Bevandorlas Kanadaba

Status
Not open for further replies.

ferry2

Állandó Tag
Állandó Tag
Igeeen? Pont annyi híja lenne a ponthatáromnak. Te hogy állsz a dologgal? Pontszámok, stb.? Skype-od van? A könyvek miatt kérdezem, anyanyelvi tanár, stb. nem gond
 

ferry2

Állandó Tag
Állandó Tag
Hahalman: Ha valakinek high level a speak, a többi moderate, akkor külön számítják a nyelvi pontokat? Pl. 8 + 6 +7 + ... Hmm? Erről tudsz-e mondani valamit?
 

Hahalman

Állandó Tag
Állandó Tag
IELTS Zipped - Nem mukodik

én felbéreltem egy anyanyelvi angoltanárt és conversationt gyakoroltunk több órán keresztül a IELTS gyakorlókönyvek feladatai alapján, sikerült is 8 pontot elérni a szóbelin

En is pont ezt csinalom az itteni klienseimmel. Volt olyan diakom aki soha eleteben nem irt/olvasott angolul, folyekonyan beszelt de abszolute mindenfajta nyeltani elkepzeles vagy szerkezet ismerete nelkul, es megis 8x3 ora alatt sikerult feltornaznia magat a 2 pontrol a 6-ra (es ugy hogy bizony elb@szta a vizsgat). A teljesitmenye egyebkent nem az en erdemem, hanem az o elhatarozottsaganak az eredmenye volt.

A IELTS kanadai (vagy nemzetkozi?) honlapjan egyebkent valamikor fennt volt tobb oldalnyi (rtf-ben) es oranyi (MP3-ban) anyag amit ingyen le lehetett tolteni. Megprobalom idecsatolni oket (ehhez es a kovetkezo uzenethez) 9 reszletben... Nem sikerult, de e-mailben szivesen elkuldom.

Egyebkent a hivatalosan megrendelheto munkakonyvuk es anyagaik elsoranguak, nem tul dragak, es a legmagasabb szintre valo felkeszuleshez is jol hasznalhatok.
 

Hahalman

Állandó Tag
Állandó Tag
Sajnos a rendszer nem ismeri fel a fajlokat ha nem ZIP a vegzodesuk, merpedig ez osztott zipnel lehetetlen. Akit erdekel, el tudom kuldeni e-mailben mint a 9-et.

Sok szerencset!
 

Hahalman

Állandó Tag
Állandó Tag
Hahalman: Ha valakinek high level a speak, a többi moderate, akkor külön számítják a nyelvi pontokat? Pl. 8 + 6 +7 + ... Hmm? Erről tudsz-e mondani valamit?

Ez egy kicsit bonyolult, mert (amint itt azt mar elozoleg leirtam) a kanadai bevandorlasi hivatal nem atlagot szamol, hanem egyfajta 'sulyozasi' rendszert kovet. A rendszer tobbe-kevesbe le van irva a kitoltesi utmutatoban, de (szerintem) elegge zavarosan; a lenyeg az, hogy a gyakorlatban ha pld. 3 kategoriabol 'kozepes' eredmenyt kapsz es a 4-ikbol 'magast', az egesz nyelvtudasod 'kozepes' szinten lesz elbiralva, s igy tovabb.
 

Fenyő

Állandó Tag
Állandó Tag
GEDI (Fenyő) hozzászólásával kapcsolatosan.

Mi is 2006 október adtuk be az egyszerusitett jelentkezest. Emailben kaptunk válasz, amiben minket is 18-24 hónappal vagy többel riogattnak. Azt is írták, hogy: " No processing will occur on your file during this period."
Nincs arról információm, hogy mennyivel lett hosszabb így az ügyintézés. Szerintem a változtatás céljából (simplified apl. proc.) nem lehet levezetni azt, hogy az ügyintézési időnek meg kell nyúlnia. Én úgy értettem, hogy azért vezették be ezt, hogy ne kelljen elavult papírokból dolgozniuk, vagy az időközben beküldött frissítésekkel foglalkozni. Ha rád kerül a sor, akkor kérik be az aktuális papírokat és döntenek.

Az viszont engem is érdekelne, hogyha az esetek 50%-át befejezik 9 hónapon belül, akkor min múlik az, hogy benne van-e az ember ebben a nyerő 50%-ban. Az egyszerűsített eljárásban ugyanis nincs mit elrontani a papírmunkán (mert visszaküldik), egyszerűen csak besorolnak és majd sorra kerülsz. Akkor mégis min múlik, hogy mikor. Esetleg csak attól függ, hogy az előtted lévőkkel mikor végeznek?

Az is érdekes lenne, ha azok akik már kijutottak a közelmúltban leírnák, hogy mégis mennyi ideig tartott a skilled ügyük és mik voltak a tapasztalataik. Esetleg hogyan boldogulnak azóta odakint.

B.U.É.K mindenkinek

QWERTY szerintem te lehetsz az első ezen a fórumon akinek történni fog valami. szeptemberi ember még nem volt ha jól emlékszem. neked 18-24 hónapot írtak nekünk már 24-36-ot :)
Alig várom hogy történjen valami!
Mondjuk jó lenne tudni előre hogy most 2 év lesz vagy 1, ha kettő akkor még egy tanévet beválalok itt a suliban, nem csak ezt.
üdv
 

Gedi

Új tag
A papir szerinti harom ev eleg lehangolo. Eddig remenykedtem, talan becsben beadva gyorsabb lenne, de ezek szerint most mar veglegesen lemondhatok a federal-rol. A franciatanulasra szant idot is beleszamolva Quebec meg igy is fele annyi idobe telik, es fel ev mulva, ha tul vagy a francia meghallgatason nagy esellyel tudni hogy sikerulni fog-e.
Mindenesetre sok sikert
 

tatoon

Új tag
Sziasztok!
Szeretnék Kanadába kivándorólni feleségemmel! Sajnos gyengén beszéljük az angolt! Kereskedelmi manager képzetségem van (áruházvezető, kereskedelem szervező, üzletvezető) munkakörökben dolgoztam és ez irányú elfoglaltságot keresnék odakint is! Van valami esélyem?
 

E.Ágnes

Állandó Tag
Állandó Tag
Tatoon, némi nyelvtanári gyakorlattal annyit mondhatok: láttam már 30+ embereket "élesben" kínlódni az angollal. Nem volt egy szívmelengető látvány. Kezdd otthon egy intenzív nyelvtanfolyammal, könnyebb, mint idegen helyen. Arra meg ne alapozz, hogy majd magyar tulajdonosnál kapsz munkát, mert a tulaj lehet, hogy tud magyarul, de rajta kívül senki más (a bevándorlási hatóságokról nem is beszélve).
 

Maligán

Kitiltott (BANned)
Esetleg magyar tulajdonosnál van lehetőség? A nyelvet gyakorlatban gyorsabban lehet fejleszteni. Kint ilyen nyelviskolák bevándorlóknak vannak?
A magyar tulajdonos nem alkamaz uzletvezetot es managert sem mert
az onnon maga!
azert csendben megkerdezem az uzletkotovel a szallitoval az allami ellenorrel
az alkalmazottakkal ect. hogyan komunikalnal ???? a vevorol meg meg nem is beszeltem!
 
Status
Not open for further replies.
Top