Mit olvastál utoljára ?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Muciparipa

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszönöm a felajánlást, de nem érzem még magamban az erőt, hogy megküzdjek vele angolul.
Úgy látom viszont többeknek örömet szereztél vele. :)

Én pedig várom továbbra is , hátha valaki meglep minket magyarul is.

Én nem tudok jól angolul, de mióta nekiugrottam az angolul való olvasásnak, a passzív szókincsem nagyot fejlődött. Érdemes kísérletezni, mert nagyon sok könyvet lehetetlen kivárni, amíg magyarul megjelenik. És ez a sorozat nem nagyon nehéz nyelvezetű, inkább sok szlenget tartalmaz. De a szövegkörnyezetből még az ismeretlen szavakat vagy kifejezéseket is meg lehet érteni. Szerintem legalább próbáld meg, de azért kutatok tovább, hátha megtalálom neked magyarul.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Dan Wells: Partials1 - Részben ember
Na ez nagyon jó volt. Ha szigorúan nézzük, egy poszt-apokaliptikus ifjúsági történet, de ez ne riasszon el senkit a könyvtől. Na szóval, egy nagy háború az emberek és az ember által teremtett klónféleségek között szinte teljesen kipuszította az emberiséget egy PM nevű vírusnak köszönhetően. Csak kevesen élték túl, azok városállamba szerveződtek és próbálnak továbbra is életben maradni. Nem képesek azonban a szaporodásra, minden újszülött meghal néhány napon belül, ők nem immunisak a PM-re, így az emberiség maradéka kihalásra van ítélve. Van-e ellenszer? Tényleg a nagy ellenség, a Részlegesek támadt a vírussal? Fiatalok egy mindenre elszánt csoportja kutatja a válaszokat és keresi a megoldást, akár az életük árán is. Belső megosztottság, politikai hatalom és elnyomás, lázadások, a külső ellenség, barátság és megpróbáltatások, minden van a könyvben, ami izgalmassá teszi. Egy dolog zavart, hogy a főszereplők mind 17-20 év körüliek, ennyi idős gyerekektől nem várnék ilyen mértékű rálátást a világra, de ki tudja, egy ilyen kemény jövőben talán hamarabb felő az ember.
 

Giovanni7591

Állandó Tag
Állandó Tag
Oroszné- Augustinné Magyar orvosok Nigériában Világjárók 183.

Először is köszönöm a remek könyvet (és a Világjárók sorozat eddig feltöltött könyveit) pszi53-nak! Kérem, hogy folytassa a Világjárók, útikalndok sorozatok feltöltétését amennyiben ideje engedi.

A könyv 30 évet röpít vissza az időben, 1983-1984-ben történteket ír le.
Hihetetlen, hogy Nigériában akkor még mennyire elmaradott, civilizálatlan vidékek voltak és furcsa mennyire élt még a dzsudzsuban, babonákban való hit illetve a különféle törzsi-, vallási hiedelmek és szokások mennyire mindennaposak voltak. A természeti leírások kiválóak, Augustin doktor elég jó írói vénával is rendelkezik! Nagy kaland volt a könyv olvasva is, gondolom a szerzőknek is életre szóló élmény maradt.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Joanne Fluke: Key Lime Pie Murder (Hannah Swensen 9)
Ezt hajszálra úgy volt most nálam, ahogy Muciparipa írta: én is tudtam, ki fog meghalni és azt is, ki lesz a gyilkos. :D Ideje ezt a sorozatot is jegelnem.
 

sivecste

Állandó Tag
Állandó Tag
Julie Kenner: Édes rabság
Az első fejezeteknél teljesen csalódott voltam, itt a kupakolás volt a fő-fő tevékenység...és nem kezdtem kapiskálni, hogy mi is történt az első könyvben...aztán mégis elolvastam, és hát el fogom olvasni a 3. részét is, már csak az eddigi időráfordításom miatt is...
 

sivecste

Állandó Tag
Állandó Tag
R. K. Lilley: Felpörgetve
Különösebben ez se fogott meg, és már kezdenek összemosódni az ilyen témájú könyvek történései, talán azért is, mert nem sokban különböznek a cselekményeik se...
Azért ebben a kategóriában nálam a király még mindig az 50 árnyalat trilógia és szerintem nem is következik be e téren változás...
 

sivecste

Állandó Tag
Állandó Tag
Melissa de la Cruz: Rettegés (Kékvérűek 1.)
Szeretem a fantasyt, sőt a romantikus fantasyt még jobban...viszont ez nem tetszett....teljesen szubjektív vélemény, untam az olvasását, nem kötött le...Éppen ezért, miután sikerült kiolvasnom az első könyvet, meg se fordult a fejemben, hogy folytatom a téma boncolgatását a 2. könyv olvasásával. Részemről elég volt ennyi a kékvérűekből.
 

annepage

Állandó Tag
Állandó Tag
R. K. Lilley: Felpörgetve
Különösebben ez se fogott meg, és már kezdenek összemosódni az ilyen témájú könyvek történései, talán azért is, mert nem sokban különböznek a cselekményeik se...
Azért ebben a kategóriában nálam a király még mindig az 50 árnyalat trilógia és szerintem nem is következik be e téren változás...

Én tegnap fejeztem be, nincs viszonyítási alapom mert a "szürkét" nem olvastam. Szerintem egész jó volt, bár +18 karikás, és ráadásul BDSM ...:) Egy problémám volt, hogy szerencsétlen Bianca túlságosan belehabarodott Mr. Gyönyörűbe és valahogy 2 perc ismeretség után ágyban voltunk ... Stepham & Bianca kapcsolata fantasztikusan volt ábrázolva, olvastam volna tovább … S egyáltalán nem zavar hogy folytatásos!
 

sivecste

Állandó Tag
Állandó Tag
Heidi McLaughlin: Örökké a csajom
Semmi kifogásolnivalóm nincs, rendben volt a sztory, jól meg is volt írva...Habár, most sem értem, hogy miért hagyta el a nagy szerelmét az ipse, ahelyett, hogy együtt váltották volna valóra az álmaikat...belemagyaráz mindent, de számomra ez az egy dolog akkor is érthetetlen...valami más okot kellett volna felhoznia a történet papírra-vetőjének, szerintem...akkor jobban élveztem volna...
 

Maria87

Állandó Tag
Állandó Tag
Kerstin Gier:-Rubinvörös
-Zafír
-Smaragdzöld
Ajánlom azoknak akik szeretik a romantikát és nem riadnak vissza attól hogy bonyolult a a történet szerkezete.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Gail Carriger: Blameless (Napernyő Protektorátus 3.)
Jobb volt, mint a második rész, de nem ért fel az elsővel. Amit leginkább nehezményezek: hiányoztak Alexia és Conall párbeszédei, mivel a történet java részét külön töltötték egymástól. Ami leginkább tetszett: Alexia viszonya a terhességhez illetve jövendő gyermekéhez. Nagyon ismerős volt. :)
 
P

Pete White 77

Vendég
Robert Merle... Életem egyik legmeglepőbb könyvélménye a Madrapur. Nem állítanám, hogy értem, bár már kétszer elolvastam. :)
A mesterségem a halál viszont szintén egyik legfontosabb olvasmányaim egyike, ja, és a a Két nap az élet is rendesen átgázolt rajtam.
A Madrapur nehéz olvasmány, én metaforaként olvastam másodszorra. Az utazás, amiről Merle ír, maga az élet, a viáival, barátságaival, szerelmével, a negérkezés a végén pedig az utazás, és persze vele együtt az élet befejezése is. Ennyit láttam benne.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére