Angyalok

beregdy

Állandó Tag
Állandó Tag
bocsi hogy beleszólok, csak érdekel engem is... fénylények is vannak ... valaki erről akart meggyőzni ...
 

Brigi

Állandó Tag
Állandó Tag
Gábriel Arkangyal
A hét arkangyal egyike. A keresztény, zsidó, és az Iszlám vallás szerint õ a két legmagasabb rangú angyal egyike. Õ az, aki a fontos híreket közli az emberi fajjal, ezért a hûség angyalának, a hûség szolgálójának, vagy a jó hírek hozójának is nevezik. Õ volt az, aki elvitte Keresztelõ Szent János születésének hírét Zakariásnak (Lukács 1:11-22) és Jézus fogantatásának hírét Máriának (Lukács 1:26-33).

Az õsi zsidó hitvilágban Gabrielt nõalaknak képzelték, mivel szerintük az angyalok mindegyike nõ volt. Gabrielt számos néven ismerik: a Hatodok Mennyország Ura, az Emberiség nagykövete, Isten követe, Kerubok hercege, Isteni hírnök, Kinyilatkoztatás angyala, Vágyódás angyala, Igazság angyala, Isteni férj, Igazság Hercege, az Öröm angyala, a Gyermekáldás angyala, a Szent Sefiroth Arkangyala, az Utolsó Ítélet Harsonása, Éden kormányzója, a Bosszú angyala, a Halál angyala, Hírvivõ angyal, a Feltámadás angyala, a Kinyilatkoztatás angyala, az Almafa angyala.Mindent összevetve Gabrielt Isten hangjának tartják. Erre utal, hogy leggyakrabban trombitaként, harsonaként szimbolizálják. Általában ezüst és fehér színnel ábrázolják. Gábriel név változatai a Gauriel, és Gabriella. A Gabriel nõi név, mivel a zsidó mitológiában az Arkangyalok nõi alakok voltak.<o></o>
<o></o>
(forrás:harmonet.hu)<o></o>
 

Etusmama

Kitiltott (BANned)
:D

Angyalok az életünkben

Amikor az angyalok jelen vannak, s érezzük csodálatos lényüket a közelünkben (meditációnál, inkorporáció révén vagy szenzitív azaz erre érzékeny egyén egyszerű kérésnél is érezheti), akkor hihetelen, mindent elsöprő erővel árad a béke és szeretet érzése, s a pillanat gyönyöre egyszerűen lélegzetelállító.
Nyugodtan mindennapi életünk részévé tehetjük őket, türelmetlenül várják, hogy szólítsuk őket és a rajtunk segítéssel szolgálhassák a mindenségben a jót. Az angyalok az égi birodalmakban, különböző szférákban léteznek, de lélekben mindig velünk vannak.
angyalok00002a.jpg
Más a szellemi segítő vagy tanító, ő lehet egy valamikor a földön élt rokon, mely elvállalta, hogy szeretetteljes segítésével terelget minket az úton.
Még ha nem is tudunk róla, de az angyal és a vezető között érezni lehet a különbséget: az angyaloknak magasabb a rezgés szintjük. Az angyalok nemtelen lények, hiszen mind férfi, mind női tulajdonságokkal rendelkeznek.
Ettől függetlenül (de inkább a hívó személy lelki beállítottságától függően) előfordulhat, hogy valaki egy bizonyos angyalt vagy Arkangyalt női mivoltában érzékel, míg valaki más ugyan ezt a lényt férfiként észleli. Valójában ők "hermafrodita lények", férfias és nőies oldaluk egyensúlyban van.
Mindannyiunknak megvan a maga különleges őrangyala, aki velünk együtt utazik minden megtestesülésünk során. Ő feltétel nélkül szeret és kívül-belül ismer minket.
De ezen kívül van még egy másik kísérőangyalunk, aki együttműködik az őrangyalunkkal, de ez a kísérőőrangyal minden életünkben más-más lény, azaz csak egy inkarnációig van velünk az egyik, de következő életünkben kapunk egy másikat. Attól a perctől velünk van, amikor a lélek úgy dönt, hogy leszületik azaz reinkarnálódik - addig a pillanatig amíg meg nem hal.
Életeink során mindig olyan angyalt kapunk, mely hozzátartozik a felvállalt életúthoz és feladatokhoz. Sok embernek segítenek megélni, vagy tudat alatt emlékezni az előző életben összegyűjtött tapasztalatokat, ezért van az, hogy néha úgy érezzük: olyat tudunk amit eddig nem is tanultunk.

