Milyen színdarabot néztél meg utoljára?

Hide5

Új tag
A L'art Pour L'art új marhaságát (A Svéd törpe, avagy alternatív jégrevű) a bábszinházban. Imádom őket, a Best Uff L'art Pour L'arton könnyesre röhögtük magunkat, ezen viszont még kicsit dolgozhattak volna. Ami tetszett, hogy Dolák-Sali egyre jobb, az általa hozott figurák zseniálisak.
 

yappyapp4

Állandó Tag
Állandó Tag
Tegnap a József Attila színházban a Járom az utam címüt.......Bodrogi és Voith Ági zseniálisak voltak
 

pilinke

Állandó Tag
Állandó Tag
Szegeden láttam Bartók Béla Kékszakállú c. darabját.
A férfilélek megismerésének (élet)veszélyes kalandjáról szól a mű, nagyon elgondolkodtató...

[FONT=&quot]REGÖS PROLÖGUSA
Haj regö rejtem
hová, hová rejtsem...
Hol, volt, hol nem:
kint-e vagy bent?
Régi rege, haj mit jelent,
Urak, asszonyságok?
Im szólal az ének.
Ti néztek, én nézlek.
Szemünk,
pillás függönye fent:
Hol a szinpad:
kint-e vagy bent,
Urak, asszonyságok?
Keserves és boldog
nevezetes dolgok,
az világ kint haddal tele,
de nem abba halunk bele,
urak, asszonyságok.
Nézzük egymást, nezzük,
regénket regéljük.
Ki tudhatja honnan hozzuk?
Hallgatjuk
és esodálkozunk,
urak, asszonyságok.
Zene szól, a láng ég.
Kezdödjön a játék.
Szemem pillás függönye fent.
Tapsoljatok majd, ha lement,
urak, asszonyságok.
Régi vár, régi már
az mese ki róla jár.
Tik is hallgassátok.
<!--[if !supportLineBreakNewLine]-->
<!--[endif]-->[/FONT]
 
Ú

útkereső

Vendég
színház

Csütörtök este az elcserélt kastély c' zenés vígjátékot láttuk a Turay Ida színház előadásában, Mikó István rendezésében.
Jómagam nem vagyok a zenés darabok kedvelője. Mégis, egy ilyen sok szereplőt felvonultató, jól megrendezett igazi színjáték teljes kikapcsolódást nyújtott.
Bátran ajánlhatom mindenkinek, aki egy vidáman eltöltött estére vágyik.
Ha valamelyőtök látta a közelmúltban az előadást, kérem írjon róla !




.
 

Tuláliber

Állandó Tag
Állandó Tag
p.s.
.... ezzel indul a darab.
És a szövegkönyvet Balázs Béla írta.
Szia pilinke ! Nemrég láttam én is a darabot, zene nélkül, tehát csak próza, igy jól lehetett figyelni a szövegre. Nagyon szeretem és rám is nagy hatással volt, ill. folyamatos a hatás. Zseniális.
 

Sunmary

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Nos, én új vagyok itt, de szeretnék minnél aktívabban belefolyni a témákba.
Én legutoljára a párommal néztem meg a Madách színházban a Pletyka című színdarabot! Szerintem fantasztikus volt, nagyon jó darab, fantasztikus színészekkel. Tökéletes fricska az emberi mellébeszélésnek és a kommuikáció hiányának.Csak ajánlai tudom mindenkinek!
 

kotnyeLes93

Állandó Tag
Állandó Tag
Tegnap voltam színházban. Friedrich Schiller : Ármány és szerelem című drámáját néztem meg. Tetszett a darab is ,de a szimpadtechnika egyszerűen fantasztikus volt.
 

