Nem akarok magyar férjet!

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Egy ismerősöm férje külföldön dolgozik, s munka után rendszeresen angolórákat vesz egy magyar származású nőtől, akinek norvég férje van. Óra után gyakran beszélgetnek a norvégiai életről, a családról, a gyerekekről, így került szóba a nő elképzelése a jövőről, miszerint nem szeretne magyar férjet a lányainak.

Az ismerősöm férje döbbenten és felháborodottan nézett a nőre. - Mi baja van a magyar férfiakkal, mit nem tudnak, amit tudni kellene, amit más igen: egyáltalán van ilyen? Szóval mi az a nagyon nagy dolog, amire felvág? - kérte számon a nőt, s várta a választ, hogy reagálhasson és megvédhesse a magyar férfiak becsületét.
- Nem mondok semmit. - felelte a nő. Gyere el hozzánk holnap este vacsorára, csak hogy lásd a saját szemeddel, mi az, amire egy magyar férfi soha nem lesz képes, és ami miatt nem örülnék, ha a lányaim magyar férjet választanának maguknak.

Elérkezett a kedd este, az ismerősöm férje megérkezett az angoltanárnőhöz és annak lányaival együtt várták haza a norvég férjet. A férj kisvártatva megjött. Megcsókolta a feleségét, és elámult a látottakon. - De gyönyörűen megterítettél! – mondta az asszonynak. - És milyen finomat főztél!

Leültek az asztalhoz, és a férj, amikor csak lehetősége adódott elismerően nyilatkozott a felesége otthoni munkájáról és a gyerekekről való gondoskodásról. Arra különösen büszke volt, hogy ennyi háztartási teendő és a gyerekek nevelése mellett az asszony még képes angolórákat adni, ezzel hozzájárulva a családi költségvetéshez, ami alapvetően a férfi feladata. Az ismerősőm férje szótlanul, kínosan állt a helyzet előtt. Értette és látta, amit érteni és látni kellett. - Egy magyar férfinak eszébe nem jutna elismerni a felesége fáradozását, nálunk minden természetes, csak úgy jár, alanyi jogon a férfinak, mert ez a család rendje, mert nálunk csak ő dolgozik. - vallotta be másnap telefonon a feleségének.

- Megértem az angoltanárnő elképzelését és nem tudok mit mondani. Fogalmam sincs, megváltoznak-e valaha a magyar férfiak, tette hozzá csendesen - valószínűleg nem, hát tegyen mindenki úgy, ahogy neki a legjobb. Ha jobban belegondolok, lehet, hogy én sem örülnék, ha a lányunknak magyar férje lenne – fogta rövidre az eset elemzését, s nagyokat hallgatott. - És ez csak egy kedd este volt! -
szólalt meg újra a férfi. Ezzel a mondattal búcsúzott el tőlem aznap este az angoltanárnő: ez csak egy egyszerű kedd este volt.
Style.

Nem-akarok-magyar-ferjet_9bbd56651033e00ff58202f63feaab37.jpg
 

analema

Állandó Tag
Állandó Tag
Magyar férfiként képes vagyok meg is teríteni, felháborodok magamban akkor, amikor azt látom, hogy 50 évvel ezelőtti tankönyveink hogyan tanították alázatra a feleségeket a férjekkel szemben. Értékelem a nőt, nem csak magamban, hanem szavakkal és tettekkel is.
Tudom, hogy a sztereotípiák mást mondanak, de egyre több magyar férj már nem felel meg a klasszikus elvárásoknak, hanem igenis őszintén értékeli a feleségét. Kár volna megítélni a teljes magyar férfi társadalmat arról, hogy a évtizedekkel ezelőtt mi volt az általános gondolkodás.
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Én két magyar és fiatal férfit is ismerek személyesen, aki ugyanúgy kiveszi a részét a házimunkából, mint a feleség, sőt (!) és egyáltalán nem szolgáltatja ki magát.

Szerintem nevelés kérdése. Számomra meg az felfoghatatlan, ha valaki bármit is azért tesz meg, hogy dicsérgessék és áradozzanak a csodálatos háziasszonyi képességéről. Én kifejezetten gyűlölném...

Mindamellett, ha lányaim lennének én is inkább norvég férjet választanék nekik ;).
 

phoenyx

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem helytelen az általánosítás, bármely nemzet fiairól/lányairól legyen szó!
A lányom pedig válasszon magának férjet, "tányér csörgés" mindenütt van.
A sógornőmék ellenezték lányuk kapcsolatát 1 Magyarországon élő nigériai férfival -sokáig magyarul becsmérelték a férfit a lány (fiú)testvérei is, csak én álltam vele szóba angolul csekély nyelvtudásommal- mi lett a vége? Volt időszak, hogy lányukkal majdnem teljesen megszakadt kapcsolatuk; végül férjhez is ment a tiltott párjához, 8 évnyi házasság után van egy csodaszép 19 hónapos kislányuk.
 

analema

Állandó Tag
Állandó Tag
Aztán a feleség meg keresi az apaképet a férjében, ami által az anyja hibáit halmozza tovább.
Nem kell ezt túlpörgetni a fejben. Szakítani kell az elvárásokkal, elfelejteni azt, hogy mit hoztunk otthonról és mik a társadalom elvárásai, és egyszersmind a boldogság felé vezető úton találtuk magunkat.
Most mondhatnám azt, hogy a férfi aki nem főz és nem tud főzni, sőt mit több nem mosogat, takarít, fürdet gyereket és anyai ösztönöket nem mutat alkalmatlan az életre, de ez megint csak fekete-fehér. Inkább azt mondom, hogy a kiszolgálást igénylő férj, aki nem hajlandó a szeretetét emberi módon elvárható úton kimutatni, nem is szeret. Nagy különbség van a rabszolgatartás és a szeretet között. Mn
 

Kasiamisuka86

Aktív tag
Ez a cikk sajnos nem a valóságot közvetíti, pusztán egy házaspárét. Lehet, hogy a hölgy jött rossz családból. Szerintem nem minden norvég férfi ennyire gáláns, akkor fújoljunk mi is? Nem szerencsés, hogy a hazájáról ilyen képet vetít a férjének és a környezetének. A höly már biztos norvég.......
Mondok újat: "Nem szeretném, ha a fiam egy cseh lánnyal házasodna meg, mert ők pornóznak"
 
M

magdusis

Vendég
A férfiak olyanok lesznek, amilyenné a nők nevelik őket. Először az anyjuk, azután a feleségük.
Jó;és akkor milyenek lesznek a nők?Amilyennek az anyjuk neveli őket,és aztán?
Biztos,hogy egyáltalán akárki olyan lesz,mint amilyennek nevelik?Nem hiszem,sőt.
 

setni

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez a cikk sajnos nem a valóságot közvetíti, pusztán egy házaspárét. Lehet, hogy a hölgy jött rossz családból. Szerintem nem minden norvég férfi ennyire gáláns, akkor fújoljunk mi is? Nem szerencsés, hogy a hazájáról ilyen képet vetít a férjének és a környezetének. A höly már biztos norvég.......
Mondok újat: "Nem szeretném, ha a fiam egy cseh lánnyal házasodna meg, mert ők pornóznak"
Ez a valóság, csak nem általánosítható, egy házaspár tapasztalatait osztotta meg. Hisz -még szerencse- nem v agyunk egyformák!
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Jó;és akkor milyenek lesznek a nők?Amilyennek az anyjuk neveli őket,és aztán?
Biztos,hogy egyáltalán akárki olyan lesz,mint amilyennek nevelik?Nem hiszem,sőt.

Dehogynem! Akinek van fia, nevelje olyanná, mint amilyen norvég pasi. Nem árt, ha ebben az apa is segít.
És igen... a nők is olyanok lesznek amilyenné nevelik őket. Senki sem születik udvariasnak vagy bárdolatlannak. Mindenkit emberek és körülmények alakítanak olyanná, amilyen lesz.
 