Forrás:Napkapu
 

Szt.Rita

Állandó Tag
Állandó Tag
A tudatlan azt mondja: akkor hisz az angyalokban, ha látja őket.
A bölcs megérti: akkor látja az angyalokat, ha hisz bennük.
 

Etusmama

Kitiltott (BANned)
SZERETETTEL MINDENKINEK!

Angyal


Fehér szárnyak, vakító fény,
Szívemben újra itt a remény.
Hosszú fehér ruhád oltalmaz.

Vállamra ülsz, s figyelsz rám,
S megvédesz attól, mi vár.
Hosszú fehér ruhád melegít.

Szárnyad fénytollakból áll,
Egyikét elejted, lassan száll.
Hosszú fehér ruhád betakar.

Oltalmazol, melegítesz, betakarsz,
Minden szívben szeretetet akarsz.
Óh, Te naiv Angyal, Te ártatlan,
Ne ülj itt oly nagyon bágyadtan.

Ha megérted nyomban elrepülsz,
S más bûnös õrzõjének szegülsz.
Értsd meg, az emberek ilyenek,
Én most már végleg megpihenek.

Próbáltam tiszta szívû, jó lenni,
De rajtuk már nem segít semmi.
Drága Angyal, menj most tõlem,
Még biztosan hallasz felõlem.

Elküldelek, segítséged köszönöm,
Én teljesen megtaláltam örömöm.
Most másokon muszáj segítened,
Kik megtörve épp Téged keresnek.

A Te védelmezõ, irányító útmutatásod…
 

yvette

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Etusmama!

Pár napja egyedül voltam otthon.Rengeteg gondom van mostanában,ezért megpróbáltam segítségül hívni egy Angyalt.Kikapcsoltam a tv-t,gyújtottam 3 szál fehér gyertyát,meditáltam pár percet és kértem,hogy jöjjön.
Éreztem valamit,de nagyon megijedtem.A halaim az akváriumban úgy viselkedtek,mintha valami zavarná őket.Teljesen feltúrták a sódert,ide-oda cikáztak...aztán az egyikük kiugrott a vízből.Én meg rohantam,hogy minél előbb visszategyem.Befejeztem a rituálét,elfújtam a gyertyákat,próbáltam aludni,de nem ment,mert a halak nem tudtak megnyugodni.
Mi lehetett a baj?Mit csináltam rosszul?
Üdv..yvette
 

Eva01

Új tag
Üdvözletem mindenkinek...!

Szeretnék nektek elmesélni valamit...
Én zsidónak születtem... Hatan vagyunk testvérek, de nagymamám kivánságára, engem nem tartottak keresztvíz alá, én az maradtam ami most is vagyok... A nagymama végtelenűl bölcs, okos asszony volt.
Egyszer arrol kérdeztem: " Hogy lehet az, hogy az Úr és az ő angyalai hadgyák szenvedni az embereket... Akkor, mi is van ezzel a mérhetetlen Szeretettel?"
Azt válaszolta: "te talán nem esel el, ha én ott állok a hátad mögött?
De elesel... Én pedig, felsegítelek téged...
Nem vagy szomorú, nem sírsz -e, tudván pedig, hogy rám
számíthatsz a bajban?
De igen... De ha sírsz, én is sírok és ha boldog vagy, én
veled nevetek."
 

Etusmama

Kitiltott (BANned)
Szia Etusmama!

Pár napja egyedül voltam otthon.Rengeteg gondom van mostanában,ezért megpróbáltam segítségül hívni egy Angyalt.Kikapcsoltam a tv-t,gyújtottam 3 szál fehér gyertyát,meditáltam pár percet és kértem,hogy jöjjön.
Éreztem valamit,de nagyon megijedtem.A halaim az akváriumban úgy viselkedtek,mintha valami zavarná őket.Teljesen feltúrták a sódert,ide-oda cikáztak...aztán az egyikük kiugrott a vízből.Én meg rohantam,hogy minél előbb visszategyem.Befejeztem a rituálét,elfújtam a gyertyákat,próbáltam aludni,de nem ment,mert a halak nem tudtak megnyugodni.
Mi lehetett a baj?Mit csináltam rosszul?
Üdv..yvette

Kedves Yvette!

