Asztrologia

ivanka121

Állandó Tag
Állandó Tag
Horoszkópodban a legszembeötlőbb a plútói energia dominanciája. A 2. házas Plútó, a Vénusz kivételével az összes személyes bolygódra fényszöget vet, és többségében feszültségeset. A külső bolygóknak(Plútó, Uránusz, Neptunusz) a személyjelölőkkel (Nap, Hold, Merkúr, Vénusz, Mars,) alkotott fényszögei egyirányúak, az előbbiek hatnak az utóbbiakra A belső bolygók a személyiségünk egyes részeit jelképezik, a külső bolygók rajtunk kívül álló, de ránk erősen ható energiákat jelenítenek meg, amelyek átalakulásra, fejlődésre késztetnek az érintett személyiségrészeinkben, ill. az érintett ház által jelzett életterületünkhöz való hozzáállásunkban..
A három külső (transzcendens) bolygó közül a Plútó képviseli a legnagyobb energiát és egyben a legellentmondásosabb is. A halál, a megszűnés és egyúttal az újjászületés bolygója. A Plútóval kapcsolatban álló területeken gyökeres átalakulás szükséges a fejlődésünkhöz. El kell engedni a régi, előző életekből áthozott, berögzült, rossz beidegződéseket, viselkedés-mintákat és helyükbe egy újat létre hozni, amely segíti a jelen életünk kiteljesedését. Ez nem könnyű feladat azoknak, akiknél hangsúlyos ez a bolygó, mert a hatalmas plútói energia a régihez való görcsös ragaszkodásban, a változás, átalakulás iránti erős ellenállásban is megnyilvánul.
A Plútó 2. házbeli helyzete azt mutatja, hogy a birtokláshoz, az anyagi javak megszerzéséhez és általában a hatalomhoz való viszonyulásodban szükséges egy új hozzáállás kialakítása. A Plútó a szélsőségek bolygója is, mindenképpen nagyon erős, de vagy rombol, vagy épít. A sikeres transzformációhoz a változás szükségességének tudatos felismerése, a fejlődés, a jobbá válás iránti vágy és spirituális irányultság szükséges. A tudatos felismerést Nálad a Plútó – Nap trigon elősegítheti, mivel ez a fényszög harmonikus, és ez azt jelenti, hogy bár a plútói hatás ugyanaz, mint a dinamikus fényszögek esetében, de annak harmonikus, áradó jellege miatt könnyebben felismered, hogy a fejlődésedhez változnod kell, ez különösen igaz a Nap, a tudatos célok kifejezője esetében, és könnyebben együttműködhetsz a transzformációs energiával.
 

lohrame

Állandó Tag
Állandó Tag
Ivanka,
köszönöm a válaszodat;) azt érzem amit leírtál - ragaszkodok a megszokotthoz, de egyben meg úgy érzem muszáj magamat jobbá csiszolni, kipróbálni másképp. Kicsit olyan mintha ketté akarnék szakadni, de minden nap sorra veszem a céljaimat és akkor kicsit könnyebb. Én egyébként azt gondoltam magamban, hogy a legtöbb embernek ennyi plútó fényszöge van, vagy több is, szóval eddig mellőztem, csak a napokban kezdett el foglalkoztatni a téma.
Még egy kérdés: Takács Tibor tanítása szerint az embernek le kellene mondania a házról és a jegyet megvalósítani ott ahol a Szaturnusz áll. Viszont más asztrológusok szerint ez csak a korlát és a cél bolygója, szóval igaz hogy megnehezíti az ember dolgát, de nem olvastam ilyet hogy le kellene mondani. Mit gondolsz erről? :)
 

ivanka121

Állandó Tag
Állandó Tag
lohrame!

Az előbbi válaszomban nem egészen a kérdésedre feleltem , mert véletlenül átsiklott a szemem a Szaturnuszon, hogy arról is kérdeztél.
Igen, hallottam a "Takács módszerről" és nem osztom. A Szaturnusz, szerintem is korlátot jelent, és még felelősséget, kitartást, szívósságot, szkepticizmust, önbizalomhiányt is jelezhet, mindig az adott horoszkóptól és a tulajdonosa tudatossági szintjétől függ, hogy pontosan mit. A jegye és a háza egyaránt fontos, de hogy mennyire az szintén a konkrét esettől függ.
 

lohrame

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem is értelmezhetetlen lemondani a házról hogy megvalósítsuk a jegyet. Takács Tibor viszont azoknak akik az ő módszere alapján tanulnak azt tanítja hogy ezt tegyék... pl. az 5.házas Szaturnusszal vagy a gyerekről, vagy a szerelemről való lemondás az alap. Én ezzel nem értek egyet...

