De hol vannak az avarok és a besenyők?

Magyarországon a rendszerváltás következményének sokáig az anyagi leszakadást tartották. De az elmúlt negyedszázad legnagyobb problémája nem az anyagi leszakadás, hanem a tömeges elbutulás volt.

A világ ezzel a menekültügy kapcsán szembesül, pedig nem is tudják, hogyan gondolkodik az átlagmagyar. Akik bírják a magyar nyelvet, régebb óta képet alkothattak a sötétségről, amely egyes magyar fejekben van.

Az elbutulás nemcsak alacsonyan iskolázott rétegekben jelenik meg. Tömeges méretekben vallanak rasszista nézeteket, antiszemita tanokat és mindenféle összeesküvéselméleteket, amelyeket gyakorló elmebetegek terjesztenek a világhálón: az amerikaiak pénzelik a menekültáradatot, a háttérhatalom találta ki, Amerika az olajért igáz le országokat, miközben soha nem volt olyan magas a benzin ára, mint az iraki és az afganisztáni háború idején. Miután távoztak, azóta kezd újra olcsó lenni a benzin. Az amerikaiak annyit költöttek naponta egy hadseregre Irakban, hogy abból annyi olajat vehetnének, hogy száz évig mindenki ingyen autózna. Az emberéletekről nem beszélve. A nagyokos magyarok soha nem jártak Amerikában, de mindent tudnak. Fogalmuk sincs semmiről, a tények nem számítanak. Ha Amerika beavatkozik, az a baj, ha nem teszi, mint most, azért felelős. Merkelt kriminalizálják, Rétságon vagy Lajosmizsén mindent tudnak.

Nem képesek különbséget tenni az izraeli vagy a mexikói kerítés funkciója és Orbán gyűlöletkeltő és embertelen primitív drótkötege között. Alapvető dolgokkal nincsenek tisztában, de a mindent tudók bátorságával nyilatkoznak. Világszemléletük arról tanúskodik, hogy sem a világot nem értik, sem saját történelmüket nem dolgozták fel. Ennek az értelmi színvonalnak a képviselői a 90-es években a Jurta Színházban elfértek, amit egy Szálasi mellett dolgozó nyilas, Bosnyák Imre, és a később gyilkosságban való közreműködésért elítélt Romhányi László vezetett. Ma ez a színvonal lett uralkodó az országban. Ez már a miniszterelnök beszédeiben is megnyilvánul, cselekedetei pedig ezekkel összhangban állnak. Az Indexen elmebetegek könyveit elemzik, miszerint Amerika idézte elő Magyarország német megszállását. Egy kormányszóvivő minden következmény nélkül mondhat olyat, hogy a megfulladt menekült tehet saját haláláról. Miközben ezek a menekültek két hét múlva a szögesdrótot állító kormány buszával mehettek volna az osztrák határig. Oda, ahova ők már holtan érkeztek meg. S a nép osztja a buta és embertelen elméleteket, maga is gyártja ezeket.

Nem képesek beleérezni menekültek helyzetébe, lelkivilágába. Miért nem akarnak ujjlenyomatot adni, regisztrálni, miért nincsenek papírjaik? Majd ha te is menekült leszel, megérted. Azt is, miért nem kell olyan emberek kezéből a víz, akik be akarnak tenni egy emberi létezésre alkalmatlan menekülttáborba, ott akarnak tartani, mint a vágásra vagy mutogatásra ítélt állatokat, hogy saját népüket uszíthassák az idegenek ellen. Kész tervük van arra, hogy majd ingyen dolgozni hajtanak, azért a falat kenyérért, amit emberségből kellene adniuk. Elhiszik, hogy kétezer ember gondot jelenthet egy országnak, ahol milliárdokat szórnak el hetente.

Elhisznek minden hazugságot, és megtagadnak minden emberséget olyan emberektől, akik az életüket kockáztatva menekülnek egy mészárlás elől. Kisbabák nem indítják meg a szívüket, mert a butaságból származó gyűlölet nagyobb. De ez nemcsak a menekültügyre igaz. Ugyanez a sötét butaság jellemzi a gondolkodást az élet minden területén. Nehogy azt higgye a magyar ősbunkó, hogy csak a menekültekkel szemben állatiasodott el. Ilyen ő az élet minden területén. Mindn megnyilvánulásából süt a tahóság, a tudatlanság, és ha ezt megmondják neki, “magyargyűlölőt” kiált. Nem a magyarságot, hanem a buta gőgöt tesszük szóvá. Reméljük, a kettő még nem azonos.

A butaság, a műveletlenség következménye a lelki eldurvulás, amely barbársághoz vezet. Nem is értik, miért embertelenség elnézni a kövezeten alvó gyerekeket. Nem is tudják, hogy a nemzetközi jog szerint egy civilizált ország köteles lenne megfelelő ételt, italt, fekvőhelyet, tisztálkodási lehetőséget és orvost biztosítani. Nem olyat, hogy attól elmenjen a kedvük menekülni. Leromlott az emberi minőség, nincsenek emberi gesztusok, nincs együttérzés, nagyvonalúság, áldozatvállalás, szolidaritás, kedvesség, csupa olyan emberi tulajdonság, amely élhetővé teszi az emberi életet. Csupán egy elenyésző kisebbség az, amely a menekülteknek is segíteni próbált, és egész életében szenved ettől. Elsivárosodott a magyar lélek. Nincsenek nemes érzések, a gyűlölet kiszorította őket.

Az értelmes és bölcs emberek a perifériára kerültek. Akik nem adják fel a harcot, maguk is elurvulnak, mert szélmalomharcot vívnak a csőcselékkel szemben. Az ország intelligensebb része belső emigrációba vonult, rejtőzködik a közéletet elárasztó szenny, durvaság és fizikai fenyegetettség elől. Pedig, ha magára hagyják az országot, annak gyilkolás és népirtás lesz a vége. A butaságnak a temető a végállomása. Arról már nem is beszélve, hogy Magyarországon a szellemi elit is súlyos válságot él át. Nemcsak azért, mert haszonleső és politikailag elkötelezett, hanem azért, mert ami evidencia más részein a világnak, az a magyar értelmiség számára nem egyértelmű. Ha valaki Magyarországra érkezik, még minden világos számára, képes különbséget tenni jó és rossz, igaz és hamis között, de Vecsés fölött ez a biztos érzékelése megszűnik. Mire magyar földre lép, már a szavaknak sincs egyértelmű jelentése, nincsenek fogalmak, axiómák, minden relatív. Ez butaság.

Régen is voltak kevésbé képzett, tájékozatlan emberek, hátrányos helyzetűek, akik nem jutottak megfelelő iskolázottsághoz. De tudták, hol a helyük. Volt egy tisztelet a tudással, a felkészültséggel, a műveltséggel szemben. A bunkó tisztában volt azzal, hogy ő egy műveletlen tahó, és ezt meg is mondta. Nem tartott igényt arra, hogy a demokrácia nevében mindenkivel megossza, ami a fejében van, és ezzel a felkészültséggel minősítsen egyetemi tanárokat. Ez megváltozott, a társadalom alja került felülre, amely mércét szab, minősít és a nyilvánosságot terrorizálja. Ennek újratermelése pedig biztosított, miután az alja igényeit kiszolgáló kormány működik, amely nácikkal versenyezve az ő nyelvüket beszéli, az ő szintjükön gondolkodik és az ő érzelmeiket stimulálja. E folyamat csúcspontja volt, amikor a csőcselék-kormány üldözőbe vette a filozófusokat és a tudós a bűnöző szinonimája lett.

Mindezt segítette az interaktív média, a közösségi oldalak elterjedtsége, amely felszabadította a gátakat és egyenrangúvá tette a Nobel-díjas tudós és az otthon írogató seggfej véleményét. Egyesek elhitték, hogy a demokrácia az, ha a legsötétebb bunkó is világgá kürtölheti kontroll nélkül a műveletlenségét, tájékozatlanságát és abból fakadó artikulálatlan indulatait. A “Ria-Ria-Hungária” mindent visz, a tudomány nem számít, a tények semmit nem jelentenek. Nem lehet gátat szabni a tökfejű senkik terrorjának. Akiknek van annyi pénzük, hogy befizessenek egy internetes vonalra, korlátlanul szórhatják tele a világot az egysejtűeket idéző agytérfogatuk termékeivel.

Korábban ezeket az okosságokat egy füstös VII. kerületi kocsmában adhatták elő, jobb helyeken ott is pofán vágták érte. Vagy a kocsma falára firkálhatták fel ezeket, de most az a demokrácia, hogy a klozet falára illő okosságokat a világháló terjeszti, kitörölhetetlenül őrzik egy-egy elmebeteg beírásai, mocskolódásait. Minden szöveg egyenrangú, nem lehet külön választani a bolondok házától. A jelenség abszurd voltát mutatja, hogy ez olyan, mintha valamelyik suttyó bemenne egy újság szerkesztőségébe, letenné az asztalra a sötét agyának szüleményeit, és a demokrácia jegyében azt a másnapi újságban meg kellene jelentetni. Az interneten való publikáció ma szinte ugyanezt jelenti. Olyan felülethez jutnak, ami nem illeti meg őket.

Hasonló pusztítást okoztak a magyar kereskedelmi televíziók, amelyek azt gondolták, akkor lesznek sikeresek, ha az ország legbutább, legaljasabb, legerkölcstelenebb emberének színvonalát lövik be, és erre a szintre nivellálnak mindenkit. Megdicsőült a giccs, a szemét, a mocsok, a buta, az aljas, a primitív, amelyet ennek megfelelő üresfejű senkik közvetítettek az egyre mélyebbre süllyedő nagyérdeműnek. Amit ezek a kereskedelmi csatornák folytattak az általános butítás terén, az felér egy bűncselekménnyel a magyar nép ellen. Amit maguk mögött hagynak, az egy végtelenül sötét és buta embertömeg, amely ijesztő dolgokat mond és tesz, és megindult az elaljasodás felé. Minden demagógiára nyitottak, ellentétei mindannak, amit normális emberi érintkezésnek nevezünk.

Ők azok, akikben az együttérzésnek szikrája sincs. Akik villanyt vezetnének az Orbán-szögesdrótba, legszívesebben lelőnék a háború elől menekülőt, átvennék akár az Iszlám Állam módszereit is. Nem számít, ha egy kisbaba a hideg betonon fekszik, takarodjon haza. Rasszisták, s amikor ezt a szemükre vetik, felteszik a tíz pontot érő, mindent elsöprő kérdést: “És az indiánok?” Ezek annyira hülyék, hogy azt sem tudják, az indiánokat nem az emberi jogokért harcoló Amerika irtotta, hanem a hozzájuk hasonló európaiak, akik szintén áthajóztak Amerikába. Az emberi jogi Amerika nem irtotta ki az indiánokat, hanem megvédte őket az olyan sötét bunkóktól, mint ők. Ma is olyan kedvezményekben részesíti, amilyeneket mások nem kapnak. De hol vannak az avarok és a besenyők?

Amerikában a “Thanksgiving” (“Hálaadás”) nagyobb ünnep, mint a karácsony. Egész Amerika hálát ad az indiánoknak, hogy étellel fogadták a első menekülteket. Ez olyan, mintha a madárgyilkos Semjén által kitalált “Trianon-napon” a magyarok hálát adnának az összes kisebbségnek, akikkel együtt éltek a Monarchiában, minden magyar ajándékot vinne Magyarországon élő kisebbséginek, egy szlováknak, németnek, zsidónak, szerbnek, cigánynak, románnak, stb.. El tudja ezt képzelni valaki? Ha ilyen lenne Magyarország, akkor kerülne kicsit közelebb az amerikai gondolkodáshoz és járna közel az igazsághoz és a tényekhez. De a Jászkaratehénfarkán élő magyar, aki megtestesít egy jelentős tömeget, bekapcsolja a számítógépet, és mindent tu. Megörül, hogy mégis kár lett volna elvégezni a szakmunkásképzőt, és máris tolja a világhálóra a tutit. A szennyet, a gyűlöletet, a lelket és szívet fertőző butasságot. Ez a folyamat iszonyatos mélyre süllyesztette a magyar népet.

A lelket mérgező gyűlölet alapja a butaság. A gyűlölködő ember érzelemorientált, az értelmére, az ismereteire nem támaszkodhat. Ilyenek nincsenek neki. Ez a populistáknak kedvez, s ha egy populista szélsőjobboldali kerül hatalomra, az nem független az adott ország értelmi színvonalától. Valóban minden országnak olyan vezetői vannak, amilyen az ország többsége. Az Orbán-rendszer léte legnyilvánvalóbb bizonyítéka annak, hogy ennek az országnak az általános értelmi és morális színvonala milyen mélyre süllyedt. Nemcsak azoké, akik őket támogatják, hanem a balliberális oldalon levőké is. Magyarország 1989-ben magasabb értelmi színvonalon állt, mint most. Ma nem lehetne Magyarországon demokratikus rendszert építeni a szabadság, testvériség egyenlőség, valamint a felvilágosodás és az Emberi és Polgári Jogok Nyilatkozata szellemében.

Iványi Gábor hívta fel a figyelmemet arra, hogy a világ romlik, ha magára hagyják. Ha egy kertet nem ápolnak, elgazosodik. Ha egy gyereket nem nevelnek, megromlik. Ha nem metszik a szőlőt, nem hoz termést. Ha nem ápoljuk a testünket, megbetegszik. Ha egy népet nem tanítanak, elbutul. Művelni kell mindent. Ez az ember dolga a világban, mert amit magára hagy, az tönkremegy. Minden napon el kell végezni a környezet rendbentartásának munkáját, különben magától visszafordul az enyészet felé. Magától minden tövist és bogáncskórót terem.

