Beszeljuk meg a palyazatot...

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Sok eszrevetel kerdes van amire szivesen valaszolunk, akar uj otletetek van, beszlejuk meg.
A kiirt palyazati topicokban csak a palyamuveket varjuk, igy minden oda beirt eszrevetelt toroljuk.
 

tornando

Őstag
Ezüst támogató
Állandó Tag
Nagyon jó felkarolásnak látom
Pályázatként is meghirdetve azt a önkéntes formációt ami a Hangoskönyvekben már elkezdődött.
Szaporodtak a felolvasók és ezzel most tovább szaporodnak
Jól ráérzett ismét a kulturális igényre a CH
 

tornando

Őstag
Ezüst támogató
Állandó Tag
A hangoskönyvelőkben már érdeklődött valaki új felolvasó
Jelezte nem tud feltölteni még 5MB-ot sem csatolva
Hibaüzenetet kapott
Gondolom már készül a felolvasása
 

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Fórumvezető
Kormányos
Flamingo otlete volt.Remelem kicsit nagyobb erdeklodes lesz.
A cél az volt, hogy minél többet olvassunk - hangosan is.
A hangoskönyvelőkben már érdeklődött valaki új felolvasó
Jelezte nem tud feltölteni még 5MB-ot sem csatolva
Hibaüzenetet kapott
Gondolom már készül a felolvasása
Valahol megírtam már, hogy ha minden kötél szakad, a demó-t is lehet tárhelyre tenni és linkelni.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
ILYEN "GIGASZI "mereteket csak a 'HAngos konyv' palyazatnal lehet hasznalni, a tobbi topicban torlesre kerulnek a nagy meretek.
 

Dr. Gépész

Kitiltott (BANned)
Az én pályaművem 18 mb. Át lehet tenni, hogy ne kétszer szerepeljen?
De ha nem így is jó. Csak mint egy érdeklődő fórumtárs felvetette félő,
hogy letöltés hiányában törlődik a teljes mű.
Egyébként azt hiszem lesz érdeklődő és felolvasó is.
Csak nem volt egyértelmű a kiírás.
Ezen kívül, azt hiszem nem lesz objektív az ítélet.
Nagyban hozzájárul, hogy milyen a felolvasott könyv. ( író, tartalom )
De azt gondolom az a lényeg, hogy legyen egy "játék" amiben minél többen vegyenek részt.
Olyanok is akiknek egyébként eszébe sem jutna ilyet "tenni".
 
Utoljára módosítva:

teddyted

Kitiltott (BANned)
Szerintem a kiírás eleve jól értelmezhető, csak nem kell a két pályázatot keverni. Nem is nagyon lehet, mert jól elkülönítettek. Inkább maga a hangoskönyv téma ismeretlen és szokatlan. A CH hatalmas tagságának eddig kis hányada ismerte és foglalkozott a hangoskönyvekkel - ezért (is) értékes és jó az ötlet. A hangoskönyv topiknál a saját felolvasások generálása évek óta folyik, az új hangok, új megközelítések mindenkinek csak előnyére lehetnek, téma és felolvasnivaló pedig rettenet mennyiség van (teljesen jogtiszta is, más is).

Nekem két kérdésem van: Melitta írtad, hogy 30MB/64sec - nem 64min-t szerettél volna írni...? A 64másodperchez a 30MB elég soknak tűnik - kérlek, gondold át és ezt lehetne egyértelművé tenni. Magam egyébként nem foglalkoznák ezzel - amellett maradnák, hogy a demo 5MB rész maradjon meg az eredeti kiírás szerinti demonak és 5MB-nak. A főanyagok külön tárhelyen legyenek megadva - mint ahogy az egyébként is szokás és célszerű. Nem terheli a szervert, mindenkinek lehetősége van bemutatni az anyagát, és mindenki vételkényszer nélkül belehallgathat, anélkül, hogy tucatMB-ket kelljen lehívnia.

Másik kérdés: egy pályázó egy anyaggal pályázzon? A határidő - szerintem - picit hosszú, bár ez szubjektív. Ebbe az időtartamba viszont elvileg belefér több pályamű is - és valószínűleg nem csak a már rutinosabbaktól.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Dr Gepesz toroltem kerlek tedd fel ismet a palyamunakdat. Koszonom es elnezest a kellemetlensegert.
Semmi se szentiras, minden jo otlet az elorebb visszi az ugyet.
30 MB pont azert csinaltuk, hogy aki nem "profi" a tarhelyekekbe es csak szeretne resztveni a palyazaton annak is lehetosege legyen.


Jatek csupan
es jatszunk egyutt,

Azert nem itelet ez;) hanem tetszes es koszonet is egyben a palyazo faradozasaiert:cool:
A Canadahun palyazatai redszeresen mar evek ota azt a celt szolgalja ,hogy kicsit megmozgassa a tagsagot, aktivizlaja a kozosseget , a szavazas a tagsagot lazba hozza:hurra::cool:.A dontes az o kezukbe van.
Masik szempontja ,hogy a Canadahunt ,igy is reklamozza onmagat a palyazat urugyen.;)

Igaz plusz hely, de ha ugy gondoljatok, en benne vagyok minden joban, lehet ket palyazo mu de csak akkor ha fej feletti allas alakul ki ua az a szemelynel akkor, egyik mu lesz csak nyertes a kovetkezo szavazat szamu a kovetkezo helyezet.
Oh...... nem tudom ertehetoen irtam -e le, de ha nem, akkor nekiugrok megegyszer.:rolleyes:

Most meg lehet alakitani mert Dr Gepeszen kivul nem tett mas, meg fel palyamunkat, de kesobb semmi alakitasra nincs mod.Nem kivanunk menetkozben valtoztatni mert az nem lenne fer.


Tevedes nincs kizarva, szoktam ilyet csinalni .Sorryyyyyy.
Az ido...........ido kell mindenhez, nelunk ,hogy behirdessuk, hogy a radioba is minden heten mikor halljak fel keltsuk az erdeklodest, a hangoskonyv irant eskedvet is kapjanak hozza, plusz minnel nagyobb az ido annal tobb ember olvassa es szavaz vagy nem a mure.
Nagyon jo ha mindig ha van palyazatunk, meg ha szereny is, de van, surubben kiirni palyazatot, az a piszkos anyagi vonzata miatt nem tudunk bevallalni.



 
Utoljára módosítva:

Dr. Gépész

Kitiltott (BANned)
Azt gondolom, nem kellene több pályamű. Előnyhöz jutna aki több
munkát tölt fel. Van idő az biztos, de az legyen a javításra.
Arra gondolok, hogy aki most kezdi, sokáig talál benne olyan hibát amit javítana.
És inkább javítsa mint belefogjon egy másikba.
Ha elégedett a munkájával és bele kezd egy másikba, annak helye már legyen a
hangoskönyvek topic. Így nem jut senki ahhoz az "előnyhöz", hogy 4 - 5 esetleg több
felolvasással nevezett.
Ez szubjektív vélemény!
Idő mint a tenger. Bármelyik variációhoz.
 

teddyted

Kitiltott (BANned)
.......Igaz plusz hely, de ha ugy gondoljatok, en benne vagyok minden joban, lehet ket palyazo mu de csak akkor ha fej feletti allas alakul ki ua az a szemelynel akkor, egyik mu lesz csak nyertes a kovetkezo szavazat szamu a kovetkezo helyezet.......

..............Nagyon jo ha mindig ha van palyazatunk, meg ha szereny is, de van, surubben kiirni palyazatot, az a piszkos anyagi vonzata miatt nem tudunk bevallalni.

Igen, épp erre gondoltam - egy pályázó legfeljebb 3 rövid, vagy két hosszabb anyaggal, de természetesen egy embertől csak egyvalami lehet esetleg díjazott. Nem vagyok benne érdekelt, hiszen legfeljebb, ha egyet fogok beadni - ám egy idő után, ha teljesen korlátozott a beadhatóság, egyszerűen elfogynak a jelentkezők. Magyarul: nekibuzdulnak, őszig-télig beadják az anyagot - és cca fél évnyi üres szünet? Akkor szerintem inkább adhasson be még egyet, legalább ráérez a dolog ízére is.

Igazis: a beadott anyag javítása megengedett? Mármint bead, késöbb rájön, hogy pár dolgot javítana, esetleg ugyanazt saját maga megismételve lecserélné - erről nem szóltunk eddig.

Annyi kis megjegyzés: igen, a pályázatok kellenek. Élő, pergő, friss kihívások, amik a CH-t is reklámozzák, a tagság figyelmét és szemléletét is alakítgatják. (A hangoskönyv jó ötlet, újdonság - most önmagában is húz) Továbbra is érdemes lenne szerintem rövidebb, zártabb határidős de ismétlődő dolgokon elgondolkodni.

A díjazás önmagában szép gesztus - de higgyétek el, nem az játszik elsősorban. Ha pl. egy éven belül van három vagy négy tematikus pályázat hangoskönyvre - pl: első: humor, második: ünnep, harmadik: kaland, vagy hasonló - és mindegyiknek megvan a maga lezárása, eredményhirdetése (akár egy CH bögre díjjal, vagy egyéb CH promóciós aprósággal, ám névre gravírozva, ami nem egy költség - de akár e nélkül is. Ötlet: Mikor fanfic írói kihívásokon voltam, ott pl. névre szóló digitális bannert kapott a győztes - ez pályázatra alakított szép számítógépes grafika, teljesen névre szólóan, bárhol blogon, akárhol feltehette, önmagában komoly erkölcsi érték volt adott közösségnél, költsége meg szinte nuku)

- Szóval ha van pár ilyen tematikus pályázat, akkor adott évre vagy időszakra lehetne egy nagyobb, az év hangja, vagy mittoménmi komolyabb díjat is kiadni addigiak alapján - viszont folyamatos és mindíg friss a mozgás. Ennek azért lenne értelme, mert nem enged kialakulni pangást, vagy eseménytelen várakozási holtidőt - de természetesen ez csak ötlet.
 
Utoljára módosítva:

editke2004

Állandó Tag
Állandó Tag
Juj most jön ki belőlem a kisördög, :dr_64:valószínű nem kapok sok tetszik gombot majd, de uccu neki:
Akár kíváncsiak vagytok a véleményemre akár nem én ezt mostan már csak azért is ideírom::rolleyes:
Szerintem meg Gépész doktort és teddytedet eleve ki kell "zárni" mert ők amúgy is termékeny profik, ki rúghatna mellettük labdába? ;):D
Én már próbálgatom a hangomat, és még egyáltalán nem vagyok kész, nekem kelleni fog az egy év az tuti (persze lehet azalatt azért több is elkészül)Ha viszont csökkentetek a leadási határidőn tuti hadarni fogok:)
De minél többet hallgatom teddytedet annál jobban száll el a bátorságom.
A kizárás nem büntetőjellegű, dolgozzanak csak ők is, előre mindjárt gravírozok nekik egy-egy bögrét,és postázom is nekik.. de szavazni ne lehessen rájuk!
Ja és Nemo, hát őt meg még nem is hallgattam de ő is sokat mozgolódik, valószínűleg van hangja is..
De egyet értek a díjakkal is, esetleg Melitta azt a csodaszép festményt nem lehetne arra a helyre tenni majd ahol én végzek?;)

Természetesen mind csak vicc amit fenn olvastok, kötekszem csak, na de azért van benne valami.. olyan mintha teknősbéka indulna a nyúlfutó versenyen...Dehát, aki jó az jó, vigye a pálmát:)
Nagyon örülök a pályázatnak, megmozgatjátok az ember fantáziáját, és elértétek , hogy a határaimat próbálgassam, és bárhogyan is végződik, minden jó lesz , úgy ahogy végződik, mert ezzel mindenki csak nyer!
Melitta ötlet: Legközelebb egy saját dal pályázatot is írj ki(vagy gyöngyfűzőversenyt boxkesztyűben), hátha azon a fiúk nem indulnak(hihi) de attól félek, még abban is jók!!
Na megálljatok csak!:p
 

Dr. Gépész

Kitiltott (BANned)
Én benne vagyok a kizárásba, ha a kalap, nekem arra fáj a fogam, az enyém lesz.:rohog:
De amint azt föntebb már kifejtettük, ne a verseny, hanem az alkotás, a sokszínűség
legyen a vezérfonal.
Vannak akik a felolvasást és vannak akik a témát részesítik előnyben.
Ilyen értelemben mindenkinek van esélye.
Olvashatok jól, ha a téma nem tetszik, de olvashatok elfogadhatóan ha ragyogó
témát sikerül találni.
Tehát a kapu mindenki előtt nyitva van, de ahhoz, hogy át is lépj rajta valamit
tenni kell.
Nem félve, bátran.
Először saját magadnak felelj meg, azután jöhet a "mindenki".
Bár ez soha nem lesz. De ez nem is baj.
Mindenkinek egyszerre nem lehet megfelelni.
 
Utoljára módosítva:

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Editke1004
Teddyt hallhatad a radioba is de az aug.3i adasban mar a Dr Gepeszt is megorokitjuk eloadasaikat.
Batran palyazzal es hirdesd minden hol hogy jojjonek hallgassak es szavazanak.
Flamingo otlete volt a mostani palyazatok.