analema

Állandó Tag
Állandó Tag
Amilyennek az anyjuk neveli őket,és aztán?
Aztán? Aztán van az embernek önálló akarta, ami által azt teszi, amit akar. Ez a való életben azonban nagyon kemény. Nem azért, mert anyuci ott lesi az embert kamerán keresztül, hanem sokkal inkább azért, mert ott kísért. Sok nőnek a sarkára kellene állni, és anyuci kamerás figyelésével szembe kellene helyezkedni, tenni amit helyesnek érez. Helyette sok nő rohan haza és kérdezi anyucit mit kellene tenni. A válasz magától értetődő: szolgálni tovább. Pedig csak tenni kellene ami jön a szívből és észből, ami nem csak nőnek, de a férfinek is jót tesz. Valljuk be őszintén kedves férfiak, igazi kiteljesedésünkhöz kell egy kemény női kéz vagy egy néhány lecke az élettől.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem nem vagyunk egyedül a vádlottak padján.
-
Egy cégnél megismerkedtem egy román férfivel, mondhatnánk magyarral mert minden féle vér folyt benne. Lehetett ugy 45 éves, tehát biologiailag érett. En áradoztam a gyerekeimröl és utánakérdeztem, a házassági állapotának.
-
"Nem vagyok nös" mondta. Nem illik megkérdezni de kicsuszott a számon hogy, "Miért nem?"
A válasz jött promt "A nök akikkel eddig megismerkedtem mind tul emancipáltak voltak" :(
-
Nem is tudtam, hogy az egyenjoguságot is tullehet fesziteni.
 
Utoljára módosítva:

szocske42

Állandó Tag
Állandó Tag
Valaki nem akar szegeny ferjet a lanyanak, es raer ilyen kacifantos onigazolo sztorit irni hozza, ami az ismerosenek a ferjevel esett meg (meg veletlenul sem egy ismerosevel).
En sem akarnek ilyen eloiteletes, maniupulativ anyost a fiamnak, ugyhogy mindenki jol jar a dontesevel :)
 
Mint magyar férfi egy kicsit sértve érzem magam.Ugyanis, szeretném látni azt a felmagasztalt skandináv vagy bármilyen nemzetiségű férjet , aki két műszak, illetve állás után még rendelkezik energiával, hogy körbe ugrándozza pincsikutyaként a kedves feleségét. Csak az a gond kedves hölgyeim, hogy valami nem stimmel abban, hogy a magyar férfiak átlagéletkora kb. 57 év vagy még annyi sem.Én, mint magyar férfi , 31 éve nős , boldog házasságban élek ugyanazzal a magyar asszonnyal és 3 gyermek édesapja (ugyanattól az asszonytól) , azt hiszem van némi tapasztalatom ebben a Földi életben. Azt hiszem , hogy nagy szükség lenne arra a bizonyos szeretetre és megértésre mindkét fél részéről, mert az igaz magyar férfinak felesége van (tehát mindennek a fele!) és nem neje, nője vagy párja (mint a galambnak). Én szeretem a nemzetemet és nem is ácsingózok más nációbéli után. Valahogy szeretni is csak magyarul tudok, akárcsak énekelni , álmodni és imádkozni, sajnos csúnyán beszélni is , ha kell.Azt hiszem ezzel nem vagyok egyedül. Mindenkinek egy kis emlékeztetőt: a fiatalkori szerelem tüzében kovácsolódik ki az az igaz szeretet , mely a sírig kíséri az embert.! Üdv mindenkinek !:)
 

blober

Őstag
Gyémánt támogató
Állandó Tag
Ez kicsit elgondoltató ez a cikk. Miért? Mert úgy tünik, hogy az ország minden probéléma ellenére fejlödik az autókat nézve az épületeket üzletházakat és sokmindent. Hirtelen jön ez a cikk és kénytelenek vagyunk belátni, hogy emberileg még a múlt század elején vagyunk. De ez azért nem igaz. Az emberek is fejlödtek és fejlödnek minden téren. Az emberek különbözöek ez nem újság biztos vannak akik megrekedtek a régiben. A cikk biztos igaz de nem hiszem, hogy tükre a magyar férfinak. Valamikor gyerekkoromban anyám mindig megmondta mit csináljak, miben segitsek. Megcsináltam utána szabad voltam. Késöbb amikor nös voltam volt két kislányunk a világ legtermészetesebb dolga volt, hogy segiteni kellet itt-ott, ebben-abban a feleségemnek. Csináltam. Lehet, hogy az országban én voltam az egyetlen aki látta, hogy segiteni kell otthon és segitett is? Nem hiszem! Ez a cikk egyedi eset, rá lehet mondani, hogy ilyen is van: De általánositani? Nem hinnémm.
 
P

pacisi

Vendég
két lányom van. Az hiányozna örülni ,múlatni, barátkozni nem tudó. Rideg merev sótlan Norvég legyen férjként tagja a családnak.
 
Oldal tetejére