Ha egy népet nem művelnek, olyan mértékben elbutul, hogy rá sem lehet ismerni. Olyan dolgokra válik képessé, amiről azt gondolnánk, fejletlenebb korszakokban lehetséges volt, de korunkban már lehetetlen. Az embereket hamis illúziókba kergeti az oktatás, amely azt állítja, hogy az emberiség folyamatosan fejlődik, és egy bizonyos szintre nem eshet vissza. Nem így van. Nincs olyan evolúció, amely magától megakadályozná, hogy egy nép vissza ne süllyedjen a barbarizmus szintjére. A világ különböző részein ma is gyilkolás és népirtás zajlik. A magyaroknak nem kell messzire menniük: nem olyan régen a határaiktól nem messze zajlott népirtás és létesültek tömegsírok.

Nemrég olvastam Vadász János, volt népművelő, egykori államtitkár, a közművelődési dolgozók szakszervezete alapítójának egy tanulmányát. Nagyon okos dolgokat írt arról, hogyan számolták fel Magyarországon a közművelődést, a kulturális intézményhálózatot, a helyi közösségek művelődési házait. Először arra gondoltam, hogy ezek a szocializmus termékei voltak, a piacgazdaság más, ez egy letűnt világ nosztalgiája, mint a Régi idők focija. Aztán rájöttem, Minarik Ede még tudott valamit. Aközművelődés felszámolása felégetett tarlót hagyott maga után. Hiányoznak a filmklubok, a művelődési házak, a kiskönyvtárak, a művészeti csoportok, olvasóklubok, az emberi lelket nemesítő katarzis élményei. Helyükön a sivárság maradt.

Ezt a népet huszonöt éve nem művelik. Az iskolában hamis történelemszemléletet, nacionalista agymosást kapnak. Úgy végeznek el középiskolát, hogy nem látják összefüggésében a történelem eseményeit, nem ismernek fel ok és okozati összefüggéseket. A világról, más nemzetekről, kultúrákról semmit nem tudnak. Nem kapnak sem emberi, sem nemzeti identitást önámító hazugságokat és nemzeti giccseket leszámítva. Nem beszélnek nyelveket, nem értenek alapvető gazdasági és politikai összefüggéseket, törvényszerűségeket. Nincs használható tudásuk. Nincs hobbijuk, nincs kedvenc könyvük, nincs semmi szép, ami betöltené a képzeletüket. Nem látnak jövőt, ahogy a múltat sem ismerik. Vezéreket keresnek, egyszerű és jólhangzó magyarázatokat, amelyek felmentik őket minden felelősségvállalás alól. Nincs érzékük a joghoz, az emberi méltósághoz, nem ismernek és nem tisztelnek olyan emberi értékeket, mint udvariasság, kedvesség, jóindulat, szolidaritás.

Barbárosodik a nemzet, és saját hatalmára koncentráló egyházi oktatás csak ront a helyzeten. Az egyházi agymosás századokon át tartotta sötétségben Európát. Az egyháznak tudatlan tömegre van szüksége, amely cselédként és jobbágyként dolgozik, csőcselék módjára viselkedik, ha valaki ellen felúszítják. Iszonyatos az a sötétség, amely egy generáció alatt a magyar fejekben keletkezett. Az élet a fizikai funkciók szintjére esett vissza, a hatalom pedig úgy bánik az intelligenciával is, mintha ugyanezen a szinten élne. A társadalom nem jobb- és baloldalra szakadt ketté, hanem művelt és a barbarizmus felé tartó két részre. Ez a kettő elszakadt egymástól. Nincsenek pozitív minták, nincsenek mértékadó személyiségek, tekintélyek, nincs képzés, nincs oktatás, csak a lángoló gyűlölet.

Ma a Facebook neveli az oszágot. Gazemberek kezében van a nép. Tanulni senki nem akar, senki nem kérdez, mindenki mindent tud. Szörnyűség, ami a fejekből árad, és szörnyűek a tettek, amelyek ebből következnek. Ezzel szembesül ma a külvilág. Ezzel kell megküzdeni naponta. Nem kérdés, ki fog győzni. A rossz.

Bartus László /USA/

menekult-gyerekek-foldon-alszanak.jpg
 
MIndig az indianokat verik a canadaiak fejehez , holott francia es angol telepesek akik ecte europaik voltak okoztak a ezen a foldreszen nekik a problemat. Jovan kesobb lett Canada.
Eropabol semmilyen kritika nem jogos mert ok nem most hanem tobbszaz eve allandoan oldokoltek, es meg nincs 100 eve es vilagegest okoztak nepirtassal stb.80-100millio halottal.

Az indianokat karpotoltak folyamatosan , csak nekik jar adomentesseg, ingyen minden ,es ha miden orszag igy kezelne az embereket , nem hiszem,hogy barhol is ropognanak a fegyverek.
 
USA kontra Oroszország - egyik kutya, másik eb - értsd egyiknek sem érdeke egy egységes összetartó Európa. Illetve csak addig amig neki abból előnye származik.

Sajnos ez Európai Unióból, amint azt ma szlogenként sokfelé lehet hallani, épp az unió hiányzik. Csak halogatják a problémák megoldását, egységesen elfogadott megoldás a menekült ügy megoldására még nem született. Pedig a nemzetközi hírszerő ügynökségek már állítólag egy éve megjósolták, hogy ez várható.

Sőt a helyzett még csak fokozódni fog, mivel sokak szerint ez csak a menekültek első hulláma (a középréteg) akinek még megvolt az a 10 000 dollárnyi-euronyi összege, hogy megfizesse a szervezett embercsempészeket, hogy átutaztassák fél európán... Tavasszal várható az a réteg aki még szegénnyebb lessz az eddigieknél.

Mivel kell szembenézni Európának és a világnak: a jelenlegi menekültek 15- 20 százaléka lessz csak befogadva, mivel a csak ennyien jogosultak a menekült státuszra, az az elképzelés, hogy a többi menekült vissza lesz toloncolva; a menekültek többségének fingja sincs, hogy mit akar, csak azt hajtogatják, hogy ők németországba akarnak jutni, mert házak, meg szállodai férőhelyek meg munkahelyek fogják őket várni ott - vajon ez várja majd őket? statisztikai adatok szerint ezek a menekültek - mert az ember ezt várná tölük - képtelenek, illetve nem is akarnak, tudnak asszimilálódni vagy integrálódni a nyugati társadalmakba; az érkezők közül csak a jólképzettekre van szükség elsősorban mindenhol (és belölük van a legkevesebb); a legtöbb érkező muszlim vallású és ugye a befogadó országétól eltérő etnikumhoz tartozik, a jóslatok szerint 10-20 éven belül a számuk megfogja haladni vagy elfogja érni az adott anyaország eredeti őslakosainak a számát; az iszlám várhatóan pár éven belül a világ uralkodó vallása lessz.

Összefoglalva: adva van egy elöregedő, népességében csökkenő, összefogni, egyetérteni képtelen Európa akiknek még jól is jönne egy-pár jólképzett bevándorló. Csakhogy ők tömegestől érkeznek és hozzák magukkal a kultúrájukat, a vallásukat, a feleségeiket és a magasabb népszaporulatukat is... Holott arányokkal magasabb, és várhatóan magasabb lessz majd náluk a munkanélküliség, az alacsonyabb iskolázottság, a növekvő bünőzés stb...
 
HA beavatkozik Usa az a baj ha nem az. Miert nem megy szarazfoldi sereggel , ha megy akkor minek dontoget kormanyokat.
Azt hiszem nem csak az elnok valasztas az ami miatt nem nagyon van kedvuk menni, mert az iraki esett jol peldazza hogy high tech katonani cuccokkal felszereltek oket kikepzesukbe is reszt vettek, es mikor eldordult az elso loves ,hanyathomlok csapott papott ott hagyva elszaladt regularis iraki hadsereg, modvan errol nem volt szo, hogy az ellenseg loni is fog.
Puskoloves eluk legnagyobb varosukat atadva ezzel az isisnek.

De, gondoltam, persze, adakozhatnak iszlám szervezetek, meg mindenki más is.....valójában annyi adományt kapnak, ami maximum Európáig elég. Véletlenül se lenne elegendő egy amerikai/kanadai utazáshoz. Mi ez, ha nem előre megtervezett menekültirányítás????

Ja, hogy Te sem élsz itthon?
Milyen érdekes, de csak azok látnak -"tisztán"-, akik külföldről nézik az eseményeket. Ahh, hogy a magyarok ITTHON milyen vakok!

A vallasi gyutesek nem kerulnek allami berkekbe. Az megy az ottani imanhoz vagy alami vallasi vezetohoz.
Az itteni katolikusok amit gyujtenek ,nem Orban kormanyhoz megy hanem valamelyik templomhoz.
Izraelbe is amit innen kuldenek iskolaknak korhazaknak es nem az allamnak megy.

Nem vakok magyarok , csak nem kapnak meg minden infot .
Mondjal nekem egy cikket ami pozitiv megkozelitesben szoljon Usarol.
Ha nincs erv jonnek az indianok ipiapacs , de ha valaki mondja nem art ha a sajat hazunk tajan is soprogetunk mert talan nem kellett volna egy embert se a Dunaba loni ,stb akkor meg vagytok sertodve.

A visszamutogatas szazevekre es allandoan a multtal elohozakodni ,sehova nem vezet.
Milyen osszefugggesbe lehet ma hozni az indianokat ? Talan a parlamentbe ulo indianok megszavazzak vagy eldontik kik es hany ember johet be Canadaba.

Mi magunk is tobb fele ideologiaval szimpatizalunk ,lehet demokrata vagy republikanus szimpatizans , member de vannak kozos dolgok amiben mindenki egyetert.
Senki nem mondja hogy mi okosabbak vagyunk , vagy jobban tudjuk, de azt el kell fogadni ,hogy maskepen latjuk a vilagot es ezt a szemleletet nem kell elfogadni de erdemes elgondolkozni rajta.

Merjunk nagyot almodni.............de ettol meg Mo egy pici gyonyoru kis orszag,es ha ordibalunk es mindenkivel veszekszunk es osszerugjuk a port se lesz nagyobb, csak elszigeteltebb.

A menekult helyzetet is tobben tobb felekeppen latjuk, de ateltuk valaemenyien ezt a nehezsegeket, es talan ezert is sokkal tolleransabbak vagyunk. Ismerjuk a lager eletet, ismerjuka politikai menedek kerelem menetet, raadasul mindnyajan probaltunk szoros kapcsolatba maradni a magyarokkal ez altal meg jobban megismertuk mas lagerekben eloket is.

Azt mondom nem kezelik megfeleloen ma MO a menekulteket akkor megint megsertodtok ,pedig nem kezelik jol. Semmi nincs jol megszerezve, nincs tajekoztatas felreertesek sokasaga stb.
 
MIndig az indianokat verik a canadaiak fejehez , holott francia es angol telepesek akik ecte europaik voltak okoztak a ezen a foldreszen nekik a problemat. Jovan kesobb lett Canada.
Eropabol semmilyen kritika nem jogos mert ok nem most hanem tobbszaz eve allandoan oldokoltek, es meg nincs 100 eve es vilagegest okoztak nepirtassal stb.80-100millio halottal.

Az indianokat karpotoltak folyamatosan , csak nekik jar adomentesseg, ingyen minden ,es ha miden orszag igy kezelne az embereket , nem hiszem,hogy barhol is ropognanak a fegyverek.

azért abban a világégésekből az ameriak és canadiak, meg az ausztrálok is kivették a részüket. És talán még hasznuk is származott belőle... Azért érdekelne, hogy most te minek is valod magad: Európainak, Magyarnak, netán Canadainak? Szóval szerinted ami rossz azt csak az európaiaktól származik és minden jó, meg hasznos az USA-ból meg Canadából ...most akkor kikből is lett Amerika meg Canada...
 
Horkanto
Erre a menekult letszamra senki nem keszult fel, azaz nem gondolta volna hogy ennyien elindulnak.
Nemetek 30% akiket elfogadtak menekultkent.
A tobbi akirol kiderul nem felel meg a menekult kategorinak, visszakuldik.
Sziriaba most arrol targyalnak van olyan resze az orszagnak ahol nem potyognak a bombak, lehet katonailag megerositik es oda fogjak visszakuldeni oket.
Beilleszkedni nagyon nehez, nekik megnehezebb.
A tajekzotatas fontossaga csak elonyoket hozhat.
Minden orszag annyit tud felvenni a menekultekbol amennyit a gazdasaga elbir.
Mo teljesit a legjobban igy jogos hogy x menkultet befogadjon mondhatjak az Euba.
 
azért abban a világégésekből az ameriak és canadiak, meg az ausztrálok is kivették a részüket. És talán még hasznuk is származott belőle... Azért érdekelne, hogy most te minek is valod magad: Európainak, Magyarnak, netán Canadainak? Szóval szerinted ami rossz azt csak az európaiaktól származik és minden jó, meg hasznos az USA-ból meg Canadából ...most akkor kikből is lett Amerika meg Canada...

Itt hiaba szitod az ellenteteket, senki nem ugrik erre a dumara.
Canadai magyar vagyok, es egyik hazam se tagadom meg soha.

A haboruba Amerika es Canada is nem keves embert aldozott ,hogy a fasizmust leverje.
Ha ok nem lettek volna a lerombolt europaba az orosz Parizsig gyalogolhatott volna mert nem volt mar semmilyen ero ami megallitotta volna.
Remember -Day emlekezunk a hosokre akik eletuket aldoztak az I es II.vh ban.
 
Itt hiaba szitod az ellenteteket, senki nem ugrik erre a dumara.
Canadai magyar vagyok, es egyik hazam se tagadom meg soha.

A haboruba Amerika es Canada is nem keves embert aldozott ,hogy a fasizmust leverje.
Ha ok nem lettek volna a lerombolt europaba az orosz Parizsig gyalogolhatott volna mert nem volt mar semmilyen ero ami megallitotta volna.
Remember -Day emlekezunk a hosokre akik eletuket aldoztak az I es II.vh ban.

itt az ellentéteket nem én szítom - ha nem tünt volna fel - és nem is célom, azt meg teszik kéretlenül nélkülem mások is ... Ezt te írtad: "Eropabol semmilyen kritika nem jogos mert ok nem most hanem tobbszaz eve allandoan oldokoltek, es meg nincs 100 eve es vilagegest okoztak nepirtassal stb.80-100millio halottal."
 
