyü vagy, milyen hosszu ideje rágom a füledet és még mindig nem érted meg, hogy a majmok mögött ugyan anyi fejlödés van mind az ember mögött. A majmok nem a szüleink hanem az unokatestvéreink.
-
Ernoe, már számtalanszor elmondtam az érveimet, a Grand kanyonról is, nem is tudtál rá válaszolni.
-
Ha lenne egy érved akkor megemlitetted volna százszor is, de nem, te még mindig azt erösgeted, hogy a Föld 6000 esztendös, a Garnad Canyon a vizözön maradványa, ebbe a gödörbe fujtotta a Joisten az összes élölényt (kivéve mindenböl kettöt) akire megharagudott.
-
Hát a természettudományok nem téged támogatnak, az már biztos. Fentebb már felsoroltam, hány nyilvánvaló tényt, hány fizikai törvényt kell figyelmen kívül hagynod a hitedhez. Ezek közül most se reagáltál egyikre se.
-
Kérlek vedd magadnak a fáradségot mind én és ismételd meg az érveidet. Nem tudod, mert soha semmi érved nem volt. A thermodynamikával csak blamálod magadat, a Pasteurrel csak blamálod magadat. Mást soha nem emlitettél.
-
A természettudományok világa lenyűgöző, de Isten nélkül egyetlen vele kapcsolatos kérdésre sem tudsz választ adni. Csak nézel, mint Rozi a moziban. A semmiből lett világegyetem, ugye? Meg a szingularitás, mint Teremtő! Na ez az, ami gyerekes, kedves Ernoe!
-
Kedves Jászladány ha egy hidra csak ugy lehetne rálépni, hogy közben imádkozol akkor ott nem mérnökök dolgoztak. :)
-
A tudománynak nincsen szüksége "Jézus-faktorra", mit is lehetne vele kiszámolni? A vallás egy elavult világszemlélet.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Tulajdonképpen már csak azon töprengek, végül is miért gondolod azt, kedves Ernoe, hogy Darwin elméletének szüksége van védelemre.
-

Kedves Jászladány
-
Segitségre neked van szükséged mert leragadtál egy ösrégi pásztornép világképénél nem tudsz lépést tartani a korral. Tudod félek, hogy ha megöregszem nem lesz tanult ember aki megtudná javitani a nagyotthallo készülékemet, vagy az automat.
-
Ha egy tudós csak a legapróbb kételyét fejezi ki az evolúcióval szemben, úgy repül a katedráról, a kutatóintézetből, akárhonnan, hogy hármat hengerbuckázik.
-
Manapság predikátorként jobban meglehet élni mind a tudományok ápolásábol. Már többször mondtam, hogy a tudomány nem vélemény, egy bank alkalmazott aki sajátos modon számol, akinél a 2x2 néha 5 az rossz poszton van. Egy sebész aki ráolvasással akar gyogyitani az nem akceptálhato, az menjen az öserdöben ott még elfogadott.
-

Egyébként nem igaz amit mondasz, a tudomány abbol él, hogy mindent megkérdöjelez, az a legnagyobb dicsöség ha hibát vagy uj utat talál egy kutato.
-
A médiákban történelmi tényként kezelik az Ősrobbanást is, az abiogenezist is, az evolúcióról nem is szólva,
-

Már ne haragudj de az univerzum keletkezésének és fejlödésének tudományos magyarázata sokkal pontosabb, logikusabb, szavahihetöbb mind a bibliai 6 napos teremtésmese, ahol az isten lamettaként helyezi az égre a csillagokat.
-

-
A kozmologiai ismereteknek gyakorlati jelentösége van, nem a Máté evangeliuma segitett bennünket az ISS megépitésénél. Fogalmad sincs mi mindent köszönhetünk ennek a tudományágnak. Megérdemelne egy kicsit több figyelmet mind a 2000 éves halottsiratás.
-
Erdemes lenne felsorolni azoknak a magyarszármazásu mathematikusoknak, biologusoknak a neveit akik az evolutios elv alkalmazásával foglalkoznak és világhirre tettek szert idekint. Hangsulyozom az "iparban", itt optimálnak evolutios modszerekkel, ahol a jövö csirája érik, te pedig undoritoan beszélsz rolluk.
-
Nem nationalizmussal kell az országunkat gatyába rázni hanem oktatással, nem alamizsnát osztogato vallásos organizátiokra van szüksége az országnak hanem felvilágosodásra.
-
Darwin személyiségét támadod de halvány dunsztod sincs miröl beszélt.
Mit szolnál hozzá ha szép lassan megbeszélnén csak ezt az egy dolgot?
-
Hagyjuk ki az abiogenezist, az ösrobbanást, az élet utáni szétbomlást, az elefántot, embert, bakteriumot. Beszéljünk arrol, hogy mi az az evolutio? Hogyan müködik? Mit lehet vele valoban csinálni?
-
Ha akarod kezd el ha nem megy akkor én jöjök.
 