Nem tudom, mit csináltál rosszul és azt sem tudom, kit hívtál be? Csak úgy hívtál egy angyalt? de kít? Ha így hívunk angyalt, ahogy Te csináltad, akkor meg is kell kérni arra, hogy csak az jöjjön, aki segíteni akar és a többiek, valamint az ittragadt szellemlények maradjanak távol. Nem írtad le, hogy mit éreztél? mitől ijedtél meg? A halaid érezhettek esetleg egy olyan apró földmozgást, amít Te nem is érzékelsz, akkor szoktak kiugrani az akváriumból, s bizony eléggé magzavarja őket, sokáig nem nyugszanak meg.
De előfordulhat az is, hogy valami nem jó energiát éreztek. Kiváncsi lennék, megnyugodtak már?
Ha nem tanultad tanfolyamon az angyalok behívását az életedbe, akkor nem is kell rituáléval hívni őket.
Én úgy szoktam hívni, akinek éppen kérem a segítségét, hogy elcsendesedek /nem meditálok/, tisztelettel szólítom a nevén /őrangyal, segítő angyal, arkangyal stb. - tanulmányozd az angyali rendeket/ ilyen -és ilyen ügyben kérem a segítségedet. A segítség, ha szükséges, akkor minden esetben megérkezik, de neked is tenni kell az életedben érte, észre kell venni az apró jeleket, úgy kell tenni, élni, hogy észre is vedd a segítséget, - tehát nem várni kell a nagy durranásra. Az angyalok csak abban az esetben segíthetnek, ha megkéred őket rá, mert tiszteletben kell, hogy tartsák a szabad akarat törvényét. Ez alól a kivétel az, ha a léleknek még nem kell eltávoznia és életveszély alakul ki - ebben az esetben beavatkoznak azonnal. Természetesen minden alkalommal meg is kell köszönni a segítségüket.
Sokszor észre sem vesszük a segítségüket, csak utólag érzékeljük, hogy valami változás történt.
Amennyiben egy szellemet hívtál az életedbe, úgy azt küldd el és kérd meg védőangyalodat, segítse elmenetelét.
Jó lenne tudni mit láttál, mit érzékeltél?

Az angyaloktól nem kell félni, hiszen ők azért vannak, hogy vigyázzanak ránk és segítsenek bennünket.

Szeretetteljes szép napot kívánok:Etusmama
 

Etusmama

Kitiltott (BANned)
FOGADJÁTOK SZERETETTEL:


"Én égi barátom, én Angyalom,
Ki a Földre vezettél engem,
S vezetsz majd az emberi lélek
Szellemi honába vissza
Ismerős útjainkon sokezer évnek,
Világosságod, erőd, tanácsod
Meg ne vond éntőlem,
Hogy a sors lobogó tüze
Jobb edényül adjon vissza a sorsnak,
S én mind jobban telíteni tudjam
Isteni világcélok értelmével."
Rudolf Steiner
 

Brigi

Állandó Tag
Állandó Tag
Rafael Arkangyal
A hét Arkangyal egyike. A legendák szerint eredeti neve Labbiel volt. Isten változtatta meg a nevét, mikor megteremtette az elsõ embert. Raphael felelõsége a Föld és az emberi faj gyógyítása. Õ volt az, aki megszabadította Ábrahámot fájdalmaitól körülmetélése után. Szintén õ volt, aki meggyógyította Jákobot, akinek csípõje sérült meg egy angyallal való birkózás során. Különös figyelmet fordít azokra a vallásos emberekre, akik Isten dicsõségére zarándoklatot vállalnak. Raphaelt számos titulussal illeték az idõk folyamán: a Szeretet angyala, az Õrzõ Angyalok Vezére, a Nap Uralkodója, a Hõség angyala, Sheol vezetõje, az Erény Hercege, a Tudás és Tudományok Angyala, az Élet Fájának Õrzõje, a Nap Angyala, a Keresztvíz angyala, Szerda angyala. Raphaelt általában narancs és világoskék színekkel ábrázolják.
<!--[if !supportLineBreakNewLine]-->
<!--[endif]-->
(forrás:harmonet)
 