Igen. Baromi nagy ver aldozattal. A kerdes csak az hogy a te felmenoidet megmentettek egy fasiszta diktaturatol vagy megfosztottak a fasiszta hatalomtol?
Magyarországot tudtommal az egykori Szovjetunió szabadította fel meg Európa nagy részét is. És vajon két atom kavicsot kidobott Japánra (vagy az meg sem történt) - ma már sokan ezt is tagadják, akár a holokauszt megtörténtét...
 
Magyarországot tudtommal az egykori Szovjetunió szabadította fel meg Európa nagy részét is. És vajon két atom kavicsot kidobott Japánra (vagy az meg sem történt) - ma már sokan ezt is tagadják, akár a holokauszt megtörténtét...
Draga Jo Horkanto kollega,
Az en hozzaszolasom arrol szolt hogy nem az Usa a Canadaiak vagy az Ausztralok okoztak a vilag egest mint ahogy ezt te szeretned megvilagitani. Talan egy kicsit tobb figyelmet es idot kellene forditanod az altalanos es alapveto tortenelmi tanulmanyokra es levetkozni az eldefomalodott eloiteleteidet.
Az hogy a Szovjetunio "szabaditotta fel Europa nagy reszet" ahoz csak az a hozzafuzni valom avagy a te erdekedben valo mentsegem, hogy nagyon fiatal lehetsz es nem eltel a szovjetek altal "Europa nagy reszere" kenyszeritett kommunista diktatura idejen.
A kerdesem tovabbra is fent all, hogy a Szovetsegesek megmentettek egy fasiszta diktaturatol, vagy elvettek a lehetosegedet hogy resze legyel egy fasiszta diktaturanak?
Nem igazan edekel a XI-ik kommunista part kongresszus nyilatkozata a tortenelemrol.
 
Szervusztok,
na látom már megint a II. világháborúnál járunk , akkor hány halotja is volt Amerikának abban és hány annak a "szemét" orosznak ?? Hogyan is volt Vietnámmal , ja tudom orvul megtámadták amerikát , a kikötöket összebombázták meg még Washingtonra is Napalmot szortak ! Pontosan ugy mint az iraki Vegyifegyvereket gyártó teherautok melyek még az UN elött is bemutattva voltak "eredeti" fényképekkel és tényekkel ! Mondjuk Abi Ghraibról ne is beszéljünk . Jó meg azt sem felejtsük el , hogy Amerika bennünket pontosan ugy mint más "szocialista" országot prédának dobott oda Potsdamba Szatlinak . Nem ??? Mert ott lett eldöntve pontosan Ki és mit kap meg a kerekasztal tárgyalásnál , nem ök hergeltek 56 ba is az éterböl , hogy "testvérek" tartsatok ki , mi itt állunk az Osztrák határnál és jövünk segiteni !!! Persze jöttek ,Kádár , Münnich meg Biszku Béla .
 
Nos,
HA beavatkozik Usa az a baj ha nem az. Miert nem megy szarazfoldi sereggel , ha megy akkor minek dontoget kormanyokat.
Azt hiszem nem csak az elnok valasztas az ami miatt nem nagyon van kedvuk menni, mert az iraki esett jol peldazza hogy high tech katonani cuccokkal felszereltek oket kikepzesukbe is reszt vettek, es mikor eldordult az elso loves ,hanyathomlok csapott papott ott hagyva elszaladt regularis iraki hadsereg, modvan errol nem volt szo, hogy az ellenseg loni is fog.
Puskoloves eluk legnagyobb varosukat atadva ezzel az isisnek.



A vallasi gyutesek nem kerulnek allami berkekbe. Az megy az ottani imanhoz vagy alami vallasi vezetohoz.
Az itteni katolikusok amit gyujtenek ,nem Orban kormanyhoz megy hanem valamelyik templomhoz.
Izraelbe is amit innen kuldenek iskolaknak korhazaknak es nem az allamnak megy.

Nem vakok magyarok , csak nem kapnak meg minden infot .
Mondjal nekem egy cikket ami pozitiv megkozelitesben szoljon Usarol.
Ha nincs erv jonnek az indianok ipiapacs , de ha valaki mondja nem art ha a sajat hazunk tajan is soprogetunk mert talan nem kellett volna egy embert se a Dunaba loni ,stb akkor meg vagytok sertodve.

A visszamutogatas szazevekre es allandoan a multtal elohozakodni ,sehova nem vezet.
Milyen osszefugggesbe lehet ma hozni az indianokat ? Talan a parlamentbe ulo indianok megszavazzak vagy eldontik kik es hany ember johet be Canadaba.

Mi magunk is tobb fele ideologiaval szimpatizalunk ,lehet demokrata vagy republikanus szimpatizans , member de vannak kozos dolgok amiben mindenki egyetert.
Senki nem mondja hogy mi okosabbak vagyunk , vagy jobban tudjuk, de azt el kell fogadni ,hogy maskepen latjuk a vilagot es ezt a szemleletet nem kell elfogadni de erdemes elgondolkozni rajta.

Merjunk nagyot almodni.............de ettol meg Mo egy pici gyonyoru kis orszag,es ha ordibalunk es mindenkivel veszekszunk es osszerugjuk a port se lesz nagyobb, csak elszigeteltebb.

A menekult helyzetet is tobben tobb felekeppen latjuk, de ateltuk valaemenyien ezt a nehezsegeket, es talan ezert is sokkal tolleransabbak vagyunk. Ismerjuk a lager eletet, ismerjuka politikai menedek kerelem menetet, raadasul mindnyajan probaltunk szoros kapcsolatba maradni a magyarokkal ez altal meg jobban megismertuk mas lagerekben eloket is.

Azt mondom nem kezelik megfeleloen ma MO a menekulteket akkor megint megsertodtok ,pedig nem kezelik jol. Semmi nincs jol megszerezve, nincs tajekoztatas felreertesek sokasaga stb.
Én nem példálóztam az indiánokkal, de jó, hogy mondod. Kik telepedtek le amerikában? Azok az európaiak, akik nem bírtak megmaradni a seggükön és új hazát kerestek. Vahj. mi hajtotta őket, ha nem a békétlenség? Na, azóta sem birnak magukkal ezek leszármazottai.

Igazad van, mindenki a saját háza táján söprögessen előbb. Ez pedig igaz az USA-ra is. Lenne ott untig elég megoldandó probléma, de nyilván nehéz szembe nézni ezzel és persze ez nem hoz pénzt úgy mint a hadiipar, amire a nagyhatalom gazdassága épül. Képzelem hogy dőlne romba ez a kétes gazdaság, ha egyik reggel arra ébrednénk, hogy mindenhol béke van....

A hozzászólásaim nagy részében arra próbáltam rávilágítani, hogy kívülről nézve mindig lehet okoskodni, de aki benne él egy helyzetben, amit ráadásul a háta közepére se kíván, az látja érzi ennek súlyát és nem a kibicek, akiknek semmi se drága.
 