prominor

Állandó Tag
Állandó Tag
Első pillantásra olybá tűnik mintha megint a Millikan effektust látnánk, nonem a kisérei fizikában nevesítettet, hanem az itt már sokszor idézettet, leginkább a vallási topicokban (zanzásítva: ha a tudományban kevéssé jártas vitázik a vallásokban kevéssé jártassal, a kivülállóknak olybá tűnik, mintha a tudomány és a vallás vitáját látnák, pedig csak a tudatlanság két formája közötti összecsapásnak lehetnek tanúi..) Ha megnézzük jobban, látható nem is (csak) erről van szó, hanem A: a multiverzum elmélet elfogadói nem értenek egyet a kiindulásban, a föld keletkezését elő idéző "erő" megnevezésén folyik vita, B: az élet megjelenését vagy "természetfelettihez", vagy "földönkívülihez", vagy spontán véletlenszerű folyamathoz (mint Fleming penicilin felfedezése mikor a "kamra" ablakban felejtett kisérleti anyagban megtalálta a "megfelelő gombák" produktumát../no de kitette az ablakba az anyagot?/...)kötik. Szóval csak arról folyik itt a csevely, kinek a hite erősebb, ki a fanatikusabb hívő, ezért aztán a felkészültségre és a gondolkodásra alkalmazott jelzők helytállósága rendesen megkérdőjelezhető...
Ugyanis a zászlóra "tűzött" evolúcióról csak akkortól beszélhetűnk amikor az élő, szaporodásra képes egyedek megjelentek... Na és ez esetben teljesen mindegy, hogy Isten , egy Designer, vagy az LGM segedelmével... Az ez előtti szakasz, puszta hit kérdése, mint a "tegnap nélküli nap", az Ősrobbanást megelőző idő, ami ugye nem is létezett, mert feleslegesen komplikálná csak a dolgokat...( Ja és ezért nincs Isten sem, mert akkor Őt ki teremtette..)
S tessen mondani ha a fenti hitet Istenhitnek, vagy korszerű tudománynak hívjuk, nem mindegy?
Persze elegánsabb és egzotikusabb megfogalmazásai vannak a mának, mint a régebbi korok emberének....
 
Utoljára módosítva:

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Prominor
-
A világ legalapvetöbb törvényeit a quantumfizika irja le. Ez legalábbis a napjaink elfogadott nézete. Gondolom te is igy látod. A segitségével állitunk elö high tech produktokat, hozunk létre uj anyagokat, látjuk el a szükségleteinket energiával, magyarázzuk és befolyásoljuk az élö világot genetikai szinten, söt a csillagok müködését, a galaxisokat is megtudjuk érteni, az ott lezajlo jelenségeket a földön utána tudjuk csinálni kicsibe.
-

Csodálatos, hogy a legkisebb részecskékkel megtudjuk magyarázni a legnagyobb dolgokat, az atommaggal a szupernovákat, galaxisokat.
-
Tudjuk, hogy a quantummechanika világa sajátos, ott nem élhetünk szemléletes képekkel, ott ütközési mátrixok, valoszinüségi eloszlások vannak, az "atommodel nem kis naprendszer" ami ebben a világban történik az teljesen eltér a hétköznapi tapasztalatainktol.
-
Ezért finoman mondva nem helyénvalo (nyiltan megmondva egy örültség) itt, az abiogenezis területén egy "fazekasmester" képével operálni. A mikrobiologia, genetika nanotechnologia, ahol ilyen fogalmaknak mind "csinálo" nincsen helyük.
-
Nem azért mert én nem akarom, hanem azért mert egy ösrégi sivatagi pásztornép világképe alkalmatlan itt valamit is megvilágitani. Az atomok világa más mind a pásztoroké.
-
pic1.jpg


-
 

prominor

Állandó Tag
Állandó Tag
Bocsánat de nem a fentiekről folyik itt a vita mert ezt még Jászladány sem vitatta..

Gethard Gepp Ausria.jpg

Pusztán arra szerettem folna rávilágítani, hogy a badarság akkor is badarság ha Isten nevében hajtogatja valaki , na meg akkor is badarság ha mindezt a tudomány nevében nyílvánítják ki...
S ha tényekről beszélünk akkor a tény az amit tudunk.. a hiten nem változtat az sem milyen a hívő világnézete...
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Bocsánat de nem a fentiekről folyik itt a vita mert ezt még Jászladány sem vitatta..
-
Akkor nem olvastál helyesen kedves Prominor.
-
En azt erösgettem a hozzászolásomban, hogy egy "csinálo" képe nem passzol természettudományos kérdések megmagyarázására amiknek az alapja a quantumfizika.
-

Mikor és hol mondott le a Jászladány a "teremtö" fogalmárol?
A Jászladány szerint az Isten még egy cethalat is képes átalakitani tengeralatjárová. ("odarendelte a halat" ahogy mondja)
 