Teddy a dontesunk 1 ember 1 palyazat.
Sporolni kell a hellyel, es megis csak maradandobb legalabb 2 evig biztos,hogy nalunk fent lesz a mu.
 

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Fórumvezető
Kormányos
Azt gondolom, nem kellene több pályamű. Előnyhöz jutna aki több
munkát tölt fel. Van idő az biztos, de az legyen a javításra.
Arra gondolok, hogy aki most kezdi, sokáig talál benne olyan hibát amit javítana.
És inkább javítsa mint belefogjon egy másikba.
Ha elégedett a munkájával és bele kezd egy másikba, annak helye már legyen a
hangoskönyvek topic. Így nem jut senki ahhoz az "előnyhöz", hogy 4 - 5 esetleg több
felolvasással nevezett.
Ez szubjektív vélemény!
Idő mint a tenger. Bármelyik variációhoz.
Én is e mellett tettem le a voksomat. 1 pályázó - 1 mű.
De az én szavazatom is csupán 1 a vezetőségben és még nincs végső döntés, hiszen egyrészt nyár van (és a híresztelésekkel ellentétben a moderátor is ember, szeret szabadságra menni, nyaralni, másrészt mi is a világ különböző részein élünk, azaz nem egy időzónában, tehát nem egyazon időpontban kapjuk/adjuuk az információkat).
Igen, épp erre gondoltam - egy pályázó legfeljebb 3 rövid, vagy két hosszabb anyaggal, de természetesen egy embertől csak egyvalami lehet esetleg díjazott. Nem vagyok benne érdekelt, hiszen legfeljebb, ha egyet fogok beadni - ám egy idő után, ha teljesen korlátozott a beadhatóság, egyszerűen elfogynak a jelentkezők. Magyarul: nekibuzdulnak, őszig-télig beadják az anyagot - és cca fél évnyi üres szünet? Akkor szerintem inkább adhasson be még egyet, legalább ráérez a dolog ízére is.

Igazis: a beadott anyag javítása megengedett? Mármint bead, késöbb rájön, hogy pár dolgot javítana, esetleg ugyanazt saját maga megismételve lecserélné - erről nem szóltunk eddig.

Annyi kis megjegyzés: igen, a pályázatok kellenek. Élő, pergő, friss kihívások, amik a CH-t is reklámozzák, a tagság figyelmét és szemléletét is alakítgatják. (A hangoskönyv jó ötlet, újdonság - most önmagában is húz) Továbbra is érdemes lenne szerintem rövidebb, zártabb határidős de ismétlődő dolgokon elgondolkodni.

A díjazás önmagában szép gesztus - de higgyétek el, nem az játszik elsősorban. Ha pl. egy éven belül van három vagy négy tematikus pályázat hangoskönyvre - pl: első: humor, második: ünnep, harmadik: kaland, vagy hasonló - és mindegyiknek megvan a maga lezárása, eredményhirdetése (akár egy CH bögre díjjal, vagy egyéb CH promóciós aprósággal, ám névre gravírozva, ami nem egy költség - de akár e nélkül is. Ötlet: Mikor fanfic írói kihívásokon voltam, ott pl. névre szóló digitális bannert kapott a győztes - ez pályázatra alakított szép számítógépes grafika, teljesen névre szólóan, bárhol blogon, akárhol feltehette, önmagában komoly erkölcsi érték volt adott közösségnél, költsége meg szinte nuku)