Biztos, hogy ezt komolyan gondoltad? Pl. II. világháború, ugye...
Plusz lehetne sorolni pár helyet, ahol talán jobb lett volna, ha az USA nem akar "rendet tenni".
Mondom ezeket úgy, hogy egyáltalán nem tartom magam USA -ellenesnek.
Pont a II. világháború az amiben a legnagyobb segítséget adta. Persze hogy lehet sorolni a vitatott beavatkozásokat de minek? Az oroszoknak mit köszönhetünk???
 
Nos,

Én nem példálóztam az indiánokkal, de jó, hogy mondod. Kik telepedtek le amerikában? Azok az európaiak, akik nem bírtak megmaradni a seggükön és új hazát kerestek. .

„ Sok urunk nem volt rest, se kába,
birtokát óvni ellenünk
s kitántorgott Amerikába
másfél millió emberünk.”
 
Draga Jo Horkanto kollega,
Az en hozzaszolasom arrol szolt hogy nem az Usa a Canadaiak vagy az Ausztralok okoztak a vilag egest mint ahogy ezt te szeretned megvilagitani. Talan egy kicsit tobb figyelmet es idot kellene forditanod az altalanos es alapveto tortenelmi tanulmanyokra es levetkozni az eldefomalodott eloiteleteidet.

Draga Jo Pitti kollega...
Az én hozzászólásom nem arról szólt hogy Usa, Canada vagy az Ausztrálok okozták a vilag égést mint ahogy a te eldeformalodott előitéleteiddel probálod sugalni és az én számba adni... ha figyelmes olvasnál csak ennyit írtam: "azért abban a világégésekből az ameriak és canadiak, meg az ausztrálok is kivették a részüket" - még arra sem céloztam, hogy melyik oldalon.

Talán egy kicsit több figyelmet es időt kellene forditanod az általanos és alapvető történelmi tanulmányokra. Az első világégés ("a nagy háború" ami épp 100 éve volt) utolsó szakaszában, 1917. április 6-án küldte el hadüzenetét az Egyesült Államok a központi hatalmak számára... vajon milyen indokok késztették erre? Mit kerestek az európai fronton ausztrálok meg canadaiak - amely országok valljuk be elég messze vannak Európától... és a háború utolsó áldozata is canadai volt ha jól tudom.

És te meg arra nem válaszoltál, hogy minek tartod Japán atombombázását - mert én épp úgy tömeggyilkosságnak, mint a náci holokausztot.

Valljuk be azért Amerika meg más állam sem szent és ne akarjunk már mindent rosszat a jó vén Európa nyakába varrni.

És habár rendesen halogatták de azért az USA-nak megvolt a jó indoka, hogy belépjenek a második világháborúba is... És a mi történelem tudásunk szerint akkor még Amerika, Anglia és a Szovjetunió egyoldalon álltak - azaz Szövetségesek voltak...
 
Utoljára módosítva:
Szervusz Horkantó ,
szeretném kicsit kiegésziteni irományod , de gondolom nem marad itt sokáig ; ha nem lett volna a sok külföldi pézmágnás Angliából és Amerikából mint Ford úr vagy sokan a Wall Street-röl akkor a kis festö nemtudott volna hatalomra kerülni . De ezt nem ajánlatos emlegetni . Aztán meg kérdezed miért voltak Kanadai meg ausztrál katonák ott , hát kérlek azzok ugyebér Indiával együtt angliához "tartoztak" nem ?? Hogy milyen szinten ? kitudja , pontosan ugy mint rhodesia vagy mondjuk Dél-afrika is .
 
Magyarországon a rendszerváltás következményének sokáig az anyagi leszakadást tartották. De az elmúlt negyedszázad legnagyobb problémája nem az anyagi leszakadás, hanem a tömeges elbutulás volt.

A világ ezzel a menekültügy kapcsán szembesül, pedig nem is tudják, hogyan gondolkodik az átlagmagyar. Akik bírják a magyar nyelvet, régebb óta képet alkothattak a sötétségről, amely egyes magyar fejekben van.

Az elbutulás nemcsak alacsonyan iskolázott rétegekben jelenik meg. Tömeges méretekben vallanak rasszista nézeteket, antiszemita tanokat és mindenféle összeesküvéselméleteket, amelyeket gyakorló elmebetegek terjesztenek a világhálón: az amerikaiak pénzelik a menekültáradatot, a háttérhatalom találta ki, Amerika az olajért igáz le országokat, miközben soha nem volt olyan magas a benzin ára, mint az iraki és az afganisztáni háború idején. Miután távoztak, azóta kezd újra olcsó lenni a benzin. Az amerikaiak annyit költöttek naponta egy hadseregre Irakban, hogy abból annyi olajat vehetnének, hogy száz évig mindenki ingyen autózna. Az emberéletekről nem beszélve. A nagyokos magyarok soha nem jártak Amerikában, de mindent tudnak. Fogalmuk sincs semmiről, a tények nem számítanak. Ha Amerika beavatkozik, az a baj, ha nem teszi, mint most, azért felelős. Merkelt kriminalizálják, Rétságon vagy Lajosmizsén mindent tudnak.

Nem képesek különbséget tenni az izraeli vagy a mexikói kerítés funkciója és Orbán gyűlöletkeltő és embertelen primitív drótkötege között. Alapvető dolgokkal nincsenek tisztában, de a mindent tudók bátorságával nyilatkoznak. Világszemléletük arról tanúskodik, hogy sem a világot nem értik, sem saját történelmüket nem dolgozták fel. Ennek az értelmi színvonalnak a képviselői a 90-es években a Jurta Színházban elfértek, amit egy Szálasi mellett dolgozó nyilas, Bosnyák Imre, és a később gyilkosságban való közreműködésért elítélt Romhányi László vezetett. Ma ez a színvonal lett uralkodó az országban. Ez már a miniszterelnök beszédeiben is megnyilvánul, cselekedetei pedig ezekkel összhangban állnak. Az Indexen elmebetegek könyveit elemzik, miszerint Amerika idézte elő Magyarország német megszállását. Egy kormányszóvivő minden következmény nélkül mondhat olyat, hogy a megfulladt menekült tehet saját haláláról. Miközben ezek a menekültek két hét múlva a szögesdrótot állító kormány buszával mehettek volna az osztrák határig. Oda, ahova ők már holtan érkeztek meg. S a nép osztja a buta és embertelen elméleteket, maga is gyártja ezeket.

Nem képesek beleérezni menekültek helyzetébe, lelkivilágába. Miért nem akarnak ujjlenyomatot adni, regisztrálni, miért nincsenek papírjaik? Majd ha te is menekült leszel, megérted. Azt is, miért nem kell olyan emberek kezéből a víz, akik be akarnak tenni egy emberi létezésre alkalmatlan menekülttáborba, ott akarnak tartani, mint a vágásra vagy mutogatásra ítélt állatokat, hogy saját népüket uszíthassák az idegenek ellen. Kész tervük van arra, hogy majd ingyen dolgozni hajtanak, azért a falat kenyérért, amit emberségből kellene adniuk. Elhiszik, hogy kétezer ember gondot jelenthet egy országnak, ahol milliárdokat szórnak el hetente.