Utoljára módosítva:

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Ajánlom mindenkinek, aki a biologiai evolutiot nem tudja magának elképzelni, hogy elöszöt igen egyszerü modellen vizsgálja meg, hogy az evolutios fejlödés (ami tulajdonképpen egy tanulási folyamat) lehetséges vagy sem.
-
Elöször egy video, hogy megjöjjön a hangulat. A képen láthato piros és kék játékosoknak nincsen megmondva mikor mit tegyenek, ök arra ráfognak jönni maguk.
-

 

prominor

Állandó Tag
Állandó Tag
-
Akkor nem olvastál helyesen kedves Prominor.
-
En azt erösgettem a hozzászolásomban, hogy egy "csinálo" képe nem passzol természettudományos kérdések megmagyarázására amiknek az alapja a quantumfizika.
-

Mikor és hol mondott le a Jászladány a "teremtö" fogalmárol?
A Jászladány szerint az Isten még egy cethalat is képes átalakitani tengeralatjárová. ("odarendelte a halat" ahogy mondja)
Ernő Te teteted magad mindig hülyének, ha valaki felhívja a figyelmet arra az egyszerű dologra az evolúció, Darwin, a neodarwinizmus, de a természettudomány is onnan kezdődik amikor A: Megteremtette, B: Megtervezte C:spontán létrejött... A Te világképedbe nem paszol a "csináló" képe.. A tudománynak egyelőre semmi bizonyítéka nincs arra, hogy miként is "kezdődött", s az nem érv ha őrültségnek nevezed a "fazekas mester" kiindulópontot, hisz arra egyetlen tényt sem tudsz felmutatni, hogy mi lép a "fazekas" helyébe...A mikrobiológia a létező élet után született, de a nanotechnológia, a kvantummechanika-fizika tárgya is létrejött valamiképp... Bruno ugyanazokat az elvi alapvetéseket tette, melyek ma is a kvantumelméletek kiinduló pontjai, csak a kisérleti fizika eszköztára mára érte el azt a szintet, hogy ez igazolható legyen. Ahogy Bruno korában kozmonológiáról beszéltek azok esetében is, akik a mai kozmológiát megalapozták...
Ha pedig az általad dekralált eredeti témánál maradunk, akkor matematikailag nagyobb a valószínűsége, hogy a földi élet egy mesterséges tenyészet, mely valamikor magára lett hagyva, mint az élet spontán kialakulásának...Hisz naprendszerünk határvidékéről sincsennek megbízható információink, nemhogy az Univerzum egészéről... Nem furcsa, hogy az embernek 100 évre sem volt szüksége, hogy a levegőbe emelkedéstől számítva kiránduljon a Holdra... s ehhez képest a kerékhez többtízezer év kellett...
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Ernoe, már mondtam, hogy felőlem abban hiszel, amiben akarsz, csak ne nevezd tudománynak.
Az egész meggyőződésednek semmi köze a tudományhoz, csupán gyermekkori traumák eredménye ez az elszánt istentagadásod. Légy ateista, ha az akarsz lenni, engem nem zavar, de azt vedd figyelembe, hogy nagy tanítómesteredet, Darwint se tette boldoggá, hogy meghasonlott a hitében. Nála is ifjúkori traumák játszottak közre. Kövesd őt, ha úgy akarod.

Na de miért van szüksége Darwin elméletének megvédésre?
Amíg nem volt internet, a kreacionisták és mások néhány elszigetelt könyvkiadáson kívül semmiféle fórumon nem tehették közzé a kételyeiket. De nem hiszem, hogy a hivatalos tudományos dogmákkal szemben az interneten bármilyen áttörés elérhető lenne. Legfeljebb eljutnak az emberekhez az evolúció-tan visszásságai, amiket arcátlanul elhallgatnak mind a tankönyvekben, mind a médiákban. Ezt megakadályozni, úgysem tudod, az információ ma már szabadon áramlik, hála az internetnek. Az elkötelezett ateistákat, mint Téged, ezek a kételyek úgyis hidegen hagyják.
Te semmilyen ellenérvre nem vagy fogékony, mert érzelmi alapon döntöttél Darwin mellett, és nem az ésszerűség alapján.
De hogy Darwin elmélete védelemre szorulna, ez csak valamiféle paranoia lehet nálad. Ne félj, nem veszi el tőled senki.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Ernő Te teteted magad mindig hülyének, ha valaki felhívja a figyelmet arra az egyszerű dologra az evolúció, Darwin, a neodarwinizmus, de a természettudomány is onnan kezdődik amikor A: Megteremtette, B: Megtervezte C:spontán létrejött...
-
Kedves Prominor, a teremtés mesét olyan lények találták ki akik éppen, hogy csak nyitogatták az értelmük csiráját. Az eredmény ennek megfelelöen silányak. Az összes teremtésmythos állatokat vagy önmagukhoz hasonlo embereket tart a világ "csinálojának".
-

