Családon belüli nevelés

alede

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Elkezdtem egy kutatást csinálni arról, hogy a nyugati és kínai nevelésben milyen különbségek vannak. Illetve mi az amit véleményem szerint tanulhatnánk egymástól. Már több mint két éve élek Kínában és nagyon érdekesnek tartom mennyire máshogy látják a világot, mint mi.

Ha van egy kis időtök és van olyan történetetek amiből tanulhatunk, vagy szívesen megosztanátok itt vagy privátan légyszíves írjatok. Az alábbi kérdőívek magyar, illetve angol nyelven elérhetőek.


Magyar

Angol

Előre is köszönöm,

Liz
 

peterfy tamas

Állandó Tag
Állandó Tag
Az igazi olimpiara, vb-re, europa bajnoksagra valo kimerito felkeszules a gyerekneveles. Csak itt nem lehet a dobogora allni mikozben tapsol a tomeg.
 

peterfy tamas

Állandó Tag
Állandó Tag
Fantasztikus olyan szulokkel talalkozni, akiknek a gyermekeik kiskoruktol szepen, 'ahogy az meg van irva" alukaltak ejszaka es delutan; es nem ertik meg, hogy leteznek mas fajta gyermekek is.
 

alede

Állandó Tag
Állandó Tag
Sajnos nagyon sok probléma van az ottani gyermekneveléssel, ami az egész társadalmon megérződik. A nyugatiasodás pedig nem is tudom, hogy ront vgay segít a helyzeten, de amíg öntudatukra nem találnak addig sajnos pont az Általad vázolt szituáció fog uralkodni
 

sikezs

Állandó Tag
Állandó Tag
Próbálkozunk, aztán úgy 20 év múlva kiderül, hogy sikerült....
Ott az igazsag!
En sajnos nem vagyok turelmes, kovetkezetes, faradhatatlan mintaanyuka. A TV-t is nezheti a lanyom, es minden hazimunkaba se vonom be 3 evesen...ja hordozokendo helyett is csak babakocsiban setaltattam es az olembe fogtam.

De szornyen szeretem es szerintem az oleles es a szeretet meghozza a gyumolcset.
 
Következetesség ,türelem....És még sorolhatnánk.De legfontosabb mint minden tetttünkben a szeretet és önzetlenseg.Esetenkent önfeláldozás.Tudjunk lemondani dolgokról.Szülőnek lenni nagy felelősség de a legszebb dolog az eletben.
 
Oldal tetejére