- Szóval ha van pár ilyen tematikus pályázat, akkor adott évre vagy időszakra lehetne egy nagyobb, az év hangja, vagy mittoménmi komolyabb díjat is kiadni addigiak alapján - viszont folyamatos és mindíg friss a mozgás. Ennek azért lenne értelme, mert nem enged kialakulni pangást, vagy eseménytelen várakozási holtidőt - de természetesen ez csak ötlet.
Magad válaszoltad meg a hosszú leadási határidőt.
Nem gond, ha fél évig csak 1-2- mű lesz feltéve (amit valószínűleg a gyakorlottabbak már félig el is készítettek), legalább mankóul vagy inkább mintául szolgálhatnak a többieknek.
Ami a javítást illeti, én még nem hallottam olyanról, hogy egy leadott pályaművet, amit már értékelnek (azaz meghallgatnak, lájkolják...) - szóval egy kész művet át lehetne javítani.
Juj most jön ki belőlem a kisördög, :dr_64:valószínű nem kapok sok tetszik gombot majd, de uccu neki:
Akár kíváncsiak vagytok a véleményemre akár nem én ezt mostan már csak azért is ideírom::rolleyes:
Szerintem meg Gépész doktort és teddytedet eleve ki kell "zárni" mert ők amúgy is termékeny profik, ki rúghatna mellettük labdába? ;):D
Egyrészt megértelek, másrészt a fenti tagoknak legfeljebb a tudásuk profi, de nem hinném, hogy ebből élnének (mint Messi a fociból, Alonso a Forma1 autóversenyzésből....). Ha ténylegesen azok lennének, annyi szakmai tartás biztos lenne bennük, hogy nem indulnak olyanok ellen, akik "nem az ő versenykategóriájuk".
Amúgy - nem tudom, csupán feltételezem - de Gépész és a többiek többet profitálnak (na nem anyagilag, inkább erkölcsileg) a többiek segítéséből, mintsem a velük való versengésből.
De szerintem pont ez adja a lényeget. Megpróbálok olyat alkotni, mint akit én profinak tekintek. Ha nem sikerül, akkor sincs itt a világvége, sőt akkor derül ki, hogy mit kell fejlesztenem, módosítanom, hogy magasabb szintre jussak (bármiben, nem csak a hangoskönyvelésben).
Én már próbálgatom a hangomat, és még egyáltalán nem vagyok kész, nekem kelleni fog az egy év az tuti (persze lehet azalatt azért több is elkészül)Ha viszont csökkentetek a leadási határidőn tuti hadarni fogok:)
De minél többet hallgatom teddytedet annál jobban száll el a bátorságom.
A kizárás nem büntetőjellegű, dolgozzanak csak ők is, előre mindjárt gravírozok nekik egy-egy bögrét,és postázom is nekik.. de szavazni ne lehessen rájuk!
Ja és Nemo, hát őt meg még nem is hallgattam de ő is sokat mozgolódik, valószínűleg van hangja is..
De egyet értek a díjakkal is, esetleg Melitta azt a csodaszép festményt nem lehetne arra a helyre tenni majd ahol én végzek?;)
Nekem sem tetszik a felvett és visszahallgatott hangom, de ezt kaptam. Ezzel kell élnem.
Cserébe igyekszem a tartalmat megtölteni, ha már a külcsín nem megy, marad a belbecs...:)

A díjjal kapcsolatban ha tetszik a festmény tessék megküzdeni érte - no nem foggal körömmel, hanem torokkal, hangszállal!
Természetesen mind csak vicc amit fenn olvastok, kötekszem csak, na de azért van benne valami.. olyan mintha teknősbéka indulna a nyúlfutó versenyen...Dehát, aki jó az jó, vigye a pálmát:)
Nagyon örülök a pályázatnak, megmozgatjátok az ember fantáziáját, és elértétek , hogy a határaimat próbálgassam, és bárhogyan is végződik, minden jó lesz , úgy ahogy végződik, mert ezzel mindenki csak nyer!
Melitta ötlet: Legközelebb egy saját dal pályázatot is írj ki(vagy gyöngyfűzőversenyt boxkesztyűben), hátha azon a fiúk nem indulnak(hihi) de attól félek, még abban is jók!!
Na megálljatok csak!:p
A szabályzatunk értelmében az ide beírt dolgok a CH tulajdonába mennek át, tehát a javaslatod örömmel lenyúltuk és már lehet, hogy jövőre nyitunk ebben az irányban is.:)
(Amúgy hiába farkaskodsz, nem vagyunk nyuszik - Nu pogogyi:))
 
Utoljára módosítva:

lazarlaszlo

Állandó Tag
Állandó Tag
Igazán nem akarok okoskodni, de egy témának három topik? Egy a műveknek, egy a komenteknek, egy pedig a hogyannak? Hol van itt takarékosság? Gondolom, a harmadik téma hamarosan tisztázódik, ezért magától "kimúlik." De a komenteknek minek egy külön topik?
 

Dr. Gépész

Kitiltott (BANned)
Gondolj bele, a sok hozzászólás miatt, ami mindíg lesz
nagyítóval kellene keresni a pályaművet.
Ezért kérjük a hangoskönyvek oldalon is, hogy ne oda kerüljenek a hozzászólások.
 

tornando

Őstag
Ezüst támogató
Állandó Tag
Nagyítóval kellene keresni a pályaművet.
Ezért kérjük a hangoskönyvek oldalon is, hogy ne oda kerüljenek a hozzászólások.
Nagyítóval kellene keresni a pályaművet.
Ezt az egy mondatot kiragadom mert minden tematizált topikra igaz A kommentárok nem valók oda Mert letakarja a fő témát.Elbújtatja a lényeget
 
Oldal tetejére