A keresztények istene, hat nap alatt, ujcsettintéssel hozta létre az egész kozmoszt, helyezte lamettaként az égre a csillagokat, sakk-figuraként az élölényeket majd fujtotta öket vizbe amint megharagudott rájuk mert élni akartak az ajándékba kapott szabad akaratukkal.
-
Szerintem egy ilyen teremtö nem létezhetett, egy ilyen teremtés nem zajlhatott le! Ha valaki itt a reputatioját eljátsza akkor az te vagy. Az univerzum a többszáz billio galaxissal és a benne levö többszáz milliard csillaggal nem miértünk lett "létrehozva", vagy szinfalként Jézus keresztre feszitéséhez. A "csinálo" akiröl szo van egy konkrét tulajdonsággal leirt lény és ilyen nem képes mindezt lézrehozni. Gondolj csak bele: hogyan?
-
"Odarendelte a cethalat tengeralatjáronak!?" A galaxisokat teremtö "mindehatonak" fogalma sincs arrol mi történik "Szodom" városába, elküld két "szöke angyalt", hogy ök "fürkésszék ki" a helyzetet. Amikor "szexelni" akarnak velük a város nagyjai, akkor tünik fel az istennek, hogy "homoszexuálisokkal" van dolga.
-
A Te világképedbe nem paszol a "csináló" képe.. A tudománynak egyelőre semmi bizonyítéka nincs arra, hogy miként is "kezdődött", s az nem érv ha őrültségnek nevezed a "fazekas mester" kiindulópontot, hisz arra egyetlen tényt sem tudsz felmutatni, hogy mi lép a "fazekas" helyébe..
-

Csak nem gondolod komolyan, hogy ezeknek a szük világnézettel rendelkezö embereknek pontosabb képe lett volna a valos világrol mind a napjaink tudosainak akik komoly kutatásokat végeznek? Természetes, hogy egy "csinálo" nem passzol a mai képbe.
-
Látjuk, hogy mi kell a kémiai elemek létrejöttéhez, látjuk a szupernovákat, látjuk a csillagok létrejöttét, elhalását, a naprendszerek létrejötte láthato, modellezhetö... sehol sem áll egy "fazekasmester" mindez elegánsan egyszerü természeti törvények hatása alatt jön létre.
-
A fazekasmester helyett egyszerü természeti törvények, gravitatio és még három más kölcsönhatás áll, az elsö "mozdulatlan mozgatot" pedig quantenfluktuationak hivják.
-
Ha pedig az általad dekralált eredeti témánál maradunk, akkor matematikailag nagyobb a valószínűsége, hogy a földi élet egy mesterséges tenyészet, mely valamikor magára lett hagyva, mint az élet spontán kialakulásának...Hisz naprendszerünk határvidékéről sincsennek megbízható információink, nemhogy az Univerzum egészéről...
-
Már megint a nemtudással akarsz érvelni: "Hisz naprendszerünk határvidékéről sincsennek megbízható információink,"
-
Meséld már el, hogy "mathematikailag" - ahogy mondod - miért lenne valoszinübb, hogy egy komplikáltabb dolog magátol létezhet de egy kevésbé komplikáltabb nem? Ez nem fér a fejembe.
-

Az élet "történelmi", egy rekrziv folyamat eredménye, a DNA hozzátanul az evolutio folyamán, ugy mind a tudás tanulás, a folyomedret a hosszas esözés hozta létre.
-
Az univerzum létrejött mert a "semmi" nem stabil (quantenfluktuatio), az elemek létrejöttek (quantenfizika), a naprendszerek létrejöttek (gravitatio), organikus molekulák keletkeztek (kémia), önmagukat reprodukálo rendszerek jöttek létre (élet), az evolutio létrehozta az embert és most mindez bennünk öntudatra kél... Igy néz ki ez a számunkra megfizethetetlen csoda.
-
Hol van az Isten? Felejtsed el Jézust! Nem Jézus hanem a csillagok haltak meg azért, hogy mi létrejöhessünk.
-
Nem furcsa, hogy az embernek 100 évre sem volt szüksége, hogy a levegőbe emelkedéstől számítva kiránduljon a Holdra... s ehhez képest a kerékhez többtízezer év kellett...
-
Hát nekem nem furcsa kedves Prominor, az emberi tudás exponentiálisan növekszik. Amit megemlitesz az pont ezt a tényt igazolja. Ma egy nap alatt több informatiohoz juthatunk mind korábban egy élet során.
-
Az ember nem gyözi cserélni a számitogépet mert elavulnak. A világ exponentiálisan fejlödik amig nem jön ujra egy katasztrofa. Ezt ismerjük a föld történetéböl. Ebben van az evolutio titka is. Lehet a haszontalan mutatiok száma mégolyan nagy ha egyszer beüt egy "megoldás" akkor az exponentiális fejlödés gyorsan behozza a veszteségeket.
-
Na de miért van szüksége Darwin elméletének megvédésre?
-
Kedves Jászladány
-
En nem Darwint védem, mégcsak téged sem akarlak meggyözni, anyira nem vagyok optimista, a természettudományos ismereteid orjási hiányokat mutatnak, szinte behozhatatlanul szenvedsz alatta.
-
Egyszerüen arrol van szo, hogy sok ember elvan foglalva a saját területére esö munkával, családdal, pihenéssel és nincs ideje magát informálni, nem mindenkinek állnak evolutios érvek parat (kéznél) amikor kiképzett kreationista hittéritök mind te megjelensz és öket zavarba hozod.
-
Ezeknek az embereknek szeretnék a segitségére lenni. A tudás az nem vélemény, ezért vagyok könyörület nélküli veled szembe. Ha zenéröl beszélnénk, müvészetekröl akkor sokkal szelidebb lennék.
 