A 10.házas Napom pedig a tudatos célok kifejezője. Ezt igaz, viszont a 10.ház az a célok háza is: de én nem érzem magamban azt, hogy a Rák Napommal gondoskodni szeretnék, a gondoskodás az nem a célom. Bár lehet azért van így, mert még fiatal vagyok.

A könyveket, amiket feltöltöttél még most hétvégén nekiállok kiolvasni, köszi h felraktad őket:wink:
 

ivanka121

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem is értelmezhetetlen lemondani a házról hogy megvalósítsuk a jegyet.

[FONT=&amp]A horoszkópunkat nem mi választjuk a jelenlegi életünkben, hanem egy terv szerinti időpontban és helyen születünk és ezért analóg módon „tükrözzük” az ott és akkor ható univerzális energiákat. A horoszkópunk összes tényezőjét, bolygóit, jegyeit, házait valamilyen módon megvalósítjuk, akár lemondunk egyes dolgokról, akár nem. A horoszkóp-házak, az élet házai, az egyes életterületeinket mutatják. Az egyes életterületeinkhez való hozzáállásunkban választhatunk, ha lemondunk szerelemről, gyerekről, az is egyfajta hozzáállás, az 5. ház által jelzett életterülethez. Egyébként az 5. ház, a Nap háza, minden kreatív tevékenység területe, nem csak az előbbieké. Aki minden kreatív tevékenységről lemond, annak is megmarad az 5. háza, csak éppen egész életén keresztül vegetálni fog.

[/FONT]
[FONT=&amp]A 10.házas Napom pedig a tudatos célok kifejezője.[/FONT]
A Nap a tudatos célok kifejezője minden jegyben és házban.

A könyveket, amiket feltöltöttél még most hétvégén nekiállok kiolvasni, köszi h felraktad őket:wink:

Szívesen, jó olvasást és tanulást. Felmerülő kérdéseidre továbbra is szívesen válaszolok.
 

Globalmind

Állandó Tag
Állandó Tag
Jelenleg érdekes, izgalmas időszakot élünk, ugyanis az egyik leglassabb mozgást végző, generációs hatásokat hordozó planéta, a Neptunusz saját jegyében, a Halakban van. Ez csak 164-165 évente fordul elő. A hatás néhány hónapja vette kezdetét, és mintegy 14 évig tart.
Felerősíti a Halak összes vonását, és ezek világszinten hatnak. Ilyen jellemző pl. az ezotéria fontosságának megerősödése is. cc164-165 évente fordul elő.sak 164-165 évente fordul elő.sak 164-165 évente fordul elő.
 

MartinIsti

Állandó Tag
Állandó Tag
(Dubravszky László könyvre válaszként)

Ugyan eltelt pár év, mióta ez a hozzászólás megszületett, de bízom benne hogy a link még él. Nagyon szerettem volna ezt a könyvet megszerezni, mert antropozófiai megközelítésű emberként szeretném ezen mű alapján tanulmányozni az asztrológiát, és itt a világ másik végén kevésbé jöhet szóba, hogy bemegyek a Libribe és megveszem.

Köszönöm a feltöltést! (A köszönet akkor is érvényes, ha a link már nem élne :))
 

Feketeszivárvány

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves hozzáértők!
Szeretném megkérdezni,mire számíthatok,mire kell figyelnem,milyen jelentősége van annak,hogy ebben az életévemben aktiválódik először a Szaturnusz,ami a radix 6 házban,majd a Jupiter,ami a radix IV házban van.A Jupiter pedig az I ház felett,az aszcendensen tranzitál.
 

tigriscsik

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Fórumozók!

Az alábbi könyvet keresem, amiből pár oldalt be szkenneltem. Esetleg, ha valaki tudja a könyv szerzőjét és a könyv címét, kérem írja meg nekem, akár ide akár privát üzenetben!( de ha valaki feltöltené az egész könyvet nagyon örülnék neki.)

Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget.
img003.jpg img004.jpg img005.jpg img006.jpg img001.jpg img002.jpg
 

Ayumu89

Állandó Tag
Állandó Tag
Nos az én születési dátumom és helyem; 1989.07.14 10:30 Miskolc :)

Keresztanyám foglalkozik asztrológiával, de még nem olyan profi :D de jó úton halad :) Annyit tudok, hogy rák a napom (ezt azért tudtam.. :D), szűz az aszcendensem és skorpió holdam van. :) Amennyit hallottam, eléggé igaz rám, de kíváncsi vagyok az elfogulatlan emberekre is, akik nem ismernek személyesen.