Brigi

Állandó Tag
Állandó Tag
Uriel Arkangyal
A hét Arkangyal egyike. A zsidó mitológia szerint õ õrzi a Pokol kulcsait, és az Ítélet Napján õ fogja kinyitnia Pokol kapuit. Uriel ábrázolásának leggyakoribb szimbóluma egy tekercs, és egy nyitott kéz, amely lángcsóvát tart. A lángcsóva a nevére - A Tûz Istene - utal. Urielt számos titulussal illették az idõk folyamán: a Szeráfok Hercege, az Uralkodás Angyala, a Költészet Angyala, a Prófécia Angyala, a Bûnbánat Angyala, a Rettegés és Mennydörgés Angyala, a Zene Angyala, Szeptember Angyala, a Vágyódás Angyala, Dél Angyala, a Politikai Reformok Angyala, a Diófa Angyala, Hádész Ura. Uriel nevének változatai Auriel, Oriel, Ouriel és Pheniel. Más források szerint Urielt a Csillagok Urának nevezik.<o></o>
<o></o>
Forrás:harmonet<o></o>
 

Brigi

Állandó Tag
Állandó Tag
"Úgy megszerettem szegény, sebzett szárnyad,<o></o>
mely védőn átkarol, megóv, nem tágít;<o></o>
bár volna bennem jó elég, hogy én is védjelek<o></o>
a bukástól, halálig."
/Christian Morgenstern/<o></o>
 

Etusmama

Kitiltott (BANned)
FOGADJÁTOK SZERETETTEL:


ÉN mutatok utat, ha eltévedsz az éjben,
ÉN vigyázok rád, ha kóborolsz a mélyben.
ÉN segítek az otthonodtól távol,
ÉN vezetlek haza, hogyha visszavágyol.

Isten fénye vagyok, kit küldött Teremtőd,
Hogy szolgáljalak téged, legyek a megmentőd.
Ha gondolatoddal hívsz, támaszt ÉN adhatok,
ÉN a szellemi vezetőd és őrangyalod.”

/Részlet Varga Margit: Az Angyalok c. verséből/


 

Etusmama

Kitiltott (BANned)
Angyali történet:

"A dolgok nem mindig azok, aminek látszanak."




Két utazó angyal megállt, hogy az éjszakát egy tehetős család házában töltse el.
A család udvariatlan volt, és megtagadta az angyaloktól, hogy a nagy ház vendégszobájában pihenjék ki magukat. Ehelyett egy kis helyet kaptak a hideg pincében.
Amikor kinyújtóztak a kemény padlón, az idősebb angyal meglátott egy lyukat a falon és kijavította azt. Amikor a fiatalabb angyal kérdezte, miért, az idősebb angyal így felelt:
- A dolgok nem mindig azok, aminek látszanak.
A következő éjjel mindketten egy nagyon szegény, de vendégszerető paraszt és felesége házában pihentek. Miután azt a kevés ételt is megosztották velük, amilyük volt, átengedték az angyaloknak az ágyukat, ahol ők jól aludtak.
Amikor a következő napon a Nap felkelt, az angyalok könnyek között találták a parasztot és a feleségét. Az egyetlen tehenük, akinek a teje az egyedüli bevételük volt, holtan feküdt a mezőn.
A fiatal angyal dühös lett és kérdezte az idősebbet, hogyan hagyhatta, hogy ez megtörténjen.
- Az első embernek minden megvolt, mégis segítettél neki - vádolta. - A második családnak kevese volt, és hagytad, hogy elpusztuljon a tehenük.
- A dolgok nem mindig azok, aminek látszanak - mondta az idősebb angyal. - Amikor a nagy ház hideg pincéjében pihentünk, észrevettem, hogy a falon lévő lyukban arany van. Mivel a tulajdonos olyan mohó volt és nem akarta megosztani szerencsés sorsát, betapasztottam a falat, hogy ne találhassa meg. Amikor az utolsó éjszaka a paraszt ágyában aludtunk, jött a halál angyala, hogy elvigye a paraszt feleségét. Helyette odaadtam a tehenet.
“A dolgok nem mindig azok, aminek látszanak.”