Utoljára módosítva:

prominor

Állandó Tag
Állandó Tag
Ernő ez csak rizsa... Tkp a saját témádat offolod folyamatosan...
Teljesen igazad van a tudás az nem vélemény, de amit nem tudunk az a hit. Vannak hihetőbb és kevésbé hihető dolgok, sőt azzal sem vitázom, hogy a valóság a leghihetettlenebb.. Ez az egyik oka hogy a korszerű tudomány a valószínűségek alapján rakja sorba az elméleteket.. Viszont ha két dolognak azonos a valószínűsége, akkor a választás csak hit kérdése. Felesleges mellébeszélned, ha ősrobbanás volt, akkor csak az azt követő időtől modellezhető a jelenlegi univerzum, arról hogy mi volt előtte, csak nem igazolható feltevések vannak, még maga az ősrobbanás sem modellezhető. S. Hawking társszerzője Mlodinow scifi író. Ugyan ki dönti el hol a határ a tudoányos feltevés és az író képzelet között... Állandóan a génekre hívatkozol, de ugyebár a főemlősök többsége még távoli rokonságban sem áll egymással, a humanoidnak titulált maradványok vizsgálata pedig bizonyította, hogy egyrészük nyilvánvalóan nem származhatott közös őstől.... A mai számítások kizárólag csúcsteljesítményű hyperszámítógépekkel vegezhetőek el ahogy a modellek felállítása is. De Ed Lorenz óta tudjuk (egy pilangó szárnycsapása Kaliforniában Braziliában tornádót okozhat) a betáplált adatok csak egymilliomodnyi változtatása is, a végeredményre rendkivüli hatással van. A gépeket pedig emberek tervezik, építik ez egy hibalehetőség, sőt ma már gépek építik, tervezik a gépeket ez pedig egy hatványozott hibalehetőség....

Vagy a fentiek egy mondatban Te sem tényeket, hanem csupán feltételezéseket vezetsz elő az esetek többségében, érthetettlen a magabiztoságod azokkal szemben akik szintén feltételezések alapján másként gondolják...
Ezt a csontot kétévente lerágjuk, de érvek helyett mellébeszélni könnyebb s nem is igényel tul nagy felkészültséget az ateista fórumok pedig elég múníciót adnak még az elkövetkező néhány évre..

Elfeledkeztem a kérésedről..
Amikor Te el fogod tudni magyarázni, hogy a kevéssé komplikált dolog hogy került oda, állok rendelkezésedre a magyarázattal, hogy a sokkal komplikáltabb mit keresett ott...
 
Utoljára módosítva:

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Teljesen igazad van a tudás az nem vélemény, de amit nem tudunk az a hit.
-

Kedves Prominor
-
Hinni a templomban szokás. A "hinni" azt jelenti, hogy valamiröl tudjuk, hogy nem igaz de mégis igaznak tartjuk.
-
A tudományos gondolkodásu ember nem hisz hanem érthetö okok miatt "feltételez" valamit, vagy egyszerüen bevalja, hogy nincs elképzelése rolla.
-
Az univerzumrol tudjuk, hogy kb. 13 milliard évvel ezelött jött létre és ez egy sokkal jobb közelitése a valoságnak mind a kreationista 6000 esztendö. A létrejött univerzum fejlödését az elsö milliszekundumtol kezdve képesek vagyunk követni.
-

Biztosithatlak, hogy a názáreti ács fogadott fia, nem üllt sehol az univerzum létrejöttekor, se a jobb se a ball oldalon. Egy személyes teremtöben hinni baromság.
-
A viálg létrejötte nem theologiai hanem quantummechanikai.
-
Csodálom, hogy nem tudsz különbbséget tenni tudományos megállapitások (legyen az akár csak egy hypotezis) és az iroi fantázia között (tolbamondott szentirás).
-
Látszik, hogy te papnak tanultál és nem természettudományokat. Ha "a pillango szárny-csapásai kitudnak váltani egy tornádot" akkor az ellenkezöjére is képesek, meg is tudnak akadályozni egyet.
-
Tehát nem jelenti azt, hogy a pillango miatt akármi is lehet. Mindez benne van már a valoszinüségekben (a világ összes pillangoja) :)
-
Amikor Te el fogod tudni magyarázni, hogy a kevéssé komplikált dolog hogy került oda, állok rendelkezésedre a magyarázattal, hogy a sokkal komplikáltabb mit keresett ott...
-
Kedves Prominor, megismétlem: a tapasztalat mutatja, hogy a sugárzás hogyan manifesztálodott elemi részecskékké, ezekböl hogyan lettek kémiai elemek, jöttek létre a bolygok, az organikus molekulák, élet és az élet hogyan tornázta fel magát emberré.
-