Elhisznek minden hazugságot, és megtagadnak minden emberséget olyan emberektől, akik az életüket kockáztatva menekülnek egy mészárlás elől. Kisbabák nem indítják meg a szívüket, mert a butaságból származó gyűlölet nagyobb. De ez nemcsak a menekültügyre igaz. Ugyanez a sötét butaság jellemzi a gondolkodást az élet minden területén. Nehogy azt higgye a magyar ősbunkó, hogy csak a menekültekkel szemben állatiasodott el. Ilyen ő az élet minden területén. Mindn megnyilvánulásából süt a tahóság, a tudatlanság, és ha ezt megmondják neki, “magyargyűlölőt” kiált. Nem a magyarságot, hanem a buta gőgöt tesszük szóvá. Reméljük, a kettő még nem azonos.

A butaság, a műveletlenség következménye a lelki eldurvulás, amely barbársághoz vezet. Nem is értik, miért embertelenség elnézni a kövezeten alvó gyerekeket. Nem is tudják, hogy a nemzetközi jog szerint egy civilizált ország köteles lenne megfelelő ételt, italt, fekvőhelyet, tisztálkodási lehetőséget és orvost biztosítani. Nem olyat, hogy attól elmenjen a kedvük menekülni. Leromlott az emberi minőség, nincsenek emberi gesztusok, nincs együttérzés, nagyvonalúság, áldozatvállalás, szolidaritás, kedvesség, csupa olyan emberi tulajdonság, amely élhetővé teszi az emberi életet. Csupán egy elenyésző kisebbség az, amely a menekülteknek is segíteni próbált, és egész életében szenved ettől. Elsivárosodott a magyar lélek. Nincsenek nemes érzések, a gyűlölet kiszorította őket.

Az értelmes és bölcs emberek a perifériára kerültek. Akik nem adják fel a harcot, maguk is elurvulnak, mert szélmalomharcot vívnak a csőcselékkel szemben. Az ország intelligensebb része belső emigrációba vonult, rejtőzködik a közéletet elárasztó szenny, durvaság és fizikai fenyegetettség elől. Pedig, ha magára hagyják az országot, annak gyilkolás és népirtás lesz a vége. A butaságnak a temető a végállomása. Arról már nem is beszélve, hogy Magyarországon a szellemi elit is súlyos válságot él át. Nemcsak azért, mert haszonleső és politikailag elkötelezett, hanem azért, mert ami evidencia más részein a világnak, az a magyar értelmiség számára nem egyértelmű. Ha valaki Magyarországra érkezik, még minden világos számára, képes különbséget tenni jó és rossz, igaz és hamis között, de Vecsés fölött ez a biztos érzékelése megszűnik. Mire magyar földre lép, már a szavaknak sincs egyértelmű jelentése, nincsenek fogalmak, axiómák, minden relatív. Ez butaság.

Régen is voltak kevésbé képzett, tájékozatlan emberek, hátrányos helyzetűek, akik nem jutottak megfelelő iskolázottsághoz. De tudták, hol a helyük. Volt egy tisztelet a tudással, a felkészültséggel, a műveltséggel szemben. A bunkó tisztában volt azzal, hogy ő egy műveletlen tahó, és ezt meg is mondta. Nem tartott igényt arra, hogy a demokrácia nevében mindenkivel megossza, ami a fejében van, és ezzel a felkészültséggel minősítsen egyetemi tanárokat. Ez megváltozott, a társadalom alja került felülre, amely mércét szab, minősít és a nyilvánosságot terrorizálja. Ennek újratermelése pedig biztosított, miután az alja igényeit kiszolgáló kormány működik, amely nácikkal versenyezve az ő nyelvüket beszéli, az ő szintjükön gondolkodik és az ő érzelmeiket stimulálja. E folyamat csúcspontja volt, amikor a csőcselék-kormány üldözőbe vette a filozófusokat és a tudós a bűnöző szinonimája lett.

Mindezt segítette az interaktív média, a közösségi oldalak elterjedtsége, amely felszabadította a gátakat és egyenrangúvá tette a Nobel-díjas tudós és az otthon írogató seggfej véleményét. Egyesek elhitték, hogy a demokrácia az, ha a legsötétebb bunkó is világgá kürtölheti kontroll nélkül a műveletlenségét, tájékozatlanságát és abból fakadó artikulálatlan indulatait. A “Ria-Ria-Hungária” mindent visz, a tudomány nem számít, a tények semmit nem jelentenek. Nem lehet gátat szabni a tökfejű senkik terrorjának. Akiknek van annyi pénzük, hogy befizessenek egy internetes vonalra, korlátlanul szórhatják tele a világot az egysejtűeket idéző agytérfogatuk termékeivel.

Korábban ezeket az okosságokat egy füstös VII. kerületi kocsmában adhatták elő, jobb helyeken ott is pofán vágták érte. Vagy a kocsma falára firkálhatták fel ezeket, de most az a demokrácia, hogy a klozet falára illő okosságokat a világháló terjeszti, kitörölhetetlenül őrzik egy-egy elmebeteg beírásai, mocskolódásait. Minden szöveg egyenrangú, nem lehet külön választani a bolondok házától. A jelenség abszurd voltát mutatja, hogy ez olyan, mintha valamelyik suttyó bemenne egy újság szerkesztőségébe, letenné az asztalra a sötét agyának szüleményeit, és a demokrácia jegyében azt a másnapi újságban meg kellene jelentetni. Az interneten való publikáció ma szinte ugyanezt jelenti. Olyan felülethez jutnak, ami nem illeti meg őket.

Hasonló pusztítást okoztak a magyar kereskedelmi televíziók, amelyek azt gondolták, akkor lesznek sikeresek, ha az ország legbutább, legaljasabb, legerkölcstelenebb emberének színvonalát lövik be, és erre a szintre nivellálnak mindenkit. Megdicsőült a giccs, a szemét, a mocsok, a buta, az aljas, a primitív, amelyet ennek megfelelő üresfejű senkik közvetítettek az egyre mélyebbre süllyedő nagyérdeműnek. Amit ezek a kereskedelmi csatornák folytattak az általános butítás terén, az felér egy bűncselekménnyel a magyar nép ellen. Amit maguk mögött hagynak, az egy végtelenül sötét és buta embertömeg, amely ijesztő dolgokat mond és tesz, és megindult az elaljasodás felé. Minden demagógiára nyitottak, ellentétei mindannak, amit normális emberi érintkezésnek nevezünk.

Ők azok, akikben az együttérzésnek szikrája sincs. Akik villanyt vezetnének az Orbán-szögesdrótba, legszívesebben lelőnék a háború elől menekülőt, átvennék akár az Iszlám Állam módszereit is. Nem számít, ha egy kisbaba a hideg betonon fekszik, takarodjon haza. Rasszisták, s amikor ezt a szemükre vetik, felteszik a tíz pontot érő, mindent elsöprő kérdést: “És az indiánok?” Ezek annyira hülyék, hogy azt sem tudják, az indiánokat nem az emberi jogokért harcoló Amerika irtotta, hanem a hozzájuk hasonló európaiak, akik szintén áthajóztak Amerikába. Az emberi jogi Amerika nem irtotta ki az indiánokat, hanem megvédte őket az olyan sötét bunkóktól, mint ők. Ma is olyan kedvezményekben részesíti, amilyeneket mások nem kapnak. De hol vannak az avarok és a besenyők?