Forrás: Tündérke angyalos oldala
 

Etusmama

Kitiltott (BANned)
A KIRÁLYANGYALOK.

"Tizenketten teremtődtek,
Tizenketten kell lennetek,
Tizenketten kell maradnotok,
Mert tizenkettő az örökkévalóság száma!"

Aki szokott meditálni annak ajánlom az alábbiak beillesztését a meditációjába:
Ne felejtsd, az angyalok segítenek! Kérd a segítségüket!

Aki pedig nem szokott meditálni, annak is ajánlom, csendesedjen el és illessze be napi gondolataiba.

A meditációk során a megfelelő drágaköveket is felhasználhatjuk, hogy közelebb kerüljünk az angyalok rezgéseihez. Ehhez vegyük a drágakövet a bal kezünkbe. A ráhangolódáshoz alkalmazhatjuk a hangok vibrálását, vagy összpontosíthatunk is rájuk.

Vasárnap:
Vasárnap reggel angyala: A Föld angyala. Amikor meditálsz, mondd el magadban többször a nagy S betűt. Drágaköve a jáspis. Jelmondata:Föld angyala, áraszd erődet sejtjeimbe, és újítsd meg egész testemet.Közvetíti a test sejtjeinek megújítási képességét a földenergiák átalakításán keresztül.

A vasárnap este angyala: A kreativítás angyala. Amikor meditálsz, mondd el magadban többször a nagy J betűt. Drágaköve a smaragd. Jelmondata: Kreativítás angyala, termékenyítsd meg az emberiség gondolatait, és halmozz el minden embert az alkotóképesség bőségével. Közvetíti a képességet az energiák felvételéhez a tudatba és azok alkotó célból való felhasználását.


Szombat:
Szombat reggel angyala: Föld Anya.

A szombat este angyala: Az örökkévalóság angyala. Amikor meditálsz, mondd el magadban többször a nagy T betűt. Drágaköve a zafír. Jelmondata:Örökkévalóság angyala, emeld szellemem az örök élet tudatába. Közvetíti a nehézségi erő legyőzésének képességét, valamint felvenni és felhasználni a bolygók energiáít.


Péntek:
A péntek reggel angyala: A Levegő angyala. Amikor meditálsz, mondd el magadban többször a nagy H betűt. Drágaköve a hyacint. Jelmondata: Levegő angyala, jöjj a lélegzetembe és engedd, hogy erőd megérintsen. Közvetíti a képességet besorolni magunkat a világegyetem egységével, valamint energiát kivenni a légkörből.

Péntek este: Mennybéli Atya

Csütörtök:
A csütörtök reggel angyala: A Víz angyala. Amikor meditálsz, mondd el magadban többször a nagy P betűt. Drágaköve a topáz. Jelmondata: Víz angyala, menj be a vérembe és add át életed ritmusát egész testemnek. Közvetíti a képességet a vérkeringés szabályozásához és fájdalmak csökkentéséhez.

A csütörtök este angyala: A Bölcsesség angyala. Amikor meditálsz, mondd el magadban többször a nagy F betűt. Drágaköve az ametiszt. Jelmondata: Bölcsesség angyala, termékenyítsd meg a gondolataimat az Atya szellemével. Közvetíti a képességet a telepátiához és az intuícióhoz.


Szerda:
A szerda reggel angyala: A Nap angyala. Amikor meditálsz, mondd el magadban többször a nagy I betűt. Drágaköve a krizolit. Jelmondata: Nap angyala áradj testem központjába és add az életerődet összes testeimnek. Közvetíti a képességet a koncentrált napenergia felvételéhez, és azt gyógyításra használni.

A szerda este angyala: A Szeretet angyala. Amikor meditálsz, mondd el magadban többször a nagy B betűt. Drágaköve a krizopráz. Jelmondata: Szeretet angyala, áradj érzelemtesteink egységébe és tisztítsd meg minden érzésünket. Közvetíti a képességet: magunkhoz vonzani a magasabb érzelmek rezgéseít, és egyetemes szeretetként továbbadni minden élőlénynek.