Badarság olyat állitani, hogy lenne egy hozzánk hasonlo lény aki galaxysokat gyárt, embereket helyez sakkfiguraként a földre és ha még idelye marad "feloldozásokat osztogat" a bünös lelkek számára, szervirozza magát az "oltári szentségben."
-
Azt hiszem elbucsuzom tölletek végleg, az igazság, hogy tul primitivek ezek a beszélgetések amibe belekényszeriitetek.
Elpocsékolt idö veletek foglalkozni. Majd néha átjövök röhögni mind a többi egymondatos hozzászolo. :rolleyes:
 
Utoljára módosítva:

prominor

Állandó Tag
Állandó Tag
Azt hiszem elbúcsúzom tölletek végleg, az igazság, hogy tul primitivek ezek a beszélgetések amibe belekényszerítetek. Elpocsékolt idő veletek foglalkozni. Majd néha átjövök röhögni mind a többi egymondatos hozzászóló.

Kedves Ernő ! Kedves Fórumtársak!
Szeretnék elnézést kérni, hogy színvonaltalan, primitív hozzászólásaimmal Ernő Barátunkat egy ilyen súlyos, beláthatatlan következményű döntésbe hajszoltam... Talán mentségemül szolgál ebben (ha jól értettem), hogy /bűn/társaim is voltak. Felelősségem súlyát némileg csökkenti, hogy gyors számolásom alapján ez volt a 21. alkalom az elmúlt több mint öt évben, mikor Ernő megsértődött....
A tapasztalat a megfigyelések alapján nem azt mutatja, hogy a sugárzás hogyan manifesztálódott elemi részecskékké, hanem hogy Darwin, Dawkins hű katonáinak küldetéstudata lényegesen alatta marad Isten katonáiénak...
S mégegyszer szánva bánva tetteimet, remélem Ernő majd megtalálja a választ a Darwin kiskátéban, hogy hogyan került az a kevéssé bonyolult anyag is oda, ahonnan bonyolódhatott, s újult harcihévvel visszatér.....
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
-Kedves Jászladány
En nem Darwint védem, mégcsak téged sem akarlak meggyözni,
anyira nem vagyok optimista, a természettudományos ismereteid orjási hiányokat mutatnak, szinte behozhatatlanul szenvedsz alatta.
Na ne beszélj, kedves Ernoe, egyelőre Te vagy az, aki az összes létező fizikai törvényt tagadja a hitéhez, ezt még Hawking is megmondta :). A Te hitedhez fel kell függeszteni az általunk ismert fizikai törvényeket, de hozzáteszem, a biológia, genetika, és minden egyéb tudomány ismereteit is.

Egyszerüen arrol van szo, hogy sok ember elvan foglalva a saját területére esö munkával, családdal, pihenéssel és nincs ideje magát informálni, nem mindenkinek állnak evolutios érvek parat (kéznél) amikor kiképzett kreationista hittéritök mind te megjelensz és öket zavarba hozod.
Nocsak, nocsak! Szóval Darwin mégse áll olyan szilárd lábakon, hogy ne lehetne néhány kérdéssel megingatni benne azokat, akik esetleg elgondolkodnak rajta. Szerintem Ernoe, egyszerűen be kellene tiltanod azt, hogy az evolúción gondolkodni lehessen, utána lehessen járni, és kérdéseket lehessen feltenni vele kapcsolatban. Úgy, ahogy a középkori egyház csinálta a saját dogmáival. Az a tuti!

Ezeknek az embereknek szeretnék a segitségére lenni. A tudás az nem vélemény, ezért vagyok könyörület nélküli veled szembe.

Figyu, Ernoe, Darwin maga döntötte meg a saját elméletét, amikor azt mondta, hogy ha találnak olyan szervet, ami nem alakulhatott ki apró lépések során, mai kifejezéssel élve, egyszerűsíthetetlenül összetett szervet vagy struktúrát, akkor az ő elmélete megdől. Azóta már számtalan ilyen szervet találtak Ernoe, én is többet felhoztam a zsiráf keringésétől a kolibaktérium motorjáig. Miért küzdesz az ellen, hogy az emberek megismerjék ezeket a felfedezéseket, és megtudják, hogy Darwin elmélete, az ő saját maga által felállított érv, - és nem az én véleményem - alapján, bizony megdőlt!
Hát még ha Darwin tudott volna a genetikáról, a DNS-ről és egyebekről!