Fauve

Állandó Tag
Állandó Tag
Pesti Magyar Színház: Ábel

Tündéri előadás, gyereknek, felnőttnek egyaránt kitűnő kikapcsolódás!
Tamási Áron történetét Pozsgai Zsolt rendezte meg... az állatkarakterek hihetetlen jók (Bolha a kutya /Őze Áron/ és Tekla a kecske /Soltész Bözse/... szinte szó szerint állatiak ;) ), Fuszulán és Surgyelán alakja is nagyon jól eltalált, és ki kell emelnem - a váltott szereposztás miatt - a 2 fiatal főszereplő Áron alakítását: GÉMES ANTOS és HORVÁTH ZOLTÁN.

Szórakoztató és megható... Érdemes megnézni!
 

Susy17

Állandó Tag
Állandó Tag
Menyasszonytánc (Klezmer musical)

Gyönyörű darab!!!
Azt hiszem nem nagyon van mit hozzáfűzni - az Operettszínház hozza a megszokott magas színvonalat.

Talán csak annyit, hogy egy erdélyi magyar közösség zsidó-keresztyén ellentétét feszgeti, 20.század eleji környezetben - egy csodálatos szerelmi történetbe ágyazva.
 

Zsozefin

Állandó Tag
Állandó Tag
Koljada: Murlin Murlo

Koljada vígjátékának balkáni változatát néztem legutóbb a Szabadkai Népszínház műsorán. A világvégén egy orosz kisvárosban, ahol különben is megállt az idő, beüt a világvége, ez az alaphelyzet. Egy hirtelenkezű, az élvezeteket hajszoló tévétulajdonos, egy önjelölt írófejedelem,akit lehúz az orosz sár, egy holtrészeg volt szépségkirálynő és egy halmozottan különös húg haláltánca az isten háta mögött a darab. Vágyódások, látomások és pofonok..különös egyvelege a vígjáték, amely helyenként kemény szatírává változik. Nézzétek meg!!!!
 

aryca

Állandó Tag
Állandó Tag
Én nagyon szeretek színházba járni, pláne mivel ott dolgozom - dolgoztam (gazdasági hivatal - könyvelő). 1,5 éve vagyok itthon (1 éves a lányom) és nagyon hiányzik, de a színház. Azóta nem voltam színházban sem (1 éve), az ott töltött 7 év alatt valahol elvesztettem az előadás a varázsát. Akaratlanul úgy néztem a darabot nahát ehhez a szoknyához kellett ennyi anyag, most a díszletelemet már rendeztem a könyvelésben, sőt rondább dolgok is eszembe jutottak (miért kap ez a színész ennyi pénzt). Persze nem csak kritika járt a fejemben, volt hogy elragadott az előadás.
De néha itthon vagyok hallom a hívó hangját ahogy próbára hívják a színészeket, látom a jelmezben rohangált embereket... Első nap azt mondta a már nyugdíjas kolléga vagy megszereted és ha teheted örökre itt maradsz, vagy utálni fogod és elméssz. Nem tudom mikor megyek vissza, visszavesznek e remélem igen. Nagyon jó egy színházban dolgozni, megismerni a társulat (melynek csak kicsi része a művészeti dolgozók) munkáját.
 

Lemona

Állandó Tag
Állandó Tag
Tegnap láttam a
Vízkereszt vagy bánom is én vagy amit akartok vagy...
című darabot az Örkény színházban. Szerintem jó kis darab, bár kicsit őrült:)
Sokat nevettem:)
 

Ile57

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedden Kaposváron néztük az iskolásokkal a Csíky Gergely Színházban a Rómeó és Júliát. Nagyon modern volt. A színpadon egy óriási homokozó volt és egy hármas hinta. Itt zajlott le minden. Érdekes volt, de inkább a kalsszikus változatot nézném meg még egyszer ehelyett.
 
Ú

útkereső

Vendég
A fösvényt láttam, Eperjessel. Kár lett volna kihagyni, szép játék volt.
.
 

szavanna

Állandó Tag
Állandó Tag
A győri színházban Molnár Ferenc "Az üvegcipő"darabját láttam.A Hamupipőke meséjére hasolított azzal a külömbséggel, hogy nem a királyfi, hanem a szegény vidéki rokon kislány kereste meg a párját.
Remek előadás volt.
 
Oldal tetejére