Kedd:
A kedd reggel angyala: Az Öröm angyala. Amikor meditálsz, mondd el magadban többször a nagy R betűt. Drágaköve a sardonyx. Jelmondata: Öröm angyala, engedd meg, hogy a természet szépségét felismerjem, és ez mint öröm itasson át engem. Közvetíti a képességet, hogy a természetből belső egyensúlyt és derűs nyugalmat merítsünk.

A kedd este angyala: Az Erő angyala. Amikor meditálsz, mondd el magadban többször a nagy K betűt. Drágaköve a beryll. Jelmondata: Erő angyala, lépj be tevékeny testeink egységébe és vezéreld minden tettünket. Közvetíti a képességet, hogy a kozmikus erőket az idegrendszerbe vezessük és alkalmazzuk ezeket minden területen.


Hétfő:
A hétfő reggel angyala: Az Élet angyala. Amikor meditálsz, mondd el magadban többször a nagy N betűt. Drágaköve a kalcedon. Jelmondata: Élet angyala, áradj sejtjeimbe és adj erőt nekik, hogy az egész testemben áramoljanak. Közvetíti a képességet, hogy életerőt tudjunk meríteni a természetből.

A hétfő este angyala: A Harmónia angyala. Amikor meditálsz, mondd el magadban többször a nagy R betűt. Drágaköve a sarder. Jelmondata: Harmónia angyala, legyél mindig mindenben. Közvetíti a képességet, hogy a világmindenséggel és önmagunkkal harmóniában éljünk. Az esszénus üdvözlés – „Shalom” (A béke legyen teveled) - ezt a magatartást fejezi ki.

(Forrás: F.E.Eckard Strohm:Atlantisz angyalai)



 

Ajnácska

Állandó Tag
Állandó Tag
Az angyal-témában az is érdekes,hogy mi emberek szőke,gyönyörű nőként ábrázoljuk az angyalokat a legtöbb esetben.Pedig az angyalok valójában férfiak. Szent Mihály,Szent Gábriel,Szent Rafael....Bár lehet,hogy csak én gondolkozom ilyen furcsaságokon.
 

yvette

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Etusmama!
Köszönöm a válaszod.
Melegséget éreztem az arcbőrömön és belső feszültséget.
Másnapra minden hal nyugodt volt,azóta sincs ilyen probléma.
Nem végeztem tanfolyamot...ezért is vagyok ilyen tudatlan ebben a témában.
Napi kapcsolatom az angyalokkal csupán annyi,hogy a dudus.hu oldalon húzok egy napi kártyát.Elképesztő mennyire beletalál ,az éppen aktuális helyzetemmel kapcsolatosak a válaszok.
Nagyon köszönöm,hogy válaszoltál,mindent úgy teszek,ahogy mondtad.Majd meglátjuk.:)
Szeretettel: yvette
 

Etusmama

Kitiltott (BANned)
Kedves Etusmama!
Köszönöm a válaszod.
Melegséget éreztem az arcbőrömön és belső feszültséget.
Másnapra minden hal nyugodt volt,azóta sincs ilyen probléma.
Nem végeztem tanfolyamot...ezért is vagyok ilyen tudatlan ebben a témában.
Napi kapcsolatom az angyalokkal csupán annyi,hogy a dudus.hu oldalon húzok egy napi kártyát.Elképesztő mennyire beletalál ,az éppen aktuális helyzetemmel kapcsolatosak a válaszok.
Nagyon köszönöm,hogy válaszoltál,mindent úgy teszek,ahogy mondtad.Majd meglátjuk.:)
Szeretettel: yvette

Kedves Yvette!

Örülök, hogy minden rendben van.:D
A jóslások igénybevétele, meg az angyalok életedbe behívása előtt nem ártana tisztában lenned a dolgokkal.
Javasolom az itt található írások áttanulmányozását, valamint az angyal oldalakon lévő irodalom megismerését is.
Brigi és jómagam is teszünk fel ismereteket az angyalokról, olvasgasd, szeretettel adjuk.
Én mindig a legegyszerűbb módot javasolom, az egyszerű kérést és az utánna történő megköszönést.

Szeretetben gazdag szép estét!
 
Oldal tetejére