Pedig én igazán könyörületes vagyok Veled szemben. Én pl. még egyszer sem neveztelek butának vagy ostobának. Éppenhogy azt feltételezem Rólad, hogy értelmes vagy, és talán rá tudlak bírni arra, hogy gondolkozz el azon, amit ellenvetés nélkül elfogadsz.
 
Utoljára módosítva:

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Egyszerüen arrol van szo, hogy sok ember elvan foglalva a saját területére esö munkával, családdal, pihenéssel és nincs ideje magát informálni, nem mindenkinek állnak evolutios érvek parat (kéznél) amikor kiképzett kreationista hittéritök mind te megjelensz és öket zavarba hozod.

Ehhez még utólag hozzáfűznék annyit, hogy szerintem is pont az a probléma, hogy az emberek túlságosan el vannak foglalva a mindennapi élet gondjaival ahhoz, hogy elgondolkodjanak rajta, vajon mi az igazság abból, amit annak idején az iskolában a fejükbe töltöttek és azóta sulykolnak beléjük az evolúcióról. Én is így voltam, én sem gondolkodtam el azon, vajon mi az igazság a szárazra kikapaszkodó halakból, meg a majomemberekből, amikkel tele volt a tankönyvünk. Nem érdekelt, mert nem volt hatással az életemre.

Csak amikor megtudtam, hogy létezhet másik alternatíva is, akkor kezdtem összevetni a kettőt. Akkor már tudni akartam az igazságot. És a mérleg nem Darwin oldalára dőlt el. Csak amikor vizsgálni kezdtem az evolúció állításait, akkor tudtam meg, mennyi kérdés, kétség, és képtelenség rejlik az evolúció-elméletben, amit egyáltalán nem hangoztatnak. Csak ekkor tudtam meg, hogy sok tudós is megkérdőjelezi, és megismertem az ő érveiket is.

Igazad van, a legtöbb ember nem foglalkozik ezzel a kérdéssel, de ez a Te szerencséd Ernoe, mert gyanítom, hogy ha foglalkozni kezdenének elfogultság nélkül és tárgyilagosan, és kérdéseket tennének fel, a darwini elmélet komoly bajban lenne. Szóval én megértelek, hogy nem örülsz annak, ha én itt kérdéseket vetek fel. De az embereknek joguk van megismerni az evolúció-elmélet súlyos problémáit. Hadd döntsön mindenki maga, hogy mennyire tartja megalapozottnak ezt a 150 éves elméletet. Miért akarod ettől elzárni az embereket, és kész tényként beléjük táplálni, hogy az evolúció igaz?

Te sosem vizsgáltad mindkét oldal érveit, mert elfogult vagy. De én mindkét oldal érveit megvizsgáltam, mert engem is az evolúció-tanra tanítottak az iskolában, mégpedig a legkeményebb kommunista időkben, tehát nagyon is jól ismerem az ateista érveket. Én elfogulatlanul vizsgálódtam, mert nekem mindegy volt, melyik az igaz. Engem nem érzelmi okok vezéreltek, mint Téged. Én az ésszerűség alapján láttam be, hogy Darwin elmélete nem lehet igaz.
És ha attól félsz, hogy valaki idetéved, és elfogultság nélkül, pusztán ésszerűségi alapon vizsgálódni kezd, akkor jogos a félelmed, mert bizony lehet, hogy a szemétbe dobja az evolúció-tant, akárcsak én.

Különös, hogy Neked nem tűnik fel Ernoe, hogy milyen egyoldalú a tájékoztatás a evolúció-tannal kapcsolatosan. Neked tudnod kell, hogy mennyi mindenre nem tud válaszolni ez az elmélet, és hogy milyen sok a probléma vele, mégsem lehet találkozni egyetlen kérdéssel sem vele kapcsolatban a hivatalos tudományos berkekben. Se könyvekben, se tévében, se tudományos munkában. Hogy-hogy neked nem tűnik fel ez a kendőzés? Nem gyanús?

Vagy tényleg azt hiszed, minden tudós konszenzuson van ezzel az elmélettel kapcsolatban? Tényleg azt hiszed, egyiknek sincs kétsége, csak a vallásos emberek kukacoskodnak?
Minden új tudományos felfedezést ezer kérdés és kétely kísér. Millióféle vélemény hangzik el. Az evolúció-elmélet 150 éves, de egyetlen kérdést sem lehet vele kapcsolatban találni. Érdekes, erről nincsenek vitafórumok sehol. Ha Te azt gondolod Ernoe, hogy ez azért van, mert az evolúció-elmélet megkérdőjelezhetetlen, akkor nagyon naiv vagy. Az evolúció-tan tabu. Ezért nem lehet piszkálni. És értelmes embernek, még ha százszor is nem jártas a tudomány világában, ez már önmagában is fel kell hogy keltse a gyanúját vele szemben.
 