Amerikában a “Thanksgiving” (“Hálaadás”) nagyobb ünnep, mint a karácsony. Egész Amerika hálát ad az indiánoknak, hogy étellel fogadták a első menekülteket. Ez olyan, mintha a madárgyilkos Semjén által kitalált “Trianon-napon” a magyarok hálát adnának az összes kisebbségnek, akikkel együtt éltek a Monarchiában, minden magyar ajándékot vinne Magyarországon élő kisebbséginek, egy szlováknak, németnek, zsidónak, szerbnek, cigánynak, románnak, stb.. El tudja ezt képzelni valaki? Ha ilyen lenne Magyarország, akkor kerülne kicsit közelebb az amerikai gondolkodáshoz és járna közel az igazsághoz és a tényekhez. De a Jászkaratehénfarkán élő magyar, aki megtestesít egy jelentős tömeget, bekapcsolja a számítógépet, és mindent tu. Megörül, hogy mégis kár lett volna elvégezni a szakmunkásképzőt, és máris tolja a világhálóra a tutit. A szennyet, a gyűlöletet, a lelket és szívet fertőző butasságot. Ez a folyamat iszonyatos mélyre süllyesztette a magyar népet.

A lelket mérgező gyűlölet alapja a butaság. A gyűlölködő ember érzelemorientált, az értelmére, az ismereteire nem támaszkodhat. Ilyenek nincsenek neki. Ez a populistáknak kedvez, s ha egy populista szélsőjobboldali kerül hatalomra, az nem független az adott ország értelmi színvonalától. Valóban minden országnak olyan vezetői vannak, amilyen az ország többsége. Az Orbán-rendszer léte legnyilvánvalóbb bizonyítéka annak, hogy ennek az országnak az általános értelmi és morális színvonala milyen mélyre süllyedt. Nemcsak azoké, akik őket támogatják, hanem a balliberális oldalon levőké is. Magyarország 1989-ben magasabb értelmi színvonalon állt, mint most. Ma nem lehetne Magyarországon demokratikus rendszert építeni a szabadság, testvériség egyenlőség, valamint a felvilágosodás és az Emberi és Polgári Jogok Nyilatkozata szellemében.

Iványi Gábor hívta fel a figyelmemet arra, hogy a világ romlik, ha magára hagyják. Ha egy kertet nem ápolnak, elgazosodik. Ha egy gyereket nem nevelnek, megromlik. Ha nem metszik a szőlőt, nem hoz termést. Ha nem ápoljuk a testünket, megbetegszik. Ha egy népet nem tanítanak, elbutul. Művelni kell mindent. Ez az ember dolga a világban, mert amit magára hagy, az tönkremegy. Minden napon el kell végezni a környezet rendbentartásának munkáját, különben magától visszafordul az enyészet felé. Magától minden tövist és bogáncskórót terem.

Ha egy népet nem művelnek, olyan mértékben elbutul, hogy rá sem lehet ismerni. Olyan dolgokra válik képessé, amiről azt gondolnánk, fejletlenebb korszakokban lehetséges volt, de korunkban már lehetetlen. Az embereket hamis illúziókba kergeti az oktatás, amely azt állítja, hogy az emberiség folyamatosan fejlődik, és egy bizonyos szintre nem eshet vissza. Nem így van. Nincs olyan evolúció, amely magától megakadályozná, hogy egy nép vissza ne süllyedjen a barbarizmus szintjére. A világ különböző részein ma is gyilkolás és népirtás zajlik. A magyaroknak nem kell messzire menniük: nem olyan régen a határaiktól nem messze zajlott népirtás és létesültek tömegsírok.

Nemrég olvastam Vadász János, volt népművelő, egykori államtitkár, a közművelődési dolgozók szakszervezete alapítójának egy tanulmányát. Nagyon okos dolgokat írt arról, hogyan számolták fel Magyarországon a közművelődést, a kulturális intézményhálózatot, a helyi közösségek művelődési házait. Először arra gondoltam, hogy ezek a szocializmus termékei voltak, a piacgazdaság más, ez egy letűnt világ nosztalgiája, mint a Régi idők focija. Aztán rájöttem, Minarik Ede még tudott valamit. Aközművelődés felszámolása felégetett tarlót hagyott maga után. Hiányoznak a filmklubok, a művelődési házak, a kiskönyvtárak, a művészeti csoportok, olvasóklubok, az emberi lelket nemesítő katarzis élményei. Helyükön a sivárság maradt.

Ezt a népet huszonöt éve nem művelik. Az iskolában hamis történelemszemléletet, nacionalista agymosást kapnak. Úgy végeznek el középiskolát, hogy nem látják összefüggésében a történelem eseményeit, nem ismernek fel ok és okozati összefüggéseket. A világról, más nemzetekről, kultúrákról semmit nem tudnak. Nem kapnak sem emberi, sem nemzeti identitást önámító hazugságokat és nemzeti giccseket leszámítva. Nem beszélnek nyelveket, nem értenek alapvető gazdasági és politikai összefüggéseket, törvényszerűségeket. Nincs használható tudásuk. Nincs hobbijuk, nincs kedvenc könyvük, nincs semmi szép, ami betöltené a képzeletüket. Nem látnak jövőt, ahogy a múltat sem ismerik. Vezéreket keresnek, egyszerű és jólhangzó magyarázatokat, amelyek felmentik őket minden felelősségvállalás alól. Nincs érzékük a joghoz, az emberi méltósághoz, nem ismernek és nem tisztelnek olyan emberi értékeket, mint udvariasság, kedvesség, jóindulat, szolidaritás.

Barbárosodik a nemzet, és saját hatalmára koncentráló egyházi oktatás csak ront a helyzeten. Az egyházi agymosás századokon át tartotta sötétségben Európát. Az egyháznak tudatlan tömegre van szüksége, amely cselédként és jobbágyként dolgozik, csőcselék módjára viselkedik, ha valaki ellen felúszítják. Iszonyatos az a sötétség, amely egy generáció alatt a magyar fejekben keletkezett. Az élet a fizikai funkciók szintjére esett vissza, a hatalom pedig úgy bánik az intelligenciával is, mintha ugyanezen a szinten élne. A társadalom nem jobb- és baloldalra szakadt ketté, hanem művelt és a barbarizmus felé tartó két részre. Ez a kettő elszakadt egymástól. Nincsenek pozitív minták, nincsenek mértékadó személyiségek, tekintélyek, nincs képzés, nincs oktatás, csak a lángoló gyűlölet.

Ma a Facebook neveli az oszágot. Gazemberek kezében van a nép. Tanulni senki nem akar, senki nem kérdez, mindenki mindent tud. Szörnyűség, ami a fejekből árad, és szörnyűek a tettek, amelyek ebből következnek. Ezzel szembesül ma a külvilág. Ezzel kell megküzdeni naponta. Nem kérdés, ki fog győzni. A rossz.

Bartus László /USA/

Csatolás megtekintése 1380642
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,719
Tagok
615,330
Legújabb tagunk
AYN123
Oldal tetejére