A párom az pedig extra bika :D Ha jól tudom, napja, holdja és aszcendense is bika (jó, tudom, nem csak ezek vannak, sokkal több minden befolyásol, pl. nekem az Uránuszom a bakban áll azt hiszem, de nem tudok mindent, nekem igazából ez a három mondja a legtöbbet :$) Az ő születési dátuma 1983.04.22 Budapest, és (ebben nem vagyok biztos), de azt hiszem 12:00, de ez csak egy viszonyítási szám sajnos :(

Ha valaki vállalkozik ránk, akkor szívesen meghallgatom/elolvasom :) Sajnos ide ritkán lépek be, de ha valakit megfogott a dolog, akár gyakorlás szintjén, azt örömmel veszem, ha meglevelezzük emailben, hogy mire jutott velünk :)
 

Althea

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
A regiomontanus asztrológiai programban az életstratégia ill. járatlan út kifejezésekkel találkoztam.
Nálam az életstratégia Bika/2.ház, járatlan út: Rák/4.ház. Tudja vki esetleg, hogy ez mit jelent? Illetve hol tudnék ennek utána nézni részletesebben? Előre is köszönök minden segítséget.
 
Utoljára módosítva:

Siera

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Nem rég kezdtem el asztrológiával foglalkozni, és örülnék, ha valahonnan megszerezhetném a teljes Placidust, de úgy látom, mindenhonnan levadásszák.
Valaki tudna adni egy működő linket esetleg?

Nagyon szépen köszönöm előre is!

ui.: az ingyenes verziót már néztem, de a progressziós horoszkóp hiánya nekem jelentős :/
 

ivanka121

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Nem rég kezdtem el asztrológiával foglalkozni, és örülnék, ha valahonnan megszerezhetném a teljes Placidust, de úgy látom, mindenhonnan levadásszák.
Valaki tudna adni egy működő linket esetleg?

Nagyon szépen köszönöm előre is!

ui.: az ingyenes verziót már néztem, de a progressziós horoszkóp hiánya nekem jelentős :/

Csomagold ki, olvasd el a használati utasítást és ügyeskedj.
 

Csatolások

  • Placidus.rar
    901 KB · Olvasás: 256

Zuleyka

Új tag
Sziasztok kedves fórumozók :)

A következő kérdésem lenne: miből látható a radixon, hogy melyik bolygó az MC ura?
Én nem nagyon értek hozzá, egyszer azt mondták nekem egy fórumon, hogy nálam a Hold volt az MC ura, de azóta néztem a születési képletem ábráját, és nem értem... akkor a Holdnak nem ott kellene állnia, ahol az MC-t jelöli (mert nem ott van)? Vagy hogy lehet ezt megállapítani?
Elnézést a buta kérdésért :D
 

ivanka121

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok kedves fórumozók :)

A következő kérdésem lenne: miből látható a radixon, hogy melyik bolygó az MC ura?
Én nem nagyon értek hozzá, egyszer azt mondták nekem egy fórumon, hogy nálam a Hold volt az MC ura, de azóta néztem a születési képletem ábráját, és nem értem... akkor a Holdnak nem ott kellene állnia, ahol az MC-t jelöli (mert nem ott van)? Vagy hogy lehet ezt megállapítani?
Elnézést a buta kérdésért :D

Szia Zuleyka!

Minden jegyet ural egy, vagy két bolygó (az asztrológiában a Napot és a Holdat is bolygónak nevezik, bár tudjuk, hogy nem azok, de asztrológiai szempontból, az egységes kezelhetőség miatt célszerű a közös elnevezés), és amelyik jegyben áll az MC, annak a jegynek az uralkodó bolygója az MC ura is, bárhol is áll a képletben. A Hold a Rák jegyének az ura, tehát ezek szerint az MC-d a Rák jegyében található.
 

Zuleyka

Új tag
Szia Zuleyka!

Minden jegyet ural egy, vagy két bolygó (az asztrológiában a Napot és a Holdat is bolygónak nevezik, bár tudjuk, hogy nem azok, de asztrológiai szempontból, az egységes kezelhetőség miatt célszerű a közös elnevezés), és amelyik jegyben áll az MC, annak a jegynek az uralkodó bolygója az MC ura is, bárhol is áll a képletben. A Hold a Rák jegyének az ura, tehát ezek szerint az MC-d a Rák jegyében található.

Szia Ivanka121!

Igen, valóban a Rákban van az MC-m, így most már értem, köszönöm a választ! :)
 
Oldal tetejére