Utoljára módosítva:

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Na ne beszélj, kedves Ernoe, egyelőre Te vagy az, aki az összes létező fizikai törvényt tagadja a hitéhez, ezt még Hawking is megmondta :). A Te hitedhez fel kell függeszteni az általunk ismert fizikai törvényeket, de hozzáteszem, a biológia, genetika, és minden egyéb tudomány ismereteit is.
-
Kedves Jászladány, a saját képességeidnek ez a permanens tulbecsülése ami téged disqualifikál. Gondolom a közönség is fogja tudni értékelni a fenti megjegyzésedet.
-
Nocsak, nocsak! Szóval Darwin mégse áll olyan szilárd lábakon, hogy ne lehetne néhány kérdéssel megingatni benne azokat, akik esetleg elgondolkodnak rajta.
-
Az evolutio egy tény, mind az atomelmélet, a többség csak egyszerüen használja. Sok embert zavarba lehet hozni, ha a villanyégö vagy az LED-lámpa müködése után kérdezel, vagy felteszed a kérdést milyen kép van egy adott papirpénzen.
-
Hogy állsz mathematikábol, ha feladnék egy pár kérdést tudnál kapásbol válaszolni? Még olyan bizonyitásokra sem emlékeznél amit talán már egyszer valaha megértettél. Igy van mindenki a biologiával is. Egyszer megértették és kész, ha kapar rajta valaki akkor felkell eleveniteni.
-
Figyu, Ernoe, Darwin maga döntötte meg a saját elméletét, amikor azt mondta, hogy ...
-

Figyu kedves Jászladány, Darwin egy nagyon ovatos ember volt, és ezért csak anyit mondott amenyit meglehetett figyelni. Az pedig röviden összefoglalhato:
-
"Az elölények hozzájuk hasonlo utodokat hoznak létre apro eltérésekkel. Ha ezek az uj tulajdonságok elönyöket jelentenek akkor ez egy idö után doninálni fog (bekerül a gen-poolba)".
-
Ez az egész Darwini evolutioselmélet lényege, a saját szavaimmal. Enyit, és csak enyit mondott Darwin. Azt sem mondta mi hordozza a tulajdonságokat, mi hozza létre a mutatiot. Csupán anyit amit a vak is lát rajtad kivül. Ha utcaszéli lennék megkérdezném, hogy a seggedbe rughatok ha legközelebb valami mást probálsz Darwinre kenni.
-
Nem vicces ami itt folyik. Rágalmaztok mindenkit, mást sem csinálok mind dementálok. Ezt nem mondtam, azt nem mondtam. Elvárom, hogy korrekt legyél. Nem vagyunk az ovodában.
 
Utoljára módosítva:

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
. Enyit, és csak enyit mondott Darwin. Azt sem mondta mi hordozza a tulajdonságokat, mi hozza létre a mutatiot. Csupán anyit amit a vak is lát rajtad kivül. Ha utcaszéli lennék megkérdezném, hogy a seggedbe rughatok ha legközelebb valami mást probálsz Darwinre kenni.

Ernoe, az alpáriságot visszautasítom! Nem kentem semmit Darwinra, a saját könyvéből idéztem: "„Ha be lehetne bizonyítani, hogy van olyan bonyolult szerv, amely nem képződhetett számos, egymásra következő, csekély módosulás révén, akkor az én elméletem feltétlenül megdőlne.” A fajok eredete, 266. old.

Számos ilyen bonyolult szerv van. Darwin elmélete tehát feltétlenül megdőlt, akárhogy hisztizel! Olvasd el a könyvét, és akkor meglátod, hogy nem csak annyit mondott, amiről Te tudsz. Vagy tudni akarsz.

Robert Carrol, evolucionista paleontológus szavai: „Nem tudom, miként magyarázhatjuk meg teljesen új szervek, mint például a denevérek, a madarak és pillangók szárnyának kialakulását fokozatos evolúció révén, ha egy félig kialakult szárny hasznosságát majdnem lehetetlen elképzelni!”
 
Utoljára módosítva:

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
A Természet IQ-ja c. könyv magyar szerzők műve, a kötet amerikai kiadása az USA Book News versenyében a tudomány kategórián belül a Best Books of the Year díjban részesült 2009-ben, majd 2011-ben az Egyesült Államokban az év könyve lett. Film is készült belőle, amit nagy sikerrel vetítenek a magyar mozik is. A könyv az állati ösztönök komplexitását mutatja be, ami ugyancsak szemben áll a darwini evolúcióval.
Beszélgetés a szerzőkkel a könyvről és témájáról, valamint a filmről: (nem tudom beilleszteni)

http://videa.hu/videok/nagyvilag/a-termeszet-iq-ja-a2HURPCDrfneCvbA

És a film előzetese:

 
Utoljára módosítva:
Oldal tetejére